נמאס לייייייייייי!רותם שוורץ=)

אוףףף! אחותי התחתנה לפני כמה חודשים

קיצר בעלה בחור חמוד צדיק וזה....

והוא כנראה מרגיש יותר מדי נוח בבית שלנו

והוא כל הזמן מחנך אותיי!!!!! נגיד אתמול הוא אמר לי כזה תתביישי לך שככה את מדברת לחברות שלך וכולה אמרתי לחברה שלי סתומה קטנה

שישתוק ולא יתערבבבב!!!!!!!

אנשים!!! אתם יכולים לעזור ליי!!!

מסכים איתך הוא באמת חצוף...nbsa155

דרך ארץ קדמה לתורה כלומר ל"הוכח תוכיח את עמיתך"..

לדעתי דברי עם אחותך...תגידי לה שזה מפריע לך...לא בצורה בוטה כמובן..

ותגידי לה שתדבר איתו!

בהצלחה!

כמובן שלא היית צריכה לקרוא כך לחברתך אבל אם זהשואף לאור

אבל אם זה מפריע לך(טון/צורת הדיבור) תנסי לדבר עם ההורים לדעתי ולא עם האחות ,שלא יגרום לסכסוף ביניהם.זה לעניות דעתי..

כן. גם גיס שלי בא ביציאה:יעלולה

זה לא בריא גבינה צהובה. אל תיקחי יותר..

באונה חצוף.. אני יאכל מה שבאלי!!..  (כן אבא...)

תגידי לו שלא יתערב לך בחיים.דוסית גאה!
גם לי יש גיס כזהענבל

הוא ספרדי כבד שחושב שתפקיד האישה זה לשבת בבית כל היום וכל הזמן לעבוד וכל פעם שאני במחשב ולא שוטפת כלים\ריצפה\מבשלת וכדומה הוא תמיד אומר לי נו ענבל מה תעשי כשתתחתני את צריכה לעשות אתזה והוא סתם פוגע ומעצבן.

פעם אחת ממש התעצבנתי עליו אז התחלתי לבכות וברחתי לחדר אז אבא שלי כנראה דיבר איתם וזה הפסיק לתקופה מסוימת אבל זה חזר אז אבא שלי אמר לי אל תשימי לב הם לא ההורים שלך והם יכולים להגיד מה שבא להם.

אז אין לך הרבה מה לעשות אולי לדבר עם ההורים יעזור אצלי זה לא עזר הרבה אבל תתעלמי.

יום אחד תפסיקי להתייחס אלייהם...|מקווה בשבילך|אני17

גם לי היתה תקופה שהייתי נפגע מדברים כאלה.. ולומדים להתמודד

גיס שלי כפרעע עליו.....אחד הרגישים....אביה=)

בחיים הוא לא יוכיח אותי.....וגם אם כן, בינתיים זה רק בצחוק כזהה...

וגם אם כן...מה את שמה עליו?? שיגיד מה שהוא רוצה.....

זה בגלל שהוא התחתן עם אשכנזיה!!!;)[לענבל..]תן חיוך....=)
מה??תהי פתוחה איתוו ותגידי לו שלא יחנך אותך..מרים מייזל

פעם אחת גיס שלי אמר לי משו כזה..וואמרתי לו.."ב"ה ישלי אבאמא אחד/ת!!!! והוא הבין לבד..ביקש סליחה ולא עשה את זה שוב..!!

מה זה קשור לכך שהוא ספרדי כבד?האדמו"ר מצנעא

את אולי יכולה להגיד שהוא פרימיטיבי ושובינסטי, אבל מה הקשר להיותו ספרדי כבד כלשונך?

היא התכוונה שהוא נשוי לאשכנזיה מסכנה ובגללתן חיוך....=)

זה האשכנזיה קלקלה אותו...

ובקיצור-אם הוא היה נשוי לספרדיה הוא לא היה מתקלקל ולא היה מתנהג ככה...

[ענבל-את לבד!!!אינלך את יושב...]

(עזבו...אני ממש מחורפנת!!!)

אביגיל..נושי104

שלא תשתכנזי לנו פה..[שיראל..]

חוה!!!!XD|מצב חירפוני עולה ולא רוצה לרדת|תן חיוך....=)
כנ"ל-->אין על גיסי!!!פשוט מלאך!!-pnina-
איזה חוצפה!!מעפר אני באה

למה מי הוא שהוא ייתערב לך בחיים???

תקשיבו שניה,אהבה של אימא

כשמישהו מספר לכם על משהו שמבאס אותו, זה לא ממש לעניין להגיד לו שאצלכם זה מושלם ("אין על גיסי כפרע עליו.." וכו').

היא שיא המבואסת מהמצב אצלה, מה זה עוזר שאתן מספרות לה כמה הגיסים שלכן מושלמים?!

זה בדיוק בדיוק בדיוק בדיוק לא הזמן..............

גם גיסי היה כזה.בת שמש

ניגשתי אליו בשיא ה"פעירות" ואמרתי לו "תקשיב, אני לא הבת שלך ולא אחותך הקטנה. תפסיק לנסות לחנך אותי ואם אין לך משהו טוב לומר לי- תשתוק!"

תאמיני לי שזה עוזר.

מה?!נטע=]

יסי בחיים לא מעיר לי.. אם כבר אני מעירה לו..סתם לא באמת.. אבל הוא ואחותי שיא החמודים וזורמים!! וגם אם הוא רוצה להעיר הוא עושה את זה דרך אחותי ואז היא אומרת לי.. אויי.. הגים הזה))

*גיסי*הגיסנטע=]
תחנכי אותו גםמניי770
זרמי...ב.ש.

אולי הוא התכוון למשו קליל-ממש לא בקטע של תוכחה ופירשת את זה ריגשית כ...

אה אכלת אותה..פורר

לי יש אחלה גיס לא מעיק בחיים והכול... פשוט תגידי לגיס שלך בפנים שיעזוב אותך בשקט!..חיוך

תנסי לדבר ולהסביר בעדינותמשה

אם זה לא עוזר - חכי שהוא יריב עם אשתו ואז תתערבי זה יגרום לו (אולי) להבין, ואולי לא.

תודה אנשים!!!תכנסו!!רותם שוורץ=)

ועוד אחרי שהוא פגע בי הוא ביקש ממני להכין לו כוס קפה! יעני בשיא הפעירות!!

הוא חושב שמה שהוא עושה זה נכון וטוב! אבל בעצם הוא מקלקל וגורם לי להכנס למצבי רוח דכאוניים

תורידי אותו מהעץ שלו...אנונימי (פותח)

הוא ממש חוצפן אל תתיחסי אליו ופשוט אל תקשיבי לו...

תורידי אותו מהעץ שלו...

שלא יתפוס פוזה הוא "צעיר "אצלכם ותבהירי לו את זה...

הי רותם! נרשמתי במיוחד כדי להגיב אלייך....אנונימי (פותח)

בס"ד

טוב, אני מגיעה ממקום אחר...

אני נשואה ואמא למשפחה ברוכת ילדים ב"ה.

אני רוצה להעלות בפנייך כמה דרכי פעולה אפשריות, עם היתרונות והחסרונות.  את כמובן, תעשי מה שנכון לך, ואני מקווה שאצליח לעזור לך במשהו...

1. דרך פעולה: לפנות לאחותך.

היתרונות: היא בת הזוג שלו ומטבע הדברים האדם שאמור להיות הכי קרוב אליו ולהיות מסוגלת להעיר לו.

החסרונות: אני לא יודעת מה מערכת היחסים ביניהם. אם היא טובה לא אמורה להיות בעה, אם ישנו מתח - זה עלול לגרום לריב.

2. דרך פעולה: לפנות להורים שלך.

היתרונות: את לא גורמת לשיחה שלך איתו בנושא, ולא של אחותך איתו בנושא.

החסרונות: את תעמידי גם את ההורים שלך וגם אותו במצב לא נעים, ותדעי לך שישנו סיכוי שההורים שלך יזכרו לו את זה כל החיים, וכן להיפך. גם ככה קשה לקבל אדם חדש לבית או להכנס למשפחה חדשה.

3. דרך פעולה: שיחה אישית איתו.

היתרונות: לא מערב אנשים חיצוניים, יכולהביא לפתיחת אפיק תקשורת חיובי. אני הייתי עושה משהו בסגנון למצוא אותו לבד, להביא לו קפה כמו שהוא אוהב, לומר לו: הכנתי לך קפה כמו שאתה אוהב, ואז בשקט לומר לו שיש משהו שנורא מפריע לך, והאם אפשר לדבר איתו על כך, ולומר לו את הדברים בנחת, בלי לתקוף אותו אלא להסביר את תחושותייך. אם הוא מקבל את הדברים, לומר לו בסוף ממש תודה שהוא התייחס למה שאמרת לו בכזו רצינות, ושאת ממש שמחה שהוא התחתן עם אחותך.

החסרונות: יכול להיות שהוא לא יקבל את זה יפה.

4. דרך פעולה: התעלמות.

היתרונות: לא מסתכסכים עם אף אחד.

החסרונות: ממשיכים לסבול.

בהצלחה!

לא....אדמין....לאאאמרים*

בחיים..אבל בחיים אל תתערבי במריבות בין גיסך לאחותך...!!!!!!

אסור..זה ממש לא התחום שלך

תפסיקו לחיות בסרט שכל מריבה בין בעל לאישהNo fear!
זה סוף העולם..
אולי לא סוף העולםענבל

אבל מעדיפים שזה יקרה כמה שפחות.

תמצא מישהו שיתפוס איתו שיחה רצינית. בהצלחהshindov
חח מזכיר את גיסתי ואני בן 19 והיא בת 21...מיסטר דום

ואת יודעת איך אני פותר את זה דבר ראשון אני עונה לה בשביל שלא ישאר לי טינה ומרמור בלב אבל לא עונה לה בשביל לריב כי חשוב סה"כ יחסים תקינים עם המשפחה והוא גם כנאה אומר כי הוא לא מרגיש שייך ולא יודע מה להגיד יחסי זה מלחיץ להיכנס למשפחה חדשה תחשבי עליו שנייה תצאי מנקודת המבט שלך... ודבר שני גם שאני עונה אנחנו מסתלבטים אחד על השני תנסי לדבר איתו ולהגיד לו שמפריע לך ואם הוא לא יודע ליצור איתך קשר חיובי שלא מבוסס רק על הערות אז שלא ידבר....לפי דעתי תכניסי גם את אחותך בעובי הקורה בנושא הזה!

קצת מהכיוון ההפוך...א.א.ק

אני נשואה,

וגיסתי (הקטנה), עולה עכשיו לי"ב.

באמת בחורה מקסימה!

אבל כל כך כואב לי עליה!!

לא, אני לא אעיר לה על הקשר שלה עם חברות,

אבל (ואצל כל אחד יש משהו שכן יכול להפריע...)

ממש קשה לי עם איך שהיא מתלבשת, ועם הדרך שהיא מדברת אל ההורים שלה..

אז אנחנו די חברות (אני באמת מאוד אוהבת אותה! והיא יודעת את זה.. היא גם מרגישה פתוח איתי ועם בעלי)

וכן, יוצא לי להעיר לה לפעמים שתמשוך את החצאית למטה,

ובהתחלה היא הייתה ממש נמרחת על בעלי (אח שלה הגדול),

ובואנה -

זה לא שייך בכלל.

אז מה אם את אחותו???

את בת 4???

אז הבהרנו את זה בצורה מאוד חד משמעית - לא בדיבור, אבל בהתנהלות (כשהיא באה לשבת עליו(!!!), פשוט העברתי אותה אלי, וכד'...)

אני מקווה שהיא לא נפגעה, אבל יש דברים שהם קריטים לי!

ויש דברים שאני מרגישה שפוגעים בה, ולכן אני מנסה לעזור לה....

אם את פתוחה עם הגיס הזה, הכי טוב שתדברי איתו..

בלי לערב אף אחד אחר...

אבל זאת שנרשמה בשביל לענות לך (אמא ל...כ"י) ענתה בצורה הכי מפורטת..

בהצלחה!

וואי תודה על העצות מקווה שזה אכן יעזור!!!רותם שוורץ=)
אולי פעם אחת תצרחי עליו "מה אתה אבא שלי?"אורח בעולם

תעשי מזה דרמה, ואולי הוא יפסיק... לוידע...

אצלנו כולם מחנכים את כולם....מרווין42
גיס שלי גם כזה לפעמים-- המלצה: תעשי עם זה משהואורחת כבודאחרונה

עכשיו, כי זה רק יחמיר עם הזמן... (העיר לי על חצאית[בדרך יפה-די בציניות..] שגם ככה ידעתי שהיא קצרה, ולא התכוונתי ללבוש שוב) לפעמים הוא מנסה לחנך-- אבל סה"כ-- הוא סבבה ועסוק בחינוך ילדיו ותלמידיו..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך