משבר אמונה בגלל בגרות בתנ"ך...אנונימי (פותח)

סיימתי עכשיו שמינית והבגרות האחרונה שלי בתנ"ך היתה בין השאר על פרשת האזינו בדברים ועל פרקים מספר ישעיהו. בשני המקומות מסופר בעצם על כמה ה' היטיב עם ישראל-  איך הם בגדו בו- איך הוא רצה להשמיד אותם...

ואז...

למה הוא לא השמיד אותם? 

"לולא כעס אויב אגור פן ינכרו צרימו פן יאמרו ידנו רמה ולא ה' פעל כל זאת" (דברים פרק ל"ב פס' כ"ז)

רק בגלל זה הוא מושיע אותנו?! אני יודעת שה' גדול ושברור שאנחנו צריכים וחייבים לעבוד אותו, אבל זה לא אמור להיות מתוך יראה בלבד, אלא גם מתוך אהבה, ואיך אפשר בעצם להאמין שהוא אוהב אותנו אחרי שבכל פעם שהוא רוצה להשמיד הדבר העיקרי שבגללו הוא לא עושה את זה הוא שלא יתחלל שמו?! אני יודעת ששם ה' הרבה יותר חשוב ממני, אבל... וגם כשכתוב שהוא אוהב אותנו- פתאום זה נראה לי לא אמין, כאילו אנחנו רק כלים רקים בלי חשיבות, שסבבה, הוא בחר אותנו מכולם, אבל זה לא מונע ממנו לרצות להשמיד אותנו די הרבה פעמים... אני יודעת שזה נשמע כאילו עוד שניה אני חוזרת בשאלה, אז לא, אני עדיין מאוד אוהבת אותו מסיבות שבעצם נסתרות מכולנו בעצם (זה ממש לא דבר שבהיגיון, תסכימו איתי...) אבל אני חייבת להודות שאחרי הבגרות היה לי מאוד קשה עם זה...

תקשיבי, העולם נברא בשבילנו,דוסית גאה!

אם ה' ישמיד אותנו אין סיבה לכל העולם.

במקום זה ה' כל הזמן מכה אותנו ומכפר לנו על החטאים.

עד ביאת גואל צדק ובניין בית מקדשינו.

מקוה שעזרתי, אם לא, פני אליי באישי.

והכי חשוב-אם יש לך שאלות תשאלי, אל תמרי בבטן.

ואני ממליצה לך ללכת לרב שמבין בדברים האלה..

ולא לפנות לכמה תיכוניסטים משועממים פה...

לא להפגע חברה!!

"הן עם כלביא יקום וכארי יתנשא..."<אריאל>

בדרך למנחה של ער"ש חשבתי על השאלה...אני אנסה בעז"ה לשחזר את התשובה שגיבשתי בדרך. 

אחד מתפקידיו של עמ"י הוא לייצג את הקב"ה בעולם. בכלל- עצם קיום המצוות פירושו הורדת השפע האלוקי אל העולם כולו- כן, מתוקף תפקידינו כ'מייצגים הבלתי-ניתנים להחלפה של הקב"ה' זה אומר שעמ"י לא יכול להעלם מן העולם. אחרת, אין לבריאה כולה תכלית. 

זו אחת הסיבות. 

עוד סיבה היא שאם עמ"י ימות אז: "יאמרו הגויים אייה אלוהיהם" .

יש מספיק סיבות: אבל החשובה ביותר בעיני היא- שהוא אבא שלנו, ולפעמים- לפי המעשים שלנו, מגיע לנו 'להיות מסולקים' מביתו. מצד הדין-  זה מגיע לנו. אבל אבא, כמו שכולנו יודעים- הוא לא רק שופט שמעניש.

כמו כל אבא, יש עת לפחד ממנו, ויש עת לאהוב אותו. זה נראה שהאהבה באה מתוך היראה- ולא להפך, וכך זה צריך להיות. לפני שאבא הוא חבר-נפש שאנחנו אוהבים, הוא אבא שלנו- אחד שצריך לכבד, ולפחד ממנו.

כך בדיוק, הקב"ה.  

נזכרתי בשיר הזה: אז למה לא?

תודה רבה על ההשקעה והמחשבה, עזר לי! (:אנונימי (פותח)
נשמה !אנונימי (פותח)

הית רוצה שהוא ישמיד את עמ"י ? אם הוא היה משמיד לא הית כאן
אני לא חושבת שאבא לא משמיד אותנו רק ביגלל חילול ה' ומה יגידו אלא כי הוא באמת אוהב אותנו מה לעשות שגםן אבא ליפעמים כואס אל הבן שלו כי הוא עשה מעשים רעים והוא לא יודע מה לעשות הוא לא עורג אותו (א כי זה לא מקובל חח ) הוא אוהב את הבן שלו והוא ישאר הבן שלו לא משנה מה הוא יעשה מין הסתם שאבא שהוא לא בשר  ודם יעשה אחרת סליחה שלא היתעמקתי מספיק מקווה שעזרתי בכל מיקרא

אוהבת ...

אני כתבתי שאני רוצה שהוא ישמיד?!?!אנונימי (פותח)

ממש לא... רק הייתי יותר שמחה למצוא בסיבה את זה שהוא משאיר אותנו כי הוא אוהב אותנו וסולח לנו, ולא רק בגלל מה יגידו אחרים... ואת אולי אומרת שאבא לא הורג את הבן שלו, אבל עובדה שהוא תכנן לעשות את זה כמה וכמה פעמים, ולא נראה לי שזה היה בצחוק...

מצטרפת,וממליצה לך להעביר את השאלהשיראל.

לפורום "בראש יהודי".

>>>100אחרונה

בנוסף לתשובה שאמרו לפני שה' הוא אבא'לה שלנו והוא אוהב אותנו..

יש עוד משהו מעניין ששמעתי: אומרים שחטא העגל היה [אני לא בטוחה שאני אומרת במדויק] כדי שנדע שגם מהחטאים הכי ה-כ-י גדולים ונוראים אפשר לחזור בתשובה ולהתקרב חזרה לה' ולהטהר מהחטאים....

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך