מה ניסגר איתך, אבא?!אנונימי (פותח)

מה אתה חושב שאני? ילדה בכיתה ו?

--

שעה 00:00 בלילה חברה מיתקשרת אלי לפלא סבבה אני עונה

אין לי כ"כ איפה לדבר אני ניכנסת לחדר אחותי הקטנה ישנה אין ברירה מדליקה ת'אור סוגרת תדלת.

כל הבית בערך עוד ער חוץ מאמא שישנה היום מוקדם לשם שינוי.

טוב אני מדברת עם החברה כמה זמן,

פתאום אני שומעת מישו טס לחדר שליי. טוב. אני ניבהלת.

אני רואה את אבא שלי ניכנס בסערה מכבה את האור, אני בהלם.

מה יש לו? מה הוא רוצה ממני עכשיו?

הוא בא אלי, אני עוד באמצע השייחה, בלי לחשוב יותר מידי פשוט חוטף לי את הטלפון מהיד תוך משיכה בשיער נוראייית. (אגב זה היה כואב ומלחייייץ) החברה שלי הייתה באמצע המשפט.

הוא מנתק את הטלפון ומחזיר אותו למקום.

עכשיו הבית ער, אחיי היקרים מסתכלים על שנינו כאילו אני לא יודעת מה...

ואז אבא נובח עלי כמו שלא נבח עלי מאז שהייתי בת 6 "ניגמרו החגיגות האלה. עם מי את מדברת בשעות כאלה??" (12 בלילה איה שעות מאוחרות ואיזה נעליייםם)

אני ניכנסת לחדר טורקת תדלת ומנסה לעקל מה היה פה עכשיו. פשוט לא מצלחיה. התחלתי לבכות. הרגשתי ממש שהפכו אותי לילדה קטנה. ועשו ממני ואלק צחוק. 

מה? מה הוא רצה?? אני בכל זאת לא ילדה בכיתה ו ואני וחברות שלי עדיין לא הולכות לישון אפילו ב12 בלילה ולפעמים גם מדברות בשעות כאלו..

אז מה קרה? מי מת? למה צריך למשוך בשיער בגלל זה?

ועוד אח"כ מעבר לדלת, שמעתי אותו נכנס לחדר של אחים ושואל "מישו יודע עם מי היא דיברה עכשיו??"

אימלה, על זה באמת אני לא ממשיכה הלאה. מה???? מה אתה רוצה??? מהה??? 

אני חייבת להודות שאבא שלי בחיים לא התנהג בצורה כזאת ממפחידה. תמיד ממש טוב לי איתו. הכל סבבה והוא באמת אבא רגיל וטוב.

אז מה ניסגר איתך, אבא? מאותו לילה איום אני ממש נסערת ולא יודעת מה לחשוב על אבא שלי.

צודק? לא צודק? אני באמת קטנה? אני גדולה? חברה שלי דיברה איתי? מותר.? כולה 12? למה לנבוח? פחדד? מזה עם מי אני מדברת? אפשר לחשוב.

מה אתם אומרים? סליחה על האורך..

תשובה אפשריתשואף לאור

הוא אולי ראה אותך מס' פעמים מדברת בשעות כאלו ,או ששם לב שהסתגרת בחדר אחר עם הטלפון.

הוא בודאי דואג לך וחושש שמא את מדברת עם גורמים לא רצויים / יש לך קשרים שאינם נכונים בגיל הזה.

נסי לדבר איתו (תוך שמירה על יראה וכיבוד הורים) ותספרי לו מה בדיוק היה ,כנות היא המפתח של המשחק הזה.

וגם אם הוא לא ירשה לך לדבר בשעות כאלו קבלי זאת באהבה שאבא שלך דואג לך ולא רוצה שתדרדרי.

בהצלחה !

וואוו מוזר!דוסית גאה!

טוב, קורה שאנשים מאבדים לרגע את שיקול דעתם...

את בעצמך אמרת שזה לא אופיינו לו!

בכולופן אני ממליצה לך ללכת ולהגיד לו שנפעת.

כדאי שתדברו פתוח.

וואי וואינשמה שלי!!=]

אבל אולי בכל זאת תנסי להבין אותו הוא אולי הוא היה בסערת רגשות או שהוא היה לחוץ נורא וזה פשוט מה שיצא...אולי פשוט תנסי לדבר איתו על מה שהיה..תסבירי לו שכאב לך ושלא הבנת מה הוא רצה...ושיסביר לך למה הוא עשה את זה אולי יש לו סיבה מוצדק מאוד רק הוא לא הביא אותה נכון??

תבואי אליו בזמן שהוא רגוע שלא כל המשפחה שלך שם ותדבר איתו יפה תנסי להבין למה..בטוח היית סיבה...

ואם את רואה שכרגע זה לא הזמן והוא מראה לך קצת משו לא נוח באותו רגע תקומי ותלכי ..

תנסי פעמיים אם לא הולך לך לדעתי או שתכתבי מכתב ארוך שכתוב כל מה שאת רוצה לומר..שד"א על דף יותר קל להוציא את מה שרוצים..מניסיון ותשאירי לו על המיטה ותכתבי שאת מצפה לתגובה...וגם אם הוא לא יענה לך בכמה ימים הראשונים תחכי יכול להיות שהוא מחפש זמן טוב יותר ואולי הוא לא ממש יגיב הוא רק יגיד אולי קראתי ולפחות את יודעת שהוא קרא והוא ידע איך את מרגישה...

אולי הוא עדיין קצת לא מרגיש נעים....

ואם את רואה שגם זה לא הולך תנסי לדבר עם אמא שלך שהיא תדבר איתו..

בהצלחה ואם את צריכה עוד משו בכיף באישי..=]

חומד, ב''ה אבא שלך דואג לך!דוסית?

נכון שהדרך שאיך שהוא עשה את זה היתה ממש לא נעימה.

תשתדלי להבין- הוא דואג לך!!!

חיבוק גדול!

הגיוני הוא חשב שאת מדברת עם בנים...ג'ודי
זה מה שפוגע. שהוא לא סומך עלי שאני לא מתעסקת עםאנונימי (פותח)

השטויות האלה...

ממף יש גדולים ממנו שיתעסקו ב"שטויות האלו" לצערנו..אור הלילה

דמייני לעצמך שכל פעם את מתעוררת באמצע הלילה ושומעת את הבת שלך מתלחשת בפלאפון.

לילה ראשון? יאללה עוברים, אין סיבה לדאגה>>>
לילה שני? הממ, מוזר עם מי היא מדברת פתאום כל לילה? ממ, טוב, תמוהה.<<<
לילה שלישי? וואו, מה קורה לבת שלי פתאום? מה זו השעה הזו בכלל? עם מי היא מדברת שם???
לילה רביעי? היא בסכנה! היא עושה מעשים שטותיים! אני צריך להגן עליה!!!

וכן, אבא שלך ב''ה תודה לקל דואג לך, ומפחד.
אז אולי לדעתך הוא קצת הגזים, אבל כן לקום באמצע הלילה עם קורי שינה עצבני באמצע החלום הטוב/רע שלך ולשמוע את לחישותיה הערבות של בתך...ממ, לא נעים במיוחד.

אז קחי את זה לתשומת הלב שלך, ותשתדלי ללחוש פחות חזק ולנסות להגביל את שעות השיחה שלך עם חברות. 

או מיי גדכפרעלייך!!=)

היה לי כזה מקרה לפני קצת יותר משנה, ואבא שלי שיא ההתעצבן עליי אז הוא גם החרים לי ת'מחשב נייד וגם קיללתי אותו וקיצור לא רוצה להיזכר בזה....... אה והוא לא משך לי בשערות, אבל באמת שאני מעדיפה לא לפרט. הייתי בשוק איך הוא העז להתנהג אליי ככה ולא דיברתי איתו איזה חודשיים וחצי נראה לי, השלמנו לקראת סוף החופש הגדול הקודם...

אל תלכי בדרכי, כי אחר כך ממש הצטערתי על זה שהפסקתי לדבר איתו בגלל פעם אחת ששנינו לא שלטנו ברגשות (גם אני הייתי לא בסדר...) בסוף איכשהו אמא שלי הצליחה לגרום לנו להמשיך לדבר, אבל היחסים שלנו אף פעם לא חזרו להיות מה שהיו. גם אחרי יותר משנה יש חומה קטנה בלתי נראית, קרירות מסויימת... שנבנתה לבנה על גבי לבנה במשך חודשיים וחצי.

קיצור, אני ממש ממש מצטערת על כל מה שהיה, ואני רק מציעה לך ולכולם אף פעם לא להחליט בזמן כעס החלטות כאלו פזיזות, אלא לחשוב אח"כ ברוגע עד כמה שאפשר... כי 99% מצטערים על כאלו החלטות...

יום טוב. בהצלחה. אני מבינה אותך שאת פגועה ממנו.. מזדהה ממש.

אין דבר כזה שאי אפשר לשקם,אך זה תלוי בצדדיםשואף לאור

וזה שאתם אב ובת עושה לכם הכל יותר קל.

הוא מפחד...רבקה...

מפחד שאת מדברת עם כל מיני אנשים שלא ממש כדאי להתחבר איתם....

ככה זה נשמע....

פשוט תדברי איתו על זה ותסבירי לו....

כמובן, אם זו באמת הסיבה...

אבא שלך אוהב אותך.מחפש את האור..

זה לא ברור לך?

הוא פשוט "מחבק אותך יותר מידי", ומאמין שכך יציל אותך מדברים לא טובים...

אולי הוא חושש שיש לך חבר...

אולי הוא חושש שאת מדברת עם מישהו/מישהי שהכרת באינטרנט...

אולי הוא פשוט חושש שאם זה יתחיל ככה, את תגיעי לשעות יותר ויותר מאוחרות ותידרדרי בגלל זה...

יש הרבה השערות למה הוא עשה את זה, אבל הדרך הטובה ביותר לדעת היא לפתוח איתו שולחן, לפרוס את כל הקלפים בכנות, ולהסביר לו את התחושה שלך, להסביר לו בכנות שאת מדברת עם חברות שלך, שבכל מקרה את לא הולכת לישון בשעה הזאת, וכל שאר הדברים ששפכת פה... אבל תזכרי לעשות את זה בנעימות ובלי ללחוץ, כי בכל זאת הוא אבא שלך, ויש מצוות כיבוד הורים ויראה מהם, כמה שזה קשה ומעצבן...

בהצלחה!

ערב טוב!

לכי תדעי מה עבר לו בראש, אולי חשב שאת מדברת עם בניsasad52

ם או משו.

אוף משום מה היום אני חייבת להגיד דברים שונים מכולםענבל

טוב אז דעתי:

אין לי מושג מה עבר על אבא שלך!!!

וכל מי שאמר "הוא אוהב אותך", "הוא מגן עלייך".

יש דרך להראות את זה ומה שהוא עשה לא מאוד היה בסדר!!!

חוץ מזה שאפשר טיפה לסמוך על הבת שלך וגם אם היא מדברת עם מישהי שהיא הכירה באינטרנט זה לא מצדיק את מה שהוא עשה.

אצלי ברוך ה' הורי לא מתערבים לי כל כך בחיים ואני מדברת ב12 בלילה בפלא' אני יוצאת החוצה ליישוב והורי גם אם הם יודעים הם לא מתקיפים אותי בצורה כזאת הם סומכים עלי!!!.

נכון שהורים צריכים להגן אבל יש גם את הענין של לתת אמון בילדה ולתת לה מקום בהחלטות חוץ מזה שמי שרשמה את זה לא נשמעת לי כמו מישהי בת 12 אז דחילרבאק תסמוך עליה קצת מה היא כבר עשתה?? דיברה בפלא' ב12 בלילה??

^^^^מסכימה לגמרינטע=]

יש דרך לבגיד כל דבר..(אני לא באה לסכסך או משו..)

אמון עד גבול מסוייםשואף לאור

בגיל הזה שיקול הדעת לוקה לפעמים בחסר וצריך הדרכה (כל אחד ברמה שלו),אני לא חושב שהיא צריכה לצאת בטרוניא נגד אביה אלא לדבר איתו ! בצורה מכובדת וביראת הורים וכיבוד הורים.

סוף-סוף מישו מסכים איתי שאבא שלי הפעם חרג, ולא היהאנונימי (פותח)

בסדר מה שהוא עשה!!! אתם מנסים להצדיק אותו ויש משו פה בדברים שאתם כותבים. וזה נכון לגמרי שאני צריכה להבין אותו קצת. 

אבל אתם לא מסכימים איתי שהפעם זה באמת לא היה בסדר מצידו?????

שהפעם הגזמנו מאוד??????

אגב, תודה לכל העונים.

כן, אני מסכימה....רבקה...

אבל תדברי איתו על זה, אל תשאירי את זה ככה...

לא מצדיקה את האבא, אבל גם את לא היית 100%...צורניקית

להיכנס לחדר שאחותך ישנה בו, להדליק לה את האור ולדבר שם? זה קצת מראה על אי אכפתיות מצדך, וזו יכולה להיות תוספת די מעצבנת לאבא שלך, בנוסף למה שהוא כבר חשב-על עם מי את מדברת... אבל שוב- ברור שזו לא היתה הדרך הנכונה לנזוף בך...

הוא לא היה בסדר ללא שום ספק.כפרעלייך!!=)

הגיוני שגם את.

בכל אופן- שום דבר לא מצדיק התנהגות כזו לדעתי, ואני מאמינה שכשהכעס דעך הוא הבין זאת, או שיבין זאת עוד כמה זמן.

אני חושבת שכרגע את צריכה להגיע למצב שרת מבינה ששניכם לא שלטתם בעצמכם ושניכם לא הייתם בסדר, הוא מבחינתו לא שלט ברגשות שלו וזאת התוצאה. גם לך יש רגעים שאת צורחת על כולם או אנערף מה כתוצאה מחוסר שליטה.

אם הוא לא הבין שטעה את יכולה להסביר לו כשיוצא לכם להזכיר את הנושא, או לאמא שלך שתדאג מן הסתם להעביר את המסר, הוא למד שיעור חשוב לחיים וגם את.

המון הצלחה!

אה ו- gbck630 שיערת יפה.. אני בת 15.אנונימי (פותח)
הי....אנונימי (פותח)

את צריכה להבין שאבא שמגדל ילדים יש לו לחצים שקשה להבין אותם כשצעירים.

אני לדוגמא יכולה להבין כיום את מה שאמרו לי ההורים בגיל ההתבגרות[אם עברתי אותו כבר..]

תנסי להכנס לראש שלו ותביני אפילו קצת

בהצלחה

אתם שפויים??!!?!~nhykb~

יותר מ-50% מהתגובות פה מסכימים עם האבא בגלל שהוא חשב שאולי היא מדברת עם בנים.. 

נ-נ-י-ח שהיא באמת דיברה עם בן.. זה סיבה למשוך בשיער?! להיות אלים?! 

אתם מתיחסים לזה ככה שלדבר עם בן שווה ללדבר עם ערבי ולסכן את החיים שלך... 

כולה בן!! 

זה ממש לא מצדיק את התגובה של האבא .. 

לא מסכימים עם האבא...רבקה...

מנסים להבין אותו ואת המניעים שלו... אף אחד לא אמר שמה שהוא עשה נכון...

nhykb -ד"ר אריק

בס"ד

קודם מנסים לדון לכף זכות.תשימי את עצמך במצב שלו. זה לא "כולה" בן. אבא שמגלה שהבת שלו מדברת עם בנים, נלחץ.זה מלחיץ.הבת שלי התבגרה, היא כבר לא תינוקת, זה מפחיד אפילו, בסדר?. ויש אבות שלא מוכנים שהבנות שלהם ידברו עם בנים.ויש להם את הסיבות שלהם שאנחנו לא נכנס לזה עכשיו, אבל יש סיבות שאפילו מוצדקות מאוד.

זה אומר שאני מסכימה עם המעשה ששלו?למשוך לבת שלו בשיער ולצעוק עליה ולכעוס? לא, אני לא מסכימה, אבל מה את היית עושה במקומו במצב של לחץ?

זה לא חייב להיות קשור לבנים, את עושה ביביסיטר על ילד בן 6 חודשים, זוחל, שמסתובב ברחבי הבית ומכניס כל דבר שהוא רואה לפה, הוא הכניס גולה לפה-מה את תעשי? תוציאי לו את הגולה מהר מהפה, תצעקי עליו, תכעסי עליו, ואפילו תתני לו סטירונת על היד-למה?זה לא מוסרי, זה לא בסדר! הילד עמד להחנק!!! אבל הוא לא מבין שאת למה את לא מרשה לו, או כועסת או אפילו נותנת לו סטירונת על היד-כי מה הוא בסה"כ רצה לעשות? לשחק. זה מה שאנחנו עושים במצבי לחץ-נלחצים!

בחיים זה לא יקרה לי עם אבא שלי...-גיטריסט-
אח...מזדהה...כישוף כושל

אף פעם לא קרה לי כמוך

אבל הרבה פעמים אמא שלי צועקת עלי ואני מרגישה שזה סתם

לא שהיא אמא רעה.... ממש לא היא שיא המותק אבל יש לה רגעים כמו כל אחד.......

קיצר לפעמים אני חושבת שההורים עוברים את גיל ההתבגרות ולא הילדים....

נקווה שיעבור להם מתי שהוא...

חחח...הרגתותי...תן חיוך....=)

אבל אם התכוונת ברצינות אז- פה הבעיה!שאנחנו חושבים שהבעיה היא אצל ההורים שלנו ואז...

יכול להיות שהוא שמע משו שאמרת ופירש לא נכון?מתו"ש

בס"ד

(וסליחה, אבל אני חייבת להוסיף: אם אבא שלי היה מושך לי בשיער-הייתי רוצחת אותו!!)

נוו!!!לא פלא!!!מיריצ'י =)

אם את בת 15 אז לא תימנע ממנו ההשארה שאת מדברת עם בנים או אנשים שהוא לא מכיר...

וזה לא משנה מה שתאמרי לו וכמה שתנסי לשכנע אותו!!!!!

שיהיה ב"הצלחה...[[=

לפי דעתי..קרבית

דברי עם אמא שלך..מן הסתם היא תבין אותך..תגידי לה כמה הוא פגע בך..היא כבר תדע מה לעשות..

בהצלחה

אל תעשו מאבא שלי מטומטם.אנונימי (פותח)

לילה טובקורץ 

תודה על ההשקעה שלכםחופר

אני לא חושבת שאבא שלך הוא אבא לא טוב!נערות הקוביות!

מלא פעמים קורה שההורים מתעצבנים עליך ולפי דעתך הם סתם מתעצבנים בלי סיבה.

אבל כנראה אבא שלך היה עצבני על משהו אחר או שהוא ניסה לשמור על שקט בשביל אמא שלך שהלכה לישון

ושהילדים (או רק אחותך) ישנו ואמא שלך לא תצטרך לקום או משהו כזה,( כל משפחה והמקרה שלה..)

שחושבים על זה היה לו סיבות להתעצבן..אולי הוא בכלל הלך לישון בזמן שדיברת ואת אולי העלת את הטונים והערת אותו ולכן הוא לא חשב בשיקול דעת...

דברי עם אבא שלך..מנסיון - זה לא כיף לריב הרבה זמן עם הורים!

בהצלחה! נסי להבין אותו..

סתם עצה קטנה..תילה

לילה טובקורץ 

תודה על ההשקעה שלכםחופר

עצהאנונימי (פותח)

בס"ד

אני מציע לך לדבר איתו על זה...

טוב..אז ככה.אנונימי (פותח)

לילה טובקורץ 

תודה על ההשקעה שלכםחופר

וואי וואי וואיאש להבה

דבר ראשון, תהיי בטוחה שאבא שלך אוהב אותך, ולא משנ המה תעשי, גם לי היו (הרבה) מקרים שחשבתי שההורים שלי לא אוהבים אותי, אבל בסוף התברר שהכל מאהבה ודאגה, גם אם אני עדיין לא מבינה את זה....  בקיצור, יש לי הרבה מה לומר, ואם את רוצה, יויו לשרותך תמיד, אז קבלי חיבוק, ותקראי את החתימה שלי  

דעתי...אנונימי (פותח)

דבר ראשון את חייבת להרגע ואז ללכת ולדבר עם אבא שלך כי אם תדברי איתו 

כשאת עצבנית לא ילך לך ולהסביר לו שסכ"ה דיברת עם חברה שלך, וזה לא משהו לא טוב

ותגידי לו שזה מממש נורמאלי לדבר עם חברה בשעה כזאת (במיוחד שעכשיו חופש...)

ולדעתי גם זה לא בסדר שנכנסת והדלקת את האור אז אם באלך תתנצלי..
ותסבירי לו שזה פגע בך שהוא לקח לך את הטלפון באמצע השיחה, ושהוא הרים עליך את הקול....

בהצלחה..

אהה ותיהיה בטוחה שהוא עשה את זה לטובתך (גם אם יצא מזה משהו לא טוב...) ושהוא אוהב אותך הכי בעולם.

מקווה שעזרתי..

מסכימה עם הכל..אממממה'

לילה טובקורץ 

תודה על ההשקעה שלכםחופר

חשוב מאוד-אני#

מה שחשוב שאל תיגררי ממה שקרה, לוויכוח עם אבא שלך שעלול להוביל למריבה שסתם תתעצבנו אחד על השני. אולי תנסי להתעלם ממה שקרה ואם הענין יחזור על עצמו תנסי לדבר איתו בצורה הכי מכובדת שיש.

בהצלחה!

אפשר קצת להבין את אבא שלך (אני לא אומרת שאת טועה)Slow motion

שעה די מאוחרת (בכל זאת... 12 בלילה...) והוא שומע את הבת שלו מדברת בטלפון.

זה נשמע קצת חשוד, כי הוא רגיל שלא מדברים בטלפון בשעה כזו.

אבל אני לא אומרת שהוא צודק מאה אחוז, התגובה שלו לדעתי הייתה קצת קיצונית מידי. אבל תשתדלי לא לשפוט אותו בחומרה... כנראה הוא היה במצברוח רע...

ואת יכולה לדבר עם אמא שלך על זה, אולי הוא תעזור לך...

ממש התרגשתיאנונימי (פותח)

מעצם העובדה שכולם ממש עוזרים לילדה שכאן ואני שמח לגלות שיש לא מעט אנישים נחמדים בעולם שלנו

לדעתי את צודקת אבל אבא שלך צודק יותר...אמא_עובדת

הרבה פה אומרים  שצריך לסמווך עלייך ומותר לך לדבר מתי שאת רוצה עם מי שאת רוצה אבל יש לי מספר הערות לגבי  זה:

1. בכל בית יש כללים - מה הכללים אצלכם? כדאי שתבררי את זה ותנסי להגיע להבנה עם אבא שלך.

2. האם כשאת ישנה היה מוצא חן בעינייך שאחותך תכנס לחדר תדליק את האור ותתחיל לפטפט? (למה צריך אור? והאם את בטוחה שדיברת בלחש? ), חוץ מזה למה לדבר בשעות כאלו כאשר אפשר כל היום לדבר ? הרי יש חופש, לא פלא שאבא שלך חושב שאת מדברת עם גורמים לא רצויים.

3. לצערי כבר קרו מקרים שהורים סמכו על הילדים ולא היו מודעים עם מי הילדים בקשר, תעשו חיפוש בחדשות באינטרנט ותגלו כמה מפחיד העולם יכול להיות. אבא שלך בצדק רוצה להגן עלייך (אם לא ידוע לכם, ההמלצות כעת עבור הורים זה לסמוך על הילדים אבל להיות מודעים לכל מה שעובר עליהם ועם מי הם בקשר. ואפילו להיות בפייסבוק רק כדי להיות בקשר עם הילדים)

4. לדעתי - אסור לך לדבר עם מי שאת רוצה מתי שאת רוצה - הורה שאוהב את הבת שלו לא ירשה לה לדבר עם פדופיל או סוטה מין למשל.

5. לגבי משיכת השיער - אני מאמינה שהמטרה הייתה למשוך את הטלפון מהאוזן שלך ולא למשוך את השיער כדי להכאיב - אז תני לו את הקרדיט שהוא לא אבא אלים (אם חס ושלום הוא היה אלים הרי שהיית חוטפת מכות ואז באמת הוא לא היה בסדר)

6. תקשיבי - את בת 12 - סה"כ ילדונת, הבת שלי עדיין קטנטונת, אבל אני חושבת שאם בגיל 12 היא תתחיל לשוחח בלילות עם אנשים שאני לא יודעת מה טיבם הייתי ממש דואגת.

בקיצור - תשלימי עם אבא שלך ותשמחי שיש מישהו שיכול להגן עליך אפילו מסכנות שאינך מודעת אליהן.

לא קראתי את התגובות אז סליחה אם אני חוזרת על משהובתותי
קפץבתותי

אני חושבת שאבא שלך לא היה בסדר כי את כבר לא תינוקת (בת כמה את? 14/15/16?)

ולפעמים הבאות פשוט כדאי לך לדבר במקום אחר ולהראות לו שזו באמת חברהה ולא מישהו מוזר............

בהצלחה

כבר אמרתי אני בת 15.. תודה לכל העונים.אנונימי (פותח)

עזרתם, עודדתם. asv1 באמת נכון מה שאמרת זה לא דבר רגיל שאתה מספר משו שקרה לך וכולם ישר עוזרים ומציעים רעיונות מה לעשות. אין לכם מושג כמה הועלתם. ובלי קשר-כדאי קצת יותר להודות פה אחד לשני. אל תראו עזרה של אנשים פה כדבר טבעי. הם משקיעים וכותבים תגובה בשבילכם- תגידו תודה. סתם לתשומת ליבנו.

ונחזור לעניינ... המקרה שסופר קרה לפני שבוע וזה לא שעכשיו אבא שלי ואני כסח. יעני לא מדברים אחד עם השני אנחנו מדברים רגיל וטבעי כאילו לא קרה כלום פשוט לא דיברנו על זה מאז... אבל עדיייין זה יושב לך בלב. כל פעם שאני מדברת איתו אני ניזכרת מה הוא עשה לי לפני שבוע וזה גורם לי לכעוס ולא לרצות להמשיך לדבר איתו.. ואיי. אז תכלס' עכשיו זה יותר בעייתי. כי מה פתאום אני יבוא אליו ויגיד לו "אבא, זוכר מה היה לפני שבוע? כן, אותו לילה ארור. אז רציתי לדבר איתך על זה.." כאילו, מה? מה פתאום את ניזכרת? אחח.. בעיונת.

כן, תעשי את זה!עוד חוזר הניגון

בס"ד

א. אף פעם לא מאוחר.

ב. זה שווה את הפאדיחה הרגעית. מנסיון!

אני בגישה בחיים שזה ממש גרוע חשמור אי הבנות בבטן. אני ממש משתדלת כמה שיותר לדבר עח, ללבן ולהביר דברים. הרבה פעמים אחרי שמדברים אתה פתאום מבין דברים שלא חשבת עליהם והגישה שלך משתנה.

*לשמור *לדבר עלעוד חוזר הניגון
שמעי אבא שלך היה לא שפויי הפעם אבל או נירא לי אוהברון123

אותך אז אוו דואג לך ואת כיתה ו את לא צריך ליות ערה ב12 בלילה

שפויה,במבלולו

לדעתי את צריכה לכתוב. לדבר ולפתוח לפעמים קשה וכואב ומביך, אבל אם תכתבי, תכתבי לו מה את מרגישה בלי להתבייש, בלי לחשוב יותר מדי ולתכנן. תאמרי לו שזה יושב לך על הלב, ושזה עצוב לך, שזה הפתיע והבהיל אותך ואת לא כ"כ מבינה את ההתפרצות הזו ושזה איכזב אותך,

כי הוא לא ככה בדרך כלל.

את יכולה לשאול מה בדיוק מפריע לו, לומר לו שזה פוגע שהוא לא בוטח בך - ופשוט מה שאת מרגישה. את יודעת.

אני מאמינה שזה יגרום לו יותר להבין, אולי להסביר את עצמו, אולי להתנצל, - אבל הכי חשבו שתפתחי את זה, זה לא טוב לשמור את זה אצלך. מנסיון.

גם הוא, כשהוא יראה שזה חשוב לך ושלא עברת על זה לסדר היום, זה יזמן לו משהו..

בהצלחה! ושה' יהיה איתך, סומכת עליך שתתאמצי ותעשי את מה שהכי טוב. גם אם זה קשה. ו-- אני פה באישי אם את צריכה.

נשמה טובה!חגיתוש18אחרונה

לפני שאנחנו מתחילים להאשים את כל העולם, כדאי להסתכל על עצמנו.

לנסות להבין אותו, אבל על אמת. יש לנו נטייה ישר להאשים, אני לא שופטת חלילה. ברור שגם אני עושה את זה. אבל בדרך כלל, אחרי זמן פתאום הדברים נראים אחרים. אכן זה מקרה מלחיץ. ולא בדיוק מובן. אבל באמת שצריך לקחת לכף זכות. אולי הוא שמע על מקרה אונס, פדופילים וכולי ופתאום נכנסת עם הפלא בשעה מאוחרת והמוח שלו עבד שעות נוספות? או שהיתה איזה אי הבנה? אי לדעת. אבל רצוי ולדעת אפילו חובה, לדבר איתו. לראות מה בדיוק מפריע לו, מה לא עשית בסדר? שהגעת הביתה מאוחר? שדיברת בפלא מאוחר? שאת ערה עד שעות מאוחרות? אני מאמינה שזה משהו שהתחיל מלפני זה ופשוט התפוצץ באותו יום... 

בכל מקרה, המון בהצלחה!
ואם צריכה לדבר, כמובן שאפשרי באישי...

הגענו ללילה האחרון של החופש הגדולGini

חח זהו הגיע הרגעניגון🌿

בעזרת ה' - ברכות על ההתחלות החדשות מחרGini

והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …

אמן גם לך בהצלחה!ניגון🌿

דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅

אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה

חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)

אמן ותודה 😄 רבהGini

ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻

תודההניגון🌿

(שנת הלימודים האחרונה היא י"א, לכל היותר)125690

אולי אצלכם - לא אצל מי שעושה בגרות 5 יח' במתמטיקהGiniאחרונה

ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות

שומר כאן למזכרתGini
בהצלחה.קפיץ

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר

חח כןןניגון🌿

ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅

רשמתי לחזור בעוד שנה (או קצת פחות אחרי הבגרויות)Gini

לשרשור הזה

(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)

לילה טוב ובהצלחה לכולנו !

תודה 🤩Gini

אישיות אוכל! התחלתיל המשוגע היחידי

בחרתי מאכל

אתם צריכים לנחש עם שאלות של כן ולא

@Gini @ניגון🌿

צבע ירוק?Gini

אדוםGini

חום (בגוונים של חום)Gini

צבע לבן?Gini

לאא, איזה מאכל לבן יש, קוקוס?ל המשוגע היחידי

גדל באדמה?ניגון🌿

אמממ המקור? האוכל לא.ל המשוגע היחידי

צ'יפס מתפוחי אדמה?Gini

אמממ על אותו עיקרון אבל סוג אחרל המשוגע היחידי

על עוגת גבינה , שמעת? והלמעלה נהיה קצת חום באפיהGini

חחח סבבה, המאכל כתום, העטיפה בצבע אחר.ל המשוגע היחידי

דלעת …Gini

אהממ ציטוס?ניגון🌿

צ'יפס מבטטהGini

לא, תהיה יותר על סוגי חטיפים כמו ציטוס וכזהל המשוגע היחידי

אפרופו?Gini

לא (נראלי בחרתי חטיף קשה 🤦‍♂️)ל המשוגע היחידי

זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב

אני חלש בחטיפים. לא אוכלים אצלנו בביתGini

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

ואת אלו רק בשבתGini

טוב אז אני יגלה אבל אתה צריך לבחור הבאל המשוגע היחידי

בסדר 👍Gini

אחלה, טם טדאדאםל המשוגע היחידי
לא מכיר את הסוג הספציפי הזה ☹️Gini

התכוונתי שתגידו כיפלי 😢ל המשוגע היחידי

ממש לא היה בתודעה…Giniאחרונה

אוכל - עכשיו אני בחרתיGini

הופהל המשוגע היחידי

חטיף?

צומח מהאדמה?

היה פעם הולך על האדמה?

חומרי הגלם צומחים מהאדמהGini

אפוי?ל המשוגע היחידי

מטוגן?

מבושל?

מקודם ההנחיות היו כן / לא….Gini

מטוגן

תענה בכן ולא, אני פשוט שואל כמה במקבילל המשוגע היחידי

יענו על זה תענה:

לא

כן

לא

מכינים את זה בבית?

זה ארוז בדרך כלל?

כן | לאGini

ציפס?ל המשוגע היחידי

שניצלים?

זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)

לא, לא, כןGini

וואלה, אמממל המשוגע היחידי

מורכב מירקות?

מפירות?

עם פירורי לחם?

כן, לא, לאGini

יש לזה שם מיוחד?ל המשוגע היחידי

לביבות?

חציל מטוגן?

ירק כלשהוא מטוגן?

כן, לא, לא, בערך (כלומר, מורכב מכמה ירקות)Gini

זה נשמע שם של מאכל בריא כלשהוא שאני לא מכיר...ל המשוגע היחידי

>> כדורי פלאפלGini

חחח חשבתי על זהל המשוגע היחידי

אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.

המרכיבים מאוד בריאים - חומוס, כוסברה, פטרוזיליהGini

שום

אשכרה, ותכלס זה נקרא מאכל בריא?ל המשוגע היחידי

בריא, יחסית למטוגנים שיכולים להיות גרועיםGini

כמו סופגנייה

אם השמן טרי, פלאפל הוא מאכל מזיןGini

וואלה, אצלי כל מה שמטוגן נכנס לקטגוריית פחות בריאל המשוגע היחידי

הנהGini
אני עוד בטראומה מהפלאפל האפוי שהיה בישיבהל המשוגע היחידי

אבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.

העיקר שיהיה בתיאבון 😋Gini

אמן תודהל המשוגע היחידיאחרונה

אויריק סאנצ'ז

היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה

הפורום הזה - ז"ל …Gini

מחייה המתים? מישהו התעורר לחיים כאן?Gini

היי אני כאןניגון🌿

אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈

אין ייאוש בעולם …Gini

טוב משפט מחץ חחניגון🌿

אוליי בחגים יחזרו לכאן?ניגון🌿

כאילו כי יהיה חופש

לא נראה שנוער חדש מגיע לכאן - ולא מבין למה זה ככהGini

כן/:ניגון🌿

לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...

זה דיי ברור למה לא מגיעיםל המשוגע היחידי

למה? מה שונה היום לעומת הפופולריות בעבר?Gini

שיש היום כל כך הרבה פלטפורמות מקבילות ומחליפותל המשוגע היחידי

למשל? (לנוער דתי כמובן)Gini

הנוער הדתי שאני מכיר נמצאל המשוגע היחידי

או בוואצאפ או באסמס

וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק

סוג אחר לגמרי של רשתות חברתיותGiniאחרונה

ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן

פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער

ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.

אני חושב שזו אמירה פילוסופית מאוד נכונהGini

תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי

לפי הגמרא יש ייאוש ל המשוגע היחידי

אבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.

זה רלוונטי רק במסכת אלו מציאות ….Gini

אולי 🤷‍♂️ל המשוגע היחידי

ואולי לא

מה באמת?ניגון🌿

חח אז אולי התכוונו לפה😅

במסכת אלו מציאות "ייאוש בעלים" היא סוגיהGini

להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….

אהה יאוש קונה באבידהל המשוגע היחידי

אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה

עוד פחות משבוע לחזרה ללימודים 🥲Gini

ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי

זאת הנחמה היחידה שלי😅ניגון🌿

ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף

למה צריך לימודים? אוףףףף

למה צריך לימודים? זו באמת שאלה טובה וחשובה ביותרGini

שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):

הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:

מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת

• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.

• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.

• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.

• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.

• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.

ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:

• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.

• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.

• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.

• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.

וכנראה שאם לא היינו הולכים לבית הספר, היינו אוליGini

במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂

הלוואי שהיה ככהניגון🌿

נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם

טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו

אז..... חייב (:

וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅

לא נראה לי שהיה משהו טוב יותר בפשטות של פעםGini

ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.

(המשך תשובה מ Gemini)

לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.

התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:

• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.

• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".

• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.

• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.

השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.

תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.

כןן טוב לא זכרתי את זהניגון🌿

חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן

יש עוד טיפהל המשוגע היחידי

אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול

חח לכן כולם נעלמווניגון🌿

גמני מתחילה עוד רגע😬

נו אז איך להתחיל?

חח מוזר לי להגיד את זהל המשוגע היחידי

אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,

זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.

שונה מאודדניגון🌿

חח זה יתרונות וחסרונות..

ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:

נכון, אמן תודה, גם לך.ל המשוגע היחידי

אם אנחנו היחידים, אף אחד לא יפריע להינות מהמתוקיםGini

לשבת

או שזה יוציא מהמיטה את כל הרדומים …

חחח יאמי נראה טעיםניגון🌿

מה עובד במאפייה?

נכנסתי לקנות רוגלאך וקרואסונים לשבתGini

חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית

והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן

אתם באים איזה משחק פה?ל המשוגע היחידי

אני רואה פשוט שאתם פעילים...

איזה משחק?Gini

לא יודע יש כל מיניל המשוגע היחידי

אמת או חובה

אסוציאציות

שרשור שירים

ועוד...

תתחיל ואזרום איתךGiniאחרונה

סיבוש אלול מחר!ניגון🌿

איזה מהרר עבר החודש הזה🙈

המלצות למעיינות שוויםניגון🌿

רעיונות?🙏

אני גם אשמח לדעת - בכל האיזורים בארץפ.א.

ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות

המומלצים, בוחרים לאן ללכת.

(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)

בעיקר ירושלים השומרון והסביבהניגון🌿

הייתי מציעה לשלוח את זה בצמ"על המשוגע היחידי

(אפילו שאת פחות)

פה אין כמעט מגיבים,

יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.

וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.

בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.

בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...

צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.

אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,

כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.

אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר

זה מה שעלה לי עכשיו בראש.

ואוו תודה רבה!ניגון🌿

טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו

למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃

בשמחה, אני אולי עברתי את הגיל, אבל בהצלחה ל המשוגע היחידי

חח תודההניגון🌿

אז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈

הנוער של היום נמצא במקומות אחריםל המשוגע היחידי

ולא צריך לפרט עוד

יש כאלה גם במקומות טוביםל המשוגע היחידי

פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט

(כמוני, אני מהמחשב)

כע. יש אבל קצתניגון🌿

לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב

מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...

נכון, בהרגשה ונראלי גם בתכלס'.ל המשוגע היחידי

מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,

אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.

צודק..(:ניגון🌿

נכנסתי כי היה בראשי. מה יהיה? יהיה טוב!תפוחית 1

בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול

(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)

גם אשמח שהפורום יחזור להיות פעיל 🥹אצבעוני

הלוואיייייניגון🌿

אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅

אם אתם רוצים שהוא יהיה פעילל המשוגע היחידי

בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם

בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות

חח אני מנסה פשוט אם אין אנשים אהמממניגון🌿

וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅

אני גם אשמחיהודי חסידי

למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה

ישש טוב אני גם מתקרבת..(:ניגון🌿

יש בעיהיהודי חסידי

אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...

אבל העיקר הרצון

חחחח

חחח בעיה מוכרתל המשוגע היחידי

אם לקרוא לזה בעיה,

אבל בשביל זה יש את בין הזמנים

יחי המלךיהודי חסידי

אין על ביה"ז

הוא קצר מדייל המשוגע היחידי

אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה

קצר וממוקדיהודי חסידי

לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה

לא זכיתי אף פעם לחוות את החופש הארוךל המשוגע היחידי

אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו

ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע

גם אני חחחחניגון🌿

איך יכול להיותיהודי חסידיאחרונה

שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?

עוד כמהיהודי חסידי

יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.

תודה!ניגון🌿

באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)

אחלה מקוםיהודי חסידי

לא מכיר את העגלה קפה האמת

חחח זה נכנס לראשיל המשוגע היחידי

נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו"

למה ההתלהבות שנכנס לראשי?פ.א.

כי ענו פה בדיוק תשובה אחתל המשוגע היחידי

מתוך כמה,

שקשורה לכותרת.

איזה ישיבות למדתם? תמליצו? למה?עמיחיישלצק

מקווה שהבנתם תשאלה

גבוהה או קטנה?אברהם יאיר שטרן

תיכונית יענועמיחיישלצק

מה הסגנוו שאתה מחפש?אברהם יאיר שטרןאחרונה

ממליץ על הישיבה התיכונית של מכון לבפ.א.

בגיל הרלוונטי רציתי מאוד ללמוד שם, מהיכרות עם נוער מהקהילה שלנו שלמד שם באותה זמן ואחרים שסיימו תואר ראשון (לשם כך מוסיפים שנה חמישית, י"ג).

הייתי גם עם ההורים בערב היכרות. אך אני לא ירושלמי ומאוד לא רציתי להיות בתנאי פנימיה.

אולי יעניין אותך