אתם תאכלו אותי על זה, אבלasw

אם אפשר הסבר....

ראיתי עכשיו את התמונות של המחאה על מעצרו של הרב דוב ליאור, וזה נראה פשוט...

רע.

עכשיו רציני, זה לא בא לרדת או לזלזל או לכעוס, זה בא במטרה להבין...

האם זה באמת מה שיעזור? להכנס לעימות עם אנשים, לחסום כניסה של עיר למשך זמן, לתקוע אנשים בדרך הביתה וכו' וכו'?

נכון שהמעצר של הרב הוא לא נכון ושגוי לחלוטין! אבל האם זו הדרך היחידה להראות מה אנחנו חושבים?

לא יודעת, אבל לי אישית זה עשה שחור בעינים לראות אנשים על הרצפה נגררים בידי המשטרה...בעע....

אוף...מישו מוכן להסביר לי בבקשה?!

תודה!

ברור שכןיושב בדד

שתיקה כהודאה - כשאתה שותק אתה בעצם מגיש את הלחי השנייה, אומר "תדרסו אותי, רק תיזהרו על התסרוקת"

מסכימה עם ASWדניאלהה

סתאם נתקתי 3 שעות באוטובוס במקום חצי שעה

אני יודעת שאני נשמעת נורא אנוכית.............

זה לא רק נשמע, זה באמת אנוכי.רחלקה

בעזהי"ת.

למה לא ירדת והצטרפת לחסימות??

בזמן שהרב דוב ליאור היה "תקוע" שעתיים במעצר!!!מרדכי
אני לא יכולה לסבול שמרביצים לשוטרים וחיילים!כפרעלייך!!=)

הם בסה"כ מבצעים פקודה, זה בדיוק כמו בגוש קטיף!!!

חייל שלא הסכים להשתתף היה צריך להיעצר, ואאל"ט היו רבנים שאישרו לא לסרב פקודה- אז עכשיו אתם מכים אותם בגלל שהם מבצעים את החובה שלהם בלית ברירה/עם ברירה? (זה לא משנה כי זה לא הם החליטו, וזאת ממש התנהגות בהמית ותינוקית להרביץ וללכת בכוח כשאתם יודעים שזה לא יעזור).

גם הם לא היו בסדר שהיכו, אבל אל תשכחו שזה חוזר אליכם כמו מראה... אם הייתם מתנהגים נורמאלי זה לא היה ככה.

אין שליח לדבר עבירה-נאמר בדיוק על זה!!אבגדה

גם חלק מהנאצים בסה"כ עשו מה שאמרו להם.

אני לא משווה, אני מוכיח שהעיקרון שהצגת אינו נכון.

גם הנצים רק מלאו פקודהטוביה2

ועכשו מעבר לקלישאות הישנות האלו אני אולי צריך להזכיר לך שהתורה יותר חשובה מ28 יום בכלא החילים התמימים שלך עמדו שם בישביל לודואת דבר אחד בילבד והוא שמעצר של גדול הדור יעבור בשקט שרבנים לא יוכלו לומר את דעתם בנושאים הלכתיים בקיצור שהתורה תהייה כפופה לממשלה מי שאיין לא את הכבוד הזה לתורה לא ראוי להיקרא תדי ובוודאי שלא רב בישראל

בודאי שצריך למחות !שואף לאור

אינני יודע אם בצורה הזאת (אינני יודע איזה צורה הייתה) אבל לא ניתן להשאר אדישים על מעשה כזה של עצירת רב בישראל על דעתו התורנית . צריך להבהיר למשטרה שהעם לא ישתוק אם יתנהגו לרבני ישראל כמו אל "פושעים" חס ושלום.

חובה של כל יהודי למחות על ביזוי כבוד תלמיד חכם!!למען שמו!

בכל דרך שהיא! ובמדינה שלנו לא מבינים בדרך אחרת.. אז זה השיטה!!

אז למה אתם לא מוחים בהמוניכם בארץ מולדת? |נאנח|רחלקה
למה לא ירדתי?דניאלהה

כי לא היו שם עוד בנות

ואה... ראולי לא התחשק לי לחטוף מכות. מיצידי לעשות הסברה לא יודעת אבל לא מתחשק לי לקבל מכום

וסיבה אחרונה זה כי הנהג לא הרשה לנו לרדת

אם לא תרדי,צחקן

ההתנכלות לרבנים תימשך, יגרשו ח"ו את כל יו"ש ואז כולנו נחטוף טילים..

הגיון, איפה?

עאלק לא היו עוד בנות!!חרותיק

אני הייתי שם!!

ולא חטפתי שום מכה!!

רק כמה שפריצים..

אחד כחול- ברגל

ואחד של מים מסריחים- על כל הגוף!!

איכס!!!

היה מזה מצחיק, הפרשים הדפו אנשים אל מתחת לגשר המיתרים,

ואז מישהו שפך עליהם מים מלמעלה..צוחק

אבל מכות? לא לבנות, אפ'חד לא הרביץ שם לבנות.

היו מעט בנות.. וכל הכבוד לבנים שהיו..אלירז

גמאני הייתי בתור גברת.

והיו מעט מאוד נשים - וזה באמת צריך להיות כך.

הגברים הם אלו שצריכים לעשות את העבודה בדברים כגון אלו

וזו פעם ראשונה שהרגשתי שב"ה - בעל המלאכה מבצע את שלו!!

שכוייח גדול למי שהיה!

ונו נו נו למי שלא!!

מקומן של בנות הוא לא בהפגנות.דוסית גאה!

וההפגנות האלו לא עוזרות!!!

צריך לעשות דברים יותר מועילים!!

הן לא עוזרות כי אף אחד לא סופר אותנו...דוסית גאה!
התכוונתי לפורום, "ארץ מולדת"..רחלקה
ברור שהם עוזרותאנונימי (פותח)

כשדיברנו בצורה יפה אף אחד לא ספראותנו...

ועובדה שמפריע לכם להיתקע הרבה זמן... וככה זה מעלה למודעות של אנשים שעצרו רב גדול וזה כואב לנו...

שוב פעם,asw

לא אמרתי שלא צריך למחות, והפוך, חייב למחות!!!

אבל אין דרך אחרת?

דוגרי, למישהו מ"Cחוץ" נראה כאילו עשו משו שלא כרצונם, אז הם עושים שטויות ובלאגנים כמו ילדים קטנים, ועזבו ביוזוי של ת"ח, מה עם ביזוי של אומה? של דעה, קבוצה? זה לא נראה לכם קצת מבזה?

אני לא יודעת...:S

נכון אנחנו משוגעיםטוביה2

ואים תציקו לנו או תעצרו את הרב שלנו אנחנו נשתולל

לא באמת אכפת לי מה חושבים עלי אנשי האוטובוסים אכפת לי שהחברים שלהם (כוחות הביטחון) לא ידרסו אותי

לא אני היתי באוטובוס וכולם התלוננו איך שאתםדניאלהה

מפגרים ושהוא ישתחרר עוד מאת אז תפסיקו עם הקטעים שלכם לא אנייי אמרתי

ואם לא היו עושים את זה האנשים באוטובוס לא היוכנרית על הגג=)

יודעים, או חושבים, או בכלל מבינים שזה אמור לזעזע!!!

זה לא עניין של זמן, שעה יותר שעה פחות, זה עניין עקרוני! זאת פשוט בושה!!!

מלכתחילה זאת לא הדרך הראויהעץ על מים

ממבט שני, למה משו אחר מישו יסתכל עליכם?

לא הם פשוט שונאים יותרדניאלהה

מה שקרה זה שאפאחד לא ידע על מה מפגיניחם אבל אז כשהבינו כמה אמרו שאתתם צודקים אבל לכו למקום אחר וכמה הציעו שיתקעו לכם כדור בראש זה לא אני אבל זה התגובות

אני מאוד מבינה אותם!כנרית על הגג=)

יש לך תגובה אחרת למקרה שתוקעים אותך באוטובוס בדרך הביתה?

מה זה "אז לכו למקום אחר"???

את מבינה? הם מסכימים עם הדעה, הם טוענים שה"מפגינים" צודקים, וגם לא אכפת להם שיפגינו! אבל בבקשה שזה לא יזיז להם, לכו תחסמו אנשים אחרים...

בטח שהם עוזרות!!חרותיק

אני צילמתי, ובגלל שאני בת אף אחד לא נגע בי.

וגם אספתי שמות של שוטרים.

ולא השפריצו עלי כי אני בת...

זה די יעיל... אפילו שלא חסמתי בעצמי.

ולא חיללתי שום כבוד האשה או משהו כזה.

שאף אחד לא יגיד שבנות לא עוזרות!!

מה נראלכם?!דידו

אני באמת חוושבת שצריך למחות על זה שעוצרים רב וכל זה אבל זה לא ניראלכם ביזוי אתם צריכים להיסתכל על זה גם מהצד השני והלא דתי.....

הם רואים את כל המכות וזה די ביזיון של כל זה, לא?!

תחשבו על בנות- המקום שלהן הוא לא בהפגנות !!!!!!!

שמירת נגיעה וצניעות לא ניראלכן חשוב?!

אני נמצאת בסביבה לא דתית רוב הזמן(אני דוסית לכל מי שחשב שלא!!!)וכל ההפגנות שלנו וכל זה לא מעלה את האהבה והחיבה שלהם אלינו!!!!!-תחשבו גם על הנקודה הזו.....

נקווה שיהיה טוב =)

כי זה אבוד.עוזיה

יותר קל לשכנע את שלום עכשיו לכתוב הסכמה ל'תורת המלך'.

השלטון מבין רק כוחצחקן

בע"ה.

לכן הבדואים הולכים עוד מעט לקבל חצי נגב.

חסימת כבישים היא הפגנת כוח חזקה מאוד כלפי השלטון, שמה שחשוב לו זה בעיקר לשמור על הסדר ה'טוב'.

תקראי- זה מאמר של הרב יוסי אליצור מיצהר:

דעה: למה אני מבין את פעילי "ערבות הדדית"?

הרב יוסי אליצור | כ׳ בסיון ה׳תשע״א (22/06/2011)

כלפי אלה שמפעילים את המדיניות של "ערבות הדדית" בתגובה על התנהגות ברוטאלית של הממסד יש כאלה שמעלים שתי קושיות:

1. אתם גורמים לאנרכיה!
  2. במה אשמים הערבים הנפגעים? הרי הממסד הוא זה שפוגע ביהודים, ולמה אתם פוגעים בתגובה בערבים?

נראה לי שאני מבין מה עובר בראשם של פעילי "ערבות הדדית", ואני יכול בהחלט להבין כיצד שתי הקושיות הללו בעצם מתרצות זו את זו.

נתחיל בקושיא הראשונה: האמנם רוצים שתהיה כאן אנרכיה? לא, אף אדם שפוי אינו רוצה אנרכיה, שמביאה לקושי לכל מי שחי. פשוט ש"איש הישר בעיניו יעשה" הוא מצב מזיק. כן, אבל את האנרכיה יוצר השלטון: השלטון היום בוחר להיכנע לכל סוג של אלימות.

הבדואים בנגב מפעילים כבר שנים אלימות קשה, והתוצאה היא שהמדינה נכנעת לחלוטין, מלבינה את בתיהם הלא חוקיים, ומשלמת להם עבור קרקעות שהם חמסו וגזלו;

הערבים מפעילים אלימות בלתי פוסקת – וכתוצאה מזה השלטון נכנע ומאפשר להם לחיות על חשבוננו (כזכור אנחנו משלמים את המים והחשמל של ערביי עזה ויו"ש), תוך כדי שהם עושים כבתוך שלהם (רוב ככל הבניה הערבית בגליל, למשל, היא בלתי חוקית);

העובדים הזרים והסודאנים נכנסים לארץ באלפים – והממסד של המדינה שותק אל מול קהילות שלמות ובלתי חוקיות, שמהר מאד תהפוכנה לחוקיות כי "אין ברירה"; הדרוזים בפקיעין מחליטים לנקות את השטח מיהודים ולצורך זה גם חוטפים שוטרת במהלך המהומות – והמשטרה מגיעה ל"הסדר" כניעה "מכובד" איתם.

זהו מצב של אנרכיה. כאשר יהודים קמים ומפעילים אלימות נגדית הם לא יוצרים אנרכיה – הם פשוט מאזנים את האנרכיה הקיימת. האנרכיה הקיימת – בה רק הצד הערבי מתקדם ומרויח בעוד היהודים מורידים עוד ועוד את הראש – גרועה מאשר מצב מאוזן. כאשר המצב מאוזן קורים שני דברים טובים:

א. בטווח המיידי – האינטרס היהודי נפגע פחות, כי חשבון הכדאיות (שהוא הדבר היחיד שלפיו מתנהל הממסד) מביא לזה שלא כדאי יהיה לפגוע ביהודים, וממילא יש יותר כח להישרדות היהודית כאן.

ב. בטווח הרחוק – השלטון והאזרחים שמים לב שיש כאן בעיה. האנרכיה – שעד כה היתה בפועל בלי שדיברו עליה – הופכת להיות גלויה. כאשר הבעיה צפה ומודעת – הרי שזה כבר חצי מהפתרון, כידוע. מכאן ואילך – או שהשלטון יתעשת, או שהאזרחים יבינו שהשלטון הזה אינו ראוי, ויחליפו אותו בשלטון מתוקן שאינו יוצר אנרכיה בכניעתו לאלימות, אלא נלחם בפשיעה ומנצח אותה.

ולמה לפגוע בערבים? אחרי שהבנו שיש כאן בעצם אנרכיה – נשים לב שמעשי השלטון נגד יהודים אינם "שלטון החוק" – הם חלק מהאנרכיה. כאשר השלטון מחליט להיכנע לבריונות הערבית, ולשם כך הוא מכה ביהודים – אין זה שמירה על חוק וסדר אלא טיפוח של האנרכיה, כאשר השלטון מנצל את סמכויותיו להשליט סדר – ומשתמש בהן כדי להגדיל את האנרכיה. כלומר: גירוש יהודים ממאחז הוא מעשה אנרכיסטי, שנעשה כגיבוי לאנרכיה הערבית שהממסד החליט להיכנע לה.

הפעילות כנגד המעשים הללו נועדה לאותת הן לערבים והן לממסד: אם ציבור החליט להיות אלים ולנצח בדרך האנרכיה – זה דו כיווני. אם אתם – הערבים – חושבים שאנרכיה תשתלם לכם, ואתם – הממסד – חושבים שתוכלו לשתוק ולתת ליהודים לשקוע עוד ועוד – הרי שאנחנו מבהירים בזאת שלא עוד. אנחנו גם מאותתים לערבים שהתנהגותם האלימה היא חרב פיפיות, וגם מאותתים לממסד שהכיוון בו הוא צריך ללכת הוא מלחמה תקיפה באוכלוסיה האלימה, במקום כניעה שהיא התאכזרות כלפי היהודים.

הממסד הוא זה שהיה צריך לפגוע באוכלוסיה הערבית, כדי למנוע ממנה לטפח את האנרכיה ההולכת וגדלה כאן. כאשר הממסד לא עושה זאת – נאלצים יחידים לעשות מה שבכוחם ובאפשרותם (כדי לשרוד עד לחזרת הממסד הקיים לשפיות, או עד להקמת ממסד אלטרנטיבי).

נסכם: הפגיעה בערבים אינה יוצרת אנרכיה – היא רק מגלה את האנרכיה הקיימת, ויוצרת קריאת כיוון לממסד כיצד יש להתמודד עם אוכלוסיה אנרכיסטית.

האנשים צריכים להבין.....מאיר770

כל מי ששאל אותנו מה יש פה הסברנו לו בפשיטות ש:

עצרו את גדול הדור - ואם עצרו את גדול הדור - עצרו את כל המדינה - זה הכל!!!!

חמודה אם לא היו חסימות הרב לא היה יוצא ככ מהר...קוקי...!

וחבל שרק ככה מעלים דברים למודעות להעם שלנו (כן כן גם הדתיים שבעם) 

ולצערינו זה מנסיון.. לא יודעת מה איתך אני בתגופת הגוש ניסיתי הכל! פנים אל פנים, חסימות כבישים, לדבר עם החיילים, וכלום! כנראה ככה זה עמ"י - עקשנים..  (או שפשוט מישו שולט עלינו מלמעלה אפילו שאנחנו לא רוצים..)

מקווה שתביני ואולי אפילו תצליחי למצוא פיתרון שיביא שלום בין כל חלקי העם.

אה קוקי את באמת חושבתדניאלהה

ששיחררו את הרב בגלל כמה בני נוער מתפרעיםץ?

זה ממש לא היה כמה בני נוער מתפרעים..תהילה לאה770

ועובדה שאחרי זה עצרו את הרב יוסף בדרך אחרת.. כי הן ידעו שיש מחיר..

כנסו >>>מרדכי

לפני שנתיים+ עצרה המשטרה אמא ממאה שערים על זה שהיא הרעיבה את בנה (ואני לא רוצה להיכנס לדיון אם היא הרעיבה או לא). מי שהסתובב באותם הימים בבר אילן ראה פחים שרופים, רמזורים נפולים ואי סדר אחד גדול.

ומה הקשר?

כי החרדים יודעים להלחם עם פוגעים בהם, ואנחנו חייבים ללמוד מהם איך להתנהג שמשפילים רב!!! 

אצלם אין הבדל אם זה רב או סתם תושבת השכונה, משפילים אותם, הם נלחמים.

כך גם אנחנו צריכים להיות! לא לשבת בחיבוק ידיים, אלא לפעול (וזה אומר גם לחסום כבישים בשביל זה).

אפשר לפעול גם בצורה אחרת!!!!אביטל!!=)

לא תמיד זה חייב להיות ככה! יש תמיד איך לפעול ותמיד צריך לפעול! אבל לפי דעתי הדרך שבה אנחנו פועלים(ובמקרה שמרדכי רשם למעלה, הדרך שהחרדים פועלים...=) היא לא תמיד נכונה ולפעמיים להפך, רק מוסיפה שמן למדורה.

נקודה למחשבה.......א-ל נקמות ה'

לשכונות הערביות בירושלים המשטרה לא מעיזה להיכנס,

למאה שערים - המשטרה לא מעיזה להיכנס

בשביל להיכנס ליצהר צריך מבצע רציני ומתוכנן מראש

אז אולי אנחנו צריכים להעתיק את המודל הזה לשאר הישובים ביו"ש??????

יש לך דרך חלופית?מרדכי

לפני הפגיעה בכבוד הרב, פגעו פה בכבודה של התורה!!!

ואי אפשר לשבת לשתוק, שפגעו בדבר הכי חשוב אצל העם היהודי!!!

אם אי אפשר אחרת, חייבים בכח!!!איתיאל קריספין

כשציבור מרגיש נפגע<אריאל>

חובה עליו לצאת ולהפגין את זה- למחות על העוול- באיזה דרך שיבחר.  

(ואין דבר יותר דמוקרטי ונאור מזה) 

בטח שיעזור...רק ברסלב

עכשיו הם יבינו ויחשבו פעמיים לפני שעוצרים רב חשוב בא"י

וגם זה חילול ה' גדול שחייבים למחות....

האנשים באוטובוס חושבים על עצמם בלבד...רק ברסלב

אנחנו באים כדי "לעורר" אותם....

כשכואב צועקיםמנחם בן דב

כשעוצרים רב בישראל משום שהוא לומר ומלמד תורה.

לא צריך לחשוב מכלום, רק מכבודו של הרב. יעזור או לא. זה לא משנה.

כשכואב זועקים!!!!!!!!!

בבקשה תכנסו...אנונימי (פותח)

בדרך כלל אני באמת נגד חסימות כבישים כי זה סתם בקטע של להתריס ולהראות שאנחנו מצפצפים על הממשלה ואני שונאת את זה! זה לא מועיל בכלום וזה רק גורם לכולם להיות נגדנו  אבל עכשיו--

הלוו!!

מישהו פה שכח את המקום שלו! עם כל הכבוד לממשלה-(ויש לי הרבה כבוד אליה) -עברתם את הגבול ובגדול!!

אתם עוצרים רב כאילו הוא פושע על זה שנתן הסכמה לספר??? קחו את הכל בפורפוציות!!

אתם תגידו לרב מה מותר לו להגיד ומה אסור לו?!

לכל אחד במדינה הזאת יש זכות להגיד מה שהוא חושב, וכמובן שבמדינה יהודית לא ייתכן שיגידו לרב לא להגיד משהו שהוא חושב שזה נכון ע"פ ההלכה!! עוד מעט תרצו שרב לא יגיד שאסור לסוע בשבת כי זה דופק אותכם או לא יודעת מה..

רב זה רב והוא יכול להגיד כ-ל מה שהוא רוצה. ואני מדגישה- כ--ל מה שהוא רוצה גם אם לממשלה שלנו לא כ"כ נראה שזה מתאים...

בסדר, אז המדינה שלנו לא הולכת כ"כ לפי ההלכה (וזה מאד עצוב) אבל תשמרו על המעמד של רבנים ותלמידי חכמים!! אין מצב שככה ימשיכו לבזות את הרבנים!

ולכן, במקרה הזה הייתי מצפה שכל (כולל כולם) עמ"י יקומו במחאה ולא ישתקו לנוכח הביזוי וההשפלה שנהגו ברב ליאור.

ולא, אין דרך אחרת.

אם אנחנו רוצים באמת להראות להם שזה אכפת לנו וכואב לנו, אנחנו חייבים לעשות משהו שיזעזע אותם.ותכלס- לחסום את הכניסה לעיר זה חתיכת דבר מרשים שמעצבן את הממשלה. ואם אנחנו לא נראה להם בדרך אקטיבית שזה אכפת לנו- זה לא יזיז להם כמה אנחנו נתפלל ונעשה עצרות וננסה לדבר איתם יפה.

וחוצמיזה- האלה שהתחילו באלימות היו השוטרים ולא האנשים הצדיקים שאני כל כך גאה בהם ובהשתיכותי לעם שממנו הם משתייכים, כי האנשים האלה זה האנשים שיודעים מה המקום שלהתורה ולא שוכחים.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ממש צודק,מסכימה מאוד!!!!!!!!תלוש'
וואי, המצב קשהרק שמחה

בס"ד

זאת ממש שאלה מורכבת.

דוגרי, אין לי רעיון למשהו אחר שיעורר אנשים בלי לעשות בלאגן אבל בכל מקרה צריך לזכור מה המניע שלנו. לעניות דעתי לשרוף פחי אשפה בגלל כל דבר שאומרים נגדך זה לא נכון כי זה בא להראות שאנחנו שולטים ושלא תעזו לזוז. זאת לא הדרך שלנו!!! המניע שלנו צריך להיות שאיפה לאחדות! לגאולה! למדינה יהודית ציונית!!! אנחנו לא רוצים שיפחדו ממנו- אלה אחים שלנו! אנחנו רוצים (לענ"ד) שיכבדו אותנו ובזכות זה לא יבזו את הדברים החשובים לנו. לשים לב- לכבד לא לפחד. זה ההבדל. גם אם כן יוצבע אים לחסום כבישים, צריך לזכור למה. ושל"פ אחד אמר (בעלון שבת נראה לי מעייני הישועה) וצדק -  כשיודעים את הלמה מבינים את האיך.

אם סתם נבוא ונחסום כביש זה לא יועיל. צריך לבוא מהשאיפה לאחדות, לטוב וכנ"ל ואז בעז"ה נצליח. אמן!!!

במובן מסויים זה כן עוזר במשו..מעפר אני באה

פעם הבאה הם יחשבו פעם נוספת לפני שהם עושים דברים כאלו (עצירת רבנים) כי זה גורם להרבה בעיות למדינה. אבל בת'כלס, ככה הם רק שונאים אותנו יותר..

גם אני נתקעתי היתי צריך לקחת שלוש אוטובוסים...ידיד

במקום אחד בשביל לא להתקע

די עם האנוכיות הזאת!!!!רק ברסלב

זה כבר מגעיל תחשבו גם על כלל עמ"י ולא רק על עצמיכם!!!!!

"דיי עם האנוכיות"דאץ

זה מתפרש לשני כיוונים:

לחוסמים ולנחסמים-

חוסמים -תחשבו על הנחסמים

נחסמים- תחשבו למה רוצים לחסום אתכם!!!

הבנות כן עזרו שמה!טובי =][=

אומנם היינו מעט,ולא בקבוצה אבל אני הייתי על ההסברה. צוחק הסברנו להולכי רגל מה הולך..

אולי בנות לא צריכות לחסום כבישים,אבל להיות בהפגנה בהחלט!

ועצרו רב חשוב!חובה לחסום.

אולי זה עושה שם רע  לציבור שלנו,אבל אם ננסה לרצות את כולם-לא נרצה אפחד.

וביזכות ההפגנה כל המדינה שמעה על הסיפור,זה מה שהיינו צריכים!

(ובהפגנה הבאה, בנות בואו נתאחד!אם היינו בקבוצה אולי זה היה טוב יותר..)

תיסתכלו איך המדינה מסתכלת על הציבור שלנו בתור בהמוסנופי=)

ת וחיות פרא!!

זה בושה שעצרו ת'רב!!!

אבל זה לא דרךך!!! למה לחסום את דודה של ספתא שלי שהיא אישה זקנה (סתאאם אני ממציא כעעע אבל זה קיים ווחצי!!!) שרוצה לחזור הבייתה מה האינטירס המטוופש הזה לחסום כביש שזה יגרום למכות ואאבבל מטווררף לציבור שלנו... אני רואה אתז'ה בתור בושה תיסלחו לי...

ועוד משהו אישה השאירה בבית ביבי סיטר מה היא עושה (היא צ'כה ללכת...) אתם יודעים כמה תוכניות זה דופק?! תפגינו מול המאסר לא יודעת מה אבל לא סתתאם ככה באמצע הרחוב..!!

גם במלחמה נדפקות כל (או רוב) התכניות...אבגדה

זו מלחמה!!

"מלחמה לה' בעמלק"!

וגם במי שעוצר את השרים שלו!!

נכון, מלחמה זה דבר עצוב, אנחנו לא רוצים מלחמות, אבל אנחנו גם לא רוצים עמלק...וגם לא שיעצרו רבנים...

לא קראתי את התגובות אבל אני חושבת ככה:אבישג=]

באמת כל הכבוד לכל החברה שבאמת איכפת להם מהטירוף שיש במדינה שלנו!

אני מודה שגם לי לא נעים לראות בתמונות את כל הגרירות ע"י המשטרה וכו'... אבל לצערי אני

לא חושבת שיש עוד משהו לעשות, ויפה שיש אנשים שמוכנים ללכת להפגין, כי לי כבר אין כוח..

מה אתה מציע לעשות? לשבת בחיבוק ידיים ולהזדעזע מהעובדה שעצרו רב בישראל?

לפחות אנשים במדינה ידעו שהציבור שלנו תומך ברב, מתנגד לעוול הזה, ע-ו-ש-ה- -מ-ש-ה-ו!!

לא חושבת שההפגנות יעזרו במשהו מלבד להעביר אמירה של הציבור שלנו...

**כתבתי מהמשתמש של אחותי.. אני *sapir*

המדינה מסתכלת עלינו......א-ל נקמות ה'

המדינה מסתכלת עלינו כעל ילדי כאפות!!!!!!!!!!!!!!

כי אם זה היה קורה אצל ערבים - עשרות ניידות היו נשרפות ועשרות שוטרים היו מגיעים לבית חולים וכו'!!!!!!!!1

ו- זה הדבר שמפחיד את המשטרה!!!!!!!!!!!!

מה שהיה אתמול זה כלום - אנחנו חושבים שהפחדנו אותם - והאמת היא שזה לא מזיז להם והם רק מתפלאים איך אנחנו מתומתמים - כי הם ציפו להרבה יותר בלאגן - וכל פעם שהם לא מקבלים זה גורם להם לזלזל בנו יותר ויותר.......

מסקנה - מה שהיה אתמול צריך להיות אפס לעומת הבלאגן הבא שיהיה - ולא משנה על מה הוא יהיה......

עדיף ילדי כאפות!כנרית על הגג=)

עכשיו היית נשמע כאילו אנחנו ילדים חסרי גבולות!!!

למה הפגנת? המטרה שלך הייתה להפחיד את המשטרה???

הם אחים שלנו! אתה מדבר כאילו אתה במדינה לא של העם שלך, כאילו אתה תחת שלטון רוסי או אני לא יודעת מה...

אנחנו אותו עם כולנו!!!

אתה יודע שהתפקיד של המשטרה הוא לשמור על הסדר במדינה, אני חושבת שבאמת יש דברים שהם מגזימים וזה כבר הרבה מעבר לתפקיד שלהם, אבל עצם זה שמפגינים ומראים שזה נורא שבעם ישראל עוצרים רב, זה צריך בוא מתוך אהבה, מתוך רצון לדיבור, להסברה, לא מתוך תוקפנות!

זה כאילו לא משנה לך מה המטרה, העיקר שעכשיו לעשות רעש ובלאגנים...

לא משנה לך מה יהיה, בפעם הבאה אתה הולך לעשות רעש ובלאגנים??? הרסת את העיקר...

צריך ללכת עם ההיגיון, אם כל פעם שהמדינה אומרת או עושה משהו, ולא משנה מה הוא יהיה, ה"מתנחלים" יתחילו להרביץ לשוטרים (אני יודעת שזה לא ככה, אבל אני הולכת רגע לפי מה שיקראו אחרי זה בתקשורת...), אז כל מי שיש לו כיפה סרוגה על הראש יהפוך לטיפש, למבוזה, לשנוא לאוייב של המדינה חס וחלילה!!!

נ.ב. אם אתה בכלל בת, אז סליחה, לא הצלחתי להבין...

^^ לדעתי את צודקת. ולך "א-ל נקמות ה" תחשוב רגע...אנונימי (פותח)

יש משהו מפתה בכוח ההרתעה הזה, אבל -

האם היית רוצה באמת שעמ"י יתייחס אלינו כמו אל הערבים, או להבדיל כמו אל החרדים הקיצוניים שבמאה שערים? מטילים אימה, שנואים, מנודים, מנותקים... הולכים ונפרדים ואוטוטו מתנתקים לגמרי מישראל...

ושאלה חשובה יותר: האם באמת אתה מתייחס לעמ"י (המיוצג ע"י הרוב הציוני בארצו) כמו שמתייחסים אליו אותם ציבורים? יחס שונא, לא מרחם, לא מזדהה, לא מאמין ששם ה' נקרא עליהם עוד, חלילה...

אני מבקש לא להגיד יותר....ירון קורצן

"הם סך הכול ממלאים פקודה..." תבינו שהם לא רובוט!!!! אני יודע שאני אוכל להגיע למצבים לכן אין סיכוי לעולם שאני אתגייס ליחידה כמו מג"ב או יס"מ אפילו שהם עושים דברים טובים כי אני יודע שאני יכול להגיע למצב של לפנות יהודים או להרביץ להם.... וגם מי שכבר לא חשב והלך לאחת היחידות האלה או יחידה אחרת שכן מפנה יהודים או מרביצה להם חייב לסרב פקודה!!!...

אם זה אומר שיתנו לי לחיות כיהודי אז כןטוביה2
אתם צריכים להבין.......א-ל נקמות ה'

מדינת ישראל הכריזה מלחמה על התורה - כן - בפירוש כן!!!!!!!!!!

מכיון שכך אין שום טעם ושום עניין לדבר!!!!!!!!!!!

וזה הדבר היחיד שיגרום לשוטרים עצמם להבין שהגבול נפרץ!!!!!!!!

בינתיים מה שהולך - הם עוצרים/הורסים - אנחנו עושים פוזות של בלאגן - וזהו

מי זה עם ישראל????

אלה שחיים בתל אביב??

למה הם עם ישראל יותר ממני??????

בגלל שאותם לא מעניין מה אני חושב עליהם????

אף פעם הם לא באמת יהיו מחוברים אלינו - כי הם לא רוצים!!!!!!! - נקודה!!!!!

תעבור בכל מקום חו מתל אביב ותשאל חילוני מה הוא חושב על הציבור הדתי לאומי .......

מה הוא יגיד לך??? - דפוקים!!!!!!!

נלחמים בך ואתה נותן את הלחי השניה!!!!! זה כבר חילול השם!!!!!!!!! 

זה שהם שונאים את החרדים - זה כי הם יודעים שהחרדים שלמים עם האמת שלהם עד הסוף - וזה כואב להם....

במידה מסויימת - קנאה!!!

אם נבהיר להם טוב טוב שבאמת זה קו אדום מבחינתינו - ולא בדיחה עלובה כמו שהייתה שלשום (כן - הייתי שם וחסמתי וחטפתי הרבה ובכל זאת אני חושב ככה)..

רק אז יכול להיות שזה ירתיע אותם - מה שהלך זאת פשוט בדיחה עלובה....

*ממשלת ישראל הנוכחית...האדמו"ר מצנעא

להפריד בין מדינה לממשלה... הממשלה היא מכשיר של העם, לא ההפך ח"ו. הממשלה צריכה לשרת את העם. מאידך, העם הוא חלק אינטגרלי מהמדינה. תבינו את ההבדל! הממשלה הנוכחית היא בעצם המדיניות הנוכחית, אותה יש למגר מעל פני האדמה ומתחת השמיים!

ובג"ץ?יזהראחרונה

והתקשורת? ומשרדי הממשלה? והמשטרה? והשב"כ?

מגוכך עד נאיבי להגיד שעל ממשלה יפול ויקום דבר.

ואלי הם שונאים את החרדים כי הנ"ל כמעט לא משרתיםgolani

- בצה"ל? חשבת על זה?

אני חושב שזה רק תירוץ לשנאהשואף לאור

או מוטיב שהגביר אותה ,אך אני ממש לא חושב שהוא יצר אותה.

אני מכיר שמאלנים חילונים (בודאי לא כולם כך,זו אינה הכללה) שבפה אחד יכולים להתרעם על היחס כלפי ערבים ובשניה אחר"כ לדבר דברי גזענות זהים על חרדים .

וכאן אין תירוץ ממשי,ערבים אינם משרתים בצה"ל,מקבלים הטבות מהמדינה וכו'...

אני חושב שהשנאה מגיעה מנק' חיכוך בין העולם החילוני לעולם של שמירת המצות והיא מתבטאת כלפי מי שמייצג בעיניהם עולם זה (ולפעמים גם כלפי דתיים ,אך הרבה פחות אולי בגלל שהתרומה של דתיים בצבא וכו' שהם תופסים כמעשה חיובי מאוד מרסנת את השנאה כלפי דתיים. אך זה כמובן לא לגיטמי לשנוא בגלל דברים אלו).

במדינה הזאת כבר חסמו כבישים על משהו שקשורgolani

- לסטודנטים ונראה לי שיש עוד הרבה מקרים שבהם חסמו על שטויות.

אז למה, מבחינת מי שחושב שצריך למחות על מעצר הרב ליאור, לא לחסום כבישים?

היום חסימת כבישים זה צעד מחאה לגיטימי..יויו2

גם אופנוענים חסמו כבישים כשהם דרשו לקבל איזה משו,וגם סטודנטים חסמו כבישים.

לנו יש חובה למחות על ביזוי התורה.כתוב שמבטלים תורה כדי למחות על כבוד תורה.וזה מה שהיה..

המדינה צריכה להבין,שרב שכותב ספר הלכתי לא צריך הסכמה מהחוק.

וכן,באמת לא נעים לראות אותנו נגריים על הרצפה,אבל אין מה לעשות נראלי,אנחנו את שלנו עושים.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך