בעקבות השרשור של אני17 על חברענבל

שמעתי שמישהו אמר שחברים זה לא טוב כי הם ינטשו אותך ברגע שתצטרך אותם אז רציתי להראות לכם סיפור שימחיש כמה חבר עוזר וכמה כל אחד מאיתנו צריך חבר כזה.

אני מעתיקה אותו והוא כתוב בגוף ראשון אז לשם ההבהרה זה לא קרה לי

בזכות רגע אחד:

יום אחד כשהייתי בכיתה ט', ראיתי ילד מהשכבה שלי בדרכו הביתה מבית הספר. שמו היה עידו. נראה היה שהוא סוחב את כל ספריו. חשבתי לעצמי: למה ילד ייקח את כל הספרים שלו הביתה מבית הספר?? הוא בטח 'יורם'. מאחר שהיה לי סופשבוע עמוס (מסיבות ומשחק כדורגל עם החברים שלי בשבת אחר הצהריים), משכתי בכתפי והמשכתי ללכת. בשעה שהלכתי, ראיתי חבורה של ילדים רצים לכיוון עידו, מעיפים לו את כל הספרים ומפילים אותו לאדמה. המשקפיים שלו עפו וצנחו על הדשא במרחק שלושה מטרים ממנו. הוא הביט למעלה וראיתי את העצב בעיניו. ליבי יצא אליו וכשהוא זחל מסביב כדי לחפש את משקפיו ראיתי דמעות בעיניו.

נתתי לו את המשקפיים ואמרתי: "החבר'ה האלה מגעילים". הוא הסתכל אלי ואמר "היי,תודה!" וחייך. זה היה אחד מאותם חיוכים המראים הכרת תודה אמיתית. עזרתי לו לקום ולהרים את ספריו ושאלתי אותו למה לא ראיתי אותו קודם, איפה הוא גר. התברר שהוא גר לידי, ושהוא למד קודם בבית ספר פרטי.

בחיים לא הייתי מתחבר לילד שהולך לבית ספר פרטי. דיברנו כל הדרך הביתה ועזרתי לו לסחוב חלק מהספרים.

הסתבר לי שהוא ילד "גזעי". שאלתי אותו אם הוא היה רוצה לשחק איתנו כדורגל, והוא ענה שכן. בילינו ביחד כל אותו סוף שבוע, וככל שהכרתי אותו יותר, כך חבבתי אותו יותר וכך גם החברים שלי.

ביום ראשון בבוקר ראיתי אותו שוב עם כל הספרים. אמרתי לו שנראה לי שהוא הולך לפתח שרירי ידיים חזקים במיוחד אם יסחב את כל הספרים האלה כל יום. הוא צחק והעביר לי חלק מהספרים.

במהלך ארבע השנים הבאות, עידו ואני נהיינו חברים טובים. כשסיימנו את התיכון, התחלנו לחשוב על צבא ואניברסיטה. ידעתי שנישאר חברים לתמיד, על אף שכל השכבה ואני צחקנו עליו על כך שהוא "יורם". הוא נבחר לשאת את הנאום בשם הבוגרים בטקס סיום התיכון.

ראיתי את עידו באותו יום. הוא נראה נהדר, אחד מאותם נערים שבאמת מצאו את עצמם במהלך התיכון. הוא התמלא וממש נראה טוב למרות המשקפיים. גם היו לו הרבה חברות במהלך התיכון. הוא היה מאוד נרגש. טפחתי לו על השכם ואמרתי: "אל תדאג, אתה תהיה גדול!" "תודה", הוא השיב.

כשהוא התחיל לנאום, הוא כחכך בגרונו ואמר: "סיום התיכון הוא זמן להודות לאלה שעזרו לך 'לעשות את זה' במהלך השנים הקשות הללו- ההורים שלך, המורים שלך אבל יותר מכל- החברים שלך. אני פה כדי לספר לכם שלהיות חבר של מישהו, זו המתנה הטובה ביותר שאתה יכול לתת לו. אני הולך לספר לכם סיפור". הסתכלתי עליו, לא מאמין שאני שומע אותו מספר את הסיפור של היום שבו הכרנו.

הוא סיפר שהוא תיכנן להתאבד באותו סופשבוע. הוא סיפר איך רוקן את הארונית שלו בבית הספר וניקה אותה, כדי שאימו לא תצטרך לבוא לנקות לאחר מכן ולסחוב את הספרים שלו.הוא הסתכל לעברי וחייך חיוך קטן. "למזלי, ניצלתי, החבר שלי הציל אותי מהתאבדות".

שמעתי את הרחשים בקהל בשעה שהבחור החתיך, הפופולרי והמוצלח הזה מספר על הרגע החלש ביותר שלו. ראיתי את ההורים שלו מסתכלים עלי, מחייכים את אותו חיוך מכיר תודה, שעד לאותו רגע לא הבנתי את משמעותו.

אף פעם אל תמעיט בערכן של פעולותיך הקטנות ביותר. הן יכולות לשנות חיים של אדם לטובה או לרעה. האלוקים שם אותנו בתוך חייו של האחר כדי שנשפיע בדרך כלשהי.

כעת יש לכם, הקוראים, שתי אפשרויות:
א. להעביר את הסיפור לאחרים,
ב. לשכוח אותו.
אני בחרתי באפשרות הראשונה, כי "חברים הם מלאכים שמעמידים אותנו על הרגליים כשהכנפיים שלנו שוכחות כיצד לעוף". 

הסיפור הזה מעביר בצורה הכי טובה כמה חבר יכול לשנות.

אני מסכימה שיש כאלה שהם "חברים" אבל יש גם כאלה שהם חברים אמיתיים, חברים שאוהבים אותך ורוצים בטובתך והם לעולם לא ינטשו אותך.

אני מודה לקדוש ברוך שזיכה אותי למצוא חברות כאלה אין לכן מושג כמה אתן משפיעות עלי ואני בטוחה שכל אחד שיש לו חבר כזה זה משפיע עליו כמו שזה השפיע על עידו (לא כולל הקטע של ההתאבדות).

בקיצור תודו על כל חבר שיש לכם כי חברים זה נכס יקר שאפשר לאבד אותו ברגע אחד של טיפשות.

סיפור פעולות מצוי.. בהחלט חזק...zehavawize
טוב אל תגידו שזה סיפור פעולות זה סתם מבאסענבל

פשוט תקראו ואם אתם רוצים תגיבו משהו נורמלי לא "זה סיפור פעולות מצוי" סבבה?

זה לא משנה אם זה אמיתי או לאיושב בדד

בכל מקרה זה שטויות.. חח סתם לא

התכוונתי שבכל מקרה יש מקרים כאלה, וזה לא משנה ממש אם זה קרה למי שכתב את זה או לא

"תגידו"? ענבל, את יכולה להגיד שהתכוונת אלי,zehavawize

פשוט אם לא תגידי אני אחשוב אחרת כי יש פה המוני אנשים שהגיבו..

רשמתי שזה סיפור פעולות מצוי ושזה "בהחלט סיפור חזק"...

אם את מעוניינת בתגובה יותר מפורטת, בהזדמנות..

זהבהענבל

פניתי לכולם כי ראיתי שאת רשמת זה הכל.

לא צריך תגובה יותר מפורטת אבל גם לא זה סיפור פעולות מצוי

סיפור פעולות מצוי..נושי104

סתם ענבל..

סיפור נחמד..

וואו.סיפור מהמם!!נמו

"בקיצור תודו על כל חבר שיש לכם כי חברים זה נכס יקר שאפשר לאבד אותו ברגע אחד של טיפשות"הכי נכון זה המשפט האחרון ^^

אהבתי תסיפור תודה!

זה ארוך.. שווה לי?!בובי שלי=]
דווקא המשפט האחרון הוא לא של מחבר הסיפורענבל

אלא שלי אבל תודה בכל אופן

בובי לפי דעתי ממש שווה

אימל'ה...יש מצב שאני גם הצלתי מישו מהתאבדות..מיריצ'י =)
חח מרים, לא ניראלי!מעפר אני באה

בכל אופן, סיפור חזק!!

למה לוניראלך?מיריצ'י =)
אוקיי.. מרים, סיקרנת..דואגת!

תספרי

ענבל אני יודעתנמו

שהוא לא שלך אבל דווקא התחברתי אליו!

תודה

להפך- הוא כן שלה...רבקה...
אני מסכימה ולא מסכימהnoga14

אני מסכימה עם זה שחבר הוא נכס יקר וחשוב ולא מסכימה עם זה שהוא זה שמקים אותך על הרגליים, הוא פשוט מחזיק אותך שלא תיפול. חוץ מזה, חבר נמדד לא בזמנים שהחבר שלו חלש ומסכן ויודה לו על כל דבר קטן וכבר על סף התאבדות אלא דווקא כשהחבר שלו נראה כלפי חוץ חזק ועליז ולא בהכרח יכיר תודה בטווח הקצר. חבר אמיתי הוא כזה שיעשה הכל בשביל החבר שלו אבל ידע לעשות את זה נכון. ועוד משהו, חברים נמדדים בדברים הקטנים, לא במעשים גדולים ודרסטיים. (כן, גם להתקשר להגיד יומולדת שמח זה נצרך בחברות. אפילו אמירת בוקר טוב, התעניינות  אמיתית בשני וכל הדברים הקטנים האלו הם אלו  שמראים האם זהו חבר אמיתי)

דבר ראשוןענבלאחרונה

מכירה את המשפט: חבר נמדד בעת צרה?

דבר שני לא אמרתי שזה המדד אבל זה רק מראה כמה חברות היא נצרכת וחשובה לאנשים.

הדוגמה של ההתאבדות היא קיצונית אבל לפעמים בשביל להחדיר מסר צריכים להיות קיצוניים.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך