ב"ה
לחב"ד יש מבצעי הרבי, ותו לא, חסידי חב"ד מוסרים את הנפש, במקומות נדחים בגלובוס, ללא חדר נורמלי לילדיהם, ללא מקוה בקרבת מקום, לא ע"מ לקרב את המטייל שנקלע לשם, הם עושים את זה למלא את הרצון של הרבי.
אם התוצאה היא קירוב לבבות או הוזלת מחירי הדירות כי יהודי הגיע לשכונה, זה לא ענינינו.
לכן אין טעם לדון אם "השיטה" נכונה ומוצלחת או לא !
אנחנו בשליחות של הרבי, ודוגמה מפורסמת לכך היא מסכת חייו של השליח הנודע ר' מיכאל ליפסקר ע"ה:
לאחר שנות הצלחה מופלגה של שליחות במרוקו, הקמת ישיבות, מקוואות, מכונים ללימודי ספרות ושחיטה במקום להישאר במקום שליחותו או להעביר את הצלחתו למקום אחר סיים את חייב כמגיש אוכל בישיבה המרכזית ב-770. הוא לא התלונן ע"כ בכהו זה ומילה את תפקידו החדש אם כל הכוחות כמו שזו הייתה השליחות בחייו !
ולסבר את האוזן,למי שלא שמע על ר' מיכאל ע"ה, אספר סיפור אישי:
בשנות הנונ"ים התעסקתי במכירת כיפות מצויירות, היה חנות של תשמישי קדושה, שע"מ למנוע שאלות מיותרות, לפני שהייתי נכנס אליו הייתי מפריד בין הכיפות שרק אם ציור והכיפות שהיה כתוב עליהם "יחי".
יום אחד לא הספקתי לסדר את זה בתיקי כראוי, והמוכרת שאלה אותי למה אתה לא מראה לי את הכיפות האלו? אמרתי לה שאני לא מעונין להסתבך עם בעלה. ואז החלו השאלות, למה אתם אומרים על הרבי שהוא המשיח? במרוקו גם היה לנו רבנים גדולים וענקיים? למה שהם לא יהיו המשיח? למה רק הרבי מחב"ד? היא שאלה כ"כ הרבה שאלות שלא ידעתי מאיפה להתחיל.
לבסוף אמרתי לה, נכון שהיו רבנים גדולים מאוד במרוקו, אבל אחד היה רב של בית כנסת, השני רב שכונה, השלישי רב ראשי לאומת הרבי שמטבל בכל יהודי לא משנה באיזה מקום הוא נמצא, הקרוב והרחוק.
ואז היא אמרה גם במרוקו היה לנו רב כזה, ששלח תלמידים גם לאירופה וגם לארצ"ה, וגם לכאן לארץ. שאלתי מי? והיא אמרה רבי מיכאל ! אמרתי לה רבי מיכאל ליפסקר ? והיא ענת כן.
אמרתי לה ומי שלח את רבי מיכאל למרוקו אם לא הרבי? ואז אמרה אם הרבי הוא זה ששלח את רבי מיכאל למרוקו אז הוא באמת המשיח !!!
קירוב ללבות איננו מטרה בחב"ד, זה קורא בדרך וזה מבורך, אבל המטרה של כל חסיד היא למלא את רצון הרבי, ולקשר עוד יהודי ועוד יהודי לרבי ולדרכי החסידות.
ר' ראובן דונין ע"ה עבד במשך עשרות שנים על טרקטור למלא את רצון הרבי.
ר' שמעלקה מיידנציק ע"ה עבד גם הוא עשרות שנים על קטר למטרה זו.
אז לא להתבלבל "השיטה" היא להתקשר ולהתמסר לרבי ללא פניות כמו ר' זושא "הפרטיזן", אבל את זה נשאיר לפעם אחרת בע"ה.