למה?????????????דניאלהה

למה אני כזאת נמוכה?!

אני יודעת שזה נשמע כאילו שיאלה יש צרות יותר גדולים בעולם, אבל אני נמוכה כולה 1.50 רוב הבנות בכיתה יותר גבוהות בראש ......................

ואני בכלל ממשפחה של גבוהים וכול פעם שנפגשים צוחקים לי על הגובה במיוחד אחד שהכי צוחק!!!!!!! ועכשיו הוא בא לשבועות! לא פיר!

ואני לא יכולה להחזיר לו ולעקוץ אותו (אפילו שאני נורא תובה בזה...) בגלל שקיבלתי על עצמי לא לפגו!!!!!!! אוף........

טוב סליחה למי שביזבז את זמנו לקרוא את זה וצריך לשפוך את זה איפהשהוא שלא מקירים אותי...........

צ'או

מכיר את זהמרדכי

כן, גם אני נמוך. אחי גבוהה ממני (שזאת הבעייה  מספר 1 שיש לי אם זה). בכיתה שלי אני בין הנמוכים. אבל מה לעשות כך ה' ברא אותנו וזה מה שהוא החליט ולמי שיש פתחון פה עלייך תגי 

המשךמרדכי

תגידי לו שיפנה למי שייצר אותך, הקב"ה.

מוכר מאוד לצערי.אנונימי (פותח)
אני גם נמוכה-רבקה...

פעם הייתי מה זה מתבאסת מזה וכל פעם שאמרו לי משו ממש נעלבתי...

אבל למדתי להשלים עם זה- זאת אני וזהו, זה לא ישתנה אז פשוט משלימים עם זה....

היום אני צוחקת על עצמי..

אבל ת'כלס... באמת קחי את זה בקטנה, זה לא סוף העולם...

ויי!!!גמאני מטר וחצי!!!האלי גאלי

חחח... זה נשמע מזה נמוך ...מוציא לשון

דבר ראשון :    הנמוכים לשללטטטווווווווןןןן!!!!!!!!!!!!!!1

ואני ממש מכירה את ההרגשה שאת פיצקית וכולן יותר גבוהות ... (ואני דווקא ממשפחה נמוכה למדי ..)תשמעי , אל תשימי על אפח'ד!!זה מה שקב''ה חושב שהכי טוב בשבילך , אז מי זה כל מי שמסביב שיאמר שהוא לא צודק , אה??

וחוצמיזה , אני מכירה מישי ממש גבוה (מטר שמונים פלוס ..)אז תמיד אני מרגישה הכי מזליסטית לידה ...

יש בזה דברים מעצבנים למדי (ע''ע מדפים במכולת ...)אבל זה גם יכוליות שיא הכיף!!(אל תשאלי מה בדיוק ..)

אם באלך פרוט אפשר באישי ..

יאלה תהני אחותי ..

(כל הכבוד על ההחלטה לא לפגוע , אצלי בד''כ ירידות על הגובה נענות בתגובות קטלניות מדי ..)

צ'או. 

ממווכר בטיירוףף!!בובי שלי=]

אינלי בעיה עם זה כי יש לי הרבה חברות נמוכות.. ואני מממש אוהבת ת'גובה שלי למרות שאני נמוכה (מטר וחצי, לא וואוו!!)

אאה.. ויש משפט שחברה שלי (גם נמוכה!) תמיד אומרת: "הדברים הכי טובים באים בחבילות קטנות".

וזה כ"כ נככון!!! |הגאווה נשפכת..|

תדברי איתו ותגידו לו שהוא פוגע בך מאודשואף לאור

אני בטוח שכשהוא יבין שזה מה שהוא עושה הוא יפסיק.

בהצלחה ! ,ואין לך מה להתבייש בזה בכלל,מה גם שבודאי תמשיכי לגבוה...

סליחה?ב.ש.

יש משו רע בלהיות נמוכה?

ואגב, את יכולה לשמוח שאת נמוכה ולא עוד איזה אחת שמעליבה אחרים שהם נמוכים...|אהמ|

מוכרמשקפופרית

אני כמעט 1.49 ותמיד הייתי נמוכה יותר מכל החברות שלי.

תנסי אולי לזרום עם הבדיחות (כן,גם לצחוק קצת על עצמך), זה מוריד את כל החשק לצחוק על מישו כשהוא משתף פעולה.

באופן כללי-יותר קל להתמודד עם הנומך בהומור .

וסתם שתדעי-נמוכים הכי שווים!! מכל מיני סיבות.. (אם בא לך אני יכולה לפרט,חוצמזה שנראלי כבר היה על זה איזשהוא שרשור...)

חחחח רק אני גבוהה?! אני 1.69....אבל אני לא צאיל!לי

צוחקת על נמוכים...אתם הכי חמוודים..

אני 1.73..ואני הכיי אוהבת נמוכיםם!!מרים מייזל
"הנמוכים תמיד רואים את החצי כוס המלאה"...דוסית גאה!

תודו משפט חזק!!!

בד"כ הנמוכים הם אנשים טובים.

קבלו תיקון מדדתי ואני 1.71..איל!לי
מצידי שכולם פה יצחקו עליעץ על מים

כל החיים הייתי נמוכה, מי שמכיר אותי פה מגיל קטן יודע את זה שתמיד הייתי נראית פצלונה, 

כתה ו' הייתי1.43  בערך...

ואז פתאום התחלתי לגבוה, לא בבת אחת אב כן,

בכסליו של כתה ז', היה לנו כזה מסיבה לבנות דודות בגלל האירוסין של בת דודה שלי, ואז בת דודה שלי אחת אומרת לי, היי, גבהת, ואני כזה טוב תודה הלאה, עברתי לסדר היום, סוף כתה ז' הייתי 1.48, סוגשל לגבוה לא? בהחלט!

טוב עברו עוד כמה חודשים,

אמצע כתה ח' ככה אני מוצאת ת'צמי 1.50 עקפתי את X עקפתי את Y (בכתץה היה לנו נמוכות יותר ממני כמובן...)

סוף כתה ח' מופע סוף שנה, בסוף הסכמתי לעלות על הבמה, ולמרבה הפלא מתוך 4 שורות באחד הדברים שעשינו לא הייתי בשורה של ההכי נמוכות, בסוף מישהי שהייתה בהכי נמוכות בקשה להחליף, אז הסכמתי, ואז מישהי אמרה אבל Y (אני) גבוהה ותר ממנה, ויש הפרשי גובה, המורה חפפה כאילו מי שישמע מזה כבר...

ופתאום בבית התחילו להגיד לי שגבהתי, בהתחלה אמרתי טוב טוב טוב, לאט לאט הארונות במטבח כשהם היו פתוחים דפקו לי ת'ראש לפעמים, אאוצ'... וכולם התחילו לומר לי היי גבהת, בהתחלה התלהבתי מהעניין...

היום אני 1.55 בערך... אני עוד לא בת 15, (לכל האלה שהמציאו לי פה גילאים והזקינו אותי, כן אני עוד לא בת 15, המבין יבין!! )

אני כמעט בגובה של אחותי שבת 23 עקפתי את אחותי שבת 21 אבל בלי קשר לזה אני מרגישה 1.80 אוקיי ותסלחו לי אני מתה להתנמך!!!

כן להיות כמו פעם הגמדה הקטנה, זה כזה כייףףף

ולא אכפת לי שתמר תצחק עלי ועל (עוד 3 בנות כפרות אם אתה רואות את זה קבלו בהבנה)

שאנחנו יכולות להצטרף לשבט שהיא מדריכה בו! בגלל הגובה, כי תמר אני לא מקנא בך שאת גבוהה רק להפך זה הכל!! ממש ממש לא! נולדת למשפחה של גבוהים, טוב אממ אבא שלך

בקיצר נמוכים מזה תנצל את זה, אני כ"כ מתגעגעת לימים הייתי הצוציקית הקטנה והגמדה ....

עוד דבר,

כל הנמוכים, סתכלו מסביבכם, כמה אנשים נמוכים יש, במחילה אבל הגעתי למסקנה שכל בן אדם שני לפחות ואפ' יותר נמוך, בחייאת, אני אומרת לכם סתכלו כמה נמוכים יש בעולם, אל תרגישו נמוכים כי זה מה שמחדירים לכם למוח, פשוט חצי עולם נמוך בימינו, וזה בדוק!!

בקיצר אני מתגעגעת לימים שהייתי נמוכה, אמנם המשפחה שלי נמוכים (אבא 1.65 אמא 1.58 וכו')

אבל היו יורדים עלי על הגובה במקומות אחרים, 

והלוואי עלי להיות היום מצידי גם 1.40!!

בקיצר, אחות, נצלי את זה שאת נחשבת נמוכה, ותהני מזה, כי נמוכים רואים את חצי הכוס המלאה

לא זה לא רקדניאלהה

גם הבעיה היא שאנשים חושבים שאתה יותר קטן יש אנשים שחושבים שאני בת 13 ואני 15 וחצי...... ואני גם מסתובבת עם החברות הכי טובות שלי ששניהן גבוהות בראש וקצט אז זה נראה מוזר

טוב תודה למי שעזר מוזמנים להמשיך בבקשה

דוסית גאה...?! מה זה השטויות האלו..?מרב14

מאיפה את מביאה את זה בדיוק..? |הגבוהה הנעלבת...|

ולכל הנמוכים- לדעתי הכי שווה להיות נמוך, בנאדם קומפקטי כזה.. זה יפה וחמוד, ורוב הבגדים יותר יפים בקטן, ויש לזה כל מיני יתרונות- חוץ מהבגדים שהרבה יותר יפים בקטן, במקומות כאלו צפופים- נגיד הרובע בריקודגלים-  זה הכי נוח להשתחל בין כל האנשים... 

מה זה משנה איך זה נראה?משקפופרית

גם החברות שלי גבוהות ממני בראש לפחות (וככה זה היה תמיד) וזה לא כזה גרוע.

בקשר לזה שחושבים שאת יותר קטנה- גמלי זה היה ככה שנים וזה בחלט קצת ביאס אותי אבל תמיד  אפשר למצוא את הדברים הנחמדים בזה. למשל:תמיד היו נותנים לי לעמוד יותר קרוב לקליעה למטרה (-כמו ילדים קטנים), תמיד היו מדריכות בקייטנה שהתנדבו לשמור עליי מנפילות במתקנים בלונה פארק . נכון, לא תמיד נתנו לי לעלות על מתקנים בלונה פארק כי הייתה נמוכה מידי/לא האמינו לי שאני בגיל המתאים אבל בחשיבה לאחור זה מצחיק למדיי... .

אבל, אם זה לא יוצר נזק,מה אכפת לך? מקסימום כשתהיי זקנה ולא תרצי שידעו בת כמה את תמיד יחמיאו לך

וכמו שמתו"ש אמרה-לנמוכות קל יותר למצוא חתן כי (כמעט) כולם יותר גבוהים מהן...

ודבר כמעט אחרון- את יודעת כמה אנשים גדולים היו נמוכים? נפוליאון,הרב אברום,הרב ש"ך ועוד רבים ורבות. את בחברה טובה.

אם תחשבי על הנמיכות כעל דבר חיובי ובהומור זה יהיה הרבה יותר קל

נמוכה יכולה לצאת עם כל אחד, גבוהה לא ממש...:/מתו"ש

בס"ד

זה מה שאמא תמיד אומרת לי כדי לעודד (אני לא מטר 50, אבל הכי נמוכה בבית... אח שלי בן 12 עקף אותי!!!)

למה זה כל כך מפריע לך הגובה? (זה לא שאלה רטורית, יכול להיות הרבה תשובות, אני רוצה לדעת למה לך זה מפריע.)

דניאלהעץ על מים

אבל מה כפת לך?

שתהיי בת 40 יחשבו שאת בת 30 מה מפריע לך?

ככה אחותי אומרת, שאני יהיה בת 50 יחשבו שאני בת 40 מה כפת לי? חח

עלי חלק אומרים שאני בת 12.5 וחלק שואלים אתי אם אני מוכרת בחנות

עדיף שיצערו אותך מאשר שיזקינו אותך מנסיון אהההמממ

לא תמיד זה עדיף.. בובי שלי=]
>>מרב.

אני פתאום נהייתי הנמוכה...

בעיקרון אני לא נ-מ-ו-כ-ה.. אני פשוט לא גבוהה..

אני 1.64 בערך...

ופתאום כולם מסביבי תופסים גובה..

אח שלי, חמשוש, פתאום מסתכל עלי מלמעלה..

עוד אח שלי, זיינוק- נעמד לידי ואני קולטת את עצמי מסתכלת למעלה כדי להסתכל לו בעיניים.

מה עובר, אחים שלי?

עד לפני חצי שנה הייתם כאלה פיצים, התכופפתי כדי לסדר לכם ת'כיפה.. ופתאום אני יכולה לסדר לכם אותה רק כשאתם יושבים><

אני בן ולא מגיע למטר שיבעים!פאתח!!

וכנראה גם לא אגיע...כי אני עוד מעט בן 18..

לומדים לחיות עם זה ולהפוך את זה ליתרון!

מתוקה שכזאות...דניאלהה

למה מפריע לי?

טוב א זה לא נעים כשצוחקים שאתה ג'וק.

ב כשאת בגובה ועם הפרצוף שלי לא לוקחים אותך ברצינות.

ג. אחים שלי מתחילים להגיע לגובה שלי

טוב זה זה אבל בעיקר הכי מעצבן זה הסיבה השניה

הנמוכים הכי שוויםםםם(:כפרעלייך!!=)

ואם תשדרי לסביבה שאת שמחה ושלמה עם מה שאת, הם ילמדו לחיות עם זה ויעריכו אותך.

מוכר לי מאיפושו...אובז'יי!!

כשהייתי בת שנתיים ואמא שלי לקחה אותי לרישום בגן, הייתי פיצקית כזאת עם 4 שיניים....

ותמיד היא מספרת לי שבהתחלה לא הסכימו לרשום אותי, כי הייתי נראית בת שנה...צוחק

אבל אני דווקא בדר"כ רואה בזה יתרונות...

תמיד בריקודים וכאלו הייתי שורה ראשונה...חיוך

אבל בכל אופן- יש את הדברים המרגיזים האלו- לדוג' בריקודגלים הייתי

בתוך חבורת גבוהים ולא הצלתי לנשום....

ועוד משו- בבת מצווה שלי- עשיתי בר-בת מצווה עם אחי, ובמצגת שעשינו יש תמונות של שתינו ביחד- יש הבדלים של איזה ראש וחצי... זה היה ממש מצחיק!

ואם את רוצה עידודים-

בתור חברה לג'ירפות (אל תעלבו...מוציא לשון) תמיד ריחמתי על האלו שצריכות למדוד את הפטפורמה לפני שהם קונות, כי "אני מספיק גבוהה ולא חסר לי גובה" .

קיצור, תנחומי, אבל באמת- אם תיקחי את זה בתור משו נחמד כזה, זה יהיה סבבה!!!

נראה לי אני הכי נמוך פה...הסטלן הקטן

1.55 בערך ואני בן 17...מעולם זה לא הפריע לי...

גם כשחשבו שאני קטן יותר...כי הגעתי למצב שכשאני פותח את הפה רואים שאני גדול...

נמוכים-כי דברים טובים באים בחבילות קטנות...

לא נראה לי שיש פה מישהו שמטביע על סל אמיתי....<אריאל>

בלי זה, מה שווה להיות גבוה?... |פריק כדורסל|  

היום נכנסתי לחדר ביולוגיה לאלתר עבודה להגיש ואיזו אחת שעמדה להעביר הרצאה לחיינוקים שאלה אותי אם אני מכתה ח'. 

נשמתי עמוק- (אני יותר גבוה ממנה בראש וחצי- חצופה...) "אממ..." התקרבתי, אני שמיניסט!  

הו,ולמה אני כ"כ גבוהה? למה??שיראל.

אל דאגה,בסוף לומדים להשלים ואפילו לשמוח בזה..

[בכיתות הנמוכות יותר זה היה הרבה יותר מבאס,אבל עכשיו נחמד..למרות שאני לא יכולה לקנות שום סוג נעליים חוץ משורש..]

-נמו

אני לפעמים שואלת ההפך למה אני כזאת גבוהה?(אני גבוהה מהחברה הטבה שלי בראש!!!)שלא לדבר על המורות אצלנו.....

אבל תמיד צריכים לראות את הצד החיובי שבזה......אהם.אני תמיד שמה תשקעים..........מורידה דברים גבוהים?!ולא צריכה לעצוד על כסא......

יומטוב!

*לעמודנמו
חחח אני הייתי גובהת במהירות עד השנהענבל

השנה משום מה הפסקתי לגבוה כל כך ואני עכשיו 1.56 בערך אבל סתם מענין אותי מה הבעיה בנמוך\גבוה?

שימי פס על כולםshira94

אל תראי להם שמה שהם אומרים עלייך משפיע עלייך...לפי פרצוף אחד את יכולה להראות להם ולו שמה שהוא אמר לא עבר לך אפילו ליד האוזן..ויאללה תרגישי טוב עם עצמך ..וכן..יש דברים הרבה יותר גרועים מזה (לא שזה גרוע כן)..

מכיר אצ זה מהצד ההפוך חחחילד רחוב
אני 1.80 וההיתי ממש רזה וזה היה מעצבן החושילינג עד שהתחלתי לעבוד ולקחת אבקת חלבונים ועדין אני גובה אבל לפחות עולה במשקל ומפתח את הגוף וגם ככה זה לא משנה רוב העולם ניראלי נמוך...
ככה אפשר לראות ישר ללב.תילה

לא לשפוט מלמעלה...

(הרב אריה לוין, אני חושבת, שם שם)

זה המישפט הכיילד רחוב
לא ברור וגם ניראלי לא קשור אפשר פרוש אחותי?
גם אני ממשפחה גבוהה, ובגיל 14-15 הייתי נמוך ממךמשה

1.42, 1.43 משך שנה ויותר. אפילו עשו לי בזמנו MRI כי פחדו שיש לי גידול במוח.

בסוף הסתבר שזה היה בסך הכל גיל עצמות קטן. עברו עוד שנתיים וגבהתי קצת יותר והיום אני לא אנטנה אבל בהחלט ממוצע.

לא קרה כלום.

זה מצחיק כי-נמו

גם אנחנו משפחה גבוהה ואני ההיתי ממוצעת בכיתה ולגיל עד ש......בחופש גבהתי כ"כ שכשהגעתי לכיתה כולם כזה אמרו -וואו איזה גובה.............(אמיתי)

וחוצמזה עידוד קטן לכל הנמוכים שמקווים לגבוהה -אח שלי הלך לרופא בגיל 15 ובכה לו שהוא לא גבוה!אז הרופא אמר לו -תחכה ותראה..

ובגיל21\22!!!!!!!!!!!!!!הוא קפץ לגובה חבל"ז

אז......יש תקווה!

חחח אני גבוהה (: אבל אל תדאגי את עוד תגבהיי (:ע*נ2!ש
אמן הלוואי תודהדניאלהה
עדיף להיות נמוכה מאשר גבוהה כמוני...מיריצ'י =)

אני תמיד תופסת גובה..

אבל לא מבחינת גובה.....למההה????

לפעמים להיות גבוהה זה מפדח..=][=!!smile
אני מתה על נמוכים!!! זה כזה חמוד...=]כנרית על הגג=)

אבל תתעודדי! יותר מעצבן להיות הכי גבוהה בין כולם! אתה מרגיש מזה תקוע, כמו איזה ג'ירפה בין פילים!

הוווופפפפההה כנרית השתכללנו?עץ על מים

זהו בפעם הבאה אנחנו נרד עלייך

טוב אבל זה לא כזה נורא את במשפ' של יחסית גבוהים

נמוכים לשלטון!!!בובי שלי=]
אני מתה על הגובה שלי!!!!טלט!ש=]אחרונה

אני בכיתה י' ואני 1.50 ואני פשוט אוהבת את הגובה הזה!!!

וגם לי יש פוול חברות גבוהות.. הם אלא שמתפאדחות לא אני!!!

ועדיף ממש נמוך מאשר ממש גבוהה.. (לדעתי..)

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך