בעקבות שרשורי ה-חבר/חברה שעולים פה לאחרונה<אריאל>

בואו וננסה להכנס אל תוך הסיבות, תכל'ס,  שההרגשה הזו, הרצון הזה- נובע.

- אנחנו מתבגרים. כן, גופנית אנחנו נהיים לנו גברים קטנים, ונשים קטנות- ההורמונים זורמים להם בדם- ודורשים את זה:  "קשר" הם צועקים. תהליך טבעי, בלי ספק.

-תרבות: היום חלק מהתרבות הנתפסת ברוב העולם הוא שבן/בת בגילאי הנוער מחפשים קשר זמני 'חוויתי' - אנחנו רואים את זה בכל מקום: בסרטים, בספרים בסדרות טלויזיה- וזה כבר מקובע בראש כדבר טהור וכסדרו של עולם.

-החיפוש אחר האושר-  בין כל הקשיים בהתבגרות, אנחנו מחפשים מקור אושר אחד- אחד כזה שנוכל לפרוק אצלו את הסבל, שיהיה לנו לכתף ומשענת.

יש עוד מספיק סיבות שגורמות לנו לחשוב על האופציה הזו. תשאלו את עצמכם את השאלה הפשוטה: האם זה טוב לי? למהותי? 

-האם אנחנו צריכים להתנגד לרצונות הגשמיים שפועלים בתוכינו- כל עוד אנחנו לא בוגרים ובשלים? 

-האם אנחנו לא מושפעים מהתרבות המערבית שמציגה את החבר כדבר כל כך טוב, עוזר, וטבעי? [שוכחים להציג את הפרידה העצובה, כ'חום ההדלקות יורד', ברוב המקרים..] 

-האם אי אפשר למצוא את הכתף הזו שאנחנו מחפשים- באדם אחר שאינו חבר/ה- אולי חברה/חבר טוב מהאול'/ישיבה?  

האם קשר בין בן לבת, שאינו מחייב- ומוגדר כזמני, שיכול וברוב המוחלט של המקרים מתפרק, הוא טוב?

[  לדעתי, נטו מהשקפה על סיפורים ו'טלנובלות' שקורים מסביבי- רוב החברויות נגמרים בפרידה, וברגשות מגעילים שלא שווים את ההרגשה העילאית שבמהלכה...]

בחירה מהנה.  כל זה מעבר לעניין ההלכתי, שב-ר-ו-ר שאין עניין לקשר בין בן לבת לפני חתונה. אולי מהסיבה הפשוטה שזה פשוט רע לנו. 

שכויחידיד
צודק לגבי שירשורי ה'חבר\חברה' אבל-שלום לאמונות

נכון, לגבי אלה שאומרים שהם רוצים חבר\חברה, מישהו שיאהב אותם וכו', בזה אתה צודק.

אבל מה עם אלה שאומרים שהם כבר מאוהבים במישו ספציפי?

לא רוצים חבר\ה, אלא אוהבים.

ויש כאלה.

לא מזמן היה כאן שרשור של המדריכה מעזרא...

מה עם אלה?

הם כן חושבים על חתונה, ולא סתם על מישהו לאהוב...

אני אישית עוד לא כ"כ גיבשתי דעה בנושא...

וסליחה שיצא מבולבל,שלום לאמונות

הייתי צריכה ללכת וכתבתי מהר...

מה איתם?אחת מהשומרון

בס"ד

ומה עם הזוג מואהבים שבקשר כבר שנתיים, ל'מטרת..' כמובן, אבל הם עוד לא סיימו שמינית וכ"כ קשה להם לשמור נגיעה. מה איתם?

שי-ת-ג-ב-ר-ו!!

זה לא קל. בכלל בכלל לא.

אבל זה אפשרי.

והכי פשוט זה לשים כמה שיותר סייגים וגבולות ולא להגיע למצב יותר קשה.

אפשר להיות מואהבים בשקט. הוא לא צריך לדעת.

אז תאכלי ת'כרית כל לילה, ותשפכי מלא מלח באוכל אבל אל תתקרבי אפילו לניסיון יותר קשה.

אם הם לא מתכוונים להתחתן בחצי שנה- שנה הקרובה, אין להם אפילו מה לדבר אחד עם השני. זה סתם.

ודוגרי, מה שהכי עוזר, זה הרבה תפילות.

תפילות לבית הכי טהור שיש ולחוזק להתגבר על הקשיי עכשיו.

ב"הצלחה!

לא אדבר על התוכן עצמו.calvin

אבל שמנו לב שיש פה המון המון שרשורים כאלה וכל פעם התשובות חוזרות על עצמן.

בואו נראה..

אממ..90 אחוז מהתגובות הן שליליות-לא!אסור!שמירת נגיעה!הורס!תחשבי על הבעל שלך!את כולה בת 14!כולה בת 11!אבל את גורמת לו להרהורים!

בקיצור,הרוב פה באים בראש של אסור...

ואז יש את הבודדים שאומרים-נו,טוב,זה בסדר..מה 'כפת לך מהגיל שלך?זה שטויות..מה הבעיה,את אוהבת אותו..אתה אוהב אותה אחי?לך על זה!

קיצר,חבר'ה,זה חוזר על עצמו שוב ושוב וזה מוריד את הרמה פה.אתם מאוהבים?נשמח אם תחפשו שרשורים בנושאים האלה כי זה סתם חוזר על עצמו שוב ושוב.

תודה על ההבנה,אם תהיה

אוהבים אתכם.

היו כאלה שעשו את זה והצליחומשה

(להחזיק קשר לאורך שנים ולהתחתן צעירים יחסית)

ובכל זאת, דעתי האישית טוענת שבשלב הראשון של הגיל הזה (13-16.5) עדיף להתמודד עם המחשבות עצמן (על ידי עשייה מוגברת ונסיון לדחוק אותן הצידה) מאשר להתמודד עם קשר והשלכותיו.

בשלבו השני, כשהזמנים וההתנהגות נראית אחרת  - יש עניין ואפשר להכיר, גם בשביל להבין קצת את "העולם הזה" וגם כי אפשרות החתונה נהיית קרובה יותר.

אני רק מדבר לא ניפגש ואין בעיה עם זה!sasad52

נכון? מבולבל

אבל אולי אח"כ זה יגרום שתפגשו...^^תהילולאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך