זה ארוך אבל חשוב!!!!! לא באתי להיכנס לכם למה שאתם שומעים, רק הבאתי חומר למחשבה .
(מתוך החוברת 'בשביל החופש' של הבוקר).
"בסך הכול שירים. קצת מוסיקה, מה רע?" פטר אותי שימי, בן דודי האהוב. שימי היה ידע במשפחה באמונתו החזקה ובלהט דיבורו. הוא היה מסוג המדריכים שכשהם מתחילים לדבר הם היו מדביקים בהתלהבות שלהם את כל החניכים. בזמן האחרון שימי התחבר למוזיקה של זמר ישראלי מפורסם, והתחיל לשמוע אותו בכל הזדמנות.
מה הבעיה, תשאלו?
הזמר שלנו היה ידוע בחילוניותו המוצהרת וביטא את זה ללא הרף בשיריו.
"שימי זה ישפיע עליך!" אמרתי לו.
"מה יש קצת מוזיקה. מדובר באחד מהיוצרים הכי בולטים שהיו פה בארץ בשנים האחרונות".
"דווקא בגלל שהוא מוכשר ובגלל הכישרון המיוחד שלו אני חושש שאתה תושפע! ככל שאומן כשרוני יותר הוא מכניס יותר את נשמתו דרך השירים והמוזיקה שהוא כותב"
"עזוב שטויות זה מוזיקה נטו" כך הסתיימה השיחה.
כמה חודשים חלפו מאז. הספקתי כבר לשכוח ההיא. נפגשנו למשחק כדורסל. שימי ואני.
"אגב" הוא אומר לי תוך כדי משחק "הפסקתי לשמוע אותו".
"למה?!" שאלתי.
"התחלתי להרגיש שאני לא שלם עם עצמי. או שאתה מאמין בה' או שאתה שומע שירים שכל התוכן שלהם הוא כפירה וחוסר צניעות. וואלה, זה לא הולך ביחד... האמת, אפילו הרגשתי טיפה שאני מושפע. לא שזרקתי את הכיפה, אבל כשאתה שומע בלי סוף שירים כאלה, משהו בך קצת נכבה. האש שבוערת בפנים דועכת... וזה ממש לא מתאים לי..."
יש דברים שבהם אין לנו בחירה. איפה נולדתי, מי הוריי, מה יהיה צבע העניים שלי. אפילו לשאול אותי אם אני רוצה לרדת לעולם הזה לא שאלו אותי. יש משהו אחר שכן יש לי בחירה: ממה אני אושפע. אילו ספרים אקרא, איזה סרטים הצפה ואיזה מוסיקה אשמע!!
את מי אנחנו רוצים לעבוד, את הזמר או את ה'? ממי אנחנו צריכים להיות מושפעים? המוזיקה ההישראלית, המזרחית והלועזית מחריבים את הנשמה, מכבים את הניצוץ היהודי! שימו לב לאיזה מוסיקה אתם מקשיבים!!!

] שיבוא ויגיד לי אם הוא רואה שאני מושפעת ומאיזה מוזיקה!!!