בס"ד
זה הולך להיות ארוך ממש, מקווה שתתמודדי ושאולי זה באמת יעזור
זה קורה לכולם, היסכול הזה. לכל אחד ברמה שונה ובמצב שונה אב כמעט לכל מדריך יש קופות שכאלה עם השבט, ומכאלה תקופות בסוף לומדים ומגיעים מצב ממש יפה וטוב יותר בשבט.
תרגעי.
דבר שני. מותר לשאול באיזה נושאים הפעולות שלך? ואיך את מעבירה אותן? מה קורה? הן מקשיבות? בינות את המסר? מעבירות צחוקים כל הפעולה? קמות ומטיילות? תתארי לי פעולה שהייתה לך לאחרונה..
אני לא יודעת מה עשית עד עכשיו בפעולות שלך אבל את בעצמך אמרת- הן הגיעו לגיל, וזה הגיל שכל מה שמעניין אותן זה בנים, ושטויות אחרות. אז אם זה מה שמעניין אותם- דברי איתן על זה! זה מה שמדבר אליהן כרגע יותר מכל דבר אחר, חברויות, בנים, צניעות, נגיעה, הכל. דברי איתן הכי פתוח וכנה על זה, וככה הן ירגישו בנוח להיפתח לידך גם בנושאים אחרים.
תנסי לשלב, לעשות משחק קצר ולא מעייף, משהו שיקים אותן לדקה או שתיים, אוא פילו לא יקים אותן בכלל אב בכ"ז יכניס אקשן, תנסי לעשות הצגות, או שהן יעשו, אפשר לשלב, לא חייבים רק דיון/הגה/משחק/סיפור. וגם א זה רק משהו אחד אפשר להעביר כל דבר במיליון דרכים שונות.
לגבי הבעיה של הכסף- א יכולה לאסוף מהן 10 ש" לקופה שיבטית וככה יהיה לך כסף להשתמש, את יכולה גם לצאת איתן להרוויח כסף לשבט- למכור דברים או לעשות הקרנה ש סרט בסניף וכאלה דברים, וככה הכסף שילך הוא לטובת השבט והפעילויות שלו. וגם בלי קשר, בכלל לא חייבים הוציא כסף כל פעולה! לא חייבים צ'ופרים מטורפים כל פעולה, אשר להראות השקעה בדברים אחרים.. אצלי למשל כל פעולה שאני מביאה לכל אחת 3 דפים זה נקרא השקעה (אבל זה שונה כי אני מדריכה גיל שונה) אפשר להביא להן בכל סוף פעולה חבילת וופלים/שוקולד מריר/במבה/גידה משפחתית ושיחלקו בניהן, לא צריך קנו לכל אח חבילה בנפרד! אני מביאה לפעמים כמו כיבוד לפעולה, לא משהו רציני-בייגלה, במבה, אפילו 2 קוביות שוקולד לכל אחת, ואז יש להן סיבה טובה ממש להישאר לשבת בפעולה..
אני בחיים לא ראיתי צורך להוציא כ"כ הרבה כסף על פעולות.
אפשר להתחשב בהן בזמנים של הפעולות אמצ"ש, כי בכ"ז אם תקבעי בלי להחשב בהן ואף אחת א בואו זה יהיה מבאס. אם בכ"ז לא באות תנסי לברר מה הסיבה? אין להם כוח איך אחה"צ? הן אולי א מודעו לזה שיש בכל פעולה? הקשר לא עובר טוב? תבריי מה בעיה ואז תראי מה אפשר לעשות נגד זה. אולי למצוא מקום טוב יותר מאשר בסניף? באיזה גן יבורי? מגרש משחקים? תראי מה הן אוהבות לעשות- לראות סרטים? לשחק מחניים? לשחק בברביות? לשב ולדבר? לכל דבר אפשר למצוא מסר!!!! באמת, כל דבר. תני להן לעשות משהו שהן אוהבות-כמובן- בהנחייה שלך- ובסוף תראי להן שיש עומק לדברים.
עוד דבר חשוב- חשוב ממש ממש שתיצרי קשר אישי- דיבור אחת על אחת- את וחניכה אחת או שיים. רק אתן. זהו. משהו מעבר לפעוו. סתם דיבור, על החיים, על החופש,חברות. ברגע שאת מראה הקשבה ואולי טיפת ידע על החיים הן יבואו אלייך על כל צעד קטן, כל התלבטות ותהייה, כל עצה, זה יעבור דרכך. (זה נשמע ממש פשוט וכמו איזו תרופת פלא, אבל קשר אישי זה דבר קשה וחייבים בשבילו המון המון סבלנות והקשבה וזמן, אבל זה ממש משתלם בסוף!) תישארי עם עוד חניכה או 2 אחרי הפעולה ושבו דברו, על הבנים בשבט ליד, על הבגדים שקני, על החברו, ההורים, האחים, הטיולים, על הכל. שיראו שאת גם בנאדם כמוהן ויש לך טיפה יותר שכל מהן, ושאת גם נורא נחמדה ואולי שווה להקשיב לך ולבוא לראות אותך בפעולות
(אצלי זה הגיע למצב שהן באות רק בשבילי, אז כשאני לא נמצא ובכ"ז יש פעולה הן פשוט לא באות
)
אממ זהו לבנתיים
אם אני אחשוב על עוד משהו שיש לי לומר את כבר תשמעי על זה

שיהיה המון המון בהצלחה!! ואל תתיאשי!!! כי מכל דבר לומדים בחיים במיוחד מכאלה דברים!
ואם את צריכה משהו אז תשאירי הודעה באישי..
לילה טוב!
יעלה