בס"ד
יש את ההמשך של הקטע הבא? ואם כבר, אז אשמח אם כל אחד יגיד מה הוא חושב על הקטע הנ"ל...
אתם ואנחנו-זה אותו הדבר-
דרור, מה המצב?
אצלי הכל טוב, אבל אתה יודע, בגרויות, לומדים...
שמחתי לקבל ת'מכתב ויצא לי לחשוב הרבה על כל העסק הזה של הדתיים, "מצוות" "השגחה עליונה", איזה סבא שנמצא שם למעלה, או כמו שאתה קראת לו במכתב-"אלוקים".
כתבת גם על התנועה שלך, על חודש ארגון, ועל הנושא, הלא הוא "להפיץ את האור", או במילים אחרות, להפיץ לנו, החילונים, את אור התורה...(כמו שהסברת לי כל כך יפה.).
למען האמת הייתי קצת מופתעת לקרוא על כך.
עזוב את זה שזו חוצפה, "תחיה ותן לחיות". מה אכפת לך, או לכם "כתנועה" שנשאר חילונים? הפכתם למיסיונרים? הפתיע אותי עוד יותר שתם חושבים שיוצא ממכם איזשהו אור קסום שמושך אותנו לתורה שלכם... אני לא יודעת מה אתכם אבל אני עוד לא ראיתי שום קסם באור הזה שאתם מתיימרים להפיק. כי אני רואה אתכם כל הזמן, בכל מקום.
אני רואה אתכם בקניון- מסתובבים מפה שלם, לבד או בקבוצה, לבושים טוב: נערים ונערות דתיים שיצאו לבלות. אני רואה אתכם מסתובבים בקניון ואתם כמו כולם.
אתם יצרי התרבות הזאת. אתם מסתובבים מוקסמים, פראיירים של העיצוב, שפוטים של העולם, ילדים של הפרסומות. אישה מספרת לכם ברמקולים על משהו "מיוחד" בקומה מעליכם, ואתם כולכם שלה. כמו כולם, אבל לא. אבל אתם לא כמו כולם, אתם דתיים ורואים שזה מעיק עליכם, לא בדיוק משהו קסום. אני רואה אתכם מסתובבים עם כיפה או לחלופין עם חצאית, והמבט הזה של "נדפקתי" בעיניים, מתחנן לאנשים שסביבכם :"תתעלמו מהכיפה\חצאית, היא לא חשובה, הרי אתם יכולים לראות שאני אחד משלכם, אני לא כזה שונה.
אתם בכל מקום-במרכזים, בסרטים, בתחנות המרכזיות, אני רואה אתכם בעיר, יוצאים לבלות, ושוב המבט הזה בעיניים, מת לקבל כל דבר חילוני. העיניים האלה נשלחות למקומות שבהם אדם רגיל מתבייש להסתכל, ואתם?, בלי בושה תוקעים זוג עיניים! אני רואה אתכם דוחפים אותי ואפילו מקללים בתור להופעה של 'שלמה ארצי', של 'היהודים'. ושם, בהופעה, אתם נוגעים כמו חילונים, רוקדים כמו חילונים, ונותנים עוד הזדמנות להוכיח שאתם בדיוק כמונו, רק דתיים.
אני רואה אתכם מדברים על מה שמתחשק, עושים מה שבא לכם, מקללים, יורקים- פשוט אחלה, איך לומר, ה"חברה הטובים". אני רואה אתכם בסניף, אתם שמה בשביל הפגישה, בשביל החבר'ה. בשביל להעביר את הזמן, בשביל הבנות, בשביל הבנים, מדברים על ערכים, מעבירים פעולות על אידיאלים, על א"י, על אמונה, על צניעות. זה לא דבר בעל תוכן, זה אפילו לא חיצוניות, זה הכל דיבורים, סתם דיבורים.
נראה ש"הדת" שלכם, האור הכל כך קסום שלכם לא ממלאת לכם את החיים. היא דבר מציק, היא רק חיצוניות מעיקה חסרת כל תוכן.
אם זה האור שאתם כל כך רוצים להדביק בו אחרים, אני בינתיים אעדיף להישאר פשוט חילונית, ולא דתייה שבויה בחצאית או חילוני שבוי בכיפה.
ועוד עצה קטנה, רוצים להפיץ את האור? תדליקו מנורה.
בצפייה לתשובה, אני- החילונית שזקוקה נואשות לאור התורה.