לאחר נסיעה ארוכה ומייגעת ( יגעת ומצאת תאמין ) אני נוחתת.
במדבר.
ומרגישה בארץ אחרת.
פה המחול המטורף של המרכז, לא שולט.
כאן לא תמצאו שום פרסומת,שלט חוצות,פקקים או לחץ.
שקט.
שקט טוב.
שקט של שמחה.
אני זורקת את התיק הענק בפינת המסדרון ורצה למעלה,
הבנים הקטנים ישר קופצים עליי, מנערים ממני כל שארית עצבות " עכשיו את איתנו נכון?"
אחת המורות עוברת לידי, זאת עם העיניים החכמות שתמיד ה"מה שלומך" שלה, נשמע לי הכי אמיתי,
בין היחידים שאני טורחת לענות לו בתשומת לב.
כבר בסיירת כבש אותי המקום הזה, המיוחד, עם הנחת שלו,העוצמה הפנימית והרוגע המפעם בו בכל דרכיו.
שמאחד גוונים שונים של זרמים בעם,חיים ביניהם כאיש אחד בלב אחד..
כאן, החוקים אחרים לגמרי.
אברכיות עם עגלות חוצות את הכביש בנחת, הילדים נינוחים ושמחים, לעבור ליד הישיבה ולשמוע את קולות הפלפול בריטון עמוק. פה המחול המטורף של המרכז לא שולט.
אני נכנסת לשיחה עם המנהל, ובמקום תשובה אני מקבלת ממנו כוחות, כלים והרבה אמונה לגבי הילדים ועצמי-איך להיות מחנכת טובה יותר.
אפשר לומר שלעשות פה שירות
זה סוג של מדרשה
עבודת המידות- לומדים מהטוב האינסופי של האנשים פה.
חינוך ילדים- בבית הספר, ששם את הילדים במרכז ולא את הציונים ושובר כל מיתוס אפשרי
שהיה לכם על חינוך.
על תפילה- בישיבה.
אנשים שלא רק לומדים תורה. אלא חיים אותה, מדברים אותה, מיישמים אותה.
מסתכלים לעומק העיניים.
אחר כך אני הולכת למיכאלה,
"הנה, תסתכלי איזה יפה הנכד שלי " היא מצביעה על התמונה שלו על הקיר, ומכתת רגליה להביא את האלבום תמונות הישן.
הגעתי לדירה, סוף סוף, הקומונרית של בני עקיבא נכנסת עם חיוך ענק " וואי את לא קולטת איזו סדנה מטורפת עשיתי למדריכות עכשיו במכתש!!איזה סניף תותח!"
אחה"צ יש תקנים לא פחות חשובים, בית חם- לילדי רווחה, מועדון לילדים שצריכים הרבה אהבה,
חונכויות, וגרעין.
יש פה גם כיתה של ילדים לא דתיים,אינטילגטים ומקסימים, שמשחקים באותו מגרש, ונמצאים באותו מבנה עם הילדים של הבית ספר התורני, רק לעבור לידם ולראות איך שהם מתאחדים ביחד למשחק כדורגל, גורם לך להגביר את האהבת עם ישראל שלך.
אם יש בך אהבה לילדי ישראל, אם יש בך רצון להרים סניף בנות מדהים, אם יש בך כוח רצון להעביר תורה לאנשים שפחות מחוברים איתה,
המדבר קורא לך.
יש פה 5 תקנים שהתפנו עכשיו,
לשנה הבאה, שנת תשע"ב
בתקני חינוך, אפשרות לשלב עם מדרשה למי שרוצה.
בתור בת שירות שנה שנייה, שהייתה שנה שעברה במקום אחר
והשנה אני במצפה רמון, יותר משנתתי למצפה, היא נתנה לי.
הקהילה פה היא אחת הקהילות (אם לא הכי) החמות המקבלות והמכילות שיש,
רק תבואו.
לפרטים
0542575721 דניאל- בת שירות 0527204579 קרן- רכזת גרעין 0523664521- אורה, קומונרית
0525447132- מעיין, בת שירות