תקשיבו, ישלי שאלה שהיא נובעת ממקרה ספציפי, אבל די כללית. העניין הוא בכללי- איך להתמודד עם סיפור נוסח "זאב זאב" (כלומר, משו שקורה שוב ושוב, והאםן כל פעם נייחס לו חשיבות מחדש)
הדוגמא שלי- ובכן, לפני כמה חודשים הייתה לי חברה שהייתה תמיד משקרת. תמיד.
לא, לא לגבי הגיל שלה, או מה שהיא עשתה באותו בוקר, למרות שסביר להניח שגם על זה.. היא שיקרה בנוגע לדברים עקרוניים בין חברות.
בין היתר- היא סיפרה לנו על 2 בנידודים שלה שחולים בסרטן...כמובן שהשתתפנו בצערה והתפללנו עליהם. כעבור כמה חודשים היא הגיעה בוכה לאולפנא...ממש שבורה וסיפרה לנו שבת דודה שלה נפטרה, ושבן דוד שלה נפטר כמה זמן לפני כן אבל היא לא סיפרה לנו.. חיבקנו אותה וניחמנו..היו כמה שלא הבינו למה היא לא בהלוויה, והיא בכתה שהיא לא מסוגלת..היינו סביבה כל היום ודאגנו לה..הקשבנו לכל דמעה שיצאה לה ולסיפורים על הבתדודה המתוקה והמקסימה שלה..
אחרי כמה זמן, גילינו. טוב, גיליתי, על החברה הזאת כמה דברים לא משו...כמו הסיבה למה היא עברה לבית הספר שלנו פתאום באמצע כיתה י' ממקום רחוק כל כך...וגם גיליתי (מהיועצת, לא משמועה) שאין לה אף אחד במשפחה המורחבת שנפטר בשנים האחרונות- אף אחד!!!!
השאלה- איך לעזזל אני יכולה להאמין לחברות שלי ולעזור להן בלי לחשוב שהן סתם רוצות צומי??? ושאלה שניה- איך היא מסוגלת לשקר על כזה דבר נוראי???אני סיפרתי לה סיפורים אישיים כדי שתרגיש בנוח, שיתפתי אותה בהתמודדות האיישית שלי עם מקרים דומים...איך היא מסוגלת?!?
אשמח לתגובות.

, מתוך שלא לשמה בא לשמה), אפילו לעשות תורנות, כמו התנדבות או חסד, שאיזה פעמיים בשבוע לפחות מישהי מתקשרת אליה ועושה איתה דברים.. אם תתייחסו אליה יפה זה ממש יעזור לה ויפתור את העניין לדעתי! אם רק תשנאו אותה מזה זה יחמיר עוד יותר.. ואז תשנאו יותר.. וכן הלאה..