בס"ד
אני רואה הרבה חב"דניקים ואני לא יודע איך לזהות משיחסטים ואיך להבדיל ביניהם..אפשר קצת עזרה?
בס"ד
אני רואה הרבה חב"דניקים ואני לא יודע איך לזהות משיחסטים ואיך להבדיל ביניהם..אפשר קצת עזרה?
כל הדתיים והחרדים מאמינים בהם.
זה אומר שכולם משיחיסטים? או שחוץ מכמה חב"דניקים אף אחד לא מבין את הרמב"ם?
חשבשבתשני יהודים עברו ברכבת תחתית, כשעברו בתחנה קינגסטון אוו., אחד אמר לשני: "כאן למעלה, זה הליובאוויטשר'ס שול"
והשני שאל : "מה זה ליובאוויטשער'ס?"
והראשון ענה לו: "זה היהודים שעוד מאמיניחם במשיח !"
ב"ה
אני רואה שמה שהרב שך אמר עליכם מעצבן אתכם, אה? ![]()
ב"ה
בשנת תש"ן או נ"א, אחד מתלמידי הישיבה המרכזית, שלא מצאה חן בעיניו , התערבותו של הרב העכט מאילת, הרים עליו יד, ואז הרבי פנה לרב ראסקין ע"ה, ואמר לו " יש לך בישיבה תלמידים שמקומם בפוניוביץ בבני ברק !"
אני ניזון מאימרות הרבי שהם תורה למשה מסיני, ולא מה"חידושים", חידושי בטן של אותו איש, שהוגדר בדייקנות ע"י מורנו הבעש"ט בספרו כתר שם טוב עמוד קמ"ח !!!
ולא צריך להתייחס אליהם. באמת...
כנ"ל עם העדה החרדית ושאר הזויים.
פעם התוועדות בקבר יוסף אמר מו"ר הרב יצחק גנבורג משהו על הרב שך והוא כמובן אמר "שך" בלי הרב אז הרב יהושע שפירא אמר לו:"הרב בשבילך" אז הרב יצחק אמר לו "שך" הם התווכחו איזה שהוא זמן ואז הרב יצחק אמר משהו על פרופסור ישיעהו ליבוביץ' אז הוא פנה לרב יהושוע שפירא ואמר לו "הרב בשבילך"
לחיים לחיים
אותו ישעיהו ליבוביץ' לא היה רב של אף אחד, לא היתה לו קהליה ובקושי עדת שומעים.
הוא לא היה מקובל על הציבור האמוני לכל סוגיו וגווניו.
לעומתו, הרב שך נחשב כראש וראשון לציבור הליטאי, ראש ישיבה מפורסם עם אלפי תלמידים ומאות רבנים ממשיכי דרכו.
בכל מקרה, נדמה שכל הוויכוח הזה לא מוסיף יראת שמים ולא מקרב את הגאולה כהוא זה.
לכן אני לא רואה טעם לעסוק בכך כלל.
ההיאך ת"ח בישראל (שעם כל הכבוד, כולנו יודעים שאין לו חצי ממה שהיה לגאון הרב שך זצ"ל) העז ליגוע בת"ח הרבה יותר גדול ממנו!!!
לייבוביץ' היה אפיקורס, ואמנם היו לו הרבה ממשיכי דרך, אך אף לא אחד מהם שומר מצוות, כמובן.
מאידך, הרב שך זצ"ל היה אחד מגדולי הדור של דורו, הוא היה אחד מהמנהיגים היותר גדולים שהיו לליטאים בשנים האחרונות.
אה, שכחתי את ההבדל הכי גדול. הרב שך היה ת"ח, וגם הרב גינזבורג שלך חייב בכבודו!
(אני מדבר על דואג האדומי.)
כי הוא מזלזל במצוות ואין לו ירא"ש.
מאידך, הגאון הראמ"מ שך זצ"ל, היה ת"ח והיה צדיק, ועצום בתורה. ממש אדם ענק. וממילא אתם חייבים בכבודו.
אילו מו"ר מרן הגאון הרב צבי יהודה זצ"ל היה שומע אתכם... אילו צעקות; "איך העזתם לדבר על משיח ד'?! אל תגעו במשיחי ובנביאי אל תרעו!!!"...
לו "הרב"
הרבנית נחמה ליבוביץ' קראה לו- "אחי הקטן והטיפש". כמובן שאין מה להשוות לרב שך.
ותלמידה-חכמה גדולה, אבל לא רבנית...
ואני יודע בדיוק למה הוא שאל ולכן עניתי מה שעניתי
ב"ה
...אנשים שזורקים סידורים בתוך 770 כי הם חושבים שהשכן לא מספיק קיצוני.
או אנשים שזרקו בלי בושה את הרב יואל כאהן כשהעיז להכנס ל-770.
או אנשים שחיללו את האבן הפינה, ועוד לא חסר דוגמאות הם באחלט טרוריסטים שלא מביישים את בן לדן !!!
כפית דעה בכח הזרוע, ולא בהסברה, זה טרוריסם נטו !!
אז החלטתם להתחיל לכבס כאן את כל הכביסה המלוכלכת???
תרגעו.
רק לפני יומיים בכינו שבגלל שנאת חינם נחרב ביהמ"ק......
ב"ה
זה בגלל שמושקי יצא לחופש הגדול והעלת באוב דיונים מלפני ששת הימים !!!!
ב1.9 זה יסתיים כי היא תחזור ללימודים !
קצת סבלנות כולה כמה שבועות !
וקצת כבוד לרבנים..לא יזיק...
גם הרבי וגם הרב שך היו גדולי עולם וכל אחד חייב בכבודם!!!
יש כאלה שיכולים לראות את זה גם בתמונות.
ובמחילה מכבודו, אף אחד לא צריך ביקורות של אדם שמעז לדבר בגדול בישראל.
אז ככה:
משיחסט זה אחד שמאמין שהרבי הוא חי!!
זו ההגדרה היחידה של משיחסט..ולא דבר אחר..
החבדניקים האחרים אמנם מאמינים שהוא משיח אבל לא מאמינים שהוא חי...
(מאמינים שיתגלה ויוציא אותנו מהגלות)
חבדניק ממוצע ישגע לך את השכל עם כל מיני הגדרות ביניים, כן קשה לזהות את הפלגים שם.
אף אחת מהם היא איננה עניינית.
כל אחד מבין את ההגדרה "משיחיסט" בצורה שונה - לחלוטין!!!!
אחד מבין שהכוונה למאמין במשיח (כפשוטו של מקרא). השני, שזה מאמין שהרבי חי,
הבעיה היא שבתוך זה גופא יש הרבה "דרגות", מה הכוונה שהרבי חי. האם בגשמיות או רק ברוחניות. וגם בזה כו"כ דרגות (מה הפי' רוחני, האם זה ככל שאר הצדיקים או שיותר מזה.....).
אינני יודע אם כולם מבינים מה שאני כותב, אבל בטח ויהיו שיבינו זאת כראוי.
בכל אופן לדעתי, אין מן הראוי להתעסק בעניין "שטותי" (=בלי שום תכלית, לא חותרים לשום מקום, וגם לא ייצא מכך מאומה! אין לי ספק).
יש כאלה שאוחזים שהרבי חי בצורה רווחנית.
יש כאלה שאוחזים שהרבי חי בצורה גשמית, רק מכל מקום עבר תהליך של מיתה.יש
כאלה שאווחזים שהתהליך של המיתה לא היה כמו שמבינים אותו וזה באמת היה שטויות.
יש כאלה שאומרים שכל המוות היה אחיזת עיניים, ובעצם הוא חי גמור, והראיה שלא נרשם לו תעודת פטירה בממשל האמריקאי.
הסיסמא המרכזית אצל חב"ד היא "ופרצת" - או בלשון שלהם לחבד (להפוך יהודי לחב"דניק) את היהודיים.
ולשם כך אומרים מה שעוזר לחבד יהודים , לא אומרים מה שלא עוזר.
ולכן חלק אומרים בגלוי שהרבי המנוח שלהם הוא משיח , וחלק אינם אומרים זאת בגלוי .
בטעות קוראים להם לא משחיסטים . אבל "לא משיחיסט" לעולם לא יוציא מיו את המלים " רבי מנחם מנדל שניאורסון לא היה ואחיננו משיח". נסה ותראה.
גם המשיחיסטים מתחלקים לשני סוגים : חוג מצומצם שאומר שהוא ... ורבים אחרים שלא יודעים שזו בעצם האמונה של החוג המצומצם .
אם תקשיב היטב לדברי הרב עובדיה יוסף , תבין במה העניין !
וגם:
הסתכלתי בוידאו שהביא אנונימיוראיתי שעד עכשיו לא ידעתי כלום
למה אתה כותב אנונימי ?
אתה חושב באמת שגם הנחמדות זה רק כזה חיצוני ולא ממש בלב ?
בזה אני חושב שאולי אתה קצת מגזים , אבל מי יודע.
א)הוא לא גדול ישראל כל החיים שלו זה היה מריבות
הוא לא התכון לרבי ולמעשיה נאה הוא לא התכוון רק נגד הרבי אלא לכל המריבות שלו
וממילא כל הרבנים שלכם חייבים בכבודו.
א)מי אמר לך?
ב) גם דואג האדומי היה ת"ח גדול
תיכנסו בבקשה ותקשיבו להפניה.
בבקשה לא להסית את הנושא למי נימוסי יותר ומי מנומס פחות.
הבעיה האיומה היא מה שהרב עובדיה יוסף מעיד עלעו : בחב"ד מאמינים שהרבי שלהם הוא אלוה וכך נתן להם להבין גם הרבי שלהם.
זאת הבעיה .
מניי 770 יודע לקרוא "דואג האדומי" לתלמיד חכם מובהק.
אסור שזה יסיט מהנושא המרכזי : בחב"ד מאמינים שבן אדם הוא אלוהים.
תקשיבו היטב לרב עובדיה יוסף במה שכתב אנונימי.
אולי הרב עובדיה מאמין בעצמו שהוא**** ואומר את זה על חבד שום חבדניק לא מאמין ברבי בתור ***
אולי הרב עובדיה מאמין בעצמו שהוא**** ואומר את זה על חבד שום חבדניק לא מאמין ברבי בתור ***
הדברים שאמר הרב עובדיה יוסף בוידאו שהביא אנונימי משכנעים מאוד , וכדאי לראות שוב את הוידאו שהוא מביא .
אנונימי גם היסביר שחבד מסתירים את זה.
ידוע
שבעיתון חב"ד "מעין גנים" מספר 117 , זה יצא בטעות החוצה . הרב גינצבורג גילה שם בטעות את מה שאסור לגלות מחוץ לחב"ד , והוא כתי הוא "בלי גבול בתוך גבול". זאת אוות אדם. ב
רור שכל מי שמחב:ד ינסה לטשטש , ולכן כדאי שבנושא הזה יחשבו רק כאלה שלא בחבד.
מאידך הגאון הרב שך זצ"ל לא.
נו באמת, מי יותר גדול מהרב שך? כל הרבנים החב"דניקים כיום לא מתקרבים לחצי ממנו.
מרן מו"ר הגאון הרב צבי יהודה זצ"ל אמר על הגאון הרב שך זצ"ל, שהוא מחרף, מגדף ומחלל ד'. אבל הוא אמר את זה על מישהו שווה-גדלות תורנית לו, לא על מישהו הרבה יותר גדול ממנו.
רבנו הרצי"ה לא אמר את זה על מה שהרב שך זצ"ל אמר עליכם...
בן אדם שלא שמעו ממנו דבר בש"ס או בפוסקים, וכ ספריו הם נסיון חיקוי כושל לאביו הגדול.
לא, הוא רבנו. מצטער שאני לא יכול לשנות את סגנון הכתיבה שלי בגלל כמה חסידים (הח' בשווא נח, מלעיל) שזועקים כי קראו למישהו שהוא לא האדמו"ר המנוח שלכם בכינוי 'רבנו'.
משה רבנו הוא רבנו. כך גם מו"ר מרן הגאון הרצי"ה קוק זצ"ל.
לא שמעו ממנו דבר בש"ס ובפוסקים? אתה דפוק, או מה?
אם היה פוסק עצום בענינים כלל ישראליים בדורו, זה היה רבנו הרב צבי יהודה זצ"ל.
נכון, לא באו אליו עם אתרוגים, והוא לא דן בסוגית כוחו וכוח כוחו - אבל כל תלמידיו מעידים על בקיאות עצומה בש"ס ובפוסקים, ובכל מרחבי התורה.
אדם שכשהיה שואל אותך באיזו סוגיה אתה מונח, והיית עונה לו ונוכח לדעת שהוא נשמע כאילו הוא ממש כעת למד את הסוגיה, ממש כעת עיין בכל הראשונים והאחרונים.
חוץ מזה, לשאלות פרטיות של אנשים שבאו לשאול אותו, הוא ענה, ואז כולם ראו כמה גדול הוא בכל התורה.
הגאון הרב שלמה יוסף זווין זצ"ל (שהיה חסיד של חב"ד...) אמר עליו שרק במקורות שלו לעולת ראיה הוא מקיף את כל התורה כולה!
האדם הזה למד עם אביו את כל התורה כולה, פעמיים!
הגאון הרב חיים דרוקמן שליט"א מספר שכשהם היו צריכים להדפיס את הספרים של מרן אביו זצ"ל, רבנו זצ"ל היה מקריא, והרב דרוקמן כותב. וכאשר רבנו מגיע למקור מסויים, הוא מאריך ומאריך במה שאורמ אותו מקור, בבקיאות עצומה; בש"ס, בפוסקים, בתנ"ך, בקבלה, ואף בחסידות. בהכל!
מה אתה לידו? אתה כלום, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות כעת זה להתנדף. פשוט כך. קבור את הראש שלך באדמה, מבזה ת"ח עלוב. מעכשיו ייקרא שמך בישראל "שי ניצן".
אתה יודע למה רבנו זצ"ל לא נתן שיעורים בגמ' והלכה? פשוט, מישהו שיודע ללמד תנ"ך ואמונה כמו רבנו זצ"ל, לא היה אז בישיבה, ולא היה בכלל! בעל תשובה אחד, שהגיע ממקומות אפלים מאוד, הוא כמעט נהיה כומר, לא ידע כלום ביהדות. היו איתו כמה חברותות, ופעם הרב איתן איזמן שליט"א שאל אותו עם מי הוא הכי אוהב ללמוד. בעל התשובה סיפר שעם מרן הרצי"ה זצ"ל. הרב איזמן הגיע איתו לחברותא של ושל רבנו, ואמר שהוא ישב בצד. הם התחילו ללמוד, ומה הם למדו? חומש בראשית, סיפורי האבות, בצורה פשטנית מאוד... הוא ראה איך רבנו מלמד, איך הוא קורא, איך הוא חי את הסיפור! מישהו שיודע ללמד תנ"ך כמוהו לא היה! את השיעורים בתנ"ך רבנו התחיל ללמד מיום היווסדה של מרכז, ומספרים שאפילו רה"י הראשון של הישיבה, מרן אביו זצ"ל, היה מתחבא מאחורי עזרת הנשים כדי לשמוע את השיעור ולא להביך את בנו הגאון! אפילו הרב זצ"ל!
אמונה הוא לימד כי אף אחד לא ידע אמונה באותם זמנים... כל לימוד האמונה שאנחנו מכירים היום זה בזכותו, כי הוא לימד את זה! ולמה? כי תומכי תמימים, פונוביץ' וחברון לא למדו אמונה כמו שצריך. רבנו ראה בזה שליחות, הוא ראה כמו שאפילו ת"ח גדולים לא יודעים אמונה ובכך שוגים בדרכיהם.
חיקוי כושל? הוא הוא זה שערך את רוב רובה של ספרות מרן אביו זצ"ל, הוא העיד על עצמו: "אני ההמשך האבסולוטי של מרן אבא זצ"ל!"
אתה חתיכת מבזה ת"ח, אפיקורס שכמותך. אילו לא הייתי לומד את 'יהדות ונצרות' של רבנו הרצי"ה זצ"ל, הייתי אומר שיש בך דין מורידין ואין מעלין. עדיף לך לשתוק, כדי שלא נגלה שאתה גם מין, ואז באמת יהיה לך את הדין הנ"ל.
מנהלים - אם הייתי מבזה את הרבי זצ"ל האחרון שלכם, הייתם חוסמים אותי, נכון? לא לעשות איפה ואיפה בכבוד התורה, ביזו כאן ת"ח עצום בישראל! כנ"ל בכבוד הגאון הרב שך זצ"ל שמבוזה כאן בכל שנייה אפשרית.
הייתי הופך אותו לצלי אש לו הייתי יכול
הגדולים וכבר חסמו אותו מאחד הפורומים בגלל דברי ההבל שלו ועל כך שדיבר על רב גאון בישראל ידונו אותו בשמים..
דוקא שמעתי שהרב הרצי"ה שלכם חושב בכמה דברים לא כמו הרב ש"ך ולא כמו הרב עובדיה יוסף ולא כמו הרבי מנחם שניאורסון . מה זה קשור בכלל?
אבל תגיד , מה הוא הסביר על זה שבתוכו בתוכו של חבד אומרים בסוד שהרבי שלהם הוא אלוהים, אבל כלפי חוץ מסתירים את זה כמו שמוניי770 עושה ? או שאולי מוניי 770 לא ממש בבפנוכו של חבד ולא יודע מה הולך שם .
ואם הרב שלכם אמר משהו על זה , בבקשה תיכתוב מה אמר ואיזה דברים הביא מהגמרא ומכל מיני מקומות בשביל להסביר מה לא בסדר בזה שאומרים על איש שהוא אלוהים , או מה כן בסדר. ובכלל אם מותר להצטרף אליהם.
דברים שהביא אנונימי הם כאו http://tinyurl.com/3jwbslr
זה לגמרי בסיסי , ואני חושב שרק את זה צריך לברר ושכל אחד אם יש לו ספק שיראה את זה לרב שלו שלא מחבד .
אז משה רבינו החשיב את עצמו כא-ל?
מה שכתוב צריך להבין, וכדי להבין צריך ללמוד.
זה מזכיר לי את התיחסות התקשרות לספר תורת המלך, נכנסו לדיון תורני בלי לדעת שמץ מהתורה.
מי שמוכן להכנס לדיון עם מקורות אין בעיה, מי שלא שימשיך להתעסק בדברים טובים - שיש לו מושג בהם.
הענין הוא פשוט מאוד, אלא שמרוב שפשוט, השכל לא כל-כך "כלי" לתפוס כזה דבר נעלה.
אגש לכך מזוית שונהי:
מוסבר בתורת החסידות, אשר בקרוב ממש, בגאולה האמיתית והשלימה, יתגלה מה שנקרא בזוהר "ישראל וקודשא בריך הוא כולא חד" (בתרגום: ישראל והקב"ה הכל אחד), ויתירה מזו, שעצמותו ומהותו של ה' דבר אחד עם יהודי. עתה יכול להיות שדבר זה נעלם ומסתתר, שיהודי והקב"ה זה דבר אחד ממש, שהרי זוהי מטרת הגלות, לגלות את יתרון האור מתוך החושך. אך בגאולה הקרובה ממש, הרי שדבר זה יתגלה. להבין איך זה בדיוק ומה זה, לא תכיל היריעה האלקטרונית הלזו, וככל שנסביר הרי שנקלוט יותר עד כמה איננו מבינים כלל איך הבורא הכל יכול ואנו, עם ישראל איננו דברים נפרדים, ובכל אופן, ככה זה, וכמובן שריבוי ביאורים תמצא בתורת החסידות ובקיצור יותר בספרי קבלה.
ובאמת אצל כלל ישראל יתגלה דבר זה רק בגאולה האמיתית והשלימה, אלא שישנו, על פי ציווי ה', יהודי אחד (לפחות שאני מכיר) שאצלו הגלות אינה מסתירה על הקשר והדרגה הנפלאה הזו, אצלו הגאולה כבר קיימת, ותפקידו לפעול את הגאולה הזו אצל כל עם ישראל וכל העולמות כולם. יהודי זה הינו, נשיא הדור, המשה רבינו שבדור, שהוא כמובן גם מלך המשיח, והוא היחיד שבאמת, באופן מושלם, מרומם מכל הגבלות הגלות, ולכן יכול להוציא אותי ואותך וכו' מתוך הבוץ של הגלות ולראות גאולה, החל מהגאולה הפרטית, הזו, לראות איך שיהודי והקב"ה דבר אחד.
כיוון שאצל הרבי, מאיר דבר זה בשלימות, הרי שהביטוי "עצמות ומהות כפי שהעמיד עצמו בגוף" כבר לא נשמע כ"כ רחוק, ובודאי שאם ה' רוצה שכך יהי' אז כך זה.
ואני מבין אותך שזה הפלא ופלא לנסות להבין את זה, כי אני רואה בשר ודם, אבל, כנ"ל, הקב"ה הוא כל יכול, וכך הוא רצונו ואדרבה, רצונו דוקא להתגלות בתחתונים, בגשמיות וחומריות העולם והגוף הנדמה בחומריותו גופי אומות-העולם, ומי יאמר לה' מה תעשה?!
ורק לקינוח, דבר דומה לזה מצינו אצל רבי שמעון בר יוחאי, שכתוב עליו בזוהר מה שאמר עליו צדיק אחר שהי' שם: "מאן פני האדון ה', דא רשב"י" (מהם פני האדון ה' - זהו רשב"י).
ועוד מקור שהרבי מפנה אליו הוא מה שכתוב בגמרא: "וה' בהיכל קדשו - דא (זה) רבי פנחס בן יאיר בבי מדרשא (בבית המדרש) דקיסרין (בקיסרי')" וישנם עוד ריבוי דוגמאות, ודברים נפלאים מגדולי ישראל בכל הדורות שאמרו בזה, ונלקטו בספר "על הצדיקים". (בטח אפשר למוצאו בספריות חב"ד גדולות, כמו ישיבות וכו').
ואסיים, במה שאמר הרבי מה"מ שליט"א, כאשר מחבר הספר "על הצדיקים", עבר לפניו בחלוקת דולרים, ע"מ לקבל את ברכת הרבי. הרבי חייך ואמר לו: "על הצדיקים כבר יש, עכשיו צריך על החסידים". זאת אומרת, הכל טוב ויפה ללמוד ולהשכיל בדרגת הרבי, אם כי העיקר הוא התוצאה, המעשה בפועל, ברמת ההתקשרות והביטול לרבי, והוצאת רצונו הקדוש לפועל - לחיות כבר בגאולה האימתית והשלימה.
ואגב לגבי הרב עובדיה ידועה אמרתו של הבבא סאלי זיע"א עליו כשהתבטא נגד ענייני חסידות וגם ישנם הרבה רבנים בחו"ל שאינם בקיאים בהלכות תרו"מ וזה לא אומר שהם אינם רבנים,ישנם רבנים שאינם מבינים מה זה חסידות ויחס של תלמיד לרבו בחסידות וזה שאינם בקיאים בזה זה לא אומר שאינם רבנים'.
הרב עובדיה יוסף בדק ומצא במאה אחוז שבחוג הכי פנימי בניו יורק מאמינים שהרב מנחם מנדל שניאורסון הוא אלוהים ! ושהרב של החבדים מעודד להאמין בזה .
גם הרב ש"ך ידע את הדבר האיום הזה .
על שניהם היתה מצוה להזהיר את כל הציבור מפני הדבר הנורא הזה.
זה דבר נורא וביקשו מהחבדים לשבת בשקט בצד , שנוכל כולנו לדון במה צריך לעשות בשביל להתרחק מכל זה ושלא ייכשלו בעבודה זרה כלפי איש.
אבל הם לא. הם מנסים לעשות חיסול ממוקד לכל גדולי ישראל שלא משתחוים לאל שלהם .
פשוט נורא . מישו קורא לרב ש"ך - שאני לגמרי לא בדרך הפוליטית שלו אבל לא רלונטי - מישהו מחבד קורא לו דואג האדומי או משהו כזה. איזו חוצפנוץ , איזה ביזוי תורה.
עכשיו ברגע שרואים שהרב עובדיה יוסף פוסק שבנקודה הזו הרב ש"ך צודק . מיד מרשה לעצמו החבדניק להשתולל נגד הרב עובדיה ולקלל אותו !
ואיזו הוכחה הוא מביא ? סיפור על הבבא סרלי שכאילו אמר דברים מכוערים על הרב עובדיה .
קשקוש !
הרב עובדיה יודע את הזוהר בעל פה מההתחלה עד הסוף ומסוף להתחלה . והוא אומר באופן הכי ברור שפולחן אלוהות כלפי איש - זה עבודה זרה !!!
ואחרי זה הוא אמר הוא טעה, אולי גם בזה הוא טועה?
ורב מוסים שלחם נגד כל דבר שריח תורה נודף ממנו , הוא שליח הסטרא אחרא.
כףכף, תלמד קצת היסטוריה לפני שאתה מגיב
ברור שהרב עובדיה טעה בעניינים פוליטיים . מה זה קשור?
כאן זה עניין תורני שבזה הוא מבין.
והוא אומר שאסור להגיד על בן אדם שהוא אלוהים.
הרבי שלך ושל החב"דים האחרים אמר לפני מלחמת המפרץ הראשונה . שאף טיל לא יגיע לארץ.
והוא טעה בגדול ! הגיעו טילים והרבה אנשים מתו מזה , שנחנקו במסכות .
אז מה עשיתם ? לא אמרתם שהוא טעה , אבל כן ניסיתם לטשטש את זה שהוא אמר וזה היה כתוב בעיתון שלכם לבתי כנסת.
( נראה אם תודה על האמת , או שתגיד כאילו שהרבי שלכם יודע מה יהיה יותר טוב מאנשים אחרים).
נכון שאתה לא "מושיקו " אלא איש מבוגר שמועסק על ידי חב"ד בשביל שיהודים יעזבו את מסורת היהדות שבבית ויעברו אליכם ?
הוא כן אמר שיהיה טילים לא כימיים והם לא יפגעו באף אחד.
וכך אכן היה.
הרבי התשמש הרבה בפסוק:"ארץ אשר עיני ה' אלוקיך בה מראשית השנה עד אחרית השנה"- א"י היא המקום הבטו ביותר לעמ"י.
ומזה הביטוי הרבי שלך- זה הרבי של כולם!
תתבטא בכבוד גם אם אתה חושב שאתה יותר חכם-הרבי הוא נשיא הדור-ונשמה כללית שאתה חלק ממנו
הרבי שלכם , וזה ביטוי מכובד כמו הרבי של חסידות ר' ארהל'ה או הרבי של חסידות קרשניף , אמר בצורה ברורה ביותר שלא יגיע אף טיל. הוא לא דיבר בכלל על טיל כימי.
ומה שאמר אכן לא היה !
אין בזב שום חוסר כבוד כלפיו , הוא בן אדם רגיל שיכול לטעות וזה לא נורא.
לא השויתי את החוכמה שלי לחוכמה שלו ולא אמרתי אפילו ברמז מי חכם יותר. אתה זה שכתבת כאילו הרב עובדיה יוזף פחות ממנו וכאילו הרב ש"ך היה פחות ממנו .
הוא לא נשיא הדור יותר ממה שהרבי מקרשניף נשיא הדור.
מאיפה צץ הדבר הזה שהוא נשמה כללית ?
וכאילו אני חס וחלילה חלק ממת . אז אסור לכוהן לעמוד קרוב אלי ?
מי בכלל נתן לכם את המחשבה המוזרה שאתם משהו מיוחד מכל החסידים .
ולבסוף שאלתי ולא ענית:
נכון שאתה לא "מושיקו " אלא איש מבוגר שמועסק על ידי חב"ד בשביל שיהודים יעזבו את מסורת היהדות שבבית ויעברו אליכם ?
(או שאין כאן כוונה לרב מסויים?)
ומי קבע את זה?
מושיקו:
"מוסבר בתורת החסידות" .
אז קודם כל חסידות וחב"דיות זה שני דברים שונים , רוב החסידים ייעלבו אם תחשוב שהם מחבד.
מושיקו:
"אשר בקרוב ממש, בגאולה האמיתית והשלימה, "
חסידים לא מחשבים מתי יבוא משיח .
מושיקו:
יתגלה מה שנקרא בזוהר "ישראל וקודשא בריך הוא כולא חד"
בזוהר בכלל לא כתוב "ישראל וקודשא בריך הוא כולא חד" .
שאר הדברים הם איומים ולא נחזור עליהם. בדיוק כך מסבירים הנוצרים שהזה שלהם זה אלוהים שעשה שייראה כאילו הוא איש. וכל מיני דברים כאלה.
ו"ההוכחה" של מושיקו שבן אדם הוא אלוהים , ושכאילו כתוב בזוהר שרשב"י הוא אלוהים זה הטעיה נוראית ! . כבר הסבירו המון מגדולי ישראל , שכל הכונה היא שאדם הולך בשלושה רגלים לבקר תלמיד חכם מלא תורה שה' נתן לנו.
ולא חס וחלילה שרב הוא אלוהים.
מי שאומר שהרבי מליובאוויטש הוא אלוקים הוא לא רק כופר, אלא מין!
הרבי שלכם נפטר אחרי שרבנו נפטר, וממילא רבנו לא ידע מה יאמרו עליו בעתיד...
איש אלוקים זה אדם שמחובר לאלוקים. למשל, משה היה איש אלוקים. זה אומר שמשה היה התגשמות של אלוהות? חלילה וחס ושלום, זו מינות!
![]()
בכ"מ, הצד השווה ששניהם קשורים ומדובקים באלוקים/מחשב, אך הם לחלוטין לא חלק ממנו,
לא יותר מכל אחד אחר.
למה לדעתך רש"י כתב את זה?
יש כאן מגיב שמשום מה נראה שמבין בנצרות ומבין שאותו דבר זה המשיחיות..
אגב אצלנו נוהגים לכתוב אלוקים, ודבר אחר על אלוקים אחרים (עיין פרשת האזינו) וד"ל
אצלכם ב-770 נהוג ללמוד כוזרי?
הכוזרי (בתרגומו של אבן שמואל, התרגום של אבן תיבון צונזר ע"י אויבי ישראל יש"ו) מבאר מהם יסודי ובסיסי אמונת הנוצרים, וכל הלומד כוזרי יודע את הנצרות פחות או יותר. זה לא שפתחתי חלילה את הברית החדשה...
אבל כן, האלוהיסטים למיניהם, אלה שסוברים שהרבי המנוח שלכם הוא אלוקים, הם מינים...
זה לא כפשוטו.
בצבא (בחלק של )הגנה ליהודי ארץ ישראל.
אין לו כ"כ פנאי.
ואגב בתור אחד שהסתבב שם אין אף אחד שאומר שהרבי אלוקים אלא שאלוקים שוכן בתוכו במידה רבה מכל אדם אחר.
שזה הפירוש בכל המקומות שקראו לתנאים וכו' ע"ש של ה'
וברור שהחבדניקים הפושטים ( כמו אצל הדרוזים) לא מודעים לאמונות הסודיות של החוג הפנימי .
ולכן סתם חבדניק לא מאמין שהרבי של החבדניקים הוא אלוהים. ולכן אפשר לצרף למנין סתם חבדניק.
ואם מוהל חבדניק עושה ברית מילה לא צריך לחשוש שהוא מהחוג הפנימי ולא צריך לחזור ולהטיף דם ברית.
וחותם אלעד . מה חשבת שיעשה?
מי שמעוניין יש לי בלוג בערוץ, אפשר להכנס דרך החתימה, שם תוכלו לראות אפילו תמונה שלי 
תתפלאו לשמוע- אבל אני חי וקיים ויש לי ישות עצמאית מבלעדי מושיקו.

אהבתי את היציאה למלעה (שלהם)
אבל היא לא שווה יחס ![]()
אומרים משהו עם "הרבי זצ"ל" לחבדניקים.
אם הם מתעצבנים שהרבי חי-משיחיסטים
אם השיחה ממשיכה-לא משיחיסטים
הרב עובדיה יכול להגיד מה שבלו וזה לא משנה שום חב"דניק לא מאמין שהרבי הוא**** ומי שמאמין זה אולי 1-2 לא יותר מבין????????????????????????????
מי שמאמין שהרבי מילובוואיטש הוא המשיח, ושהוא חי!
הוא גם נקרא משיחיסט?
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.
אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...
אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?
חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.
נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.
אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)
יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)
שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.
אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.
באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.
לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.
אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.
התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.
לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).
תודה
היי,
במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.
תודה!
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

תקציר:
האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -
"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.
דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇
לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.
https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267
מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.
נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.
נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.
הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.
אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו
"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".
שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .
עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .
כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !
לילד אין אבא - לכן אין מזונות . נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏
המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.
75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.
כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.
מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.
ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.
אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.
אולי יש פה מסר מן השמים:
וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).
לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.
כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.
סימוכין:
הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."
האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד
שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.
זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).
והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:
"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".
ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.
אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.
מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.
אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב
גם יד שניה
מישהו יודע היכן ניתן להשיג?