אני לא יודע מה באמת עבר לו בראש, אבל אוסיף משהו מנקודת המבט של גבר:
רובם המוחלט של הגברים הם לא אנסים ולא מטרידים, אבל כווווולם מתמודדים עם היצר - ורובם נכשלים בו במידה כזו או אחרת. מבטים הם דוגמא למכשלה מוכרת הפוגעת כמעט בכל אחד, וגם בטובים וצדיקים - ובדרך כלל אין זה אומר כלל שהאיש הוא אנס, מטריד או כל דבר אחר. הוא פשוט גבר עם יצר, והוא מתמודד איתו בדרכו שלו...
לגבי המקרה שלך -
1. יתכן שהאיש הזה הוא חיה רעה המתכננת איך לתפוס את טרפה לאט לאט.
2. יתכן שמשהו בך מושך אותו ועלול להתפתח מזה משהו (מבחינתו).
3. אך רוב הסיכויים (שוב - סטטיסטית בלבד - לא מהיכרות) שאלו מבטים בלבד, אולי אפילו משיכה כלשהי, מציאת חן - אך דבר לא יתפתח מזה.
אם נשפוט לחומרה כל גבר בשל מבטים שנשא בנשים לא יצא כמעט אף אחד זכאי. זה בטבע שלהם. השאלה איך הם מתמודדים אם זה.
אם הבנאדם ההוא הוא באופן כללי ירא שמיים, ואם הוא לא עבר אף פעם גבול טעם טוב ביחסיו עם בנות בכלל ואיתך בפרט - כנראה לא צריך יותר מדי לחשוש.
מה שכן בודאי צריך זה להתייחס אליו ביחס צונן כדי שהוא ירגיש שאין לו פה מישהי שמשתפת פעולה, ואז אם הוא שייך לסוג השני זה לא יתקדם לשום מקום. אל תעשי שם בייביסיטר. אם הוא מדבר איתך ברחוב תהנהני בראש לשלום ותמשיכי הלאה כי "את ממהרת" וכן הלאה. רוב הסיכויים שזה יספיק.
אם הוא ינסה לעבור שלב כגון לקשור שיחה יותר משמעותית וכל שכן דברים אחרים - אפשר להגיד לו משהו כמו: "אני מעדיפה לא לשוחח כך עם גברים. לא משהו נגדך, אך אני מקפידה על זה". (אני אישית אמרתי ככה כמה פעמים לנשים - ועל אף אי נעימות קטנה שעברה לרגע הן העריכו את זה, והעיקר - לא המשיך שום דבר).
אך בכל אופן אם בכל זאת יש חשש שהוא שייך לסוג הראשון תפני לעזרה מיידית. התועלת תעלה עשרת מונים על החשש מנזק.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה!