טוב אולי זה מצחיק שרשור אחרי שרשורענבל

אבל כבר פרקתי אז אני רגועה ופנויה לשאלה שמציקה לי.

שמישהו יסביר לי דבר אחד: למה למען ה' בנות רוצות להיות בנים?????????

היום דיברתי עם בנות שבטי ושתיים מהן אמרו אני רוצה להיות בן וכששאלתי למה הן ענו יש הרבה סיבות למשל: אני רוצה ללכת לצבא, אני רוצה כשאני הולכת לטיולים לא לחשוב על מה לעשות ולאן ללכת כדי שאוכל להיכנס, אני רוצה ללכת לא צנוע (גופיה ומכנסים קצרות) וכו'.

כשהן אמרו את זה נזכרתי בשרשורים שהיו פה בעבר.

ויש לי שאלה:

כל מי שואמרת שהיא רוצה להיות בן שתענה לי בכנות.

את רוצה להיות בן עם כל מה שכלול בזה?

צבא, תפילות, ברית מילה (טוב זה לא ממש דוגמה אבל הייתי חייבת), מחשבות!!!! וכו'?

אתן יודעות איזה קושי יש לבנים עם מחשבות והרהורים??

למה אתן רוצות את זה??

למה אתן לא מבינות שאם ה' ברא אתכן בנות אז זה ייעודכן בעולם??

למה אתן לא מבינות שהדשא של השכן רק נראה ירוק יותר???.

למה אתן לא מבינות שלהיות בת זו זכות???

למה אתן לא מבינות שתכל'ס בנות (בנים  לא לקפוץ ) יותר קרובות לקב"ה וזו אחת הסיבות שאנחנו לא מחויבות בכל המצוות????

באמת תסבירו לי ואני רוצה הסבר לא כי סתם בא לי!!

שאלה טובה..הסנה-בוער

אני באמת מבינה מאיפה זה נובע. משדרים לנו היום די שתי אופציות: שוביניזם או פמיניזם. או שאת בת כמו לפני מאה שנה- סוג של משרתת בורה, או שאת.. כמו בן. אין אחרת. וזה כל כך לא נכון. כי יש דרך של עבודת ה' שהיא נשית, ואמיתית. ומשדרים לנו שהיא פחותה- וזה לא נכון. או שלא מציגים אותה נכון, או שמנסים להשוות אותה לשל הגבר. אבל זה בכלל משהו אחר לגמרי. נבראנו אחרות, ויש לנו דרכים אחרות בעולם. 

אני שמחה ב"ה שאני אשה . ואני ממש נזהרת ולא יודעת עד כמה לפתוח את זה פה, מחשש שהדברים יובנו בצורה ילדותית. אבל אשה היא בריאה שהיא כביכול 'מעל' לגבר. היא נבראה אחרונה ומבחינה רוחנית היא מושלמת יותר. היא קרובה יותר לה'.

לכן היא צריכה לעבוד את ה' בצורה שונה. (שונה. לא לא להשקיע בלעבוד אותו. מה שלפעמים נתפס כאידיאל...). 

נכון שיש דברים ממש "מגניבים" אצל הבנים, הרבה יותר משוחררים, מהנים. לשיר, לרקוד... זה דברים שכל כך חונקים לפעמים. ואני ממש יכולה להבין בקטע הזה את ה'פזילה' לבנים. אבל בסופו של דבר- לאט לאט נבנים ומצליחים בע"ה להסתכל על המציאות במבט אחר, מקבל יותר, שזה דרך מדהימה אבל לא בשבילנו.  

אני אגיד לך מה...מרב.

אני רציתי להיות בן.

למה?

פעם זה היה כי רציתי להיות גבר-גבר כזה, ובתור בת דתיה לא יכולתי להיות ממש ספורטיבית, עם כל הלוק שרציתי.. [מכנסי ספורט רחבים, טי-שירט ונעליים כל היום.]

השנה, בתחילת שנה, כשהתחזקתי, רציתי להיות בן גם בשביל כל המצוות המגניבות שזה גורר- תקשיבו, חייל עם תפילין וטלית, מה לעשות, זה חתיך. לא משנה מה תגידו.

וגם רציתי לגדל פאות (=

אבל...

לאט לאט הפנמתי שלהיות בן זה כולל גם ת'מחשבות, ואז התחרטתי XD

ואחרי שהתחרטתי, הפנמתי שתכל'ס להיות בת זה פי אלף יותר קול.

אתם יודעים איזה כיף זה ללכת בשבת בבגדים צבעוניים ולא בשחור-לבן-בז'?

אתם יודעים איזה כיף זה לא לפחד כל הזמן שהכיפה תעוף לי?

אתם יודעים איזה תענוג זה ללכת עם חולצה בלי כלום מתחת- ציצית, וגופיה [כי צריך להפריד בין הגוף לציצית...]

אתם יודעים איזה נעים זה ללכת עם חצאית???

פשוט...

"ברוך.. שעשני כרצונו..."

מה זה חשוב הבירבור הזהישראל.ב

מה זה חשוב הבירבור הזה לכל אחד אמור... להיות טוב מה שהוא וזה לא השתנה.

אני ממש שמחה שאני בתתת!!שווגי =)

לבנות יש הרבה יותר מבחר של בגדים.. מה לעשות אני חולת שופינג?! לבנים זה רק חולצה ומכנסיים וזה משעמם!!

בנים מעל גיל מצוות חייבים 3 תפילות ביום, תחשבו איך זה לא נוחח..

גם אני מדי פעם חושבת בטיולים וואי איזה באסה שאני לא בןן.. בנים יכולים ללכת לשירותים בשטח בקלות.. אם יש מעיין או אגם או משהו כזהה הבנים פשוט מתפשטים ונכנסים עם בוקסרר.. קיצר להם הכי נוח בטיוליםם..

אבל אח"כ כשחשבתי עלזה הבנתי איזה מעלה זה להיות בת.. קיצרר.. אני כ"כ שמחה שאני בת.. ואני בחיים לא אחליף את זה חס וחלילה!!

אני רוצה להיות בן בשביל המצוות שלא!טובי =][=

לא יותר מיזה..

אבל תכלס אנחנו לא יכולים לשנות כלום,ככה ה' יתברך רצה.

וכניראה את התפקיד שלי אני יעשה הכי טוב בתור בת.

זו^^ התגובה הכי טובה ונכונה פה.אבגדה

על פי דעתי.

הבגדים זה לא קשור951753

ז טבע של בנים

טבע של בנות- טעות שלי951753
לבזבז???!!!רק ברסלב

לא נראה לי שאתה מבזבז תזמן שך כשאתה מתפלל...

אתה יותר מבזבז את הזמן בצבא מאשר בתפילה..שמוליק פיין

בס"ד

ולמה בנות לא מבינות ש...בנים זה עם הרבה יותר טוב מבנות!!!

חחח מה השטויות האלה?!מתנחלת קטנה=)

הקב"ה ברא כל אדם במקום שבו הוא צריך להיות ואין טעם להתווכח!

הדבר היחיד שיש לעשות- זה לנסות לעשות ת'תפקיד אותו הקב"ה מייעד לנו!

וחוץ מזה- בנות זה הכי טוב=]

בנים זה עם מוזר!!!

אחי תחשוב טובניגון הרועה

אפשר להנות מקימה מוקדם בבוקר.

אני אוהב את זה, כי זה אומר

שאני מתחיל את  היום ברגל ימין,

ואם אני מבזבז את שאר היום,

לפחות אני אומר לעצמי שעשיתי היום משהו.

וחוץ מזה אני אוהב להגיע למנחה וערבית,כי

שם אני פוגש את החבר'ה,במיוחד אחרי

יום שבו לא ראיתי אף אחד.

ולבנות אין את שני הדברים הללו 

אז תשמח במה שאתה,

ותנצל את הייחודיות שלך

כבן רק לדברים טובים.

אני לא בן, ועדיין אני קופצת!!~!!~!!!!!!..מרב14

מזה השטויות האלה שבנות יותר קרובות לקב"ה?!?!?

למה להיות בת זו זכות יותר מלהיות בן?..

ואין לי שום רצון להיות בן...

אם הייתי מרגיש בזה בזבוז לא הייתי נשאר לדף יומי...האדמו"ר מצנעא

כל א'-ה' אחרי מנחה...

אז אל תחשבו שכך חושבים כל הבנים!!!

אני ממש שמחה שאני בת..ברוקולי=)

ולא מתקרבת לחשוב להיות בן..דוס

מי שרוצה להיות בן--שתהנה לה..

????יפתח_

נגיד שאת רוצה להיות בן..

מאוד רוצה..

אז מה?

תעשי ניתוח?אישהחחחחחחחחח.......

אין לך ברירה נשמה..

אז מכאן את תבחרי לאיפה ללכת,להתמרר על החיים כל היום או לשמוח במה שיש!!

לא מבינה את החברות שלך..אבל..קרבית

הן יכולות ללכת לצבא ולהיות בנות..זה כ"כ לא סותר..

היא גם יכולה להיות בת וחילוניה... זה כ"כ לא סותר.האדמו"ר מצנעא

שלא תביני לא נכון - לא אמרתי שמישהי שהולכת לצבא היא חילוניה.

דבר ראשון, נכון, זה לא סותר..קרבית

היא באמת יכולה להיות בת וחילוניה..

דבר שני, אתה כן אמרת שמי שהולכת לצבא היא חילוניה, או ככה לפחות זה נשמע..

אבל אני התכוונתי שהן יכולות ללכת לצבא, להיות בנות, וגם להשאר דתיות.

אבל הן פחות דתיותאבגדה

אדם דתי באמת-מקשיב לרבנים.

וכל הרבנים אוסרים.

מלבד זאת שגם מצד ההלכה הפשוטה-זה ברור שאסור לבנות ללכת לצבא...

זה חוסר צניעות.

אין כזה דבר "פחות דתיות"קרבית

כל עוד היא שומרת מצוות- היא דתיה.

כל אחד יש לו את הדרך שלו להתחבר לדת.

יש את אלה שזה קשה להם, אז נכון, לא נלך כמוהם, אבל בחיים לא נקרא להם "פחות דתיים".

אחת שידעת, גודלת במשפחה כזאת.

לא.אבגדה

דתי הוא איש דת-אדם שמטרתו בחיים היא הדת-ממילא אם הוא עושה דברים בניגוד לדת-ולא רק מחולשה, אז הוא לא כ"כ דתי...

הדעות שלנו כ"כ שונות..קרבית

בקשר להגדרה שלך לאדם דתי אני מסכימה,

אבל אסור לך להגיד על מישהו שהוא פחות דתי.

כל עוד הוא מאמין שיש מישהו שברא את הכל, הוא גם באיזשהו מקום נקרא דתי.

נכון, הוא יכול פחות להקפיד ממך, אבל, הוא לא פחות דתי.

עם כבר הוא חושב שונה. אבל לא פחות דתי.

ותאמין לי, אני יודעת מה זה. אני גדלתי על ערכים שונים ממכם. אבל אני לא פחות דתיה ממכם..

זה לא ממש נכוןכישוף כושל

כל עוד הוא מאמין שיש מישהו שברא את הכל, הוא גם באיזשהו מקום נקרא דת

אני לא ממש מסכימה אם זה אם זה ככה הוא סתם מאמין אתה צריך לקבל על עצמך לקיים את המצוות כדי להיות דתי...

יש הבל בין דתי לבין שומר מסורת.מרב.

את לא יכולה להגיד על כל חילוני שעושה קידוש בשבת ומניח תפילין בבר מצווה, והוא מאוווד מאמין שיש אלוקים, שהוא דתי. נכון?

אני יכולה..קרבית

בטח שהוא דתי..אולי הדת שלו מטבטאת שונה מאיך שהדת שלך מתבטאת אבל עדיין הוא נקרא דתי.

מה פתאום?מרב.

הוא שומר מסורת.

לדת יש ביטוי אחד:

לשמור מצוות.

אז אני לא מגדירה ככה בנאדם דתי..קרבית

לפי דעתי, בנאדם דתי, זה בראש ובראשונה, להאמין שיש מישהו שברא את עולם.

אח"כ בא כל הקטע של המצוות.

אבל רק כשיש לאדם את הבסיס, החיים שלו בנויים.

כלומר, רק שאדם מאמין שיש אלוקים שברא את הכל, החיים שלו ערכים.

אח"כ באות המצוות.

את יודעת שגם המוסלמים מאמינים ש"אללה ברא את העולם?951753

גם הם דתיים?!?!?!.1.1

גם הנוצרים מאמינים..קרבית

אז מה?!כן הם באיזשהו מקום נקראים דתים, לא לפי הדת שלנו, אבל לפי הדת שלהם..

כל עוד אתה מאין שמישהו ברא את זה, וזה לא נברא מעצמו, אתה איפשהו דתי.

לא משנה באיזו דת.אתה דתי.נקודה.

כי גם אצל המוסלמים יש חיילונים.

וגם אצל הנוצרים יש חיילונים.

רק שאת הנוצרים צריך להרוג על זה שהם לא עובדים את האבגדה

ואותנו לא...יחי ההבדל הקטן..

(כמובן שאין פה שום הסתה)

מסכימה איתך!!שלום לאמונות

ניסיתי להסביר את זה לכמה שביעיסטיות חרדיות שפגשתי (היה ממש דיון מעניין איזה שעה על מלא נושאים.. נפגשנו ברחוב והתחלתי לדבר איתם בגלל התערבות...).

יש הרבה שמקיימים את כל המצוות בלי טיפת אמונה בה', ובעיני הם פחות צדיקים מאלה שמקיימים פחות ומאמינים יותר.

היה לנו דיון גדול ודי דומה על דתלשי"ם בשרשור על כוכב נולד.

לא ממש נכון..קרבית

אני מגדירה את עצמי דתיה, אפילו שיש דברים שאני לא מקיימת..(אני משתדלת אבל אני לא מצליחה.)

זה לא קשור..

זה דבר אחר...יש בך את הרצון זה שאת לא מצליחהכישוף כושל

זה לא אומר שאת לא דתיה זה אומר שהייצר מצליח להכשיל אותך לפעמים...,.

זה שיש לך את הרצון לשמור מצוות למרות הקשיים וזה שאת גם מקיימת את מה שאת מצליחה מראה שאת דתיה לפי דעתי....

אני מאמינה שלכל אחד יש את הרצון..ולכן..קרבית

אין כזה דבר מישהו "פחות דתי"..

תופתעי....יש אנשים שרואים בדת רק נטל ולכן אין להםכישוף כושל

את הרצון....את לא מעריכה את עצמך מספיק

לא..קרבית

נכון, יש את אלה שרואים בזה נטל..

אבל אני בטוחה שיש להם רצון.

גם לי פעם לא היה, וזה בסוף בא לבד.

כי לכל אחד יש..

נשמה, גם אני משתדלת ולא מצליחה.מרב.

אני לא חושבת שאת לא דתיה! ממש לא! אני לא מכירה אותך בכלל, ואני מאמינה לך לגמרי שאת משתדלת.

אבל באמת שיש הבדל בין מישי שלא הולכת לצבא בגלל הדת, לבין מישי שהולכת לצבא למרות הדת.

אני לא אומרת עכשיו מי יותר טובה ומה יותר טוב.

אני רק אומרת שמי שהולכת לצבא, מוכנה להסתכן בהרבה דברים. איזה הרבה? המון!!!

גם בן שהולך לצבא מסתכן בהמון דברים, אבל בנות הן יותר פגיעות.

את מוכנה לקחת על עצמך אחריות פי שתיים יותר מכל אחת שהולכת לשירות?

זה גם אחריות של להיות חיילת, לשרת ת'מדינה כמו שצריך. וגם אחריות של לשמור על עצמך, שלא יקרה לך כלום ח"ו.

רוב הבנות שבצבא מסתכנות בהטרדות, תקיפות, אונס, ניצול.

ו... כן. לבת דתיה זה נוגד את הערכים שעליהם היא גדלה. מה לעשות שאפילו נגיעה קלה זה אסור מבחינת התורה?

אני לא אומרת שאת חילוניה וכופרת. 

אלא שיש דוסים (הגדרה מעולה, אגב.), ויש דתיים. [לא אומרת שדתיים זה לא טוב! ממש לא! זה מעולה. רק שיש מעלות. מה לעשות? יש גם יותר דוסים ממני שנגיד אוכלים רק חלק, ויש פחות דוסים ממני בדבר מסוים והרבה יותר ממני במצוות אחרות!]

כי אני לא מוכנה להתפשר על חוקי התורה.

התורה אמרה לי לשמור נגיעה, להתרחק מבנים- אז משתדלת להתרחק. אני לא יכולה להתעלם מהם לחלוטין, אבל אני לא אלך למקום ש99% אני אהיה תקועה עם בן לבד בייחוד.

התורה אמרה לי ללכת עם חצאית שמכסה את הברך בכל מצב, חולצה סגורה ועוברת ת'מרפק- אני עושה את זה!

אין פה רצון שלי מול התורה.

יש פה את התורה מול היכולת שלי לעשות את רצון ה' בלי לנסות לעקוף מפה ומשם.

ומצטערת אם זה היה נשמע שאני מזלזלת או משו.. יוצא מלב אוהב 3>

יש לי הרבה מה להגיד לך על זה..קרבית

אבל לא פה..מוזמנת באישי..

פסדררר951753

זה שאת נכשלת לפעמים זה לא ומר כלום, כולם נכשלים  אבל בכללי- עובדה שאת כן שומרת מצות!!!!111111

נכון, אבל לפעמים לו יש דרך אחרת שבהמתנחלת קטנה=)

הוא מאמין שצריך לקיים את הדת...

חובה לדון כל אדם באשר הוא לכף זכות

לקרבית~מישי~

היא עוברת על איסור. אולי הביטוי פחות דתיה לא מתאים. אבל כן. היא עובדת על מצווה בידיעתה או שלא בידיעתה (ואי ידיעת החוק אינה פוטרת אדם מלציית לו... והמחשבה שעדיף שייו שוגגין ולא יהיו מזידין זו מחשבה לא נכונה).
אוקי. יכול להיות שקשה לה. ובכ"ז לכאורה היא עוברת על איסור תודה במזיד. יכול שזה לא נכלל באיסור התורה אלא איסור דרבנן ואני הבנתי לא נכון.. אם זה ככה תקנו אותי.

אמרת אמירה רפורמית.צחקן
סליחה זה ממש לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!ועוד כמה דבריםדידו

דבר ראשון בנות לא יכולות ללכת לצבא לא בגלל צניעות כי מה לא צנוע?!

אלא אנחנו לא יכולות ללכת כי בת לא נשואה נמצאת ברשות אביה והיא אך ורק ברשותו ולאחר שהיא מתחתנת היא ברשות בעלה ואסור לאישה להיות תחת רשות (=צה"ל)בזמן שהיא ברשות אביה!!!!!!!!!!

זו הסיבה ההילכתית היחידה בערך שאי אפשר לעבור או להקל עליה כדי שבת תלך לצבא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אז אל תחרתשו לי צניעות וכל זה כי אפשר להיתגבר על זה כמו על הרבה בעיות צניעות אחרות שקימות(מינסיון!)

דבר שני בת דתייה שבאמת (=אני גם נכללת בזה..)מאמינה בה' ומקיימת את המצוות יכולה ללכת לצבא ולישמור דת אבל בגלל בעית השידוך הגדולה זה לא יקרה!!!!!!!

דבר שלישי אצלי הרצון לשרת בצה"ל זה מתוך אידאולוגיה ואהבה לאדמת ארץ ישראל ומתוך רצון לישמור על כל היופי הזה!!!!!!!!!!!!!!!!ו(לא מרצון להיות בן...!!!!!!!!!!!!!!!!!!)וזה לא פייר שבחברה שלנו זה לא אפשרי לבנות לתרום לארץ ישראל כמו שלבנים יש זכות!!!!!אלא התרומה הכי גדולה שלה תיהיה לגזור צופרים ולצייר....(לא שאני מזלזלת אבל...)

לכן בנות שבאמת רוצות לתרום מתוך אהבה אמיתית לארץ יכולות לשרת בשרות הלאומי בשב"כ.....אני בתהליכי בירור אם זה דבר טוב ואפשרי......

ובות שרוצות להיות בן בגלל שחייל עם מדים ותפילין זה חתיך?!תיתבגרו עברנו את כתה ז' (ותאמינו לי שחיילים זה אחד הדברים שאני מאוהבת בו!!!)לכל אחת יהיה את החייל החתיך במדים שלה אז את תיתנו לרצונות האלה להרוס לכן את השפיות!!!!!!

בבקשה!!!!

צודקת ולא צודקת..קרבית

לגבי צניעות-צודקת!

לגבי רשות מישהו..אנשים!!מה הבעיה?!למה בת צריכה להיות ברשות מישהו בעוד שהגבר ברשות עצמו?!במה בקטע הזה אנחנו כ"כ שונות מגברים?!

אישה צריכה בראש ובראשונה להיות ברשות עצמה!

לגבי רצון, גם אני חושבת שזה צריך לבוא מתוך אידאולוגיה, אבל אנחנו יכולות לתרום בדיוק כמו בנים!! ולא רק לגזור צופרים,להכין קפה למפקדים ולצייר..תצאו מזה!!יש עוד מלאמלא תפקידים לחיילת הדתיה(מורה חיילת,משקי"ת ת"ש,מודעין,נח"ל..וכו.)חוצמזה, מי שבאמת חזקה, יכולה להיות גם בקרבי.(אני אישית יודעת שאני לא יוכל..אבל הכל בא מתוך ידיעה שאת חזקה.)

אממ... קרביתענבל

להיות מורה חיילת לדעתי זה נטו לעשות כסף על חשבון המדינה.

את יכולה ללכת להיות מורה למה על חשבון הצבא????

זה כאילו ללמוד הוראה ולא לשלם כלום וללכת ללמד ולקבל על זה כסף בלי שאת מוציאה כמעט כלום!!

את רוצה להיות מורה? בבקשה לכי, תשלמי ותלמדי אל תעשי כסף על חשבון המיסים שלנו!!!

וכל שאר התפקידים אני באמת שואלת אותך מה שונה בהם משירות לאומי??

את לא נלחמת או משהו זה סתם חוץ מזה שתני את התפקידים האלה לג'ובניקים ואל תלכי נגד ההלכה!

בקשר לבת ברשות מישהו- לא יודעת מה איתך אני מרגישה עם זה הכי טוב שבעולם! אני מרגישה שרוצים לשמור עלי יותר מאשר על הבנים כי אני יותר פגיעה עצם זה שאני ברשותו של מישהו לא מוריד את ערכי אלא דווקא מעלה אותו.

כמו שאם תיסעי לחו"ל נגיד אז יהיו דברים שתרצי לשים בכספת בבנק שיהיה מישהו איתם ויהיו דברים שלא יהיה אכפת לך להשאיר בבית.

נראה לי שהענין פה הוא באמת לשמור עלייך וחוץ מזה שתדעי שאני סתם מנסה להסביר לך בהיגיון אבל בראש ובראשונה חכמים גדולים ממני וממך אמרו זאת ואין לנו שום זכות להתווכח איתם עד שלא נגיע לקומתם מה שלא יקרה אנחנו לא מגיעים אפילו לקצה הבוהן שלהם!.

ואגב הדיון הזה מתאים יותר לשרשור על השוביניזם\פמיניזם את מוזמנת להקפיץ אותו

אממ...gbck630קרבית

סורי, אבל,כנראה את לא יודעת מה תפקידן של מורות חיילות..

חלקן מלמדות חיילים בודדים את השפה העיברית, חלקן מעבירות שיעורים לנוער על חשיבות הגיוס לצה"ל.

הן לא סתם מלמדות..

עוד משהו שממש הפריע לי בתגובה שלך, את באמת חושבת שגוב' לא תורמים?!

עזבי אותי, זאת באמת אשמתו של בנאדם שהפרופיל שלו נמוך?

בקשר אלי, אני רואה בזה תרימה גדולה בכל התפקידים שכתבתי..את כנראה לא יודעת את משמעותם.

לגבי בת ברשות מישהו. אני לא מרגישה כמוך. ולכן זה לגיטימי שאני לא יבין את זה ויסכים עם זה.

תלוי איזו מורה חיילתענבל

ולא זילזלתי בג'וב איפה ראית זילזול?

רק אמרתי שאת התפקידים שאמרת תשאירי לג'ובניקים ואת תלכי לעשות דברים שלא נוגדים את ההלכה.

לא זילזלתי חס וחלילה בלי הג'ובניקים אין כלום!!!.

בקשר למורות חילות אז דבר ראשון יש מורות חילות שלא עושות את מה שאמרת לי בבית ספר יש מורה חיילת שמלמדת פיזיקה.

וגם אם הן כן עושות בנים יכולים גם לעשות את זה וחוץ מזה שאם את כל כך רוצה לתרום למדינה לכי תלמדי את אותם חילים בהתנדבות מחוץ  לצבא!!!.

תקשיבי את מתוכחת כאילו זה אני אמרתי אבל זו הלכה!

את רוצה להתווכח עם הלכה תפאדל אני לא אפריע לך אני רק מקווה שתתפכחי מהר. ואני גם רוצה לומר לך שאת יכולה להתווכח עד מחר עם ההלכה רקנ תזכרי הם חכמים גדולים ממני וממך בהמון!!!! אני לא מגיעה לקצה הבוהן שלהם וגם לא את! 

בקשר לבת ברשות של מישהו- יכול להיות שאת לא מרגישה כמוני אבל כבר אמרתי שם שכל מה שאני אומרת בראש ובראשונה זה דברי חכמים ולא דבריי אז עכשיו חזרת למה שאמרתי קודם לכי תתוכחי עם החכמים! את באמת (תסלחי לי על  הביטוי) הולכת עם ראש בקיר לדעתי אני מקווה שתביני מהר בכל זאת יש לך עוד כמה שנים (ארבע לא?).

אם אני יתגיס בתור בת אז לקרבי!דידו

דבר ראשון אני יודעת שדעתי תעצבן פה הרבה אבל כן אני רוצה ליתרום באמת מיתוך אידיל אמיתי!!!!!!!

מתוך רצון גם להרגיש מועילה!!!!

ורק  לדעת שמורה חיילת זה די לחיות על חשבון המדינה...לימודים על המדינה ועבודה...ואותי לימדה בתוכנית תיגבור(יש כאלה בעולם שלא מושלמים שיכלית..)למתמטיקה מורה חיילת....

אז התרומה שלה לא כזה....

אני כמעט בטוחה שיש לי את היכולת לקרבי אבל בישביל הצלחת המשך החיים שלי(במובן השידוך) ניראלי אני ימעיט מערכי וינסה לתרום לביטחון המדינה בדרך אחרת...ויש כאלה....

ברור גמאני אם הייתי הולכת לצבא---ברור קרבי!!!!!!!!מישהי=)
אני לא מתכננת ללכת לצבא אבל-שלום לאמונות

אני מכירה בחורות ששרתו בצבא, הלכו עם בגדים יותר צנועים מהיום יום וממש קידשו שם ה'. וכן!! הם ממש דתיות, צדיקות, מאמינות והכל.

יש מקומות של ש"ל שהם הרבה פחות צנועים משירות כלשהוא בצבא!!

אני לא מתכננת ללכת לצבא, ובכל זאתמתנחלת קטנה=)

ממש לא כל הרבנים אוסרים! אני מכירה מישהו שמנהל איזו מדרשה או משהו בסגנון שמכינה את הבנות הדתיות לצבא, ועוזרים להן בקטע הדתי בצבא...

חוץ מזה בן שהולך לצבא, הוא כמעט תמיד נתקל בבנות (דתיות/ חלניות..), זה לא חוסר צניעות??

יש מקומות שבהם הבנות משמשות כמזכירות או בעבודות משרדיות אחרות, אני לא הייתי עושה את זה בכל אופן,

אבל לא נכון להגיד בהכללה!

ויש הרבה רבנים שמתירים (כמובן שבתנאים מסויימים ולא סתם בכל יחידה!)

אני גם--מישהי=)

-- לא מבינה ת'רצון הזה..איזה מין רצון מוזר..בנים זה עם.. זה עם אחר משלנו... זה יותר קשה.אבל כמו שדרור וינברג אומר:קשה זה טוב, אז תתעודדו..קורץ

לכל אחד מה שמתאים לו. אם את בת אז הכי מתאים לך בת.Slow motion

יש כל מיני פירושים על ברוך שעשני כרצונו, וחלקם אומרים שבגלל שהדרגה הרוחנית של הנשים, והקרבה שלהן לקב"ה היא גבוהה משל הבנים (אנחנו לא צריכות כיפה וציצית שיזכירו לנו, ויש עוד הרבה דוגמאות) אז אם בן היה בת, אז הוא היה בדרגה נמוכה לבת, אז עדיף שהוא יהיה בן נורמאלי...

וגם יש את כל הכאבים של הבנות =/ 

לכל אחד יש אתה מה שמתאים לו. נכון שמדי פעם בא לי ללכת עם גופיה ומכנסי ג'ינס, אבל אני גאה בזה שאני בת.

קודם כל, זה נחמד לדעתי יותר מלהיות בן, כי בנות הן יותר חברות ומדברות וכיף, וגם, אנחנו מלכתכילה יותר צדיקות וקקרובות לה', וגם יש לנו פחות יצר-הרע נראה לי, ז"א, אנחנו לא חטאנו בחטא העגל...

ותחשבו, בעיקרון הצניעות, זה בשביל הבנים. הסיבה שאנחנו צריכות ללכת צנוע, זה בעיקרון בשביל הבנים, כדי שהם לא יתפתו או משו כזה... כי לבנות יש שליטה עצמית גבוהה הרבה יותר.

ואפשר לעשות צבא ולשחק כדורגל ומה שאת רוצה בתור בת... גם בתור בת דתית...

בקיצור, לא מחליפים זהב בכסף.

ד"א, רוג'ר, את הולכת רק עם חולצה בלי כלום מתחת? אני מניחה שאת הולכת גם עכם גופיה, לא?

ד"א, בעניין הזה. יש איזה בן אחד, ידיד של אח שלי, שהולך עם ציצית מעל לחולצה מהסיבה הזו, כי לא נח לו גופיה וכי הוא לא רוצה ללבוש 3 שכבות...

אני אומרת לך את זה!...ובכנותתיפי

אני שמחה שאני בת!

קיצר אין על בנים!....מטכ"ליסט 007
תגובה מאוד בוגרת ולענין |בציניות למי שלא מבין|~מישי~
למה זה אכפת לך?..הלל!=)

אני רוצה להיות בצבא בגלל שלדעתי מה שאת עושה בשירות לאומי את צריכה לעשות כל החיים..לא רק שנה אחת ואז את פטורה מזה...

בצבא את לא יכולה להיות כל החיים..וגם לדעתי יש לבנות בצבא גם חלק גדול...ולא...לא בתור אחת שמביא קפה ועוגה למפקד...וגם לא בתור אחת שתהיה בקרבי...בואי תסבירי לי מה הבעיה להיות במודיעין???...אין שם שומדבר שבנים במודיעין יכולים לעשות ובנות לא...

ובנות שרוצות ללכת עם גופיה ומכנסיים...מה הבעיות שלך??..היא אולי חושבת שזה יותר יפה?....אולי זה יותר נוח לה??

זה לא הופך אותה לאחת שרוצה להיות בן..!! 

לך אפעם לא היה קשה איזה מצווה??...אולי לך זה ממש קל ללכת עם חצאית ארוכה...או חולצה מתחת למרפק..

אבל יש בנות זה קצת יותר קשה להן...ואולי הן חושבות שזה היה יותר קל ללכת עם גופיות ומכנסיים..

הבעיה שלהן היא שהן עושות דברים נגד ההלכה.האדמו"ר מצנעא

הקטע הוא שבנים יכולים ללכת עם גופיה ומכנסיים קצרות (לכאורה, לשיטת מי שאמר את זה. זה לא נכון), ולכן היא רוצה להיות בן כדי להיפטר מזה.

תשובה ל- למה בנות רוצות ליהיות בנים!!!!!!!!!!!!!!!געש

|צ|

מדוע גברים לעולם אינם בדיכאון?

גברים הם, פשוט, אנשים שמחים יותר. לְמה אפשר לצפות מיצורים פשוטים כל כך?

שם המשפחה שלך נשאר ללא שינוי. המחסן שבגראז' עומד כולו לרשותך. תכניות החתונה מתבצעות מעצמן. שוקולד הוא סתם עוד חטיף. אתה יכול להיות נשיא. לעולם לא תיכנס להריון. אתה יכול ללבוש טי שירט לבנה בפארק מים. אתה יכול לא ללבוש חולצה בכלל בפארק המים. מוסכניקים אומרים לך את האמת.

העולם כולו הוא האסלה שלך. לעולם אינך מוצא את עצמך נוסע לתחנת דלק אחרת רק כי השירותים בתחנה הזאת מטונפים מדי. אתה לא צריך לעצור כדי לחשוב לאיזה כיוון לסובב את האום שעל הבורג. אותה עבודה, יותר כסף. קמטים מוסיפים אופי. שמלת חתונה עולה 5000 דולר, חליפה להשכרה – 100 דולר

נעליים חדשות לא גורמות לך לחתכים, יבלות או שלפוחיות ברגליים. אותו מצב רוח כל הזמן! שיחות טלפון מסתיימות תוך שלושים שניות גג. אתה יודע דברים על טנקים. לחופשה בת חמישה ימים, אתה צריך רק מזוודה אחת. אתה יכול לפתוח את כל הצנצנות שלך בעצמך. מעריכים אותך פי אלף בתגובה למחוות ההתחשבות הקטנה ביותר. אם מישהו שוכח להזמין אותך לאן שהוא, הוא או היא עדיין נשארים חברים שלך.

התחתונים שלך עולים 49.99 ₪ לשלישייה. שלושה זוגות נעליים מספיקים לך בהחלט. . אינך מסוגל לזהות קמטים בבגדים שלך. כל מה שיש על הפנים שלך נשאר בצבעו הטבעי. אותה התספורת מלווה אותך לאורך שנים, אולי אפילו עשורים. אתה צריך לגלח רק את הפנים והצוואר. אתה יכול לשחק בצעצועים כל החיים. ארנק אחד וזוג נעליים אחד – בצבע אחד – משמשים אותך כל עונות השנה.

אתה יכול ללבוש מכנסיים קצרים בלי שום קשר לאיך שהרגליים שלך נראות. אתה יכול "לסדר" את הציפורניים שלך עם אולר. יש לך את החופש לבחור אם אתה רוצה לגדל שפם, או לא. אתה יכול לקנות מתנות לראש השנה בכ"ח אלול לכ"ז קרובי משפחה תוך כ"ו דקות.

הדיון הזה מטומטם ולכן זה התשובה בשבילו! ונכון שיש את אותו הדבר גם הפוך אני ישמח אם מישהו יעלה אותו, ופעם הבא לפני שאתם נולדים תקראו את זה ותחליטו מה באלכם ליהיות ותבקשו מאלוקים ועם קצת פרוטקציות הוא יסדר לכם את זה!!!

זה לא מצחיק!!!יש לי חבר שרוצה להיות בת...מה לעשות?חגי לנדסברג
תשלח אותו לפסיכיאטר / פסיכולוג שיעזור לוגעש
טוב כמה דברים בקשר לכמה תגובות אז כולם כנסוענבל

אבגדה וטובי- כן! גם אני רוצה את המצוות אבל אני מבינה שעצם היותי בת שפטורה מהן זה הדבר הכי טוב כי אני יכולה לעשות אותן בלי חיוב ואני חושבת שזה גם טוב. טובי את רוצה לקבל על עצמך את מצוות הבנים אז דבר ראשון יש מצוות שאת יכולה וגם נראה לי שאת עושה (3 תפילות ביום אני צודקת?) השאלה אם את מוכנה לקבל גם את החובות, את הקשיים שנגררים עם זה. אני מאוד רוצה לקיים מצוות כמו שהם כי אני מרגישה שזה דבר גבוה וחשוב אבל אני לא רוצה בגלל זה להיות בן!!! אני שמחה שאני בת.

עכשיו בקשר לכמה דברים- דבר ראשון מישהי פה אמרה מאיפה את יודעת שהן רוצות להיות בנים? אז כי הן אמרו את זה.

בקשר לגופיה ומכנסיים- הן לא יהפכו להיות חילוניות כי לפי דבריהן הן מבינות שזה חשוב ללכת צנוע (חצאית קצרה וחולצה חצי שרוול ) והן לא ילכו לצבא כי זה אסור.

ראיתי פה תגובות של בנים ובנות כאחד שהתרעמו על זה שאמרתי בנות יותר קרובות לקב"ה אז תשמעו, אני לא באה להתווכח עם אף אחד אני אנסה לחפש מקור לזה אבל רק שתדעו זו לא המצאה שלי זה חכמים  אמרו בעזרת ה' אחפש ואביא מקור. אחרי זה אם תרצו להתווכח אתם מוזמנים רק תדעו שאתם מתוכחים עם אנשים מתים שהיו יותר חכמים מכם (סליחה על הבוטות)

אממ...

אבגדה- אתה חושב שבת צריכה לרצות להיות בן? כי אם לא אז לא הבנתי למה רשמת  שהתגובה של טובי זו התגובה הכי טובה בשרשור.

מקווה שהובנתי ואם לא אפשר לשאול פה או באישי

זאת מחלוקת האם האישה קרובהיחי מלך המשיח

יותר לקב"ה אלא ר' עקב בעל הטורים אומר שאישה מברכת "שעשני כרצונו"  בבחינת "חייב אדם לברך על הרעה ". לעות זאת מובא  בזוהר  שהאשה באמת קרובה יותר  בשרשה לקב"ה ולכן היא לא צריכה את המצוות שהזמן גרמן אבל כשהגבר מקיים את המצוות  הוא מתקרב לקב"ה ומגיע לרמה של האישה

סורי קפץ...מתנחלת קטנה=)

כל אחד יכול להגיע לה' בדרך שלו!!!!!

~אין כותרת, כנסו~להבה בוערת

אין עניין לריב פה על מי יותר קרוב לקב"ה!

לכל אחד יש ת'דרך שלו להתקרב...

אצל גברים- זה ללכת לבית הכנסת להתפלל 3 תפילות, ללבוש ציצית, לחבוש כיפה וכו'...

ואצל נשים זה מתבטא בדרך אחרת...

זה יכול להיות בזה שאני שומרת על עצמי ומתלבשת צנוע, זה יכול להיות בזה שאני מטיילת בארצנו היפיפיה!!! וזה יכול להיות גם תוך כדי תליית כביסה...

יכול להיות שנשים יכולות לעשות זאת ללא 3 תפילות וללא ציצית וללא כיפה, אבל אם הן לא יעשו אז הגבר יהיה יותר קרוב... ואם הגבר יתפלל, יחבוש כיפה וילבש ציצית בכל זאת לא באמת יאמין אז גם זה לא שווה!

כל אחד ואחת יכול/ה להגיע לדרגה שונה בקדושה וקירבה לקב"ה ולכל אחד ואחד שמורה הזכות באמת להגיע, השאלה היא מה הוא עושה בשביל זה!

ולבזבז את הזמן על הדיון הזה זה לא ממש דרך להתקרב...

יש פה כאלה שרשמו באמת לא לעניין...

בעזרת ה', שנזכה להגיע קרוב, קרוב לאבינו שבשמיים!!

ושלא תבינו לא נכון- אני לא חושבת שלהבה בוערת

אני לא חושבת שהדרך של הגברים להתקרב לקב"ה היא רק בתפילות, ציצית וכיפה...

זה היה רק לצורך ההמחשה=]

בשמחה אפשר לפנות באישי...

לא.אבגדה

בת לא צריכה לרצות להיות בן.

וזה לא משנה מי במעלה עליונה יותר, ומי הוא המעולה יותר.

בואו ואומר לכם שלהיות בן זה קשה מלהיות בת,sasad52

יש התמודדיות קשות ומעיקות, הדבר היחיד שאני מפחד כשאני נקבה זה הלידות.

כל אחד מה שמתאים....~מישי~

לא רלוונטי מה קשה יותר ומה עדיף... גם שאתם לא במאת יכולים לדעת את זה. כל אחד מה שטוב לו.

שלא עשני אשה אמן!tvrui
זה מעצבן שצוחקים בדברים האלה...~מישי~

הברכה שלא עשני אישה- יש לה סיבה... וזה לא בגלל שנשים הן פחות טובות... זה פשוט לא קשור... מה הטעם לרדת אחד על השני?

mp123!!!תעלה את הקטע של הבנות...ברכוש!!!
הייתי רוצה להיות בן מהכיוון /ל שירותים בשטחדניאלהה

ולא לקבל דברים שרק בנות מקבלות, אבל חוצמזה איכככככככככככככס להיות בן זה מגעיל (סורי בנים)

בןןן???? בחיים לא!! ~n אני~
חברה, לא נעים להגיד אבל אתם די מבלבלים ת'שכל...שלום לאמונות

שלא עשני אישה הוא בגלל שהגברים לא יכולים להודות 'שעשני גבר' כי טוב לאדם שלא נברא משנברא או משהו כזה, אז הם כאילו אומרים טוב שלא בראת אותי משהו אחר.

התורה ממש לא שובניסטית!!...

טוב הבטחתי מקורותענבל

אגב בנים אני ממש ממש לא מתכונת שאתם לא שוים או משהו בסגנון אני בסה"כ מנסה לעודד את הבנות

אוקיי מקור ראשון

ברוך שעשני כרצונו- בכל המציאות קיים באמת רק רצון אחד, רצון הבורא, כל הרצונות הקיימים, ממנו הם באים, ואליו הם שבים.(אורות הקודש, כרך ג'  כ"ט)

האיש הפועל את רישומו במציאות, רצונו הפרטי מנוכר לשורשו, משום כך עלול מתוך דהירתו במסילות החיים לשכוח את מגמת חייו ולסטות מן התכלית אשר הועיד לו אלוקיו. משום כך מברך את ברכותיו בלשון שלילה, שלא עשני וגו'. (הרב מרדכי אליהו).

האישה, מכוח סגולתה המיוחדת להתבטל לרצון האלוקי, מכוונת ומיושרת עם מגמת חייה ותכליתה. מתוך ההתבטלות הטבעית שלה לרצון אביה שבשמיים, מושרשת היא ב"כתר העליון", וסכנת הסטייה מהרצון העליון ממנה והלאה, ועל סגולתה זאת מברכת ברכה בלשון חיובית דווקא "שעשני כרצונו". (עולות ראי"ה עמוד ע"א)

"עשה רצונו כרצונך כדי שיעשה רצונך כרצונו" (מסכת אבות לא זוכרת איזו משנה)

כל הפירוש הזה הוא מסידור יראת ה' לבת ישראל נוסח ספרד פירוש "מאיר עיניים"

אם מישהו רוצה עוד מקורות אז יש לי דברים שהרב מלמד כתב ומחברים מקשיבים.

אגב מי שרוצה להתווכח שיתווכח עם הרב קוק.

ואני לא רוצה להתגאות או לומר שבנות יותר טובות רק להגיד שלבנות יש מעלה מיוחדת.

ברור שעדיף להיות בן!נו"ש

א. הדשא של השכן ירוק יותר.

ב. לבנים יש יותר מטרה בחיים - ללמוד תורה. אם בת תשב ותלמד גמרא נגיד - כולם יחשבו שהיא משוגעת.

ג. הבנים הולכים לצבא ותורמים למדינה. המדינה לא הייתה מסתדרת בלי חיילים, אבל היא הייתה מסתדרת בלי בנות שרות, עם כול הכבוד לבנות שירות.

אפשר הסבר?קוטג'

איך הגיוני שבנות יותר קרובות לה'????????????\

כאילו בן שלומד תורה כל היום פחות קרוב לה' מבת שמבלבלת פה ת'שכל כל הים בערוץ 7?????????????

כי הם אשקרה כרצונו.... ((הסבר בפנים)tompak

כלומר הם נגזרת ישירה של רצון הקב"ה... האדם לעומת זאת... הוא אחרי התיעצות

עם המלאכים וואחרי מחשבות והתלבטויות...(

כמובן שאי אפשר ליחס את כל אלו לקב"ה..אבל זוט האנשה כדי שנבין....)

תגידו מה אתם נורמאלים?!מ ר ג ל י ת

אם ד' ברא אותך ככה אז זה הכי טוב!!!!!!!!!!!!!! תאמינו בזה......................

כל אחד שישמח בחלקו כל לא משנה כמה תבכו זה....sasad52
כל הבנים פה במקום לשבת וללמוד--מישהי=)

יושבים על המחשב.(לבנות אין בעיה-- הן לא צריכות ללמוד תורה ורובן לא נשואות..שיצטרכו לטפל במישו..לשון אדומה)

תהיה-לבנות מותר לבזבז את הזמן שלם כמה שהן רוצות?~מישי~

לא שאני לא כננסת למחשב... גם אני לא בטוחה שזה תמיד בזבוז זמן... כל עוד את לא כל הזמן על המחשב....

הן לא צריכות ללמוד תורה?! סליחה?!האדמו"ר מצנעא
קפץ...האדמו"ר מצנעא

"...ע"כ חשוב מאוד לקבוע עתים לתורה גם בימי 'החופש הגדול'. לקביעות זו ישנה חשיבות רבההן מצד מצוות ת"ת והן מצד מיולי סדר היום בתוכן רוחני, ולכן היא חשובה לבנים ולבנות כאחד." (פניני הלכה, ליקוטים א')

זה ממש לא אותו דבר-הבנים משועבדים לזה כל היוםאבגדה

והבנות צריכות ללמוד קצת-כדי שיהיו נשים טובות...לא יותר.

אנחנו לא חייבות בזה--אתם כן.מישהי=)

נשים גם לא חייבות להתפלל חוץ מברכות השחר..יש לי חברות שעושות את זה, אני ללללללללאאאאאא, לא מסוגלת. חייבת את ככל התפילה.

הכל בסדר איתכם חברים?שלום לאמונות

זה לא או או!! אי אפשר להסתדר בלי אחד מהמינים!!

ברור שלא היינו מסתדרים בלי בנים!! (נו"ש)

וברור שלא היינו מסתדרים בלי בנות,

זה לא ויכוח מי יותר חשוב!!

בנות יישארו בנות ויתרמו כבנות

בנים יישארו בנים ויתרמו לעולם כבנים.

לנו"ש- בנות שירות מאוד תורמות למדינה!!!!!~מישי~

ומזה משנה אם יגידו שהיא משוגעת... אני חושבת שלבת אף על פי שהיא לא מצווה בזה- יש זכות ללמוד תורה. וזה דבר טוב. אז נכון גדול המצווה... ובכל זאת... גם הלא מצווה ועושה גדול מהלא מצווה ולא עושה^^

וחוץ מזה גם לבנות יש מטרה בחיים. אמנם עדיין היא לא לגמרי מתממשת (זתומרת היא לא מתממשת עד החתונה) אבל בנתיים מתכוננים (לא בקטע הבלח"י... הכוונה היא שלומדים הרבה ספרי מחשבה וספרי אמונה ...)

ולא... הדשא של השכן הוא לא ירוק יותר! ה' עשה אותך ככה סימן שזה היה הכי טוב. לבנים הכי טוב להיות בנים ולבנות הכי טוב להיות בנות.....

סליחה שעניתי לא לפי הסדר...

בת שרות רק עולה כסף ולא תורמת למדינה. היא עובדצחקן

ת כמו כל עובדת אחרת

וגם ביינישיםcopy

גם עולים חדשים, משפחות חד הוריות, יתומים, אלמנות, נכים [כל מי שמקבל מביטוח לאומי], חרדים וכו'...

אם כסף יותר חשוב מערכים, צריך לבטל את כולם

שיריון או צנחנים?<אריאל>

בחרתי להביא את הנק' מבט הצבאית- הרי כולנו, בסופו של דבר חלק מצבא ה', בנים ובנות. 

שיריון-

שיריונרים, פרופיל 72 ומעלה... חבר'ה שהעבודה שלהם שחורה, אולי המעייפת ביותר בצבא.

"וואי, שלוש שנים בשיריון?! אכלת אותה, הולכים לקרוע אותך..." חיים קשים, בלי ספק- אימונים, עבודות- להזיז טנק זה דבר לא פשוט בכלל. להיות טען/לשבת בטנק קטן וצפוף למשך הרבה זמן, בעבר--גם היה יותר חם שם.  הוא פשוט שיריונר, לא פחות ולא יותר...

צנחנים- 

החבר'ה עם היוקרה- לפעמים עם הכנפ"צ, ולפעמים עם פוטנציאל אליו. הכומתה האדומה- החי"ר במיטבו. לשרת בצנחנים זה לשרת עם חבר'ה איכותיים, זה לדעת שאתה לא צועד לבד. מבחינת העבודה- כן, עושים להם אימונים נורא קשים- אבל העבודה עצמה- מותירה הרגשה של איכות. אתה לא עושה משו מאחורי הקלעים, אתה פה בעצמך, יורה- רץ, תוקף...

מי יותר אפקטיבי בצבא? ביום יום? במלחמות? 

הצנחנים נתפסים כמשו איכותי יותר- יותר אנשים רוצים להיות בצנחנים מאשר בשיריון.

אבל למעשה: סוד קטן- השיריון הם אלה שנכנסים לכוננות על כל דבר, יש מספיק יחידות חי"ר סביב עזה, אבל כשיש מחבלים קרובים לגדר, המוצא ההתחלתי הוא ששולחים. (בנ"ד שלי בגולני, סיפר שבשירות שלו, שהיה בעוטף עזה- כל מקרה,טנק נכנס ועשה את העבודה- לא, לצערו הוא לא הרג מחבל בשירות, הוא ראה ושמע על טנקים שעושים את זה כל פעם מחדש.

במלחמה--בלי השיריון החזק שלנו- צה"ל מאבד מהאגרסיביות שלו. 

כן, שתיהן חשובות לצה"ל- בעיני אנשים מסוימים להיות צנחן זה הדבר, בעיני אחרים- שרוצים את העול, ורוצים לתרום-- זה יהיה שיריון.  היחידה שבעמדת האנדר-רייטד

--------

אנדר-רייטד, אובר-רייטד- מונחים משתנים, כל פעם בגלל סיבה אחרת. הנק' היא, שלכל אחד יש את אותה חשיבות, בתפקידים שונים, לשניהם מטרה  ואותה מהות- רק בדרך שונה

בנות לא מחוברות לה' יותר- לדעתי, זה אמירה בלי הרבה בסיס, וגם על בנים אין יותר עול ויותר תפקיד. 

היהדות האמיתית, מקדשת את החומר- ואינה בורחת מההתמודדות- אז אולי על בנים יותר הוטל להכנס אל תוך הרוחניות והתורה- ועל בנות יותר הוטל הדאגה החומרית להמשך קיומו של העולם, החינוך וגידול הילדים. 

כמובן שבנות צריכות ללמוד תורה, וגם בנים צריכים להיות חלק בגידול הילדים...אך זה לא העיקר אצלם.

חטיבות שונות, מטרה אחת: קיום העולם.

בלי חלוקת התפקידים הזו- העולם אבוד. שיקום מישהו ויגיד שפחות חשוב לדאוג להמשך החומרי של העולם

העולם החדש מנסה לחלק בצורה שונה את התפקידים, מעין שילוב כוחות- לפעמים זה הולך טוב ולפעמים פוגע, בגידול הילדים- אבל זה כבר נושא אחר. 

-סוף חפירה- 

ווואווו יפה!! אח שלי שריונר.. ~n אני~

כנסו לכרטיס אישי שלי ותבינו למה אני רוצה להיות בן.דוסית גאה!

אבל זו סתם הלצה..אני יודעת שאם ה' ברא אותי כנקבה כך אני יכולה להלים את הייעוד שלי בצורה הכי טובה!!!

השוביניסטים שולטים בשרשור הזה..[=!!smile

תרגעו..!

אריאל--לא ממש הבנתי.. 

אחח... אשכרה חפירה!!שלום לאמונות

לא מספיק לי אח במגלן, אח בגולני, אח סרן בנח"ל, גיס בשריון, אח בשביעית ואברך רמתגניסט שחופרים לי כל היום על צבא??...

חבר'ה די,די..אנונימי (פותח)

בס"ד

לרוב זה לא ככה ...בנים לא היו מוכנים לעולם להיות בנות (כמוני למשל..לעולם לא!!!!!)

ובנות לא היו מוכנות להיות בנים..

זה לא מה יותר כיף...זה רדוד מאד לומר את זה..תפילין או ציצית או שלוש תפילות או ..הכל, זה לא "כיף" זה מיצוי של האשיות ה"בן" שלי של הצלם אלוקים ה"בן" שלי וזה גם הדבר הכי טבעי לנפש ה"בן, שלי.

כנ"ל אצל הבנות אני פשוט בן ולא מכיר מקרוב מה נותן תחושת מילוי אצל הבנות,אבל אין טעם לקנא.

אז מה יש לך להגיד לכל ה"טום בוי"....אנונימי (פותח)

שמתות להיות בנים???

זה נכון שרוב הבנים לא רוצים להיות בנות(חוץ מאנשים כמו דנה אינטרנישנל)

ורוב הבנות לא רוצות לא רוצות להיות בנים(חוץ מה"טום בוי") אבל יש גם הפוכים....

אני ממש שמחה שאני בת ולא בן כי הם טיפוסים ממש משעממים!!!!חיוך גדול

וכמו שרוז'ר אמרה בתחילת השרשור(תגובה שלישית) זה ממש כיף לראות בשבת בגדים צבעוניים ולא רק שחור לבן.

בקיצור... אני שמחה שאני בת ואני שמחה לברך כל בוקר ברוך שעשני כרצונו אבל קצת מעצבן אותי שלא מברכים ברוך שלא עשני גבר...

יום טוב לכולם..

בן נראה יותר כיףאל הגליל

בגלל שיכול להיכנס למעינות בלי בעיות

אחת האחיותת שלי אומרת שהיא רוצה להיות בן בגללבתותי

שיש מוסדות לימוד לבנים שלא לומדים מקצועות כמו אנגלית ומתמטיקה

אני מבקשת, אל תשפטי בצורה כזאת.הרהור

אני לא יודעת אם הייתי מעדיפה להיות בן, יכול להיות שכן.

אבל בנות שרוצות להיות בן באמת אלה לא סיבות שאת הבאת.

אני חושבת שהייתי מסתדרת יותר בחברת בנים מאשר בחברה שאני נמצאת בה.

זה שבת רוצה להיות בן זה לא בגלל שהיא טיפשה ולא חושבת נכון ואין לה שמץ של הגיון כפי שנראה ממה שאמרת.

בת שרוצה להיות בן זה הרבה יותר, אני יכולה להבין, מאוד.

בת שהתחביבים שלה יותר מתאימים לחברה של בנים והאופי שלה יותר מתאים לגיטימי שתרצה להיות בן..

אני בסדר עם היותי בת, אולי בגלל השלמה, התרגלות, ובעיקר בגלל שובניסטיות, ככה אני יכולה להוכיח את עצמי יותר, לנסות להשקיט קצת שובניסטיות.

הרב שלי נהג לספרלך דומיה תהילה

בשם רב אחר (שלבושתי איני זוכר את שמו) שאילו היינו לוקחים אנשי עיירה לכיכר העיר ומכריזים שעל כל אזרח להניח את שק הצרות שלו ובתמורה יש באפשרותו לקחת את שק הצרות של אזרח אחר, אחרי הצצה בכל השקים, כל איש היה חוזר לשק לקחת את שק הצרות שלו...

הודעהשואף לאור

כמדומני שהרב קוק דיבר על הבלבול הזה שקיים בדורנו ...

ב.ממתי לבן מותר ללכת בגופיה ?

ג.בשביל בן זה כן צנוע (מה שראוי מבחינה הלכתית) ..

לא נכון!!אבגדה

עיין בסימן ב' בשולחן ערוך, ובמשנה ברורה שם.

(המשנה ברורה מחמיר אפילו לכסות עד המרפק...)

אה, לא הבנתי נכון.אבגדה

מצטער ומתנצל.

הכונה שלי הייתה שבשביל בן ללכת עם מכנסייםשואף לאור

וכל גדרות ההלכה שמתאימות לו כן צנוע בשבילו ובשביל בת לא  ,סליחה אם זה היה נראה מטעה...

חשבת פעם להיות העוזרת הראשית של ציפי חוטובלי?ב.ש.
עעעאנונימי (פותח)

אני ממש מסכימה איתם!!! ואני יודעת שצריך את שתי המינים ולשמוח במה שיש ושאני לא יעשה אם זה משהו (ניתוח וכו') זה רק הקטע שברור שעדיף להיות בן! תחשבו על זה שאפשר לסוע בטרמפים לבד בלי לפחד שיעשו לך משהו (אני לא מדברת על מחבלים) וגם שיש הרבה יותר אפשרויות לעבודה גם למי שאין לו תעודת בגרות... וגם בצניעות -על תגידו לי שלא שווה ללכת עם חולצה קצרה ומכנסיים קצרות בשיא החום!! ושאפשר ללכת למעין ולא לחשוב על צנוע, לא צנוע, מסוכן לשחות עם חצאית, וכו' ואני יודעת שאפשר להיות חילוניה אבל זה הקטע-להיות דתי ולהיות ככה.

ודרך אגב מישהו יודע אולי על אולפנא חקלאית?

תקשיבו להיות בת במשפחה שלי? זה באמת קשה.....בס"ד

עדיף להיות בן למה הם שומרים עלי כמו לא יודעת מה............

כל דבר קצת מאוחר ההורים שלי עושים לי חקירות  הם מפחדים בערך מכל דבר.........

בקיצור הם יהיו חייבים להתרגל....

סליחה על ההקפצה לא הייתי פה הרבה זמן =)ענבל

א. לא ממש קשה לי עם צניעות ככה שלא לא היה בא לי ללכת עם גופיה מצטערת.

ב. ב.ש. מה הקשר לציפי חוטובלי??

ג. אני אישית אגיד לכל הטום בוי שיתחילו להיות קצת נשיות אני לא חושבת שבת צריכה להיות טום בוי בת צריכה להיות כמו בת ולא כמו בן אין עניין לנסות להשתוות להם.

ד. מבחינת מצוות- יש מצוות שגם אנחנו יכולות לקיים למשל תפילות אין בעיה שגם נתפלל 3 תפילות אם אנחנו ממש רוצות.

ה. לגבי מעינות אני אישית כמו שחברה שלי הואילה "בטובה"  להזכיר לי לא הולכת הרבה לטיולים וגם כשאני הולכת אני לא ממש אוהבת להיכנס למעיין אבל לענ"ד  יש גם מעינות שאפשר ללכת אליהם והרבה פעמים אין בהם הרבה אנשים ואז אפשר לחכות שהבנים ילכו.

ו. הרהור עמוק- אני לא שופטת באמת עניין אותי לדעת חוץ מזה שהסיבות שכתבתי זה הסיבות שהן אמרו אני לא המצאתי.

חוץ מזה שלרצות להיות בן זה לא לגיטימי בכלל עוד רגע תגידי שגם להפוך להיות בן זה לגיטימי. אנחנו צריכות לשמוח במה שיש לנו ולהפסיק לחשוב כל הזמן שהדשא של השכן ירוק יותר חוץ מזה שתודו לה' על מה שאתן ותפסיקו להתלונן על מה שאתן לא!!.

את שוב שופטת.הרהור

מה את רוצה שנעשה?

שנתקחש למה שאנחנו אוהבות?

מה? אם אני טום בוי אני אשנה את מה שאני אוהבת רק כי זה מה שמקובל?

אנשים לא צריכים להתכחש לרגשות שלהם.

א. *נתכחשענבל

ב. לא להתכחש אלא לא להסתכל כל הזמן על מה שאין כי זה כבר מרגיז כל הזמן אוף למה אני לא בן די כבר!! תודי על זה שאת בת ותשתקי!!

ואו. הפעם באמת הגזמת.הרהור

תתרגזי!

יופי. את לא נמצאת במקום שאני נמצאת בו ואת שוב ושוב שופטת!

לא רוצה להודות על זה שאני בת! אני לא כאן בעולם כדי לרצות את הרצונות שלך.

כמה חבל שאני מעדיפה חברה של בנים, ככה זה, באופי שלי. 

אמרתי, אני לא רוצה להיות בן, רק שהייתי מעדיפה להוולד בן.

זהו.

אמרתי את דברי.

לספר לך סוד?ענבל

גם אני הייתי פעם במקום הזה!!!!!!! את יודעת שעד כיתה ה' לא היו לי חברות?!

א-ב היו לי רק חברים וג-ד לא היה לי כלום!

למה??

כי אני העדפתי את חברת הבנים ולא הצלחתי להבין איך אפשר לדבר על בגדים וכל מיני שטויות כאלה?????

אבל עכשיו אני מבינה שאם נולדתי ככה זה מה שאני צריכה להיות ולא לנסות להיות משהו אחר וכן! את וכל אחת אחרת צריכות להודות לקב"ה על איך שהוא החליט שתהיו ואם אתן לא חושבות שזה סיבה להגיד לו תודה אז אתן בבעיה גדולה!!!

מי לעזאזל אמר שלהיות בת זה לדבר על בגדים?copy

לקחת את הייחוד הנשי היקר ובכמה משפטים הורדת אותו לרצפה.

אני חושב שאפשר להיות בת ולשחק כדורגל, וזה לא הופך אף אחת לפחות בת ממך.

[אבל אני בן אז מה אני מבין..]

מבין הרבה!הרהור

הנה דברי חוכמה.

בדיוק זה מה שאת לא מבינה,

זה לא לנסות להיות משהו אחר,

זה להיות את בלי להתחשב בנורמות חברתיות.

השאלה היא אם זה ניסיון להיות את,אבגדה

או מי שאת צריכה להיות.

מישהו אמר שאסור לשחק כדורגל????ענבלאחרונה

לא יודעת מה איתכם אבל אצלינו ביישוב יש ימים מיוחדים לבנות והם הולכות לשחק כדורסל ואין לי שום בעיה עם זה!!

הבעיה היחידה שלי זה שהן כל היום מתלוננות "די למה אנחנו לא בנים??" למה אתן לא בנים?? כי ככה נבראתן וכי זה מה שאתן צריכות להיות!!! תתחילו לשמוח במה שיש לכן במקום להתלונן על מה שאין!.

קופי- לא התכונתי שלדבר על בגדים זה כל מה שבת עושה זה פשוט רוב מה שבת עושה מדברת על בגדים, נעליים ואם היא גם רואה טלויזיה אז אני אצרף את האח הגדול, עם סגולה ושאר מרעין בישין או שאולי גם על בנים במובן של ההיא גנבה להוא את החבר (ואני בכוונה אמרתי את זה כי גם אני מדברת על בנים אטבל במובנים קצת (הרבה) שונים).

ואני לא רוצה לדבר על בדגים בכללי.הרהור

זה לא מעניין אותי בגרוש, אוקי?

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך