נמאס לי!!!אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי ד"ר אריק בתאריך י"ב תמוז תשע"א 11:57

בזמן האחרון אני שומע כל הזמן על פמניזם ושטויות כאלה פשוט נמאס לי!!!!!!!!

כמה בנים יכולים לחשוב שהם צודקים?!טובי =][=
זה באמת מחרפן, אבל מה נעשה?!.סבתא רוחלה

אוויי שנהיה בריאים אמן!!!!! אהבת ישראל בנשמה (מפזם לעצמו)....  אני לא דוגלת בפמניזם חחחחח (יש על זה ממש חפירות שלמות פליסופיה שלמה על זה) לילה טוב!

לי נמאס..קרבית

כמה בנים יכולים להיות שובנסטים?!

כמו שאני בטוחה שאתה רוצה להיות בדרגה שמעל..שיכולה לשנות כך גם אנחנו..

חוצמזה הרבה דברים השתנו בזכות הפמיניזם..

פעם מי חשב בכלל שאישה תצביע בבחירות?! היום אין אישה שלא מצביעה..

פעם מי חשב שאישה תצא לעבוד?!

באמת, אם כל הכבוד, זה פשוט לא יפה מה שכתבת..אתה זה שיוצא מטומטם..כי באמת, זה לא אשמתנו שאנחנו בנות(לא שאני מתלוננת על זה..ההפך אני שמחה אבל באמת שזה לא אשמתנו שאנחנו לא יכולת הרבה דברים..ואתה יודע את זה יפה מאוד..)

מי אמר שהוא רק רוצה להיות בדרגה מעל?אבגדה

אולי הוא חושב שזה הדבר הנכון?

כמו שיש כוהן לוי וישראל...

כך יש איש ואשה...

ה' ברא אותנו שונים-כי אנחנו שונים! נועדנו למטרות שונות...

אז אני לא אומר שהאיש צריך להיות במעמד יותר גבוה(למרות שע"פ התורה ומפרשיה-גם את זה יש מקום להגיד...), אבל יש דברים שהוא אמור לעשות-ואשה לא...

לוע קודם לישראל רק בגלל חטא העגלcopy

מה האשה עשתה שיהא הגבר קודם לה?

אני מסכים לענות על זה רק באישי.אבגדה
נכון אבל..קרבית

בניגוד יש דברים שאישה צריכה לעשות וגבר לא..

אם זה באמת נכון, וע"פ התורה האישה במעמד יותר נמוך מהגבר אז אני לא מסכימה בקטע הזה עם התורה..

כי לפי דעתי צריך ואפילו חייב שיוויון בין איש לאישה..

אז נכון, יש דברים שאין מה לעשות ואישה לא יכולה לעשות או ההפך,

אבל דווקא בקטע שאישה במדרגה יותר נמוכה אני ממש לא מסכיה..למה שאישה תהיה במדרגה יותר נמוכה מהגבר?! במה אנחנו כ"כ שונות מגברים?!

מי את שתחלקי על התורה???!!!!!!!אין כמוני

"אני לא מסכימה בקטע הזה עם התורה" אז את מאמינה במה שנוח לך???

עם התורה כתבה משהו דעתך לא משנה!!!!!!!!!! קשה אבל מה לעשות.

ולמרות זאת אין בתורה אפליה זה לא נכון.  

ופמיניזם היום זה שטות. לאן אתן מידרדרות????

"חייב להיות לפחות בת אחת בוועדות חקירה

אתן רק מזלזלות בעצמכן שאתן הופכות את עצמכן למסכנות שחייבות חוקים מיוחדים כדי להצליח.

אז זהו תתעוררו יש המון בנות היום בכל תעשיה שהי (אולי חוץ מבנייה מוזר שאתן לא מפגינות גם על זה

ודרך אגב ביהדות שבעל מגרש את אשתו מי משלם למי כסף????? (בכתובה)!!!!!! למה אתן לא מתלוננות על זה??

וגם לגבי ההצבעה לכנסת לפי התורה האישה ובעלה צריכים היות כגוף אחד מצבעים ביחד לא האישה לחוד ובעלה לחוד כמו שהפמיניזם מכתיב אלה ביחד כגוף אחד

לילה טוב!!

מה זאת אומרת מי אני?!קרבית

לכל אחד יש אפשרות לחלוק על התורה..אפילו שזה כבר לא יעזור..כי התורה כבר נכתבה..אבל באיזשהו מקום, למה שהיה אסור לי?! ההפך..אם אסור לי אז זה בעצם צורה של "ללכת ראש בקיר"..ועם הצורה הזאת אני לא מסכימה...כל אחד יכול לחלוק על התורה..נכון, זה לא יעזור..אבל בהחלט אין עם זה בעיה..

נכון שאין בתורה אפליה אבל לפי דעתי יש בהלכה, כמו, למה שאישה לא תוכל לדון ולהעיד? ולגבר כן מותר?!

וזאת דוגמא אחת מתוך רבות..

ולא הבנתי..מה בדיוק שטויות בפמיניזם?!

ובקשר לתעשיה..איך יש היום בנות בכל תעשיה?!בזכות הפמניזם! כי פעם הבנות לא יצאו לעבוד..

לגבי גט..מי זה שמגרש את מי?! הבעל הוא זה שמגרש את אישתו! רק הוא יכול לתת לאישה גט..ואם האישה רוצה להתגרש היא לא יכולה..והיא תמשיך לסבול כל החיים שלה...

ודבר אחרון..לגבי ההצבעה..אולי הפמניזם מכתיב ככה..אבל איך השובניזם מכתיב?!באמת,תחשוב גם על הצד הזה..

לא הבנתי ת'קטע הראשון.....כישוף כושל

לאף אחד אין זכות לחלוק על התורה!!במקסימום אפשר לא להבין ואז לשאול ולברר 

קרבית-למה מי את שתחלקי על התורה שניתנה מבורא עולם?רק ברסלב

את עם השכל המצומצם והמוגבל שלך לא יכולה לחלוק על התורה הקדושה

מקסימום לא להבין אבל לחלוק???!!!!!

אנשים!!מה הבעיה?!קרבית

כן..אני לפעמים לא מסכימה עם התורה..אז עכשיו הפכתי לכופרת?! ממש לא!!זה לא שאני לא מאמינה..זה פשוט לא להסכים...חוצמזה, זה לא סותר..אני עדיין מקיימת אותה..אפילו שלפעמים אני לא מסכימה..לכל אחד יש זכות לא להסכים.למה לא?! זה שאני לא מסכימה זה לא אומר שעכשיו אני לא ייקים אותה..אני בסה"כ בקטע הזה חושבת שונה..לא יודעת..לא חושבת שיש בעיה..

פעם לא היה אסור לנשים לעבוד!!!!!אין כמוני

היו נשים שהיו חנווניות אפילו בתקופת הגמרא.

אלה שהיה הרבה יותר נהוג שהגברים החזקים (כן לגבר בדרך כלל יש יותר כוח מהאישה) יוצא לעבוד והאישה מתפלת בילדים בבית בדיוק שוויון הוא עובד בחוץ והי עובדת בפנים.

לאט לאט יותר בנות יצאו לעבוד משום בעיות כספיות או סתם כי זה היה יותר נוח

הפמיניזם לא באמת הכניס את הנשים לעבודה עובדה שהן עבדו הרבה ליפני שהמילה הזאת הומצאה 

הפמיניזם רק מנסה לומר תנו עוד זכויות כי אנחנו מסכנות.

אז תתעוררו אתן לא מסכנות!!!!!!!!!!!! יש לכן כול מה שאתן צריכות בשביל להצליח רק תתחילו לעבוד ולא להתבכיין!!!! 

ולגבי הגרוש כופים את הבעל בכוח לגרשה עם הי רוצה ואז הי מקבל את כול הקופה+מזונות 

וכן את לא יכולה לומר דעה שסותרת את התורה!!!!!!!!! יש דברים בתורה שיכולים להראות לך כראש בקיר בגלל שאנחנו כבני אדם לא מבינים את טעמי התורה, את יכולה לומר אני לא מבינה, ולא אני לא מסכימה.

לא בדיוק נכון..קרבית

פעם לא היה נהוג שבנות יעבדו כי זה לא צנוע או שהיא לא ברמה של הגבר..

ולא נכון..זה לא שוויון שהגבר עובד בחוץ והאישה בבית..זה רק באיזשהו מקום מראה שהאישה פחות מהגבר..

בטח שהפמיניזם הכניס את הבנות לעבודה..הוא רק הראה להן שגם בנות יכולות להצליח בדיוק כמו גברים..פעם לא חשבו ככה! פעם חשבו שהדבר היחיד שאישה יכולה לעשות הוא להיות בבית ולטפל בילדים..

עכשיו, אנחנו לא חושבות שאנחנו מסכנות..אנחנו יודעות שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכות כדי להצליח פשוט פעם לא נתנו לנו את האפשרות להצליח! ואם לא היה את הפמניזם עדיין הרוב המוחלט של הבנות לא היה עובד והיה יוצא מהבית רק פעם ב..

בקשר ללחלוק על התורה..אני לא בדיוק מסכימה איתך..אבל אין לי כוח עוד להתווכח על זה..כל אחד חושב אחרת..וזה לא יעזור עם נמשיך להתווכח..

די!!!! תפסיקי לומר דברים לא מבוססים בכלל!!!!!אין כמוני

יש בהיסטוריה המון סיפורים על נשים עשירות אפילו בתנ"ך (מלכת שווה למשל

ובגמרא יש מלא הלכות לגבי חנווניות ופונדקיות!!!!!

כן הבנות עבדו פעם והצליחו אלה שפעם הן לא התבכיינו על כול שטות!!!!!

ולמה זה שהבעל עובד בחוץ והאישה עובדת בפנים זה לא שוויון???? 

זה שיא השוויון לאישה יותר מתאים לטפל בילדים לא כך???

ראית פעם גנן בגן ילדים?? ביבי סיטר גבר??? כמעט ואין למה? כי זה מקצועה שפחות מתאים לגברים!!!

לכן היה יותר נהוג פעם וגם קצת היום לנשים לעבוד בבית, ולגברים לעבוד בחוץ.

מסכימהSlow motion

אבל בכיף, אתה יכול לתכנן מהפכה שתחזיר את הנשים להיות השפחות של הגברים. בכיף, למה לא. אבל אני לא מבטיחה לך שעשרות אלפי נשים לא ירגמו אותך באבנים ;)

הרב קוק היה נגד שנשים יצביעו.צחקן

שובינסט!!!!כישוף כושל
לא כל מי שהוא לא פמיניסט הוא שוביניסט!רבקה...
עבר עריכה על ידי ד"ר אריק בתאריך י"ב תמוז תשע"א 12:10

שוביניזם ופמיניזם זה שתי דרכים קיצוניות (וטועות- עפ"י התורה...), אבל יש את האמצע.

אז מה הוא בדיוק?!קרבית

איך את קוראת לדרך של  אמצע? (אם יש בכלל כזאת..)

יש כזאתענבל

הדרך שמבינים מה בנות יכולות ומה לא.

למשל אני מבינה שצבא זה לא לבנות אבל בת כן יכולה לעבוד ולנוח ולא כל היום לעבוד זו דרך האמצע! לדעת מה נכון ומה לא!

לא בדיוק מסכימה איתך..קרבית

אוקי..נגיד שאת מבינה מה בנות יכולות ומה לא..אז עכשיו את בדרך אמצע?!

גם אני מבינה מה בנות יכולות לעשות ומה לא...אני גם מבינה שבנות לא יכולות נגיד לשיר לפני בנים אבל הן כן יכולות לצאת לעבוד..ואז?! אוקי, הבנתי אבל מה עשיתי עם זה?!

לפי דעתי לכל אחד יש את הדבר שהוא משתייך עליו..כי להבין כל אחד יכול..

תביני את ההגדרות ואז תראי גם את האמצע....רבקה...

שוביניזם זה מי שחושב שנשים למטבח, כאילו שבנות לא צריכות לעשות כלום חוץ מלהיות עקרות בית...

פמיניזם זה אלה שאומרים שנשים הן בדיוק כמו גברים והן יכולות לעשות כל מה שגברים עושים....

שתי הגישות האלה לא נכונות....

נכון, בנות יכולות לעשות הרבה דברים, הן לא צריכות כל היום להתבטל, אבל מצד שני- הן ממש לא שוות לגברים, לבנות יש אופי אחר ובהתאם לכך גם יכולות אחרות...

ואת רואה את זה גם בתורה... לנשים ולגברים אין אותם מצוות, אבל לא בהכל, יש מצוות ששניהם מצווים ויש פעמים ששניהם מוזכרים...

אין לי כח להביא דוגמאות מפורטות יותר אבל אם תרצי....

הגדרה פשטנית מדיצחקן
קרבית הדרך של האמצע היא שכולם שווים כולם בני אדם!!E.L.T

לא חייב להיות מישו שולט וכמו שיכול להיות מישו שהוא לא גזען אז יכול להיות מישו שהוא לא שוביניסט ולא פמיניסט!(שד"א מישו שהוא שוביניסט\פמיניסט הוא גזען!(ההגדרה של גזענות היא גזע עדה דת ומין))

אז מה הוא בדיוק?!קרבית

וגם לפי דעתי, מי שהוא שובניסט\פמיניסט הוא בכלל לא גזען..זה לא שאני שונאת שובניסטים, זה פשוט שאני לא חושבת כמוהם..

אשכרה, אני אישית שוביניסטית..No fear!
בת שובניסטית?! עדיין לא שמעתי..קרבית
אז הי, Nice to meet you.. No fear!
חברה' לא צריך לצעוק פה אחד על השני.310

צריך לנהל מחלוקות לשם שמים ולא לזרוק סתם מילים.

חלק מתיקון העולם זה שהמצב הרוחני יחזור לזמן בריאת העולם ואדם הראשון

לכן בזמן אדה"ר הקב"ה ברא את האדם זכר ונקבה בלי הפרשי מעמדות ורק בגלל החטא הכל התערבב.

תיקון העולם מחייב לחזור לאותו מצב של "זכר ונקבה ברא אותם"

וב"ה ככל שאנחנו מתקדמים לתיקון העולם וקללות החטא (של אדם וחוה)

הולכות ומתכפרות (ואפשר להביא הרבה דוגמאות)

כך גם יש יותר שוויון. ואין מה לזעוק על זה, יש רק לשמוח.

עכשיו כל מי שטוען את כעסיו על הפמיניזם יביא נא את הוכחותיו! 

אה ודרך אגב מי שרוצה310

אני ממליץ לו לקרוא את חזון הצמחונות והשלום של הראי"ה קוק.

(אפיקים בנגב פרק ו') מאמר יפה!

לא הבאת מקור לכך שהאדם והאשה שווים.אבגדה

הנה-מי שטוען את כעסיו על הפמיניזם מביא את הוכחותיו!!

(זה כחול כי העתקתי וערכתי את זה משיחה אישית-ששלחתי למישהו)

ראשית דבר-אפתח במעמדו של הגבר-האדם-האיש.
הגבר-עבד נרצע-כל חייו צריכים להיות מוקדשים לעבודת ה'...

אבל-פה מתחילה הבעיה...אם יעבוד את ה' כל היום-איך יוכל להכין אוכל? לגדל ילדים?והלא אין לו פנאי...
לכן הבחור התפצל לשניים-חלק אחד ממנו יעבוד את ה', בעוד החלק השני-ידאג לשאר הצרכים...

עכשיו-אפשר לומר-שמעמדם שווה...כי לכאורה שניהם נצרכים...(לגישה זו, אגב, לא מצאתי מקורות בפרשנים...)

לעומת זאת, ניתן לומר שהגבר-הוא תכלית הבריאה-ולכן הוא חשוב יותר(אל תדאגו, אין לזה שום השלכה מעשית-מבחינת כבוד-הבעל צריך לכבד את אשתו יפה מאוד...), לגישה זו ניתן למצוא הסכמה מפרשנים במהלך הדורות כדוגמת:בראשית: ספורנו:פרק ב':

פסוק יח
לא טוב הֱיות הָאָדָם לְבַדּו. לא יֻשַּׂג "טוב" הַתַּכְלִית הַמְכֻוָּן בִּדְמוּתו וּבְצַלְמו, אִם יִצְטָרֵךְ לְהִתְעַסֵּק הוּא עַצְמו בְּצָרְכֵי חַיָּיו.

עֵזֶר כְּנֶגְדּו.עֵזֶר שֶׁיִּהְיֶה כְּמו שָׁוֶה לו בְּצֶלֶם וּדְמוּת, כִּי זֶה הֶכְרֵחִי לו בִּידִיעַת צְרָכָיו וְהַמְצִיאָם בְּמועֲדָם. וְאָמַר "כְּנֶגְדּו", כִּי הַנִּכְנָס לְכַף נֶגֶד דָּבָר אַחֵר כְּשֶׁיִּהְיֶה שָׁוֶה לו בְּשֶׁקֶל יִהְיֶה "נֶגְדּו" בְּקַו יָשָׁר. אֲבָל כְּשֶׁלּא יִהְיוּ שָׁוִים שְׁנֵי הַנִּשְׁקָלִים, יִהְיֶה זֶה עולֶה וְזֶה יורֵד, וְלא יִהְיוּ זֶה נֶגֶד זֶה בְּקַו יָשָׁר. וּבָזֶה הָאפֶן אָמְרוּ רַבּותֵינוּ זִכְרונָם לִבְרָכָה: שָׁקוּל משֶׁה כְּנֶגֶד כָּל יִשְׂרָאֵל (מכילתא יתרו, א, שיר השירים א, סד). אָמְנָם לא הָיָה רָאוּי שֶׁיִּהְיֶה הָעֵזֶר שָׁוֶה לו לְגַמְרֵי, כִּי אָז לא הָיָה רָאוּי שֶׁיַּעֲבד וִישָׁרֵת אֶחָד מֵהֶם לַחֲבֵרו

אני לא חושב שזה סיבה לריב בין נשים לגברים...הנשים צריכות לקבל את תפקידן כמו שהוא, ולשמוח שעשאם כרצונו...

יש לך טענות נגד? או רק אמרות כנף נחמדות? נשים-נעלבתן? תקראו את השורות הבאות:

כשאני מעמיד אותך מול האמת המרה...

אתה יכול להעלב-כי היא מרה-ולכעוס עלי ולזרוק גם את האמת שבה...

ואתה יכול לשמוח שאמרתי לך את האמת, לחשוב עליה ולסלוח לי ע"כ שהיא היתה מרה...

אני מקווה שתבחר באפשרות הנכונה והטובה.

לא רציתי לתקוף, רציתי להסביר, אבל לפעמים האמת מרה...

חיפשתי טוב בפרשנים-ולא מצאתי אף פירוש אחר, ואגב, היתה פה עוד טענה יפה-תשאלי את סבתא שלך אם לא היה לה טוב...

מסכים !!!אין כמוני

קפיץ...אבגדה
גם לי נמאס מטיפוסים כמוך, אתה יודע?הרהור

תודה על שאתה נותן לגיטימציה להשפיל בנות.

אל תאהב פמיניזם ותחשוב שאנחנו דפוקות לגמרי- אבל להגיד את זה ככה בפרהסיה בלי טיפת כבוד, רק גורם לזלזול בבנות, המצב שלנו לא טוב כדי שגם אתה תהרוס אותו.

כן, במילים שלכם אתם הורסים את המעמד שלנו, הורסים אותנו.

תודה.

לא, לא סולחת על הביטוי.

|נושמת עמוק| |מנסה להרגע|ד"ר אריק

בס"ד

יש אנשים שיגידו שאני פמניסטית, אבל אני טוענת שאני לא. ולמה? כי אני באמת לא.

אבל- ואבל גדול, אני לא יכולה לסבול את צורת הדיבור שיש פה לאנשים כלפי אנשים השונים מאיתנו. כולנו בני אדם, וזה שהדעות שלנו שונות זה לא הופך שאנשים מסוימים "מטומטמים", ואנשים אחרים בעלי משכל גבוהה.

התורה אוסרת של שובניסטיות, א', אבל מצד שני, גם פמניסטיות זאת לא דרכה של תורה. אני יכולה להביא אלפי טיעונים למה הבנות "גבוהות יותר ברמה רוחנית מהבנים"- אבל זאת לא תחרות מי יותר גבוהה ומי יותר חכם, אנחנו לא בגן כאן, והמנהלים פה לא גננות, אנחנו לא צריכים להזכר לכם ש"דרך ארץ קדמה לתורה" ושיש בפורום פה כללים, שאותם לא עוברים.

הבנים והבנות נמצאים ב2 גרמי מדרגות שונים. אף אחד לא יכול להיות גבוהה יותר ואף אחד לא יכול להיות נמוך יותר. יש דברים שנשים יכולות לעשות וגברים, כמה שהם ירצו לא יוכלו לעשות (לדוגמא, ללדת ילדים, את זה הקב"ה חנן רק את הנשים), לעומת זאת יש דברים שהגברים יכולים לעשות והנשים לא יכולות לעשות.

והזלזול של אנשים פה כלפי אחד השניה מזעזע אותי.

הלו!!! אנחנו כולנו פה בני אדם, וכולנו בניו ובנותיו של הקב"ה - מה עבר עליכם?!

לדעתי רב הבנים הם לא שוביניסטים....E.L.T

(ואפילו יש כמה פמיניסטים)

קפץאין כמוני

זה נשמע כאילו מתעללים בכן וזה כול כך לא נכון היום בכנסת יש הרבה נשים בכול דבר יש הרבה נשים אז תפסיקו להתבכיין אני לא שוביניסט אבל אני גם לא פמיניסט המצב צריך להישאר כמו שהוא היום זכויות שוות לכולם!!!!! לא הבנות שולטות ולא הבנים אלה שווה בשווה.

אבל רק שתדעו שפעם בזמן שלפי טענתכן היה שוביניזם היה טוב לנשים תשאלי את סבתא שלך!!!!

היום הפמיניזם שובר את כול הגבולות קובע חוקים נטולי כול בסיס ונתתי דוגמא למעלה.

...אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי ד"ר אריק בתאריך י"ב תמוז תשע"א 14:10

הן רוצות להניח תפילין (חלקן) אבל לא להתחייב להניח כל יום... או לעבוד כמו הגברים אבל לצאת לפנסיה מוקדם מה נסגר????????? כולם מסכימים שגברים ונשים שונים ולכן נשים עובדות היום (שלדעתי זה טעות...) אבל יוצאות לפנסיה מוקדם והם יכולות להתפלל אבל הן לא חייבות זה הכל וצריך להבין שלא אמור להיות שוויון!! יש סיבה לזה שיש בנים ובנות והם לא אותו דבר!! כי אם הם היו אותו דבר אז הקב"ה היה בורא רק מין אחד והוא ברא שניים כדי שיהיה ביניהם הבדל

אתה אומר שבנות לא צריכות לעבוד?!הרהור

או נו.

למה אני מתאמצת בכלל.

אז אתה שובניסט כאילו?!shira94
וואו כנסו כולם ובמיוענבל

טוב דבר ראשון כל הבנות פה- תקשיבו ותקשיבו לי טוב אנחנו לא מסכנות!!!! לא יודעת מה איתכן אבל אני הכי מאושרת שבעולם! זה שמשאירים אותנו בבית זה באמת גם כדי לשמור עלינו וגם כי זה תפקידנו זה כמו שלא תיתנו לטבח לתקן את המזגן ולא תיתנו לטכנאי מכונת כביסה לתקן את הברז של המקלחת.

יש תפקידים לנשים כן נשים יכולות לעבוד אבל מישהו פה אמר לי דבר מאוד נכון: לאישה מותר לצאת לעבוד אבל ופה מגיע האבל הגדול זה מאוד תלוי למה! למה את רוצה  לצאת לעבוד וגם איפה בסדר העדיפויות את שמה את העבודה.

הבית קודם לכל!!!! חוץ מזה שכל הפמיניזם קורא שויון שויון אבל אם תשימו לב הן קוראות רק לשויון בזכויות אבל מה עם החובות? גם אותם אתן מסכימות לקבל על עצמכן? לצאת לפנסיה יותר מאוחר, ובמצוות להתפלל שלוש פעמים במניין וכדומה? רק תשימו לב לדברים האלה יש הבדל בין גברים לנשים הנשים לא פחותות מהגברים להיפך דווקא אומרים שנשים יותר קרובות לקדושה ולכן גם לא חייבות בלימוד התורה וכדומה.

תהיו גאות במה שאתן כי מה שאתן זה הדבר הכי טוב שיכול להיות בשבילכן!

כל מה שנאמר פה מצד הבנים ה"שוביניסטים" כפי שאתן קוראות להם נאמר באמת מתוך ראיה ברורה של החלוקה ולא מתוך שנאה ,גאווה, תחושת עליונות וכדומה אלא מתוך לפי דעתי יותר רגשות כבוד וראיה ברורה.

אישה לא צריכה להיות שפחה אבל כן תפקידה של האישה זה לטפל בילדים, לשטוף כלים, לכבס, לבשל וכל עבודות הבית ברור שרצוי ושבעצם נראה לי אפילו חובה שהבעל יעזור אבל עד גבול מסוים אנחנו צריכות להבין שמה שהוא עושה זה כדי לעזור ולא מפני שזה תפקידו!

תפסיקו עם הרגשי נחיתות האלה!!!! אתן כאילו עושות את עצמכן מסכנות כדי שירחמו???? אם לא אז מה הקטע???? סתם לעורר דברים????

פמיניזם זו לא דרכה של היהדות וביהדות אין אפליה יש התאמה לזה מתאים זה ולזה מתאים זה תפסיקו לחשוב שהדשא של השכן ירוק יותר כי הוא לא!שמחו באיך שנבראתם והודו לקב"ה על כל רגע ורגע בלי תלונות!

סליחה על התקיפות אבל באמת שממש חרה לי הדבר

*ובמיוחד כולן (ובדרך הקפצה אני רוצה תגובות)ענבל
מילים כדורבנות\ לייק!!!אין כמוני

אהבתי מאוד ואני מסכים עם כול מילה.

קפיץ קפוץ הוספה תגובה אשמח לתגובות עליהענבל
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ענבל
הי, כת המצ'איסיםolam70

טפלו בו.

הקפצהענבלאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך