ואתמול בערך חפרתי למישו על למה זה חשוב להדריך נבטים, ולא האמנתי שזאת אני שכלכך מתלהבת מלהדריך שבט צעיר, אני אנסה לשחזר לך את כל מה שאמרתי לו.. ^^
אבל בקשר להשקעה, תראי, זה סדרי עדיפויות.
יש לי מורה אחת, אחת המורות היותר קשוחות אבל שכולם מתים עליה, ואחד האנשים הכי חכמים בעולם הזה, והיא גם אמא של המדריך שלי.
באסיפת הורים השנה היא אמרה לאמא שלי שהתחלתי להבריז הרבה יותר ולהפסיק לשהקיע, אז אמא שלי אמרה לה שזה בגלל ההדרכה, אותה מורה ענתה לה ש"עזבי אותך בגרויות ומבחנים, ההדרכה, זה מה שחשוב באמת, ההדרכה זה עוזר, זה בונה אותך, אני מסתכלת על ישי (המדריך שלי), כמה שההדרכה נתנה לו.. גם אם זה בא קצת על חשבון הלימודים, לא נורא, בגרויות אפשר להשלים..".
וזה כלכך נכון.
ההדרכה נתנה לי כלכך הרבה, כלכך כלכך הרבה יותר ממה שנתתי אני לחניכות שלי.
זה שווה את ההשקעה.
והדרכת חוץ.. טוב, זה באמת יותר קשה, אם יחסית קל לך להגיע לסניף לכי על זה, אם לא, תהיי מוכנה לזה שזאת חתיכת הוצאה כספית, אולי כדי שתדריכי בכלזאת בסניף שלך..
אבל אם את יכולה לעמוד בהוצאה של נסיעות, לכי על זה.
למרות ה5 יח' מת' ופיזיקה.
ההדרכה כלכך שווה הרבה יותר מזה..
עכשיו טוב, היתרונות של להדריך חניך צעיר 
קודם כל, בשביל חניך בנבטים המדריך הוא אלוקים.
בניצנים-מעלות הוא כבר הסגן שלו או איזה מלאך, לכי לשבט החדש, מבחינתם מדריך.. תזכירי להם מי זה?
ככל שהחניך יותר קטן, ת'כלס קל יותר להשפיע עליו.
זה גם יותר מסוכן ומפחיד, כי כל מילה שלי משפיעה עליהם ואני יכולה כלכך בקלות להרוס ולטעות, אבל עדיין..
וזה שאי אפשר לדבר איתם על ערכים ואידיאולוגיות גדולות-חרטות.
אני עדיין זוכרת מערך גבורה שעשו לי במעלות, משו שהיה מדהים כלכך.
המדריכה שלי סיפרה לנו על רועי קלייו ועל גבורות יומיומיות, זאת אחת הפעולות שבאמת השפיעו עלי.
זה כבר תלוי בך, באיזה רמה תדברי עם החניכים שלך.
תציבי רף גבוה, וכן, דברי איתם על אידיאולוגיות גדולות, אבל בשפה שלהם.
"חנוך לנער על פי דרכו" זה אחד המשפטים הכי נכונים בעולם.
דברי איתם על ערכים גדולים בעזרת מטודות שיעניינו אותם.
ונכון, הם באים לסניף בשביל הכיף, זה לא סותר אתזה שהם מקבלים שם כלכך כלכך הרבה..
בספר מדריך לשבט נבטים מי שכתב את ההקדמה מספר שזכורה לו תמונה מנטיעות לפני כמה שנים במחוז צפון, כמה חניכים יחסית קטנים (נבטים-ניצנים) עומדים מסביב למדריך שלהם ומסתכלים עליו במבט מעריץ.
שהוא התקרב הוא שמע שהמדריך לימד אותם שיר קודש.
מצד שני, הוא זוכר תמונה אחרת מסמינריון דרור, שאחד הרכזים דיבר עם המדריכים ואמר להם על הכוח העצום שיש להם בידיים, מתישו אחד המדריכים התפרץ עליו ואמר לו שילך ויגיד אתזה למדריכים של השבטים הקטנים, הם מגיעים לשבט הרא"ה כשהיסודות שלהם הרוסים לגמרי, המדריכים של השבטים הצעירים הם אלה עם הכוח בידיים.
אני מדריכה נבטים, היה לי לא מזמן שחנ"ש עם חניכה, לא הרגשתי אתזה שהיא בת 10.
ואח"כ שמעתי ממישו אחר על כמה השיחה שלי איתה השפיעה עליה.
כשהם קטנים, אפשר להשפיע עליהם הרבה יותר בקלות.
ואוף כתבתי הכל מבולבל ולא הכי ברור ומקווה שהצלחתי להעביר לך את מה שאני חושבת, ואת מוזמנת בכיף לדבר איתי בפרטי מתישו ואני אסביר אתזה טוב יותר =]