אני באריאל, אז מה?!אנונימי (פותח)

זה אני שפתחתי ת'שרשור...רוצה לשמוע גם את דעתכם...

כמה מחשבות מבולבלות, על עצמי, על החברים לצוות ובכלל,על מה שאנחנו מייצגים...

כולנו שומעים בלי סוף את המילים הללו...מצלצלות כל כך רע, וכל כך טוב...

היי, אתה באריאל...

נו...אז מה??

אז אין לי דעה?!

מהרגע שנכנסתי לתנועה נכנסתי לשבלונה כזאת, לה אני חייב להתאים...?

דחיית הסיפוקים הזו בהחלט עברה את המוטב...(?)

לפעמים אתה מרגיש באור הזרקורים שתופסים אותך... אולי מצפים שתיכשל...?

ולפעמים טוענים מולך שהאריאלניקים חשים מושלמים...כאילו אין מה לתקן...

אז אתה מסביר עם חיוך לזה שמולך שכנראה עבדו עליו...גם באריאל לא מושלמים...כנראה...(!)

מה היא השלמות? למה להגיע אליה?! מי יקבע לי ובאיזו זכות מה מושלם?!?

אני בנאדם, לפני הכל...אז אם תפסתם אותי עם שירים של אייל גולן...אל תזכירו שוב... אתה באריאל!!

ומצד שני...

אתה מתמלא גאווה...אני באריאל, ומצפים ממני להיות המבוגר האחראי לפעמים...

אני בתנועה וכמו שאצפה ממנהיגי העם לא ליפול לבורות מהם קשה לצאת, כך גם אני...

כל עוד אני מייצג את ערכי, איני יכול לכפור בהם...!

אשלים עם זה...אדחה רצונות...אראה בגרות...לפחות עד שאעזוב כאן...לפחות עד שאפשוט את החולצתנועה...

ואולי....גם זה לא יעזור...גם אז כשתלך עם מישהי... ידברו עלייך... יהנו לומר שהאידיאלים לא היו לך בנשמה... שזה היה סתם מן השפה ולחוץ..."הנה דוגמא טובה למדריך שלא הדריך כי זה היה בשורש נשמתו..."

לא, אנל'א מסכים עם כל מה שכתבתי פה... אבל ממש רוצה לשמו מה דעתכם!

איח גמאני ההיתי עד שהעיפו אותי מישםילד רחוב
מאפן זה ניפרד אתה לא יכול לעשות כלום לא לעשן חיבו אותי להיסתפר לא לקלל אז יאללה ביי!
תוהה לעצמי- זה כ"כ נורא להסתפר ולא לקלל???~מישי~

ולעצם השאלה- רובאי- ברור שיש לך סיפוקים שקשה להתגבר עליהם וזה לא קשור אם אתה בצופים הדתיים (או הלא) או בבנ"ע או בעזרא או באריאל. ואתה יודע מה את מה שאתה אומר אומרים גם הרבה על זה שמצפים ממך בגלל שאתה דתי. עכשיו השאלה מה אתה עושה עם זה- מנסה לעמוד בציפיות (שהכוונה היא זה שאתה אריאלניק זה לא שאתה חסין בפני היצר אלא שאתה מתגבר עליו) או שאתה אומר לכו לעזאזל. אני לא מושלם ואני אעשה מה שבא לי.
בכל מקרה זה קשה. אני מאוד מבינה את זה. ואף אחד לא חסין בפני היצר. אין אפטרופוס לעריות (ולשאר היצרים המיניים). קשה כ"כ. אבל אתה צריך להתאפק ולשים גבולות וזה לא משנה בכלל באיזה תנועה אתה ומה מצפים ממך. אתה צריך לצפות את זה מעצמך.

מה נפלת אלי?ילד רחוב
מה הקשר היצר? אמרתי שלא התאמתי לא כי ההיתי נרקומן או אנס כי פשוט זה היה דוס מידי וגם ככה תנועת נוער זה לא בישבילי ואריאל זה סופר משעמם כל היום הרב קוק
דוס זה טובשואף לאור
ואני מוחה על כך אם יש פה ביזוי תלמיד חכםשואף לאור

תורת הרב קוק איננה משעממת חס ושלום...

אריאל לא מתאים לכל אחד.דוסית?

מסתבר שאתה מאלה שלא.

לא התכוונתי ליפול עליך... מצטערת...~מישי~

למרות שזה היה כאילו בתגובה אליך אבל זה לא היה דווקא אליך. באופן כללי הכוונה שלי הייתה שזה קשה להתגבר על היצר אבל זה שווה את זה. כי בת'כלס הדברים שהיצר מניע אותך לעשות הם לא תורמים לך כלום...ויצר זה לא דבר שיש רק לנרקומנים ואנסים. גם לבהות בבנות (או בבנים...), לעשן, לשתות דברים שאולי לא נראים הכי נוראים בעולם הם גם כן יצרים.

תישמעי תכלסילד רחוב
אריאל זה גם משעמם אין פעילויות רק תורה תורה תורה התורה היא לבית ספר לישיבה או לבית אבל מה הקשר שלה לתנועת נוער תנועת נוער זה כדי להינות להיתפרק לשחק לא לילמוד וגם כל התורה של התנועה הזאת זאת של הרב קוק כאילו מה אין עוד רבנים לציבור הדת״ל?
התורה היא כל חיינו ,אי אפשר לנתק אותה מפיעילויותשואף לאור

כאלו ואחרות "..כי הם חיינו וארך ימינו ובהם נהגה יומם ולילה...".

ילד..מרים*

אני הייתי באריאל ואני לא זוכרת שכל הזמן דיברו על הרב קוק

זה ממש תלוי במדריכה...מדריך...

בבקשה לא להכליל

הי!זה מזה לא נכון!!!חתלתולה

אריאל זה בדיוק כמו בני עקיבא בקטע של הפעולות וזה שמכניסים טיפהלה תורה זה לא הורס- להיפך!

חולקת- הפעולות של בני עקיבא יותר טובות P=~nhykb~
סתם... זה באמת במאת תלוי במדריך/ה..~nhykb~

תקשיבו, זה מזה תלוי במדריך עצמו..מרב.

לי היו תקופות טובות ורעות באריאל.

הכל תלוי במדריכה..

ישלי מדריכות שלא דיברו איתנו יותר מידי בשמיים.. יעני, הורידו ת'דברים של הרבנים לתכל'ס, למה אנחנו יכולים וצריכים לעשות, וגם לא כל החיים דיברו על רבנים, אלא גם על סתם ערכים, כמו שמדברים גם בבנ"ע, בשומר הצעיר, בעזרא ובצופים.. וכמובן המדריכות האלה גם קיבלו כל אחת כמו שהיא. סבבה, היינו חייבות לבוא עם חצאית מספיק ארוכה [לא ארוכה!! פשוט שעוברת ת'ברך...], חולצה עם שרוולים וכו'... הן דיברו איתנו בגובה העיניים על בנים-בנות, צניעות, קשר עם ההורים, אידיאלים...

היו לי מצד שני מדריכות שכל מה שהן עשו היה לחפור לי על מה הרב הזה אומר, ומה הרב הזה כתב, ו.. מצטערת-- לא מתאים לי... הן לא קיבלו כל אחת.. רק ת'דוסיות... הן לא דיברו איתנו על העניינים שבאמת מסעירים, כמו בנים-בנות וצניעות, וזה טימטם לי ת'שכל שהן מדברות על אהבה ואחדות כשהן בעצמן לא עושות את זה..

אמם, יש, אבל כולם יונקים מהרב זצ"ל.האדמו"ר מצנעא

אלא אם אתה גושניק מהסוג של חובבי הרב סולובייצ'יק... אבל אז אתה לא חורש את תורתו, אלא אתה סתם מתפלפל בגמרא עם 'בית הלוי'... מי שלא הבין, שלא יבין!

הי הגזמתם בשירשור הזה~מישי~

כל אחד והרב שלו. לא צריך לזל ברבנים אחרים- לא ברב קוק ולא ברב סולובייצ'יק וזה לגיטימי שיהיו סוגים שונים של רבנים (כלומר בעלי תפיסות עולם שונות). לא כולם צריכים ללכת לזרם אחד. זה לא כ"כ נורא אם לא כולם חושבים כמוך....

אתה יכול לדבר איתוילד רחוב
המוסד חחח שיגלגל ככה משהוא פייסל?
גם באריאל מעשנים!האדמו"ר מצנעא

מוסד הרב קוק - חנות הנרגילות מס' 1!

מכון הרצי"ה - ייבוא (הברחת) סמים קלים מקולומביה!

לא הבנתי מה פשר הדברים שכתבת ..שואף לאור
אריאל אריאלילד רחוב
דוסים ברמה בין והבנות עומדת מחיצה אבל הבנין רוצים את הבנות הם עושים חורים במחיצות!
תראה...מרב.

אריאל זאת אמורה להיות תנועה דוסית נפרדת וכו' וכו'...

לא טוב לך?

לך לבנ"ע.. ישמצב שגם זה יהיה דוס מידי בשבילך..

אבל בשום תנועה אתה לא יכול לעשות מה שבאלך...

בתנועות החילוניות-- ישלהם מדים!!! אתה יודע מה זה אומר?? כל פעולה, כל פעילות של הסניף, ת-מ-י-ד צריך להסתובב עם מדים. מי שלא בא עם המדים- לא נכנס לפעולה.

בבנ"ע-- גם יש חוקים. כל סניף והחוק שלו. יש ת'סניף שאם בת תבוא לשם עם מכנסיים וגופיה יגידו לה ללכת הביתה, ויהיה ת'סניף שאסור לעשן בו... אבל כל סניף והרמה שלו.

ובאריאל- כה. המטרה שלהם זה לגדל דור דוס שגדל בחברה נפרדת. זה האידיאל הכי חשוב שלהם. ולכן זה הראש של התנועה. זה הכל~

אימל'ה!! כ''כ לא מסכימה עם הדברים פה!!!פונ3'ה!!

כמובן זה תלוי במדריכים ובסניף ...

אבל הקטע של אריאל זה לא לומר דברי תורה...

הקטע של אריאל זה תורת חיים!!!!!  זה להוריד את הדברי תורה לחיים שלנו..!

וחוצמיזה אני לא יודעת אייך זה בסניפים אחרים אבל אצלנו בחיים לא יעירו למישי אם היא תבוא לא צנוע...כי היא זו שתרגיש רע...לא הסניף!!!היא פשוט לא תהיה  שם מרצונה בלבד!!!!

מדים זה מגניבב!ילד רחוב
זה ממש לא נכון..הודיה...=)
אתם לא יודעים ת'אידאלים של אריאל-לכן אתם מדברים כך-pnina-

אז מה אם זה דוס!?

מה רע בלהיות דוס?!

מותר לכייף והכל-רק פשוט ביותר צניעות זה הכל!!!

לא בדיוק...אנונימי (פותח)

"תורת חיים בעוז" זה האידיאל הכי גדול של התנועה כתנועת נוער שונה מתנועות אחרות.

אני לא אומר שהאחרים לא מקיימים את זה אבל בתנועה זה חזק יותר, ממשי יותר..

בעזרא למשל זה "תורה עם דרך ארץ",(אאל"ט..) כל הווי התנועות מתרכז סביב האידיאל הגדול, ממנו שואפים כל השאר... צניעות היא נדבך חשוב ודי בולט... אבל זה לא הכל..!

פעם שאלו: אם בבנ"ע יפרידו סניפים, באריאל יצטרפו, יתאחדו?

ברור שזה לא רק זה, עיקרון התורת חיים, להוריד את התורה למשעולים הפרטיים שלך, בכל מקום שבו אתה נמצא, לא רק בבתי המדרש, ואת זה, בעוז! לתורה בלי פשרות...

שוב, לא שאני אומר שבבנ"ע מחפפים.. אבל זו אריאל, לפחות..

אני לא חושב שזה צריך להכתב ,יש הרבה בנים שרוציםשואף לאור

לשמור על צניעות כהלכה.

אני ממש מזדההענבלאחרונה

גם אצלי זה ככה כאילו אמרתי לבנות כיתתי שראיתי השמיניה הן מסתכלות עלי: מה?! את ראית השמיניה???

כאילו וואו כן ראיתי השמיניה אז מה? אז השמיים נפלו? עד כמה שידוע לי הם לא זזו מילימטר

זה כל כך מרגיז

ולגבי האידיאלים

אצלינו זה הפוך אם אני לא אהיה מדריכה יסתכלו עלי כאילו מה? את לא מדריכה אז איזה ערכים ואידיאלים יש לך?

ווואו אנשים תפנימו בני עקיבא זה לא שיא האידיאלים יש לי אידיאלים ואנשים טוענים שגם יש לי ערכים שאני אלחם עליהם עד הסוף אז וואי תפסיקו כבר עם הסטיגמות הבאמת מטומטמות האלה!!!

נמאס! אני כבר לא אומרת שאני לא רוצה להיות מדריכה ושאני לא מאוד אוהבת את בנ"ע מרוב שעושים עלי אמבוש כל פעם שאני אומרת את זה!!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך