אני רוצה לדעת מה אתם חושבים...ירון קורצן

יש לי הרבה ילדים בכיתה שכל הזמן לומדים גמרא.... עוד עוד עוד.... אבל ההתנהגות שלהם לא משהו.... וזה מעצבן אותי מאוד... נגיד הם בסניף אריאל ואני בבני עקיבא ותמיד כשהם רואים סמל של בני עקיבא או משהו הם שורפים אותו ומעצבנים אותי...

בקיצור לדעתי זה לא נכון ללמוד כל היום רק גמרא... צריך גם מוסר ועובדה שרואים שהם לא מתנהגים יפה...

ואני לא יכול לראות אנשים שעושים מצוות כמו "מצוות אנשים מלומדה" כאילו הכול זה בשגרה כל פעם אותו דבר.. בבוקר קמים מתפללים מניחים תפילין לומדים גמרא.. זה לא אמור להיות ככה כל יום אתה צריך להרגיש כאילו זה הפעם הראשונה שאתה מניח תפילין ולהתרגש כאילו זה הפעם הראשונה.. והם לא מבינים את זה....

הם אולי לומדים גמרא וצדיקים אבל  אמרו חכמים "דרך ארץ קדמה לתורה" ולא "דרך ארץ קדמה לה תורה"

אני אישית הסכמתי עם כל מילה שכתובה פה!!!!!!תן חיוך....=)
גם אני מסכימהענבל

אתה צודק במאה אחוזים!!!

דווקא אני חולקת בכמה דברים.ניגונים

קודם כל-גיל. הם יתבגרו עם השנים.

דבר שני-אתה לא אמרת אם אתה כל היום לומד גמרא או לא-אבל מה אתה יודע על איך הם לומדים?

אז הם לומדים גמרא ואתה לא רואה את ההתלהבות בפנים-מה זה אומר? שאין התלהבות בפנים? לא נכון לשפוט ככה ועוד להחליט בצורה הזאת על סוג האדם, על פי מראית עין.

וכאמור מתוך לא לשמה בא לשמע-ועדיף זה מאשר כלום.

אני לומד איתם גמרא.. כל היום...ירון קורצן

זה חלק מהסדר יום שלנו בישיבה....

אבל אני באתי ממקום קצת חזרתי בתשובה וכו' והייתי בהרבה שיעורי תורה מוסר וכו'....

ואני רואה אותם פשוט כל יום עושים את אותו דבר... בלי לחשוב לשניה שוואלה הם עושים עכשיו מצווה שהם מניחים תפילין... לפני הרבה מצוות אומרים "לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה" שמתכוונים לעשות את המצווה כדי לאחד את הקב"ה עם השכינה... אתה צריך לחשוב על זה תמיד לפני כל מצווה שאתה עושה וכל פעולה שאתה עושה והם פשוט עושים את הכול מתוך הרגל ולא מתוך שמחה והתלהבות... וזה מטריף אותי... מה כל התורה זה רק גמרא? זה לא שווה ללמוד כל היום גמרא ולהתנהג כמו איזה בהמה!! והם לא ילדים שאם הם לא ילמדו גמרא הם לא ילמדו כלום... הם כן צדיקים וחבל פשוט שהם משקיעים רק בגמרא...

תקשיבו...ירון קורצן

אני איתם רוב היום ואני מדבר איתם על זה הרבה... אני פשוט רואה שהם עושים את זה אותו דבר.... וגם חלקם אומרים לי שהם עושים את זה גם בשביל השכר..... ולדעתי אפילו לא צריך לחשוב על השכר....... אני מכווון רק "לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה ולאקמא שכינתיה מעפרא..."

מצתרפת לאביגיל!=)יובל!!=)
*מצטרפת...יובל!!=)
ירון- כתבת מקסים!!אלירז

אבל לא כולם נמצאים בדרגה של קיום מצווה בהתלהבות ורגש ותוכן..

אז תן להם ת'זמן.. ותתפלל עליהם

מעבר לזה - צודק בכל מילה!!!

אשריך!

כ"כ נכון!אורח בעולם
יש גם אנים כאלה.ניגונים

תנסה לראות את הפנימיות, אז אולי חלקם לא מתלהבים--אבל בטוח שיש גם כמה שכן.

וקודם כל אנחנו צריכים לראות שלנו יש התלהבות מהתורה, לא לאחרים.

ברור שיש גם אנשים כאלה- שהלימוד תורה שלהם לא מתבטא ביום יום-אבל אני בטוחה שבחלק מהחברים שלך שאתה שופט אותם- יש גם כאלה שאתה טועה.

שורפים סמל בנ"ע? מוגזםצחקן

בע"ה.

לגבי מוסר -תקבע עם אחד מהם לימוד בספר מוסר, או חבורה במסל"ש/שמירת הלשון וכו'... ההתנהגות תשתפר מהר מאוד.

נו, קבעת?צחקן
מה חשובה תודה בלי דרך ארץ? לא שאני מבינה בזה יותר~לילוש~

מדי..

תורה*~לילוש~
תורה מביאה לידי דרך ארץצחקן
זה גם הפוךosherz

"רבי אלעזר בן עזריה אומר , אם אין תורה , אין דרך ארץ. אם אין דרך ארץ, אין תורה"(פרקי אבות ג', י"ז)

זה בנוגע למה שאמרת שלא כתוב הפוך.

לכאורה קשה, יוצא שאין תורה וגם אין דרך ארץ משום שזה תלוי אחד בשני.

אלא שדרך ארץ ותורה חייבים לבוא ביחד.

לא ביום אחד נוצר ת"ח, זו עבודה.

לדעתידניאלהה

אל תתעצבן כי זה רק גורם להמשיך לעשות את זה, למשל המחנכת שלי היתה בבני עקיבא והיא ממש מעריצה אותם, וכול הבנות בכיתה חוץ מאחד לא בשום תנועה, אבל לאמשנה וכששרים "בני עקיבא עבודה זרה" היא ממש מתרגזת, ואיך לומר? טוב אבל זה נותן יותר דלק להמשיך (מסמיקה), טוב אז בקיצור אל תראה שאתה מתעצבן, תתיחס לזה כאילו שהם עושים משו של ילדים קטנים כמו לקשקש על הקיר ואתרה כמה מהר זה יפסק

מה מזיז לך.. כל אחד והראש שלו..אז הם לא בסדררות014

תהיה הכי בסדר לעצמך

לא.. כי אז אנחנו בבחינת צדיקים נאנחים.*נעמה*

אמנם צריך לעבוד על עצמך ולדאוג שאתה כן הולך לפי דרך ארץ.

אבל יש גם עניין להשפיע מזה על הכלל.

ועל זה נענשו הצדיקים בחורבן הבית, הם ישבו ונאנחו, היו צדיקים, אבל צדיקים לעצמם! ולא חלקו את זה עם העם, לא ניסו להחזיר אותו בתשובה.

בקיצור, תנסה כן להראות שדרך המוסר היא הנכונה ושאין תורה ללא דרך ארץ, אל תשב ותתעצבן על זה מבפנים. זה לא עוזר.

מה פתאום לשרוף סמלים של תנועה שרק רוצה ללכתשואף לאור

בדרך התורה ולחזק את העם ??

היא באמת מאד רוצה...רבקה...

השאלה מה קורה בפועל....

(ושלא יובן מדברי שאני נגד בנ"ע, זה נכתב מתוך כאב)

אולי ראשי התנועה רוצים אבל נראה ליענבל

שרוב החניכים לא ממש באים בשביל האידיאלים והערכים לצערינו הרב

אל תשפוט אותם עד שתגיע לסיטואציה שלהם.האדמו"ר מצנעא

אתה לא יכול לקבוע סופית שהם מקיימים מצוות אנשים מלומדה. תלמד עליהם זכות.

אתה צודק, יש ללמוד גם מוסר, ולא רק, אלא גם אמונה, הלכה למעשה (שאמרוה לצאת לאחר לימוד הגמרא), תנ"ך וכו'. 

בכל הקטע של האריאל ובנ"ע - תגיד להם שיש ת"ח גדולים שתומכים בבנ"ע, ומתנגדים לאריאל. תגיד להם שכשהם פוסלים את בנ"ע, הם פוסלים גם את הת"ח שתומכים בה.

אגב, איך הם צדיקים אם הם "מתנהגים כמו בהמות"?האדמו"ר מצנעא

עם כל לימוד הזכות שאמור להיות עליהם.

ירוון!!!אנונימי (פותח)

אתה שפיץ תאמין לי.. 

אל תדאג, זה עובר.. גם לנו היה את זה בכיתה וגם אני הייתי מתעצבנת על זה, אבל באיזשהו שלב הם יתחילו

להיות מי שהם, ואם הם לא באמת דוסים, אז עוד כמה שנים הם יפסיקו להעמיד פנים..

וגם אם לא, אתה תעשה את שלך! עזוב אותם! שיתנהגו איך שבא להם.. בסופו של דבר הקב"ה רואה את הכל!

והוא יודע למי לתת שכר ולמי לא.. 

ותהיה בטוח, שאתה תקבל שכר.. והכי חשוב שלא תתעצבן מהדברים האלה, פשו תלמד מהם ותהיה בן אדם יותר טוב!

ואתה צריך להיות גאה שאתה חלק מבנ"ע שהיא תנועה מדהימה! במיוחד בסניף כמו שלך! (כן כן אני יודעת מי אתה.. חח ) 

בקיצור תהיה גאה, אתה  שפיץ עולם, ואל תקשיב להם!

הם פשוט דוגמא גרועה של ילדים..דאץ

ילדים שקורעים סמל של סניף מתחרה בתנועת נוער זה פשוט ילדים רדודים

אני רוצה שתבינו...ירון קורצן

אני לא מתכוון לא להתייחס... מצד שני אני גם לא מתעצבןן... אני פשוט רוצה שיפסיקו להתנהג ככה ומה שאמרתי על בני עקיבא היה רק דוגמה... אני אומר שזה חבל כי הם באמת צדיקים ולומדים תורה והכול... אבל הגמרא לא כ"כ מראה איך מתנהגים.. זה יותר פלפולים בהלכה וכו' פה ושם יש סיפורים יפים שאפשר ללמוד מהם אבל אני מתכוון שילמדו מוסר כאילו ספרים כמו מסילת ישרים ואורחות צדיקים שהעיקר שלהם זה מידות.. ודרך ארץץ

הגמרא היא לא פלפולים בהלכה...האדמו"ר מצנעאאחרונה

התלמוד הוא ספר יסוד... אף על פי כן, יש ללמוד גם ספרי מוסר כמו שהזכרת, אך יש לזכור שבשלב הזה של החיים (ישיבה תיכונית, אני מניח?) הגמרא היא התחום שבו אמור התלמיד להשקיע כמה שיותר.

אולי תיגש אליהם ותכויח אותם על כך? אולי תגיד להם שאתה נפגע ממה שהם אומרים על התנועה שלך (למשל, תגיד להם את כל הנושאים שבהם הם פוגעים בך)? תנסה, אם הם באמת צדיקים כמו שאתה אומר, אני מניח שהם יבינו ויפסיקו להציק לך.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך