מה עבר על הנוער שלנו?!ד"ר אריק

בס"ד

לפני כמה זמן היה לנו דיון בכיתה (כן, כן-שעוד היה דבר כזה שנקרא "שיעור נורמאלי") על מצב הדור שלנו, עד כמה שהוא התדרדר וזה הגיע (הדיון) שהמצב שלנו יותר חמור מהמצב של דור יציאת מצרים (להזכירכם, הדור ביציאת מצרים היה במ"ט שערי טומאה, עוד דרגה אחת, והקב"ה היה משמיד אותם...), אני ממש לא הסכמתי, כי אם המצב שלנו יותר חמור ממה שהיה אז, אז איך אנחנו נמצאים פה בכלל?! הקב"ה היה צריך כבר להשמיד אותנו!

בשבוע האחרון פנה אלי הקומונור של הסניף שלי ואמר לי שהוא מכניס את שבט הראה להדרכה (אני מדריכה של שבט הראה סתם להבין למה זה הבהיל אותי...) מהסיבה שאין מדריכים, ואין שבט נעלה. הסניף שלנו חדש (3 שנים) וכל המדריכים שבו הם שבט הגבורה, חוץ מ4.. המצב הוא כזה, חודש אירגון נשארים 4 מדריכים. הקומונר שלי הלך ישוב, ישוב וחיפש מדריכים לרפואה-התוצאה-אפס מדריכים, הוא הלך למחוז, התוצאה-אפס מדריכים. הוא הלך לפ"ת, סניף מלאבס (סניף שהיה בין הסניפים הגדולים בארץ)-התוצאה-אפס מדריכים ואפילו להם חסרים מדריכים. הוא הגיע לת"א, וגם שם אותה תוצאה... אין מדריכים.(אה, פ"ת ות"א היו אופציה אחרונה כי זמן הנסיעה הוא חצי שעה, 40 דקות)

אחרי זה התחילו מחשבות בראשי, אולי זה בעצם נכון, מצב הדור שלנו יותר חמור ממצב הדור שביציאת מצרים? הנוער של ימינו, איפה הוא?לאן נעלמו כל המדריכים?? יש כמה אפשרויות- או שכולם "באריאל" ואין סיכוי שהם יבאו לסניף מעורב (וטוב שכך...) או שכולם "הורידו את הכיפה"?! או שיש חצי ב"אריאל" וחצי בצד ההפוך לגמרי שלא יכולים לתפקד כמדריכים, ויש באמצע, כמה וכמה, שיכולים לתפקד כמדריכים, ומוכנים לבוא להדריך בסניפים מעורבים? יכול להיות שזה המצב של הנוער היום?! איפה כל הנוער?!

סתם שאלה, איפה הסניף שלך?בשמחה תמידD:
את ממש התבלבלת!!!זה בידיוק הפוך!!!אנונימי (פותח)

ב''ה הדור שלנו מתחיל לצאת מהטומאה הזאת שניקראת בני עקיבה אולי זה שער החמישים לכי תדעי .....שיא הצביעות שיא הגועל נפש שיא הפריצות ועוד בתור יצוג דתי יצוג של רבי עקיבה ,אנשים הולכים כי אומרים לעצמם ווואהה זה חשוב מה חייבים ללכת מ''ז לא ללכת זה ממש קידוש ה' וכו' וכו' עוד תירוצים זה ממש משמח לישמוע שזה לא הולך פיתאום שמעתי שזה מתחיל לרדת בעד מקומות ב''ה!!(בלי שום כוונה ליפגוע)בהצלחה...

הלו! תרגיע!!!אנונימי (פותח)

אני לא בבנ"ע, אני באריאל, אבל אחי , הגזמת ברמות!!

למה הפכת אותם?!!?

לא, אני לא מסכים עם הדרך שלהם בכלל, וגם אני חושב שהמצב(לפחות בחלק ההסניפים) קטסטרופאלי לגמרי...

אבל מה זה קשור?!!?

לכל אחד מתאימה תנועה אחרת, לבנ"ע יש מספיק זכויות.!

בלי שום כונה לפגוע...עלק...........!

בלי קשר, את יכולה לבדוק בסניפים שהיום עומדים על מאות חניכים, ויש כאלו, רק לחפש!

פאנטדוס!בשמחה תמידD:

ממש לא מסכימה איתך..

וגם זה ממש תלוי!

יותר משנה איפה הסניף מלאיזה תנועה הוא שייך..

כנראה אתה מכיר סניפים עירוניים פחות דוסים. אז מה?

יש סניפים ביישובים [וגם בערים..] של אנשים צדיקים, שומרים על צניעות!

ויש סניפים של תנועות אחרות- שגוועלד מה הולך שם..

אני אוהב את פאנטדוסב.ש.

בכללי...אני אוהב כל אחד שאומר את מה שהוא חושב ורק את מה שהוא חושב בלי לכבס מילים ולומר דברים שהוא לא באמת חושב. אפילו אם הדעות שלי הם ממש לא אותם הדעות שלו. (ובטח אם אני מסכים עם הדעות שלו).

דוגמאות לכאלה: הרב כהנא, ראש עיריית נצרת עילית וכו'...

למה רק אלה האפשרויות שלך?כנרית על הגג=)

אולי יש עוד אלפי סיבות למה באיזור שלך אין מספיק מדריכים? ברוך ה' ישתבך שמו יש לנו נוער מדהים! כ"כ הרבה מתנדבים, שמחים, תורמים...

אז יכול להיות שלא ששים על הדרכה, פסדר! יש בזה באמת משהו מעיק, וכל אחד עם הסיבות שלו!

בני עקביא...כפרעלייך!!=)

יש בתנועה הזאת המון חסרונות והמון דברים שנוגדים את התורה, אבל היא עושה ה-מ-ו-ן דברים טובים ותורמת מלא!!! אתם אפילו לא מודעים עד כמה!

אז בבקשה תשקלו את המילים שלכם לפני שאתם משמיצים סתם...

^^^^^^^^^^^^^^^^^אריאל דוד

לא צריך להגזים..געש
זה שאין אנשים שיסכימו להדריך בסניף חוץ של בנ״ע זה לא הופך את הדור לכזה בעייתי..
נכון זה באסה שעכשיו הסניף ידפק וכן אני מכיר את זה אישית כי זה מה שקרה גם בסניף של.. אבל לא צריך להגזים... יש דברים יותר בעייתים בעמ״י שנצטרך לתקן כדי להגיד שבגלל שאין מדריכים המצב כזה גרוע..

ואני יכול לאחל שבעז״ה תמצאו כאלו שיבואו להדריך...
בקשר להידרדרות הדורות....כישוף כושל

היה לנו לפני כמה זמן בכיתה דיון

והמורה שאלה אם בנות היו מעדיפות

שהילדים שלהם יהיו חילונים או חרידים

ובנות אשכרה התלבטו

ואחת אפילו אמרה שהיא הייתה מעדיפה חילוני......

זה הדרדרות הדורות!!!!

כי תסלחי לי אבל השאלה של המורה ממש מפגרת!כנרית על הגג=)

אני הייתי אומרת חרדי וגם אני שאלתי את השאלהענבל

הזאת את הבנות בכיתתי והן גם ענו חילוני וזה היה מזעזע מישהי אמרה שהיא הייתה מעדיפה ללכת לגור עם ערבים מאשר עם חרדים

זה ממש התדרדרות אבל מבחינות אחרות הדור שלנו הולך ומשתפר

האם אבד הכלח על תנועות הנוער בישראל?הסנה-בוער

[עבודת גמר יחידה חמישית במדה"ח, 32 עמ', למכירה במליון שקל ]

סתם- בתור אחת שטחנה את הנושא הזה חודשים- מצבו של הנוער הדתי פשוט מזהיר(!!!) לעומת שאר הנוער בישראל. תנועות הנוער הדתיות מחברתות בצורה מדהימה, ההשפעה שלהן נשארת חזקה, וכו'.. וגם בני נוער דתיים שלא הולכים לתנועת נוער- הערכים שלהם הרבה יותר גבוהים משל בני נוער לא דתיים.

ונכון שהמצב לא מאה אחוז, אבל הוא טוב מאוד.

ונכון, תנועות הנוער הרבה פחות פעילות מפעם. אז מה? הדור השתנה, הצרכים השתנו.. סוכני החיברות הם אחרים, והם מספקים צרכים אחרים שמתעוררים יותר בשנים האחרונות.. זה לא משהו רע.

ת'אמת...ד"ר אריק

בס"ד

שממש לא באתי לפתוח פה דיון מה יותר טוב, בני עקיבא, אריאל או עזרא...

נתתי את הדוגמא של הסניף שלי, כי זה הדוגמא שעלתה לי בראש.

יש מלא נוער, המון! אבל אחרי הדיון הזה בכיתה ואחרי שיצאתי "מבועתי הבועתית" והייתי בריקודגלים, והייתי במחנות, ויצאתי לקניון, פתאום הסתכלתי על הנוער בצורה שונה- ברור לי שהמצב של הנוער שלנו הרבה יותר טוב לעומת המצב של הנוער החילוני, ותמיד יש מה לשפר, אבל הסתכלתי מהצד, ו...ואללה?! יכול להיות שזה המצב של הנוער שלנו, נכון, אף פעם זה לא כולם, אבל יכול להיות שזה הרוב?- שנכנסתי להדרכה בסניף שלי (הדרכת חוץ) 3 שבתות אני ישבתי מול החניכים שלי והייתי פשוט...בשוק! ככה:המום.וזה לא רק חניכים שלי, אלה המדריכים עצמם, ומה אני מגלה, שזה ממש לא רק הסניף שלי... מלא נוער!כמויות!-  שמירת נגיעה, לא במודע שלהם, ושהצניעות, יפה רק ל"דוסים", ואני ממש לא אומרת שאני יותר טובה מהם! ממש, ממש, ממש לא! אני כל הזמן שואלת את עצמי מה אני שונה מהם. אני באה מישוב דוס, מסניף דוס עוד יותר, שאני הייתי בגיל של חניכים שלי לא העזתי להסתכל על הבנים, מבחינתי הם היו מוקצה! עברתי לסניף מעורב, שמי ששומר שם נגיעה זה בדיוק 3 מדריכים (כולל אותי, שכולם מאותו ישוב שאני באה...) ובהחלט חטפתי הלם, יכול להיות שאני לוקחת את זה בקיצוניות, בגלל המעבר המאוד חד שלי, אבל שאני הולכת למקומות "ציבוריים" שהם לא הישוב שלי, אני ממצמצת כל פעם מחדש. וזה לא רק הסניף שלי! זה בכל מקום! תסתכלו על הריקודגלים, תזכרו לי, אמרו שתהיה הפרדה, תכלס, איפה היא הייתה?! מזל שיש חומה בכותל עצמו.כי אני ראיתי דברים מזעזעים שנוער עשה מול הכותל! וברור לי שזה אף פעם לא כולם! אבל יש לנו כמות מאוד גדולה כזאת שפוזלת לצד של החילוניים, ולנו, אסור להתעלם מזה.

כי זה שאנחנו סוגרים עיניים ואומרים לכולם:"אנחנו לא רואים!זה לא הנוער שלנו!אנחנו לא פה!"-זה מה שמרחיק אותם יותר. היה פה כבר דיוניים על זה שאלה שעוזבים ופוזלים הם אלה שהולכים בדרך רעה, אבל הי! זה באחריות שלנו! מה זה עוזר שאנחנו נסתגר בתוך הבועה שלנו?! אנחנו אלה שמרחיקים את אותו נוער! בזה שאנחנו מזלזלים בהם! אז הם כבר ויתרו עלינו!לנו אסור לוותר עליהם! הם אנשים מדהימים!לא פחות מאיתנו, אז מה אנחנו עושים?! סוגרים עיניים בתגובה...

אני לא אשכח את זה שהלכנו לטיול משפחתי לאיזה נחלאנונימי (פותח)אחרונה

ופתאום אנחנו רואים איזה חבורה של 40-50 חברה, בנים ובנות. מדריכים בסניף בנ"ע ( וכולם מישובים דתיים!!!! מטעמי לשון הרע אני לא אגיד את שם הישובים..)

הבנות הולכות בצורה  מינימלית- חולצה קצרה \ גופייה וחצאית קצרצרה מאד... זה היה פשוט מגעיל!!!! והם כל הזמן דיברו וצחקו עם הבנים (ובעיקר עשו פוזות..)ונכנסו ביחד לנחל!!!!! ואלו המדריכים שבסניף.. אז מה עם החניכים??? נכון שזה לא תמיד מוקצן עד כדי כך.. אבל בדוגרי 99% מהסניפים הם מעורבים!!!!!!!

וממש הזדעזעתי!!!!!!! הלו??? אז אולי זה מתאים לחוץ לארץ שלא יתבוללו.. אבל אנחנו בארץ...

וכל מי שאומר שזה מקרב אנשים, צודק... אבל מצד שני זה מרחיק פי אלף יותר אנשים (ואני אומרת את זה מנסיון!!!!) תראו לאן זה הוביל אותנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תראו מה קרה לנוער שלנו!!!!!!! תראו את מעשי הפשע שגדלים גם בקרב הציבור הדתי!!!!!!!!!!!!!!!!!

בדיוק בשבת הייתי באיזה ישוב שנקרא 'דוס' ויצאתי בערב שבת לטיול וכל הבנים והבנות היו ביחד בפעולה של בנ"ע ודיברו וכו'..

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך