אוף אני צריכה עיצה (קשור לנח"ת למי שמכיר)ענבל

יש לי  שבת נח"ת עוד שלושה שבועות.

השבת עולה 120 ש"ח והיא מתקימת בפתח תקווה שלהגיע לשם עולה לי יותר ממאה ש"ח עד פה בעיה א' הכסף.

בעיה ב': לפעמים אני מרגישה שם תקועה כי אני לא הרבה זמן שם והרוב שם ותיקים וגם אני החמשושית היחידה שם.

בעיה ג': הרבה פעמים אין הרבה בנות לדבר איתן כי הארגון מעורב אז להרבה בנות יש חברים מהארגון אז עם מי אני אהיה?

בעיה ד': לא קשור ספציפית לשבת מה אתם חושבים שאני אמורה לעשות בקשר לזה שהארגוןם מעורב?

לעזוב אני לא רוצה אבל מצד שני אין לי מושג מה לעשות כאילו לדבר עם הבנים לא לדבר איתם (כאילו תכל'ס סביר שאני אדבר איתם השאלה עד כמה) קיצור מה לעשות עם העניין של המעורב??

עיצות יתקבלו בברכה גדולה

תעזבי...תנ"ך תלמדי בבי"ס....להשליך את השכל=]
או בחוים של דתיים...להשליך את השכל=]
או במה?ענבל

וזה יותר חויתי ללמוד בקבוצה וגם כשיש מסגרת לומדים באמת ואני רציתי ללמצוד מחוץ לשעות הלימודים וגם לוןמדים שם על ספרים שאת לא לומדת בבי"ס ומזויות שונות

תלמדי תנ"ך עם עוד כמה חברות בבית ספרב.ש.

באמת שנח"ת זו לא האלטרנטיבה היחידה.

ובקשר לחוויה של השבת - זה בדיוק כמו שתעשו שבת חברות.

אם הייתי צריך לשלם את המחיר שלך - לא הייתי הולך לשם אפילו אם זה היה רבע מהמחיר הזה.

אבל באמת, אם זה עשה לך חשק להתפנק קצת - תעשו שבת חברות. הרבה יותר מהנה ואיכותי.

בקשר למעורב. יש שם כמה סוגים של מעורב. מעורב - מעורב מאוד. (זתומרת עושים הכל ביחד. תפילות (עם מחיצה), לימוד, סעודות, וסתם צחוקים ופיטפוטים עד עלות השחר). בזהירות אני אומר - לא מומלץ.

ב.ש. את דעתך על נח"ת משום מה אני כבר יודעתענבל

אבל לשם שינוי ולמרות שאני לא רוצה בזה הצלחת קצת לשכנע אותי ונראה מה אני אעשה.

וסתם כדי שתפסיק עם הסטיגמות על נח"ת אז לא מעורב שם מאוד אלא מי שרוצה מתערבב מאוד ומי שלא לא יש שם בנות שלא דיברו עם הבנים מעולם חוץ מהלימוד אבל שכנעת אותי (למרות שלא רציתי בזה) ואולי אני אצא מהארגון סביר להניח לקראת שנה הבאה.

היי!ב.ש.

סיכמנו שהמילה סטיגמה יצאה מהלקסיקון, לא?

נקרא לזה חוות דעת...

בקשר לפיסקה השניה - לכן לא כתבתי שזה מעורב מאוד אלא שזה "מעורב - מעורב מאוד".

תארגני נח"ת לך ולחברותייך...האדמו"ר מצנעא

חוץ מזה, הנערים והנערות שם בכלל דתיים?

הי לא לזלזל מאוד כולם שם דתיים ואפילו דוסים!!!ענבל
הם דתיים מישיבות תיכוניות ואולפנותב.ש.

פשוט ציינתי מס' עובדות.

:Oהאדמו"ר מצנעא

חשבתי שזה ארגון חילוני "להנחלת התנ"ך בקרב הצביור הרחב" או משהו כזה...

לאדמו"רב.ש.

קודם כל זה לא אירגון חילוני.

ישנו מיעוט לא דתי מצומצם. וגם הוא מסורתי.

כמו שאמרתי, הרוב המוחץ הוא מישיבות תיכוניות ואולפנות.

ב.ש. גם מסורתיים וחילונים אני לא פגשתי שםענבל
תגובתי לא הופנתה אליך אלא לאדמורענבל
הגזמתם.אילת.אחרונה

האנשים ששם דתיים, וכמעט כולם גם "דוסים."

בשבתות שאני הייתי - זה נע בין מעורב (ואולי אפילו מאוד) לכמעט ולא.

כלומר, התפילות הן עם מחיצה, הלימוד הוא מעורב, אבל בנים ובנות כמעט ואף פעם לא ישבו אחד ליד השני (כמעט תמיד יושבים בחצי מעגל, הבנים בצד אחד, הבנות בשני, ביניהם כסא ריק, והמעביר מולם.) הסעודות גם על אותו עיקרון - יש צורת ח', שולחן בנים, שולחן בנות, ושולחן מעורב, (שגם בו הרב לא יושבים ליד בני המין השני.)

"צחוקים ופטפוטים עד עלות השחר" - זו קבוצה מצומצמת של אנשים, ורב הצחוקים והפטפוטים מתרחשים בתוך הקומה של הבנות, או בתוך הקומה של הבנים, ולא באזור המעורב.

למעשה, זה מאוד דומה לשבת אולפנה, רק שבמקום שהמניין יורכב מבעלים של מורות ומדריכי יחידות, יש נערים בני גילך, (או קצת יותר,) ובמקום יחידות, שרב הבנות היו מעדיפות להבריז מהן, יש שיעורים, (שלפחות רובם מעניינים,) שעוסקים בתנ"ך. ובנוסף יש שם בנים, שאת בוחרת עד כמה להתערבב אתם.

שוב - זה רק מהשבתות בהן הייתי (לא הרבה) וגם יכול להיות שלא שמתי לב לכל מיני פרטים, אבל בכל זאת...

אני לא ישקר ויאמר שאין שם זוגות, כי יש. אבל זה לאו דוקא דבר רע, (הרבה שידוכים יצאו מנח"ת.)

ענבל, בסופו של יום את בוחרת את רמת הערבוב. את יכולה ללכת לשבת ולא לדבר עם בנים מחוץ לשיעורים עצמם.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך