מה אתם הייתם עושים במצב כזה ?שירס

יום אחד ילדה אחת מהכיתה שלי התקרשה אלי והתחילה לשאול אותי שאלות במקצוע אחד ואמר לי שזה בשביל בנות אחרות ששואלות אותה , ידעתי ששתי הבנות האלה באמת אמורות לגשת בקרוב לבגרות במקצוע הזה , אבל לא ידעתי את התאריך

הקיצר ניחשתי שזה באותו היום והבנתי שהתשובות שאני אומרת לה הולכות לבגרות של הבנות שנבחנות אבל היא לא אמרה לי במפורש..

הייתם עונים על השאלות במקומי?

אני אישית כשהבנתי שזה בגרות הפסקתי לענות לה.. 

לא הייתי עונה גם אם זה היה מבחן רגילענבל
אני עדין לא בגיל של בגרויות אז אני לא יודעידיד
גמאני לא הייתי עונה גם בשביל מבחן רגיל ...שירס
אולי זה היה לפני.....כישוף כושל

אם זה לפני אין בעיה והיא גם לא יכולה להכניס להם ת'תשובות אם זה בגרות....

ברור שלא.למען שמו!

מיסתבר שזה קורה בכל מקום.. גם אצלנו היה מיקרה כזה. לא היה לי אפילו היתלבטות- ברור שלא!!!

תכלס, על מי הם עובדות- על עצמם..!

הייתי מקדימה שהיא פוגעת רק בעצמה ומרמה, אבל---מתו"ש

בס"ד

אבל כן, הייתי מגלה. ואם היא לא היתה יודעת כלום (בבגרות) הייתי מגלה גם אם היא לא היתה מבקשת (אלא אם כן היא בנתה על זה מלכתחילה..) 

פששש... צדיקים כולכם!!shira94

ואני מסכימה עם מתו"ש!

^^^^אבגדה

א-ס-ו-ר לגלות!

קרה לי שהיה מבחן מסוים לכיתה המקבילה, ואח"כ-אותו המבחן לכיתה שלנו, מישהו אחד בא אלי (מהכיתה שלי), וביקש שאני אענה לו על שאלות שיכולות להיות במבחן, ונתן לי דוגמאות, מהאופן שבו הוא גמגם את הדברים שלו היה ברור לי מעל כל ספק שהוא משקר לי,והוא לא שאל מישהו מה עלולה להיות השאלה, אלא הוא יודע מה השאלה.

אח"כ שאלתי את אחד הר"מים אם הייתי צריך לסרב לענות לו למרות שהוא יתעצבן שאני חושד בו סתם (הוא תמיד עומד ככה מאחורי הדברים הלא בסדר שהוא עושה), ואני אסתכסך איתו.

הרב ענה לי שלמרות שאנשים מקלים בזה וזה לא נשמע כ"כ נורא.זה גזל-כפשוטו, וכמו שלא הייתי עוזר למישהו לגנוב כדי לא להסתכסך איתו אז גם פה האיסור אותו דבר...

הרבה דברים אסור לעשות...מתו"ש
זה ניסיון להצדיק?אבגדה

נכון, באמת יש הרבה דברים שאסור לעשות, אז...?

אנחנו לא באמת עושים כל דבר שאסורמתו"ש
השאיפה היא בהחלט להגיע לכך.שואף לאור
מה התירוץ העלוב, המזעזע והמגוחך הזה?!?!?אבגדה

הגיע הזמן להשתנות.

אם זה שאנחנו לא באמת לא עושים כל דבר שאסור זה מפני שלא אכפת לנו-אז במה אנחנו דתיים?

אם זה מכיוון שאנחנו לא יודעים את כל ההלכות-אז עכשיו את יודעת...

אם זה כי זה קשה- א.כאן זה לא קשה.

ב.גם  אם קשה-עלינו לעשות כל מאמץ לעמוד בניסיון, ואם אנחנו נעשה ככל יכלתנו-                              ה' יעזור ונעמוד בניסיון בהצלחה! בשביל זה אנחנו חיים.

סתום תפה זה לא תירוץ ולא עלוב. מה שבאתי להגיד זה-מתו"ש

בס"ד

שכן, אנחנו יודעים על הרבה דברים שאמורים לעשות ואנחנו לא עושים, וזה לא תירוץ, ואני לא מנסה להצדיק או משו, זה פשוט עובדה.

וחוצמיזה שבכלל לא אמרתי שאני דתיה. (או לפחות: לא דתיה כמו ש*אתה* מגדיר דתי)

טוב, אז שתדעי, כשאני אומר "אסור",אני פונה אל מיאבגדה

שמחשיב עצמו דתי,ואליו בלבד.

איזו תועלת יש בסתם הבאת עובדות?-אה, להחליש את העמדה שלי-היינו תגובה עלובה -מי שעובד ע"י החלשת עמדת היריב-ללא נימוק הגיוני ורציני-זה עלוב ומגוחך.

לכן עניתי את מה שעניתי-כדי להסביר את החוסר היגיון שבניסיון להחלשת העמדה.(לפחות ע"פ הדת (או- לפחות ע"פ מה שאני קורא לו דת)) 

מה זאת אומרת "לא דתייה כמו שאת המגדיר דתי"? את דתייה בלי קרניים?

לפי מה שאת כותבת פה-משתמע שיש לי הגדרה לדתי והגדרה זו לא נכונה, האם תוכלי בבקשה לומר לי איך את חושבת שאני מגדיר דתי, ולהסביר ולנמק מדוע זה לא נכון?

-----מתו"ש

בס"ד

"איזה תועלת יש בסתם הבאת עובדות?"

ובכן, בעולם, מסביבנו, קורים המון המון המון המון (המון!!) דברים שלא צריכים לקרות, והמון יודעים שזה לא צריך להיות ככה... אבל בכל זאת עושים את זה, מהסיבה האידיוטית-שככה עושים.

זה מוצדק? לא.

זה ממשיך לקרות? כן.

אני בטוחה שיש מלא מצוות שאתה יודע שאמורים לעשות אבל לא הכי מקפיד עליהם מסיבה זו או אחרת. (בטח אתה לא תסכים איתי.. אבל אם באמת אתה משתדל בהכל הכל הכל-אשריך! אבל הרוב לא ככה. ולרוב מי שאומר שהוא כן-פשוט משקר, או לא מודע לעצמו...)

ולגביי השאלה מה אני- אנלא מגדירה תצמי. אני לא דתיה, ולא חילוניה, ולא כלום. אני רחלי. אני מאמינה שהתורה היא הדרך הנכונה, אני לא מסוגלת להקפיד על הכל בה. כשאני רואה שחברה תיכשל בבגרות ואולי בגלל זה לא יהיה לה תעודה -הלב ואפילו המצפון מחייבים אותי לעזור לה. ולא חושבת שמהסיבה הזאת אני לא דתיה (בניגוד לסיבות אחרות)

מתו"שענבל

אבל אנחנו שואפים ומשתדלים אז נכון שגם אם אני אפסיק זה לא אומר שכל העולם יפסיק אבל אז מה אם כל העולם קופץ מהגג גם את תקפצי??? (סליחה על הדוגמה גם אני לא סובלת אותה ) אנחנו צריכים להסתכל על עצמינו חוץ מזה שאת מכירה בטח את האימרה "במקום שאין אנשים היה איש" אם כולם מסביבך מתנהגים לא בסדר לפחות תתנהג אתה בסדר או בסדר לפי דעתך.

קיצור אנחנו שופים וזה שכל העולם עושה משהו לא אומר שגם אנחנו צריכים.

ברור שאנלא עושה תזה כי כולם עושים |מעוצבן קצת|מתו"ש

בס"ד

אני רק אומרת שאל תשחקו אותה כאלה צדיקים.

לא משחקים אותה צדיקיםענבל

רק אומרים שאנחנו לא היינו מגלים ותתפלאי לא הייתי מגלה וחברות שלי לפעמים ממש כועסות עלי בגלל זה!! אבל מתגברים! זה לא כל כך קשה.

שוב-אם מטרתך היא לומר-"אנחנו עושים עבירות,אבגדה

בואו נעשה עוד קצת".על זה כבר נאמר-"מי שאכל שום וריחו נודף, יחזור ויאכל שום ויהא ריחו נודף?!"

זה  תירוץ גרוע מאוד וחסר היגיון, וזה שכולם עושים זה לא תירוץ.

לפי דברייך בעצם אין צורך להשתפר, מכיוון שכך כולם עושים! זו טעות חמורה!

אמנם נכון שיש דברים שאני לא עושה שאם כולם היו עושים כן הייתי עושה (דברים טובים לא רעים, ומצוות שחובה לעשות אותם, לא רשות), אבל זה שאיני עושה אותם זה לא משום שכולם לא עושים אותם, אלא משום שזה קשה (כן, אני קצת עצלן ואני מודה בזה), וגם בזה אני משתפר(גם בבעיה הכללית-העצלות, וגם בבעיות הפרטיות-הדברים שצריך לעשות), כי חובתי להשתפר בהם, מי שלא משתפר בהם,זה או מחמת בורותו או מחמת עצלותו או מחמת כפירתו (כמו שכתבתי למעלה,רק באופן יותר מסוכם).

לא לענות למישהו על שאלה, זה לא ניסיון כ"כ קשה...

ואני חוזר ואומר-אני יודע עלי שאם אני עושה משהו לא טוב, זה מחמת עצלותי/בורותי, ובעז"ה ביום מן הימים אני אגמל מזה,ואני כבר עובד על זה!

יש לי מה להגיב,אבל אין לי כוח.אבל רק שתדעו שיש לי.מתו"ש
ואם גם לי יש מה להגיב על מה שתגיבי?אבגדה

ואם לא הבנת נכון? (ואם לא תגיבי, ואז אני אסביר לכם את הטעות,תמשיכי לא להבין)

וואווו...וואווו...מטרת השרשור לא הייתה להיכנסבל"חית

לדיבורים מגעילים כמו אלו שהולכים פה!!!!

תנהלו דיון עם רמה!!

מזה הדיבורים האלו???

כל מה שאתם אומרים אולי מוצדק, אבל יש דרך אחים שלי!!

דברו בכבוד אחד לשני...

יש כוח עצום למילים שאתם מוציאים מהפה...אז עדיף להיזהר ולא לקחת את הסיכון!

ולא כיוונתי את התגובה הזאת לאף אחד אישית, אלא אמרתי את זה בכללי לכולם...

אז אם מישהו נפגע..סליחה מראש!

יומעולה

ראשית-כדי שלא תצטערי שאולי פגעת בי, לא נפגעתי.אבגדהאחרונה

מאחר ואני היחיד (לפי מה שראיתי פה בשרשור) שכתב בתוקפנות.,אני מרשה לעצמי לחשוב שכתבת את התגובה בעקבות דברי.

מכיוון שכך, ברצוני לענות:

אני נזהר מאוד לא להשמיץ ולא לכנות בכינויים, אבל כאשר אני רוצה לתאר משהו (ע"מ להסביר את ההסתייגות/התנגדות שלי כלפיו), אז אני מנסה למצוא מה בו הדבר הלא טוב, למצוא איזו מילה מתארת אותו, ואז אני כותב את המילה-גם אם המילה היא עלוב/מגוחך/מזעזע, מאחר ומדובר פה בתיאור ענייני (ואני יכול להסביר למה בחרתי בכל אחד מהתיאורים, מה שעשיתי כבר לגבי שניים מהם) ולא בהשמצה/ניסיון לפגוע ביריב, אין סיבה להמנע מתיאורים אלו, ואף יש סיבה לומר אותם -ע"מ שבנ"א יוכלו להבין שיש בעיה בדברים, וגם מהי הבעיה בדברים.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך