למה???כישוף כושל

למה בנות לא יכולות ללמוד גמרא??

אני לא מבינה את זה!!

זה נראה כאילו זה סתם הפליה!!

למה את רוצה ללמוד גמרא?אין כמוני
כן!!כישוף כושל

ואני יודעת שאומרים שאסור וזה חבל לי ואני רוצה לדעת למה!

את רוצה ללמוד כי זה אסור???אין כמוני
לא!!כישוף כושל

אני רוצה ללמוד נקודה.....

אבל אני יודעת שזה אסור 

ובגלל שאני רואה ת'צמי כבן אדם שמעמיק

אני רוצה לדעת גם למה!

הקפת את או"ח בצורה טובה?tomerittal

ב"ה

אני באמת לא מבין מאיפה מגיעה הנקודה הזאת של הרצון החזק..

מצטער, אבל לימוד תורה זאת לא חוויה רוחנית בעלמא! זה הרבה יותר עמוק. 

המגמה הכללית של לימוד התורה- להידבק בקב"ה. חלק עיקרי מיזה- לדעת איך לחיות בפועל.. וכידוע- גמרא היא לא מביאה ישירות ליידי מעשה. 

תצאו מהסרט שללמוד תורה זה פיקניק.

לומדים תורה כי יש ללמוד תורה.האדמו"ר מצנעא

תפיסה חסידית.

מי אמר שאסור יש הרבה רבנים שמתירים!!אין כמוני

אבל הגמרא לא מתאימה לבנות.! 

בין הבנות לבנים יש הבדל בצורת החשיבה וההבנה. 

כדי לענות לך תשובה יותר טובה אני רוצה לשאול אותך שאלה:

למה הבנים לומדים גמרא את יודעת??? עם היו לומדים בשביל פסיקת ההלכה היה מספיק

ללמוד משנה ברורה, שולחן ערוך, לא גמרא אז למה באמת לומדים גמרא???? 

שטויות!!!!!!!!!!!!!951753

ברור שמותר@!!!!!!

סורי לא הבנתי נכון ת'שאלה שלך...כישוף כושל

אני רוצה ללמוד גמרא כי הצלחתי בחיים שלי להגיע כמה פעמים לעומקים בלימוד ונהנתי הרגשתי מין סוג של רוממות כשנתנו לי תרוץ מספק

ולפי מה ששמעתי לימוד גמרא זה בדיוק זה!אני אוהבת את ההרגשה הזאת!ולכן אני רוצה ללמוד!

אני ממש לא כופרת אני יודעת שזה אסור וזה ממש מבאס אותי...

שאלתי כמה אנשים למה ונתנו לי תירוצים טיפשיים...

אני יודעת שלא היו אומרים כזה דבר בלי מחשבה מאחורי ואני רוצה לדעת מה היא הייתה

עוד משו אם יש לכם רעיונות לתחליפים זה יהיה מאוד מאוד נחמד!

תשובה:tomerittal

זה לא נכון שזה אסור. אם זה מגיע ממקום אמיתי באמת- אז זה מותר. וכ"כ בפנה"ל:

"ואף שאין מצווה שאשה תעסוק בלימוד התלמוד בעיון עם המפרשים הראשונים והאחרונים, מכל מקום ברור שמותר לכל אשה המעוניינת ללמוד תורה לשם שמיים - ללמוד גמרא בעיון תוך התעמקות בשיטות השונות ובחילופי הגירסאות. ואף אמרו חז"ל שאם עשתה כן יש לה זכות, למרות שאין היא מצווה לזה. וכן היו נשים מפורסמות בישראל שנודעו כתלמידות חכמות בעלות שיעור קומה. "

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=125&id=7622&q= )

אז כן יש מצב שמותר לבנות ללמוד גמרא.

מה שמפריע זה: למה זה כ"כ דוחק אתכן ללמוד את זה?

צריך להבין שהתורה היא לא חוויה רוחנית. או במילים אחרות- את, כבת, לא צריכה לעסוק בכאלה עניינים.

למה לא במקום ללמוד גמרא ללמוד או"ח בעיון, עם השיטות להלכה..?

שוב, המטרה היא לא ללמוד תורה. המטרה היא לחיות חיי תורה. 

מה זה או"ח??כישוף כושל
או"ח= אורח חיים (בשולחן ערוך)951753
לא מדברים בצורה כזאת ב.קשה לתאר במילים מה זה ללמודשואף לאור

גמרא ,ואני לא מקצין את זה.

ב.לגבי הסוגיה ראי את זה :

http://www.kipa.co.il/ask/show/217287-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93-%D7%92%D7%9E%D7%A8%D7%90-%D7%9C%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D

מה??כישוף כושל

אני חושבת שאישה יכולה להיות גם רגשנית וגם שכלית

מה זה הדבר הזה ????אישה לא יכולה להיות חכמה??

כל הבנות צריכות להיות האבלות שבוכות מכל דבר??

יש עוד תשובות??עוד צדדים אחרים....??אם כן אני ישמח לשמוע

התגובה לא באה ממקום של זלזול ברב ....אלא מתוך הבנה ..יכול להיות שלא הבנתי נכון אני ישמח אם יסבירו לי...

תשובהשואף לאור

אני חושב שלא הבנת את המושגים שהוא משתמש בהם.

א.רגשנות ,כלומר רגש זה דבר חיובי (במידה).

ב.לעניות דעתי הוא מדבר כאן על איזון בין התכונות ...

קראי גם :

http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=229
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=2199

מה בדיוק בנות צריכות לעשות במקום ללמוד גמרא?!קרבית

אני לומדת גמרא...הסנה-בוער

אבל אין לי כח לריב פה עם אנשים, אז אם בא לך באישי...

~~

וואו, תרגעו....רבקה...

בואו נגיד שקצת התקפתם אותה...

קצת יותר בעדינות, תנסו להבין אותה (בתור בנים בחיים לא תצליחו אבל תשתדלו...)

ופשוט תענו לה על השאלה, אל תנסו לשכנע אותה שזה לא כדאי לה...

תסבירו למה? למה אסור? זה כל מה שהיא שאלה... ובעדינות בבקשה....

אני פעם ניסיתי..לולה=]

בס"ד

והבנתי, זאת לא הייתה הבעיה, אבל מהר מאוד הבנתי שיש לי עוד מיליון ואחת דברים שאני יכולה ללמוד הרבה יותר חשובים ושבנים אחרים בקושי למדו והתקרבו אליהם וסתם עשו מהגמרא סיפור גדול, יש דברים שיכולים לתרום לאישיות ולבנאדם הרבה הרבה יותר מהגמרא, בלי לזלזל כמובן. במיוחד לבנות שהרבה יותר קל להן לעבוד עם הלב ולא חייבות דווקא את הצד השיכלי החזק, אז הן יכולות לקרוא למשל את חובת הללבות. או מסילת ישרים. או את רבי נחמן מי שמתחבר. וליישים. זהה רבה יותר משמעותי  לבנייה האישית של כל אחד ואחת  בעיני מאשר לימוד גמרא.

שוב, אני לא מזלזלת בגמרא, ואני לגמרי מבינה את היופי שבה ואת החשיבות, אבל כל אחד מה שמתאים לו.. ובעיני לבנות באמת הרבה יותר מתאים משהו שמדבר על המידות מאשר ההלכות הטכניות ומה עומד מאחוריהן..

טוב חומד,דוסית?

קודם כל אני לא חושבת שזה עיניין של "מותר" או "אסור",

אם את רוצה ללמוד גמרא- בכבוד, תהני.

אני חושבת שזה אולי מעניין ללמוד גמרא אבל ת'כלס,

בסופו של דבר זה לא מה שיעזור לך, בחיים.

כי בחיים אנחנו עוסקות יותר ב"הלכה היבשה" ובאמונה מאשר לימוד מעמיק.

ככה זה. נשים לא מחוייבות ללמוד תורה.

לפי מה שאני מבינה התורה לא "פטרה" אותנו מלימוד גמרא סתם,

אלא זה משהו עמוק יותר.

נשים לא צריכות ללמוד גמרא.

זה לא חלק מהיעוד שלנו בעולם כנשים.

שיהיה ברור, אני לא מזלזלת ביכולת שלנו להבין וללמודו להתעמק בדברים,

פשוט לנו יש דברים אחרים להתעסק בהם-

תנ"ך, אמונה והלכה.

באופן כללי זה לא כ"כ טוב לרצות דווקא את מה שיש לאחרקורץ...

אם לא הצלחתי לשכנע אותך, וזה ממש ממש בוער לך-

לכי, תלמדי, תעדכני עוד שבוע איך היה...

המון המון הצלחה!!!

חח..ענבל - במיוחד בשבילך..שיראל.
אני למדתי עם אחותי, והיה לנו ממש כיף...אני שמח סתם!

את יכולה גם ללמוד עם אחשלך או משו בסגנון.

אשכרה...רואה איזה השגחה פרטית?;)תן חיוך....=)
אבא שלי מלמד בנות גמרא...מרב.

לא שהוא חסיד נלהב של בנות שלומדות גמרא [אם כן, מזמן הוא היה יושב ומלמד אותי...], אבל הוא מלמד את מי שרוצה ללמוד.

מוזמנת להצטרף אליו לשיעורים>>

אני אישית לא אוהבת בכללי ללמוד דברים כאלה... אני אוהבת יותר דברים שמדברים אלי כזה, בתכל'ס [ע"ע הד"תים של 'מתוק מדבש' כל שבוע...].. אני לא מסוגלת ללמוד דברים שכתובים בעברית, ואני לא מבינה מה כתוב בהם. זה מטמטם אותי~

סתם שאלה-(=א.ש=)

למה זה בכלל מושך אותך ללמוד גמרא?!
כאילו תמיד רוצים את מה שלשני מותר לעשות, אבל דוקא באלך ללמוד גמרא מכל מה שבנים יכולים לעשות ואת לא?!..

לימוד גמרא לנשים הוא מותר310

בזמן אבותינו לא היה נהוג לתת השכלה לנשים

ולכן נשים בקושי ידעו קרוא וכתוב.

ולכן אישה גם הייתה אסורה לתת עדות במשפט,

כי היא לא הייתה בקיאה וכן עוד דברים.

בעקבות זה רבני דאז אמרו שנשים לא ילמדו גמרא, כדי שלא יצא דבר טעות בידם.

וכיום נשים כן מקבלות השכלה, הרבה יותר מעורבות ולכן יש היום הרבה מקומות שכן נשים לומדות שם גמרא, לכן אם את רוצה ללמוד גמרא אף אחד לא ימנע ממך!

בהצלחה ולימוד פורה ומהנה!חיוך

תקשיבי, גם אני רציתי ואני עדיין רוצהענבל

וזה לא אסור.

אבל אני מבינה שאני לא אעשה את זה עד שלא אגמור ללמוד באמת את מה שאני צריכה חוץ מזה שאני אלמד בבית ספר בכיתות י"א-י"ב מסכת קידושין.

מה שאת צריכה ללמוד את תלמדי. גמרא אנחנו לא צריכות ולכן גם לא לומדות.

אני לא יודעת איפה את לומדת אבל יש בתי ספר כמו שלי שמלמדים מסכת קידושין וגם עושים עליה בגרות כחלק מבגרות בתושב"ע, אני מקווה שזה יספק אותי.

אם את ממש רוצה אני ממליצה לך פשוט ללמוד עם אחיך או משהו כזה. אני הייתי מקשיבה לגיסי ואחי וזה ממש עניין אותי (זה גם תשובה למי ששאל למה זה מענין אותנו) אבל לא להתחיל ללמוד את זה בצורה מסודרת כי זה לא מתאים.

לכל אלה ששאלו למה זה מענין אותך?

ככה. זה מה שיש לי להגיד.

כי זה פשוט מענין מו שמענין אותי תנך, היסטוריה וכדומה זה פשוט מענין אין פה מה להסביר.

כמה מתערבים שהשירשור הזה הולך לקחת מינ'ב.ש.

200 תגובות?

זה ממש מוזר..קרבית

אנשים פה לפעמים ממש שובניסטים..

מה עוד אסור לבנות לעשות?!

בדוגרי, עוד איכשהו כשדיברנו על הצבא הבנתי...(לא שאני מסכימה איתכם...)אבל אפשר להגיד שזה "לא צנוע".

אבל פה אנחנו מדברים על לימוד!!

כאילו באמת...באו נהפוך את הבנות לעוד יותר טיפשות...

למה את כל הפלוסים נותנים לגברים??

הדבר האחרון שאני יכולה להגיד זה טוב שנותנים לנו ללמוד תנ"ך...

באמת שאני לא מבינה מה פלוס בללמוד גמרא.מרב.

תלמדי מה שאת צריכה. אל תוסיפי לעצמך סתם עוד דברים.

אפילו תנ"ך לא חייבים ללמוד.

בנים מחוייבים ללמוד את כל זה. ואינלי מושג למה, כי לא נוגע הלכה למעשה לגבינו~

אבל בנות- כל עוד אתן לא מחוייבות, אל תלמדו. [אלא אם זה באמת מעניין אתכן~]

תלמדו עניינים שקשורים לגביכן, לגבי העתיד, לגבי ההווה, לגבי החיים.

מה אכפת לכן מה צריך לעשות החמור שנפל בערב שבת וכל מיני סיפורים כאלה על תנאים ואמוראים...?

כאילו, סבבה. בתור סיפור שאפשר ללמוד ממנו מידות- תקראו חופשי איפה שזה מעניין אתכן... אבל זה לא יותר מעניין לקרוא את זה אפילו ב"כה עשו חכמינו" מאשר בגמרא שהיא בארמית?????

ככה:אוסקר

בס"ד

גמרא הוא נושא עמוק מאד, שללמוד אותו לעומק ולהבינו על בוריו הוא ממש פרוייקט לכל החיים.

נשים מכח היעוד שהציבה להן התורה, דהיינו אחריות על הבית היהודי ועל גידול וחינוך הילדים, לא תהיינה מסוגלות להקדיש את הזמן הנחוץ לזה [בחור ישיבה רגיל צריך מינימום 5-6 שנים של לימוד אינטנסיבי יומם ולילה, רק כדי להתחיל להתמצא קצת בשפה הארמית ובמושגי היסוד של הגמרא, וכעשר שנים של לימוד כדי להגיע לשליטה סבירה בש"ס].

ולכן פטרה אותן התורה מחיוב לימוד זה, והצריכה אותן ללמוד רק מה שהן צריכות לדעת לצורך קיום המצוות ושמירת התורה, שזה בעיקר הלכה, השקפה יהודית טהורה, ומוסר לצורך תיקון המידות והתגברות על היצר.

רק טוב

כל עוד אני לא אישה נשואהכישוף כושל

אני יכולה להקדיש זמן גם לזה....

אם את לא מסכימה עם כ-ל הרבנים,צחקן

את צריכה להבין לבד מה זה אומר.

מה, לבנות אסור ללמוד גמרא?!?!?! לא שרציתי.. אבל..~n אני~

מה?!?! זה הזוי!! למה שיהיה אסור..

כאילו מי שרוצה בכיף.. למה לא? מה???? למה אסור???

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^אנונימי (פותח)

קודם כל- יש פה כמה שצודקים.. כאילו למה לך ללמוד גמרא? זה מעצבן, וקשה, ומתיש.

אבל אם את רוצה, אז תלמדי בכיף.. אף אחד לא אסר. מסופר אפילו על אשת ר' מאיר אם אני לא טועה, שהיתה מלמדת תלמידי חכמים ( כן זו היא- תלמוד בבלי, מסכת פסחים, דף סב עמ' ב)..

וזה שהתורה לא חייבה את הבנות ללמוד- הם מספיק חכמות (עובדה- בת מתבגרת בגיל 12, בנים צריכים לגדול עוד שנה..)... באמת שיש להם דברים אחרים מועילים לעשות בחיים.. אבל אם אין לך- תלמדי בכייייייף!!

אגב תלמדי- בנים מתגאים במה שהם יכולים לעשות, אפילו שהם לא עושים את זה, אבל הם מכחישים את זה (את הגאווה)..קורץ

מי אמר שאסור????ירון קורצן

תלמדי גמרא!!

למה תמיד לחפש בשדות של אחרים?רות.

יש תפקדים בעולם וזה חלק מהיצר הרע של הבנות.

בנות שלמדות גמרא יותר קשה להם במציאת בן זוג ובחיי נישואים.

לחז"ל יש הגדרות מה מותר ומה אסור, ולפני קצת זמן קראנו בפרשת חוקת שיש דברים שאנחנו לא מבנים.

כמו שכתוב, "כי לא מחשבותי מחשבותכם". 

מקוה שמספיק אם לא יש לי עוד הרבה מה לכתוב

זה היה בטעות משל אישתי.שי"מ
סיימת ללמוד את כל מה שבנות צריכות ללמוד?איזה יום שמח

מקוה שאת לא נפגעת מתוקה אבל ככה הם הדברים,

תארי לעצמך סטודנט שולמד רפואה ורוצה  להיות רופא באמצע הלימודים רוצה ללמוד משפטים, מה הבעיה בזה?

רופא הוא לא יהיה מלימודי משפטים. הוא צריך לסיים ללמוד רפואה, ואז יוכל ללמוד מה שבא לו...

אני מבינה מהכינויי שלך שאת בת של הקב"ה... תחשבי מה הוא היה רוצה שתעשי

יש המון מה ללמוד, הלואי שהיינו מספיקות ללמוד ולדעת וליישם הכל....

הלכות צניעות

הלכות שקשורות למטבח

הלכות לשון הרע ובין אדם לחברו

הלכות שבת

והרשימה לא נגמרת....

רוצה ללמוד גמרא? תחשבי מאיפה זה בא לך?  זה על המשקל שתמיד יותר כל לנו לעזור לשכנים?

יותר קל לנו לעשות מה שאנחנו לא חייבים?

מכירה את המשנה הזו של חז"ל בפרקי אבות (הקניין ה33 לקנית תורה מתוך 48 קניינים)?

"גדול המצווה (מלשון ציווי) משאינו מצווה ועושה",

נולדת אישה, ה' יודע מה הכי טוב לך מתוקה!!

^^שבלולון

זה ממש כמו שתגידי שאת רוצה להניח תפילין.. אבל מה לעשות, אנחנו בנות, וה' נתן לנו מצוות אחרות..

אז אפשר אולי לקרוא ספרים שיש בהם סיפורים או דברים כאלו מהגמרא, אבל מה לעשות שללמוד גמרא זה לא ממש היעוד של הבת בחיים.. אם ה' היה חושב שבנות צריכות ללמוד גמרא, אז בנות היו לומדות גמרא.. אבל כנראה שה' חושב שלימוד גמרא זה לא מה שיעזור לנו- הבנות בחיים. קודם תעשי את מה שמצווה ממך, ורק אחר כך תלכי לחפש דברים להוסיף על עצמך.. אבל כל עוד את לא עושה את מה שמצווה עליך (אני לא אומרת שאת לא עושה ח"ו.. אבל דוגרי, לכולם יש מה להשתפר..) אז מה הקטע להוסיף דברים נוספים.. וחוץ מזה יש עוד הרבה ספרים שאפשר ללמוד.. בהצלחה!

יש לי שאלה:אנונימי (פותח)
קפץ לי..אנונימי (פותח)

למה רק כוהנים יכולים להכנס לבית המקדש? גם אני רוצה!!!

ככה! יש דרגות בעם ישראל ואין מה לעשות!!

אני לא ממש מכירה את הנושא הספציפי של לימוד גמרא לנשים,

אבל אני יכולה להגיד לך שלפני שמתחילים ללמוד גמרא יש המון מה ללמוד!!

אני לומדת פניני הלכה, קיצוש"ע, מסילת ישרים, ואני לא מרגישה צורך בהרבה יותר מזה!!

וב"ה יש עוד המון ספרים שאפשר ללמוד! של הרב קוק של הרב אליהו של הרב אבינר של..

יש פשוט המון ספרים.

אז למה לרצות דווקא גמרא?

אני לא אומרת שזה אסור- עובדה יש מדרשות לבנות שלומדות גמרא ולא היו עושים את זה אם זה היה אסור.

אבל לפני שאנחנו שואפים רחוק קודם נעשה את מה שקרוב.

(וזה ממש מזכיר את הסיפור על הילד שרצה לעשות מעשים טובים...) 

טוב נראה לי הבעתי את עצמי מספיק...

מה זאת אומרת יש דרגות?!קרבית

זה אומר שאישה היא בדרגה יותר נמוכה מהגבר?!

מה נסגר?!כאילו, באמת מנסים לעשות את האישה ליותר מטומטמת..

וזה ממש שונה בין כוהנים ללימוד גמרא..

כוהנים-זאת העבודה שלהם..

לימוד גמרא-בא מתוך רצון..בא מתוך רצון לדעת עוד..

זה לא שהאישה פחות מהגבר בגלל שהיא לא לומדת,הדריכני

האישה מקבלת את השכר על לימוד הגמרא של בעלה, על כל שניה שהוא למד! (ואפילו על השניות שהוא לא למד אם היא חשבה שהוא לומד )

אלא מה?

האישה היא זו שאמורה לעזור לו לעשות את זה, זה התפקיד שלה!

ותראי את מה שכתבה "איזה יום שמח" זה ממש נכון..

אל תכעסי עליהם310

זה מה שמלמדים בגני חובה ובבתי ספר!

אז זה לא אשמתם.

כשהם יתחילו ללמוד באמת ולחקור ולדרוש אז הם יבינו

אני יודעת שה' יודע מה טוב לי...כישוף כושל

אני מבינה שאני לא אוכל ללמוד גמרא

אבל אני רוצה לדעת למה.....

זה מאוד חשוב לי...

בעל התורה תמימהשי"מ

כותב שאישה זה בינה וגם התורה זה בינה וזה כמו לחבר פלוס ופלוס. הרבה מהבנות שלומדות בכל מיני מדרשות כאלו בשידוכים וגם בחיי נישואין שלההם יש להם הרבה בעייות כי הם נהיות חחמלגיות. הגמרא בסוטה דף כ' עמ' א' וכ"א עמ' ב' הגמרא כותבת שבן עזאי אומר שצריך אדם ללמד את בתו תורה כדי שתדע שהזכות תולה לה. מדובר באישה סוטה ועונה לו רבי אליעזר כל המלמד את בתו תורה כאילו מלמדה תיפלות ותוספות שם כותב שר' אליעזר אמר ישרפו ד"ת ואל ינתנו לנשים ומסבירה הגמרא כי כיון  שנכנסה כחמה נכנסה ערמומיות. יש תפקידים ולא כל הזמן צריך לחפש דברים שונים יש מספיק הלכות או לברר סוגיות בעבודת השם שגם נפקא מינה לנשים. ולמי שכתב לגבי אשת רבי מאיר (ברוריה) אז המהרי"ל אני חושב כתב שתראו מה היה איתה בסוף בגלל זה. והחפץ חיים אמר שרק נשים מיוחדות שבדור מותר להם ללמוד תורה.      

למה אז לגבר מותר ??כישוף כושל

אם גמרא גורמת להיות ערמומים אז גם גבר לא צריך ללמוד!

לכן הבאתי את התורה תמימהשי"מ

מה לעשות יש הבדל בן הנפש של הגבר לבין הנפש של האישה. ולכן התוצאות הם שונות. ותראי שהגברים כאן כותבים למה לך מה את מחפשת בזה זה קשה מעצבן. והבנות אם זה כיף לך תלמדי אני מאד נהנת וכו'. למה זה? אלא שיש יצר הרע וכיון שהגברים זה התפקיד שלהם אז יש להם יצר לא ללמוד והבנות להפך.  

ואתה יודע מה הרבי מליובאוויטש אמר על זה?האדמו"ר מצנעא

הוא אמר שעדיף שהאשה תלמד את התפלות הזו, ולא תפלות אחרת

הגמרא הזו, לפחות לדעתי, לא רלוונטית להיום. לא, אני לא נאו-רפורמי, פשוט אני מבין שהדורות השתנו. 

"אל תרבה שיחה עם האישה." כיום, דווקא להרבות שיחה עם האישה זה דבר הכרחי, כי ללא זה הזוגיות נחרבת. ממש כך.

המשנה שאומרת שבעניני צניעות לא דורשים ביותר משניים/שלושה אנשים גם לא רלוונטית להיום, לפחות לא לתלמידים צעירים. למה? כי היום את כל המידע שהתלמיד צריך הוא יכול לקבל באינטרנט, אז הכרחי מאוד שהר"מ שלו יסביר לו, ולא האינטרנט.

בקיצור, דברים משתנים, תירגעו.

אפשר פרוט???כישוף כושל

למה לאישה שלומדת גמרא יותר קשה??

הגמרא מקלקלת בה משו??

אם כן אז גם בנים לא צריכים ללמוד גמרא...

תאמיני לי את לא רוצה....<מתן>
מאוד רוצה...~מישי~

וזה נכון שזה מתאים יותר לבנים אבל זה נראה לי יכול להתאים גם לבנות. אני למדתי מספר פעמים גמרא והיה לי קל להבין את דרך החשיבה ממש בקלות. גם יש בנים שלא מבינים גמרא כ"כ טוב... זה תלוי בדרך חשיבה... אבל גם בנות לפעמים יכולות להבין...

למה לא?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!951753
שאלתי את אבא שליכישוף כושל

ולהפתעתי הוא אמר שמותר ואפילו הוא למד אם אמא שלי כמה דפים

קיצר ניסיתי ולא הבנתי כלום...

כנראה שאין לי מספיק ידע 

כך שאני יצתרך לוותר על החלום בנתיים...

תודה לכל המגיבים בכל מקרה..

לפי דעתי..קרבית

אין עם זה בעיה..

ואם עכשיו זה לא עובד, אז לנסות עוד כמה שנים..

למה אסור?!אנונימי (פותח)

אני לומדת גמרא כבר 3 שנים!

.אנונימי (פותח)

וזה מעניין ומעמיק יותר ממשנה או הלכה למעשה

קודם כל...רבקה...

אם את לא מצליחה עכשיו, זה לא אומר שאם תחכי כמה שנים תצליחי... לדעתי הניסיון הוא הלימוד הכי טוב, תתחילי ולאט לאט תצליחי...

אבל- אני לא ממליצה לך ללמוד בכלל...

למה לעשות משהו שלא נועד לך? הקב"ה יודע מה טוב בשבילך, הגמרא נועדה לבנים, אז נכון שהיו כמה בנות בעבר שלמדו גמרא, אבל הן היו יחידות סגולה, משהו מיוחד...

חבל סתם לעשות את זה, תלמדי משהו שטוב לך, הנה ניסית ולא הצלחת, זה כבר מראה משהו, אם את כ"כ רוצה ללמוד תורה וזו באמת המטרה, יש הרבה דברים אחרים שאת יכולה ללמוד.....

........אנונימי (פותח)

לא נראה לי שיש איסור שבת תלמד גמרא

אבל פשוט אין בזה צורך.

ואם את רוצה תלמדי..=)

פשוט צריך לתפוס ראש........951753

ולבוא מוכן אחרי שלמדת משנה!!!!!!!!!!!

יום טוב

מותר ללמוד!אנונימי (פותח)

והללואי שיהיו הרבה בנות שלומדות מתוך רצון אמיתי לדעת ולהמיק בתורה.

שיהיו לנו הרבה תלמידות חכמים.

זה מיושן ולא נכון היום שלבנות אסור ללמוד. הדבר צריך לבוא ממקום אמיתי ולא של התרסה לעולם שאסר זאת עד היום.

מאיזו בחינה זה מיושן?רבקה...

איזה צדיקה רוצה לילמוד גמרהידיד
ודבורה הנביאה..? וחולדה..?אנונימי (פותח)

הגמרא היא לא הנכס שלנו הגברים.

התורה ניתנה לכל עם ישראל.

מה הבעיה? תלמדי וזהו.

בנות תתעוררואפרתולה

אני לא מבינה מה הקטע הזה של ללמוד גמרא...

יש לנו מספיק תפקידים שמתאימים רק לבנות!

כל הקטע הזה של הרצון לדמות לבנים ולעשות מה שלבנים מותר ולנו אסור בא מקטע של נחיתות...

תצאו מזה תעשו מה שאנחנו צריכות לעשות ואח"כ כשתעשו את התפקידים של הבנות 100% 

אז יהיה על מה לדבר על תפקידי הבנים...

חוצמיזה שזה בכלל לא נשמע כזה שוס ללמוד גמרא, יש עוד פווול דברים מעניינים שמותר לנו כבנות ללמוד...

זה ממש לא נכון! |נעלבת|~מישי~

אני יכולה להגיד לך עלי ויש עוד בנות כאלה שרוצות ללמוד גמרא ממש לא מתוך רצון להידמות לבנים ורגשי נחיתות. אני נגיד ממש לא פמינסטית ואני באמת לא מבינה את הקטעים של משתה נשים וקריאת נשים וכל זה.
אבל, אני כן רוצה ללמוד גמרא. ואני אסביר לך גם למה.
אני באמת רוצה לללמוד תורה. כדי להבין באמת את ההלכה ואיך פסקו אותה ולהבין את ההלכה באמת- צריך ללמוד גמרא. גמרא זה אחד מהספרים הבסיסיים שצריך ללמוד. ואני רוצה באמת ללמוד תורה כמו שצריך וחלק מזה זה ללמוד גמרא. זה גם לא אומר שזה הדבר היחידי שלומדים.... לומדים גם משנה, תנ"ך, מחשבה,ספרי הלכה.... זה לא צריך לבוא במקום דברים אחרים. אני לא חושבת שכל הבנות צריכות ללמוד גמרא ואני חושבת שזה צריך לבוא ממקום של לימוד תורה ולא פמינסטיות שכוללת בתוכה רגשי נחיתות. 
ללמי שכתבת שצריך לבוא מוכן עם משנה: מלא בנים בגילאים צעירים שלומדים גמרא הם עושים את זה אחרי שלמדו בקושי שתי מסכתות במשנה, אולי. אבל אני כן מסכימה שכדאי ללמוד קודם משנה. קודם כל זה לא אסון אם לא לומדים לבד משנה כי גם ככה בנות (לפחות ביגלי) כבר למדו הרבה משנה בבית הספר.  אני אישית למדתי לבד גם... אבל זה לא אורמ שאם לא למדת את סדרי המשנה את לא יכולה ללמוד גמרא... את יכולה ללמוד גם תוך כדי מסכתות במשנה וזה גם רץ ללמוד משניות....

תבדקי בעצמך למה אסור, ולא בפורום.אנונימי (פותח)

אם אני לא טועה המקור הוא במשנה מסכת סוטה פרק שלישי. תסכלי שם גם בגמרא. וקפיצה לדורנו: מאמרו של מו"ר הרב שפירא זצ"ל בספרו "מורשה". הוא מסכם את הנושא.

יש דעות שונות.~מישי~

וזה שאז זה לא היה טוב שבנות למדו זה לא אומר שזה כך גם היום... המציאות השתנתה...
אתם יכולים להגיד שזה גם לא טוב שבנות לומדות מתמטיקה, פיזיקה, אלקרוניקה- שזה לא מתאים לבנות. אבל עובדה בנות לומדות ומצליחות. אז למה גמרא לא? להמ רק במקצועות חול בנות יכולות ללמוד ולדעת טוב ודווקא את זה לא ילמדו? זה כ"כ חבל. 

הקפצה!!!!~מישי~
או בקיצור אשמח אם תגיבו למה שכתבתי.........~מישי~
זה חשוב לי בבקשה תגיבו.....~מישי~
כי זה לא מתאים לראש של בנות....רבקה...

הגמרא נועדה לבנים, אין מה לעשות... אם את כ"כ רוצה תלמדי דברים אחרים, גמרא זה לא בשביל בנות, זה הרבה יותר עמוק וקשה....

רבקה כנסי...~מישי~

אני בכלל לא בטוחה שאת צודקת.
אני למדתי כמה וכמה פעמים גמרא ודווקא הרגשתי שזה ממש מתאים לראש שלי. קלטתי די בקלות. אני חושת שזה צורת חשיבה. יש גם בנים שקשה להם ללמוד גמרא. זה לא עמוק אלא מפולפל....אני חושבת שזה פשוט תלוי בצורת חשיבה של האדם... וחוצמזה לא חייבים ללכת דווקא לסוגיות הקשות שגם בנים שלומדים הרבה מסתבכים איתם. אפשר להתחיל במסכתות יחסית פשוטות.....

הקפצה~מישי~
הכל בגלל הוראת הגמרא הכושלת בישיבות התיכוניות!האדמו"ר מצנעא

ברוב הישיבות התיכוניות, כן כן, אני מדבר על הישיבות שנלחמות על התואר הנכסף הזה, ממש לא יודעים ללמד גמרא. ע"ע המאמר 'הוראת הגמרא בישיבות התיכוניות' של הרב ליכטנשטיין.

מותראנונימי (פותח)

בעבר היה אסור לבנות ללמוד תושב"ע אח"כ התירו רק את מה שנוגע אליהם כלומר הלכה מוסר ואמונה והסיבה לכך ברורה איך אנו אמורות לקיים מצוות בלי לדעת מה הם או בלי להאמין בקב"ה?

אם כך יש לך מצווה ללמוד את הגמרות שנוגעות במצוות בהם את חייבת אך אין את חייבת להתעסק בעומק הדברים. (זה לא אומר שאסור)

את אומרת את זה מתוך סתם עקרוניות?...כנרית על הגג=)

זה נשמע כאילו את ממש רוצה לעשות דווקא, הרבה פעמים אנחנו מחפשים סיבות להתלונן, אז יופי שמצאת!

אם זה באמת מעניין אותך, ואת רוצה ללמוד את זה מתוך רוחניות טובה, אז אף אחד לא עוצר בעדך!!!

אבל אם זה רק כדי ללכת נגד הזרם, אז חבל...

הנשים לא נוצרו כדי ללמוד. כך זה.sasad52
אני לא מבינה את זה...~מישי~

תסבירי לי למה זה שונה מכל המדעים והדברים האחרים "המאוד חכמים" שבנות לומדות לרמות שבעבר לא חלמו שנשים ילמדו. ולמה באמת זה שונה מתושב"ע שגם אותו פעם לא למדו נשים. וכנ"ל כל שאר הספרים שנשים לומדות. גם ספרי מחשבה. הרמח"ל, לדומגא, לא חלם שנשים יראו בספר שלו לפי איך שהוא מתיחס לנשים. אבל זה השתנה. ככה היו הנשים אז כי מלכתחילה הם לא רכשו השכלה.

מה בטבע של הנשים לא מתאים ללמוד גמרא? באמת אני רוצה לדעת. 

בסוף לא הגעתם ל200...אנונימי (פותח)
מקפיצה~מישי~

אשמח לתשובות לשאלה שלי...

התכוונתי לזה:אנונימי (פותח)

כמה מתערבים שהשירשור הזה הולך לקחת מינ'  ב.ש.

200 תגובות?

אה... נעבוד על זה ^^^^^~מישי~
הקפצונת~מישי~
אוףף): תענו לי...~מישי~

מה בדיוק לא מתאים לאישה? היא בסה"כ רוצה להתקדם בעבודת ה' וכדי לעשות את זה היא רוצה ללמוד תורה... להכיר יותר את ההלכה להבין איך פוסקים הלכה... זה לא חשוב?

ובנוסף האישה היום לומדת כל מקצוע אחר אז למה דווקא את זה לא? לא חבל? אישה תדע הכל במדעים. תקבל מלא מלגות. תהיה מפורסמת ולא תדע כמעט כלום בדברים בסיסיים שאנשים יהודים צריכים לדעת. 

יש כאן קישור שיכול לעזור..יויו2
תודה רבה=)~מישי~
אגב, קישור זה מעניין מאוד.~מישי~

ודווקא רוב הרבנים שבדורנו המוזכרים שם- כן מתירים, במיוחד לבת שאיננה קטנה (ואני מניחה שלמרות שאני עדיין לא בת 18,... אני כן בגיל שאני יכולה להחליט ללמוד באמת מתוך רצון ללמוד תורה..)

וגם הוא בסיכום מסביר את הסיבה שכדאי שלבת יהיה מעט רקע בגמרא כדי שתוכל להבין סוגיות הלכתיות...

המאמר היה ארוך אבל ממש שווה את זה! תודה רבה!!!!!!

הערה: אני חושבת שהרבנים שפסקו נגד לימוד תורה לבנות לא חשבו שבנות גם ילמדו את הסוגיה האם ללמד בנות תורה או לא....

מסכים...אלנטריסאחרונה

אבל חשוב לשים לב לסיבות שבגללם אנו רוצים ללמוד גמרא.

האם זה רק בגלל שאנחנו נגד "הפליה", או שזה באמת נובע מרצון פנימי של עבודת ה' בכל הדרכים שאפשר.

בהצלחה בלימוד!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך