אני עכשיו בהריון חמישי , שבוע 17. אחרי 4 שנים מהלידה הקודמת.
ההריון הקודם הייתי בשמירה כל הזמן עקב מחיקה וצירים מוקדמים, הפעם בינתיים לא אבל היו צירונים קטנים פה ושם. לא רציני.
לפני יומיים נתקפתי בלילה בכאבים איומים בבטן כמו צירים, הבטן היתה קשה וכואבת, לא יכלתי להתיישב ולהרים ת'ראש אפילו בשביל לשתות. היו צמרמורות..... כמעט ונסעתי למיון באותו לילה. שכבץתי שכבתי עד שזה נרגע לי כמעט בבוקר.....
היום הלכתי לעשות אולטרא סאונד לבדוק אורך צוואר לראות אם הצירים עשו לי איזושהי מחיקה לאור ההסטוריה ההריונית שלי. אני שוכבת על המיטה שם בחדר ואני לא רואה במסך שמשהו זז..... הטכנאית מסתכלת שוב ושוב ואומרת:
אני חוששת מאד שאין לי בשורות טובות בשבילך....................![]()
שאלתי בהלם: מה? ושוב: מה?? ושוב: מה???????????
בקיצור: אין דופק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
התחלתי לדמוע בשקט והיא נתנה לי לבכות מאחורי הוילון על המיטה ...
אוי,,,, איזו הרגשה נוראית!!! היתי לבד בלי בעלי. לא חשבתי לרגע שלאורך צוואר שהייתי עושה עשרות פעמים צריך להגיע עם בעל.....
לא אלאה אתכן יותר מידי, אבל הרופא נתן לי הפנייה למיון נשים , ובד"כ בכזה שבוע גורמים לגוף להגיע ללידה ואח"כ עושים גרידה.
ולשאלות שאני מחכה לשמוע מנשים שיודעות או עברו תהליך כזה:
1. האם יש כאן מישהי שעברה כזה ארוע בכזה שבוע ?
2. אני גרה בירושליםן ושמעתי שרק בהר הצופים עושים גרידה בכזה שבוע וזהו. בניגוד לבתי חולים האחרים שמתאשפזים ללידה ואח"כ גם גרידה. נראה לי יותר משתלם בהר הצופים למה לסבול? האם מישהי עשתה שם גרידה פעם? איך היה הצוות? מקצועי? סימפטי?
3. זה כואב אח"כ ? כמה זמן יש דימום אח"כ? איך מרגישים נפשית, גופנית?.
4. ידוע לי שאחרי הגרידה הרופא לוקח דגימה מהעובר לבדוק ממה נבעה ההפלה. שמעתי שיש בזה בעיה הלכתית. מי יכולה להחכים אותי בנושא?
5. הבנתי שאפשר לעשות הרדמה כללית והרדמה מקומית. מה עדיף בכזה מצב?
6. עדיין לא קבעו לי תור רק ביום ראשון, והם אומרים שעמוס להם שבוע הבא, זה יכול לקחת גם מעל שבוע המתנה. מהנ דעתכן?
7. האם כדאי לי להשאר בשבת בבית בכזה מצב אם יתפתח דימום או צירים?(אני לא גרה בירושלים) . איך מסתדרים בשבת אם מתפתח משהו ואצטרך ליסוע בשבת? זה פיקוח נפש? צריך לקחת אמבולנס?
אשמח גם לקבל עידוד מנשים שעברו את התהליך, אני המומה טוטאלית ולא עושה כלום בבית. או שוכבת במיטה או מדברת בטלפון עם כל המשפחה שדואגת.....
מפחדת... מאוכזבת..... המומה... כואבת........ לא קולטת.....
רק יודעת שה' עשה בשבילי הכי טוב שבעולם!!!
תודה למי שקראה עד כאן ומזדהה.................

ולבדוק איפוס בטא בבדיקת דם אחרי שבועיים ואולטראסונד לראות שהכל חזר למקומו, אני קיבלתי מחזור 7 שבועות אחרי הגרידה, ואח"כ מיד הריון נוסף שבנתיים מחזיק ומתנהג יפה (שבוע 30