בא נתחיל להעיר פה את הפורום...
תתחילו לעלות פעולות\צ'ופרים....משהו....
שלא יהיה יבש...
בא נתחיל להעיר פה את הפורום...
תתחילו לעלות פעולות\צ'ופרים....משהו....
שלא יהיה יבש...
סיפור ממש יפה... תגיבו...
השגחה מעל לעננים -
השגחה מעל לענניםשלמה קרליבך, טס פעמים רבות כדי לזמר ליהודים בכל רחבי העולם, והיה דמות מוכרת אצל צוותי האוויר של חברות הטיסה הידועותבאחת הטיסות, כשעה לאחר ההמראה, קם ר' שלמה ממקום מושבו וראה דיילת אחת ממלמלת בשפתיה ואוחזת בידה סידורהוא התפלא מהמראה הלא שיגרתי והמתין לסיום תפילתה.כאשר סיימהאמר: "אחות קדושה. אני רואה שאת מתפללת מסידור. האם את יהודיה?"הדיילת ענתה"אמנם הורי אינם יהודים, אבל נולדה בי איזו משיכה ליהדות. למדתי כמה שנים אצל רב יהודי אורתודוכסי ולאחרונה התגיירתי כדת וכדיןואני נוהגת, כפי שאתה רואה" באורח חיים של תורה ומצוות על פי ההלכהכמה דקות לאחר מכן ניגשה הדיילת לר' שלמה ושאלה אותו: "האם אתה רב? אולי תוכל לעזור לי בבעיה דחופהר' שלמה הִ נ הֵ ן בראשו והִ טָ ה את אזנו לדבריה.בזמן האחרון נקשרתי לבחור יהודי, אבל הוריו מתנגדים מאוד לשידוך בגלל שאני גיורת ולא מרשים לו להתחתן אתיואפילו מאיימים לנתק את הקשר בינינו. אנחנו אוהבים מאוד אחד את השני, אבל הוא קשור להוריו ולא רוצה לצערם. הוא שבור מכל המצב ואני חוששת שהוא עומד לנתק אתי קשר.רבי, האם תוכל לעזור לי?אני אשתדל", אמר ר' שלמה, "תני לי את מספר הטלפון של הוריו וגם את מספרך ואני אנסה כמיטב כוחילשכנע אותם שלא יתנגדו לחתונהכאשר הגיע ר' שלמה ליעדו, התקשר להורי הבחור ונתקל מצידם ביחס עוין ומנוכר.ניסיונו של ר' שלמה לגרום לאב לראות את הדברים באופן אחר עלו בתוהו. ככל שניסה לשכנעו, כך האב התרגז יותרעד שצעק לבסוף: "תדע לך שאני ניצול שואה! ובגלל מה שה' עשה ליהודים באמצעות הגויים, אני שונא יהדותאבל אם הבן שלי יתחתן עם גויה, אהרוג אותו!"שלמה הבין שאין טעם לדבר יותר וסיים את השיחה הטלפונית. הוא התקשר לדיילת כדי לספר לה על אי הצלחתוהדיילת לא ענתה ובמקומה ענה אביה. ר' שלמה שוחח עמו וסיפר לו על השתדלותו למען בתו. האב כעס עלר' שלמה בגלל שהתערב וניסה לגשר בין הצדדים. ר' שלמה ניסה להצדיק את עצמו באומרו: "הריכתוב בגמרא שהקדוש ברוך הוא מתעסק שליש מזמנו בשידוכיםואני מנסה לעזור לו טיפ -טיפה... אבל מהשברור לי הוא שבתך והבחור אוהבים מאוד זה את זה וחבל מאוד שלא יתחתנו".קולו האכפתי של ר שלמה נגע ללבו של האב. הוא החל לבכות ואמר בהתרגשות:"אני אגלה לך סוד שלא גיליתי לאף אחד והייתי בטוח שלא אגלה לעולם. אני ואשתי נוצרים,אבל לא אמיתיים. שנינו בעצם יהודים ניצולי שואהובגלל מה שה' עשה ליהודים, אנחנו שונאים יהדות. אנחנו מעמידים פני נוצרים, למרות שלאהתנצרנו באופן רשמי וגידלנו את ילדינו כנוצרים לכל דבר"הם לא יודעים את האמת..."אם כך", אמר ר' שלמה בהתלהבות,"בתך יהודיה מלידה ואין בעיה! אביו של הבחור רוצה שכלתו תהיה ממוצא יהודי וכעת התברר שהיא באמת כזאתתגלה לה את האמת והם יוכלו להתחתן". אביה של הדיילת התרצה ור' שלמה הצליח לשכנע את ההורים משני הצדדים להיפגש ביניהם.הפגישה נערכה במלון שבו התאכסן ברגע הפגישהאחד האבות צעק: "יענקל'ה!"והשני ענה לעומתו"הרשל'ה!"והם נפלו זה בזרועותיו של זהלאחר מכן הסבירו לנשותיהם ההמומות שפעם, לפני שפרצה המלחמה למדו כחברותא בישיבתם.כל אחד סיפר שהיה בטוח כי רעהו נספה בשואהזיכרונותיהם עלו ופרצו. הם נזכרו בילדותם האבודה ודיברו עליה בנוסטלגיה מהולה בכאבאחד מהם אמרזוכר איך חלמנו על העתיד כשהיינו בחורי ישיבה?! אמרנו אחד לשני שכאשר נגדל ונתחתן ויהיו לנו ילדים בוגריםנשיא אותם אחד לשני. אנחנו שכחנו לגמרי, אבל ה' לא שכח..."סיפור זה פורסם בעיתון "בשבע"- תודה רבה לעיתונאי עודד מזרחי שהסכים להפיץ את הסיפור המדהים הזה.
שממש צריכים מדריך אני ישמח אם משהו ידבר איתי
0557759795 חיים
יש פה מישהו
שיר חדש לאיתן אביחי עם מילותיו של האדמו"ר מפיאסצנה
תילי חורבותשמיניסטית יכולה להיות מרכזת ?
,הודעה חשובה ,נא לקרוא
ריק סאנצ'זהפורום הנפלא ביותר -בדיחות!!
כולנו מחכים כבר שנים שהפורום הזה יחזור לקדמותו
ששוב פעם נוכל להיכנס ולחייך חיוך ענק
והנה חברים!!!
משאלת חייכם התגשמה!!!
הפורום קם מחדש!!!!!!
אז כולם - מחזירים עטרה ליושנה!!!!!!!
אז תתיגו חברים, תקראו להם , והכי חשוב - תחיכו מכל הלב
קישור - פורום הבדיחות של החבר בניהולם של @תורין ו @ניק כמעט בלי ראש