פתאום מרגישה מוזר...אריאלה=]

לפני כמה שעות הלכה לעולמה סבתא רבה שלי ז"ל.

היא לא דברה עברית, ואני לא ממש יודעת לדבר ברוסית, ככה שלא יצאה לי לדבר איתה.

אף פעם לא היה לי איזה שהוא קשר אליה או איתה, מבחינתי, היא הייתה סבתא, שחוץ מלעיתים רחוקות מאוד, לא רואים. אתמול, שסבא שלי התקשר להגיד שהיא בבית חולים והמצב לא כזה מזהיר, לא באמת שמתי לב למה הוא אומר. הבנתי שהיא בבית חולים ושהמצב שלה לא כזה "איי יאי", אבל לא חשבתי שיקרה מה שקרה היום.

אני חושבת שפעם אחרונה שראיתי אותה הייתה לפני 4 שנים, אולי פחות, ופתאום, אני כל כך מצטערת.

מצטערת שלא התעקשתי להבין את השפה שסבא שלי כל כך רצה שאני אלמד ואדבר ואמא שלי כל כך לא, מצטערת שלא ממש ניסתי להבין מי זאת בכלל, היא הייתה אצלי במודע, אבל לא יותר מזה, מצטערת שלא הכרתי אותה כמו שצריך, מצטערת שהיא הייתה מישהי, ועכשיו, אני גם לא ממש יכולה לשאול ולהבין מי היא הייתה, מצטערת על זה שאפילו שהיא באה אלי וניסתה לדבר איתי בכל זאת, אני רק פחדתי ממנה והתרחקתי, אולי בגלל שהייתי קטנה מדי, ואולי בגלל שהיא הייתה ניראת לי אישה מפחידה, מבוגרת ומקומטת מדי, אבל אני בכל זאת מצטערת.

יש לי כל כך הרבה דברים להתחרט עליהם בחיים שלי, שבסה"כ, לא עברתי את גיל 18-ויש לי עוד כמה שנים לזה. אבל פתאום, אחרי שהיא הלכה, אני מבינה שיש לי עוד מלא דברים להתחרט עליהם.

עכשיו, הדבר היחיד שאני אוכל לבקש ממנו סליחה זה מאבן קרה ולבנה שכמה מילים שחורות כתובות עליה, זה מה שישאר ממנה.

אני שונאת את הרגשת חוסר האונים הזאת, שגם שאני רוצה לבקש סליחה, על דבר שלא עשיתי, ושהייתי צריכה לעשות, אין לי כבר ממי לבקש סליחה.

למה אבא, אני מבינה את הדברים האלה מאוחר משי, מאוחר מדי אפילו בשביל עצמי...

עצוב...ירון קורצן

משתתף בצערך... תנצלי כל דבר שיש לך בחיים ושאת יכולה לעשות אותו

והחי יתן אל ליבומנחם בן דב

כל בן אדם בא יומו, מה עשינו בעולם הזה? כמה מצוות ומעשים טובים,?

העולם הזה הוא פרוזדור - מעבר לעולם הבא, התקן עצמך בפרוזדור כדי שתכנס לטרקלין

ברוך דיין אמת......כישוף כושל

באמת עצוב אבל עוד אפשר לתקן.....שתלמדי עליה ועל התכונות הטובות שלה תשאלי עליה את סבא שלך תלמדי לזיכרה משהו כלשהו תעלי עילה זכות בשמיים....נכון זה לא טוב כמו המקור אבל זה טוב מלאתייש 

עצוב.. את יכולה לעשות משו לזכרה/לעילוי נשמתה..בובי שלי=]
עצוב...חננוש!

לי אישית סבא רבא שלי נפטר השנה-ממש מבוגר-95 בערך,ואני בין הנינות הגדולות,וואני הנכדה שההיתי איתו הכי בקשר...

שמעתי את כל הסיפורים שלו,הכתקשרתי אליו כל יום שישי להגיד שבת שלום וכו'

אחרי שהוא נפטר היה ליממש עצוב ועכשיו קראו לאח שלי שם שני על שמו ולמרות שהשם לא משו אתה הרבה יותר מחובר אליו כי הוא קשור אליך...

מתגעגעת  לימים היפים איתו....

כל פעם שהלכנו לסבא וסבתא שלי הלכנו לבקר אותו-והוא ממש אהב אותי!

נגיד פעם אחת כשההיתי קטנה שאלתי אותו-"לאבא יש זקן,לסבא יש זקן,ורק לך אין זקן-למה?"

והוא התחיל לגדל בגללי זקן!

שתבינו כמה הוא אהב אותי...

איל!לי

סבתא רבא שלי נפטרה לפני כמה דקות..

אוףף והייתי ממש קשורה אליה כאילו היא היחידה בערך שהבינה אותי וכל הזמן נתנה לי עצות שתמיד עזרו לי אני עדיין בשוק,לא בוכה,זה עוד לא נקלט לי שהיא לא פה:/

ברוך דיין האמת,

לוקח המון זמן לקלוט..shira94

אנחנו כבר איזה 3 חודשים בערך בלי הסבא המדהים שלי ואני עדין לא מאמינה..זה נראה לי כאילו הוא נסע לחופשה והוא אמור לחזור!!

ברוך דיין אמת.....כישוף כושלאחרונה
ברוך דיין האמתענבל

גם לי זה קרה

סבתא שלי נפטרה השנה והיא הייתה חולת אלצהיימר המון זמן לפני.

כשהייתי בערך בת 8,9 או 10 (אני לא זוכרת בדיוק) הכניסו אותה לבית אבות ומאז מצבה היה מתדרדר היא הפסיקה לזכור אותנו ואפילו את הילדים שלה.

היא נפטרה השנה בחודש אדר בתוך השנה על סבא שלי.

לא הכרתי אותה הייתי קטנה מכדי לדבר איתה וכשכבר גדלתי היא כבר לא הייתה בהלוויה שמעתי סיפורים והרגשתי באמת זרה כאילו לא ידעתי עליה ממש כלום ידעתי עליה דבר אחד שבזמן המחלה שלה הדבר היחיד שהיא זכרה היה את המצוות היא לא ויתרה על ברכות, היא תמיד ביקשה לשים כיסוי ראש בקיצור היא הייתה אישה ממש צדיקה אם היא זכרה את זה יותר מאת הילדים שלה.

עד היום אני מכה על חטא שלא זכיתי להכיר את האישה הנפלאה הזאת וסבא שלי גם הוא נפטר 10 חודשים לפניה אבל איתו קצת היה לי קשר לקראת סוף ימיו ובאמת עד היום לא נתפס לי שהוא הלך שיותר לא אראה אותו מסתובב בפינת חי, מאכיל את החיות, יושב לראות חדשות וצעירים חסרי מנוח, יותר לא אוכל אצלו שוקולד במילוי תות וגלידונים.

אבל אלו החיים ואנחנו צריכים להמשיך איתם זה עצוב זה כואב זה גורם לי לבכות כל פעם שאני נזכרת בזה אבל אני ממשיכה גם למענם וגם למעני.

הלוואי שיתקיים בנו במהרה הפסוק "ומחה ה' דמעה מעל כל פנים"

ושנזכה לביאת גואל ממש במהרה

ברוך דיין האמת~מישי~
ממש ריגשת אותי!!!!!!shira94

אני ממש מבינה אותך בקטע של האבל וזה..סבא שלי גם נפתר לא מזמן אף אחד לא יכול להבין כמה הוא היה קרוב אלינו..ממש אבא שני הוא תמיד עזר לנו שהיה קשה..היה בן אדם עם שמחת חיים..כולם העידו שהוא האחרון שחשבו שילך לעולמו..כזה בן אדם עם מצב רוח ותמיד עזר לזולת..כולם אהבו אותו!! היה כ"כ פעיל! עד שיום אחד אירוע מוחי. ומוות .וזה שיתק את כל המשפחה פתאום עמוד התווך של הבית איננו..

אח שלי הוא "נכד זקונים" האהוב מכולם..היום הוא חגג בר מצווה ב"ה...היה שמח אבל השמחה הייתה מהולה בעצב כי מרגישים שמשהו חסר..סבי..הוא היה העיקר הוא תכנן את הכל קנה לו טלית ותפילין.הכל!! ופתאום! בום!..אבל חייבים להמשיך בחיים..וצריך תמיד לדעת שהם איתנו שם למעלה!!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך