מחפש עצה - ציצית בחוץאנונימי (פותח)

שלום לכולם מוציא לשון

פעם כבר רסמתי פה שרשור על החזרה שלי בתשובה..

מכל מקום ,התחלתי לחזור בתשובה בגיל 15 היום אני בן 18 וקבר קיבלתי על עצמי ציצית קטן יותר מחצי שנה  ואני חושב שכבר ממש אפשר לקרוא לי "דתי" עם כל המשמעויות ההלכתיות המתלוות לכך.

כמו כן בבית אני תמיד עם כיפה יותר משנה /שנתיים וההורים שלי כבר התרגלו לזה. לאחר שסיימתי את הבית ספר החילוני (מאוד) שלמדתי בו אני כבר מקבל עלי להיות כל הזמן עם כיפה ב"ה ,אך הייתי רוצה להיות גם עם ציציות בחוץ אבל אני לא יודע אך לבשר את זה להורים... ישנו הבדל פסיכולוגי בין כיפה (שאף לכל בית חילוני/מסורתי בממוצע יש בארון והם חובשים לפעמים כשהולכים לבית הכנסת בחגים /שבת) לבין ציצית ששייכת (כביכול) רק לדתיים. ואני פוחד אך אבא שלי יגיב

יש להדגיש שזה מאוד חשוב ללכת עם ציצית בחוץ ... אני מודע לעניין ההלכתי שיש עדות שנוהגות ללכת בפנים כדעת הקבלה ואני אומנם שייך לעדות אלו אבל שאלתי רב והוא אומר לי שמותר לי ללכת אך שאני רוצה למרות מנהג אבותי (אל תקבלו את זה כהלכה למעשה יכול שזה רק בגלל שאני חוזר בתשובה) ולכן אני מאוד רוצה ללכת כך לפחות זמן מה...

כיצד אני מבשר את זה להורים ?? ,יש הצעות ?

תודה לכולם ,אוהב אותכם מאוד !. מוציא לשון

תדבר איתם קודם...talr123

שב עם אבא שלך, ותגיד לו (או משו בסגנון...)- "אבא, כמו שאתה שם לב, אני חזרתי בתשובה, ואני מרגיש עכשיו דתי לחלוטין. החלטתי שאני רוצה גם ללבוש ציצית ולהשאיר את הציציות בחוץ. אני רוצה להדגיש שזה לא מתוך זלזול כלפיך וכלפי אמא. למרות כל השינויים שאני עובר, אני עדיין אוהב אתכם מאוד מאוד."

נסה להתחיל עם בפנים,שיראל.

ואז,בשלב מסויים תעשה שצד אחד של הציצית (מתוך הארבע) יהיה בחוץ,כבייכול בטעות,ותקווה לטוב

ב"הצלחה רבה רבה בכל הכרוך בחזרה בתשובה! מחזקים את ידיך!!

בהצלחה!=)*reut*
זה הכי יפה בחוץמעפר אני באה
ככה אולי גם הוא חושב, אבל לא ההורים שלא...אז זהתן חיוך....=)

לא הכי עזר לו...

אוליטוביה2

כדאי שתגיד להם שאתה כדתי רוצה ללכת עם צצית בחוץ, כל הבגד. מאחר שזה מה שכתוב בשו"ע (או"ח ח. יא) אבל מאחר והם מאוד מתנגדים אז הצד של כיבוד הורים תיסתפק ברק חוטים בחוץ. יכול להיות שהאפשרות הזו תבהיל אותם מספיק בכל מקרא אם אתה וצה לעשות את זה תשאל את הרב לגבי לשקר להורים במקרים כאלה

טוב,הודעתי לאמא שלי וזה לא הלך כלכך טובאנונימי (פותח)

בניגוד מוחלט למה שאני חושב היא אומרת שזה מכוער ...

אני חושב שזה מאוד יפה אבל ... אוף ועם אבא זה בטח יהיה עוד יותר קשה...

טאטע...

וואו כל הכבוד בן אדם!דניאלה .ד.

כל הכבוד על האומץ והחשיבה על ההתקדמות

ציצית זה יפה כי זה עוד סמל לכך שאתה בן של מלך!

לא הלך עם אמא.. מה עושים? |מודאג|

קודם כל לא מתיאשים! לאט לאט זה ילך.. לא בכח, כן במח..

תתחיל לשים רק בשבת ציצית בחוץ וכל ימות השבוע בפנים עד שתרגיש שהם בסדר עם זה

ותתחיל להוציא עוד יום ולאט לאט עוד יום.

חשוב להתפלל ולבקש במילים שלנו מד' שיעזור שנמצא חן בעיני אחרים

שיעזור לנו לקדש שם שמיים ברבים.

לפעמים ההורים מקבלים "מתקפת אהבה" והם מקבלים אותך איך שאתה במראה כי הם אוהבים

אתך הבן שלהם בגלל הסיבה שאתה הבן שלהם.

בלי קשר לכיפה או לציצית..

שנזכה למצוא חן בעיני אחרים, לשם שמיים

ב"הצלחה

אוווץ' אבל זה חשוב...אינמה לעשות-pnina-

גם אם בהתחלה הם קצת התעצבנו ויצעקו עליך..ביג דיל אכ"כ הם כבר יתרגלו......

הרבה פעמים אנחנו מפחדים סתם....רבקה...

אני לא יודעת איך זה אצלך ויכול להיות שאני טועה, אבל הרבה פעמים קורה שאנחנו סתם מפחדים ממה שההורים יגידו ובסוף הם בככל לא מגיבים כמו שחשבנו...

כדאי לחשוב על זה....

פשוט תשים,מעפר אני באה

עד שהם יתרגלו.

אם הם מתעצבנים תכניס ואחרי כמה דקות שוב תוציא שוב ושוב עד שיימאס להם והם כבר יתרגלו לזה!!

בהצלחה!! וממש כל הכבוד! אשרייך שזכית!

כל הכבוד על ההחלטה האמיצה!כישוף כושל
מסכימה עם גילושa.i

פשוט תשים ואם הם ישאלו על זה תסביר להם למה זה חשוב וזה..

זה לא שאם אתה הולך עם ציצית בחוץ אתה נקרא דתיפאתח!!

ואם אתה הולך איתה בפנים אז אתה פחות דתי.

זה בסה"כ מחלוקת אשכנזים וספרדים-אשכנזים בחוץ ולספרדים בפנים.

וגם אם אתה אשכנזי נראה לי שבמקרה שלך אפשר להקל שגם אשכנזי ילך איתה בפנים.

אני דווקא שמעתי שלהפך.<אריאל>

שספרדי יכול להקל וללכת בחוץ- (יאללה, אשכנזי-ספרדי, במילא עוד מעט לא נדע מזה..)

אני הולך עם ציצית בפנים משיקולים שלי. זה לא רעמשה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ"ח סיון תשע"א 10:26

ואין עם זה שום בעיה...

אין שום בעיה אבל הוא רוצה את זה ללכת עם זה בחוץדניאלה .ד.
הרצי"ה מאד הקפיד שילכו בחוץדי"מ
חשבתי שאשכנזים שמים בחוץ וספרדים בפנים?אביי
הרב צבי יהודה אמר שגם ספרדים צריכים להוציאדי"מ
הכי יהודי זה ללכת עם ציציות בחוץ.. לענ"ד..למען שמו!
מה זה "הכי יהודי"?הסנה-בוער

אני מכירה אנשים שלדעתי הם הכי יהודיים שיש והם עם ציציות בפנים.

ופעם זה היה נראה לי ממש מוזר אבל עכשיו אני ממש מעריכה את הענווה הזו.

בכל מקרה, כל אחד ומה שמתאים לו.

הסנה בוער, שים לב, כתבתי: לעניות דעתי.למען שמו!

אני חושבת שאת התורה ציוותה ללכת עם ציצית, יהודי לא צריך להתבייש ולהכניס (להחביא?..) אותה..

אבל זו דעתי האישית, לא חייבים לקבל (:

סתכ'ל למטה...זה ממש לא עניין של להחביא.<אריאל>

או של להתבייש. 

יש על זה מ"בטוביה2

שו"ע ח, יא, ס"ק יד

למי שהולך בפנים יש מספיק על מי להסתמך<אריאל>

והספרדים לא הכניסו את הציציות בגלל סיבות של פחד מהגויים, כפי שנהוג לחשוב. 

ספרדים מכניסים את הציצית בגלל טעמים בקבלהפאתח!!

וזה לא קשור מה "יותר יפה" ומה "יותר יהודי".

הרב עובדיה פסק שאם הציצית בחוץ מחזקת אותו יכול להקל ולהוציא אותה החוצה.אבל הוא דעת יחיד בעיניין.

גאים בך!סומכים עליך שתמצא את הדרך!אנחנו מאחוריךמתו"ש
אתה דתי גם בעיניהם? אם כן, לא אמורה להיות להם בעיההאדמו"ר מצנעא

אם אתה בן 18, חשבת על ללכת ללמוד בישיבה לפני הצבא?

בחוץ...זה ממש יפה!!! (לפחות למי שאני מכירה...)מיריצ'י =)
תלך פעם בבית רק עם ציצית בלי חולצה ותגיד שחם..ירון קורצן

ואז תשים את החולצה ולאט לאט התרגלו אל תדאג...

מחר בעזרת ה' אתה תכתוב פה עצות איך לשכנע אותם שתגדל פאות...

כמה דברים..<אריאל>

א. אתה מוזמן לדבר איתי אישי, לגבי כל דבר, למעשה- אני ממש אשמח אם תעשה את זה.

ב. לדעתי, פשוט כדאי שתשב עם אבא ותסביר לו את הדרך שבחרת- גם אם זה נראה הזוי ולא ריאלי- הורים, בסופו של דבר מבינים שה'גוזל יצא מהקן' והולך בדרך שלו- תסביר לו לגבי הכל, שהכיפה היא לא לקישוט, אלא מסמלת משהו- תהליך שעובר עליך, ואתה רוצה ללכת איתו עד הסוף. 

ככה זה גם יעזור לך עם התהליך של החזרה בתשובה, להמשיך אותו כמה שיותר (כי הרי כולנו חוזרים בתשובה באיזה מובן כלשהוא) , ואבא יבין כל דבר שתעשה. 

ג.הלכתית: לגבי ציציות בחוץ, גם אם אתה ספרדי, וההלכה אומרת להכניס- שמעתי דעות, שאם זה שהציציות בחוץ עוזר לך להפגין לחברה ולעצמך שאתה דתי, שומר תורה ומצוות (חשוב במסגרות מעורבות, או עם פוטנציאל לקלקל ולהשפיע לרעה) אז תוציא, ותשמח. אם אתה אשכנזי אין שום בעייה הלכתית. 

תיראו איזה דיון פתחתם!מעפר אני באה

הוא לא שאל אם צריך להכניס או להוציא ומה מקובל ובאיזה עדות, הוא אמר שהוא רוצה להוציא והוא פוחד מה יגידו ההורים!

בתור חוזרת בתשובה..אמא ל-5

אני יכולה לייעץ לך ללכת עם האמת שלך, ברגישות וללא חשש.

דווקא כשיבינו שאתה רציני והולך עם האמונה שלך בדבקות, ברצינות הם יעריכו אותך ויהיה יותר מובן להם.

ביישוב שלי יש המון צעירים שחזרו בתשובה ועם הזמן חיזקו את הוריהם (ללא כוונה..) ההורים מספרים ומדברים עליהם בגאווה.

גם אם התגובה באותו רגע נשמעת רע, מעליבה, ברור , זה מאוד קשה להם, הם  מביעים  אכזבה מסויימת מהחינוך שלהם , מה לעשות, זה כך.

כשאני שמתי כיסוי ראש לאחר החתונה אימי לא הפסיקה לבכות, וזה לאחר חזרה בתשובה של כמה שנים טובות ..

בהצלחה

לדעתיבCעתא Dשמייא

אני מבינה את המניעים שלך  ...

אבל לדעתי בדברים של החמרות ובדברים שלא מחייבים עפ"י ההלכה לא כדאי להתעקש יתר על המידה עם ההורים - אם הם ממש מתנגדים. כדי לא לפתח בהם "אנטי" ולא ליגרום להם לחשוב שדעותיהם לא חשובים בעיניך.

לדעתי יש דברים מההלכה המחייבת שעדיף קודם להקפיד בהם ושההורים יראו את הנכונות שלך להתאמץ גם בדברים אחרים - הם יבינו שיש לך מטרה אמיתית ואפילו יתמכו בך....

לסיכום- אם אתה רואה התנגדות חדם- אל תתחיל מלחמה אלא תראה להם שאת מכבד אותם ולא לאט בעזרת ה, גם הם יהיו בעד.( אם הם לא בעד ולא נגד - לא מתווכחים יותר מידי- ברור שתעשה זאת בשמחה...)

עניין עדין...מחפש את האור..

כדאי שתתייעץ עם הרב שלך או עם מישהו אחר מבחוץ למשפחה שקרוב אליך ואוהב אותך באמת...

אולי אפילו עם חוזר בתשובה אחר שאתה מכיר, שעבר תהליכים דומים...

ודבר שני - אשרייך! כל הכבוד על האומץ שלך ללכת נגד הזרם!

באופן כללי אומר שגם כשחוזרים בתשובה צריך לדעת לעשות בהדרגה, ולאט לאט להרגיל את החברה שמב\מסביבך לזהותך החדשה. בסוף אפילו ההורים והחברים יעריכו אותך על שאתה אוחז באמונותיך - מבטיח לך! אם הם באמת אוהבים אותך הם יקבלו את זה בהבנה, בתנאי שתרגיל אותם לזה!

ואוו.. אני מעריצה שלך!!!ה!2ה 2!2ה

המון המון הצלחה!

המשך חיים מאושרים!!

מעריכה בטירוף!!

פשוט תלך, והם יתרגלו! אין מה לעשות..אביה7
למה לא??אביה7

אי אי אי..|נאנח מאושר| איזה אח צדיק יש לי!!! =]בל"חית

רק תביט אחורה על כל מה שעשית ועברת עד עכשיו...

תראה למה אתה מסוגל ואיזה כוחות ענקיים ועוצמתיים יש לך!!!

"ודע, שהאדם צריך לעבור על גשר צר מאוד מאוד,

והכלל והעיקר - שלא יתפחד כלל" (ליקוטי מוהר"ן תנינא, מח)

אל תפחד, אין לך ממה, פשוט תבטח בהקב"ה שהוא יגלגל את העניינים כמו שצריך,

אתה פשוט תעשה את שלך עם ביטחון ואמונה

מעריכה ומאמינה בך כ"כ!!!

היי ,זה אני פותח השרשור ,תודה לכולם !!!! חוזר בתשובה

עזרתם לי להסתכל על הסוגיה מכמה וכמה נק' ראיה ,ואני חושב שאני אדחה את זה טיפה לפחות...

אולי יהיה טוב יותר שאחרי שאני אתגייס יום אחד אני אחזור הביתה עם ציצית בחוץ ,לא יודע

בהצלחה!מעפר אני באהאחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך