אני יודע שצריך לאהוב כל יהודי, אבל אני לא יודע איך אפשר לאהוב את השמאלנים ובמיוחד את ה"שמאל הדתי" שהם הכי מכעיסים אותי!
אשמח לתשובות רציניות
תודה
אני יודע שצריך לאהוב כל יהודי, אבל אני לא יודע איך אפשר לאהוב את השמאלנים ובמיוחד את ה"שמאל הדתי" שהם הכי מכעיסים אותי!
אשמח לתשובות רציניות
תודה
תאהב אותם כי הם בני אדם, יהודים, בדיוק כמוך. הם אחים שלך. בלי קשר לכלום.
ואל תשנא אותם בגלל המעשים הרעים שלהם.
[וזה מה שסוסת פרא אמרה, הם לא רעים, הם עושים מעשים רעים.]
ותתפלל שהם יתפכחו..
יושב בדד
הם לא רעים! הם לא!
זה שהמעשים שלהם רעים, זה כבר משו אחר..
אין דבר כזה בנאדם רע, ואני אוהבת אותם מכל הלב! למרות כל מה שהם יעשו.
אבל המעשה הזה, של לתת נשק לאויב שלך, זה לא מעשה טוב. זאת לא מחשבה טובה. אבל זה לא אומר שהוא בנאדם טוב או רע.
ומה שהוא אומר ועושה זה תמיכה באויב. עובדה.
[זה אומר שהוא בוגד, אבל זה לא קשור..]
צריך לאהוב אותו בגלל שהוא מעם ישראל. נטו! גם אם הוא רשע. וכן, הרבה מהאנשים האלו פשוט רשעים! אדם יכול להפוך לרשע כאשר הוא מתמיד ברשעו ולא עוזבו. כמו שאומר החפץ חיים שמי שמדבר הרבה לשון הרע הוא בעל לשון הרע.
אבל בגלל שיש לו את נשמת עם ישראל צריך לאהוב אותו ולנסות לקרבו.
זה רוע פנימי, זה לא רק המעשה שלו רע!!!
אם אתה חושב שמישהו רשע ומעקב את ביאת המשיח תהרוג אותו כבר.
- לך תלמד ברמב"ם הלכות רצח, שמירת הנפש וסנהדרין ותבין בדיוק מתי מותר ומתי אסור להרוג.
ההיתר היחיד להרוג בלא משפט - הוא רק כאשר אין אפשרות להציל מישהו מיד רודפו בלי לפגוע בו ובלי לפגוע במי מאבריו, אני לא חושב שהמציאות כזאת.
ישנן דרכים יותר יעילות (התפקדות לליכוד, לחץ, הפגנות, חיזוק הערבות ההדדית בין יהודים
להרבות בלימוד תורה ועוד, שהן הרבה יותר יעילות מאשר להרוג אחד אחד את כל שלושת המנדטים של מרץ, כמו שאתה מנסה לשים בפי חס ושלום.
בקיצור, אתה מנסה לדחוק אותי לפינה...
קירוב אתה אומר? יופי, גם אני!
ואני מבין שאת הקירוב הזה תשיג.. איך בעצם?
כי בארץ מולדת מדברים על להרוס רכבים של שמאלנים, אתם מדברים פה על הרוע הפנימי שלהם...
השאלה היא איך תקרב. ככה?
בע"ה.
בשביל זה יש שם מנהלת...
____
וכן אני מדבר על קירוב אבל גם על בניה ביו"ש והפגנות מול הבית של שי ניצן. זה לא סותר. ואגב, לא חובה לקרב דווקא את השמאל הקיצוני. יש עם שלם לקרב.
כי הם בעצם רוצים ש...לא נהיה יהודים וכאלה...וגם רוצים רק להרע לעמ"י ולמדינה בכלל...
אני בכל אופן לא אוהבת אותם...תעשו מה שבא לכם..
תשמע, יש לי הרבה סיבות לשנא שמאלנים וכאלה, כי אני מגורשת,
אבל כשאני חושבת על זה, אין לי סיבה לשנא אותם, בכלל לא!
כן, בהחלט יש לי סיבה לשנא את המעשים שלהם,
ואני גם עושה את זה, ובגדול!
אתה צודק, אסור לשנא יהודים,
צריך לעשות הפרדה בין מה שהם לבין המעשים שלהם.
זה כמו שאם הילד שלך עשה מעשה רע, אז לא תחליט שהוא ילד רע
אלא הוא ילד טוב וחמוד שעשה מעשה רע
אותו הדבר גם ביחס ליהודים-
צריך ללאהב את האדם שבהם
ועוד יותר-
את היהודי שבהם!
וברור שלא לאהב את הדעות שלהם אם הן לא בסדר!
זה אחד מהרעיונות שקשה לעכל וליישם, אבל הוא ממש חשוב!
וכשמבינים אותו, אתה מרגיש טוב עם עצמך!
ב"הצלחה!
(אם צריך עוד לפרט- בכיף, פשוט נבהלתי מהאורך שזה יצא לי...)
אבל לפי דעתי זה בעיקר בגלל שהם מזיקים לעם ישראל, הם עושים רק רע !
מסכימה איתה בכל מילה..(=
וזה בדיוק מה שעשה רבין, עשה פרס, וזה דברים שיש עליהם הסכמה בשמאל מציפי לבני, העבודה ולצערנו גם על חלקים בליכוד (מרידור ושותפיו, ולפי מה שביבי עושה- הוא בעד להקים מדינה לאויב, אבל לא עכשיו...).
אני לא יכול לאהוב אנשים כאלה.
זה שמשתמע ממנה שאתה מושלם וכל הבעיה בעולם, הסיבה היחידה שהמשיח לא פה זה הם והמעשים שלהם..
קוראים לזה אמונה בצדקת הדרך.
שום פסול.
וכן, נכון. אנ י מאמין- כמו אדם שפוי- שמה שאני חושב יותר טוב ממה שאחרים חושבים.
לעניין המעשים- אני לא נוהג לפרט בפורום.
אתה את שלך עושה ורק בגללם העולם לא מושלם?
תאהב את היהודי! תשנא כמה שאתה רוצה את הדעות שלו...
ומתוך אהבה אפשר גם להגיע לדיבור ולהבהרה!
אבל פשוט זה לא בגלל דיעות, זה בגלל מעשים ..
כל הקושי במצווה זה לאהוב גם את השונים ממך.....
תנסה להתעלם מהדעות שלהם
ולחפש את הנקודה הטובה בהם
שאיתה אתה מזדהה
וככה תוכל לאהוב אותם....
יוצא לי, המון.
וגם כשאני ממש, ממש כועס- ואולי לפעמים 'לא מדבר איתו' זה לא סותר את זה שאני אוהב אותו, סתם, כי הוא אחי.
אני ואחי חיים בדרך חיים נורא שונה, יוצא לנו המון להתווכח על אורח-חיים, אידיאולוגיות, ועל להיות 'אמיתי'.
ויכוחים קשים. בלי ספק.
תחשוב על זה ככה, מנק' המבט הזו...גם אם כל השוני האידיאולוגי, שלפעמים מכעיס ומעצבן, הם עדיין אחים.
"במה אהבתנו?". ובאמת - "אהבת עולם ואהבה רבה אהבתנו ד' אלהינו חמלה גדולה ויתרה חמלת עלינו", "אבינו מלכנו, בעבור שמך הגדול ובעבור אבותינו שבטחו בך ותלמדם חקי חיים, כן תחננו ותלמדנו, והביאנו לשלום מארבע כנפות הארץ, ותוליכנו מהרה קוממיות לארצנו". ואומר: "מהר והבא עלינו ברכה ושלום, כי אל פועל ישועות אתה, ובנו בחרת מכל עם ולשון, להודות לך וליחדך באהבה", וחותם : הבוחר בעמו ישראל באהבה", להיות הקדמה ליחוד ד' ב"שמע ישראל" ו"ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" (אורות התחייה כא)
הרב קוק אומר פה שלמעשה, מי שלא אוהב את עמ"י, כולו, כל זרמיו השונים- לא יכול לומר קריאת שמע, לקבל עליו עול מלכות שמיים בלב שלם.
הקב"ה, אוהב את עמ"י כולו- אין בו שנאה לשום זרם, יהיה אשר יהיה, בעצם השנאה- אתה יוצא כנגד הקב"ה ואינך יכול לקבל עול מלכות שמים, אינך הולך בדרך "הבוחר בעמו ישראל באהבה"...
המון בהצלחה.
קו"ח שכשמישהו שלא חייב לך כלום לא מתנהג כמו שהיית מצפה ממנו..
ולהבין עוד משו- בכעס ובמחלוקת אי אפשר להשיג כלום!
הם טועים, במודע או שלא במודע, וצריך להסביר להם את זה, אבל בחכמה.
לא להתחיל להתריס, ואי פשר לעשות את זה בלי אהבה...
בלי אהבה זה לא מספיק אמיתי, אם אתה אוהב אותם אז אכפת לך גם מהם ולא רק מהמטרה שלך, ואז אתה עושה את העבודה יותר טוב מאשר כשאכפת לך רק להשיג את המטרה/אידיאל שלך....
זה לא דווקא בגלל הדיעות שלהם, מצידי שיחשבו כמה שבא להם עד מחר .. זה לא מזיז לי מה הם חושבים!
הבעיה היא שהם פוגעים בנו, פוגעים בעמ"י, פוגעים בא"י, בטוח במאה אחוז שהיו פיגועים שהם באשמת שמאלנים, יוצא שיהודים נהרגים באשמתם, אני לא אומרת שצריך לשנוא אותם חס וחלילה, ההפך, אבל העובדה הזאת עושה את זה ליותר קשה...!
אם תשנאי הם יפסיקו? נראלי שלא..
עדיף לנסות לגרום להם להבין שהם טועים...
ולהתפלל עליהם שהם יבנו ויפסיקו עם המעשים שלהם...
השנאה לא עוזרת! בכלל!
אני אומרת שהנקודה הזאת עוד יותר מקשה על זה !
אתה צריך לנסות להבין אותו, מאיפה הדעות שלו מגיעות, מה נק' האמת בהן.. א"א לאהוב מישהו כשבאים בגאווה ותחושת עליונות שרק דעתי היא המנצחת.
בס"ד
ותדבר איתם על הדיעות שלהם. עדיף להשתמש בימין מקרבת ולא שמאל דוחה.
רק ורק ורק ע"י אהבה אפשר לקרב אנשים ולנסות להשפיע על כל אותן אידיאולוגיות שלהם.
ונק' למחשבה >> אני לא חושבת שאתה שם לב שיוצא לנו משו מהוויכוחים עם החרדים.. חוץ מוויכוחים עם הביטוח כמה לשלם אם התפוצצו לך 2 צמיגים .. 
אני עם כ----ל החסרונות שלי - הרבה יותר גרוע מהשמאל. בגלל זה צריך לשנוא אותי?
לכולנו יש חסרונות וצריך להתפלל שכולנו נחזור בתשובה שלמה.
כל אחד כאן חושב שהוא יותר מושלם מהשני..
אז מצטערת לפוצץ את הבועה, אבל-לא.
ערב טוב! שנזכה [זה הזמן להתעורר
] לאהוב באמת כל יהודי למרות הכל..
אני לא חושבת שמישהו פה חושב שהוא יותר מושלם מהשני!
אני מסכימה עם מה שאת אומרת, "כשם שמסתכל בראי רואה חסרונו, כך כשמסתכל בזולת ידע שאף בו שמץ הימנו" (אני מקווה שלא מדיי המצאתי נוסח...
)
וגם עם זה שכל אחד צריך לדעת להעריך את עצמו!
אבל אמרת את זה בצורה מאוד שחצנית, פוגעת, ולא נכונה!
כן! יש דברים שאני לא מסכימה איתם, וכן! יש להם חיסרון (גם לי לא חסר...), ויש את העניין של "הוכח תוכיח את אמיתך"! ואם היה לי יוצא לדבר עם אדם כזה הייתי מוכיחה אותו, באותה מידה שאני אשמח אם הוא יוכיח ויראה לי במה אני טועה ומה אני צריכה בעז"ה לתקן!
פשוט הכל מתוך אהבה!
אי הסכמה זאת לא אי אהבה!!!
אבל היו כמה שאמרו את זה, ואחד שאמר שהוא יעני חושב שזה פ'סדר שהוא חושב ככה..
וממש לא התכוונתי לפגוע, או לכתוב בצורה של איך שאמרת, ואני מצטערת שזה אולי יצא ככה..
ערב טוב! (=
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!