יש לי שאלה,
יש פה בנים שהולכים עם סנדלים עם גרבים?
אני אשמח שתסבירו לי למה..
סתם אני לא מבינה ת'עניין..
כאילו, בנות עם גרביים אני מבינה[סוג של]- צניעות וזה, אבל למה בנים?
וזה ממש לא בקטע של לרדת על מישו, באמת מעניין אותי!
יש לי שאלה,
יש פה בנים שהולכים עם סנדלים עם גרבים?
אני אשמח שתסבירו לי למה..
סתם אני לא מבינה ת'עניין..
כאילו, בנות עם גרביים אני מבינה[סוג של]- צניעות וזה, אבל למה בנים?
וזה ממש לא בקטע של לרדת על מישו, באמת מעניין אותי!
אל תדאגו, אני לא ככה
רק צ'אקו!!!!!!!!!!!!
בע"ה.
זה יותר מכובד ללכת בשורש וגרביים.
בחורף שחורות (שלא ישימו לב שאני חובב סנדלים)
בקיץ לבנות.
ויש לי בעיה בכללי עם נעלייים (מחניק בפנים, והרגל שלי לא חובבת זיעה..), אז אני מעדיף סנדלים. יוצא לי ביממה ממוצעת בין 14 ל-18 שעות שורש בגרביים.
יש בנות שהולכות עם גרביים כי הם חושבות שזה יפה..
אני מגדירה את עצמי צנועה מאוד ואני הולכת בלי גרביים...
הסנה-בוער
להבת-כוחלא באמת.
היא אמרה שמי שכן עושה את זה- בגלל צניעות
זה לא אומר שמי שלא לא צנועה.
חוצמיזה שכדאי לכמה מאיתנו לבדוק את ההלכה. יש רבנים שפוסקים שצריך גרבים.
זה לא ששורש בלי יותר יפה (אני הולכת עם שורש בלי גרביים9
מצד שני.. זה נראה לי כ"כ לא אסתטי !
אני רק סנדלים, חורף, קיץ, סתו, אביב
כל עוד לא יורד מבול בחוץ אבל מבול מבול מבול מבול אני עם סנדלים... כפרעל הצא'קו שלי....
הם בנות שנתיים ושבועיים מחר 
שונאת נעליים סגורות בכל דרך שהיא....
שמיניסטית אצלנו באולפנה הלכה עם סנדלים בחורף כי היא תמיד הולכת עם סנדלים ...
ואז היא עלתה על אוטובוס ומישו אמר לה שהוא מכיר מקום שמחלקים לו מגפיים בחינם למי שצריך אז היא אמרה לו שזה לא קשור יש לה כסף פשוט שהיא אוהבת סנדלים ...והאיש הזה חשב שזה בגלל שהיא מתביישת אז הוא המשיך לשאול אותה עוד כמה פעמים ....חח...איזה אומללות ...וכול הנסיעה היא ממש התפדחה ...מסכנה ...\
פי אלף מזיע משורש עם גרביים
מנסיון של שנים
ו- לא.. אף פעם לא הלכתי עם שוש ובע"ה אני לא אלך עם הדבר הזה...
זה היה ממזמן.. בכיתה ב' נראלי.. ולא הלכתי עם גרביים!!
חשיבה חיובית, יפה! (=
למה זה מגעיל בנות שהולכים עם שורש וגרביים???
כאילו הייתה תקופה שרציתי ללכת עם גרביים כשאני לובשת חצאית שהיא קצת מעל הקרסול ולא עשיתי את זה כי כל הזמן אני שומעת מסביבי כמה זה מגעיל
תפוזה 1
את יודעת מה אני חושבת על זה..
וזה פשוט עניין של טעם..
את אוהבת? תלכי. מה כ'פת לך שכל העולם חושב שזה מגעיל? את הולכת עם מה שנוח לך, ועם מה שאת אוהבת..
זה פשוט בעיניי ממש לא יפה שורש עם גרביים..
זה מוזר כזה.
אבל תכל'ס זה גם תלוי איזה גרביים וכו'..
ואם את חושבת שצריך ללכת עם גרביים- תלכי!
את מי את שואלת?
ועוד עם גרביים???
טוב אנשים תהנו!!!
זה כ''כ דוס ויפה. אני באמת אוהבת את זה.
אולי אצלך זה לא קשור למגעיל אצליהן כן.
אמיר אתה לא חי לידי ככה שממך לא ממש אכפת לי אבל חברות שלי נמצאות איתי וזה לא נעים לחשוב שהן חושבות עלי שאני מגעילה.
ניגונים אני מסכימה איתך ברמה מטורפת אבל אני לא רוצה ללכת עם גרביים תמייד רק כשרואים לי חלק מסוים מהרגל
הכונה שזה פסול לחשובשואף לאורשמישהו מגעיל בגלל דבר שכזה
,והוספתי שלדעתי זה בכלל לא נכון...
שואף לאורתעשי מה שנח לך וראוי בעיניך (במסגרת ההלכה כמובן) ,אני לא ראה בדברים שכאלה דבר מגעיל ובטח שאסור לתייג אדם לרעה בגלל צורת לבוש שכזאת כשהיא ראויה (מעבר לכך שזה סובייקטיבי)...
פשוט כי..
אין לי שורש ליום יום. אמא אומרת שזה מכוער-ורק לטיולים. ורק אז מותר לי ללכת איתם..
פשוט מדכא.
ועד אז-אני עם נעלי אצבע.
למה זה יותר צנוע(לבנות)אם גרבייים
ברמת העיקרון יש מחלוקת הלכתית מה מותר ומה אסור לראות מהרגל.
נניח הרב שאנחנו הולכי לפיו אומר שאסור לראות כלום מהרגל,
מה זה אומר?
חצאית ארוכה ארוכה ארוכה עם גרביים![]()
הכי כיף להיות דוסים ולא באופנה![]()
כי בשבת יש להיראות מכובד.
ת"ח צריכים להיראות מכובדים כל יום, ולכן ת"ח בדר"כ לובשים גרביים (אם הם הולכים עם שורש) גם בימי חול.
לבנים זה טהור, דוס, יפה כזה, מכבד.
לבנות זה פשוט מגעיל. ואני לא יודעת לבטא למה.
ואם אמרתם שבנות הולכות עם גרביים כי זה יפה- אז התכוונתם אלי. הסנה-בוער בואי ניפגש רק תגידי איפה...
אני הולכת עם טבע נאות סגור עם גרביים קצרות כאלה וזה לדעתי יותר יפה מללכת בלי גרביים שרואים את כל האצבעות.. ויש לי חברה שבכלל לא מקפידה על צניעות והיא הולכת עם גרביים. זה לא מחייב בכלל שזה מטעמי צניעות. זה באמת יפה. כמובן לא בשורש.
וכל הבנות שהולכות עם שורש וגרבייים אני פונה אליכן, לכו לקנות טבע נאות סגור ותלבשו כמה גרביים שתרצו. שורש יש בזה משו של כלי גבר.
זו דעתי.
יש גברים שלובשים נאות
ואני לא סובלת טבע נאות אז למה שאני אקנה??
שורש זה אחד הדברים
לי אישית אין בעיה עם אנשים שהולכים עם שורש וגרבים (רק תעשו טובה, לא שורש ירוק עם גרביים פסים סגול-צהוב, בסדר?)
ואני אישית חורשת על השורש שלי.. בקור ובחום ובכל מזג אויר אפשרי, חוץ ממתי שאמא שלי לא מרשה לי לצאת מהבית עם שורש כי ממש חורף בחוץ..
גם מסלולים אני עושה עם שורש.. זה שיא הנוח!! אבל בלי גרביים, סתם כי אני שונאת, לא סובלת, מתעבתת גרבים.. רק כשממש חייבים..
אני מכורה לשורש.. מאז כתה ה'.. כשקנו לי אותם..
(ת'אמת> הכי נוח טבעי> יחפה.. אבל אמא לא כ"כ אוהבת ת'רעיון.. אז אני משתדלת פחות ללכת יחפה..)
זה מכובד יותר, במקרה שללבוש נעליים זה לא נעים או חם מדי.
עוד עניין אחד, שהריח קטן ככה באופן משמעותי מאוד - הוא נוצר בעקבות המגע של הרגל עם גומי.
ואגב, באופן כללי, לא כדאי לייחס עניינים של צניעות רק לבנות. יש גם הרבה בנים (וגם אני, ברוך ה') שפשוט - מתביישים, באופן טבעי לגמרי וטהור, להתלבש באופנים מסויימים.
אז זה לא רק בגלל שלא כדאי להכליל, אלא שהקביעה הזאת - בפשטות - לא נכונה.
ברכה והצלחה!
אלעזר
לפחות פה, איפה שאני גר, זה די לא מכובד סנדלים וגרביים..
לביצ'פר שלנו -אנחנו חייבות גרביים אז אני הולכת עם הטבע נאות...אבל לעניות דעתי זה לא כזה יפה שורש עם גרביים אז באולפנה שנה הבאה אני ייילך עם שורש בלי גרביים....אוקעע??
עכשיו בעניין של הגרביים:
לנו מותר ללכת בלי גרביים אבל אני הולכת אך ורק עם חצאיות ארוכות...וזה ממש צנוע...
לעומת זאת יש בנות שהולכות עם חצאיות עד הברך עם גרבי נילון...אתם יכולים להגיד לי מה שווה בגרביי נילון האלו מבחינת צניעות???!! כי אני לא מוצאת בהן שום תועלת של צניעות....![]()
הנה אחת שאומרת את דעתי ברבים
לגרביים שקופות עם חצית קצרה אין כל קטע לעניות דעתי,
ואני לא ירחיב כי זה לא המקום!
מעניין מאיפה הגיע הרעיון מלכתחילה, מי נתן לזה אישור מבחינה הלכתית?????
אם אני זוכר נכון , גרבי הניילון שנתנו להם אישור הלכתי (בעבר) היו שונים לחלוטין מהגרבי-ניילון של היום.
הם לא היו שקופים לגמרי והיו יותר צנועים.
שוב, הכל בעירבון מוגבל...על סמך הזכרון שלי.
גרבי ניילון.. כאלה יותר כהים ופחות כהים..
ומי שלמעלה שכתבה ששורש הוא כלי גבר.. את כנראה לא מכירה את כל הדגמים.. שורש ורוד כהה הוא ממש לא כלי גבר..
הייתי מתווכחת איתן שעוותת!!!!
זה סתם חרטא!!(לדעתי..זה שקוף ורואים את הרגל בצורה יותר יפה אפלו..
ואותו דבר לגבי פאה נוכרית
)
ולגבי שורש עם גרביים..זה עניין של טעם אישי..
אני למשל לא הולכת עם שושרש..למרות שאבשלי קנה לי..
אני הולכת עם טבע פתוח..וחצאית ברך..
זה לא בדיוק לפי הרב שלנו..אמשלי הולכת עם ארוך..
איזה שטויות זה גרבי נילון .!
יש מלא חרדיות שהולכות עם חצאיות קצרות (עד הברך) ושמות תנילון הזה .וזה ניקרא צנוע! איכס...
וגם מה הקטע לגזור תשיער ואז לעשות מזה פאה?! עדיף כבר שלא ישימו בכלל!
1. שובבה- החרדיות (לא מכלילה.. חלק..) הולכות עם חצאיות קצרצרות, הרבה מעל הברך אבל יש גבי ניילון-- אז צנוע לא?!
2. אמא שלי עבדה עם מישהי חרדייה ואחרי כמה זמן היא שמעה שהיא התחתנה, ואז אחרי כזה חודש היא רואה אותה ובאה אליה כזה.. את לא שמה כיסוי ראש? |בפליאה| והחרדיה כולה מתלהבת שהיא עשתה פאה בדיוק כמו שהשיער שלה היה מקודם..
קיצר, הפאות האלה יותר גרועות מבנדנת חצי.. אחד הדברים הלא צנועים..
ומה לא...
כאילו באמת, שכל אחד יעשה לפי מה שהרב שלו אומר ואם לא עושים ככה אז זה בעיות של מי שלא עושה וזה ממש לא נראלי התפקיד שלנו להגיד מה מותר ומה אסור ולשפוט ת'צניעות...
בואו נגיד משו לסיום החפירות-שכל אחד יבדוק ת'צמו במה הוא צריך להשתפר...
המשנה ברורה כותב שלא ראוי לעלות לברכת כהנים יחפים - אבל במשך היום - אין סיבה אמיתית.
אני מניח שמדובר בסימן קכ"ח, אבל באיזה סעיף?
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים