שאלה...תן חיוך....=)

או בעצם 2...

1-יש את המשפט-"החיים הם כמו אופניים-אם קשה לך סימן שאתה בעליה, ואם קל לך, סימן שאתה בירידה.."-

אז נגיד שהיה לי קשה ועשיתי עליה, תבוא אח"כ תחושה של "יש, עשיתי חלק קשה" ואח"כ תהיה תחושה של  נעים, טוב, קל וכו'...

אז זה אומר שאסור לי להרגיש קל כי זה מסמן ירידה?[דוג':נגיד שקשה לי באיזה מקצוע ואז אני אחרי כמה זמן של השקעה מקבלת ציון ממש גבוהה במבחן, אח"כ מתחיל להיות קל לי..זה אומר שאני שוב נופלת אחורה?]

2-חשבתי הרבה זמן על כל מה שאומרים שה' הוא אבא שלנו והוא אוהב אותנו וכו'..ואז ראיתי בפייסבוק [אם אפשר לבקש שלא יהיו בשירשור הזה ניצלו"שים על הפייסבוק, מי שכ"כ מפריע לו יכול לדבר איתי באישי..] סטטוס שאומר ככה:

"אלוקים השתמש בבדידות כדי ללמד את הביחד. משתמש בכעס כדי להראות את הערך של השלום . הוא משתמש בשקט כדי לשמר את משמעות המילים.הוא משתמש במחלה כדי להדגיש את חשיבות הבריאות. אלוקים משתמש במוות כדי להעצים את משמעות החיים אלוקים משתמש בשנאה כדי להוכיח שקיימת אהבה!"

אתם באמת חושבים שזה נכון?[ואני מבקשת פחות להתייחס לשאר הדברים אלא יותר לשנאה ואהבה...]

מי שהגיע\ה עד פה-מלך\ה!:P

שיהיה לכם יומטוב וחיימאושרים!

תשובה ל2..בשמחה תמידD:

אני לא בדיוק חושבת שזה נכון. אבל כן יש בזה משו שכל הדברים הרעים באים עלינו לא סתם, כי אם כל העולם היה טוב- מה היה יוצא מזה? אז לא נראה לי שזה נכון להגיד שהרע בא רק כדי להעצים את הטוב, אבל כן יש בזה משו..

(הרע בא גם כדי לחשל וכו'..)

>>100

תשובה ל-2 יש כזה משפט: אם האדם כל הזמן מתלונן על דברים וכמה צרות יש לו.. ה' אומר: זה נראה לך צרות.. אני אראה לך מזה צרות אמיתיות....

ואם אדם מודה על ה' על הכל ורואה בכל דבר את הטוב ומודה לה' על כך ה' אומר: זה את חושב שזה טוב!! אני אראה לך מזה טוב אמיתי...."

לפעמים צרות באות לעזור לנו להעריך את הטוב.. [לא דווקא יש גם כל מיני סיבות... עונש וכו']

וספציפית לשנאה- ה' לא שונא אף אדם מישראל.. אנחנו הבנים של ה' וכמו שאבא לא שונא את בניו לא משנה מה הם יעשו כך ה' לא שונא אותנו אף פעם אולי כועס.. אבל לא שונא!!!

תשובה ל1-

לא תמיד המשפט רלוונטי למצב הנוכחי...

כשלמבחן הבא, מרוב אושר על המבחן הקודם, תרגיש זלזול אליו ולא תשקיע

זה סימן שאתה בירידה....

הרעיון שלtalr123

הסטטוס ב2-

אנשים בד"כ לומדים להעריך משהו רק אחרי שלוקחים להם אותו..

כשיש שלום, אף אחד לא מעריך אותו ולא מודה עליו לקב"ה, אבל כשיש מלחמה פתאום כולם נזכרים בימים היפים שהיו בזמן השלום ונזכרים להתפלל..

גם על אהבה ושנאה- אנחנו לא מעריכם את זה שיש אנשים שאוהבים אותנו- הורים, אחים, חברות וכו'. זה נראה לנו כ"כ טבעי ומובן מאליו. אבל כשנפגש באיזושהי סיטואציה של שנאה כלפינו, אנחנו הרבה יותר נודה על האנשים שכן אוהבים אותנו....

מקווה שהובנתי...

תשובה ל-1געש
יש לנו מטרה בחיים! יש לנו כל הזמן לאן להתקדם וזה לא קל.. זה אפילו קשה הרבה פעמים, אבל כשזה קשה לנו זה אומר שאנחנו מתקדמים.. אנחנו נלחמים בדברים הרעים שבנו וממילא מתקדמים.. לפעמים היה לנו מלחמה קשה בדבר מסויים והיה קשה מאוד אך ניצחנו את היצר, ובאמת אחרי זה מרגישים תחושת הקלה שעברנו את זה, זה לא אומר שבגלל שהרגע אני מרגיש הקלה אני בירידה כי עדיין ישלי עוד עשר מלחמות כאלה.. ישלי עוד הרבה מה להתקדם ועדיין לא קל בהרבה דברים אחרים.. (מותר לנוח אחרי מלחמה קשה אבל אסור לשכוח שאת רק עברת מכשול אחד מתוך הרבה והמלחמה עדיין לא נגמרה)
אבל אם בכללי אדם לא נלחם בכלל בכלום אלא ״זורם עם החיים״ ולא מנסה להשתנות אז הוא במצב של ירידה.

(מקווה שהובנתי.. תפני לאישי אם באלך..)
^^ צודק! ותוספת-טובי =][=

החיים שלנו תמיד יהיו מורכבים מעליות וירידות.

לפעמים קל לנו,אנחנו מרגישים כביכול במישור.

אני חושבת שה' עושה לנו את זה,כדי שבזמנים הקשים נוכל להתרפק על האור שהיה.

קל זה מוסג יחסי.

את יכולה להחליט שכאשר קל לך,את  מתקדמת במשהו שקשה לך.

כך שאת לא מגיעה למצב של ירידה שלילית.

לגבי 1 -אלעזר300אחרונה

זה שקל זה ממש לא בעיה.

בעיה תהיה כשמישהו יחשוב שהוא הגיע לאן שצריך להגיע ולא ירצה להמשיך לצרות הבאות שלו (שאולי באמת יהיה לו קל לפתור - לא זאת הנקודה). ההרס הוא כשבן אדם מפסיק לחשוב שהוא צריך להתקדם.

עניין דומה הוא מה שאם בן אדם מסמן אצלו יעד בתור "תחנה סופית" - כלומר "כשאני אגיע לכאן אני אסיים <משהו>" -  למעשה הוא יאט מאוד כשהוא יתקרב לאותו יעד, כי מבחינתו הוא עוד צריך שיהיה לו לאן להמשיך; הוא נשאר יותר מדי זמן מאחורי איזו נקודה, כשההמשך (שקיים אחר כך אחרי הכל, אלא שאותו מישהו שכח אותו..) נשאר שומם ובלתי מושג יותר מדי זמן.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך