יום חמישי, אחרי משמרת קשה בעבודה, אני מוצאת את עצמי מותשת ומרגישה ממש רע... יושבת לנוח ופשוט לא מצליחה לקום. בעלי כבר חוצה חצי עיר בשביל להגיע אלי ואחרי שיחה עם הרופא הפרטי (אבא כמובן) נוסעים לטרם.
הרופא בטרם מזהה צירים (שבוע 30!) נותן תרופה ואומר שאם יחזרו לפנות למיון... אנחנו כמו ילדים טובים נשארים לשעה בקרבת מקום (כדי לא לנסוע הביתה ולגלות שצריך לחזור לבית חולים) ואכן במהרה - הצירים שבים...
נוסעים למיון (כבר 12 בלילה) ומבלים לילה שלם בחדר לידה (שוב תרופות, מוניטור, אולטראסאונד - שלא יהיה משעמם) משוחררים בבוקר (בעצם כבר כמעט צהריים ועוד לא ישנו)... שבת נחים אצל ההורים - אבל מה? הצירים חוזרים. בדיקה ביום ראשון בבוקר אצל הרופאה כבר מחזירה אותי שוב למיון בחשד לקיצור צוואר הרחם (הצילו!)...
ב"ה הפעם הביקור קצר בהרבה וגם שוחררתי הביתה - בינתיים רק מנוחה ומעקב...
סתם רציתי לשתף... אבל עיקר התובנות שלי הן מהלילה המסעיר. לא מאחלת לאף אחת, אבל אם כבר ביליתי לילה שלם אם יולדות (או אוטוטו יולדות) עכשיו קצת יותר קל לי להבין מה בדיוק הן עוברות - ואם עד עכשיו הייתי אופטימית - לא ברור לי איך אני אעבור את זה...
אני בקושי עברתי את הלילה מרוב שהייתי מותשת, וצפיתי בכל כך הרבה נשים שלילה שלם נאבקו בכאבים, חיכו לחדרי לידה, חיכו לאפידורל שבושש לבוא... וממש סבלו.. .ואני חשבתי שנכון, קשה, אבל זה יכול להיות חוויה ובעז"ה לא אקח אפידורל...
אולי הלידה עצמה שהתינוק כבר יוצא יכולה להיות חוויה (?) אבל כל השעות שלפני כן - שעות בלתי נגמרות של המתנה וכאבים??????
מחכה לעצותיכן המרגיעות