שלום לכן "חברותי" היקרותענבל

אתן לא תראו את המכתב הזה לעולם וגם לא תגיבו עליו. אבל לי חשוב לפרוק אותו מליבי.

תמיד כשאנחנו נפגשות הכל טוב ויפה עד שמתחילים לדבר ואז תמיד אתן מדברות על משהו ואיכשהו זה מזכיר לי תמיד משהו ממקום שאתן לא סובלות במיוחד.

עד לפני שבהועיים הקשבתן, היה נראה שאתן מתענינות למרות שידעתי שאתן לא! אבל משהו השתנה היום כשדיברתי איתכן והתלתי לספר לכן על חויותי מי-ם ועל ה"מתנה" שחברות שלי הביאו לי הפסקתן אותי באמצע ושאלתן "מאיפה החברות האלה?" עניתי לכן "מערוץ שבע" מאותו רגע היה נראה שאני מדברת לקירות התחלתן לדבר על משהו אחר שסבכלל לא הייתי קשורה אליו, משהו שהיה נטו כדי לא לשמוע אותי ואני יודעת את זה כי גם אחרי שכבר כולן ענו כן ולא, המשכתן לטחון אותו והכל כדי לא לשמוע.

אני מבינה אתכן, אני מבינה שאתן לא סובלות את עובדת היותי בערוץ שבע , אבל אתן צריכות להבין אלו חיי ועם העובדה הזאת אי אפשר להתווכח אז לפחות גם אם אתן לא ממש מתענינות וגם אם אתן לא סובלות את הנושא אל תראו את זה אל תראו שאתן משתעממות\סובלות\אחר.

אתן מבינות? אחר כך אתן אומרות לי תפסיקי להיות שם תפסיקי לעשות שטויות אבל אתן לא מבינות מה שאנ י צריכה זה לא הטפות מוסר (וכן מרגישים שזאת הטפה) אלא הקשבה, הבעת אכפתיות. בגלל שהסיפור קשור לפורום לא תשמעו אותו???

ואם אלו היו ברות ממעינות אז כן הייתן מקשיבות?? אין לי מה להגיד חוץ מזה שאני נגעלת כן אני פשוט נגעלת מותר לפעמים להקשיב גם אם נמאס לך ווץ מזה שאפשר להעיר אבל למה לפגוע? למה להראות שזה משעמם אותך? סבבה משעמם אותך תבואי ותגידי "ענבל, בואי נעביר נושא" או משהו בסגנון אבל אל תתחילי לדבר עם מישהי אחרת על משהו אחר.

אני יושבת פה וכותבת עם מצב רוח בריצפה באמת! אני מהערוץ לא אצא בזמן הקרוב ואת זה תיאלצו לקבל השאלה איך תקבלו את זה? האם תקבלו אותי כמו שאני או שאהיה חייבת להפוך להיות כמוכם? ולא רק בעניני הפורום אלא גם בעניני דעות, מה לעשות? אני יותר פנאטית מאשר ממלכתית אז בגלל זה לא מגיע לי יחס? בגלל זה אני כבר לא שווה כלום??.

ממני

ענבל

חברי הפורום היקרים!

מכתב זה נכתב בתור פריקה הוא לא נשלח ולא יישלח לעולם לאף אחד והן גם לא יראו אותו פה כי הן לא נכנסות לפה מהסיבות המובאות לעיל.

דעו לכם שמהבחינה הזאת אתם אנשים מקסימים, מדהימים ובאמת שאין לי מילים!

אפילו כשאני חופרת\משגעת\אחר אתם מקשיבים או מעירים בעדינוןת ומעולם לא הרגשתי לא רצויה פה (טוב אולי חוץ מכמה פעמים ממש בודדות) תדעו לכם שהחברות שאני מגדירה כחברותי הטובות ביותר הן רק בנות מהפורום שהכרתי מהבחינה הזאת אתם פשוט חברה מדהימה! ובחיים לא הכרתי כזאת חברה מקבלת, מקשיבה, מפרגנת, אוהבת, תומכת ועוד הרבה דברים שאני לא יודעת לבטא.

אפילו שלפעמים דעותי שונות או שאני עושה שטויות (ע"ע חתונה שבוע שעבר) אתם לא מתרגזים (כמעט) ואתם פשוט זורמים או מעירים בעדינות שדי זה הזמן להפסיק.

בקיצור הבנתם את הפואנטה המכתב נכתב כפריקה וזהו אין שום חובה להגיב.

תודה רבה רבה לכם!!!!

אוהבת אתכם

ענבל

מה לא הבנתי,דוסית גאה!

למה הן לא מרוצות מזה שאת פה?

חוצמיזה מה זה עניינן בכלל?

|לא מגיב|אני17

סתם...  קראתי הכל ואין לי הרבה מה להגיד.

אבל דבר אחד חשבתי- למה אנשים לא מתעניינים בזה?

אולי בגלל שזה משהו שקשור רק אלייך ואין להן שום קשר אליו.

זה כמו שחברה שלך הייתה טסה לחו"ל ולא הייתה מפסיקה לספר מה היה שם- בהתחלה כולם היו מקשיבים כי זה באמת מעניין, אח"כ היו מתחילים להשתעמם. תתארי לך שאחת כזאת (אחרי שהגיע השלב של השיעמום) מתחילה לספר לכולם על המתנה שדודה שלה נתנה לה כשהיא פגשה אותה ליד ה..(?. לאמשנה מה) את מי זה היה מעניין?

ואח"כ היו מגיעים עוד סיפורים כאלה.. ועוד.

עד כאן לשוני...

מצטרפת...כישוף כושל

יש לי חברה אחת בערוץ אז זה קצת שונה...

אבל חברות שלי די יורדות על זה.....

כל הזמן הן עושות לי"את מבזבזת את הזמן שלך בפורום הלכות..."

דיברנו(חברה שלי מהערוץ ואני)איתן על זה שבוע שעבר בפתיחות והן לא הבינו

אבל אני הבנתי סוף סוף....יש רק הגדרה אחת לחוסר ההבנה הזאת...שיטחיות 

מצטער אם זה ניצלו"ש, אני חושב שזה קשור...אבגדה

אנשים פה בורומים-ממש חכמים וטובים!!

אלו פשוט אנשים עם רצון טהור!!

ממש אנשים טובים פגשתי פה, רבים!!

זה לא סתם מקום משעמם וחסר תוחלת, אלא מקום עם אנשים שמקדמים אותו...

אבגדה זה לא ניצלוש זה בסדר גמור =)ענבל
וואו אני כ"כ עם אבגדה...מרב.

חברות שלי מסתכלות עלי בהרמת גבה: "מה לעזאזל את מחפשת בפורומים של ערוץ7?? נמצאים שם רק דוסים משועממים שבטוחים שהם דוסים לא משועממים וסתם משעמם שם... ובכלל- את כבר גדולה בשביל פורומים, לא?"

ותכל'ס-- 

יש פה אנשים מדהימים! באמת!

אז נכון, יש פה גם כמה חלאות [כמה וכמה אפילו...], אבל זה לא משתווה אפילו לכמות של האנשים המדהימים והמתוקים שאני נתקלת בהם פה כל יום מחדש.

ההוא, ממש חיזק אותי.

ההיא, ניגבה לי ת'דמעות כשבכיתי.

הוא- סתם אמר לי מילה טובה.

היא- שלחה לי חיבוק וירטואלי שחימם ת'לב.

לפעמים זה באמת עדיף מהחברים שמזלזלים כ"כ במציאות.

לפעמים לא~

תלוי.

אבל...

אנשים- אתם כ"כ כ"כ מדהימים!

כל אחד ואחת מכם!!!

תודה רבהה!!!

חח.. תמיד צוחקים על זה..אנונימי (פותח)

אנחנו תמיד צוחקות על מישי מהנוער שבנוג"ה.. זה סתם ירידות..

אני יכולה להבין את זה.. כי פורום זה נשמע מקום לאנשים שאין להם חברים..ו במיוחד למכורים!! שהם יושבים שעות מול המחשב ומתכתבים עם אנשים שהם לא מכירים אותם בקושי..

תדברי עםחברות שלך, תסבירי להם שנפגעת! אולי הם בכלל לא שמו לב.. ויכול להיות שזה ההפך!! שהם עצמם נפגעו ממך..

מה את שמה עליהם???!!!עץ

תקשיבי מאמי!!!!

כל עוד את יודעת שאת עושה מה שטוב לך ומה  שנכון בשבילך...אז מה את שמה עליהם בכלל???

נכון שזה פוגע..ואני גם מבינה אותך..כשאתה עושה משו - גם אם אתה בטוח ב100 אחוז שזה הדבר הכי טוב בשבילי, לא נחמד לשמוע שאנשים אחרים מזלזלים בו!!!!!

אז אני מצטרפת לבת של הקב"ה ואומרת לך שהם פשוט שטחיות!!!!!

אז אינלי מושג מה חברות שלך חושבות עלייך..(למרות שאני בטוחה שהם לא חושבות שאת לא שווה כלווום!!!) -אני יכולה להגיד לך, (לא מהכירות אישית...אבל קראתי מידי פעם דברים שכתבת..) ואת ילדה מדהימה, צדיקה, זורמת ושמחה...(תקני אותי אם משו לא נכון..קורץ..)

אז אני שולחת לך חיבוק מעודדנשיקה...(גם נשיקה!!!)

בהצלחה נשמה!!!!

זה עצוב שהחברות שאת מגדירה 'טובות' זה אנחנו.טובי =][=

ולצערי גם אני מגדירה את זה ככה..

אבל זה ממש לא המצב האידיאלי!החברות שלי ווירטואליות,ולא אמיתיות?!

עם מי את חייה? א-י-ת-ן.. אולי אותנו את רואה לפעמים,אבל זה לא אותו דבר.

(ניכתב כדי להסביר לעצמי עד כמה השהיה שלי פה לא בסדר..)

טובי כבר הסברתי לךענבל

זה כמו לפגוש חברות ממעינות

אתן פשוט חברות שהכרתי באינטרנט זה כל ההבדל!!!

תפנימי אין בזה שום דבר רע כל עוד יודעים את הגבול!!!

מה הבעיה בחברים וירטואליים?אבגדה

הם יכולים להיות חברים טובים בדיוק כמו כל חבר אחר...

כ"כ מזדההמרדכי

הבעיה אצלי מתחילה אצל האחים שלי שטוענים שאני ימות אם יחסמו לי ליום אחד את הערוץ (ולחשוב איפה הם גולשים) גם החברים לא ממש מבינים מה אני מחפש פה. אבל אני מעדיף להיות פה מאשר עם חלק מהם.

ממש מבינה את זה..סתם אחת

אבל מבינה גם אותן שפתאום חברה שלהם "התמכרה" לאיזה פורום עם מלא חברים וירטואליים,

זה נובע מחוסר ידיעה, הם פשוט לא יודעות מה זה ..

אבל נשמה, תזכרי תמיד שחברים ובאינטרנט א ף  פ ע ם לא יחליפו חברות שגדלת איתן .. 

תסבירי להן את זה .. בהצלחה ! :9

אוקי,נעלבתי...אנונימי (פותח)

קבלי עידוד!נשיקה

(אפילו טרחתי להתחבר בשבילך...)

אם יש להן פייסבוק,מעפר אני באה

שייסתמו ת'פה!!

סיון מתוקהענבל

הכוונה הייתה לבנות שבטי וככל הזכור לי את לא אחת מהן וחוץ מזה ששניייים לא ראיתיך!

מוזמנת תמיד!!!

גם לי היה ת'קטע הזה.... (ועדיין יש..)תהילול

ואני שונה מהחברות שלי במלא דברים...

ולפעמים הם ב-א-מ-ת עולות לי על העצבים.. (כן כן אני יודעת שאתם תקראו את זה...)

ובאמת לפעמים עם חברות כאלה עדיף את הערוץ..!!

יש פעמים שהם הכי חמודות בעולם אבל לפעמים הם מתערבות לך בחיים בטירוף...!!

ולפעמים הם פשוט דוחפות ת'אף למקומות שלא קשורים אליהם והם פשוט זבבבלללל!!!

(לדוגמה: להתקשר למישו שאני מכירה מהערוץ ולהגיד לו שיעזוב אותי בשקט...

כאילו מה נסגר??? הוא לא עשה לי שום דבר רע וחוץ מזה מה זה עינינכם מה הולך עם שנינו?!?!)

קיצור.. ממש מזדהה!

ואני יודעת שלפעמים הייתי מהאנשים שעלו לך על העצבים בערוץ...

סורי... הכל מאהבה...

זאת לא ממש חברות וירטואלית!תהילול

אני למשל.. ואולי עוד כמה יצטרפו...

באמת מוכנה לעשות דברים ולהשקיע לטובת אנשים פה.!

ובאמת יש פה אנשים שהייתי רוצה להיות חברה שלהם באמיתי!

אתן צודקות,אבל לא במקום.טובי =][=

יש פה כמה אנשים שבאמת אכפת לי מהם במציאות,וזה כבר לא רק קשר ווירטואלי.

החברות פה מצוינת!לא אמרתי שלא..

אבל אני יודעת על עצמי..ההשקעה בחברות מפה,באה על חשבון מי שאני חייה איתן ביום יום.

טובי אבל מי שאני חיה איתה ביום יוםענבל

אין לי הרבה מה לדבר איתה.

אני תמיד יושבת בצד ומקשיבה. אז אני כבר מעדיפה את הערוץ. את יכולה להגיד שזה רע, שהתמכרתי אני לא אגיד שלא אבל אני כן אגיד שאם הייתה לי תעסוקה אחרת אני מבטיחה לך שהייתי עושה אותה.

אני חושבת שיש לך טעות קטנטונת.רוש לילה.

את צריכה לדעת להשלים עם העובדה שבכל זאת הן חברות שלך. הכל כאן וירוטואלי וזה לא טוב ומסוכן שאת כל כך נקשרת לכאן. גם אני מכורה לפה, אבל לא בקשר עם אף אחד. היו כל כך הרבה סיפורים, את אפילו לא יכולה לדעת מי אני ואני לא יכולה לדעת מי את! אני ממליצה לך להסביר להן בעדינות שאת נפגעת מזה, ובד בבד לדעת להתנתק מכאן קצת. זה ממש לא טוב ובריא שאת כל כך מחוברת לפה.

הודיקהענבל

אני מבררת מי הבנאדם איתו אני מדברת.

חוק הדתיים השלובים מכירה?

ואני אחזור עוד פעם זה לא רק וירטואלי זה מתחיל פה ועובר מהר מאודג למציאות.

ואני לא חושבת שזה רע להכיר מפה אנשים ואפילו בבוא היום אולי את בעלי.

>>מרב.

יש פה כמה וכמה בנות שעשיתי איתם דתיים שלובים, ומאז אנחנו מדברות כאילו אנחנו חברות מהאולפנא או מהישוב, שאחת ממנו עברה דירה- אז קשה להיפגש כל יום.

אני מדברת עם כמה בנות פה כל יום בטלפון..

ואני יכולה להגיד לך בפה מלא-

יש פה כמה שהם חברות טובות שלי.

נכון, לא חברות טובות כמו כמה במציאות, אבל בהחלט יותר טובות מכמה אחרות במציאות....

ענבל את חמודה!קרבית

אני יכולה להבין אותך..גם לי יש כאלה חברות..אבל זורמים..וצוחקים..אחת מהן רשומה לפורום אחר..ויוצא לנו לדבר..ואני פשוט שמה לב כמה אין על הפורום שלנו..באמת..כמה הוא על רמה..בניגוד לפורומים אחרים..

אבל סתם חבל לאבד בגלל זה חברות..דברי איתם..תסבירי להן..תגידי להן שאם הן חברות באמת טובות הן יכבדו אותך..

כי באמת, חברות זה דבר נפלא..אפילו שלא תמיד חושבים כמוהן..(מנסיון..)

דוגרי!!כישוף כושל

מישי ....סיפרה לי שפורום אחד מישהו כתב"אני מתאבד"וענו לו "בהצלחה"...

...מורקול..

אני מדי פעם נכנסת לפורומים שפה, וגם לי יש חברה שכל היום בערך בערוץ וענבל כדאי שתביני גם את הצד השני- שיש איתך בנאדם שהוא בעצם חצי לא איתך שיש לו מין עולם שני והוא פשוט מדבר כל הזמן על דבר שאתה מתנגד אליו וחושב שזה פשוט לא טוב וגומר תבנאדם ותזמן שלו... (בסוגריים: חושבים שבגלל שפה זא אתר של דוסים הכל פה טהור אבל באמת גם פה אפשר להכנס להסתבכויות לא נעימות 

אני מבינה את הצד השניענבל

הבעיה שאני מרגישה (ועוד הרבה אחרים שגם אמרו לי את זה) שהן לא מבינות את הצד שלי.

תביני הפכו את האינטרנט למפלצת וזה לא נכון.

נכון יש פה אנשים לא משהו אבל הרוב זה אנשיםנפלאים.

חוץ מזה אני לא מדברת על הפורום אלא מספרת דברים שקרו לי עם אנשים מהפורום במציאות!!!!! וגם לזה הן לא מקשיבות אז מה אני אמורה לחשוב????

יש לשים לבשואף לאור

כמו כן יש לשים לב עם הפגישות הללו במציאות כמו שכבר אמרו היו דברים מעולם בעקבות פגישות שכאלו וחלקם היו פיגועים..

ולכן למרות שזה פורום דתי יכול להיות אדם שיצרו גבר עליו והוא כבר  "לא דתי" ,או אדם שאינו דתי ואינו יהודי ויכנס לפורום הזה כדי "לרצוח מתנחלים" או לנצל את תמימותם הטובה של שומרי מצות על מנת לפגוע ,זה אולי נראה כמו מקרי קצה אך זה כבר היה ... אינני יודע היכן נכון לשים את הגבול וכיצד ניתן לדעת אם הצד השני אמיתי ולכן אין לי עצה ישירה ,העצה שלי בשבילך היא לברר זאת ושתשמרי על עצמך ולא להאמין לכל אחד ממש ... חבל שיש דברים שכאלו ,כי כמו שאמרו לא חסר כאן אנשים מדהימים אך לא ברור כיצד ניתן לדעת אם מישהו מתחזה או מנסה לעשות משהו רע ואינו יהודי שומר מצות...

כל כך מוכר.. לא עובר 2 דקות ש'חברות' שלי יורדות*reut*אחרונה
עלי.. הייתי איתם אתמול ופשוט נפגעתי כל שניה והם אפילו לא שמות לב.. ושהם שמו לב שאני נראית קצת עצובה הם לא הבינו למה אני נפגעת מכל דבר.. הם הדבר הכי חסר טאקט ורגישות שקיים..
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך