סקר קטן:אנונימי (פותח)

למעשנים נרגילה: האם זה טעים לעשן? אתם באמת נהנים מזה? מה כייף בזה? תודה מראש על כל התשובות!=]]

אייככסס דוחחה!!! זה לא טעים בכלל!!ה!ד*ה=)

אני לא מבינה למה אנשים עושים את זה לעצמם בכלל...מיילא זה היה כייף..אפילו זה לא!

במקרה הזה-נראה לי שעדיף שיפגם חוש הטעם מאשרתן חיוך....=)

שהבריאות תיפגם!

[אהמ אהמ...]

אדון מנייה!ד*ה=)

דבר ראשון- שמתרגלים לכתוב את השם זה ממש קל..=] דבר שני- אתה טועה!! זה ממש מגעיל! אולי לך נפגם חוש הטעם...=] זה סתם דבר מבחיל..

><><><הסטלן הקטן

כן,זה טעים....אני באמת נהנה מזה...ומה כייף???להסביר תחושה של כיף(לא רק בזה אלא בכל דבר)  זה קשה...

אתם באמת עושים את זה?!כישוף כושל

אתם נורמלים??

אני פשוט בשוק

כשקראתי את השאלה של השם של כולם 2

הייתי בטוחה שכולם יצעקו עליו

אני מקווה שאתם צוחקים....

לא ממכר, לא בריא ומסוכן לא פחות מסיגריות.<אריאל>

עדיין עבירה על ונשמרתם, אין שום סיבה להתגאות במעשה הזה. 

פעם קמת, יצאת לרחוב וצעקת...<אריאל>

אני חוטא ב_____ (מלא לבחירתך)!!! 

סליחה שאני כזה,  אבל צריך להבין שוואלה, לעשן, סיגריות/נרגילה, לשתות בלי הבחנה, ועוד מרעין בישין, זה לא חלק מהמהות שלנו, מהמהות היהודית שלנו. 

אני לא הולך לחפור יותר מדי, גם אם תבחר להמשיך עם זה, שמור על זה איתך, להחצין את זה, ז"א במילים אחרות: "יש לכם את ההמלצה שלי". 

לגמרי הבנתי...<אריאל>

אם הייתי אומר שחזיר זה טעים, זה לא אומר שאכלתי פעם חזיר?.. בנק' זו נפסיק עם הפילוסופיה. 

טוב אז ככהעץ על מים

אני לא מעשנת, ב"ה גם לא בכיוון שלי, רואה אנשים מעשנים מסוגלת לצעוק עליהם וכו' וכו'...

עכשיו,

סיגריה זה לא טעים!!

אוקיי, זה סוגשל פריקה, לא יודעת להסביר..

שימו לב הרבה אנשים במיוחד מבוגרים מתי הם מעשנים? שהם בעצבים, שהם בלחץ וכו'...

עכשיו סיגריה = להרוס תריאות

שבוע שעבר ישבתי בתחנה מרכזית איפושו,

באיזשהו שלב התיישבה לידי איזה איזה בסביבות גיל ה-50

אחרי כחמש דק' היא מוציאה סיגריה, התלבטתיאם לצעוק עליה או להתרחק, בסוף התרחקתי היא הייתה נראית אחת שמסוכן להתעסק איתה...

אוקיי פתחה תסיגריה, כעבור 5 שניות מאז שהיא התחילה לעשן, התחיל השיעול הכבד, אמאלה אתם לא מבינים וכאילו לפנ יזה כלום, אבל זה סיגריה הורס תריאות...

חוץ מזה שזה מזיק לסביבה ולחברה שמסביבכם

זה לא דבר מגעיל כ"כ תתפלאו, לא סתם אנשים מתמכרים לזה

אבל מומלץ לא לנסות ולא להתחיל!!!

אחרת קשה קשה לצאת מזה

ותכל'ס אני חושבת, שכל המעשנים באיזשהו מקום רוצים לצאת מזה (מניי בלי לתקוף אותי!!)

אבל זה קשההה

השאלה כמה הוא מוכנים להתאמץ בשביל הבריאות של עצמם ובשביל מה שטוב בשבילם

הבת של-את מעשנת?? עישנת פעם??הסטלן הקטן
הסטלןעץ על מים

לא מעשנת, ואל עשנתי, כתבתי את זה ~!!!

אבל זה משו ידוע, כאילו מעשנים לא יודו בזה כ"כ, אבל מחקרים כן...

מניי פעם בשנה זה מזיק!!! כןןןעץ על מים

אממ, מותר לרצוח פעם אחת?צחקן

המקור לשני האיסורים הללו הוא מהתורה. אין הבדל.

מנייעץ על מים

זה מזיק..

לא בטווח הקצר...

לא כיף, מגעיל- ועם טעם לוואיtomerittal
חחחחח יא קרועיםדניאל(בת)

הזכרתם לי משו הזוי שקרה לי היום. אני נכנסת לחנות תכשיטים כזאת אקזוטית, שמכינים מאבן וכאלה שיש להם דברים מדהימים והשרשרת שלי המהממת משם... קיצר אני נכנסת ומריחה ריח חזק.. ריחרוח נוסף ולא. זה ממש לא נרגילה, אז אני שואלת את המוכר בגבה מורמת מההה, אז הוא עונה לי מה מה? זה קנבאס רפואי. חטפתי שוק,

שאלתי אותו עם הוא רציתי הוא הזמין אותי ל נסות.. (וכן זה קרה באמת, בטבריה כמובן)

ובקשר לנרגילה זה כן טעים ולא לא פעם בשבועיים

מגעיל אותי..צחקן

יש לי תשובה שאפחד לא יחלוק עלי......נשמה שלי!!=]

על טעם וריח..............אין להתווכח!!!!!!!!!

נשמה שלי- יפה..לייק!*#&למה?!*#&

והבת של אבא- את מדברת על סיגריות. לכל הדעות (ששמעתי)- סיגריות זה ממכר, מסריח, יקר, ולא כייף. לכן גם מעשנים כשעצבנים, זה חלק מעניין ההתמכרות.

לעומת זאת- נרגילה-

לא ממכר. ריח טוב מאוד, ולפי מה שנכתב פה על ידי מי שאשדכרה כן עישן (שתכלס, הוא זה שנדרש לענות פה) זה גם מאוד כייף.

אז לא להמציא. מי שלא יודע, לשבת בשקט. אני לא באמת יודעת כמה סיגריות זה מסריח- תודה לאל עישון עושה לי קוצר נשימה, אז אני לא מתקרבת לזה.. אבל מוכח שכבר מהסיגריה הראשונה מתמכרים, ואז ממשיכים כי אין ברירה (סוג של)

נרגילה- לא ממכר. אז למה עושים את זה שוב? כי זה כייף! זהו, עניתי לשאלה..

הורג אותי!!!!!הסטלן הקטן

שאנשים שלא מעשנים ושלא עישנו אף פעם מסבירים לך למה מעשנים ואפילו יותר מזה,אם זה טעים או לא!!

ול*#&למה*#&:

ממכר-נכון,אבל לוקח הרבה זמן ובטח שלא מהסיגריה הראשונה...

מסריח-נכון,אבל גם לאכול שום וא לצחצח שיניים...

יקר-כ"א בוחר במה להשקיע את הכסף שלו..

לא כיף-רוצה לספר לי על זה??אני מעשן וזה כן כיף לי..

מעשנים סיגריה ונהיים מכורים? מתו"ש

בס"ד

אךך התמימות... קניתי בחיי באיזור ה5 קופסאות ועישנתי הרבה יותר על חשבון אחרים. אני לא מכורה. לפני 3 שנים היה חודש שהייתי מעשנת כל יום באיזור ה4 סיגריות (זה ממש לא הרבה למכורים, אבל למי שלא מכור...), לא התקרבתי להתמכרות.

כדי להתמכר צריך מינימום חצי שנה של עישון אקטיבי. ומי שעושה תצמו מכור קודם-משקר לאחרים או לעצמו. (או שהוא מכור למשו אחר שזה לא הניקוטין)

^תלוי גם באופי של הבנאדםיושב בדד

ומתו"ש- לא נכון. בדוק.*#&למה?!*#&

זה שאת לא התמכרת- יופי לך. אבל א-פ-שר להתמכר מהראשונה. אני לא יודעת איך להוכיח לך אתזה, כי כל דוג' שאתן את תפריכי, אבל סמכי על מחקרים מדעיים. טוב?

ואמיר- חי בסרט! כאילו מה, אנחנו כאלה מושלמים? פה לא צריך להסתיר מאפחד. תכלס- כן, אנחנו עושים גם דברים ששאסור...בואו נשים יד על הלב ונודה בזה כמו גדולים!

מה זה "תסמכי על מחקרים מדעיים"???הסטלן הקטן

דבר ראשון,אני אשמח לראות את המחקרים האלה,לא שמעתי עליהם אף פעם.

דבר שני,אני מכיר לא מעט אנשים כולל אותי שמעשנים ואף אחד לא התמכר בסיגריה הראשונה,אלא זה לקח זמן...

סליחה הסטלן- צודק... ;)*#&למה?!*#&
יש טעמים שונים..(תפוח לדוג' טעים) אבל העניין בנרגימתו"ש

בס"ד

לה זה לא הטעם! אתם רוצים משו טעים תקנו סוכריה... הטעם רק עושה שזה לא יהיה דוחה כמו סיגריה. (והריח בכלל אין מה לדבר! חולה על ריח של נרגילה )

מה כיף לי? אז מלא מלא זמן לא עישנתי. מלא. (זה לא עושה לי טוב לאסטמה..) אבל לקחת שאכטה ארוכה, לתת לזה לחלחל בתוך המוח ולהרגיש אותו מסתובב כזה..... לי זה כיף.

אני לא פרסומת חלילה לנרגילה! זה ממש ממש לא בריא!! () אבל אני לא אשקר ואגיד שזה מגעיל.

נרגילה זה ממש טוב וזה כיף לעשן אותה~אב*אל~

זה לגמרי לא מגעיל וכמו מתוקה גמאני אוהב תתפוח

חחחח אין על ריח של נרגילה....נשמה שלי!!=]

יצא לי נגיד להיות ליד נרגילה או שעישנו לי מתחת לחלון בחדר אבל לטעום אין לי אומץ אני מפחדת שזה יהיה לי טעים ואז אני אמשיך ולכו תדעו לאן אני אגיע.....וחוצמיזה שסיגריות ונרגילה זה לא ממש אותו דבר...

ויש לי בקשה קטנה מאלה שמעשנים סגריות:

בכללי- אתם רוצים לעשן?תעשנו אני לא זאת שימנע את זה ממכם אבל וזאת הבקשה שלי אם אתם ליד אנשים שמגעיל אותם או שהם לא רוצים או שלא תעשנו או שתלכו למקום אחר כי אנחנו חוטפים כמות יותר גדולה ממה שאתם מעשנים(ולא המסקנה היא לא לעשן אלא לא,לא לעשן...מי שהבין אשריו) סבבה???תודה אנשים!!!

אני לא מעשן סיגריות~אב*אל~

פעם עישנתי אבל כשראיתי ת'נרגילות גיליתי כמה הסיגריות מסריחוות

תשובות -~nhykb~

1. זה תלוי בטעם, לרוב לא. 

2. זה נחמד, אבל לא בקטע אישי.. נראלי זה פשוט כיף כי זה משהו שעושים גם עם חברים..

3. בעיקר זה שאתה עם חברים

(אגב, אני לא מעשנת באופן קבוע, יצא לי בערך 5 פעמים ב-4 שנים האחרונות..)

תשובות---איל!לי

אני אישית ניסיתי כמה פעמים,זה טעים זה לא הכי כיף כאילו זה סבבה לא יותר מזה...ולא שאלו על הקטע של מזיק אז דיי לחפור!!!!

מי שאף פעם לא עישן, שלא יגיב שטויות..בתאל ב"צ
סליחה שהגבתי.....=]חחחנשמה שלי!!=]
מראה זול,עין שלישית..

בס"ד

אני לא יודעת מה הטעם,ואם זה בריא בכלל(ואז גם נכנס עניין של ונשמרתם..)

אבל זה לא נראה טוב,

בכלל לא.

הפורום הזה הוא פורום דתי.שואף לאור
קפץשואף לאור

משמע שמי שמגיב בו בדר"כ הם יהודים שומרי מצוות.

אתם מדברים על כיף (אני פונה למי שדיבר לטובת העישון) ולא מדברים על כך שזה עבירה חמורה מדאורייתא.

אם כך האספקט של ה"כיף" בכלל לא צריך להכנס לחשבון ,מה בכך ? זה הבל.

ב.בדר"כ זה לא כיף אלא מדובר במניעים פסיכולוגיים ומניעים חברתיים,ועל כך גוברת השאלה "מה בכך ?" .

אני מציע שכל אחד יעשה את החשבון שלו בעצמו.

כמובן שההודעה שלי לא מכלילה ולא פונה לכל המגיבים שהגיבו כאן (הן שהצהירו שהם מעשנים והן שאמרו שלו אבל זה "כיף" ) אך אני מקווה שאולי היא תעורר אנשים שזה נוגע להם לחשוב מה מטרתנו בחיים ובשביל מה אני עובר על מצווה ,בשביל דבר של מה בכך ?

_אמיר_ אין שום קשר לזה שזה פורום דתי-עמוק בפנים.

מאיפה אתה יודע שזה איסור דיאוריתא??? זה כתוב בתורה? בגמרא? לא.

כתוב-נושי104

"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"..

בוודאי שזה כתוב בתורה..שואף לאור

ובוודאי שיש לזה קשר שזה פורום דתי,אם הוא דתי משמע שגולשים פה יהודים שומרי מצוות שזאת מהות חייהם..

והנה קראי את הבא :

http://www.kipa.co.il/ask/show/186203-%D7%A2%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%A1%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%94-.......

זה לא סיכון של מוות.עמוק בפנים.

אלא אם כן אתה מעשן כמה חפיסות בשעתיים.

חוץ מזה, עובדה שרוב (לא מוחלט, אבל רוב) הציבור שלנו מעשנים/עישנו/יעשנו פעם בחיים.

כך שעניין הדת זו באמת לא הנקודה שמפריעה לי בשרשור הזה. (לי)

גם להרוג את עצמך בתהליך הדרגתי זה עבירה על ונשמרתם<אריאל>

וזה שרוב הציבור מעשן זה בכלל לא עובדה. 

אבחנה לא נכונהשואף לאור

מהיכן האבחנה הזאת? אני חושב שההפך הוא הנכון...

ב.

הרב אמר במפורש שזה אסור "ונשמרתם מאד לנפשותיכם" מלכתחילה ולא שאדם "מרוסן" שמעשן "קצת" יכול לעשן כי זה לא מסוכן,הכוונה היא שאסור בכלל:

http://www.kipa.co.il/ask/show/243798

http://www.kipa.co.il/ask/show/12034

עישון במקום שיש בו אנשים :

http://www.kipa.co.il/ask/show/48857

ג. גם האבחנה לגבי המוות אינה נכונה,הסכנה בלעשן  היא סכנה גדולה בכל סיגריה:

ראי:http://www.inn.co.il/News/News.aspx/214241

ובלי קשר לדבריך ,על כך שנרגילה אסורה ומזיקה:

http://www.kipa.co.il/ask/show/13615

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/95404

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/79667

<אמיר היקר>עמוק בפנים.

בסדר, זה איסור מהתורה. את זה הבנתי. (ויותר מידי. קצת להירגע עם כל העלאת הקישורים האלה..לא קראתי את כולם)

אבל יש הרבה דתיים מהציבור שלנו (וגם חרדים אבל את זה נעזוב בצד..) שמעשנים. איסור תורה-לא איסור תורה. זה המצב. ודאי שצריך לחדול מזה. אבל זה ממש לא קשור לשרשור הזה. השרשור הזה הוא דוחה כמו שכבר ציינתי ואני אחזור על דבריי:

שרשור דוחה ואני אסביר גם למה-

יש פה אנשים תמימים שהזמן היחיד שהם רואים סיגריות זה כשהם הולכים לקניות בירושלים (סתם שלפתי דוגמא מהראש) .

אז למה??? למה להרוס להם את התמימות??? אתם נהנים מלעשן סיגריות נרגילות וכל הבא ליד??? לכו על זה!! (הלואי שתצאו מזה מהר אבל את זה נעזוב בצד..) אבל למה אתם צריכים לשכנע אותנו שזה טעים וכיף??? (חלקנו יודעים את זה אבל גם את זה נעזוב בצד..) יש פה אנשים שיכולים ח"ו להשתכנע מזה ולרצות גם להתחיל לעשן!! תחשבו על זה.

ולפותח השרשור- מה אתה מנסה להשיג בפתיחת שרשור זה?? מה תעשה עם זה שחלק אנשים אוהבים וזה טעים להם וחלק לא? מה זה ייתן לך בחיים??

טיפה לחשוב על ההשלכות של מה שאתם עושים, זה הכל.

וסליחה שצעקתי, זה עלה לי לגרון.

**מנהל נוג"ה יקר, אם תשים עלי- תנעל את השרשור המסריח הלא חינוכי הזה. (לא מצאתי הגדרה טובה יותר)

שרשור דוחה ואני אסביר גם למה-עמוק בפנים.

יש פה אנשים תמימים שהזמן היחיד שהם רואים סיגריות זה כשהם הולכים לקניות בירושלים (סתם שלפתי דוגמא מהראש) .

אז למה??? למה להרוס להם את התמימות??? אתם נהנים מלעשן סיגריות נרגילות וכל הבא ליד??? לכו על זה!! (הלואי שתצאו מזה מהר אבל את זה נעזוב בצד..) אבל למה אתם צריכים לשכנע אותנו שזה טעים וכיף??? (חלקנו יודעים את זה אבל גם את זה נעזוב בצד..) יש פה אנשים שיכולים ח"ו להשתכנע מזה ולרצות גם להתחיל לעשן!! תחשבו על זה.

ולפותח השרשור- מה אתה מנסה להשיג בפתיחת שרשור זה?? מה תעשה עם זה שחלק אנשים אוהבים וזה טעים להם וחלק לא? מה זה ייתן לך בחיים??

טיפה לחשוב על ההשלכות של מה שאתם עושים, זה הכל.

וסליחה שצעקתי, זה עלה לי לגרון.

אני אוהבת...רות014
אבל עדייןקלמן זלמן
לא משנה...קלמן זלמןאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך