מענין אותי מאוד לשמוע מה יש לכם להגיד לגבי מה שכתבו ברשות הדיבור "10 נקודות לבני ברק" בעד מי אתם בעד הראשון שכתב דברים בעד בני ברק או בעד השני שכתב דברים נגד...אשמח ממש לפתוח על זה דיון...ערב טוב
בשני הציבורים (חרדים ודתיים לאומיים) יש יתרונות11223344
בשני הציבורים (חרדים ודתיים לאומיים) יש יתרונות וחסרונות ולכן שני הכותבים צודקים לדעתי
^^^^אבגדה
את צודקת השנייה הייתה מיותרת11223344
מה גם שבדרך כלל לא נהוג להגיד ביקורת במקרה שזה לא עוזר גם ככה ולכן גם אם הביקורת של המאמר השני הייתה נכונה היא לא הייתה צריכה להופיעה בעולם קטן
את הראשון לא קראתי....רבקה...
את השני קראתי את ההתחלה אבל הפסקתי... זה ממש עיצבן אותי....
כאילו, מה הקטע למצוא את החסרונות שלדעתכם יש בחרדים? ועוד לפרסם את זה?
זה נראה לי ממש ממש לא לעניין....
אולי הגיע הזמן שסוף סוף נסתכל על הדברים הטובים שיש בהם? (ויש הרבה)
זאת הבעיה!nbsa155
את הבנאדם הראשון לא קראת וזאת הבעיה!אין לי בעיה כ"כ גדולה עם חרדים,אבל הראשון כתב את היתרונות ועד כמה בני ברק טובה וכו'.....אז השני ענה לו באותה לשון,שבני ברק לא כ"כ טוב....
אה, אופס...רבקה...
אני עדיין חושבת שהשנייה מיותרת, ישמצב שמי שכתב את זה התעצבן על בייתרונות שהראשון כתב או משו' כזה..
זה רק מראה עד כמה אנחנו מתחנכים לשנוא את החרדים... בנאדם ואה שאמרו עליהם משו טוב וישר יוצא על זה....
מי אמר שזה חסרונותמישי מכוכבינו
בעינך זה חסרונות כי זה לא האידאולוגיה שלך אבל בגלל זה להגיד שהעיר לא טובה זה ממש לא נכון בעיני...הנק' שהשני כתב הם דברים(ברובם) שהם פשוט האידאולוגיה של החרדים-לאכול בשמיטה יבול נוכרי לא ללכת עם מטפחות וכו זה מה שהם חושבים שנכון כי זאת האידאולוגיה שלהם אז למה להגיד שכל הדברים הבאמת מדהימים שיש בבני ברק שאמר הראשון כאילו לא מתקימים?! בגלל שהם עושים את מה שבעינהם הכי נכון לעשות זה אומר שהם לא טובים נראה לי שאנחנו ממש צריכם להתפלל שנצליח להקים כזאת מעצמה של תורה שמתנהלת כל כולה עפ"י העקרונות בה אנו דוגלים...
מישי מכוכבינו
את כ"כ צודקת כמו שמחדירים ללב ב"ה אהבה גם לחילונים לדעתי לא פחות אנחנו צריכים לעבוד על האהבה וההבנה לחרדים...
לדון לכף זכות- לראות את הדברים הטובים בכל דבר!
אביה7
לא יודעת מה איתכם - אבל אותי זה ממש עיצבן!!מוחין דקטנות
בכתבה הראשונה ממש שמחתי שמישהו מעלה את זה...כי זה באמת כ"כ נכון!!
תחשבו לאיזה מצב הגענו!!: כל היום מדברים על אהבה לחילונים ושאנחנו עם אחד..( כל זה נכון באמת! לא מזלזלת..!!) ואת החרדים.. איך לומר?? לא מחבבים...
למרות שיש לנו הרבה יותר משותף עם החרדים.
אז לפני שאתם מרצים הרצאות שלמות על הקירוב שצריך להיות עם החילונים אז תחשבו שגם החרדים הם לא מפלצות והם חלק מהעם שלנו..
לא יודעת... אבל זה תמיד הפריע לי היחס המעודף הזה לחילונים...
טוב... נחזור לנושא!!@@ (סליחה שקצת ניצל"שתי.. תמיד היה לי הרבה מה להגיד בנושא הזה..)
אז... חלק מהדברים שהוא כתב (בכתבת השניה) היו ממש ממש סטיגמות!!! אין לידי את עולם קטן אז אני לא יכולה לצטט. אשמח אם משהו יעלה את שתי המאמרים.
ותפסיקו תמיד לראות את הכל בצורה השלילית!!!
אם היית באמת בבני ברק היית יודע שממש לא כולם הולכים שם עם פאות!!!
וממש לא זורקים שם אבנים על מכוניות שטועות בשבת...(ונגיד שאפילו בן אדם אחד זרק... זה לא כל בני ברק!!)
זה ממש לשון הרע על עיר שלמה!!!!
ובא נגיד - זה עדיף מאשר ללכת ברחוב ולראות בנות עם בגד יים... !!!
-סליחה.. יצא לי קצת מבולבל... מקווה שהובנתי, לא ממש הצלחתי לכתוב את כל מה שרציתי...
אשמח לתגובות!
אה.. עוד משהו
!! אין בעייה לכתוב גם את החסרונות.מוחין דקטנות
אבל הוא עשה את זה בצורה ממש לא יפה (לפחות לדעתי..)
היה אפשר בכיף לעשות את זה בצורה אחרת...
נכון!!nbsa155
הכל נכון!!!
אני רק אומר שהבנאדם השני כתב ככה כי הוא הגיב לראשון,לא שאני לא מסכים שבני ברק בפרט והחרדים בכלל הם אנשים מוד טובים ששומרים מצוות כמו שצריך וחיים את התורה!!אולי נכון שהוא כתב בוטה,אבל זה לא אומר שאין להם גם חסרונות...
אסוציאציה מעניינת שעלתה לי תו"כ קריאה...אבגדה
"השני כתב ככה כי הוא הגיב לראשון"-זה מתיר?
מה שזה מזכיר לי, זה שיש איסור להגיד דברים טובים על מישהו ליד שונאים שלו, כי אז הם "יגיבו לדברי"-ויגידו עליו לה"ר, אז נעזוב רגע את הנקודה אם מי שכתב את הראשון היה צריך לחשוב על זה.
מי שכתב את המאמר השני-סתם אמר לה"ר-והראה שהוא שונא את החרדים!!
אין תועלת במה שהוא אמר, זה סתם ללכלך.
אם מישהו מנסה ללמד זכות, למה זה צורם לך? למה זה רע לך? למה ללכת נגד?
תשמח!! תעזור לו!
אבל להרוס?!
(אגב, אולי גם כדאי ליצור קשר עם עורכי העלון, שידאגו שלא יופיע שם לה"ר...דבר טוב מאוד!)
בכללי,מה הייתם מעדיפים-להיות חרדי או חילוני?nbsa155
בס"ד
לדעתי ברור שחרדי!
(רציתי לפתוח דיון קטן..)
אני חושבת שיש מי שיעדיף להיות חילוני ולא חרדיnoga14
אההההההההההה |צועק במלא הגרון|אבגדה
מה הניצלו"ש הזה?!?!?!?!??!!??!
ממש התעצבנתי על מי שכתב את המאמר השני,דוסית גאה!
כאילו מה?אתה חייב להרוס?
האדם הראשון שכתב את המעלות גרם לנו להסתכל יותר בעין טובה, ולמצוא את הטוב, זה היה לתועלת,
אבל מה התועלת שיש במציאת החסרונות?
יש כמה נקודות שמצריכות שיפור מבחינתך?תלך להגיד אותם ישירות לחרדים, מה התועלת בכך שאתה מפרסם אותם בעלון שקוראיו הם בד"כ דתיים לאומיים???
סתם לשון הרע והוצאת דיבה.
כי הדברים האלו היו סתם עיוות של המציאות...האדמו"ר מצנעא
צניעות? כאילו אין בבני ברק חצאיות שסע שלא עוברות ת'ברכיים ופאות נוכריות... הלזה ייקרא צניעות?!
למישהו יש את הקטעים האלו?noga14
ארץ ישראל אסור לומר דברים רעים !!!ידידיה
מה אתם אומרים על "הנקודה השחורה"שכתבו השבוע?מישי מכוכבינו
אני ממש אהבתי!!!
ומה עם 'דרכיה דרכי נועם'? קרע אותי. ><האדמו"ר מצנעא
^^^דוסית גאה!
הסיםור הזה מדהים!!
היו לי דמעות בעניים!!!
סיפור כ"כ יפה!!!
למה עולם קטן םפירסם את התגובה השנייה?מעפר אני באהאחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים