אני קרוב לסיים 12 שנות לימוד.
היום היה לי יום דיי מבוזבז, אז היה פנאי להמון דיונים עם חברים על מה שהיה בשש שנים האחרונות, לקחים ומסקנות- מה היה יכול להיות יותר טוב, במה טעינו ועוד דיונים פילוסופים שפשוט חייבים לעשות! (תוך כדי שאנחנו הולכים ממקום למקום ומגלים ששום תכנון לא באמת הולך-היה מצחיק בסוף...
)
באמצע התפתחה ביני לבין החברים שלי השיחה הזו:
"תגידו, יש לכם את הפלא' של שי?"
"שי? מה נזכרת בו פתאום?..."
"אני רוצה לדבר איתו, לראות מה איתו- כבר שנתיים שלא ראיתי אותו! .אבל...שמעתי שהוא הוריד את הכיפה...זה נכון?"
"כן, יש לו אפילו חברה חילוניה..."
"לגמרי?..."
"כנראה...גם המשפחה שלו במילא לא הייתה כזו דתית..."
"אתה צוחק?!! אני מכיר את שי! אתה בטח זוכר איך הדת הייתה חשובה לו, התפילות, הלימוד.. הכל! לפני שהוא עבר לתיכון החילוני...דיברתי איתו, אמרתי לו שימשיך בחיים, שיחפש- בין כל החוגים למחוננים שהוא הולך אליהם, גם זמן ללמוד תורה, ולא להתדרדר ברמה הדתית...זה פשוט...."
----------------------------
[שי הוא חבר טוב שלי, אחד האנשים הכי קרובים אלי שהיו איתי מכתה ז' עד י'. בכתה י' הוא החליט שהישיבה, ולימודים קשים עד 6 דיי מפריעים לו להתקדם בחיים - ולא אפשרי גם להיות בישיבה, וגם לתפקד בכל המסגרות למחוננים שלו. וגם הוא, היה בסופו של דבר בן אדם שקפץ למים עמוקים מבלי שידע לשחות...מה לעשות? לפעמים גם הטובים טובעים..
]
----------------------------
כשעלינו לתיכון, קבוצה מהישיבה החליטה שבגרויות במסגרת כזו קשה סתם תפגע בהם ובציונים שלהם, הם עברו לבית ספר אחר, תיכון דתי אפשר לומר- לא יותר מזה. (חצי נפרד+-)
כשאני מסתכל עליהם עכשיו- יש קבוצה שבאמת לא התדרדרו- גם לא התפתחו כ"כ, אבל לא התדרדרו.
שני חברי ילדות שלי,(מהגן ומהיסודי..) שעברו יחד לבית ספר הזה. אחד התדרדר למצב של מעורבות בענייני סמים. לשני המעבר שימש כמנוף לצאת לחברה רעה...(כפשוטו, להסתובב עם עברייני הישוב) באחד הפעמים שהסתובבו, חבר שלו שנהג בלי רשיון דרס ופצע אותו, הוא החלים ב"ה- אבל אין מה לדבר על צבא.
ואני תוהה... אם הייתם נשארים בישיבה כמו שיעצתי לכם, לכולכם...מסיימים, חוגגים אתינו את המסיבת סיום עוד יומיים... כל זה היה קורה?! ![]()