שאלה דחופהאנונימי (פותח)

הרבה זמן אני חושבת, בבקשה על תשפטו אותי לפי מה שכתוב, זה באמת מהלב......

הרוב המכריע של המשפחה של חילונייה, ונורא קשה לי להיות שונה, זה לא רק זה, זה פשוט שאני כבר לא יודעת מה אני רוצה להיות, אני יודעת שהתורה צודקת, אבל היא ממש כובלת אותי!!! 

למשל, לפני כמה חודשים התחלתי ללכת עם גרביים, ואני מרגישה שפתאום, אני לא יכולה ללכת עם דברים שיפים עלי באמת, על תגידו לי :"יש הרבה דברים יפים..." כי לי יפה כפכפים!!!!!!!!!!!! לא סנדלים עם גרביים, אני הולכת עם חצאית ארוכה, אבל אני מפחדת מה החברה שלי תגיד עם אני אפסיק עם הגרביים, ומה אמא שלי תגיד... היא נורא תתאכזב...

או למשל, כלפעם שאני עושה משהו, אני ישר חושבת "מה אמא תגיד? היא תכעס או לא? אולי זה לא לפי ההלכה?" אני נורא מפחדת מכל הקטע הזה של דקדוק במצוות, אני מפחדת מעונש מהשמיים...

והכי חשוב, יש משהו, שאני אוהבת, ונראה לי שגם הוא אוהב אותי, אבל אסור לפי ההלכה חבר!!!!! ואבא שלי בכלל יכעס עלי עם אני רק אעלה את האפשרות הזו, 

ובכלל, יש הרבה מקרים שאני לא מבינה את ההלכה, זה לא שאני רוצה להבין את הכל, אבל זה דברים בסיסיים, ובאופן כללי הרבה יותר קורץ לי להיות חלוניה.

סורי על הפריקה, זה באמת מהלב..

נשמה,מעפר אני באה

תהיי גאה בזה!!

אנחנו המשפחה הכי חזקה במשפחה המורחבת כאילו הכי דוסים, רק אני ואחותי שומרות נגיעה מכל המשפחה, הולכות עם גרביים וכו' וכו' אבל אני פשוט שמחה שככה גדלתי! את רק צריכה לשנות תצורת חשיבה שלך, במקום לרחם על עצמך תשמחי! תהיי מאושרת! ב"ה שיש לך פחד מדיקדוק במצוות ומההורים..

יותר קורץ להיות חילוניה? אולי את צודקת אבל במלא דברים ממש ממש לא!! זה רק היצר שככה אומר! וגם אני לפעמים חושבת שזה יותר קורץ, אבל בת'כלס תודי שאין שום תוכן בחיים כאלו וכל התחרותיות שהולכת שם לא שווה את זה...

שולחת חיבוקים מעודדיםנשיקה

בהצלחה!!

שמעי סיפור ואולי תביני....... זה די קשור למקרה שלךרותם שוורץ=)

אני בת 15 וחצי ולפני 4 שנים הייתי חילונייה גדלתי חילונייה..

למשפחה שלי לא היה שום קשר ליהדות וזה ממש לא עניין אותנו..

הייתי הולכת עם ג'ינס צמוד וגופייה קיצר...

בשבת אחת אבא שלי חוזר הביתה וביד שלו יש גליון של ראש יהודי..

שאלתי אותו מאיפה יש לו את זה והוא אמר לי שהוא מצא את זה זרוק ברחוב

והוא הרים את זה... קיצר הוא ישב בסלון וקרא בזה קיצר אחרי שהוא קרא בזה הוא אמר וואי אני 

ממש מרגיש שהדברים הללו שכתובים פה ממש מתחברים לי לנשמה.

כל המשפחה שלי צחקה עליו ואמרה שהוא פשוט משוגע!

אבא שלי לא התייחס ומאז השבת הזאת הוא פשוט חזר בתשובה..

לי אישית זה היה ממש קשה בגלל שממש הייתי מתפדחת לדבר עליו וחברות שלי היו צוחקות עלי 

וגם לא הזמנתי חברות הביתה כי לא רציתי שחברות שלי יראו אותו ככה עם כיפה.

כעבור כמה זמן אמא שלי גם איכשהו נסחפה ליהדות ונהייתה דתייה..

אוקי תחשבו מציאות של הורים דתיים וילדים חילוניים שצוחקים על ההורים שלהם..

אנחנו 5 ילדים אחותי הגדולה חזרה בתשובה אחשלי ואחותי לא ,אני כן ואחיות שלי הקטנות גם חזרו בתשובה (אע"פ שהם לא הבינו כלום)

בהתחלה היה לי ממממממש קשה יום אחד הייתי חילונייה וים אחר הייתי דתייה..

זה שינוי ענק שאתה ממש לא יכול לעקל אותו בבת אחת.. קיצר גם עכשיו יחסית קשה לי אבל לעומת פעם זה עוד כלום..

כיום אני דתייה לייט....

אני מזדהה איתך! ועם את צריכה עזרה אני כאן בשבילך... פני אלי באישי...=) בהצלחההה

יקרה...נערת טבע

קודם כל קבלי ממני חיבוק גדול..נשיקה באמת לא קל..

אבל אני רוצה להגיד  לך שכמה שאולי את מבולבלת עכשיו,ולא בטוחה אם הדרך שלך נכונה,אני כקוראת מהצד זיהיתי בין המילים  רצון אמיתי לקודש.אז לפני הכל,עצרי ותני לעצמך טפיחה על השכם..קורץ

עוד משו שככה עולה לי עכשיו- אני חושבת,ויש לי לזה מקורות מכמה וכמה אנשים, שלפעמים כש"קשה" קצת בעבודת ה',אולי צריך להוריד את המיקוד מה"חומרות" למיניהם,כדי למצוא בנו כוחות וחיות להתמקד בהלכה הפשוטה ביתר כוח. אם גם ככה קשה לנו,ובכל זאת אנחנו מציבים לעצמנו רף גבוה של חומרות,אנחנו עלולים למצוא את עצמנו במצב שכבר יהיה לנו כ"כ קשה,עד שחלילה ניפול בעניני ההלכה הפשוטים.

מה אני מנסה לומר? אם קשה לך כרגע,ואת מרגישה צורך לעצור לבירור על דרכך,ולאסוף אנרגיות לעבודת ה',אולי כדאי  לשקול לוותר על הגרביים,אפילו לפרק זמן מוגדר מראש.

עוד נקודה-משו"ת סמס עם הרב שמואל אליהו ראתי כמה וכמה פעמים שאומר שבת שהולכת עם חצאיות ארוכות ממש,שהרגל לא מושכת תשומת לב,יכולה בהחלט ללכת בלי גרביים/עם "טבע" וכו'. אם קשה לך מול ההורים,אולי תביאי להם את הפסק הזה.

לגבי מה שאמרת שאת פוחדת מעונש משמיים,אני כ"כ מזדהה!! פעם גם אני הייתי ככה,והיה תקופה שזה ממש הגיע לרמה מלחיצה.. כל היום חשבתי על זה ונלחצתי... מלחיץ להיזכר אפילו..

איך זה עבר? אנשים טובים שהקב"ה שלח אלי עזרו לי לאמץ גישה שמחה יותר.( תקראי לזה גישה חסידית אולידוס) וגם אני  עצמי עשיתי  "סוויץ' " בראש והבנתי שהקב"ה  הוא אבא שלי! נכון,הוא גם מלך,אבל איך  אומרים בתפילה "אבינו מלכנו"-קודם כל אבא!! (יאא..עוד מעט מגיע א-ל-ו-ל!)תחשבי על ההורים שלך-הם אוהבים אותך,נכון? הם רוצים שתההי שמחה ומאושרת,כואב להם לראות אותך עצובה/ מפוחדת חלילה. עכשיו תשליכי הכל על קוב"ה- הוא אבא שלך! הוא אוהב אותך,וכואב לו לראות אותך עצובה או מפוחדת!!

נכון שצריך גם יראת חטא,ועבודת ה' היא לא פיקניק,חשוב לזכור שריבוש"ע הוא גם מלך,דיין ושופט,אבל חשוב גם לזכור שלנו יש "פרוקציה" בדין,השופט הוא אבא שלנוקורץ

מתוך גישה כזו עבודת ה' נראית אחרת לגמרי,היא הופכת מעול לרצון..

אני יודעת שזה נשמע לך אחלה סיסמאות,אבל תאמיני לי שעברתי המון המון משברים ובירורים בעבודת ה' שלי,והמקום שבו אני עומדת היום,שבו אני אומרת את הדברים האלו ומאמינה בהם באמת,זה ממקום של יגיעה ועמל,זה בא דווקא מהמקום הזה שלא פחד לשאול שאלות,וכך מצא לו את הדרך הייחודית שלו בעבודת ה'.

אל תפחדי לשאול ולברר-"לא הביישן למד",הבירורים האלו,( כשהם אמיתיים,ולא התרסה) עוד יבנו בך בעז"ה קומה חדשה ושלימה יותר של עבודת ה' אמיתית,שהיא שלך לגמרי-לא בשביל אבאמא אלא נטו בשביל לעשות רצון אביך שבשמיים.

יצא לי ארוך,אבל נראלי שזה דברים שיהיו לתועלת לעוד חבר'ס ולא רק לך,אז לא חתכתיקורץ

בסוגיית החבר לא נגעתי,חפרו פה מספיק ולא בא לי לפתוח דיונים מחודשים,אבל אם בא לך אז בכיף באישי!

וגם בכללי על הכל,כפי שאמרתי אני בעלת ניסיון ב"משברי עבודת ה' "(צוחקצוחק),אז אם בא לך באישי אני פה!

והו איזו תג' מדהימה =) יש"כ נערת טבע!הסנה-בוער
תשובהאנונימי (פותח)

את בעצמך אמרת שהתורה היא אמת. חילוניות מנוגדת לתורה..

את אינך מכירה את העולם החילוני והחברה החילונית את מדמה כביכול שזה "אותו דבר רק שיש פחות מחויבות" ,אז זה בהחלט לא אותו דבר ,לא ברמת הערכים,לא בהלכי הרוח ולא במחשבה.

אין מה למצוא בחילוניות ,אכן יש אשליה שזה יותר משוחרר אלא שהם משועבדים הכי גדולים. הם משועבדים ליצרם.אינני בא לקטרג עליהם ,הם יהודים כמונו בדיוק אלא שנשבו בתרבות הגוים לצערנו.

את כל זה אני כותב כחוזר בתשובה שיודע היטב מה יש בחברה החילונית על -כל- רמותיה וגוניה.

אל תאבדי את משמעות חייך ואל תתני ליצרך לתעתע בך.

אם יש לך שאלות ,או שאינך מבינה הכל זה הזמן ללמוד ולהבין מה המשמעויות הנפלאות והאדירות של ההלכה והצניעות בפרט,אם תרצי למצוא את תמצאי בעזרת ה' מרגוע ותשובה ראויה בהחלט לשאלותיך וכבר לא תרצי ללכת בדרך שאינה ישרה.

אם תרצי שאחזור אליך באישי מהכינוי שלי תגידי זאת ,השיחה תהיה עניינית לפי כללי הלכה כדי לא להרבות שיחה בע"ה (רק אם תרצי שאחזור אליך) מכל מקום יותר מומלץ לפנות ל :http://www.makshivim.org.il/ הם בודאי ידעו לעזור לך ולענות על שאלותיך.

כמו כן ניתן לפנות גם ל http://kipa.co.il/ask ב"שאל את הרב".

בהצלחה רבה !!.מוציא לשון

ואי ממש כל הכבוד! =)הסנה-בוער

מעריכה בטרוף!!

אם יש לך שאלות באמונה/בהלכה/מחשבת וכו', את ממש מוזמנת לשאול פה..

וגם בא לך לפרוק מוזמנת גם פה וגם באישי.

באמת באמת, שאנחנו נשמח לעזור ככל יכולתנו- אבל אנחנו בסה"כ פה בקשר וירטואלי.

ממש כדאי 'לאמץ' לך איזה אדם בוגר (רב, מורה, יועצת...) שמכיר אותך, את הסביבה שלך, זמין ונגיש לך, שיוכל ללוות אותך.. כי גם ככה זה כ"כ קשה, אז עוד לבד?!

לגבי הבחורצ'יק- היו פה המון שרשורים ע"ז, כדאי לחפש.

ויש עוד מה להאריך אבל אני ממש חייבת ללכת,  סליחה..

ושוב: ממש בכיף אם את צריכה משהו!

לפי כמה שירשורים בכלמיני פורומים הבנתיאנונימי (פותח)אחרונה

שזהה או גרביים או חצאית ארוכה!!

אני אישית עם חצאיות קצת מתחת הברך וכפכפים!!

אשרייך!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך