איך הייתם מרגישים אם...אנונימי (פותח)

אם בכל פעם שהייתם נכנסים לחדר של המחשב כשאבא שלכם נמצא שם הייתם קולטים אותו סוגר בלחץ את מה שהוא רואה כדי שלא תראו?

איך הייתם מרגישים אם הייתם מספיקים בכל זאת לראות משו ורואים שיער מתנפנף של איזו מישהי לא בדיוק צנועה...

איך הייתם מרגישים אם פעם אחת כשהסתכלתם בהיסטוריה כדי לחפש משו הייתם רואים כל מיני שמות של דברים שבחיים, אבל בחיים לא הייתם נכנסים אליהם ובטח לא חושבים שאבא שלכם יעשה את זה...

מה הייתם חושבים עליו? על אבא הצדיק שמתפלל 3 תפילות ביום ולומד דף יומי, ושם רימון במחשב, ומתעקש שהדלת תמיד תהיה פתוחה כדי, שאנחנו לא נראה דברים לא צנועים, אבל כנראה לא זה ולא זה עוצר אותו מלראות אותם... ושלא הרשה לי ללכת עם כפכפים כי זה "לא צנוע"... ומה אני אמורה לחשוב על אמא שלי? מה, היא לא מספיקה לו?! היא יודעת על זה בכלל? כבר לא נעים לי להיכנס לחדר כשהוא שם, אני לא רוצה לראות את זה...

אני יודעת שאסור לי לשפוט, ואני יודעת שלבנים זה יותר קשה ושגם אני לא בדיוק שה תמים, אבל לעזאזל, זה אבא שלי!! איך בדיוק אני יכולה לכבד אותו עד הסוף כשאני יודעת שהוא עושה דברים כאלה?! אני לא מתכוונת לדבר על זה עם אף אחד, בחיים לא, אבל מה אני אמורה לעשות עם עצמי?! אני אפילו לא יודעת מה אני מצפה שתגידו, אבל... תנסו, טוב?

וואי שאלה קשה ומפחידה, אני יענה אבל לא ראשונה..!!מרים מייזל

מניי תסלח לי..מי רוצה עידוד ממך אחרי מה שרשמתת..מרים מייזל

אתהה מפחידד!!!!...כאילו מה אתה רושם "אני מרחם עליך" ואז .."אם את רוצה עידוד..."..

לא נראה לי עד כדי כך...אנונימי (פותח)

ההורים שלי זוג מצוין, אני יודעת שאבא שלי אוהב את אמא שלי, לא נראה לי שזה יגיע עד כדי גירושים (אאאאהההה אני לא רוצה אפילו לחשוב על זה!!!) הלוואי וזה לא באמת נורא כמו שאני חושבת שזה, אולי הוא סתם רואה טריילרים של סרטים, או משו כזה והוא פשוט לא רוצה שאני אדע?! כי את זה גם אני עושה, זה לא נורא... אוף, לוידעת...

אל תדאגי310

יהיה בסדר בעז"ה!

אמא!!!!!מה זה זהה אמיתיי!!!!!!?!?!אור ה100לפת
סליחה, על תגזיםאנונימי (פותח)

גרושים זה ממש לא צחוק!!!!

הלו זה אבא שלך.310

ואת לא צריכה לחשוב עליו כלום! כי זה לא מה שיעזור לך 

הוא כבר לא ילד קטן וזה פשוט לא קשור אליך, לכן כדי לא לצער את עצמך ואת אביך תדפקי בדלת לפני שאת נכנסת. אין אפוטרופוס לעריות לכן אין לך מה לעשות.

תחשבי על אביך רק מחשבות טובות ותדיני אותו לכף זכות! כי הוא אביך.

מספרים רק לרב שלוcopy

ולא לאף אחד אחר, בטח שלא לאמא

ואפשר לספר לרב בצורה אנונימית, שתלמיד מסויים שלו עושה כך וכך

עם רב!ולהתפלל שזה סתם משו שנכנס לראש שלו וזה יעבור-pnina-
המקרים האלו פשוט מבהילים אותי.דוסית גאה!

תנסי לדבר איתו בארבע עניים מתישהו.

"שלום אבא, מה נשמע? אגב, שמתי לב שאתה רואה דבריםאנונימי (פותח)

לא משו באינרנט, מה דעתך להפסיק?" את באמת רואה את השיחה הזאת מתבצעת? אפילו עם מילים יותר רציניות ובלי הנימה הצינית זה פשוט לא משהו שאפשר לדבר עליו... וחוץ מזה, נגיד שהיתה פה אי הבנה ענקית והוא בכלל עושה לי הפתעה ליומולדת ולכן הוא סוגר כדי שאני לא אראה |אצבע מתחת לעין מושכת קלות| את מבינה מה זה יהיה בשבילו?! לחשוב הבת שלו חשדה בו בדבר כזה?! תראי, משהו כאן מסריח, קשה לי להאמין שלא, אבל מה אם זה פחות גרוע ממה שאני חושבת?! לכן מפחיד אותי לקחת עוד צעד קדימה ולעשות משהו...

אני אשמח לעזור באישי...ב.ש.
הלחצת אותי...אני ינסה לענות...(למרות שדי קשה..)עץ

דבר ראשון נשמה...כמו שאחרים כאן אמרו ואני יחזור...-"הווי דן את כל האדם לכף זכות.."

ועוד משו: ,אל תדון אדם עד שתגיע למקומו.."

אז אני לא יודעת מה בדיוק הלך שם ולאיזה מטרות זה היה...אני גם לא מכירה אותך ולא יודעת עד כמה את חזקה\לא חזקה כדי לעמוד בדברים כאלה...אני יכולה להגיד לך על עצמי שאם הייתי רואה דבר כזה..הייתי נשברת!!!!

אבא שלי..שאומר לי מה מותר ומה אסור עושה דברים שהוא אמר לי שאסור???!!!!

אז מה באמת מותר ומה אסור??!!

אז אני לא יגיד לך מה להגיד\לא להגיד לאבא שלך כי אני לא מרגישה שיש לי ת'זכות...אבל,(וזה רק המלצה אישית..) אני מציעה לך לקחת איזה ספר אמונה, צניעות או משו כזה...ופשוט ללמוד כדי שלא תגיעי למצב שלא תהיי בטוחה מה מותר ומה אסור..מה נכון ומה לא!!!!!!

בהצלחה אחותי ו...תהיי חזקה!!!!! (הקב"ה אוהב אותך...ומנסה אותך מלמעלה(!) תראי לו שאת מסוגלת!!!!!!!)

להתייעץ עם האישיות הכי אמינה שיכולה להיותמושיקו

עם המנהלת של הבי"ס

עם אבא של אבא שלך

עם רב גדול (אפשר למצוא אימיילים שלהן באיטרנט או באתר ישיבה)

ותחשבי שאת רוצה להיות צדיקה כמו הרב אליהו אוכמו מישהו גדול ולא משנה איך העולם מתנהג!

בקטע הזה את אדון לעצמך.

תקשיבי!גמלי היה את זה פעם[מקווה] עם אבא שלי#מיכל#

הרגשתי בדיוק כמוך!!זה היה מזעזע...פשוט הייתי בשוק שגיליתי....לא האמנתי עליו...

אז דבר ראשון לא לפנות לשום בנאדם אחר!!

תנסי את לדבר איתו איכשהו...לרמוז!!

הנה כמה דוגמאות שרמזתי לו..

*פעם אבא שלי נחתך מזכוכית וירד לו פוווול דם...

אז הוא אמר "כנראה שזה מגיע לי..." ואני כזה..."כןן..אולי זה מגיע לך..

אולי עשית מעשים רעים?..."קיצור כלמני כאלה...כמובן יותר בכבוד!!

*אבא..אולי תוריד את הרמה של הרימון?והוא למה..?ואני"כי לוידעת.." בכזה של אני "יודעת טוב מאוווד..

*"אבא,אתה יודע שיש הסטוריה של המחשב ואני יכולה לראות כל מה שעשו שמה

אפילו לפני חודש..."במין כזה עליתי עליך....

בקיצור לאט לאט תרמזי...אבא שלי הפסיק כי הוא פחד שאני יספר...

וד"א אלה שמגיבים..יש כאלה[לא כולם] שאני אישית הרגשתי שהם כאילו באים ואומרים"אויי,מסכנה שלי"

אז דיי לרחם זה לא מוסיף למצב...

מיכל....לבן כהה

אני לא חולק עלייך, אבל...

שאלה באמת כדי לשמוע את דעתך. האם לדעתך זה מספיק, שהוא לא עושה את זה בגלל שהוא לא רוצה שתדעי?

אם הוא ימצא דרך שלא תדעי, הוא ייכנס שוב?

תשמעי...לבן כהה

כמו שאמרו, ובטח את גם כן מרגישה את זה..

זה נושא מאוד גדול ומפחיד. אני מפחד לענות, כי אני לא יודע מה התגובה.

לכן, כדאי לדעתי לפנות למישהו, שכמונו, משתתף איתך ומנסה לעזור לך, אבל גם יידע הרבה יותר מאיתנו מה לעשות..

וכמובן- לדון לכף זכות.

האם אחרי שראית דבר כזה, את יכולה להגיד שזה לא נכון? לא. לדון לכף זכות זה לא לעוות את המציאות.

לדון לכף זכות זה אם יש ספק, אם את לא יודעת למה אביך סוגר את המחשב, תדוני לכף זכות. אבל אם לצערנו ראית.... לא תוכלי להגיד שזה לא קיים, ולהתחמק מזה.

תנסי לעזור לאבא שלך!!

יש לך המון הכרת טובה אליו, ואת חייבת להאמין בו, גם אם נפל..

המון המון בהצלחה!!

(וכמובן, אם את רוצה באישי...

רק שאל תבני על זה, אני לא טוב בתמיכה רגשית... מצטער..)

אולי אפשר שתגידי לו :כישוף כושל

אבא....אולי אפשר להגביר את הרמה של רימון

פשוט כשאני במחשב לפעמים קופצים כל מיני דברים שאני לא רוצה לראות....

ככה גם יהיה יותר קשה לו להמשיך אם זה

גם לא תפגעי בו כי הוא לא יחשוב שזה קשור עליו

ואולי אחרי שתגידי לו את זה יהיה לו יסורי מצפון והוא יפסיק בגללם

אני לא יודעת אם זה נחשב שקר אבל נראה לי שאולי אפשר רק במקרה הזה....

אם את רוצה אני באישי.....

בואי נתחיל בזה -SimplePlan

הדבר האחרון שאת אמורה לעשות זה לדבר איתו או עם אמא שלך.

וואי!!קשה!!הסטלן הקטן

אבל לדעתי תחכי עוד קצת זמן לפני שאת עושה משו כדי לראות אם זה נמשך..
אם לא-איזה יופי!!

אם כן-לדעתי באמת הכי טוב להתייעץ עם איזה רב או מישו מבוגר שקרוב אלייך ואת סומכת עליו(חוץ מאמא כמובן!)

ללכת אליו ולהגיד לו את זה הן בצורה ישירה והן ברמז זה דבר שפוגע ומרסק וזה עלול רק יותר להחמיר(תחשבו מה זה שהבת שלך באה אליך ואומרת לך "אתה זבל"!!(תרגום חופשי למשמעות של זה))...

בינתים-בהצלחה!זה מש קשה לחיות במחשבה כזו...אבל תביני,לא שייך פה שקר כלפייך זה דבר שבינו לבינו+אלוהים... 

לבן כהה-פעם הוא השאיר את האימייל שלו פתוח#מיכל#

וראיתי שהוא שלח לרב אחד אם הוא יכול לשלווח לו

שיעורים בנושא שמירת עניים..אז נראלי מאוד שהוא לא עושה את זה

רק כדי שאני לא ידע...

ולמה הדבר האחרון זה לפנות אל האבא?הדבר האחרון זה לאמא אבל לאבא לדעתי

זה הראשון!!

מיכל, אם ככה אז זה בסדר....לבן כהה

כאילו, החשש שלי היה שהכוונה היא שהוא רק יפחד לעשות את זה. אבל אם לא, לא.

לפנות אל אבא זה תלוי באופי הקשר שלך אל אבא, בפתיחות, וכל מיני...

שמעת שerty אמרה שאין מצב שהיא באה לאבא ואומרת לו, כי אצלה לא מגיעים בכלל לדבר עם אבא על דברים כאלו, או סיבה אחרת...

קודם בשביל להבהיר...ירוקי

זה לא יעזור לעלות את הרמה של הרימון כל עוד יש לו את הסיסמא.

דבר שני מה שכדאי לעשות זה לפנות לאישיות שהכי משפיעה עליו ולספר לה ושהיא תטפל בזה לא את, כי אם תפני אליו בצורה לא נכונה זה רק יזיק ויכול להיות שזה יהרוס את היחסים ביניכם וחבל.

כמו כן לגרום לו להפסיק בגלל פחד לא יגרום לא להפסיק לחשוב על זה, שזה בעצם מה שאת רוצה לכן צריך לעקור את זה מהשורש ולא רק לכסות.

אני מנסה לגרום לך לדון לכף זכות....נעמהמה

תראי .ראשית יכול להיות שהוא ראה איזשהו סרט אקשן לא בדיוק צנוע ולא מה שאת חושבת..יש לי חברים דתיים שיש להם טלוזיה וכל המשפחה יושבת ורואה דברים לא בדיוק רבניים

. לפעמים אנחנו המבוגרים צריכים לנקות את הראש נכון זה לא צנוע אבל זה לא סוף העולם....

לדעתי תפני אם את רוצה זה לרב קרוב אליך כדי להתייעץ..אבל דעי זה לא נעים אבל זה לא סוף העולם!

בנוסף בחיים לפעמים אנחנו נופלים ,אנחנו לא מושלמים!ותמיד כל יום אפשר לחזור בתשובה! עשי זאת בעדינות אל תקחי את זה קשה! יש אנשים הנאבקים על חייהם בבתי חולים ויש צרןות גדולות יותר!

עוד משו אולידניאלהה

אני יודעת מה תלמיד שלו עלה על אתר והוא רוצה לבדוק את האתר מקרוב כדי שיוכל ליעץ לו יותר מקרוב

לא מסכימה איתך!!!!אנונימי (פותח)

" לפעמים אנחנו המבוגרים צריכים לנקות את הראש נכון זה לא צנוע אבל זה לא סוף העולם...."  אנחנו קצת עם ה וקצת לא? אם נפלנו בעוונותינו- מילא. אבל מראש לשבת לנקות את הראש עם סרט שיודעים שיש בו פריצות? זה יותר קרוב לסוף העולם

למה? לדעתי זה הדבר הראשון שהיא צריכה לעשות....יהודי מרמ"ג

אם בנאדם עושה כזה דבר אישתו צריכה לדעת מזה.

די לצביעות!

שלא תעזי לפנות לרב שלו!!!!!!!!!! זה רק יהרוס!!!!!!שלום 22

צריך לחשוב הרבה מה לעשות, ומי שלא מכיר את המשפחה שלכם ואת הדמויות לא יכול לתת עצה טובה, מקסימום להעלות רעיונות.

ושוב- שלא תעזי לספר לאנשים אחרים (בשבילך ובשביל כל משפחתך).

ואגב- אם יש לכם רימון, כנראה בבית הוא לא יורד עד לשפל המדרגה (אם כי במקומות אחרים ייתכן שכן).

אולי תשוחחי אתו ותגרמי לו לדבר מלב אל לב- בלי לרמוז שאת יודעת/חושדת במשהו.

הקשר בין אב לבתו הוא קשר אדיר ונפלא. אולי משהו יזוז בלב שלו בעקבות זה...

אל תשפטי אותו, זה קשה מאוד לנו, הגברים.האדמו"ר מצנעא

דברי איתו על זה ברמז, תגידי לו שאת מאוד מתקשה בשמירה על היצר מפני עריות וכו', והוא ילמד ת'לקח בעצמו.

ולהעביר את האשמה אל עצמי? תודה רבה...אנונימי (פותח)

אני צריכה שהוא יחשוב עליי דברים כאלה?! וגם אם היה לי מספיק קשה בשביל לדבר עם מישהו, זה בטח לא היה איתו...

>>מרב.

אם תדברי איתו על זה [יעני, על זה שלך קשה עם היצר... לא שתפסת אותו...], ותהיי פתוחה וזה... הוא יבין שראית אותו ויבין שאת עושה את זה בשבילו, והוא יקלוט...

הוא אפילו יגיד לך תודה מתישהו, שלא עשית את זה בצורה מביישת..

אני לגמרי עם האדמו"ר...

שונא לבאס תאווירה אבל..copy

גם אם הוא ידע שהיא יודעת.. טוב.. לא נראה לי שזה יגרום לו להפסיק...

גמלי לא נראה...מרב.

אבל זה מה שהיא יכולה לעשות...

היי, את יכולה לדבר על זה עם המחנכת/רב/אנערף מה שלך, בעיילום שם.

המחנכת שלי אמרה לנו שאם יש משו שאנחנו רוצות עזרה, אבל מתביישות להגיד מי זאת, שנשלח לה אימייל מאימייל חדש דנדש בלי שם ובלי כלום, ורק נספר לה ת'בעיה...

תנסי לעשות משו כזה...

קטונתי מלהגיד אבל.....ar_v

קודם כל את יכולה וכדאי לפנות ליועצים מאתר כיפה יש שם בהחלט מומחים לנושאים האלה - כדאי לך!

לגבי אביך - אני לא יודע מה ראית בהיסטוריה אבל בגדול רימון בכל מצב שהוא גם הפתוח ביותר לא מאפשרת כניסה לאתרים לא צנועים בעליל וחשודים ככאלה אז אולי באמת טעית וגם אם לא-

הגמרא אומרת אם ראית ת"ח שעבר עבירה בלילה אל תהרהר אחריו ביום ... ודאי עשה תשובה

ואם ראית שהוא שלח לרב אחד ובביקש חיזוק על שמירת העיניים אז זה בהחלט מראה שהוא בכיוון כזה.

חזקי באמונה ובטחון ברבש"ע ואל תיפול רוחך - אין זה אומר שאביך אינו אדם טוב אלא אומר כמה צריך ליזהר וכל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו

הגמרא מספרת על אמוראים (שיכלו להחיות מתים) שהעידו על עצמם כי הם לא היו עומדים בנסיונות כאלו ואחרים.

אמוראים שאמרו אנחנו לא רוצים לראות ולהיות בדור משיח בגלל הנסיונות הגדולים שיהיו - חבלי משיח - כמו חבלי לידה - כואבים וקשים.

חזקי ואמצי

תיקון קטןar_v

הקטע של השמירת העיניים היה של מיכל אבל עדיין כדאי לדון לכף זכות

תראי, אולי את סתם שופטת.רעות [=

יש סרטים שכשאני נכנסת לחדר של ההורים שלי ואבא שלי רואה, הוא אומר לי "רעות, זה לא בשבילך".

לפעמים בגלל צניעות, לפעמים בגלל אלימות, אבל אני יודעת שלא כל מה שאבא שלי רואה, גם אני יכולה לראות.

ישלו להיות שזה מה שאבא שלך רואה, את אותם סרטים שמה לעשות, הם לא בשבילך.

ולא יודעת, אני לא מכירה את אבא שלך, אולי הוא באמת מארגן לך הפתעה ליומולדת או עושה משו אחר שמה לעשות, את לא יכולה לדעת עליו.

אולי פעם הבאה תשאלי אותו מה הוא עושה או משו כזה, הוא יכול לתת לך תשובה מתחמקת שתשאיר אותך באותו מצב, או שהוא יגיד לך שהוא עושה משו שמה לעשות, אסור לך לראות.

סרט לא בשבילך, הפתעה לאמא שלך שהוא הקטין כשהוא קלט מישו מתקרב ולא ראה מי זה, אני לא יודעת.

לא נראלי שיש לך מה להפסיד מלשאול אותו, או שהוא ירגיע אותך, או שתישארי באותו מצב, לא נראלי שיש תשובה שתשאיר אותך במצב גרוע יותר..

יש תוכנה חינמית לחסימת אתריםאנונימי (פותח)

אז לדעתי פשוט תתקיני אותה במחשב בלי שהוא ידע כך שאם הוא לא נכנס לאותם אתרים הוא לא ידע

שהתקנת את זה בכלל 

http://www1.k9webprotection.com/

(תבחרי בהגדרות את התוכן שאת מעוניינת לחסום וכמובן תעשי קוד שהוא לא יגלה)

ואם הוא ישאל אותך האם את התקנת את זה תגידי לו שזה תוכנה לחסימת תוכנות ריגול /אתרים עם וירוסים.

ותמחקי את כל קיצורי הדרך שהתוכנה תיצור (בהתחל / תוכניות ואולי גם בשולחן העבודה) 

זה לדעתי האישית הפיתרון הכי פשוט.

בהצלחה

עם כל הכבוד (ויש כבוד) את לא אמורה לחנך את אבא שלךאנונימי (פותח)

וגם לא לדון אותו (לא לזכות ולא לחובה)

חיי את החיים שלך ותני לאחרים לחיות את החיים שלהם!  זה פשוט לא עניינך, אז "אל תדחפי"...

הוא כן תפקידו כאב לחנך אותך,   ללמד אותך מה מותר ומה אסור וממה יש להזהר.   כשאת תגדלי תוכלי לבחור את אורח החיים שלך,  מה את לוקחת ומקיימת ממה שהוא נתן לך,  ומה לא! 

אין סתירה בין מה ואיך שהוא מחנך אותך  ומה שהוא מקיים בעצמו (או לפעמים נכשל בו..)   

בקיצור , אחותנו,  שחררי . . .!!    בלי פאניקה ובלי היסטריה,  פשוט תכבדי אותו כאבא, בלי תנאים,  ובלי לעקוב אחריו "ולתפוס אותו על חם"

נ.ב   סליחה אם אני נשמע בוטה ,  זאת לא הייתה הכוונה  

אמממ... כן, אתה בהחלט נשמע בוטה...אנונימי (פותח)

תראה, לחנך אותו- בטח שאני לא צריכה, וכתבתי גם שאני לא הולכת לדבר על זה עם אף אחד. אבל להגיד לי לא עניינך ואל תידחפי?! אתה באמת לא חושב שאמור להיות קשר בין מעשי המחנך לדרך החינוך שלו?! אתה לא חושב שזה כן קצת פוגע לראות מישהו שאתה אוהב ומכבד עושה מעשים שבהחלט לא ראויים שיעשו?! אתה לא חושב כמה זה קשה להיכנס לחדר כשאתה יודע בדיוק איזה דבר לא נעים תראה שם?! אני כבר מרגישה לא נעים מזה שאני מעיזה להיכנס בכלל, איפה ההיגיון...? 

אי באמת קשהידיד

אני התי מציע כמו שכבר אמרו פה לרמוז לאבא שלך. למשל תגידי לו: "אבא אתה יכל להגביר את הרמה של הרימון כי ראיתי בהיסטוריה דברים לא צנועים וכניראה אחד מבני המשפחה פה מיסתקל בדברים האלה" תשדרי לו כאילו שאת לא חושדת בו אלה מאחד מהמשפחה שלך ואז הוא יקלוט שכניראה יודעים מה שהוא עושה במחשב. או שתיקנסי בחבנה לחדר ואז הוא מהר יסגור את המחשב ואז תגידי לו" אבא למה אתה סוגר את המחשב כאילו מה כבר אתה עושה שם?!.

את גם יכולה לדון אותו לכף זכות יכול להיות שאת סתם חושדת בו יכול להיות שהוא עושה דברים בקשר לעבודה שלו ובטעות קפץ תמונה לא צנועה אז הוא לא רצה שתיראה דברים לא צנועים אז הוא סגר את המחשב. זה מה שאני יכול להגיד אני לא יועץ ולא כל הדברים האלה, אבל אני מאחל לך שבסוף תגלי שהוא הכין לך מסיבת הפתע ליום הולדת שלך הוא משהו כזה אל תידאגי הכל יהיה בסדר. בהצלחה

המלצה שאת חייבת ליישם...אנונימי (פותח)

יקירתי,

אני ממש מבינה אותך, איך זה מלחיץ ומוזר ומערער כלכך הרבה דברים..

הרשי לי לחלוק על רוב מי שנמצא פה,

אבל אסור, פשוט אסור לך לשתוק!!

תחשבי שהיית מגלה שח"ו יש לו מחלה חמורה שצריך לטפל בה והוא לא עושה כלום, היית נותנת לו "לעשות את החיים שלו"?!?!

הוא אבא שלך, ואת אוהבת אותו, ובגלל זה את רוצה את הטוב בשבילו,

וכשאנשים נופלים לזה זה ממש כמו מחלה. אסור להתייחס לזה כאל- טוב לא נורא, זה יעבור...

אבא שלך (ובאמת שאולי הוא לא ממש בתוך זה ואולי זה היה כמה נפילות חד פעמיות, אבל אפילו בהרגשה שלך...) ועוד אנשים אחרים זה אנשים טובים, צדיקים, שפשוט נפלו למשהו, שקשה נורא לצאת מזה, אבל אפשרי.

תאמיני לי שאולי הוא רוצה שיעזרו לו אבל איך הוא יבקש?!

יקירתי, תמשיכי לאהוב ולכבד את אבא שלך, זה לא מוריד כלום מהחובה שלך ומהקשר שלכם,

אבל יחד עם זאת את חייבת, פשוט חיייבת!! לפנות לעזרה.

עכשיו לא עולה לי אבל יש כמה אירגונים שעוזרים בדיוק ל"מחלות" מהסוג הזה, בדרך כלל זה לנפילות של בנים אבל הם לא ייבהלו אם את תתקשרי.. לצערנו את לא הראשונה. זה אנשים אחריים ורציניים, ואם תשתפי אותם בבעיה שלך (וזה בדרך כלל אנונימי כך שאין לך מה לחשוש!!) הם יעזרו לך ויכוונו אותך.

מתוקה, אל תישארי לבד בסיפור הזה. זו הרגשה נוראה וזה לא יועיל כלום, לא לך ולא לאבא שלך.

אם את רוצה תגידי ואני אנסה למצוא מספר או משהו.

ובאמת, תתפללי לה' שיוציא ממנו את החולי הזה, את הניסיון הכלכך קשה הזה...

בהצלחה מתוקה!!

יש ארגון שמטפל במקרים כאלהאנונימי (פותח)

זה מטפל באנשים שנפלו בגלישה כדו' לתכנים אסורים ונראה לי שזה אירגון חרדי אני חושב אבל זה יכול לעזור מאוד,

בברכה הסרתי את הרע מקרבך אמן!

אני מתנצל מראש איני שייך לפורום הזה אבל רציתי לעזור

שלום לך erty יקרה. (תשובה של מבוגרת)ציפי כהן

לא נעים. כואב. מאוד מאוד מאוד כואב לראות שאבא שלך נופל.

אבא הצדיק, שמקפיד על שלוש תפילות ביום, על דף יומי, על הלכה..

אבא שמחנך לצניעות ואפילו מקפיד שלא תלבשי כפכפים בגלל צניעות.

אבא שאת אוהבת ומעריכה, שאת יודעת שהוא אוהב את אמא, שיש לו יחסים טובים איתה ושטוב להם יחד.

אבא שלך- ששומר עלייך שלא תפלי, שלא יקרה לך שום דבר, שמגן עלייך...

והוא נופל!

קשה מאוד, יקרה, לגלות דבר כזה על אבא. זה ממש מכניס למערבולת של מחשבות ורגשות מאוד קשים.

מה אני עושה עכשיו? האם זה היה בכוונה או שהכל היה סתם בטעות?

האם להאמין למה שראיתי או לחשוב שזה היה בלי כוונה?

האם להתייחס אליו כרגיל? האם לדבר איתו כרגיל? איך אני יכולה להקשיב לו אחרי שכך נשבר לי האמון בו?

האם לדבר איתו על זה? לדבר עם אמא על זה? למי אפשר לפנות בעניין הזה??

מתוקה, זו באמת דילמה מאוד קשה. ואני כל כך כל כך כל כך מבינה אותך ואת סערת הרגשות בה את נמצאת.

יש לי כמה עצות עבורך.

קודם כל, דעי שאת לא לבד. אבא שלך הוא לא היחיד, לצערי, שנופל בדברים האלה. ישנם הרבה אנשים שנופלים בזה.

בדור שלנו- כשהכל פרוץ ונשים מסתובבות חצי ערומות ברחוב, כשהאינטרנט מלא מלא מלא בדברים נוראיים שאפשר להגיע אליהם בקלות, כשהכל כל כך נגיש- קשה מאוד מאוד מאוד להחזיק את עצמינו ולא ליפול. לגברים זה קשה כפל כפליים. ממש ממש ממש.

זה לא מנחם, זה אולי אפילו רק יותר מעציב שיש עוד הרבה נפילות. ובכל זאת אני רוצה שתדעי שזה קיים בהרבה מקומות. הרבה מאוד. והוא לא היחיד.

יחד עם כל הקושי הגדול להתמודד עם זה- קמו עמותות שמטרתן לסייע בדיוק בדברים האלה.

יש את עמותת "עצת נפש" בראשות הרב אבינר (נראה לי) שנותנת סיוע לדברים האלה בדיוק.

הנה קישור לאתר שלהם:

http://www.atzat-nefesh.org/

בנוסף, יש מקומות בהם את יכולה להתייעץ ולספר על הקושי שלך, באנונימיות, ולקבל תמיכה לכל הרגשות הסוערים בתוכך.

ער"ן- 1202,   http://www.eran.org.il/

מרכז סיוע לנשים דתיות- 02-6730002

למרכזים האלה את יכולה להתקשר ולבקש סיוע נפשי והדרכה כיצד לפעול.

בנוסף, אני מוכרחה להוסיף:

אבא שלך הוא אדם גדול וצדיק שמקפיד על תפילות ומקפיד על לימוד דף יומי ומקפיד על הלכות. הוא אדם טוב ואוהב שראוי לכבד אותו ולהעריך אותו ולאהוב אותו.

והוא גם אדם. הוא נופל.

וקשה לו מאוד מאוד מאוד עם זה.

הייסורים שמתלווים לנפילות האלה הם ייסורי נפש קשים מאוד, חרטה ותשובה וקבלה לעתיד, עמידה בנסיונות קשים, ולעיתים עוד נפילה ושוב ייאוש ושוב חזרה וקבלה לעתיד ותשובה...

כמה מאיתנו לא מכירות/מכירים את ייסורי הנפש הרבים על חטאים שחטאנו? על דברים שעשינו לא נכון? על נפילות שלנו? כולנו נופלים וכולנו חוטאים ולכולנו זה קשה מאוד מאוד!!

יש שנופלים בדברים קטנים ויש שנופלים בדברים גדולים יותר.

אבל כולנו נופלים!!!

וחשוב יותר מהעובדה שכולנו נופלים- כולנו גם יכולים לחזור בתשובה. ולחזור למעשים הטובים שלנו. וליהנות מהתשובה שעשינו.

אז נכון, יש באבא שלך צד שנופל, ומאוד קשה לך עם זה. יחד עם זה תיזכרי שיש באבא שלך גם המון צדדים אחרים! טובים, ישרים, אוהבים. וגם מתחרטים ומנסים לתקן ומנסים לא ליפול...

אנחנו אנשים מורכבים. כולנו מורכבים מהמון צדדים באישיות. ולא היינו רוצים שיראו אותנו רק בצדדים בהם אנחנו נופלים. היינו רוצים שיראו אותנו עם מכלול האישיות שלנו.

כך אני ממליצה גם לך. לראות את אבא שלך שאת אוהבת, לראות את ההקפדה שלו על המצוות כדבר חיובי (כי הוא ממשיך להקפיד!! זה דבר עצום!!! אדם שנופל עלול להיתפס למחשבה שהוא כבר לא שווה כלום! שהוא אפס! שאין לו מה לעשות מצוות בגלל שהוא נפל! אבל הוא צריך לזכור שיש בו עוד צדדים, עוד דברים טובים, עוד זכויות! הנפילה לא מבטלת את כל החיים היפים שהיו לפני כן! ואם אבא שלך מקפיד על שאר המצוות זה אומר שהוא אדם בריא בנפשו ומבין את זה.)

אני ממליצה לך להסתכל על אבא שלך כאדם גדול כמו שראית אותו קודם, שנפל. ושיודע שנפל. ושמנסה לצאת מזה.

אולי כדאי לבקש מ"עצת נפש" כרטיס ביקור שלהם ולהניח את זה במקום שאבא יוכל לראות כדי לפנות אליהם. הם ממש מטפלים בזה.

או אולי להשאיר את האתר שלהם פתוח על זה וכך אבא יראה ויסתכל ויפנה אליהם.

חמודה ויקרה, אני יכולה לתמוך בך אם תרצי. אני מקוה שאהיה פנויה בשעות שתצטרכי. כי אני לא פה הרבה.

אם תרצי- כתבי לי מסר.

הרבה חיבוקים, לא פשוט מה שגילית, אבל מאוד אפשרי!!

ממני, מתחדשת. (נשואה ואם לשניים)

מתחדשת את מלכה!!מאמע צאדיקה
^^תשובה מעולה! וכן"כל הגדול מחברו-יצרו גדול הימנו"בת נוגה

erty יקרה, שמעי למתחדשת והפנימי את הדברים.

כל אדם

כ---ל אדם

חווה נפילות. כואבות. מייאשות. מביישות בתוך הלב עמוק עמוק...

זכרי את זה! לא רק את ואני ואביך, גם האנשים הכי גדולים בעם ישראל, בעבר ובהווה!!!!

זה כתוב לנו במפורש - כפי שכתבתי בכותרת!

ומה זה אומר לנו - שלא נחשוב שיש מישהו שהכל - צידקות וקדושה - באים לו בקלות או הכל טוב וישר אצלו, כי פשוט אין!!

אז נכון, זה קשה ביותר, וכואב ומביך לראות אדם קרוב אלייך, והורה שלך - אבא!! שאולי מועד בדבר כזה,

שאולי בעייניך נראה יותר בעייתי מ-לא ללכת לתפילות, כפי שיש אחרים שעושים, אבל בעצם  

אין לנו הכלים למדוד מה חשוב או קריטי יותר - אבל זה יכול להיות לך שיעור להתבגרות ולהבנה מאד חשובה של העולם ושל הסובבים אלייך:

לכל אחד הניסיונות שלו,

כפי שאמרה מתחדשת - זה ל----א מבטל את הצדדים החיוביים שלו

את העבודה שהוא עושה בתחומים רוחניים אחרים

ואת הישגיו ומעלותיו היחודיות.

הנושא הזה של פריצות - זה תחום קשה משאול, ה'בור הפתוח ליפול בו' של הדור שלנו,

וקשה, קשה, קשה!!!!!! ברמה בלתי נתפסת - להגמל ולהשתחרר מהיצר הרע הזה.

מה זה אומר לגבייך?

להתפלל על אבא....

לא להשתגע, לא להפוך את זה ל 'אישיו' שלך כל היום

זה לא יועיל

אבל אולי פרק אחד מתהילים בכוונה כל בוקר או משהו כזה

אותו תכווני להצלחת אביך במלחמה שעומדת לפיתחו,

ואולי גם תעשי את זה מתוך התכוונות לשם שמים (אומרים שזו סגולה חזקה להתמלאות הבקשה):

למענו, העולם הבא שלו, למען אימך ואושרה ולמען שלמות המשפחה ושמירת דרגתה הרוחנית.

ולסיום - גם לי אין כל שמץ של ספק שאבא שלך היקר מתייסר, לא פחות מכך, וגם אם את לא רואה, יסורים של ממש, בגלל נפילתו. זה כואב וזה גורם לתסכול עצמי שקשה לתאר!!!!! אני ממש משוכנעת בכך!

אז הביטי על זה כך, כשדה קרב מסובך,

אחלי לאביך את מירב ההצלחה

והסיקי את עצמך בדברים אחרים בשאר הזמן...

לא עלייך המלאכה לגמור - זה לא באחריותך מעבר לכך.

המון כוח והצלחה!!

בת נוגה

(ג"כ נשואה ואם לשניים... )

תיקוןפטרוזיליה1

לא כל אחד נופל !!! ממש לא!!! אפילו לא רובנו! 

יש דברים חמורים מהנורמה וחבל שמגיבים עליהם בסלחנות.

זו הקטנה של הבעיה ואי הסתכלות אמיתית וחבל. 

מתוקה תתיעצי עם אנשים רחוקים וחכמים שליבך סומך עליהם.

צדיקה שלי.

נשיקות.

נשואה ואם להרבה...פטרוזיליה1
חולקת עלייך,לכל אחד יש נפילות נקודה.גם אם בדבר אחרבת נוגה
לא כל אחד נופל בדבר הספציפי הזה..סוד היצירה
אם רימון לא חוסם-לפנות אליהם בדחיפות!מוריה
אין לי איך לעזור לך.
אני יכולה לשלוח לך חיבוקים וכח..
ההבדל הוא רק בזה שאת יודעתshindov

קצת חבל, אבל לכל אחד יש את הקטע שלו. ויש גם בחירה חופשית. ובהחלט יכול להיות שהוא רוצה להביא אותך למקום יותר טוב מזה שהוא נמצא בו. בכל מקרה את לא אמורה לחנך אותו, אלא לקבל אותו כמות שהוא. כמו שהיית מקבלת אותו אם היה חולה חס וחלילה. אלה החיים.

כנסי דחוךףקומי-אורי

שלחתי לך מסר!

בבקשה תקראי אותו

הבעל שם טוב אמר כי האישmozaika

לא קל בכלל כשמתחילים להסתכל על החיים דרך העיניים של צדיק אבל אולי זה מה שנשאר לנו לעשות?

הבעל שם טוב אמר כי האיש אשר הוא נקי לגמרי, ולא פגם כלל מעולם אפילו כל שהוא, אי אפשר לו לראות רע בשום אדם, או שישמע מרע שיעשה שום אדם, או יזמין לו השם יתברך לראות רע או לשמוע שום רע,
ולכן כשרואה האדם איזה איש שעושה רע, או שמספרים לפניו מאיזה איש שעשה רע, ידע בבירור שיש בו שמץ מנהו מאותו הדבר עצמו, ואף אם הוא צדיק, מכל מקום יש בו קצת דקצת מאותו ענין, והזמין לו השם יתברך ראייה זו או שמיעה זו, כדי שישים אל לבו לשוב ולתקן הפגם ההוא, ועל ידי זה ישוב גם האיש הזה העושה רע, כי הוא תלוי בו

http://maflilaasot.blogspot.com/2010/12/blog-post_07.html

הרב יהושוע שפיראאנונימי (פותח)

אני מסכים מאד עם עדינה, ובטוח שגם אם אביך אכן נופל הוא איננו רוצה באמת לעשות זאת (אך כידוע אחרי שנופלים בתחום זה, קשה כל כך לקום), ולכן חשוב מאד לעזור לו בכל יכולתך, בצורה שלא תבייש אותו.

ממליץ לך מאד לפנות לרב יהושוע שפירא שליט"א, ראש ישיבת ר"ג.

הרב יהושוע נתקל בהרבה מקרים כאלו, וזה מה שדחף אותו לחבר את הספרים שלו ("אשיב ממצולות", "שובי נפשי"), ואח"כ גם להקים את אינטרנט רימון, שעם כל הבאגים שלה, היא עדיין הפתרון הכי טוב כיום לאינטרנט.

כשתפני אליו תסבירי לו את מה שכתבת כאן על כך שאת לא יודעת בוודאות אלא שיש לך חשש סביר. אני בטוח שהוא יודע מה לעשות ואיך לגרום לכם, כך שגם אם את צודקת  אביך יזכה לעשות תשובה גדולה ולתקן את כל הנפילות.

זה בדיוק מה שבאתי להגיד!אנונימי (פותח)

בדיוק רציתי להציע לך להתייעץ עם הרב שפירא, או אולי יהיה לך יותר קל עם אשתו, הרבנית נעמי שפירא, שהיא גם אישה - אז אולי יהיה לך יותר קל לדבר איתה, וגם, לפי מה שהבנתי, טיפה יותר זמינה ממנו. (תפני באישי, אני אולי יכולה להשיג לך פרטים כדי לפנות)

בכל מקרה, צריך פה אנשי מקצוע, כדי לא לעשות טעויות בדיני נפשות.

אל תנסי לבד!

ותבואי באמת עם הרגשה שאת רוצה לעזור ולא בשיפוטיות, וגם תדוני באמת לכף זכות.

שמעתי את הרבנית בשיעור על הנושא, ואני ממש ממליצה לפנות אליה!

בהצלחה!

אני רוצה להודות לכם, לכולכם...אנונימי (פותח)

לכל מי שהקשיב (קרא...) תמך, הציע, המליץ, הזדהה, והקדיש מזמנו. אני מאוד מעריכה את זה, ואני אשתדל ליישם את הדברים שנראו לי- בעיקר אלה שהופנו אלי (שיפור מצדי... ) נגעה לי ללב ההרתמות של כולם לעזור- תודה לכם! ויהיה טוב בעז"ה, אני מאמינה... (: 

פורסם פה באתר בדיוק היום,שחר26

אולי זה גם יכול לעזור...

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/222707

תגובה רצינית לדברייךאנונימי (פותח)

שלום.

בתור אחד שנכשל בזה לא מעט. למרות שאני עוד לא אבא. אבל כל פעם אני מנסה באמת לקום מחדש כי זה מגעיל ממש.

אני יכול להגיד לך שזה מה זה קשה להתגבר על זה. זה משהו שכמה שאתה בטוח שזהו סיימת עם הזבל הזה הוא לא מסכים לעזוב אותך.

זה מאוד מאוד מאוד קשה לנצח אותו לגמרי.

ומיליוני אם לא מליארדי אנשים ברחבי העולם נופלים במינון כזה או אחר בו.

זה מצער ועצוב מאוד!!

אבל ממש קשה לנצח את זה.

צריך רצון מאוד חזק, ובעיקר להרגיש סיפוק אמיתי ממשהו אחר.

בד"כ מי שנופל בזה זה בגלל שהוא מרגיש שהוא לא ממצה את עצמו ביום יום וזה נותן לו איזה פורקן והרגשה נעימה. שחולפת אחרי שניה.

מה שהייתי ממילץ לך זה להתעלות מעל עצמך, להגיד לאבא שבשמיים" אבאלה רחמן אתה נתת לי עכשיו את ההתמודדות עם האבא הזה כאן בעולם. הכל ממך אין שום פאשלה. ואתה יודע שאני יצליח להתמודד אם ארצה, עובדה שכבר פניתי לאתר ערוץ 7, אז אני לא מיואשת, אני רק מתחננת אבא שתשלח לי שליחים נאמנים לחזק ולעודד אותי ובעיקר לזכות לראות איך אבא היקר שלי יוצא מהבוץ הטובעני הזה" וככה להתפלל הרבה לה' שירחם על הבת הקטנה שלו שכל כך סובלת ממה שהיא רואה מאביה מולידה.

דבר שני, ליזום שיחה ישירה עם אבא על מה שאת מרגישה ויודעת.

הרי מה שמפחיד את אבא זה שיגלו אותו, עובדה שהוא סוגר את זה כל פעם ומנסה להיראות צדיק, אז הוא משוכנע שלא עלו עליו.

ברגע שאת מבשרת לו בצורה זהירה מתחשבת אבל גם החלטית שאת קלטת מה הוא עושה ואת מתלבטת אם לספר את זה לאמא ולחברים שלו..

הוא מאוד ירתע ויבקש ממך שלא לעשות את זהויתחרט וכו'.

בעצם עכשיו יש לך קלף ביד שהוא הבטיח להיזהר כי אם לא את תהיי חייבת לספר הלאה- שזה יפגע בו.

עכשיו תראי נכון שאבא שלך ירתע מלעשות לידך את זה אבל לא בטוח בכלל שהוא ירפה מזה.

לכן שלב הבא אחרי שהוא מתחיל להשתחרר מזה, זה להראות לו את חשיבותו בבית, להתייעץ ולשתף אותו ולתת לו תחושה של מנהיג חשוב בבית.

כמו כן לדבר בבית על עניין ההשגחה התמידית שה' רואה במעשינו ומשלם לנו שכר ועונש על כך. כלומר לעשות דברים מסביב שיתמכו ברצון של האבא להפסיק עם זה.

ובאמת לבדוק איך זה שגם עם רימון הוא מצליח ודרך אמא לחסום את זה.

סיכום- זה חשוב שתדאגי שהוא ידע ואם זה לא עוזר אז אין בררה וצריך לספר לעוד אנשים.

שיהיה המון בהצלחה!!

ותבטחי בה' הטוב

אין לה שום זכות שבעולם ללכת ולספר למשהו אחר-משה ר-

גם אם במידה והוא אכן חטא זה עבירות של בן אדם למקום ואנשים לא צריכים להתערב בזה ולא עליה חלה חובת התוכחה... אתה מתאר לעצמך את הבושה שהוא ירגיש באותו רגע שהבת שלו תגיד לו שהיא יודעת דבר כזה?? ולא אין פה שום תועלת.

אולי זה כל מיני דברים שקשורים לעבודה או סתם דבריםאורח בעולם

אישיים שהוא מתעסק בהם והוא רוצה לשמור עליהם בפרטיות, זה שהוא מסתחיר משהו זה לא אומר שזה דווקא תכנם לא ראויים, אולי זה פשוט סודי מידי בשביל שגם את תראי...

לדעתי-שלום לאמונות

אפשר להיכנס ולשאול כאילו בדרך אגב: 'מה אתה רואה?' בטון של מישהי שמשעמם לה ומחפשת משהו לראות...

אוליי ככה הוא יקלוט שאת יכולה לשים לב ויפסיק...

אין לי ממש עצה טובה, אבל אוליי תגידי לאמא שלך שהאינטרנט לא מספיק חסום ואת לא רוצה שאחים שלך יראו כל מני פרסומות קופצות וכאלה...

בהצלחה!

קשה, אבל..צמבל

דבר ראשון לפני שאת נבהלת, לפני שאת לא ישנה בלילה, לפני שאת פונה למישו - תבררי! כי ממש יש מצב שראית דברים ופרשת אותם לא נכון.

במידה ואת בטוחה למדי שחשדותייך מוצדקים - לדעתי מה שהכי טוב לעשות זה לדבר איתו בעצמך. רק אם את יודעת שזה ממש לא יעבוד, או שזה ממש יקלקל את היחסים בינכם, תפני למשהו אחר. (דיברת עם האחים / אחיות שלך על זה?) אני פחות חושבת שצריך לערב אנשים מבחוץ (במקרה שלי הייתי פונה לאחד האחים / אחיות של אבא שלי). לעניין לערב את אמא שלך - אני לא מכירה אותה, אבל ברוב המקרים זה לא יועיל, אלא רק יהרוס יותר וחבל.

מאחלת לך המון הצלחה, ושתדעי רק להתחזק מזה... ;)

הצילו! מה עושים באמת?sasad52אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך