תשמעו סיפור הזוי!!כנסו ותגיבואיילביא
עבר עריכה על ידי orlibar בתאריך י"ג תמוז תשע"א 10:46
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י"א תמוז תשע"א 12:32

מחזור י"ד בישיבת בני צבי, הוציא חולצות שכתוב מאחורה"התמונה להמחשה בלבד" ויש ציור של 2 חברה שלומדים על רקע של חלון עם כוכבים וירח ,ושעון שמראה על עשרה לשתיים,(יענו מאוחר בלילה...).

כמה ימים אחרי זה , ראש הישיבה כינס את כל המחזור והביא כמה סיבות נגד החולצות:1.החולצות פוגעות בגיבוש הישיבתי,וגורמות למתח בין המחזורים וסיכסוכים.(מה שבכלל לא נכון ,ועובדה לכך היא שהמחזורים האחרים דווקא כן פירגנו על החולצות ולא שום מריבות!!!)וזה שעושים מלחמות אוכל לפעמים זה לא הורס ת'גיבוש?וזה שיש כל שבוע מריבה למי שייך האולם ספורט, זה לא הורס???-  2.מהקמתה,הישיבה הוציאה רק חולצות עם מסר ערכי,(כמו:צבי זה לא רק דואר זה שליחות...)וברגע שהמחזור הוציא את החולצות, הוא פגע בתדמית של הישיבה כערכית ,וכשמישהו יראה את החולצה הוא יחשב שהישיבה היא לא כ"כ ערכית ודוסית...ובלה בלה בלה....

ולכן ראש הישיבה החליט שהוא מחרים להם את כל החולצות.אבל עלתה הצעה שאם יצליחו למחוק(עם ספריי או משהו )את הכיתוב בני צבי אז הוא לא יחרים את כל החולצות.

מה שמראה שהישיבה דואגת לשם שלה יותר מכל דבר אחר,אפילו שהתלמידים שלה בכלל לא כאלה...!

ובנתיים החליטו לשלוח כל יום 5 חבר'ה הביתה בשביל להביא את החולצות   (שהושארו בבית כי לא רצו להסתובב איתם בישיבה)

משיחות שדיברו חברה עם ההורים שלהם בקשר לסיפור ,ראו שאין הורה אחד שלא חושב שזה סיפור לא הגיוני!!

נו, מה אתם חושבים על הסיפור הזה ?מה אתם הייתם עושים?

אז אל תלכו איתם בתוך הישיבה310

תלכו איתם ברחוב, הישיבה יכולה לעשות לכם משהו? לא.

מה עובר???? זה טפשי לגמרייי!!!!עץ
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י"א תמוז תשע"א 12:32

אם כבר שהיו אומרים שזה לא מתאים "רוחנית.." או לא יודעת מה ואז שהיו מחרימים ת'חולצות...(למרות שגמזה לא נשמע נורמאלי..) אבל שלא איכפת להם עם מה הבחורים ילכו אלא מהשם של הישיבה...זה נשמע מוווווווווווווזר!!!!!!!

הערהשואף לאור

לא נכון להגיד על דבריו של רב ראש ישיבה "טיפשי לגמרי" לדעתי כל שכן שאיננו מבינים את מרקם החיים של הישיבה ומה העניין כאן.

לא הפתעה בכלל. אתם שמיניסטים?משה

להערכתי, אין לו קייס משפטי בשום צורה, ואסור לו למשל לעכב לכם את תעודות הבגרות או דבר דומה.

זה עדיין לא אומר שיש לכם עניין להתעמת איתו (וגם לי אין עניין לחטוף ממנו טלפון נזעם). עם כל הכבוד בסך הכל מדובר בחתיכת בד ולא במשהו עקרוני מי יודע מה.

גם נושא התדמית של הישיבה שאתם נוטים לזלזל בו אינו זניח בעיניו כלל וכלל, ובצדק מבחינתו. ישיבות אחרות משקיעות עשרות אלפי שקלים בשנה בדוברים ו"יועצים אסטרטגיים" ויועצי תדמית. המשכורת שלו ושל צוות ההוראה תלויים בסופו של דבר בתדמית הישיבה. במידה והיא לא תהיה מספיק "דוסית", ירד מס' התלמידים וההמשך אני משער מובן.

זה לא אומר שאני חושב שהוא צודק, אבל אומר שאני מנסה להבין אותו, ושטענותיו אינן משוללות יסוד או הגיון.

אני הייתי מנסה לגבש פשרה שהרקע שלה יהיה שהישיבה תממן הפקת חולצות חדשות בהתאם לדרכה ואמונתה, לא בגלל שהם צודקים (הם לא) אלא בגלל שאין עניין במלחמות עולם על לא מאומה.

זה לא זה..<יוני>

הם ידעו שאסור להם להוציא חולצה והם הוציאו..

אני לומד בישב"צ

(אל תחשבו שאני לא בעד.. גם אנחנו היינו צריכים להוציא חולצה..!)

יישר כח למחזור י"ד שהוציא חולצה!

בבהר"ן הוציאו חולצות להשבעה..שבלולון

לפני כמה שנים, והרב נויימן לא אהב אותן, אז הוא קנה מכל המחזור את החולצות.. יעני החזיר להן כסף..

ווואוווו איזה שפיץ!! כל הכבוד לו!!~n אני~
נו, הרב נוימן... זה יחיד בדורו.אחותו
אתה מדבר כאילו יש פה איזשהוא עסק עם 2 בעלי אינטרסיאנונימי (פותח)

אינטרסים. אבל בתכלס' מדובר בחינוך ואסור בחינוך בשום אופן לתת לילדים הרגשה שיש פה שוטרים וגנבים

גם אנחנו עשינו את זה, ולא היו מרוציםמרדכי
>>מרב.

סתם קרציות~

רבאק, אם היה כתוב משו שהוא ההפך הגמור מערכי- ממש ממש מזלזל, או דברים שבאמת עדיף שלא יכתבו על חולצות, אז עוד אפשר להבין.. יש הבדל בין "לא ערכי" לבין "מזלזל".

ואין שום בעיה להוציא חולצה סתם בשביל הצחוקים..

אנחנו תיכננו שנה שעברה להוציא חולצה ל-3 יח"ל מ"מ שכתוב על זה: "3 יחידות יהיו מלצריות" עם ציור של מלצרית אולפניסטית [זה שיר כזה ששרים אצלנו באולפנא...], ומקדימה לעשות ת'סמל של הארי פוטר עם הסיפור של שלושת האחים.. [שכחתי עכשיו איך קוראים לזה... הסמל בנוי ממשולש, עיגול וקו, אז זה יעני מגניב עם המ"מ וכל זה..]

בסוף לא הוצאנו כי הרב של האולפנא לא הסכים או משו כזה בגלל בעיות כספיות של בנות בהקבצה...

זה לא שהחולצה תוציא ת'ישיבה "לא ערכית" ו"לא מוסרית". נראלי שההפך-- סופסוף יקלטו שהישיבה שלכם לא כ-ז-א-ת-י כבדה שכל דבר שלה צריך להיות ערכי, אלא אפשר גם לצחוק שם.

אבל אם זה כ"כ כואב לרב-- תמחקו ת'בני צבי מקדימה. מה אכפת?

למחוק את הבני צבי מקדיהמ לדעתי זה הכי גרוע~מישי~

זה להגי-ד לא אכפת לי שתהיו לא ערכיים אם זה בסתר. אם זה לא יהרוס את השם הטוב.
לגבי עצם הענין- אני לא חושבת שחייבים ללמוד בשעות המאוחרות שלה הלילה לפעמים ככה לומדים פחות טוב אבל אני מבינה שזה יכול להראות כמסר בעיתי: אנחנו לא באמת לומדים כ"כ הרבה, סתם נראה לכם. כשזה חבל כי באמת חבל להוציא את עצמכם ככאלה שלא באמת לומדים תורה כמו שכולם חושבים.

וזה לא הענין של הצחוקים- השאלה היא על מה צוחקים... אני לא יודעת אם זה כזה בעייתי אבל אני בהחלט מבינה מה בעייתי בזה...

קראו לסיפור "אוצרות המוות" D:דאץ

מעריץ מושבע XD

ולגבי הנושא:

אף פעם לא התלהבתי מבני צבי, ככה שיש לי רק ביקורת...

גם לנו היה משו דומה, באולפנה..בשמחה תמידD:

לפחות שכחנו גם ככה לשים סמל של האולפנה מקדימה..

אה אגב גם לנו היה משהו דומה~מישי~

באולפנא... ופשוט החלטנו לא לריב איתם ושינינו גלופה.......

אויש, באמת!באג2000

אנחנו בשישית גם הוצאנו סווצ'ר עם כיתוב שיכול להתפרש לא כ"כ יפה, עשו לנו שיחה, והסבירו למה לא ראוי ללבוש את זה וכו וכו', (ונכון, גם ביקשו שלא נבוא עם זה לבצפ'ר, אבל זה ההי כי הכיתוב לא ההי בסדר, לא בשביל השם..)

אבל לענייננו- א- זה  באמת סיפור מטומטם.. נשמע כמו 'אוי אוי אוי' שיחשבו שחלילה לא לומדים שם  לגמרי ברצינות, ב- הם לא באמתמ יכולים להחרים להם את החולצות, מקס'- לשלוח הביתה את מי שלובש אותם. אז שילכו איתם רק מחוץ לישיבה.. ג- מישו הציע פה הצעה חכמה- אם זה כזה חשוב להם- אז שיממנו להם חולצות חדשות.

אז ככה....א-ל נקמות ה'

א. בתור אחד שמעורה שם בעניינים אני יכול להגיד בוודאות שגזה שמחזור אחד מוציא חולצות לעצמו כשהוא יודע בוודאות שהישיבה לא מרשה - כבר מוריד את הטענה שלהם - כי בהחלט הם ידעו לקראת מה הם הולכים והחליטו ללכת על זה........

(חוץ מזה שזה כן גורם לקנאה בין מחזורים - בדוק מפעמים קודמות. גם אם הפעם עדיין לא קרה מזה כלום זה עלול להיות סיבה להרבה בלאגנים בהמשך....).

ב. יש הבדל עצום בין לצחוק שהוא לגיטימי - לבין לזלזל ולהוציא שם רע על הישיבה - דבר שבוודאות קרה פה.

ו - כן - זה בהחלט לגיטימי לראש ישיבה שיהיה איכפת לו מה גורמים לאנשים לחשוב על הישיבה - במיוחד אם אלו דברים לא נכונים.

סליחה, אני עם הישיבה שלך...<אריאל>

זה לא רק עניין של 'חילול שם הישיבה' , אמירה- אולי שגויה- שבבני צבי לא 'באמת' לומדים תורה, מעבר לזה: יש פה עניין של חילול השם.  

לדעתי, למחוק רק את הכיתוב זה פתרון דיי אינטרסנטי. 

^^^^ איתו.פעימה
אני לא מבין מה העניין...הסטלן הקטן

הרי זה ברור שזה הומוריסטי...

אממ...אנונימי (פותח)

אפשר להבין אותו, אחרי הכל זה השם של הישבה שלו והוא לו רוצה שזה יתלכלך...זכותו!

אבל גם זכותך...

אם היתי במקומך אני חושב שהייתי רץ עם החולצה..כאילו שכל החולצות בארץ מביעות מסר עליון... מה זה החרטה הזה..?!

גם אצלינו עשו את זה.. אבל היינו בשישית, אז שינינו כמה רעיונות..היינו בעצבים.. אבל בסוף הוצאנו חולצה מתאימה...

נראלי שאם בהנהלה לא רוצים שדברים כאלו יופיעו על הדפוס, הם צריכים לדאוג שדברים כאלו לא יעלו ולא יקרו בשטח.. אם זה המצב וככה אתם רואים אותו.. אני הייתי מבליט את זה... לאיד'ע מה איתך...

עצם העובדה שהם מוכנים שרק השם של הישיבה יימחק... אבל אני לא בבני צבי.. אין לי מושג.. לפעמים צריך להרגע ולחשוב על זה שוב... אולי אתה קצת בעצבים.. 

לשון הרע מטורף!!אנונימי (פותח)

אני שמעתי על זה ממזמן.. זה לא עיינכם!! ואתם לא תקבעו לראש ישיבה מה לעשות!

אני לא מבינה מה הקטע לשירשור הזה??

לשון הרע על ראש הישיבה, ועל הישיבה??

יישר כוח! צודקאנונימי (פותח)

אני גם מסכים שזה לשון הרע ועוד יותר מסכים עם הרב ישיבה

זאת מעלה שצריך לשאוף אליה להיות לומדים בלילה

וידוע שכת לצים לא מקבלת פני שכינה

ולכולם נראה, מה זה רק בדיחה

אבל זו בדיחה של כת לצים

הרי אפשר לעשות אותו הדבר עם כל מצוה מהודרת

בקיצור...הרב צודק מאוד ויישר כוח על מעשיו

איילביא גם אתה הועפת?אנונימי (פותח)

כי אם כן אני מבינה מדוע אתה כל כך כועס. מה שבטוח שכנראה לא עשיתם לראש הישיבה שלכם הרבה נחת גם בשאר ימות השנה אם הוא בחר להעיף אתכם על דבר כזה ...

תיקון טעות.. חודש וחצי!!~n אני~
קרה לנו משהו דומה:תולעת השני

שכבה כמה שנים מעלי הוציאה סוודר עם כיתוב מאחורה + סמל המוסד מקדימה ורק אחרי שהסוודר יצא, שמו לב שיש לכיתוב מאחורה (גם) משמעות מאד גסה ושלילית. כתוצאה מכך בקשו מכולם למחוק את הגלופה מאחורה. כולם שתפו פעולה (ועשו זאת גם בדרכים מאד כשרוניות! לא רק באציטון או ספריי) אבל אפילו לא חלמו לבקש שימחקו את הסמל של המוסד! זה פשוט מגוחך! אם יש בעיה מוסרית עם הגלופה (בלי לדון אם יש בכלל בעיתיות בגלופה הנידונה) - שימחקו אותה ולא את שם הישיבה!!! זו די צביעות, לחנך לערכי היהדות מצד אחד, ומהצד השני לדאוג לשם הטוב של הישיבה!!!

לא מביא לו את החולצה.....רון123

מה קרה זה חולצה יפה ומצחיקה לא מתאים לו מה אני יעשה 

תשמעו סיפור הזוי!! כנסו ותגיבו-המשךאיילביא

היום הראש ישיבה כינס את כל המחזור והוא רוצה להעיף את מי שפירסם את הסיפור בפורום!!!!

כנראה שאני בדרך לעוף לצמיתות....

סתם... בכל מקרה כבר העיפו אותי ואני אלמד בישיבה אחרת אבל הסיפור הזה מסריח!!!

בגלל שהם העיפו אנשים רק ישנאו אותם יותר..a.i

רון123 תחשוב רגע..חרותיק

א. זכותם המלאה להחליט על הדרך החינוכית שלהם, וזה לא עושה אותם חולי נפש!!

ב. מהיכרות אישית- הם לא חולי נפש!!

ג. לפי איך שזה נשמע- הבחור הועף כבר על משהו אחר, אז זה בכלל לא קשור.

אייל, מצטערת אם לא הבנתי נכון.

מצד שני...<אריאל>

נורא נחמד לדעת שהראש ישיבה שלך קורא בנוג"ה...חושף שיניים

אז אני פשוט אגיד לו מפה: שמע, העונש מוגזם! סה"כ השתובבות של בני נוער! 

כמה דברים.....מאיר770

א. הבן אדם אומר לכם שהוא הועף גם ככה.....

ב. לא יודע אם צריך להעיף - מה שכן - הסיפור פה עשה חילול השם מאוד גדול

מכיוון שמנסיון העבר עוד כמה זמן כן היו נותנים להם ללכת עם זה....

ג. כל בני צבי יודעת שזה כתוב פה משום שאחד מהחבר'ה הדפיס את השרשור ותלה אותו על הלוח מודעות...... 

באמת עונש מוגזם, וגם העניין עם החולצות... אבלצורניקית

זה די לא בסדר שפירסמת את השם של הישיבה... זה מאוד מוריד מהמוניטין... 

ממש עונש מוגזם!!!תהילול

ומאוד נחמד לדעת שגם הוא קורא פה...

אז נגיד לו כאן ועכשיו...

כל המהלך הזה לא לעינין לפי דעתי!!

לקחתם את זה ממש לא נכון!!!אנונימי (פותח)

קודם כל לפני שאני מתייחס לסיפור עצמו- זה לא בסדר לבוא וללכלך ככה על הישיבה

ולהתעלם מכל הדברים הטובים שיש בישיבה! פתחת פה פעם שרשור על היחס האישי שיש בישיבה?

על זה שאכפת להם ממש מכל מי שלומד בישיבה גם מהבוגרים ואפילו ממי שעף ממנה??

למה לבוא ולהזכיר רק את הדברים הרעים שאתה לא מסכים איתם?

אמרת להם פעם תודה על כל ההשקעה שלהם בך ובחברים שלך?

ובקשר לסיפור- אני לא יודע מה בדיוק הסיפור של הגלופות אבל מאוד הגיוני שהישיבה לא תרצה שתלמידים שלה יסתובבו עם מסרים שנוגדים את הערכים של הישיבה, וגם מאד הגיוני שהוא יגיד שאם תמחקו את השם של הישיבה הוא לא יכול לאסור עליכם להתסתובב עם החולצה- רק שתהיה בלי השם של הישיבה..

תאמין לי- תנצל את השנים שלך בישיבה בשביל להנות ולא לחפש רק על מה לקטר!

פשוט יש לו עין הרע על הישיבה והוא מצא מקום לשפוךאנונימי (פותח)
רוב המחזור מסכים עם ראש הישיבהאנונימי (פותח)

איל לביא אתה סתם מתחזה! אין לנו אף אחד כזה במחזור. אם אתה גבר ללכלך ולהשמיץ תהיה גבר עד הסוף ופרסם את שמך!!! חוץ מזה שאנשים כאן מה זה מעוצבנים עליך שככה לכלכת על ראש הישיבה ועל הישיבה. אני לא יודע אם אתה מאלו שעפו או לא, אך באמת אחרי הוצאת שם רע כזו מגיע לך לעוף.

לעצם הענין הוצאנו את החולצות בניגוד לדעת ראשי הישיבה נקודה! ראש הישיבה כינס אותנו והסביר לנו מצוין את התנגדותו ורוב החברה מסכימים איתו, זו עובדה!!!

לסיכום זה שרוב החברה חושבים הפוך ממך ולכן אתה לא מצליח לחולל מהומות בישיבה לא מתיר לך ככה ללכלך על הישיבהולנסות לעשות בלאגאן מבחוץ

יכול להיות שהואצודק, שאם הרעיון לא ערכי וזה לא נמקאורח בעולם

אז שלא סתובבו עם זה, אבל אם לא איכפת לךו שילכו עם חולצות לא ערכיות רק בלי הלוגו של הישיבה-זה באמרת נראה שדואגים לשמה הטוב של הישיבה ולא יותר מזה, כאילו, יש מין אווירה כזאת (ע"פ הכותב) של "החבר'ה ילכו עם איזה חולצות שהם רוצים-רק שמיחוץ לישיבה-לא ייראו שזה מהישיבה-כי זה לא ערכי"...

כמה דברים....א-ל נקמות ה'

א. לאחד מהמחזור - הוא אמר שהוא עף.........

ב. זה נראה שהוא פשוט שונא את הישיבה בגלל כל מיני דברים וגם על זה שהעיפו אותו ולכן הוא

ניצל את זה והחליט ללכלך........

גם לא היה אף אחד כזה במחזור3352
זה לא נכון!!!לביא
זה לא נכון!!!לביא
גם אני מהמחזור הזה3352

ואני חושב שאחד מהמחזור צודק למרות שלא הייתי בשיחה ושזה פשוט הוצאת שם רע מה שנכתב כאן במיוחד שפרסמו את שם הישיבה שנחשבת לישיבה מאוד טובה ואני ללא יודע מה מניע אותו להשמיץ את הישיבה

באופן עקרוני, זה לגיטימימחפש את האור..

ראש ישיבה הוא איש חינוך, וככזה יש לו ראייה חינוכית רחבה שלא מתמקדת רק בכאן ובעכשיו, אלא רואה לעתיד. ידוע שישיבות בדרך כלל לא נופלות בגלל בעיות תקציביות (אם מנסים תמיד יגרדו משהו...) או לימודיות (במקסימום, חלק מהישיבה  לא תעבור בגרות...)  - ישיבות תיכוניות נופלות בגלל דירדור ברמה שלהן. דרדור ברמה הרוחנית, ברמת התלמידים וכו'. ראש הישיבה מפחד ובצדק שמהלך כזה אולי יויל בהמשך לעוד חולצות לא הכי ראויות (לטעמו), וכך זה יחדור גם לחשיבה של החבר'ה, ישפיע על המעשים שלהם וכו'. 

לא אזכיר שמות, אך כולנו מכירים את אחת הישיבות הוותיקות והטובות בארץ, שבזמן האחרון למעשה נסגרה בגלל בעיות כאלו, ונפתחה מחדש במשולב עם מוסד אחר כישיבה הרבה יותר תורנית - משום שראש הישיבה והמנהלים הבינו שכדי להרים את הישיבה הם חייבים להתחיל הכל מההתחלה, מנקודת ]תיחה גבוהה, בגלל השפל אליו הידרדרה הישיבה קודם לכן.

כנ"ל עוד ישיבה ידועה, "ספינת הדגל" של הישיבות התיכוניות, שכיום היא ממש לא מה שהייתה פעם.

לחילופין, יש ישיבות שמשתפרות, מכמו ישיבה ידועה מאוד בצפון שבשנים האחרונות עוברת מין תהליך של "ניקוי" מכל החולאים שהיו בה בעבר, ולאט לאט היא משתפרת והופכת ליותר ויותר תורנית.

כל הנ"ל בא לומר שאתה התלמיד הקטן, לא יודע מהי החשיבה החינוכית של הראש ישיבה, וייתכן שהוא יודע לאן מהלכים מסוימים יוכלו להוביל בסופו של דבר. לכן, במטרה לא להרוס לכם לגמרי, יתכן שהוא חשב שמחיקת שם הישיבה תוביל למעין הינתקות של הקשר בין החולצה לישיבה, גם בקרב התלמידים, כך שלמעשה הם יבינו שאין קשר בין הישיבה לחולצה, וכך הישיבה תמשיך לצמוח ולגדול, בחורה וכו' וכו', ומעידות קטנות אלו, ישתדלו ככל האפשר למתן אותם, כמו כאן...

סיפןור אישי - גם בישיבה שלנו, לפני כמה שנים, הראש ישיבה פסל אחת מהחולצות שמחזור אחד הוציא, ולמעשה קבע שמי שיראה אותו לובש חולצה כזאת, יעיף אוו הבייתה ל"התרעננות ומחשבה מחודשת על מעשיו..." - זאת מפםני שראה את החולצה כרדודה, מורידה את ערך הישיבה ומוציאה שם רע לישיבה.

מאז, כדי לא להגיע שוב למצבים כאלה, כל חולצה עוברת ביקורת של הר"מ של אותה כיתה שמוציאה (לא משנה איזו כיתה), ובמקרה הצורך גם ביקורת של ראש הישיבה. לדעתי, זה ראוי ולגיטימי.

מצטער אם לא כיוונתי לדעתך, רק ניסיתי להסביר כאן את הצד של ראש הישיבה...

הבהרה!!מאיר770

הראש ישיבה לא אמר שלא איכפת לו עם איזה חולצות ילכו העיקר שלא יתלכלך השם של הישיבה...

הוא אמר שלדעתו זה לא ראוי וכשזה חולצה של הישיבה יש לו סמכות לא להרשות ללכת איתה.

הוא אמר שאם זה לא יהיה מקוטלג של הישיבה - הוא לא יוכל להגיד להם כלום.....

נו, וזה לא נכון?מחפש את האור..

חולצה ששם וסמל ישיבה מתנוססות מעליה, היא מעידה על הישיבה, ולכן יש סמכות לראש ישיבה לעצור זאת.

ולמען האמת, אם הוא ממש רוצה הוא יכול לאסור גם ללכת עם חולצות שלדעתו לא ראויות, גם אם אין עליהם סמל הישיבה - בדיוק כמו שהוא יכול לחייב ללכת עם מכנסיים ארוכים, ועוד שלל דברים כאלה - פשוט כי זאת הישיבה שהוא עומד בראשה, ויש לה חוקים, כמו לכל מוסד. רק כנראה במקרה הזה הוא לא מעוניין לקחת יותר מידי צעדים בבת אחת, ולכן הוא בוחר לעשות צעד אחד בלבד של לקיחת סמכות...

זה לגיטימי.

בדיוק זה מה שבאתי להגיד.....מאיר770
אה, בסדר. סליחהמחפש את האור..

חשבתי שאתה בא לטעון נגד...אז סליחה. אתה צודק כמובן.

אם זה לא מתאים-אורח בעולם

שלא ילכו עם חולצות לא מתאימות בישיבה, אם אפשר רעיון לא ערכי-רק שלא ייראה קשור לישיבה ז"א שמצידו-התלמידים יכולים לעשות דברים לא מתאימים-רק שלא יחשבו שזה בגלל הישיבה.

אנחנו רצינו לעשות ביסודימרווין42

(היינו גמכן מחזור י''ד)  חולצה שמבוססת על הי''ד (ה' יקום דמם) .... הרב שלנו התפלץ. אז בסוף לא עשינו.

סיפור מעניין...אנונימי (פותח)

אח שלי גם במחזור י"ד בבני צבי.

הוא אמר שהישיבה לא הסכימה שהם יוציאו חוצות...

אבל לא אמר שהעיפו על זה ילדים מהישיבה...

יום טוב

כמה הערותשואף לאור

לא נכון להגיד על דבריו של רב ראש ישיבה "טמטום". איננו יכולים להבין את המציאות שאתם חיים בה בישיבה וזהו שיקול של הרב...

^^שבלולון

דוגרי גם אסור להגיד ככה.. זלזול ברב.. עם כל הכבוד, ויש כבוד, הוא בכל זאת רב... 

פשוט כועסת.....אנונימי (פותח)

סליחה, סליחה סליחה......מה????? מה נראלכם שאתם מדברין ככה?! מזה האי כבוד הזה?

א'- אתם שומעים את זה רק מצד אחד של הסיפוןר ומזווית אחת

ב- איך אתם מדברים על רב? לאן נעלמ ו כל הערכים והאידאולגוית היפות?!?!?!

אני פשוט בשוק ממה שהולך בפורום.....זלזול באנשי תורה, לא לימדו פה זכות על אף אחד ופרשנות חד צדדית לחלוטין.... 

היי, יעל, קראת את כל השרשור?חרותיק

אם לא- תקראי.

יש פה מספיק חברה שמחו על כבוד הרב וכבוד הישיבה.

וחוץ מזה, אנשים נתנו גם את הצד השני.

אל תמהרי לשפוט בבקשה.

בקשר להורדת הסמל של הישיבהצורניקית

אם הגלופה היתה ממש גסה- זה באמת נראה לא טוב שהישיבה דואגת רק לשם שלה ולא לאיך התלמידים שלה מסתובבים, אבל בסך הכל הגלופה לא נוראה בפני עצמה, אלא רק כשהיא בהקשר לשם של הישיבה (שגם אז זה לא נראה לי עד כדי כך גרוע, אבל לא משנה, לא שיקולים שלי) לכן לדעתי זה לא אגואיסטי מצד הישיבה, בסך הכל הם לא רוצים שתהיה להם פרסומת לא טובה.

וואי מצחיק, אני מכירה את הסמל הזה מקרוב, הוא נמצא על כמה וכמה חולצות וסוודרים שלי...

מה אני חושבת? שכבדים שם לאללה..אלירז

והיחיד שהוציא במעשה הזה - שם מעפן לישיבה

[כשדווקא אמור להיות לו אינטרס לשווק אותה לצעירים]

הוא ראש הישיבה.

מצטערת...

כנראה לא סתם יש אמירה שדוסים לא מבינים הומוראלירז

ואני דוסית אש!!

רק נראה לי יותר מחוברת לעולם הזה..

זה אולי הומוריסטי. אבל זה מעביר מסר...~מישי~

גם הומור מעביר מסר.. וזה מסר שלילי ובעייתי מאוד לדעתי, ואם ראש הישיבה חושב שזה מבערי מסר שלילי אז כל הכבוד לו שהוא מתנגד לזה. זה מוסד חינוכי....

לאייל לביא!!!kehati

רק שתדע הרבה יותר גרוע להוציא שם רע ענק מאשר לההגיד למחזור שלם לא ללבוש את החולצות האלה!!!!

ב. הוא הראש ישיבה כולם אוהבים אותו (חוץ מאנשים כמוך) למרות שהוא החרים את החולצות וגם רוב החברה

הסכימו איתו בקיצור אתה סתם מוציא שם רע לישיבה

חח.. היה לנו סיפור קצת דומה-ה!2ה 2!2ה

עשינו חולצות שנה שעברה והם היו T שירט,

והמורה שלנו אמרה לנו שזהיא לא מרשה, אבל כבר שלחנו הכל וזה..

ואז כשקיבלנו אותן היה דפק, והשם של המורה שלנו היה מחוק..

קיצר היא כזה אמרה לנו- רואות! הכל מה', והוא מחק את זה..

חח...

וגם זה יצא חולצה מזה מכוערת! כמו של קייטנות כאלו.. ח..

לילה טוב!=]]

מה עובר אנשים?! חולי נפש!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
אפילו מ"פים בצבא מטילים וטו על חולצות סיום מסלולאנונימי (פותח)

שמעתי על כמה מקרים כאלה...

אז ראש ישיבה, לא יכול?!

גם במישור החוקי, שימוש בשם של מוסד (ישיבה, פלוגה, בית ספר וכו') מחייב הסכמה של העומד בראשו ופרסומים בשם המוסד שלא על דעתו זה דבר לא מתקבל על הדעת.

יכול להיות שבישיבות אחרות הגישה החינוכית היא אחרת אבל זכותו של ראש הישיבה לדרוש שלא ייעשה שימוש בשם הישיבה בפרסומים שלדעתו אינם לרוח הישיבה ופוגעים בה

חןלצהאנונימי (פותח)

נו עכשיו זה באמת נכון,אם העיפו אותם הם גם לא ילמדו בשתיים בצהריים,

ישיבה דפוקה ביותר לא היתי הולך לשםאנונימי (פותח)
ממש לשון הרע מה שהולך פהרננה =]
^^^אורי5

אפשר לערוך ובלי שמות.

מסכימה... תורידו את שם הישיבה מהשרשור....~מישי~
למה נראה לך?אנונימי (פותח)

אני לא מכיר אותך ולא יודע אם אתה מתאים לישיבה,

אבל אני לומד במחזור הזה, וגם אם יש התנגשויות עם הישיבה, 

זה ממש, אבל ממש לא הופך אותה לדפוקה. 

סמוך אלי, אין הרבה ישיבות יותר טובות. אתה מוזמן לבא לבקר.

אני מבני צבי................מוסטפה

אחי אני מחזור מעליך ואני יודע שזה רק אשמתכם! ידעתם מראש שהישיבה לא אוהבת את זה והישיבה אמרה באופן ברור שפשוט לא לשים את הסמל של הישיבה ולכן אתם עשיתם סתם אנטי אז ברור שמגיע לכם...

ואחי יש לך בעיות עם הישיבה תבוא תדבר וכו' (ואתה יודע טוב מאוד שיש עם מי לדבר) אל תלכלך בחוץ בלי שום תועלת......

המפרסם לא מבני צביאנונימי (פותח)

אני מכיר את הכותב והוא סתם אחד ששמע על זה.?

זה נשמע דפוק!sasad52
לפי הסטורית ההודעות שלו - הוא כן לומד בישיבה......א-ל נקמות ה'

ולמה המנהלים הפכו את ההודעה לאנונימית????

באותה מידה היית יכול לכתוב בלי שם הישיבה!!!כנרית על הגג=)

זה הוצאת שם רע! אסור להאמין, ובכלל אני מצטערת שקראתי, הייתי צריכה להפסיק בהתחלה אז סליחה...

ייאללה מה תרוצה ידעת מה אתה הולך לקבלאלחנן

כשהלכת לישיבה הזאת מה חשבת שהגעת לחברותא?

חרטא...אריאל דל"ת

הראש ישיבה לא הסכים להם ללכת עם החולצות רק בגלל שהם היו מכוערות מדיי...

בכיאת! הייתם צריכים לתת לבעז לצייר לכם...

השאלה היא לא הסמכות של הישיבה, אלא המוטיבציה!משתחרר

ברור שמותר לו כראש ישיבה לדרוש שחולצות הנושאות את סמל הישיבה יעברו את ביקורתו.

גם ברור שאי-אפשר להחרים ללא השבת הכסף.

השאלה שמטרידה אותי בסיפור היא -

רבאק, איזו מין אוירה זאת כל האיסורים האלו?

מה הבעיה בחולצה עם הומור?

כזאת שמרמזת שלא כל מי שנתפס כלומד תורה תמיד לומד?

ומה הבעיה אם מחזור רוצה לבטא את עצמו ולהוציא חולצה משל עצמו?

אדרבה! יבוא מחזור אחר ויתן את ה'קטע' שלו.

פשוט מתמיהה אותי הגישה הכבדה וחסרת ההומור שאני מתרשם שקיימת שם...

תמיד להציג כלפי חוץ חזות רצינית ועמוקה?

רק חולצות בעלות מסר?

בחייאת!

הם נערים!

תנו להם ביטוי!

סך הכל אין כאן איזה מסר שלילי במיוחד...

משהו שאומר בגלוי להיפך מדרכה של הישיבה..

רק חוש הומור. ושובבות נערית...

אבל, שוב. כמובן שזו זכותו של ראש הישיבה

אפילו אם זה מסר חינוכיציון
אפילו אם זה מסר חינוכיציון

הישיבה מתנגדת שיציאו סתם חולצות כמו ישל"צ ואז יהיה בעיות בין המחזורים וגם כי אח"כ זה יהיה יותר בעיתי לעצור את זה אם יהיה תוכן לא טוב

נראה לי שהריסת התדמית היא הסיבה העיקריתאנונימי (פותח)

הרי ממילא יוצאות חולצות 'מאושרות' בטיולי גיבוש בין טרמ"חים לשביעיסטים שלהם וגם זה מפלג...

זה כל מחזור מוציאציון
כדאי שתפסיקו עם השרשור הזה מיד!!!!!!אנונימי (פותח)

די אני האחרונה שמעתם!!!!!!

זה דפוק לגמרי! (2)sasad52
מי שזה לא יהיה הוא ממש מפגר!!!איטר יד ימינו

לנו (מחזור יב') היה את אותו סיפור

החרימו לנו את החולצות והזהירו את כל הישיבה שאסור להוציא חולצות לפני שמעבירים את זה דרך ההנהלה

הם חשבו שהם חכמים והוציאו חולצות

אז הישיבה החרימה להם אותם

רוב המחזור שלהם הבינו את הבעיה והבינו שצריך להביא את החולצות לרה"י

רק הבנ'דם המטומטם הזה שחושב שהוא חכם וחו"מ הוא כבר לא קשור לבני"צ

מחליט שזה לא נראה לו מה שרה"י לשעבר מחליט

אז הוא קורא לו מטומטם...

המ נראה לך?אנונימי (פותח)

מה נראה לךאנונימי (פותח)

כולם בישיבה יודעים שאתה שונא את הישיבה בגלל שהעיפו אותך (לפני הפרשה עם החולצות)

ובגלל שאתה רוצה לנקום בישיבה אתה פרסמת את הסיפור

ובנוסף... אתה כבר עפת מהישיבה אז מה זה עניינך מה הישיבה עושה או לא עושה?

חוץ מזה תשאיר לראשי הישיבה את הטיפול החינוכי בתלמידים שלהם

א. הם עושיים את זה קצת יותר טוב ממך

ב. אתה מראה פה בפורום שאתה מתנהג כמו ילד קטן שאם לא רוצים אותי בישיבה אני אחזיר ואתנקם בהם

אז תפסיק אם הילדותיות שלך ותפרסם התנצלוות ...

נכון בני צבי היא ישיבהאנונימי (פותח)

ערכית שמעניין אותה מה החולצה שמוציאים עם סמלה משדרת ואם היא משדרת מסרים שבני צבי לא מעוניינת שיפורסם בשמה אז רה"י שליט"א יחרים לכם אותם,

ואם אתה לא מסכים עם זה אז אתה וכל החברים השישסטים שלך שגם ככה לא מתאימים לישיבה מוזמנים בשמחה ללכת מפה, בני צבי היא ישיבה דוסית, כן ד-ו-ס-י-ת שלא כל גלופה שבא לשישיסט לעשות הישיבה תתן לו לעשות ועוד בשמה, כשהסמל שלה מתנוסס בגאון על החולצה

הישיבה באמת דואגת לשם שלה, נכון בני צבי רוצה להמשיך להנהיג את הרכבת של הישיבות התורניות, ולכן היא לא תתן לכמה ילדים להרוס לה את השם ועוד שהילדים הנ"ל גם ככה לא מתאימים לישיבה וכולם שואלים את עצמם, מדוע הם נשארים בישיבה? מדוע אתם לא הולכים מפה! תעשו טובה לעצמכם ולנו ותלכו מכאן, זה שאתם נשארים פה אתם רק הורסים את הישיבה ואת עצמכם!

איפה העורכים? צנזרו קצת את התגובה הקודמתראש יהודי
זכית לתמיכתי!אנונימי (פותח)

וואלה אתה צודק! אני בעד!

לכל חברי הפורוםה' אוהב אותך

איילביא מציג את הזוית ראיה של ילד קטן שלא מתאים לבני צבי ולכן הוא כבר לא ביננו היום,

ומחפש נקודות התנגשות עם הישיבה

הוא מציג פה רק עין הרע שגם היא לא נכונה,

נכון בני צבי היא ישיבה ערכית, תורנית ודוסית שלא מוכנה שיפרסמו בשמה דברים שהם לא לרוח הישיבה, ורוב המוחלט של התלמידים בישיבה מסכימים עם רה"י ורק הבחור הנ"ל וכמה חברים שלו שגם ככה לא הכי קשורים לישיבה חושבים כך, ולכן הם כועסים שלא נותנים להם לבטא את האידאולוגיה השפלה שלהם.

הוא לא מדבר על הקשר האישי שאין בשום ישיבה כמו בני צבי

הוא לא מדבר על הרמה התורנית שאין בשום ישיבה כמו בבני צבי

הוא לא מדבר על כמות הלימודי קודש העצומה שלומדים בה ומספיקים לעשות גם תעודת בגרות

הוא לא מדבר על זה שבני צבי היא הישיבה היחידה שנאבקת על ארץ ישראל בצורה ישיבתית

בקיצור איילביא הזה שאני רק יכול להעריך מי זה, בא לכתוב עין הרע על בני צבי ולכן אל תחשבו על בני צבי שום דבר ממה שהוא כתב

חבר'ה פה מתרעמים על מישו שכתב פה תגובות מאוד בוטותcalvin

חברים,דברים כאלה לא יהיו פה.תודה.

ללא ספק מיצה את עצמו<אריאל>אחרונה

זה הפך לדיון על האיכות של בני צבי- המקום הוא לא בפורום הזה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך