היי אתה- דוס על חשבון אחרים?דניאלה .ד.

ישנה תופעה שכל כך מוכרת לי אישית "הדסדסות" כן קראתם נכון!

אח שלי.. אני פונה אליך בתור אחותך שאכפת לה ממך..

יש פעמים שאני פונה אליך ופותחת איתך שיחה ואתה מתעלם ממני.. לא נעים.

לא מובן למה.!

אז למה? למה שלא תסביר.. שהחלטת שאתה לא מדבר עם בנות באישי?

למה לא לענות ולהתעלם מאחותך?

למה אם אתה פונה אלי ל'דברים טכניים' אז אתה לא אומר קודם 'שלום'?

איפה הדרך ארץ? היא קדמה לתורה.

אם החלטת להדסדס או בעצם לא לדבר עם בנות באישי אז תעדכן אותי! אל תיתן לי לנחש, אין לי רוח הקודש

אני עוד לא נביאה.

אם אכפת לך ממני בתור אחות.. בתור עוד נשמה בעולם אז תעדכן.. תאמר 'שלום' יפה.

משם לא צריך לפתח שיחות.

רק תזכור שלהיות דוס זה לא על חשבון אחרים.. לא מעליבים אחרים בגלל החלטות כאלו למינהן..

רגישות לזולת היא לא פחות חשובה.

בהערכה רבה.. אחותך מקווה להבנה

אהבתימשה
גמניcalvin
עץ על מים

ברור שלא על חשבון..

תמיד צריך להגיד ויש כללי נימוס....

.................אני ואנוכי

במוסר אביך כתוב שצניעות קודמת לדרך ארץ! את לא אמורה להעלב! זה כמו שמישו יעלב שאני לא באה איתו לסרט בשבת..! ככה זה! את צכה לכבד את העקרונות שלו!

לא, זה שונהדניאלה .ד.

אני לא אמורה לנחש מה הוא החליט.. צריך לעדכן

אני 'אעלב' מהחוסר התיחסות ומיזה שאני אמורה להשתחוות אליו שיגלה לי למה הוא לא עונה...

לא, זה לא.Slow motion

ואחד הדברים שהיא התכוונה היה שזה שאם כבר בן פונה לבת בענין טכני, הוא לא טורח לומר לה 'שלום' 'מה נשמע' וכו'. אלא ישר 'יש לך מושג על כך וכך*?'

ממש נכון!!תהילול

ומי שלא מדבר עם בנות או שיכתוב בחתימה.

או שכל פעם שבת תתחיל לדבר איתו הוא יגיד שהוא לא מדבר עם בנות...

ואם לא אחד מהשתיים - אסור לכם להתעצבן עלינו!!!

מאיפה לנו לדעת???

ולא, אל תגידו לנו "כתבתי את זה בשירשור אחד לפני חודשיים"...

כי זה לא נקרא הכרזה... אפחד לא באמת זוכר....

אני אומר שזה כ"כ נכון, ואני דוס!!!האדמו"ר מצנעא

סתם, אני דוס מתקדם...

מה הקשר???????????????........אנונימי (פותח)
מסכימה ואם אתה מחליט את זהענבל

ואומר לי תעשה את זה בצורה יפה ותגמור דברים בצורה יפה אל תהיה מגעיל! ותגרום לי להרגיש רע כאילו אני הלא טובה פה!!!!! וכן נראה לי שאתה יודע שאני מתכונת אליך!

טוב, האמירה שלך נאמרה באופן כללי מדיאלעזר300

ובאופן כזה היא *לא* נכונה - חלק מהדברים שבלהיות "דוס" הם *כן* על חשבון אחרים;

אבל כאן, ובתחומים אחרים, ובכלל כשאפשר להיות נחמדים, כן, צריך.

אז כל מה שאני אומר זה שאת צריכה להיזהר בניסוח שלך.

אלעזר-רבקה...

אתה יכול לתת דוגמא לדברים שהם כן על חשבון אחרים?

היה דוס 'על חשבון אחרים' - תודה אלעזר על ההארהדניאלה .ד.

אם מישהו יושיט לי יד לשלום אני אסביר לו למה אני לא נותנת יד..

ואני לא אגיד 'לא' ואתעלם..

יש עקרונות שכן צריך לעמוד עליהם כמו לא לרקוד במעורב... כי התורה היא קודם כל!

אבל אולי נסתכל על זה ככה:

אנשים 'לא דוסים' על חשבון ה'דוסים' - גם כפיה חילונית לא חסרה במדינה שלנו...

לא הבנתי את הטענה במשפט האחרון שלך...אלעזר300

ובכל מקרה אני לא באתי לדבר בכיוון הזה. לא עניין אותי כרגע מה אנשים אחרים עושים.

הגמרא במנחות לז: - לח. מגדירה בדיוק מה נדחה מפני כבוד הבריות. איסורי דאורייתא אינם נדחים בשום פנים; איסורי דברנן נדחים מפני כבוד הבריות (כמובן, אם יש באמת סיבה חזקה שהם יידחו מפניה... אחד הנזקים הגדולים ביותר הוא שאנשים מגזימים בהגדרות של "כבוד הבריות" ו"אין בררה", ומתכופפים פמעט בכל מצב מפני ה"אין בררה". יש לאלו גדרים ואליהם צריך להיצמד, ולהעריך את המצב באמיתיות כמו שהוא, ולהסיק את המסקנות הנכונות. שנזכה.)

האמת - שלפעמים, בניגוד לכאן, אפילו נחמדות אסורה. ב"לא תחנם" למשל - הפגנת נחמדות (אמנם אופנים מסויימים של נחמדות) היא חלק מהותי מהאיסור. ובמקרה כזה גם הם יידחו מפני האיסור.

אבל איפה שאפשר להיות נחמד, או לפעמים יותר מזה - באיסור דרבנן או בחומרה יתרה, במקרה ששייך כבוד הבריות ואי אפשר להסתדר, כבוד הבריות הוא דבר חשוב ומכריע.

ברכה והצלחה!

אלעזר

שיש אנשים שהם חילוניים על חשבון שומרי התורהדניאלה .ד.

והמצוות.. אז זה לא רק בקטע של "דוסים על חשבון אחרים" זה גם בקטע של חילונים על חשבון

דתיים [יעני מחללים ונוגדים את חוקי התורה]

זה עצוב ממש.

אה. באותו מקרה אבל הפוך... לפעמים. הבנתי אותך.אלעזר300
גם אני אהבתי...כפרעלייך!!=)
זה לא על חשבון אחרים...~מישי~

אתן לא צריכות להעלב אם בן לא רוצה לדבר אתכן כי זה לגמרי לא אישי. זה לא נחמד אם הוא חוסם או מתעלם פשוט, אני מבינה, אז לדעתי שיכתוב בתגובה: מצטער, אני לא מדבר עם בנות...... או שיכתוב בחתימה רעיון באמת טוב.....

אבל באמת - כל הכבוד להם שהם לא מדברים עם בנות!
להם להפגע?

אינני מסכים עם אחיך אבל...sasad52

את צריכה להבין שמתי שקובעים משהו, קשה מאוד לשבור אותו על ההתחלה.

חוץ מזה שצריך באמת לכבד "עקרונות" ולדון כל אדם לכף זכות.

לדוגמא יש את אלה שלא מדברים בשירותים (גם כן דוסים...),

זה לא יעזור אם תשאלי "מי שם?" הם לא יענו, כך אלו החיים...

מצפה להבנה.

מסכימה לגמרי !a.i

^^^^^^zipush
אני אדגיש לכל מי שזה לא הובן לאדניאלה .ד.

דיברתי על כאלו שלא מודיעים על כך ומתעלמים בלי לספר על השינוי

הם לא מדברים עם בנות! איך יודיעו על השינוי?אני ואנוכי

תנסו להבין! בזה הם מאמינים זה מה שהם יעשו!

לעשות העתק הדבק ממאגר משפטי הנחמדות שלהםהרהור

"במחילה ממך, אני לא מדבר עם בנות" זה לא נקרא לדבר עם בנות....

מה זה "להדסדס"?!יורבית

בנאדם רוצה להתקדם בעבודת ה', אני חושבת שצריך לקבל את זה בהבנה ובהערכה רבה. ביטויים כאלה גורמים להרגשה שזה תהליך מיותר וחיצוני. [לפחות זו ההרגשה שלי..]

כן, להיות דוס זה לפעמים על חשבון אחרים. אני לא אלחץ יד לראש הממשלה, למרות שזה אולי יפגע בכבודו.

ולגבי המקרה הספציפי - צודקת. צריך להגיב בנחמדות ולא להתעלם.

אבל גם אם מישהו התעלם ממך, זה לא אומר שצריך להעלב. יכול להיות שהוא לא מספיק מודע/רגיש.. אבל את לא צריכה להעלב, אלא להפך - לשמוח שיש פה מישהו שעומד על העקרונות שלו!

[ולכלל הידוע: אם החבר שלך לא מפגין בגרות, אז תפגין אתה. ]

היא התכוונה לדעתי ש...עץ על מים

היא כותבת למישו משו, והוא לא עונה והיא לא יודעת שהוא לא מדבר עם בנות, תודיע תגיד כאילו ...

יענו "להיות דוס"...sasad52
ועכשיו בשביל המודעותדניאלה .ד.

אני C המעריכה את אלו שהחליטו לא לדבר עם בני המין השני

כל הכבוד..

העניין הוא שלכתוב "במחילה ממך, אני לא משוחחהרהור

עם בנות" (כולל הסמייליקורץ) לא דבר קשה במיוחד ולא נחשב לדבר עם בנות.

סה"כ להיות נחמד.

אני חושבת שעדיף שידבר את השורה הזאת עם בת מאשר שיתעלם בבוז,

בשביל עצמו, לא בשבילי.

אחלה מוטו, מסכים בלי ספק.<אריאל>

[ובאמת השעה עושה לך טוב..]

יפה!1כישוף כושל

אבל שתדעי שזה לא תמיד בכוונה להעליב

למשל אצלי רוב הפעמים אני כותבת שאני לא מדברת אם בנים אבל לפעמים אני מתעלמת כי אני יודעת שזה יגרור שיחה...

דרך הגב בהזדמנות זאת סליחה!

לכל הבנות באשר הן -מחפש את האור..

גם אנחנו מעריכים אתכם, באמת - תאמינו לי, דווקא אנחנו, שהחלטנו ל"הדסדס" כפי שהגדירה את זה דניאלה - דווקא אנחנו אלה שהכי מעריכים אתכן! אלא מה, בגלל ההערכה הזאת, אנחנו רוצים לשמור על עצמנו וגם עליכן (כן, תתפלאו, זאת ערבות הדדית...) ולשמור על "עבר נקי" מכל קשרים למיניהם, ומכל מיני דיבורים עם בנות. לכן אולי לפעמים אנו מגיבים בהתעלמות, אבל תתחשבו בנו - יכול להיות שזה פשוט כי כבר נמס לנו, שאתן הבת הרביעית כבר בשעה הזאת שפנתה אלינו, או לא יודע מה... יכול להיות שאנחנו מפחדים שגם אם רק נאמר שלוןם נימוסי ונסביר שאנחנו לא מעוניינים לדבר, זה עלול במקרה כלשהו להיפתח לשיחה קצרצרה (הבת יכולה לשאול למה החלטת את זה? אתה עומד בזה? מממתי זה התחיל? וכו' וכו' - שאלות שממין העניין, אבל כבר מתפתחות לשיחה קצרה...) ששוב תשבור לנו את כל מה שניסינו בזמן האחרון לפתח באישיות שלנו. תתחשבו בנו - ידוע שלנו הבנים הרבה יותר קשה מלכן הבנות בנושאים אלו שהשתיקה יפה להן, כי היצר שלנו מתעורר יותר בקלות וכו'...

תתחשבו בנו ותבינו שגם אם אנחנו לא עונים לפעמים ואפילו לא מסבירים למה אנחנו לא עונים, כנראה יש דברים בגו', וככה גם תשמחו בעצמכן ותבינו שיש פה עוד בן אחד, לפחות אחד, בעולם, שמתייחס אל המין הנשי יותר בכבוד, רואה בו משהו שהוא יותר מרק שיחה "כשבא לי" וכו'.. רואה באישה שתהיה לו בעתיד את האישה היחידה שהוא שומר על עצמו למענה, ומקווה שהיא שומרת על עצמה למענו, ולכן בעיניו הבנות האחרות, עדיף לו ולהן, שלא ידבר איתן...

אז גם אם לא כתוב בחתימה "אני לא מדבר עם בנות" - בבקשה תבינו את זה מבין השורות שהוא החזיר לפנייה שלכן.

ולסיכום, אני, אם תהיתן, לא מדבר עם בנות באישי, ואצלי לשם שינוי זה גם כתוב בחתימה...

אשריכן אחיות יקרות! מעריך אתכן עד מאוד!

לנשום עמוק...גושני"ק

נכון, קשר עם בת בגיל צעיר לרוב לא ממש מועיל, אבל בין זה ובין להפוך את אי השיחה, את ההתעלמות לאידאולוגיה, שימו מרווח... לדוגמא, הבני יששכר, בספרו דרך פקודיך, מצוות ל"ת לה, כותב שהיום אין איסור שיחה עם אישה(הוא בונה את הטענה שלו על דברי בעל הלבוש במנהגים, נראה לי אות מו) אז החלטתם לא לדבר עם בנות? החלטתם ללכת על פי קו פסיקה איקס, מעולה, תהיו בו, אבל לא להפוך את מי שלא לרשע.. הוא בסדר, ולוואי שאני אשב בגן עדן ליד הבני יששכר... לא מדבר עם בנות, תגיד להן- אני מבקש: לא מתאים לי לדבר עם בנות, זה לא אישי(כמו שמחפש את האור כתב) אל תפגעי, אבל לי אישית זה לא מתאים, אני מוקיר את דרכך, אבל אני הולך בדרך אחרת.

שאלה לי אליך -מחפש את האור..

אותו בני יששכר (שאודה, לבורותי עדיין אינני מכיר אותו - בשביל זה אני הולך עכשיו לשקוע שנים בישיבה...קורץ) - הוא כן דיבר עם בנות שלא לצורך ענייני?

משום מה נראה לי שלא? ולמה זה? כי אפילו אם הוא הורה ככה, נראה לי שאפילו הוא יודע שזה לא צריך להיות ושעקרונית אין לדבר עם בת שלא לצורך - ובדיוק בגלל זה פסק כך השולחן ערוך שיש להתרחק מהאישה מאוד, והשו"ע כידוע הוא מקור הפסיקה היום והוא עמוד ההלכה עליו נשענים שאר הפסיקות... אז אם הבני יששכר לא דיבר עם בנות שלא לצורך (מה שנראה לי הגיוני ביותר) - למה שאני אדבר?

לא אמרתי שמי שמדבר עם בנות הוא רשע חלילה, אבל אמת, כן, אני חושב שזה לא ראוי ובמידה מסוימת גם בעיתי מאוד מבחינה הלכתית לדבר עם בנות שלא לצורך (עם דגש על הלצורך) - כמו שאמרתי, שו"ע וכו'...

אבל כל אחד ינהג כפי דרכיו וכפי שהורו לו רבותיו. אנ, בכל אופן, רואה ערך עליון בשמירה על עצמנו עד הרגע הקדוש מתחת לחופה (וכמובן גם לאחריו).

ערב טוב!

מסכים עם כל מילה. אבל חייבים להיות אדיבים.פעמיים חי
זה מזכיר לי קצת את ה'חסיד שוטה'... מסכימה איתך.Slow motion
אף אחד לא מכיר את זה אבל..צל בשמש

הפסוק הוא.. "דרך ארץ קדמה לתורה ותורה קדמה לדרך ארץ.." קלטו את זה.. בחרו להתייחס רק לקטע הראשון של הפסוק..

דניאלה, יישר כח!מעפר אני באה
לפעמים משתמעים דברים.. רק משתמעים ממה שכותביםדניאלה .ד.

מחפש ת'אור אהבתי את תשובתך אבל בכ"מ אשמח לא לנחש לבד.. זה לא נחמד. אשריך!

דבר שני- אני אישית חושבת כך גם לגבי העיניין, אני משתדלת לא לפתח שיחות שלא לצורך

והקטנטנים שפה מכירים אותי [המבינים יבינו]

תודה לכם.

איפה שמעת את זה? המקור הוא: ויקרא רבה ט, גבCעתא Dשמייא

וזה ידוע שדרך ארץ קודמת לתורה- גם עפ"י הנחיות של רבנים בפסקי הלכה....

יכול להיות שמה שאמרת נכון. אבל לא מצאתי את זה... מה המקור של מה שאמרת?

לא קראתי הכל אבל...שמני כחותם

אם הבנים החליטו "להדסדס" (הפכת את זה למשהו קיצוני ורע) והם לא אומרים לילדה שלום אלא רק את הדבר הטכני זה בגללל שהם שומרים על צניעות ואגב ומה עם אל תרבה שיחה עם האישה????זה כבר לא תפס היום.

הבנים בסך הכל שומרים על גדרי הצניעות ומגיע  להם על כך יישר כח גדול...

עדיף בנים כאלה מאשר בנים שכל הזמן מדברים עם בנות.

לא מסכימהSlow motion

מה הבעיה במקום לכתוב נגיד, סתם הקרצתי לא קשור, 'מה הצבע של הבננה', לכתוב 'היי, יש לך מושג מה הצבע של הבננה?'

הלו, מותר לכם אם אתם כבר מתחילים לשאול משו טכני להיות טיפ-טיפה נחמדים ולכתוב בהתחלה 'שלום' או משו כזה.

זה גורר שיחה ממנסיון.....בהתחלה שואלים שאלות וזהכישוף כושל

מתפתח לשיחה...

מה הבעיה בכלל את מדברת שטויותאנונימי (פותח)
לפי הרמב"ם אסור להגיד לאשה שךדי"מ
קפץדי"מ

אסוק לבן להגיד לאשה שלא וכן להפך

הנה:<אריאל>

תנא דבי אליהו סדר אליהו רבה פרק א ובויקרא רבה בנוסח שונה: "כ."ו דורות קדמה דרך ארץ את התורה."

פתרון מושלםeli23

כמו שמישו כאן כבר עושה, שים בחתימה שאתה לא מדבר עם בנות. בעיניי זו הקצנה שלא לצורך אלא אם כן אתה נהנה גם משיחה כזו קצרה ופשוטה שבה אתה מסביר אפילו בקצרה את הראציונל.

חח רציני?מיריצ'י =)

מה הקשר לו'מדבר עם בנות?

היא אחותך.....

בושה!!!

tbh utbfh - כנסיבס"ד

נשמה!

יש הבדל גדול הין להגיד שלום לאחותך לבין ללכת לסרט בשבת................

מינימום של כבוד זה להגיד שלום ועוד לאחותך.................

לבס"דאני ואנוכי

אני בכלל לא מבינה את הבעיה לדבר עם אחות..! אין שום דבר כזה בהלכה! אני דיבתרי על זה בכללי.....

אוי גאונים... היא לא דיברה על אחיה הביולוגי.....tompak

כי איתו (אני מקווה....) היא לא מדברת דרך הפורום והצ'אטים.....

זה עצוב...=(מטכ"ליסט 007אחרונה
יפהאנונימי (פותח)

צודק לגמרי

יפה מאודאריקל
אבל...
מצד שני אולי הוא לא מרגיש בנוח להגיד את זה ולכן הוא מעדיף לשתוק? כלומר אולי הוא מפחד שזה יפגע בך למשל?
אריה-נושי104

אני מבינה את הצד הזה, כי באמת יש כאלה שזה אולי יכול לפגוע בהן..

אבל רוב רובן של הבנות, יעדיפו שתגיד להם את זה ולא שסתם לא תענה..

ודניאלה- אני איתך..

יום טוב! (-:

נראה לי שאם את מבינה אותם את חושבת לגמרי אחרת-עין שלישית..

בס"ד.

אני אישית משתדלת לא לדבר עם בנים באישי ורוב הפעמים שהמשכתי לשוחח בלי שום קשר ל"טכני"

זה היה בגלל שהתחלנו 'יפה' ולא פנינו ישר לעניין

זה מושך (בנים במיוחד)  אין מה לעשות,גם אם את לא מבינה את זה,

זאת דרכו של היצר..ורואים את זה במציאות.

את לא יכולה לדעת מאיפה פתאום יבוא לך קשר לא רצוי.

את מרגישה מגעיל אם זה,ואישית גם אני ירגיש,אבל תחשבי הוא לא שונא אותך ולא מתעלם ממך, הוא פשוט שומר על עצמו.

תלוי מאיפה מסתכלים על זה.

מצדיעה!

הוספה:עין שלישית..

בס"ד.

ואם הוא יאמר לך שהוא לא מדבר עם בנות,

מאיפה הוא יודע שאת לא תשאלי: למה? וזה יגרור אותו לענות..

ותהתהתה.. שכח למה הוא פנה אליך..

זה עניין מסובך.

שיכתוב- ככה! ויגיד לה שאם היא לא תצא הוא יצא בעצמו~מישי~

וזה לא אישית נגדה... ואם היא נעלבת האמת שזו בעיה שלה.

אתן לא יכולות לעמוד במקומםשמני כחותם

אני אישית מעריכה פה כל בן שלא מדבר עם בנות.

אתן לא יכולות להבין מה השלום הקטן הזה או ה"הי" עושה לבן אדם ..

את חושבת שאם הוא אומר לפני זה שלום הוא אדם נימוסי וטוב לב אבל בשבילו השלום מעורר מלחמות עזות בפנים.

מסכימה איתך...~מישי~
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך