לא יודעת אם זה קשור,
אבל מנסה..
מחפשת המלצות לחברה זולה/מבצעים להשכרת רכבים גדולים (10 מקומות לפחות).
חוצמיזה- אנחנו רוצים להחליף דירה שווה בירושלים עם דירה גדולה בצפת לסופשבוע בשבועיים
הקרובים.
איך עושים כזה דבר??
תודה,
וחופש נעים לכולנו..
אם את מכירה מישהו בצפון, תבקשי לשים מודעות ליד המכולת. אם לא- אולי כדאי לשים מודעה בתשלום בעיתון בשבע/מקור ראשון (אין לי מושג כמה עולה מודעה חד-פעמית).
יש פורומים לערים וישובים בצפון. חפשי פורום נהריה, פורום בית שאן ותפרסמי שם מודעה. ראק אל תשכחי לציין משפחה דתית בלבד.
לא כל סוג נופש מתאים לכל משפחה 
יש משפחות שכיף להם באוהל, ויש כאלה שיסבלו באוהל.
יש משפחות שהכי יהנו בג'קוזי, ויש משפחות שירדמו משעמום בג'קוזי.
ויש משפחות שכיף להם להחליף בתים
לא חייבים לעשות הכל בחיים - רק מה שמתאים וכיף 
אני חושבת שגם הלכתית, להולכים לפי הרב אליהו, יש בעיה לתת את החדר הורים לאחרים,
חוצ"מ אני לא מסוגלת לבקש מאחרים את הדירה כי אני בעצמי לא נותנת,פשוט אני לא כזאת בעלבוסטע שיכולה תמיד להשאיר בית מספיק מבריק לאורחים,(חוץ מאחרי פסח-מוזמנות) תמיד תהיה איזה פינה סוררת או חדר הפוך,ולא נעים לתת בית ככה.
גם,הרבה פעמים אנשים עוזבים לשבת בשביל לנוח בעצמם,אז לדרוש מהם לעבוד קשה על ציחצוח הבית?
כנראה שזה מתאים רק למי שהבית שלהם תמיד מתוקתק ממילא.
נותנת רק למי שאני מכירה, או מכירה את המזמינים שלהם מהישוב.
אם יהיו בעיות נדע למי לפנות
ובחיים לא שמעתי על בעיה במסירת חדר הורים. כדאי לשאול לפני שמפרסמים- אפשר כמובן לפנות לבנו של הרב.
פשוט מפחיד אותי וגם קצת מגעיל לתת למישהו שאינך יודע מיהו ומה טיבו.
וזהו חסד גדול שאפשר לעשות עם שכנים. למה לא?
והאמיני לי- אף אחד לא מצפה לבית מתוקתק עד היסוד. כולנו יודעים שבבית הזה גרו גם לפני האירוח בני אדם.
אולי אני פרפקציוניסטית מידי...
בקשר לחדר הורים,פשוט אני יודעת על כמה משפחות בישוב שככה עושים (נועלים חדר הורים מהסיבה הזו)
אבל באמת אף פעם לא שאלתי רב על זה.
באמת למי שיכולה ברור שזה חסד לא קטן.
ואת זה הוא אמר אחרי ששמע שיש משפחות בישוב שנועלות חדר הורים...
מה תתן לזוג מבוגר או למשפחה עם ילדים- מיטת קומותיים? מיטת נוער?
וכמו שהוא אומר- בכל חדר הורים יש אותו דבר. אז שמים מצעים נקיים , ושהמארחים יביאו מצעים ואולי גם כלי מיטה אם ככה נעים יותר וגמרנו.
גם חסד גדול, גם קירוב אנשים למצוות יישוב הארץ.
שמי שחושב שאולי זה לא בסדר - יוכל להסתמך עליו.
אך וודאי מי שזה לא נעים לו - אינו מחוייב, וגם אפשר להבין את הרגשתו.
זה ענין די אישי . הרי אפילו דירה עם חדר הורים נעול - לא "חייבים" לתת...
ואדרבה, האופציה לנעול חדר הורים, גורמת לאנשים מסויימים להרגיש יכולים לתת את דירתם.
שלא לדבר על כך שיש גם דירות גדולות - ומי שמבקש דירה לאורחיו, עושה בד"כ את החשבון את מי להכניס לאיזו דירה , לפי מס' החדרים שיודע שיעמדו לרשותו.
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות