נמאס לי.Slow motion

כל הזמן חברות שלי יורדות עלי.

בצחוק, אבל זה לא נחמד, והן לא מפסיקות, גם כשאני אומרת להן.

ויש איזו מישהי, שכל הזמן יורדת עלי על משהו שהתלהבתי עליו לפני שנה, וזה כבר ממש מעליב. 

נמאס לי. הייתי אומרת אם כאלו חברות מי צריך אויבים, אבל הן חוץ מזה סבבה, בערך.

אוף, נמאס לי.

--

זה סוגשל פריקה מוזרה...

תתעלמי מהמם!!!מעפר אני באה

ואל תתייחסי אליהן (בהכל) עד שהן תבנה  שזה מעצבן אותך!!

ולמה את חושבת שהן עושות את זה?Slow motion

כי הן יודעות שזה מעצבן אותי. גם אם אני מתעלמת.

יש שתי אפשרויותענבל

1. תתעלמי ותקווי שמתישהו הן יפסיקו (זאת האפשרות המועדפת)

2. פעם אחת כשהן ממש יעצבנו אותך תוציאי עליהן את כל מה שיש לך על זה שהן יורדות עלייך תגידי להן מה את חושבת ותאמיני לי מניסיון אם תעשי את זה בצורה קצת חריפה הם יפנימו את המסר.

תודה Slow motion

עוד יותר גרוע~מישי~

חברה שלי נהנית כשאני מתעצבת עליה וזה שאני מסבירה שזה פשוט לא יםה להציק למישהו אחר זה מצחיק אותה שאני לוקח רציני ואני מתעצבנת.
אז אני משתדלת פשוט לצהתעלם אבל זה לא תמיד עובד....):

לגבי 2שואף לאור

להזהר מכעס ומבעיות הלכתיות שכאלו שיכולות לנבוע מ"התפרקות".

אני ממליץ לדבר להן אל הלב ולהגיד שהן פוגעות לך. ואם נראה לך שזה לא יעזור בצורה הזאת תזכירי להן בנועם שהן יהודיות שומרות תורה ומצוות וחלק בלתי נפרד ממהות חייהן זה "ואהבת לרעך כמוך" וכמה חמורה "הלבנת פני אדם".

בהצלחה !.

לגבי המלצתך~מישי~

אתה יודע כמה אני מסבירה לה דברים כאלה???. היא לא מקשיבה! זה מצחיק אותה שאני לוקחת דברים כאלה ברצינות.

-סליחה על הניצל"וש......-

הוצאת לי את המילים מהפה (:Slow motion
כול כך מוכר לצערי מרדכי

אני מכיר את זה יותר מידי טוב.

יש עליי לא מעט ירידות שגם מהם התלהבתי לפני שנים אחדות, אבל זה נמאס, יצא מכול החורים!!

יש לי שני חברים טובים (או שאני חושב שהם כאלה) שכבר לא קוראים לי בשמי אלא בכינוי שהם הדביקו לי.

ל-אמירפורר

גם לפי ההלכה מותר לפעמים להתרגז כעס זה לא דבר שלילי  תמיד, לפעמים הוא יכול להיות מאוד חיובי.

ציטוטחרותיק

"תתנהג תמיד לדבר כל דבריך בנחת לכל אדם, ובזה תינצל מן

הכעס שהוא מידה רעה להחטיא בני אדם..."

אני מקווה שזה מדויק

זה לא מדויק...רצח!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)

"לכל אדם...ובכל עת"

אני לא מכיר הלכה שמדברת על להתרגז באמת,יש לך מקור?שואף לאור

מה הכינוי?דניאלהה
תקבע להם עובדה,לא לקרוא לך בכנוי הזה.שואף לאור

לפעמים אנשים שכוחים שהם פוגעים באחרים מלהט כלשהו ,לפעמים מלהט של פיתוח דיון או "משהו לדבר עליו".

אינני יודע אם זה המקרה אבל אתה צריך להבהיר להם חד משמעית שאתה לא מוכן שיקראו לך כך ושזה פוגע בך.

יש פרסומת כזאת, "טיבעי שלא תשלוט בעצמך," >>אוהבת את אבא

בס"ד לק"י.

בעיקרון זה מדבר על צ'יפס, אבל זה תקף גם כאן, לדעתי.

תיראי,

זה מתסכל שיורדים עלייך, פוגעים בך או משפילים אותך.

אף אחת לא הייתה רוצה להיות במקום הזה, בחיים.

תשמעי, 

איך שאחרים רואים אותך - זה מה שאת משדרת.

אל תתני להם לרדת עלייך,

פשוט לא.

את רוצה שזה יפסק?

שדרי שמה שנאמר עליך ממש לא מצחיק, ושאת לא מקבלת את זה בכלל.

כנראה שדפוס ההתנהגות שאת משדרת להם מאפשרת להם להתנהג אלייך איך שהן מתנהגות.

שימי לב לכך מאוד.

תסתכלי להן בעיניים כזה ותסמסי להן משו...מיריצ'י =)

ואז תסנני כזה "סתמי" חטוף ותלכי משם בהליכה רגילה ומאיימת כזו...( כמו שיש בסרטים!!! )

אבל רציני, זה יעזור לךך!!!!!!!  (מנסיון....,בערך...=])

בהצלחה!![=

לא כך פותרים מחלוקות,מה גם שזה אסור.שואף לאור
למה אסור? (באמת אני רוצה לדעת)~מישי~

אם חברה שלי מציקה לי כל הזמן אסור לי להגיד לך תעזבי אותי וללכת משם? (לדעתי בצורה שבה היא אמרה זה לא טוב אבל כן צריך להבהיר לה שדי, נמאס לי, לא?)

כ"כ מוכר..טובי =][=

מוזמנת לאישי.

--נושי104

לדעתי, יש לך שני דברים שאת יכולה לעשות..

1. שהם יורדות עלייך, אז נכון הם כזה מצפות שתשתפי איתם ותצחקי איתם ביחד?

אז פשוט תהיי כזאת אדישה, ותגידי להם כזה-לא, זה לא מצחיק אותי.. 

ואת יכולה גם להגיד להם- בבקשה, תפסיקו לרדת עלי, זה באמת לא נעים לי, וכבר מציק!

2. אני יגיד לך מה שאני עושה.. אני כזאת ילדה קרועה ושרוטה, אז יש הרבה במה לרדת עלי.. 

ובאמת, אני לפחות, כבר התרגלתי.. באמת אין לי בעיה שיורדים עלי..

צריך לדעת להחליק..

תשתתפי איתם כזה..

נגיד אני, כל הזמן יורדת על עצמי [] .. כאילו, תנסי לקחת את זה בסבבה..

זה לפחות מה שעוזר לי..

בעז"ה שיהיה בהצלחה! ערב טוב!

2.שואף לאור

אני לא חושב שאת צריכה להשלים עם זה.

כמובן שמה שצריך לשפר לשפר (אם יש משהו לשפר ) ,אבל אל תפחיתי מעצמך ,ואל תיתני לעצמך תגיות של "סוג ב'" ,ובטח שאל תתני לחברה לתת לך תגיות שכאלו ! (אם זה רלוונטי).

ארחיב קצת בתופעה הזאת של אדם שמבזה אדם אחר באופן כללי וזה לאו דווקא תואם בצורה מלאה לכל מציאות ומציאות.

"לרדת" על מישהו זה מלכתחילה מעשה לא לגיטמי ואסור בעליל ,זה ביטול ישיר של מצות. איזה סיבה יש "לרדת" על מישהו ? ,מי הוא אותו אדם "שיורד" על מישהו שיחליט אם המעשה של אותו אדם "מצחיק"?,שכביכול "ראוי לירידה" ? הרי זה בסה"כ חשיבה סובייקטיבית,"יורדים" על מישהו כי הוא חורג מן הנורמה.

וכאן יש לתהות על המושג "נורמה" ,מה זה נורמה ?. האם זה לא לגיטמי שכל אדם ינהג ,ילך,יתלבש,יחשוב כפי שהוא חושב במסגרת ההלכה שציוה אותנו ה' ?,כאשר מדובר בחריגה מההלכה זה בהחלט לא לגיטמי משום שה' ציוה אותנו וכרת איתנו ברית ,והוא אבינו וסיבות רבות נוספות. אך שזה במסגרת ההלכה והלגיטמיות מיהו אותו אדם שיבזה אנשים על כך שהם הולכים לפי דרכם הלגיטמית ? מה זו היומרנות הזו לקבוע לאנשים את הלך רוחם ?.

דיברתי על המושג נורמה בצורה מצומצמת יכול להיות שיש לה פן יותר רחב שלא התיחסתי אליו והוא לגיטמי(אינני יודע).

זה על קצה המזלג ,אך אינני דן את כל אותם אנשים ש"יורדים" על אנשים אחרים בעבירה על כל אלו ביודעין שהרי זה הלך חברתי רע שהתפשט והם אינם חושבים על מעשיהם אלא מחקים אחרים ,ומכיון שזה הלך שלילי צריך לעקור אותו מן היסוד,והציבור שומר המצות הוא הוא שמסוגל לזה ,אם ירצה ללכת בדרך ה' בלבב שלם,אם יפתח את תורת ישראל ויראה בה את "ואהבת לרעך כמוך" ,וכמה חמורה היא הלבנת פני אדם,רכילות ולשון הרע.

בהצלחה לנו בזה.

יש הבדל בין יורדים מתוך הרגל~מישי~

שאני מודעת לזה שזה קורה גם לי לפעמים (למרות שאני מנסה שלא), לבין יורדים מרוע לב. כאלה שאתה מעיר להם ורואים שבאמת באמת נפגעת אבל מה זה מצחיק אותם אז הם מנים עוד יותר לפגוע בך ולעצבן אותך זה עושה להם טוב על הנשמה. זה נורא בעיני. ועם כאלה אין סיבה שאני אשמור על קשר ולדעתי אני אפילו יכולה לחתוך איתם את הקשר בצורה לא נעימה כי הם רק פוגעים בי וגם יגרמו לי לפגוע באנשים אחרים כשאני איתם (לרדת על אנשים אחרים)......

לגבי צורה לא נעימהשואף לאור

יש לשים לב דוקא לעשות הכל כדי לא לפגוע וכדי לא לעבור על המצוות,דוקא כי הם לא שמו דגש על זה ! ,הרי כל המטרה היא מיגור התופעה !.

מעבר לפן האישי של עבירה על מצוה ופגיעה באחר למרות שהוא פגע בך וכו'...

כן... אוףף זה ממש קשה.~מישי~

יש לי חברה שלגמיר לא מבינה מה הבעיה במה שהיא עושה והיא באמת מצעבנת אותי ממש ממש ונורא קשה לי להתאפק ולא להתעצבן עליה בחזרה.

חוה!!אנחנו לא יורדות עלייך אנחנו בסה"כ אומרותתן חיוך....=)

פה ושם דברים נכונים שאת צריכה כבר לשנות!!!!;)

חוה!!!!!חולים עליך!!!!!!!!!!!!!!!נשיקה

ואמיר-זה לא מפחית מעצמך, יש דברים שכן צריך להיות רכים וזורמים..זה הופך ת'אדם למישו שכיף ונעים להיות איתו...[כמובן, לא תמיד...וגם היה פה שירשור על הזרימה, אז אני חושבת שלא צריך כל הזמן לזרום אבל יש פעמים שחייבים לדעת את זה!]

תקנו אותי במה שאני טועה!

אני בידיוק כמוךקשקושה קטנה

ואני עושה כמו שנושי104 אמרה נהית אדישה כזאת ואומרת להם "זה לא מצחיק אותי" והולכת ואז הם קולטות.

פעם אחת הם ירדו עלי על משהו שלא היה מה לרדת עליו (כאילו אמרתי על איזה סרט שהוא ממש יפה ואז הם צחקו עלי..) אז עשיתי להם את זה כל פעם שהם ירדו עלי והם קלטו תרמז...

קיצור, תהיי אדישה תסנני להם משהו ותלכי הם יקלטו את זה.

ב"הצלחה!

לנתק קשר???לא קצת הגזמתם??כישוף כושל

לדעתי כדי לך לקחת את הבת הכי רגישה מתוך החברות שלך ושחנישי איתה.......

כשהיא תפנים תבקשי שהיא תעזור לך להסביר לכולם!!!

עצה- שלום לאמונות

נכון הכיף שבלעצבן זה לראות את השני מתעצבן?

אל תתעלמי!

תמשיכי את זה ואז הן ירגישו מגוחכות...

דוגמא:

"היי!! רואה את ההוא עם התלתלים? את תתחתני איתו..."!!

"יש! אתם באות לחתונה?" / " איזה כיף, מצאתן לי בעל... אתן תישארו רווקות זקנות"...

אני כמעט חותמת לך שהם ירגישו שכל הטעם של הירידות אבד והם יפסיקו...

חוצמיזה, את יכולה לגחך בינך לבין עצמך (אבל שיראו, כן??) 'טטווובב....'... עם פרצוף מרחם/ משועשע...

בהצלחה!!!

אפשר להגיד משהו קצת מהצד השני?רק שמחה

בתור אחת שהיתה בשני הצדדים. זה ממש פוגע, מעליב ומעצבן אבל אני די בטוחה שזה לא נעשה מרע לב (ואם זה כן -לא כדאי להמשיך להיות חברה שלהן.)  בנות נהנות להיות שנונות, לצחוק ועוד שטויות כאלה, הן לא חושבות  שזה פוגע בך עד כדי כך, כדאי שתבהירי להן את זה ככה שלא יהיו ספקות  בעניין.

עוד עצה שכבר אמרו כאן: תרדי על עצמך. א. זה מראה שיש לך ביטחון עצמי  ולא אכפת לך לצחוק גם על דברים שאת לא הכי טובה בהם. ב. נראה לי שהן פשוט ירגישו שאין טעם לצחוק עליך אם את בעצמך צוחקת על עצמך....

ותזכרי , בגיל ההתבגרות (איזו סבתא אני) בנות פחות שמות לב למה שבנות אחרות מרגישות ואומרות, כולן יותר שקועות בעצמן  ואולי אפילו את פגעת בבת אחרת בלי לשים לב כי ככה זה!!!! צריך לפתוח את העיניים  ולבדוק עשר פעמים את עצמנו.

זה נשמע כאילו אני ממש לא מסכימה איתך אז שתדעי אני ממש מזדהה איתך וזה ממש מעצבן אותי אבל אלו כמה דברים שחשבתי שיעזרו....

איזו פאדיחה אם את חברה שלי ואני יורדת עלייך. סליחה...

בחמשוש שלי הייתה תקופה ארוכה..tompak

שכל הזמן היו יורדים עליי.. סזה היה פשוט יושבים חבורה של

ארבעה חמישה חבר'ה מסביבי וכל אחד זורק איזו הערה מעליבה אחרת..

ואז באיזשהוא שלב.. כשהמאס לי רדפתי אחרי אחד מהם ופשוט פוצצתי אותו מכות...

הוא היה נראה ככה בערך..זה היה אחד המשחררים... והיום אנחנו די חברים...

וגם העיצה של שלום לאמנות היא אחלה...tompak

אבל תקחי אותה כדרך חיים.. כמו שאני עשיתי מאז... זה גם מצחיק...

אני חושבת שאולי אפשר לרדת על עצמך תלוי מתיענבל

יש ירידות שלא אני לא ארד על עצמי כי הן ממש מורידות את הכבוד העצמי שלי ועושות ממנו סמרטוט ואני לא צוחקת.

אבל אתם צודקים שיש ירידות שלזרום איתם זה הכי טוב (למשל ירידות על שידוכים אהמ אהמ) אבל ברוב הירידות אני לא זרום כי כבר נמאס לי שיורדים עלי ואני ממש מבינה את פותחת השרשור יש פעמים שזה מוגזם ומרגיז.

ואאו כואב! אבל לי זה היה פי 10!אותי

אצלי כל הכיתה היתה נגדי , זה היה ממש ספורט תחרותי לפגוע בי! הייתי יושבת בכיתה ושעות על גבי שעות הייתי משחירה דפים אבל שותקת בגאון וזה... זה פשוט פוצץ אותם. אחת צעקה עלי ואז אמרתי לה "מה את רוצה?? את רוצה שאני יצרח עלייך??" ואמרתי את זה בקול רגוע והיא ממש התפוצצה "כן, אני רוצה  תצעקי עלי!!" ולא עשיתי את זה. הדבר הכי גרוע הוא לבכות ולהראות שאת חלשה! בקיצור אני בטוחה שהקב"ה יתן לך כוחות כמו שהוא נתן לי!

בהצלחה!! גאה בך!

אופס...חח לא הייתי מתכוונתצ לכאת'י תגובה...מיריצ'י =)

אבל הפעם באמת במת מנסיון (קרה לי השנה...) אומרים לך משו-פשוט ת-ש-ת-ק-י-!!!!!!!!!!!!!

ואז הן יתחילו לצעוק עלייך, ומה הן לא יעשו ,אבל את? שותקת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ואז שזה כבר מגיע לדברים של ידיים-פשוט תצאי מהכיתה ותלכי למורה...

תעני להם איזו תשובה תוקעת כזאת,בובי שלי=]

שלא יהיה להם מה לענות..

חברות שלי יורדות עלי מלא.. אבל זה בכלל לא כ'פת לי.. כי אני יורדת עליהם בחזרה..

ובכלל, כולם אצלנו כאלה ציניות.. זאת האופנה..

אי אי אי ,זה הסיפור שלימה'

זה מזעזע ונורא,אולי עדיף לחפש לך חברות טובות באמת.

לא, אני לא יכולה.Slow motion

אלו לא ממש ירידות שיש איך להקניט בחזרה.

וכן, הסברתי, ביקשתי, התעלמתי, הכל-כלום לא עזר.

אלו בנות נחמדות, הן עושות את זה בצחוק, אבל למרות שאני אומרת להן שזה פוגע בי ודי נמאס ומבקשת שיפסיקו הן ממשיכות...

ועוד הבת העיקרית היא בת שאני עוזרת לה המון המון כשהיא עצובה.

אוף, למה יש לי חברות כאלו לא רגישות ולא מתחשבות ולא מבינות?

.[=!!smile

אני גם מצטרפת לעל מה שאמרו מעלי^^.. אבל גם צריך להסתכל על עצמך. אני מכירה מישי שאם אומרים לה "חפרנית" או "וואי.. חפרת.." - בלי שום כוונה להעליב, היא הולכת לצד ובוכה וכו' וכו'..

אז נכון, זה פוגע.. וצריך לבקש מהחברות שלך.. וכל מה שכבר אמרו... אבל גם צריך לקחת הכל בפורפורציה..

בהצלחה..

הייקאפחית

תקשיבי

גם עליי היו יורדים הרבה השנה עד שכבר ממש נעלבתי והתעצבניתי כי כולם בערך ירדו עליי בצחוק

ואז אמרתי להם שזה לא נעים לי והראיתי להם שאני נעלבת ומתרחקת מהם ובסופו של דבר לאט לאט הם הפסיקו

ועשיו פעם ב. הם צוחקות עליי

(הם חברות טובות שלי אז הם הבינו והפסיקו)

מקווה שעזרתי

(אם את רוצה לדבר באישי את מוזמנת

לכל הבנות שאנחנו יורדות עליהם בשידוכים..........בס"ד

זה ממש ממש בצחוק ................

באמת בלי כוונה לפגועה .......

אל תקחו את זה אישי זה סתם בא מתוך שעמום או משווווווווו

פשוט זרמוווווו

תצחקו אלינו בחזרה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!@@@@@@@@@@@@@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!בס"ד

דווקא כל פעם שאתן עושות כאילו זה לא מעליב זה מראה כמה אתם חנוניייייייים

וגם אנחנו מעצבנות עוד יותר..................

פשוט ליזרווווווווווווום!

אוף קפץ לי.. בס"ד כנסי-קשקושה קטנה

לא תמיד אפשר לזרום לפעמים זה נכון וזה פוגע..

מי שצינית ויורדת על אחרות צריכה לשים לב מה היא אומרת ולמי היא אומרת. זה לא מראה שום חנוניות!! אני מכירה בנות מה שאת קוראת "חנוניות" ודווקא הם אלה שיורדות עלי הכי הרבה.

יש כאלה שאפשר לזרום נגיד בשידוכים לא אכפת לי אני תמיד זורמת אבל לפעמים זה מעצבן ממש!!

מסכימה איתךSlow motion

סליחה, אני לא חושבת כחשברות שלי ורדות עלי בפעם המיליון, ואמרתי להן להפסיק והם יודעות שזה פוגע בי, אני צריכה לזרום.

ובטח שבטח פה זה לא המקום לקרוא לי חנונית. 

אני אמרתי להן, ביקשתי מהן, כעסתי עליהן. כלום. ה'חברות' ה'מדהימות' שלי ממש 'מתחשבות' בי.

ועוד אחת מהן, היא יותר גרועה. היא אחת מהשתיים המרכזיות שיורדות עלי, ולמרות שבד"כ היא מתחשבת ומבינה פה היא סתךם מ געילה.

ועוד כשאני יורדת עלייה בצחוק (והרבה פחות משהיא יורדת עלי. פעם בהמון זמן. ולא ירידות שפוגעות, כמו שהן עושות לי למרות שהן יודעות, אלא סתם ירידות. או נגיד כשבצחוק נתתי למישהי דוגמא לדרשות משעממות אז אמרתי שמות של כמה בנות, והבת הזו, נקרא לה טלי, הייתה ביניהן. וזה היה בצחוק והיא ידעה את זה וזה כאין וכאפס לעומת הירידות שלה עלי) היא מתחילה להרביץ לי ('בצחוק'. גם כן צחוק. פעם קיבלתי שטף דם ממש גדול וכואב הודות לבת המקסימה הזו) ודה נמאס. ולא משנה כמה אמרתי לה.

והיא אומרת שזה כי אני יורדת עליה. וכשאני אומרת לה שהיא יורדת עלי היא אומרת 'מתי? מה אמרתי?' ומיתממת. ואני לא אתחיל להגיד לה את כל הפעמים, כי אני לא זוכרת את כולן לפרטי פרטים...

(אגב, זו בת שאמא שלה פעם לא הזכימה לה להתחבר איתי בטענה שאני 'אלימה' כי פעם נתתי לאיזו בת ממש ממש פגעה בי בעיטה... גלגל מסתובב...)

יש לי המונמון מה לומר לך אבל באישי... אורח בעולם
בכיף (: אם יש מישהו שיש לו משהו להגיד לי באישי-Slow motion

מוזמן. גם אם אני לא מחוברת.

ליאור- שכל אחד ואחת יעשו את מה שהם חושבים לנכון..נושי104
לא צריך להסתבך ....נתו

פשוט תגידי להם למה את צוחקת עליי כדי לעצבן אותי זה עושה לך טוב זה מראה שאת אדם מגעיל ושפל (או שפשוט תגידי לה עם זה עושה לך טוב אני מסכימה לך ואחרי כמה זמן היא תפסיק)

וגם עוד אפשרות 

להגיד לה את יודעת למה את מעלךיבה אותי וצוחקת עליי כי יש לך חסרון וכדי להעלים אותו את מראה איזה חיסרון בי וזה אומר שאת תלויה באשים אין לך דעה ואת ילדה מסכנה שלא טוב לה עם עצמה אז היא מציקה לאחרות 

עובד בדוק!

הם עושות את זה כי הן באמת חושבות שזה מצחיקSlow motionאחרונה

לאו דווקא כי הן רוצות לפגוע. רק שבדרך אגב זה פוגע, והן יודעות את זה ומתעלמות...

אבל בהחלט, מי שצוחק על אחרים סימן שלו עצמו יש בעיה.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך