כרטיס אדי...געש
רציתי לדעת מה דעתכם לגבי כרטיס אדי?

חתמתם או שלא חתמתם ואתם רוצים לחתום..

או שאתם נגד לחתום..

אני אישית ישלי כרטיס אדי..

(זה לא דיון הלכתי, סתם אני רוצה לדעת מה דעתכם)
אני לא בגיל אבלענבל

מפחיד אותי לחשוב מה יקרה אחרי שאמות אז אני מפחדת לחתום כי זה יכניס אותי לפחדים נוראים

אבל זה ממש חשוב

מזה?????????????????????דניאלהה
כרטיסענבל

שבו אתה מאשר שאתה מסכים שיתרמו את אבריך לאחר מותך

^^ אם אתה מת במוות לא רגיל נראלי...יעלי=)
עד כמה שידוע לי זה לא משנה איך מתתענבל
איפה חזרזיר שצריך אותה?!ד"ר אריק

בס"ד

ת'אמת, אני די חוששת מהעניין... לא מעונינת שהאברים שלי יהיו בתוך גוף של ערבי, מצטערת, אני גזענית בכל מה שקשור בערבים. אם, בעז"ה וזה יקרה, שיחתמו לי ויבטיחו לי שאם אני לא רוצה האברים שלי לא יהו בתוך גוף ערבי, אני לא חושבת שתהיה לי בעיה.

או שאר גויים ששונאים את עמ"י...האדמו"ר מצנעא
אריקק! זו היתה גם המחשבה שלי כשראיתי ת'שרשור..נדנדה כתומה.
ד"ר אריק, רבבה בנשמה ואחרים...מישי' מאפושו'

אין אפשרות לבבחור למי לתרום ולמי לא.. אם אתה חותם- אז זה נתרם לבנאדם הראשון ברשימה שמתאים [סוג שם וכו'...]

גם אני לא ממש מתלהבת מהרעיון שהאיברים שלי יהיו בגוף של איזה ערבושק... אבל אני חושבת שזה נכון לחתום על כרטיס כזה בגלל הסיכויי של להציל יהודים.

זה או הכל- כל בנאדם.. או כלום.

ואני מעדיפה הכל...

מבחינה הלכתית אולי יש בעיה (מבחינת קביעת המות וכו'שואף לאור
אני לא. זה אסור...אנונימי (פותח)
גם אם יש לך כרטיס אדי זה לא מחייב שיתרימוטינטין

כלומר שבני המשפחה יכולים לסרב לתרום את האיברים גם אם חתמת על כרטיס אדי. הכרטיס הוא רק כדי להראות להם שאתה רוצה להתרים.

היה לפני חצי שנה בערך מקרה כזה של אחד (נראה לי ספורטאי) שחתם על כרטיס אדי והמשפחה שלו לא הסכימה לתרום, והיה על זה הרבה רעש בתקשורת

חתמתי ישר כשיכולתי<אריאל>

תכל'ס, מצווה- לגבי זה אין מחלוקות, להציל חיים של יהודי במותך, עולם ומלואו.

לגבי האופן שזה נעשה, ושעת המוות, -- (ובגלל זה אאל"ט יש עוד מסגרת כלשהיא לתרומת אברים חוץ מאדי. )

כל עוד התנאת שזה באישור איש-דת לבחירת המשפחה. אין שום בעיה הלכתית.

(אני אישית צירפתי פתק שאעדיף, שהאיברים יצילו חיים של יהודים.)  

יש כאלה שמאשימים את הרופאים בזה שהם 'ממיתים' אנשים (לפי ההגדרה ההלכתי) כדי שיוכלו לתרום את איבריהם ולא מחכים עד שאיש-דת יופיע. לדעתי, זו רק האשמה...ממש הזוי להאשים את הרופאים בשחיתות.

מאיזה גיל אפשר??שלום לאמונות
בעד! בעד! בעד!לולה=]

בס"ד

זו מצווה חשובה וענקית!!

יש בזה מחלוקותשפמנון

ראיתי שהרב רונצקי חתם, הרב אבינר, הרב שרלו, אבל יש גם רבנים שנגד.

הכרטיס הזה הוא לא צוואה אין למשפחה חיוב משפטי לתרום אברים אם חתמת על כרטיס אדי!

אבל זה מיידע את המשפחה שאתה רוצה, וזה לעיתים עוזר בבחירה.

ומי שהזכיר את הסיפור של הספורטאי (אבי כהן, אם אנני טועה)- זוהי דוגמא לכך.

אם אתה מסכים שיתרמו את אברי גופך (איזה מוזר לכתוב את המשפט הזה) - אתה מסכים שיתרמו לכולם: ערבים יהודים דרוזים וכו', אחרת- לא מקבלים את התרומה.ד"א, שמעתי שמעבירים חוק שמי שתרם על כרטיס אדי- יש לו עדיפות לקבלת אברים, במידה ואתה צריך ח"ו ל"ע.

חיים טובים.מוציא לשון

חחח אולי אני ימות לפניך אבל אותך יקברו בנגלות..ארי צלוב
גם אנילמען שמו!

התלבטתי אם לחתום- הרבה רבנים אוסרים את זה, כי הרופאים מנתקים את הבנאדם מהמכשירים לפני שהוא מת סופית, (במילים אחרות- עוזרים לו למות..) אבל כל אחד והרב שלו..

אבל יש בעיה בתחית המתיםדניאלהה

כאילו עם חס וחלילה אני אמות לפני תחית המתים, אז מה יהיו לי חתיכות חסרות??? אולי אני אתרום את הקרנית....

אבל המשיח יגיע עוד כשאני בחיים אז אני לא ימות ואנשים כבר לא יצטרכו (איך שלא כותבים) איברים................

אז מסכנה לא צריך לחתום

כי המשיח אוטוטו פה!

דניאלה~מאמי~

אף אחד לא באמת יודע מה יהיה בתחיית מתים.. לי למשל אמרו פעם שבתחיית המתים לא כל נשמה תחזור בדיוק לגוף שלה שנמצא בקבר...תחשבי על זה.. יש המון נשמות שהגוף שלהן עכשיו הוא רק שלד..=]]]

המון?? כמעט כולם חוץ מכמה יחידים...געש
בעע... מצאתם על מה לדבר...עירית =)

אני לא נראה לי שאני יתרום,

זה מפחיד אותי פשוט לחשוב על זה.

אני לא רוצה להשלים עם זה שאני יום אחד ימות.זה קשה.

אישית,בשמחה תמידD:

אם חס וחלילה חס ושלום אני אמות ויהיה אפשר לתרום ת'אברים שלי-

ברור שיתרמו..

אבל תכל'ס זה לא משנה אם יש כרטיס אדי או לא-

בכל מצב המשפחה של הנפטר יכולה להגיד כן או לא.

גם אם יש לי כרטיס המשפחה שלי יכולה להגיד שהם לא מסכימים לזה.

וגם אם אין לי כרטיס המשפחה שלי יכולה להגיד שהם מסכימים.

אז חוץ מההרגשה הטובה, מה שכרטיס אדי נותן- זה קדימות ח"ו אם האדם שיש לו כרטיס יצטרך..

לא יודעת אם אני אעשה כרטיס אדי- ישמצב..

זאת מצווה!אורח בעולם
אז מה יהיו נשמות שיסתובבודניאלהה

בעולם? בלי הגוף שלההם?????????? אני יודעת שזה לא קשור אבל באמת אני רוצה לדעת

זה לא טוב לחתום...כנסו-במיוחד דניאלה...חננוש!

זה מצווה מאד גדולה לתרום איברים,אבל באדי אין פיקוח.כלומר אם יהיה לך מוות רק במח-יעני קליני-;הם ינתקו אותך מהמכשירים-יהרגו אותך למרות שהמון אנשים התעוררו מזה...

יש ארגונים כאלה אם פיקוח מעולה של רבנים.

ודניאלה-דבר ראשון אם אתה תהיה עם הגוף שהיה לך אז מה יעשו כל האנשים שנפטרו לפני הרבה זמן וכל מה שנשאר מהגוף שלהם (שהתולעים לא אכלו...) יהיה עצמות ואומרים שמי שתורם יקבל חדש...

כל רב אומנר משו אחר...

אבל אף פעם לא שמעתי שאומרים שלא יהיה גוף-אם את רוצה תשאלי את הר' אבינר הוא עונה על הרבה שאלות כאלה...

בהצלחה!

סורי על החפירות!

חתמתי, ואני בעד.~nhykb~

אם יש לך את היכולת להציל חיים של מישהו אחר- אז למה לא?! 

אבל מצד שני אפשר להבין את מי שלא רוצה..בובי שלי=]

יש כאלה שזה גורם להם לחשוב על המוות..

נכון, זה מצווה, אבל בדוגרי, אנשים שלא עושים הם אנשים רגילים מאוד ואפשר להבין אותם..

אני אישית עוד לא בגיל, אז..

תשובות לכמה חבר'ה מפה, ועוד כמה דברים חשובים-*חזרזיר*

א. חשוב לי להגיד שאני מדברת מנסיון - אח שלי תרם את איבריו. למה חשוב לי להגיד? בשביל שתבינו שאני לא מדברת מידע שצברתי אלא מדבר שעברתי ושאני יודעת.

אז ככה- לגבי תחיית המתים, השאלה הזאת מאוד נפוצה, וזאת אחת התגובות ששמעתי הכי הרבה כשספרתי לאנשים שאח שלי תרם, ה' בורא אדם. בורא עולם. אני בטוחה שהוא יסדר אברים בתחיית המתים למי שהצטרך..

לגבי העניין ש"הרופאים הורגים אותך"  - יש שני סוגי מוות שאפשר לתרום בהם, מוות לבבי ומוות מוחי, יש בדיקות בשביל לגלות אם זה באמת מוות סופי.

יש חוק במדינת ישראל שצריך לחכות 24 שעות בשביל לעשות את הבדיקות האם המוות המוחי הוא מוות סופי [על מוות לבבי אני פחות יודעת, בגלל שזה לא מה שהיה לאח שלי] ואח"כ עושים בדיקות  רציניות, הם לא סתם קובעים מוות. אני חותמת לכם על זה!

וגם כאשר יש מוות מוחי או לבבי, יש שתי אפשרויות, או שהמשפחה כן תסכים או שלא, ולכן הם לא יכולים לקחת את האופציה של "נשאל אותם לפני שאנחנו יודעים שהוא מת", בגלל שאם הם עונים לא, הרופאים מאוד מסתבכים..

יש מתאמי השתלות, שהם בד"כ מלווים את המשפחה, הם מאוד רגישים ועדינים, לא לוחצים ומסבירים. יש אנשים כ"כ טובים! המרכז להשתלות בכלל  לא מחפש אנשים להרוג אותם, הוא מחפש להציל חיים. ומאיפה שאפשר לצערם הם עושים את זה. [אגב, הם גם דואגים אח"כ למשפחות השכולות - יש קבוצת תמיכה פעם בחודש, ויש איתם קשר..]

טוב התחילו לדבר על זה וכמו שאחי שפמנון ציין - אם חותמים על כרטיס אד"י אתה נותן את הסכמתך שהתרומה תגיע לכולם! - ערבים, דרוזים, יהודים, חילונים, דתים ,חרדים.. כ-ו-ל-ם!!

אנשים- זה לא סותר את המצווה הגדולה, אומנם הערבים הם אוייבינו, אבל ה' ברא אותם, אז מצווה - יש.

ולגבי זה שאנחנו לא רוצים שזה יגיע לאויבינו, אצלנו במשפחה חלק מהאברים של אח שלי הגיעו לערבים.

הלכנו לרבנים ,דברנו איתם.הרגשנו לא טוב עם התרומה.

ואחד הדברים שעזר לי לקום מהפצצה הזאת שקיבלו ערבים את איבריו זה מש'ו שרב היישוב אמר לנו - "שווה להציל אפילו 100 ערבים בשביל להציל אפילו יהודי אחד" -ואנשים, המושתלת לב של אח שלי, היתה צריכה לנוח כל 10 מדרגות שהיא עלתה, ועכשיו היא יוצאת לטיולים שנתיים עם האולפנה שלה, כשפגשנו את המושתלים הערבים, שני מושתלי הכליה שיחקו כל המפגש מתחת לשולחן, זזו, עשו בלאגן..- אין דבר נפלא מזה!!

וכמו שהרב של היישוב אמר לנו כשהוא ראה את התמונה של המושתלת לב- "היא בטוח תהיה אמא ל10 ילדים ויותר, ואם לא אז היא תהיה רבנית"

וכמובן, אתה יכול לחתום אבל המשפחה לא תרצה.  המרכז להשתלות איברים והרופאים לא כופים עליך. הרב של היישוב שלנו אמר שהכי חשוב ,גם אם אתה לא חותם וגם אם כן, אם אתה בעד- לידע את המשפחה!

אפשר לבקש שכל התהליך ילווה ע"י רב.

טוב, העברתי את המסרים יותר דרך סיפורים נראה לי ולא דרך עובדות שלמדתי מהסיפורים, אז תסיקו מכל דבר מסקנה..

אם יש שאלות, תשאלו בכיף, כי אני באמת מדברת על הנושא דיי חופשי.

בע"ה שאף אחד לא יגיע למצב הזה של שימוש בכרטיס, אבל באמת "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם ומלואו"

חיים טובים ושמחים!

והצדעה למי שקרא עד כאן

אך, יצא לי קצת מבולבל ומבולגן..

מאיזה גיל אפשר לחתום על כרטיס כזה??ה!ד*ה=)

אבל זה ממש מפחידדדדדד...עושה לי צמרמורת לחשוב על זה..

וואיי..שאלה טובה, אני עדיין מחפשת תשובות...בל"חית

מצד אחד,

זו מצווה ענקית להציל חיים של עוד מישהו מישראל,

ולדעת שבזכות האיבר ההוא שאתה הסכמת לתרום מישהו ימשיך לחיות כראוי מבחינה בריאותית..

מצד שני,

מי אני שיש לי את הזכות להזיז שערה ביצירת הבורא??!!

הוא ברא את הגוף שלי בצורה כ"כ מחושבת ויפה, שאין לי זכות אפילו לחשוב על אפשרות כזו.....

וגם, כל העניין של תחיית המתים, נכון, אף אחד מאיתנו לא יכול לדעת מה יהיה,

ואיך הקב"ה יחזיר את הנשמות האלו לעולם הזה...אבל עדיין אנחנו גורמים לשיבוש כלשהוא, לא?!

(לא חשבתי בכלל על הצד של המוות, כמו שעוד אמרו כאן...

שיש בעיה בניתוק האדם מהמכשירים לפני שהוא מת סופית...

זו גם סיבה למחלוקת...)

כמו שראיתם, אני עוד דיי נטרלית..ואלו דעותי בינתיים (למרות שנראה לי שאני נוטה לכיוון של הצד השני..)

אשמח אם תאירו את עיניי..

המשך יומעולה

וmp123 אשריך על פתיחת השרשור!~

נגד-פזוש

זה כאילו לבוא ולהגיד- אני רוצה למות...

מי שכ'כ חמוווד ורוצה לתרום אברים שיתרום כשהוא עדיין בחיים!!!!!!!!!!!

זה בכלל לא ככה...tchykuavnnua1

כמעט ואין לך סיכוי להמשיך לחיות..

אי אפשר מה עם תתרום תמות מידדניאלהה

אבל בדיוק קראתי (הלכתי לבדוק ת'נושא) על איזו אחת שנתנה קיליה\כיליה אבל אז האחרת הזדהמה או משו בסיגנון ובגלל שהיה לה רק את וגם היא לא עבדה אכשיו אז היא מתה.........

גורם לך לרצות לתרום נכון?

מדובר בתרומה לאחר המוות...האדמו"ר מצנעא
לבלח״יתגעש
יצירת הבורא נועדה לשרת את האדם, כן מותר לנו לשנות את הטבע לצרכים מסוימים...
מי אמר שמותר לעקור עץ הרי זו יצירת הבורא, אבל לשימוש האדם את רואה שמותר... מותר לשרוף עצים ו״להשמיד יצירת הבורא״ אז במקרה של פיקוח נפש ברור שמותר!!!

ואפילו מעבר לכך, לא רק שאת לא פוגעת ביצירה של הבורא אלא את אפילו שומרת על יצירת הבורא, מה היה קורה אם היו קוברים את המת, כל האיברים היו נאכלים ע״י תולעים ו״נהרסים״ עכשיו לא רק שהם לא נהרסים אלא הם ממשיכים לחיות עוד אצל אדם אחר.

ולגבי תחיית המתים אף לא יודע מה יהיה, אבל מה שבטוח שזה לא אמור ליהיות סיבה לדאגה, תחשבו את כל אלה שנשרפו על קידוש השם אתם דואגים שהם לא יחזרו בתחיית המתים?? איך יחזרו ועם איזה גוף ואם בכלל יהיה גוף ומה יהיה אז זה לא נראלי הדאגות שצריכות ליהיות לנו אלא אנו נקיים ת׳מצווה ונשאיר את הדאגה למה יהיה בתחיית המתים לקב״ה
=]בל"חית

צודק!

אני עדיין לא גיבשתי לי תשובה סופית..לכן הראתי שני צדדים..

אלו דעותיי,

תודה שהארת את עיניי, הסקתי מזה כמה מסקנות!

תודה רבה והמשך יומעולה

נגד!shira94

אני יודעת שיש רבנים..רובם..לא מתירים כרטיס כזה כי הם לוקחים את החלקים ולא משתמשים בהם מיידית..אלא שיהיה אצליהם..ואם יצטרכו אז יקחו ולפעמים לא משתמשים באיברים ואז הם נזרקים

אני לא יודעת אם זה נכון.ככה שמעתי ממישהו ששאל רב וזה..

אני אומרת..איך שבאת לעולם ככה תחזיר את עצמך..

נכון שזה יכול להציל אחרים..אבל אפשר לתרום גם בלי כרטיס אדי!!!

יש גם ארגון אחר שדרכו אפשר לתרום<אריאל>

אחד שכביכול יותר קרוב לדת ושאר הרבנים שלא מסיכימים ב100% לאדי מסכימים לגביו

אה-אה! הנה הקישור שחיפשתי.<אריאל>
בלי להביע דעה בסוגיהיושב בדד

לא הייתי לומד כלום מהוכחה הלכתית מהאתר של משרד הבריאות

אף אחד לא, פשוט זה נותן לך אספקט ראשוני<אריאל>

לא רע בכלל. 

צריך להעמיק יותר לפני שחותמים, בלי ספק.

הזכירו פה כמה פעמים ארגון נוסף, אבל איזה ארגון זה?סוסת פרא

חוץ מיזה, איך בכלל עושים את זה? איך חותמים?

כמה שאלות ששאלו אותי בישיבה כשראו את הכרטיס...<אריאל>

הראשונה: מותר הלכתית לתרום איברים?.. איך תקום בתחיית המתים? בלי כבד, כלייה, ועצמות? 

הלכתית, כל עוד האדם מת גם על פי ההלכה, ולא רק ע"פ הרפואה- מצווה.  

לידיעתכם, חברי לישיבה- כשאתה בקבר, כל האיברים נאכלים ע"י תולעים ושאר ג'וקים ומזיקים- תחיית המתים זה נס - אם הקב"ה יכול להחזיר את כל האיברים שלך למצב הקודם, להחזיר את הנשמה- הוא בטח גם יכול לקמבן לך איזו כלייה חדשה...

השנייה: לא מוזר להיקבר בלי האיברים שלך?  בלי רגל, בלי.....

כנ"ל 1. חוץ מזה- מוזר, לא מוזר...מצווה- אני לא הולך להרגיש את זה שאני אהיה בלי איברים

השלישית: אתה לא מפחד שהאיברים שהאיברים שלך ילכו לערבי? 

אני אקח את הסיכון, רוב המדינה, וכך רוב מבקשי התרומות הם יהודים- ולכן, ע"פ רוב- האיברים יופנו ליהודים- (אפשר גם לעשות כמוני ולהדביק פתק קטן מאחורה שמוסיף בקשה שהאיברים יופנו ליהודים המבקשים)

הרביעית: איך אפשר לחתום? 

וזו השאלה החשובה ביותר. זו המטרה של הכרטיס-  אם בזכות זה שאתה מחצין את הכרטיס, עוד שניים-שלושה יחתמו- מה טוב? [הייתי הראשון בשכבה, אחרי באו עוד 4 ב"ה...]

מאז שחתמתי המון השתנה- אז היה אפשר בכמה לחיצות באינטרנט לדאוג לחתימה. אני יכול להרחיב ולספר:  אבל אם תשוטטו בעצמכם באתר שלהם, ככה זה ישאר לכם בראש עד שתגיעו לגיל המתאים.   

http://www.agudatadi.org.il/

בעד! אבל...Elbi

אני לא הולך לחתום עליו לפני גיל 80.. למה להיות כזה פסימי ולחשוב שאני הולך למות מחר?

בכללי מציק לי לראות את חברים שלי בישיבה לומדים ומשתמשים בכרטיס אד"י בתור סרגל. למה אתם צריכים לראות את יום המיתה שלכם מול העניים כל היום? זה כיף לכם?? מבולבל                            

אני אישית לא רואה בזה את יום המיתה מול העינייםגעש

אני רואה חיים של מישהו שאני מכיר שניצלו בזכות שמישי תרמה לו ריאות!!

ממש שיכנעתם אותי לחתום רק שאני..תלוש'

יגיע לגיל קודם!

{אים אני יזכור}

שאלה:אנשים מסתובבים איתו כל הזמן?,אים הוא נאבד?

אנשים לא מסתובבים איתו כל הזמן, שלי יושב בחדר~nhykb~

אם הוא נאבד- יש לאנשים באד"י רשימות של האנשים שחתמו.. הכרטיס הוא יותר עניין כזה של הוקרה

דעתו של הרב בורשטיין שליט"א בנושאהגאולה בדרךאחרונה

שאלתי אישית  את הרב בורשטיין שליט"א  {רב מכון פוע"ה} שמתעסק בין השאר בנושא של השתלות איברים, מה דעתו בעניין, והוא ענה לי שלא לחתום. הוא הסביר שהממסד הרפואי הרבה פעמים קובע את רגע המוות לפני הזמן  האמיתי, כדי שיוכלו לתרום את האברים של החולה.

הרבנות הראשית פנתה לממסד הרפואי שרבנים שיתמחו בזה יהיו הפוסקים בשאלות האלה { הרב אליהו ורב אברום זצוק"ל בזמנם}, אבל לצערנו הממסד הרפואי מטעמי כבוד לא הסכים לשתף פעולה עם הרבנים בתהליך ההחלטה.    .

כתוב בכרטיס כי התרומה תינתן "בתנאי שאיש דת לפי בחירת המשפחה יאשר את התרומה לאחר מותי"

בהתחלה חשבתי שנכון וראוי לחתום על כזה טופס, אולם לאחר שכמה פעמים התקשרו בני משפחה מבוהלים מבית החולים לשאול הלכה למעשה. נוכחתי לראות כי לרובם המוחלט של הרבנים אין כלים לענות על שאלות המשפחות, ומנגד החתימהת ההרוג על הכרטיס יוצרת מוייבות שקשה למשפחות לקיימה. ופעמים שבלחץ הנסיבות מתרשלים מלקיימה כהלכה. לכן כל זמן שהממסד הרפואי  עדיין לא מסכים למינו רבנים מומחים' או רופאים יראי שמים שמקובלים על הרבנות, שיהו שותפים בהחלטה על קביעת רגע המוות ונטילת האיברים להשתלה, לא לחתום על על  הכרטיס.

ובינתיים, במקרה שיפנו אל משפחת ההרוג ויבקשו מהם להסכים שייטלו מגופת יקירם איברים כדי להציל חיי אחרים, באופן עקרוני ישנה מצווה חשובה לתרום, אלא שכדי לוודא שהתרומה תעשה כהלכה, חובה להתקשר למכון פוע"ה שפועל 24 שעות ביממה, והם ישלחו לבית חולים מומחה שיפקח על רגע ההחלטה של המוות. נסיים בתקווה שבעתיד הממסד הרפואי ישתף פעולה עם הוראת הרבנות, וזי תיהיה מצוות לחתום כל כרטיס התרומה.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך