בברזלב ביבניאל חסידי הרב שיק הצדיק מיבניאל יש הרבה שמחתנים את ילדיהם בגילאי 14-16 האם יש כאן מישהו או מישהי שמכירה זוגות כאלה ויכולים לומר האם זה טוב עד כמה?
ולא ממש יודעת על מה אתה מדבר.
אבל טוב- זה לא.
ערב טוב! 
אבל צריך לדעת שעד לפני 100-200 שנה זה היה גיל נישואין מקובל, ואנשים חיו עם זה לא רע בכלל.
אני כן חושב שהצערת גיל הנישואין היא צעד נכון בליווי הכשרה מקצועית ואישית מתאימה.
צעיר באנגליה, בן 29 שנולדה לו בת בגיל 14 ועכשיו, בגיל 15 שלה, נולד לו נכד.
בס"ד
אני מכיר זוג שעוד חודש וחצי מתחתן והיא עוד חודש בת 17..
יש אנשים שעוברים תהליכים מסויימים מהר יותר/מוקדם יותר. והם בשלים לחתונה מוקדם יותר יש.
הבעיה היא כשזה הופך לנורמה, למשהו מגניב ומדהים (אם אני מתחתנת בגיל 21 אז ה' ירחם כנראה שלא הייתי בוגרת מספיק בגיל 18! פאדיחות
). בעוד כשלרוב בני הנוער בימנו לוקח קצת יות זמן להתבשל, הרבה יותר קשה- מבחינה ככלית, נפשית, רוחנית- להתחתן מוקדם.
סופסופ מיש ומדבר לעניין...צריך למסגר את הודעה הזו
אני גם חושבת ככה, מי שמתאים לו, שיתחתן באיזה גיל שבא לו, אבל זה הופך לכזה עניין וכזה סיפור שהרבה כאלו שזה לא מתאים להם עושים את זה "כי ככה עושים היום" ואז זה מסוכן ויכול הגיע למצבים נורא לא נעימים.
אפשר להשוות גם להוצאת רשיון, יש כאלה שמתאים להם להחזיק באחריות של ליסוע ברכב, לשלו על מכונית ועל חיים של אחרים ויש כאל שלא, והיום הקטע המגניב הוא להוציא מיד בגיל אפס רשיון, או ליסוע בלי רשיון וכו' וזה מסוכן, זה לא אומר שלא צריך להוציא רישיון בגיל 17 אבל צריך לדעת שיש כאלו שזה לא טוב בשבילם והם נופים לזה בגלל הלחץ וה"מגניבות" של הקטע.
מקווה שהבנתם..
המהרא"ש בשלום בית שאומרת :"תיהיה בבית כמה שפחות תדבר עם אשתך כמה שפחות ואז אל תריבו"
חוץ מזה זה לא אנשים שמחליטים מעצמם להתחתן מוקדם אלא מחייבים אותם
(ואני אומר את זה בתור אחד שממש בעניין של להתחתן מוקדם)
אל תנצ"לשו שירשורים אחרים.
השמועות הן על 15-16, ברם זה יותר קרוב ל17, וישנן סיבות נוספות מדוע המשטרה לא אוכפת על כך את החוק, שאין כאן המקום להאריך בהן.
כל התהליכים שיש בגוף בשביל שיהיה אפשר ללדת ילדים הם בגיל הזה, כי זה היה הגיל האידיאלי לנישואין פעם.
אבל היום, למה המצב כ"כ הפוך? כי הגוף כבר מוכן, הרגשות כבר מוכנים, כביכול הכל כבר מוכן... אבל אין עדיין בשלות.
אני לא זוכרת מי אמר, אבל אומרים שהיום ילדה בגיל 13 היא מבחינת הבשלות/הבגרות כמו ילדה בגיל 3 פעם...
אהה ואל תשכחו, פעם היו מתים ממש בגיל מוקדם... ככה שהן היו צריכות ממש להזדרז
הזכרתי לי מערכון"פתאום ראיתי זקנה עומדת ברחוב ומזדקנת לה לאיטה"....
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים