לכל הבל"חים והבל"חיות...|דיון|<אריאל>

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/223363

זה נושא שנורא נורא מפריע לי, נכנסתי ולא התחרטתי. (תשמעו את הרב יוני לביא, מדבר מעולה..)

כיום, החתונה היהודית הפכה לאירוע מפואר שעולה המון כסף- פשוט הוצאות אדירות.

אם כל חתונה ממוצעת עולה לפחוות בין 50 אלף שקל למאה אלף, ולפעמים יותר--תתארו לכם מה זה לחתן 8 ילדים. 

כן, זה הפך כחלק מתרבות. תמיד שטענתי את הטענה שאנחנו חיים בקטע הזה בלב ליבה של תרבות המערב, אמרו לי: "לך תגיד לחברה שתהיה לך שתתחתן איתה בבית הכנסת, כמו פעם...". שתקתי, חשבתי- מי יודע- אולי היא תסכים להתחתן לא בדיוק כמו וויליאם ומה שמה, הנסיכה...

תשאלו את סבא וסבתא, איך הם התחתנו, איך הוריהם...החתונות לא היו כאלה בומבסטיות, והן היו משמחות לא פחות- אני בטוח.

דיי הפלתי פה פצצה...כי, בל"חים שכמונו, בוודאי חולמים על היום הקסום שבו נתחתן, ורוצים שהוא באמת יהיה כזה. 

אחד הדברים שלמדתי פה, מכם, שבל"חים טובים לא חולמים על החתונה, אלא חולמים על החיים שאחריה...

- -מה אתם חושבים?- -

יפה..וכ"כ נכון..קרבית
לא הבנתי מה אתה רוצה?דניאלהה
לשמוע מה אתם חושבים...מה יש לכם לומר<אריאל>

למקד בשאלות ספציפיות? או שניתן לזה להתפתח...משתרצו..

רגע אני נקראת בל"חית טובה? ענבל

נכון! אתה צודק בכל מילה! רק דבר אחד יש לי לומר:

אני מקווה שלחתונתי אני לא אבזבז כל כך הרבה אבל אני גם רוצה שהחתונה שלי תהיה יפה ומכובדת ולא בבית כנסת שנראה כמו הצרות שלי אין בעיה בבית כנסת יפה ומכובד אבל לא באיזה בית כנסת קטן באני לא יודעת מה.

אני רוצה שכולכם תזכרו! חתונה זה דבר של פעם בחיים, זה היום הכי מרגש נראה לי בחיים אז כן! הוא צריך להיות מיוחד!.

אני נגיד לךא רוצה חתונה ביישוב שלי כי אני לא אוהבת את זה אני רוצה משהו יותר יפה! ואני לא חושבת שזה רע לא לחפש אולם שעולה אני לא יודעת כמה אבל כן אולם צנוע  מכובד ויפה.

מקווה שהובנתי

את מגבילה את עצמךניגון הרועה

אם את חושבת שרק אולם נוצץ

ישמח אותך,

אז את מגבילה את השמחה שלך בדברים

לא חשובים  וזה קצת חבל

תקרא את התגובה שלי למטהענבל
שטויות...דידו

אני חושבת שהשקעה של "התפאורה" (אולם,עיצוב פרחים..)משפיעים על האוירה והשמחה וזה לא נכון להגיד שהיא מגבילה את השמחה שלה בדברים גשמיים וחסרי כל חשיבות רוחנית....

כי כמו שהיא אמרה זה בעז"ה קורה רק פעם בחיים וזה יזכר לתמיד אז למה לא לפרגן לשמח ולהשקיע?!(כמובן בהתאם לתקציב ולא לעשות בארמון רק כדי שיהיה מפואר ובסוף לחיות בחובות...)

כמובן שהשמחה האמיתית צריכה ליהיות מעצם החתונה ותכלית המצווה אבל גם המיסביב חשוב לפעמים...

ובמקרה הזה לפי דעתי ,חשוב יותר.....

מסכימה עם דידו~מישי~
מה הבעיה? למה חייב שיהיה נוצץ?לולה=]

בס"ד

אנחנו לא חייבם באיזה אגדה ולא כל מה שקסום חייב להיות נוצץ ועשיו מזהב...

לדעתי הכי טוב להתחתן בפשטות, עם אוכל שהשכנות מכינות וכולל אורז ושניצל ותפו"א אם רוצים ממש לפרגן

אולי אני טיפה מקצינה אבל באמת שהכלה לא צריכה שמלה נוצצת, ואיפור שיחזיק מעמד לחודש, והחתן לא חייב חליפה עם כפתורים מזהב ונעלים שיעלו כמו הבית שהוא אמור לקנות 

אני חושבת שגם מי שהחן בבית כנסת יזכור תמיד את היום הזה והנישואים שלו יהיו לא פחות מוצלחים מאלה שהוציאו הון על ההפקה הזאת.

צריך לעשות בחתונה סדר עדיפויות- מה יותר חשוב? האוכל? השמלה? התזמורת? יש דברים שבאמ חשובים, שיהיה לאורחים ולחתן-כלה נעים ונוח, שיהיה שמח, שירגישו טוב עם עצמם ולא יהיו בלחץ לדאוג שהכל יתקתק כל הזמן..

המראיין של הרב יוני...<אריאל>

מזכיר לו, שאולי אנשים בולטים צריכים לקחת את המושכות ולשמש דוגמה, ולעשות חתונה פשוטה. 

הייתם לוקחים ת'מושכות בחתונה שלכם? 

הייתם מתגברים על הלחץ החברתי, ועל הלחץ שבא מהתרבות-חיים? 

הייתם עושים חתונה פשוטה, כשזה יגיע לחתונה שלכם?..ואם כן, עד כמה?

אני אשמח, אבל כאמור- אני לא מתחתן לבד- וזה לא הולך להיות פקטור בבחירה שלי ח"ו.  מממ.. אני מכיר בית כנסת יפייפה, ממש! יותר מכל האולמות חתונות שהייתי בהם..

ת'אמת, עם מה שאמרת אני פחות או יותר מסכימהשלום לאמונות

אבל לשאלה שלך- כשזה יגיע לחתונה שלי, אההמממ.. אני לא ממש בלחי"ת ואין לי מושג מתי זה יקרה ובטח אני גם אשתנה עד אז, אבל אני מוכנה להתפשר על חתונה יותר זולה בתנאי שהאולם יהיה ענק ויכיל את כל האנשים שאני הולכת להזמין...

אהמ...אני לא בלח"ית אבל יש לי מה לומרnoga14

אני אישית חושבת שבאמת חבל לבזבז ככה כסף על ערב אחד, זה סה"כ פעם אחת בחיים וחבל לבזבז עליה כסף כמו על המחיה של כל החיים ביחד.

תכל'ס לפי דעתי כדאי להבתחתןן באיזה אולם זול או אפילו בשטח פתוח (ויפה, כמובן) עם מנות זולות, החברים הם ממילא רק משמחים אז אין צורך במנות בשבילם אלא רק בבר משמחים ורק למשפחה צריך מנות. במקום תזמורת אפשר לבקש מחברים וחברות שיודעים לנגן שיעשו לנו טובה וינגנו ויש דיסקים ומערכת הגברה (ומי שיודע לנגן, כמוני, יכול לנגן בעצמו קצת), הכרתי מישהי שבחתונה שלה נעמדו באמצע החתונה החתן עם כל האחים שלו (13) וניגנו, זה היה כ"כ יפה. לפי דעתי העיקר בחתונה זה החופה ורחבת הריקודים, אם יש חופה נאה ורחבה ע-נ-ק-י-ת לריקודים אז זה מצוין.

לגבי ההוצאות מסביב כמו שמלה, חליפה וכו', בהן צריך באמת להפחית כי זה רק ערב אחד, אפשר לקחת שמלות יפות מגמ"ח בזול ולהחזיר אחרי ערב, הרי אף אחת לא לובשת את הבגד של החתונה שלה או של אחותה אחרי החתונה.

ובחתונה שלי אני אנסה לממש את זה.noga14
אני מסכים שלא צריך חתונה נוצצת כ"כ~מישי~

אבל, אני חושבת שחייבים לקחת אולם וקייטרינג. את זה יש אפילו בבר\בת מצווה. וכן, כדאי שהוא יהיה קצת מפואר. אני חושבת שאחרת זה זלזול בחתונה... זה מעמד חשוב. אי אפשר סתם לעשות בעצמך אוכל ולבקש קצת מהשכנים^^ זה לא מכבד. מה שכן כל אחד ישים לו את הגבול- מתי זה מכבד את החתונה ומתי זה מכבד אותך....
 (כלומר- מתי זה מפואר רק בשביל להראות שאתה עשית חתונה מפוארת...)

*מסכימה~מישי~

תקרא מה כתבתי למטה..די"ש
אני מסכימה שחלק מההוצאות של החתונה הם באמת מיותרותכישוף כושל

אבל כמה שאני חושבת ככה אני לא יכולה לדמיין אותי עושה חתונה פיצית 

מסכימה~מישי~
ישי (אבגדה) אומר שאתה צודקnoga14
והוא יאריך אח"כ, יש לו הרבה מה להגידnoga14
ראשית-מה הקשר לבלחים?אבגדה

אתה נראה לי יותר קרוב ממני לחתונה...

שנית-בהתחלה קראתי די ברפרוף, ורציתי להגיד לך שלא מעניינת אותי החתונה, אלא מה שאחריה...

אבל במבט שני ראיתי שכבר כתבת את זה

שלישית-אם לא יכריחו אותי ואף אחד לא יעלב אם אני לא אזמין אותו לחתונה כי היא בסה"כ אירוע קטן, אז באמת אין לי שום בעיה.

הענין הוא-שכן יכריחו אותי וכן יעלבו אנשים אם אני לא אזמין אותם לחתונה (או שלפחות זה יראה להם תמוה מאוד והם עלולים לחשוב שאני קצת "קוקו", אני לא צריך אישור לזה שאני נורמלי, אבל צריך להיות מכובד בעיני הבריות.)

^^^בגלל סיבות אלו-אם אתה רוצה את ה"חלוץ" שיתחתן בצורה נורמלית-קודם לכן, צריך שיהיו תקנות שיקבעו שכך צריך לעשות-ואז אנשים לא יעלבו, וגם לא יוכלו למנוע ממנו את זה, וגם אף אחד לא יחשוב שאין לו כבוד עצמי.

ותדע שכבר קיבלתי על עצמי-ככה שבזה כבר אין לי ברירה ואני אעשה את זה-שבפורים אחרי שאתחתן, אני לא אביא להורים שלי משלוח מנות מפוצץ בשטויות שעולה מליונים, אלא בקבוק יין/מיץ ענבים פשוט, חלה ואולי גם עוף, ואם אשתי תסכים-אז אותו דבר ניתן להורים שלה.

אגב, וויליאם דווקא כן התחתן ב"בית כנסת"-בגירסא הנוצרית..

ישי, בלי להגזים (ועם כזה משלוח מנות...)noga14
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך כ"ג ניסן תשע"ב 22:48

ראשית וגם שלישית- תקשיב, בתור בל"ח שחושב על החתונה שלו אתה אמור לדאוג גם לצדדים הטכניים. אתה לא יכול לקרוא לחתונה 'אירוע קטן' ולהזמין קומץ אנשים מכמה סיבות:

1. תראה לי בת שתסכים

2. זה בכל זאת ארוע מכונן בחייך.

3. חתונה זה שמחה של מצווה ולא יפה למנוע אותה מנשים.

4. עובדה שעד היום לא קרה באף דור שחתונות היו עם קומץ אנשים בלבד.

בקשר למשלוח מנות- א. אישתך לא תסכים (ואם תסכים הרי שהמחותנים יחשבו שהשתעגתם שניכם או שהסתת אותה נגדם) ב. זה כל מה שיש לך להביא לנו?בוכה  ג. מה הקמצנות הזאתי? ד. ממתקים זה לא שטויות.

באופן כללי, הגזמת עם החסכנות שלך.

תרגעו! זה ההורים שלכם! הם ישמחו לכל צומי שתתנו להםדי"ש
>>>אבגדה
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך כ"ג ניסן תשע"ב 22:49

1. כל צדיקה

2."אירוע מכונן בחיי"-לכן הוא צריך לעלות הרבה כסף וצריכים להגיע לשם הרבה אנשים?

3.מי אמר למנוע? ואולי נביא לשם גם את משה בן יענק'ל? לא יפה למנוע ממנו שמחה של מצווה...

4.הרשי לי לגחך...

א.לכן אמרתי-רק אם היא תסכים, ויש דוקא סיוכי טוב שכן...ואם הם יראו שלהורי שלחתי ככה, הם לא יחששו...

ב.למשה בן יענק'ל אני אביא פחות(או בכלל לא אביא).

ג.זו לא קמצנות-חסכנות. קראי לילד בשמו.

ד.לכי לרופא ולשולחן ערוך ותתווכחי איתם.שניהם מסכימים איתי.

אתה ממש צודק בקשר לחתונות פאר,כנרית על הגג=)

אבל אתה גם ממש ממש טועה בקשר לבלחיו"ת!

אפשר להגדיר אותי כבלחי"ת, ובאותה מידה גם בתור אחת שממש לא רוצה חתונת פאר, והחתונה החלומים שלה זה על הדשא בבת כשהכיבוד הוא שניצל תירס...

בלחיו"ת זה לא בשביל החתונה! זה בשביל החיים שבאים אחריה...

וחוץ מזה, חתונה זה בשביל ההורים! הם רוצים להשקיע, הם מזמינים את החברים שלהם! יכול להיות שהזוג ייסתפק בחתונה בבית כנסת אבל ההורים מאוד יירצו חתונה בומבסטית באיזה אולם יוקרה...

ואם ההורים רוצים נפרד והזוג רוצים מעורב, או ההפך?האדמו"ר מצנעא

אז עושים את מה שההורים רוצים? לכאורה היינו אומרים שכן, הרי "חתונה זה בשביל ההורים", לא?...

בעל המאה הוא בעל הדיעה-יש פתגם כזה,וצריך להתפשר..די"ש
זה עניין אחר ותשובתו-מתלהב"ת גאה

"אמר לו אביו לעבור על דברי תורה, בין על מצוות עשה בין על מצוות לא תעשה, אפילו על דרבנן- לא ישמע לו, דכתיב 'איש אמו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמרו אני ה' אלוקיכם'. 'אני ה' אלוקיכם- אתה ואבי חייבים בכבודי'." (מתוך פסקיו של הרב מרדכי אליהו)

כדרך אגב..

סתם מתפלספת.. כהרגלי!

מממ..כנרית, כתבתי את זה בעצמי.<אריאל>

ולגבי השני, הרב יוני לביא התייחס...תשמעו אותו,  זה יעזור לצורכי הדיון- בדיוק חמש דק'..

השאלה אם גם אולי צריך להרגיע את ההורים- ב"זה מה שאנחנו רוצים"

סה"כ זה הכסף שלהם, והצ'קים הולכים לזוג...כלכלית הם ישמחו. 

חוץ מהנימענים אתה צודק בהחלט.עין שלישית..

בס"ד.

הרוצה חתונה מפוצצת- יעבוד!

מי שאוהב את ההורים שלו באמת(ואני בטוחה שכולם) יחשוב על הבריאות המתקלקלת שלהם,

כתוצאה מהשחיקה הכלכלית הזאת.

חוץ מהקטע שזה באמת לא העיקר בקטע של החתונה.

אבל..מצד שני יש גם את המצווה שבזה

טוב..על זה צריך לחשוב.

וואוו..מסכימה ממש!!!בל"חית

"בל"חים טובים לא חולמים על החתונה, אלא חולמים על החיים שאחריה..." >>>אמירה של בל"ח אמיתי!!!!

אהבתי ממש, ואפילו הסכמתי עם הכל...

ת'אמת, כל פעם שעולות לי המחשבות על החתונה שלי (שתהיה בעז"ה בעיתה ובזמנה) אף פעם לא עולה המחשבה על האירוע עצמו..או על כמה אנשים יהיו שם...

הדבר היחידי שחשבתי עליו זה משהו מסויים בחופה עצמה, רגע ממש קטנטן...משהו מסויים שעושים רק בקרב עדה מסויימת שניה לפני שהחתן שם לכלה את הטבעת...

אבל אני לא אפרט כאן, כי יש גבול..חח..בכל זאת...

הלוואי, וכולם היו מסכימים לערוך חתונות צנועות ועדינות,

שבעצם רק מעצימות את הדבר הענקי הזה שקורה באותו רגע...

החיבור המיוחד שנוצר בין שני עולמות והופך לעולם אחד!

יצא לי להיות בכמה חתונות...שהחופה עצמה וכל נושא הקידושין, הוא כמה דקות ספורות...

אבל אחרי זה...איך לא?! הזמר מגיע....

והרקדנים...

וריקוד כלה..

ריקוד חתן...

ועוד כמה חארטות שלא שסתם מנסות לעשות את הארוע יותר ויותר יוקרתי...

אריאל - מסכימה עם כל מה שאמרת..

ושנזכה כולנו לחתונה משמעותית ועדינה

בברכת בל"חים לתורה ועבודה...אני

איתך אני ממש מסכימה^^^ענבל

אריאל היא נקראת בלחית טובה? אז כן אני בלחית טובה ויש לי אישור מנהל!!!

גם אני כשאני חושבת על החתונה שלי מעולם לא חשבתי עלמ האירוע תמיד חשבתי על החופה, על הרגע שבו הוא יקדש אותי, על הרגע בו אוכל סוף סוף להיות עם בעלי לבד בקיצור על כל הרגעים החשובים לי פחות או יותר.

אני רואה את חברות שלי מתכננות את החתן שלהן (בלונדיני, עינים ירוקות\כחולות ועם קוביות ) ואני תמיד צוחקת עליהן כי תכל'ס אין לנו מה לתכנן מה שיבוא זה מה שיהיה.

כנ"ל גם בקשר לחתונה זה קצת פסיכי לתכנן איך תיראה החתונה שלך במיוחד שהאירוע הוא לא העיקר.

ברור שזה ממש חשוב שמחת חתן וכלה (אממ... בלחית בזה אני דווקא לא כל כך מסכימה איתך הריקודים הם מאוד חשובים אם לא לך אז למשפחה ולכולם ואני חושבת  שגם החתן והכלה שמחים בריקודים למרות שהם בטח מתים להיות לבד כבר ).

שמעתם על "תורת החיים"? הם כבר גילו תפיתרון..די"ש

הראש ישיבה של תורת החיים לא מסכים לקדש את מי שעושה חתונה בהוצאה של מעל סכום מסויים-

זה רעיון גדול, ועובד ממש טוב!

אני הולכת לשבור ת'נורמה, להתחתן בדשא המהמם בישוב, ובקשר לכמות האנשים והמנות,

למשפחה נעשה איזה קייטנרינג טוב,

ותאמינו לי שהחברים יהיו מבסוטים מאד מ"על האש" שנעשה להם בצד!!

העיקר זה הריקודים והשמחה,

וכל עוד לבעלי לא יפריע שלא תהיה לי ת'שמלה הכי מפוארת בעולם-אני יהיה עם שמלה פשוטה ויפה,

וכל החתונה שלי בעז"ה לא תגרום להורים שלי להוציא כסף שאין להם לבזבז!!!

מה זה עוזר שמחנכים אותנו כל החיים לצניעות, פשטות והסתפקות במועט, אם בערב אחד של החתונה,

אנחנו שוברים את כל המוסכמות-ומתפרעים בהוצאות בלי חשבון ובלי גבולות??

וגם האורחים יהיו מרוצים אם תהיה באויר אוירת שמחה והתרוממות-דבר שלא תלוי בכסף בכלל!

מה, אנחנו צריכים לרצות פה מישהו בגודל החתונה?

להשתגע על ערב אחד?

העיקר זה החיים שאח"כ! בהם צריך להשקיע!

שמעתי גם על הורים שמקציבים לילדים סכום מסוים-והילדים מחליטים כמה הולך על הבית, על החתונה, על תזמורת, על שמלה וכו'..-גם כן פיתרון מצוין, שההורים נותנים סכום והשאר תלוי בילדים.

אני ישמח לתגובות..

כן, אני שונא את כל השטויות שעושים מאירועים בכלל...האדמו"ר מצנעא

אני ממש לא קרוב לחתונה, אבל אני יכול לספר שהייתי בבר מצווה של חבר טוב בשנה שעברה ביישוב שלו, וזו הייתה הבר מצווה הכי טובה שהייתי בה (והייתי בלמעלה מ-20 בר מצוות...), ולמה? כי הכל היה פשוט, ידידה של המשפחה התנדבה לצלם (צילמה רק את הריקודים ואת הד"תים, סטילס ווידאו), זה היה באולם של ביהכנ"ס של היישוב, הארוחה היתה סבבה (למרות שהיא היתה חלבית, זה היה ביום ו' בבוקר), הרבה חברים, והרבה ריקודים (התזמורת היתה טובה). ככה צריך! גם הם לא הוציאו המון כסף, והנה הבר מצווה עדיין היתה מעולה. 

אני רוצה לעשות בדיוק כמוךnoga14

רק שאני לא גרה בישוב, אני כבר אסתדר עם הדשא.

זה ממש יפה מה שכתבתכישוף כושל

אני אישית לא רואה את עצמי מתחתנת ככה אני לא יהיה מסוגלת

ואני מאוד מעריכה אותך על הפשטות האמיתית שלך 

מצד שני אני אף פעם לא מדמיינת את החתונה שלי....;)

כבוגר "תורת החיים" התחתנתי בפחות מ-30 אלף באולםיהודיזההכי אחי

והיתה חתונה נהדרת. הרבה יותר שמחה מחתונות מפוארות שהייתי בהן. אמנם זה לא דשא, אבל לדעתי גם דשא ביישוב זה רעיון לא רע בכלל, והייתי בלא-מעט חתונות כאלו שהיו ממש ממש שמחות.

שמתי לב, שלמרות העלות הנמוכה של "חתונות תורת החיים", תמיד אבל תמיד האורחים יוצאים משם עם פה פעור, וחלקם מודים שהם לא ראו מימיהם חתונה כל-כך שמחה.

אהמ... הרשי לי לגחגך..מתלהב"ת גאה

"אני הולכת לשבור ת'נורמה, להתחתן בדשא המהמם בישוב, ובקשר לכמות האנשים והמנות,

למשפחה נעשה איזה קייטנרינג טוב,

ותאמינו לי שהחברים יהיו מבסוטים מאד מ"על האש" שנעשה להם בצד!!.."

יש גם חתן, נשמה..

בהצלחה!!

זה חלק מהמבחן אם הוא ראוי להיות בעלי הוא לא..די"ש
בהצלחה חתן שלה!! סתם...מתלהב"ת גאה
אני מגיבה לפני שאני רואה את כל התגובות...תן חיוך....=)

חתונה זה דבר שיש אותו פעם בחיים!!!זהו!!!!

נכון, יש כאלו שמסתפקים בללכת לעשות את זה בבי"כ[לא ששמעתי עליהם, אבל אם אומרים..],

אני לא חושבת שאמורים לעשות מזה משו קטן כי זה ממש לא משו קטן!!!אבל מי שמתאים לו, מיצידי שיתחתן בדיר חזירים..

מסכימה...~מישי~
מישו אמר דיר חזירים? תן חיוך הגזמת...עץ על מים

(התגובה לא מיועדת רק לתן חיוך... פשוט זה התגובה שבדיוק קראתילשון אדומה)

זה אירוע חשוב, ברור!

אבל זה לא אומר שצריך לבזבז עליו יותר מדי כסף, אפשר לעשות משהו צנוע, יפה, טוב, וזול!

ולא לבזבז כסף שיכול לכלכל אותך לשנה שלמה על יום אחד, חשוב ככל שיהיה, יד דברים יותר חשובים ביום הזה מאשר להוציא כסף על דברים חיצוניים...

חשוב שיהיה יפה, אני לא אומרת לעשות במקום מוזנח, צריך מקום גדול יפה מכובד, אבל לא יותר מדי להגזים!

יש גבול בעניין!

שהיום קצת אבדו אותו...

כ"כ משקיעים על החיצוניות, ואיפה הדברים החשובים באמת?! הלכו לאיבוד? או שאולי הם לא חשובים לדעתך, כי איך שהאולם יראה ואיך שכל הדברים החיצוניים יראו חשובים יותר...

אני לא אומרת אני שונאת תחתונות האלה, שהעולם בגודל מטר על מטר ואין מקום לזוז, צריך מקום צריך מקום גדול צריך לחשוב כמה באים שיהיה מקום לריקודים וכו'...

אבל לדעת להבדיל בין הדברים החשובים לבין הדברים הפחות חשובים....

אפחד לא הלך לאיבוד!!!!תן חיוך....=)

סבבה, אם חתן וכלה יחליטו שהם רוצים להתחתן בטבע- בחירה שלהם ולי אין בעיה עם זה,

אבל אני לא יתחתן בבי"כ...[חוץ מזה שבי"כ נועד לתפילות, ולא נראלי שיש כזו חתונה שכל הזמן רק מתפללים בה...]

המנהג הנפוץ באשכנז לפני מאות שנים היה דווקא<אריאל>

להתחתן בבית כנסת... הרבה פוסקים כותבים את זה. 

אמנם אני לא אשכנזי, אבל גם אצלנו, לפני העלייה לא"י ב-50, וגם אחריה, אנשים התחתנו בבתי-כנסת.

לא אכפת לי מה היה המנהג אצלם...אני ספרדית...אההמ..תן חיוך....=)

תן חיוך-אבל למה משהו גרנדיוזי?! מה זה יתן לך?טובי =][=

בס"ד גדולה!

אני מבחנתי אלך על הדבר הכי פשוט שיש..

אולי זה עדין לא מקובל,אבל אנחנו יכולים להפוך את זה לנורמא. 

צריך שרק כל אחד מאיתנו יוריד קצת מעצמו,ויסתפק בקצת פחות.

מאיפה הגיעו אלינו כל החתונות הגרנדיוזיות של העשרות אלפי שקלים?מתרבות המערב!

ולעניות דעתי (הקובעתקורץ)זה חוסר צניעות.

שוב-תן חיוך....=)

שכל אחד יעשה מה שבא לו!!!

רוצה-אל תעשי בכלל חתונה...תסתפקי בטבעת של "הכל בשקל" ותלכי עם בעלך בעז"ה לבית!!..

את זה אני אעשה בעזהי"ת בלנ"ד!האדמו"ר מצנעא
תבדוק אם זה שווה פרוטה..מישהי=)
אז לא טבעת של הכל בשקל...האדמו"ר מצנעא

טבעת של הכל בדולר.

שיהיה לך בהנאה!תן חיוך....=)
לא טבעת של הכל בשקלענבל

למרות שמותר כי היא שווה פרוטה

ואביגיל- כמה אחים אתם?

תחשבי שאנחנו 8 ואני הקטנה עד שיגיעו אלי כבר לא יהיה הרבה כסף לבזבז ההורים שלי לא צריכים להתרושש כי אני רוצה משהו ענק (ולא אני לא רוצה).

צריך לחשוב על סדר עדיפויות תכל'ס כשאני חושבת על זה אז לא נראה לי שאני אחשוב בחתונה על איך היא נראית יש לי דברים אחרים לחשוב עליהם בחתונתי (הקדושה, הקמת בית בישראל, האדם שזכיתי שיקים איתי את זה ).

אולי הסדר עדיפויות שלנו קצת שונה.

ברור שכל אחד יעשה מה שבא לא.טובי =][=

אבל למה את צריכה משהו מיוחד?!

תעני בכנות,מה זה ייתן לך? 

[מיועד לתן חיוך]

מה זה יתן לי?תן חיוך....=)

מזכרת לכל החיים מהיום ה-בערך הכי גדול בחיים שלי!

וענבלוש- אני במשפחה אמנם לא 8 אבל גם אנחנו פוולל...[6]..

אני רוצה משו מיוחדדניאלהה

זה משו לפעם בחיים,, אני לא רוצה אולם מפוצץ ואני גם לא רוצה שההורים שלי ישלמו לרובו- אני הולכת לשלם. ואני רוצה שזה יהיה משו מיוחד כי בעזרת השם זה רק הולך לקרות לי פעם בחיים אבל אני רוצה חלבי בבחתונה אבל אני לא חושבת שאני אמצע בן שיסכים לכזה דבר

חתונה זה אירוע חשוב לחיים...sasad52

רוצים שהוא יצא על הצד הטוב ביותר...

ומה ההגדרה של הטוב ביותר?!טובי =][=

מי אמר שאם זה יהיה אירוע שיוציא לכולם את הענים,זה יהיה הטוב ביותר?!

אני חושבת שמה שיהיה על הצד הטוב ביותר בשבילי,יהיה פשוט ביותר.. בעז"ה!

תפסיקו לחשוב שכסף זה מה שחשוב בחיים.

זה לא העניין להוציא לכולם את העיניים~מישי~

לא כל החתונות שנעשות מוציאות לאנשים את העיניים גם אלה שעולות כסף רב ונעשות באולם. למה? כי זה הנורמה. כי אם את לא עושה ככה זה נראה כאילו אתה לא מכבד את האירוע. וזה הסיבה לדעתי כן לעשות באולם ם קיטרינג ושירה יפה. אבל לא חיביים לעשות מפואר בצורה מוגזמת. זו דעתי...

וואייי..טובי!!!אני אמרתי לך-תן חיוך....=)

אם משמח אותך דיר חזירים, תעשי בדיר חזירים.

אם משמח אותך לעשות בהפלגה-תעשי בהפלגה.

אם משמח אותך לקבל נשיקה מלוידת מי-תקבלי ולכי הביתה!!!

את ובעלך אלו שאמורים לקבוע מה משמח!!!זהו!!!וכמו שאותך משמח משו פשוט, את אחרים משמח משו גדול.

[ואני לא אומרת שזה מה שישמח אותי...אני פשוט לא רוצה לחשוב על החתונה מעכשיו.ובאמת עדיף לכולנו-לחיות את ההווה, ולא את העתיד...]

אממ... אביגילענבל

היה כדאי לך להוריד את ההערה בסוגריים .

אנחנו חיים טוב מאוד את ההווה למרות שאנחנו חושבים גם על העתיד (וכן לכל מי שתהה לעצמו אני חושבת על העתיד וזה לא פוגע לי בהתבגרות או בכל  הדברים שתמיד אומרים) אל תדאגי לחשוב על העתיד לא מונע ממנו כלום לפי דעתי ואם את רוצה תשאלי את הבלחים האחרים שמסתובבים כי אולי אני לא מיצגת הרבה (כבר אמרו לי שאני בלחית מיוחדת\מוזרה וכדומה ).

ואביגיל ברור שכל אחד יעשה מה שבא לו אבל אנחנו רוצים לראות מה אנשים חושבים ולהתדיין על זה זה כל הענין ואם את לא רוצה אז תכל'ס למה הגבת? היית אמורה לדעת מראש שישאלו אותך ויתקיפו אותך.

"יתקיפו אותו"...חנקת!!!תן חיוך....=)
היי !!יוני לביא הרב אולפנה שלי שנה הבאה!!!-pnina-

כי הרב שלנו עזב!!

אמרו לי שיוני לביא הוא שפיץ!!זה נכון??

הוא שפיץ עולם הוא נותן שיחות מטורפותישראל.ב
איזה כיף לךךךךךךךךךך!!!!!!!אביה7

הלוואי עלי...

*"יתקיפו אותך"תן חיוך....=)
ענבל-תן חיוך....=)

זה חלק מהדעות שלי...הדעה שלי היא- שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה...

זהו.לא אמרתי פה מילה אחת על סיום הדיון..

דווקא משום שאנחנו חיים כ"כ טוב את ההווה,אבגדה

ולכן מן הסתם נחיה כך גם בעתיד-אין לנו צורך בשטויות.

או שמשום שאין לנו צורך בשטויות-אנחנו חיים כ"כ טוב את ההווה?  |תוהה|

או שגם וגם.

תקשיבו, אינלי עצבים לכתוב את זה 10 פעמים...תן חיוך....=)

אני חושבת שזה יום מיוחד שנשאר לכל החיים.

אני לא חושבת שצריך לזלזל במקום שעושים ת'חתונה.

ולסיום-כל אחד יעשה מה שבא לו, ובשביל שענבל לא תגיד שאני גומרמת לשירשורים להפסק, אז תמשיכו להגיב אבל את הדעה שלי לא תשנו בזה!!

נסיונות לשכנוע, יתקבלו [אולי לא כ"כ] בברכה בשיחה אישית!

תמיד הסכמתי איתך, כי תכל'ס אתה צודק.כפרעלייך!!=)

אני לא בל"חית, ובכל זאת, הייתי רוצה שביום הזה תהיה לי חתונה יפה באולם יפה (לא צריך מפואר), והכל כמו בחלומות...

אז כן, כל החתונות עם המיליון מוזמנים, הן באמת יותר מידי.

בכל זאת יש משהו בזה שאתה רוצה שהיום הזה יהיה מושלם וחלומי........

תחשבו מזהelhay

אם מתגרשים... תקיאו תכסף

עם גישה וחשיבה כזאת, אתה באמת עלול להתגרש ח"ו...תן חיוך....=)

בעל\אישה זה לא כמו ישיבה\אולפנה-לא מתאים, מחליפים, עוברים להבא...

אבל אני עדיין צעירה מאוד כדי להבין את כל הדברים האלו...

בקיצור-זה לא סיבה למה לעשות חתונה לא יפה...

^^^^ ממש, גישה הרסנית..מתלהב"ת גאה
אה נכון אתה צודק אולי כדי שבכלל לא נתחתןכישוף כושל

כי אולי נתגרש ואז סתם בזבזנו זמן וכסף.....

מה זה הדבר הזה????????

לפני שנתחתן נבדוק טוב טוב מספיק בשביל שהחתונה לא תהיה בזבוז...

לא רוצה להרוס לכם את החלומותאליסף א

אבל כשתגיעו בעז"ה לחתונה שלכם תגלו שהאירוע הוא בכלל לא שלכם

הוא של ההורים שלכם!!

הם מזמינים את רוב האורחים ולהם זה ממש חשוב שהארוע יהיה "מכובד"

ומכובד - כמובן - ( לפי הסטנדרטים שיש היום)-זה בעיקר יקר!

אז כמובן שאתם תוכלו מעט להוזיל את העליות הישירות שלכם-(חליפה שמלה)

אבל את המחיר למנות (שזה עיקר הכסף ) ההורים יקבעו!

כי בעל המאה הוא בעל הדעה.

(נקודה למחשבה נוספת- מחירי להקות---

מחיר להקה טובה נע בין 6000 ל11000 שקל-  הייתם מוכנים לותר על להקה "טובה" ולהסתפק בתקליטן?)

בכל אופן בהצלחה עם רוחות השינוי האלו

אולי עוד כמה דורות הדברים יהיו יותר שפויים

(או שבעוד כמה דורות אנחנו נהיה ההורים האלה ואז נוכל לשנות...)

היום הגישה שהאירוע הוא של ההורים דועכת לה..מתלהב"ת גאה

זה כבר לא כ"כ ככה וזה גם תלוי באיזה גיל מתחתנים..

תתפלאי- אבל זו עדיין המציאותאליסף א
מציאות מציאות, אבל פחות נפוצה בציבור הדתי לאומימתלהב"ת גאה
ואצל החרדים ההורים גם צריכים לממן לילדים בית>>>פעמיים חי

במאה שערים שכוך מטר על מטר עולה 2500 ש"ח לחודש.

אני אישית מעוניין בארוע קטן וצנוע. ואני לא רוצה להזמין את תשעת אלפים המכרים והדודים הנידחים.

לי יש עוד 7 שנים בערך (בעז"ה).. אבל יש לי מה להגידמתלהב"ת גאה

א. אתה אומר ואתה צודק שאתה לא מתחתן לבד- והגרוע מכל- אתה מתחתן עם בת!!

אני לא אז הדעות שלי יותר משנות..  חיוך

זה פרט חשוב- בתור בת אני לא יכולה לחשוב על חתונות כמו שאתם מדברים (גם בנים הם ככה?! אין לי שמץ.. אני מדברת מנקודת מבטי..)!! שהשכנות יכינו אורז, שניצל ותפוחי אדמה?!

יש לי איזה 600 אנשים לפחות שחייבים להיות בחתונה שלי!! ויש גם מוזמנים של החתן..

אני ממש לא מגזימה.

ב. אכן, אני רואה כבר את ערב כלולותי לנגד עיניי (מתפייטת לי.. שורק) אבל- צודק- חשוב לי מאוד מה שאחריו..

אז נכון, מודה ומתוודה, זה ערב אחד, מה שחשוב זה החופה והשמחה והחיים שאחרי. ויש המון הגיון בדברים שלכם אבל בתור בל"חית ואחת הידועה כמפנטזת ומתכננת את העתיד..

וואי וואי.. אם חברות שלי היו רואות את השרשור.. רק בנות 12-13-14 וכבר בל"חיות אדוקות..בל (דורש!!)

אפשר לעשות חתונה גדולה, וצנועה!!!דינוחה
צריך אומץ בשביל תגובה כזאת!מתלהב"ת גאה

(בשביל התגובה של דינוחה)

היום זה בקושי אפשרי כל דבר זה כמה אלפי שקלים..

אז נהיה קצת אמיצים (: מה קרה?טובי =][=

אז אנחנו בעלי חלומות גדולים,ונקווה שביום מין הימים הם יהפכו למציאות.

תהיו אמיצים. בכיף..מתלהב"ת גאה
אי מסכימה ממש...הסנה-בוער

היחס לחתונות כל כך איבד את הטוהר, השמחה האמיתית.

"איך היתה החתונה?" "היה ממש יפה, האולם היה מהמם.." "האוכל לא היה משו..  היה רק שני סוגי בשרים!" "השמלה היתה מהממת... נראתה שיא היקרה..". זה פשוט כבר מגעיל, מאבד את כל העניין.

בני הזוג והמשפחות, במקום להתעסק בקדושת היום ובההתארגנות וההכנה לחיים החדשים, עסוקים בתשלומים ורדיפה אחרי פאר והדר... כל כך כואב.

במקום את כל הכסף הזה להשקיע בלעזור לזוג בהתחלה, כשכל כך קשה. ואת הזמן, בהכנה רוחנית. עושים מזה מופע ראווה, משחקי כבוד. משכירים אולמות.
ובכלל.. אנשים שעוד ומבזבזים אלפי שקלים על אירוסין וחינה.

אני לא אומרת עכשיו לעשות חתונה מסכנה. אבל צריך להכנס לפרופורציות. ממש.

וויליאם וקייט...אבודה!

חתונה לא בהכרח עולה ביןאנונימי (פותח)

50 אלף למאה אלף, זה יכול לעלות גם 20-30 אלף,

אולם לא חייב לעלות כמה עשרות אלפים,

האולם שבו בעז"ה תהיה החתונה של אח שלי 

עולה בסביבות ה-11 אלף וזה עוד בערב ט"ו באב, 

שבו כידוע, האולמות פתאום יותר יקרים

ולא נראה לי שהקייטרינג עולה יותר.

יש אדמו"ר שבזמנו הייתה 'אופנה' לעשות חתונות ענקיות ומפוארות,

ומה לעשות, העניים שקעו בחובות.

אז האדמור הנ"ל החליט החלטה:

אין יותר מ-400 מוזמנים!!!!!!!!!!!

מה עושים שהמשפחה גדולה?

ב"ה יש שבע ברכות.

ואגב, אין בעיה להכין עם השכנים את האוכל

זה לא משפיל,

בתנאי שיש הרבה... 

ולא הבנתי מאיפה צץ פתאום הנושא של המשלוח מנות.

מי אתה? מדוע יד מושטת לא פוגשת יד אחות?

קריזה משיר של רחל המשוררת שנשמע לי ברקע

יש לי חבריםישי .א.

שעשו בר מצוות של 40,000  שקל והרוב הם אחר כך קיבלו מהאנשים שבאו
החיסרון זה שאתה לא יכול להיכנסן לבר מצווה כזאת עם פחות מ 100 שקל לבן אדם

לי זה ניראה הזוי לעשות חתונה על הדשא בגינה.....דידו

ברור שלהיכנס לפרופורציה אבל זה לא אומר שהשמלה לא צריכה להיראות יפה זה לא אומר שצריך עכשיו את כל החתונות לעשות באולם(של שבע ברכות..) מזנוח ומגעיל...

כן,צריך להביא ליום הזה כבוד גם אם זה מתחת לקו הרוחניות שלכם וכבר ממש גשמי....

צריך שהיום הכל כך מיוחד הזה שבעז"ה קורה רק פעם בחיים יהיה מושקע!!!שכל היופי והשמחה ו"הפאר"(כמובן בפרופורציה..)יכניס את הזוג הטרי בשמחה ולא בהכזבה לחיים החדשים להם.....

אין מה לעשות כדי לתת כבוד צריך להשקיע וגם אם זה אומר להשקיע במיסביב!!!!

ברור שמתרת היום והחתונה יגיעו אם יכינו את הזוג ולא רק יתיחסו לכמות המנות בסעודה אבל זה דבר בילתי זניח!!!!!

אממ... חתונה על דשא לא חייבת להיות מוזנחתענבל

והשימלה חייבת להיראות יפה! אבל יופי לא נמדד בכסף יכולה להיות שמלה ב1000 שקל ושמלה ב400 (אני מדברת כרגע על בגד נורמלי לא /שמלת כלה) וה400 תהיה יותר יפה אא"כ את ממש אוהבת זהב נוצץ.

תכניסו לכם לראש! חתונה צריכה להיות יפה ומכובדת אבל וואו יפה ומכובדת לא אומר לעשות אותה באולם מנקר עיניים!!!! לא אומר להזמין שמלת כלה בשווי של מאה אלף שקל (אני נסחפת בכוונה) תכל'ס עם כל הרצון שהחתונה תהיה מיוחדת וכו' כשנגיע ליום הזה |חולמת| מה שיהיה חשוב לך, לי ונראה לי שלכולנו זה מי שיעמוד תחת החופה מי שאני אזכה לבנות איתו את ביתי בית טהור וקדוש בעזרת ה'!

אז עם כל הכבוד ליופי לא נראה לי שממש יהיה אכפת פה למישהו איך החתונה שלו תיראה באותו יום.

לסיום סיפור ששמעתי לא מזמן-

מישהי סיפרה לי על קרובת משפחתה שהתחתנה וכשהחתן בא לכסות את הכלה (הם לא דתיים אגב אם זה משנה) אז נכון יש כאלה שמדברים אחד עם השני? יפה אז הם דיברו על זה שחסר כוסות, הקיטרינג עשה פאשלה, האיפור נמרח לה וכדומה (לא בדיוק על זה אבל זה היה הסגנון).

אני רוצה לראות פה אחד שיגיד לי שזה מה שהוא רוצ ה לחשוב בחתונה שלו!

אני אישית הזדעזעתי מהסיפור אם זה מה שחשוב לך ביום של החתונה /שלך, היום הכי שמח בחייך אז אתה קצת בבעיה.

מישו אמר משפיל?! שיכינו- לא בחתונה שלי!!מתלהב"ת גאה
כל מה שאני צריכה בחתונה שלי זה...מרב.

א- שיהיה חתן חמוד וצדיק.

ב- שיהיו אנשים שמחים בלבד.

ג- שיהיה מקום לרקוד עם תזמורת שמחה ומשמחת.

וואלה כל השאר- לא מעניין אותי.

כאילו, אני כן אדאג שיהיה אוכל טוב. ושלכולם יהיה אוכל, ומקום לשבת.

ושיהיה צלם סבבה. ושבאמת תהיה חתונה בלתי נשכחת.

אבל חתונה בלתי נשכחת זה לא אומר שאני צריכה לשלם על האולם את מה שאני הולכת לשלם על כל החיים שאחרי פלוס עוד "כמה" שקלים.

תכל'ס, מה שמעניין אותי זה אחרי החתונה- אם החיים שלי יהיו טובים אחרי החתונה-- אז אני אזכור תמיד ת'חתונה שלי, ואני אזכור שהיא הייתה מוצלחת מאוד.

אם החיים אח"כ יהיו בזבל-- אני מהר מאוד אחשוב שהייתה לי חתונה מעפנה, גם אם היא עלתה כמה מיליונים...

אני אשמח מאוד שהחתונה שלי תהיה במקום יפה, גדול, מכובד, ולא בביכנ"ס דלוח.

אבל אני לא רוצה שזה יהיה על חשבון השמחה.

אני רוצה שיהיה שמח. לא שיהיה עשיר.

ד. שאני אהיה שם! איך שכחת????? חתופית!רננ.
*חצופיתרננ.
למה שאני ארצה שתהיי שם???מרב.

ברוש אחת~

בהחלט יוני לביא יודע על מה הוא מדבר ליבי
יוני לביא?ענבל

איך הגעתם אליו??

תיזהרו שלא תגיעו בטעות לידי לשון הרע.

שום מילה על יוניא לביא סבבה?!חננושאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך