המשמעות של "נבל ברשות התורה"אנונימי (פותח)

בס"ד

בישובינו  יש גרעין תורני.

פה בישוב קוראים לו גרעין חינוכי כי זה נשמע יותר טוב...

הרי לכם הודעה של נציגת הגרעין  ותיאורה לגבי בני הישוב מנקודת מבטה :

"... בניגוד לרוב הגרעינים בארץ, שבהם עובדים בעיקר עם שכבות מצוקה נחשלות, ברמת השרון העבודה היא מול משפחות חילוניות אינטלקטואליות מהעשירונים העליונים בחברה, "גוש-דנים" כבדים שחלקם ראו דתיים רק בטלוויזיה.... גרים שם הרבה מפורסמים (כמו יהורם גאון, שמעון פרס, חיים משה, איה קמרמן, גלעד ארדן, סיוון רהב מאיר ועוד...)

התקנים שאפשר לשלב עם הגרעין הם מדרשה להעמקת יהדות, הבית היהודי, תקן גרעין, קומונה ופרוייקט "חממיות" שזה מועדונית לילדי רווחה בבתים של משפחות הגרעין.
משפחות הגרעין ממש מדהימות, משפחות צעירות, מקסימות שמקדישות ימים ולילות להפצת יהדות ולחיזוק הצד התורני של אוכלסיית רמת השרון.
פעילויות הגרעין הם ערבי ר"ח, שיעורים ביהדות, הופעות, ויש פרוייקט בבי"ס רימון עם אתי אנקרי ועמיר בניון שבנות השרות שותפות לו.
בקיצור, עבודה מעניינת אם בא לך להשקיע בשנת השרות שלך ויש לך מה לתת מבחינה תורנית, ממליצה בחום.
אם יש לך עוד שאלות, אתת יכולה להעלות פה או להתקשר לרכזת (המדהימה יש לציין) שתתן לך עוד פרטים-
מלכי- 052-7710094.
בהצלחה!

אני תושב הישוב הזה ואני מתקשה למצוא קשר עם האמירות ההזויות האלו. לתחושתי ,כל מה שנאמר כאן הוא יותר אמירה מזלזלת והחפשה ופחות תאור אמין של המציאות.אני מרגיש פגוע מכך שתאור המציאות אינו נכון ומוציא דיבת המקום רעה וכאשר דברים אלו נאמרים על ידי אדם דתי וברשות התורה פגיעה גדולה שבעתיים.

אולי כדאי לשים את האמת  על השולחן ...

הגרעין התורני שאחד המאפיינים המרכזים של חבריו הוא חסרון כיס שוכן  בשכונה הכי בעייתית והכי דלה שמתאפיינת באוכלוסיה עם רמה סוציואקונומית נמוכה, רמת השכלה נמוכה והתאמה מוקדי פשע והזנחה חברתית.מאידך מדובר באוכלוסיה  הקרובה למסורת או דתית מובהקת. בשכונה נמצא בית ספר חרדי "רמב"ם" שמונהג ע"י רב הישוב - הרב אידלשטיין. יש ברחבי שכונה זו הרבה פעולות  לקירוב לבבות לדת לא בהכרח של הגרעין התורני. קיימים בשכונה מוקדי חזרה בתשובה שאינם קשוריים לגרעין התורני.

הגרעין התורני מהווה בשכונה ובמידה מסיימת גם בישוב, נטע זר שאינו מעורה אפילו בקרב הציבור הדתי ומתפללי בתי הכנסת . הגעת הגרעין התורני פילגה את הציבור הדתי וגרמה למחלוקות מיותרות.

הגרעין התורני נהנה מתיקצוב חיצוני נרחב מה שהופך אותו למבוקש מבין הגרעינים התורניים ומה שהפך אותו לצנינים בקרב תושבי השכונה בה הוא פועל.

כל הדיבורים האלו על ידוענים כאלו ואחרים זו אוליי גחמת לב של הכותב אבל במציאות אותם ידוענים פועלים וגרים בקצה השני והמרוחק של העיר. שמעון פרס לא גר מעולם בעיר ועוד שמות נוספים שצויינו לא קשורים למציאות. בכל אופן אלו לא מייצגים את העיר ,המהות שלה ומה שמייחד אותה.

ולנציג או נציגת הגרעין התורני שקורה לעצמו גרעין חינוכי-  ההודעה הזו גם אם היא מוכוונת לציבור דתי מחוץ לרמת השרון - תוכנו אינו ראוי..

גם לאכול אוכל חינם , גם להתכסות בנוצות לא לכם וגם להשמיץ ,זהו אוסף דברים  חמור מסוג הדברים שלא יעמדו לימין הדובר והגוף שאותו הוא מייצג בערב ראש השנה...
שמעתי על התופעה הזאת,שמי תכלת2

שהגעינים "משתלטים" על מוקדי העשייה של בני העיר..

אבל לפי מה שאני שומעת, ברוב המוחלט של המקומות תושבי העיר אוהבים את הגרעין התורני ומוכירים ומעריכם מאוד את הפעילות שלהם.

וסביר להניח שבהתחלה הם באמת יהיו בנפרד מכולם...לבן כהה
>>>>פעימה

בס"ד

לא הבנתי מה ניסית לומר כאן אבל כמה תיקונים קלים.
משפחות 'הקהילה'- מפוזרות ב-כ-ל העיר. לא רק בשכונה אותה תיארת[מורשה] אלא גם במערב העיר, ובשכונות היותר יוקרתיות.
הגרעין קיבל החלטה לפני כמה זמן שכבר אינו 'גרעין' אלא 'קהילה'- שבה כל אדם שרוצה להצטרף אליה- מוזמן.
בקהילה ישנן משפחות שונות ורבות כשרובן כלל לא מה'גרעין' הראשוני- אותן משפחות שבאו לחיזוק הדת בעיר.
לדוג', ידידיה וסיון רהב מאיר שהוזכרה שם הינם חלק מהקהילה כיוון שהם באים לפעילויות שהקהילה מארגנת, חוגים ועוד..משפחות 'חילוניות' ו'מסורתיות' רבות גם הן רואות עצמן חלק מהקהילה בעיקר כיוון שילדיהם נמצאים בגני הילדים שבחסות הקהילה.

העבודה של הקהילה היא גם מול האוכלוסיות החלשות[כמו פרויקט 'חממיות' שהוזכר שם] וגם מול אוכלוסיות יותר 'חזקות' ו'נחשבות'[כמו הפרויקטים בשיתוף בי"ס רימון, שיעורי התורה, והמרכז להעמקת יהדות]

במודעה, המכוונת לבנות שירות לאומי בלבד, הקהילה מכונה 'גרעין' כיוון שזה הכינוי הכולל לפעילויות מסוג זה- וכך בנות שירות מבינות על מה מדובר ויודעות אם זה התחום אותו הן מחפשות או לא.

שוב, לא הבנתי מה ניסית לומר, אבל רק תיקנתי והבהרתי כאן כמה דברים, על-פי הידוע לי.

מראה עיניים ולא משמע אזנייםאנונימי (פותח)אחרונה

למה להתכסות בנוצות לא לכם ?

הזוג רהב מאיר אינם חלק מהגרעין ,לא ניראים ומתנהגים כמותם ובטח לא רבים עם תושבי שכונת מורשה על החזקה בבית הכנסת בר יוחאי

לא ראיתי את חברי הגרעין באים לשמוע עיצה מהרב אידלשטיין כמו ידדיה רהב מאיר

הקטע הזה של גני הילדים  זה משהו שולי וזניח או בעיקרר נוח

למה אתם לא מספרים על הכישלון שנחלתם בניסיון להשתלט על בית הספר אור השחר ?!

בקיצור מה שקורה כאן זו השתלטות עויינת ! השתלטות על התודעה ,השתלטות על ההגדרה של יהודי דתי לאומי, השתלטות על ההובלה של הציבור הדתי בעיר הזו.

ראיתי את תהלוכת הדגלים הביזארית .העליבות וסדר הגודל שהיא ייצגה רק גרמו לביזיון וחילול שם שמיים

אבל...

בכל זאת יש משהו חיובי בתהליך

יש כאן קבוצה לא קטנה של יהודים חרדל"ים שהפכה את התורה קרדום לחפור בו והנה הם מגיעים לרמת השרון ללא כסף וללא יכולת כלכלית ופה זוכים לקיום מכובד מכספי תמיכה ותרומות.

אני הייתי מעדיף להיות פושט נבלות בשוק במקום לקבץ נדבות ולספר שירום גאון גם גר כאן בישוב.

למה לא סיפרתם על חיים משה ?הוא גר יותר קרוב ...

נשמע כמו פוליטיקה מקומית...אוסנת

ומריבות על כתר "מי הכי מחזיר בתשובה"...

ממליצה לברר לפני שמקבלים רושם מוטעה.

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך