משהו שיוצא לי הרבה לחשוב עליו..קרבית

אולי קצת מטומטם, אבל באמת שמפריע לי..

אני מאמינה שיש אלוקים, אבל יוצא לי כמה פעמים לחשוב, שאולי זה לא נכון..

אולי דת האיסלם צודקת, ואז אנחנו מתים, עולים למעלה, ו..אווץ..(!)

אולי דת הנצרות צודקת, ושוב..אווץ..

אמרו לי הרבה שזה לא הגיוני, כי גם באיסלם וגם בנצרות יש דברים שסותרים זה את זה..

אבל מאיפה לנו לדעת שאנחנו צודקים?!

אולי באמת האיסלם\נצרות צודקים..(?)

אולי אנחנו אלה שחוטאים?

מי אמר בכלל שהנצרות\האיסלם לא נכונים..?!

תקריא את הכוזרי הוא בידיוק מדבר על זההגאולה בדרך

הוא כותב שלעם ישראל יש מסורת ממעמד הר סיני,

ש600000 יהודים היו במעמד והעבירו את המסורת מאב לבן,

במשך הדורות.

אבל מי אמר שהיה בכלל "מעמד הר סיני"?קרבית

אולי מישהו גאון, המציא את כל התנ"ך..וזה בכלל לא נכון..לא הדת שלנו, לא הנצרות ולא האיסלם..?!

מצטרפת....מתנחלת(=

גם לי זה עלה לראש הרבה פעמים...

ואני מוסיפה-

אני כן מאמינה בה' ומבינה את הכל (זה קצת נשמע בהמשך שאני כופרת ח"ו)

כל אחד חושב שהוא יותר טוב, והוא צודק אזל למה דווקא אנחנו צודקים???

כאילו נכון , יש הרבה דברים שסותרים בדתות האחרות אבל מי אמר שדווקא אנחנו צודקים??

כל אחד חושב שהוא יותר טוב והוא צודק...  זהו טיבעו של האדם.

|משנס אצבעות|אבגדה

ראשית-זה שאלוקים קיים-זה מוכרח המציאות.

זה שיש לו את התכונות שאנחנו מייחסים לו-זה מוכרח המציאות/מוכרח האלוקים.

אם יש פה חומר ואנרגיה בעולם, וידוע חוק שימור החומר וחוק שימור האנרגיה-משמע שתמיד היו חומר ואנגריה (לכאורה), נכון?

יש קשר הדוק בין חומר לאנרגיה, כך שאפשר להגיד-אם יש חומר יש אנרגיה. ע"פ זה היתה אנרגיה מאז ומתמיד (לכאורה).

אנרגיה-מבצעת תהליכים ותזוזות.

תהליכים ותזוזות לוקחים זמן.

=>אנרגיה לוקחת זמן.

=>מאז ומעולם היה זמן (לכאורה).

אם הזמן הוא נצחי-הרי שהרגע הנוכחי לא יכול להגיע!! (זה כמו שאם תספרי ממינוס אינסוף לעולם לא תגיעי לאפס, כי יש שם אינסוף מספרים...)

אבסורד.

לכן חייבים לומר שהאנרגיה לא היתה מעולם. אז היה מפץ גדול. רגע חשוך אחד-הגיעו לעולם כמויות אדירות של חומר ואנרגיה.

(מפץ גדול=רגע שבו הגיעו החומר והאנרגיה ליקום, המדע לא עוסק בשאלה איך הם הגיעו, אלא רק אומר שיום אחד הם הגיעו משום מקום וזהו.)

(לא ייתכן שהם אכן נוצרו מכלום-כי זה נוגד את חוק שימור החומר והאנרגיה.

ואם את רוצה הוכחה שגם האתאיסטים לא מאמינים בזה-כשהם נוסעים בכביש הם לא חושבי שאולי השלט/תמרור צמח מעצמו.., נכון?)

אם הם הגיעו ע"י מישהו תלוי-זמן, אז גם הוא היה צריך להגיע מתישהו-שאם לא, אז שאלת הזמן הנצחי-תקפה גם לגביו.

לכן חייב להיות שיש בעולם מישהו שאינו תלוי בזמן-היינו-היה הווה ויהיה, שזו משמעות השם המפורש.

מכיוון שהוא לא תלוי גם בחומר(שהרי חומר תלוי באנרגיה-והוא לא תלוי באנרגיה), אין לו גם את מגבלות החומר-שלושת המימדים-גובה, עומק, רוחב.

הוא נמצא בכל מקום.

יש לו יכולת בריאה ושליטה בכל מה שקורה בעולם-שהרי הוא ברא את העולם...

אנחנו עבדיו של אותו משהו/מישהו-זה בסיס האמונה.

ישנן ארבע סיבות להיות עבדיו (ע"פ דעתי והבנתי מהמסל"ש):

1)מצד הדבר הנכון לעשות. אם הוא האלוקים, והוא ברא אותנו כדי שנעבוד אותו-זה מה שאנחנו צריכים לעשות ע"מ למלא את תפקידנו בעולם.

2)הכרת טובה.

3)שכר ועונש לעולם הבא (לא שייך להגיד אני מעדיף את ההנאה פה והעונש שם-כי מהותו של עונש-זה דבר שלא שווה לעבור על מה שאמרו לך למרות העונש...ככה שמן הסתם בשמיים כבר ידעו מה לעשות לך...).

4)שכר ועונש בעולם הזה.

אני לא רוצה להאריך יותר מדי בתגובה אחת.

לכן על מעמד הר סיני, נצרות איסלם, וכדו'-אני אגיב עוד מעט בתגובה אחרת.

ישי אתה פילוסוף!אני17

אבל פילוסוף טוב...

הנצרות-ברור שהיא שטות גמורה ואידיוטית-אבגדה

כי היא טוענת שאלוקים גרם לאשה להרות אלוקים.(במילים אחרות-היתה בחורה מאורסת, שילדה ממזר, והנוצרים טוענים, שהממזר הזה הוא מאלוקים...)

הוכחות ליהדות-

ראשית-היהדות היא הדת הראשונה שטענה אודות קיומו של אל אחד.

שנית-ע"פ היהדות אפשר להגיע לידי רוח הקודש, וכך להתוודע לזה שהיא הדת הנכונה.(ובכל דור יש אנשים עם רוח הקודש) 

שלישית-היהדות היא דת חכמה מאוד-מכל הבחינות.

רביעית-היהדות היא דת שניתן לראות שהלימוד שלה עבר תהליך ארוך...ולמרות כל החקירות בה, תמיד יש עוד סעיפים והסתעפויות...

חמישית-עמ"י שרד בצורה יוצאת מן הכלל במשך הדורות. נצחון המכבים. נצחונות מדינת ישראל.

מעמד הר סיני-

מדובר בעם שלם שהתנבא-א"א לשכנע כ"כ הרבה אנשים שהם קיבלו נבואה, וגם א"א לשכנע אותם לשקר ללא רווח, ולקבל על עצמם במחיר השקר הזה, 613 מצוות שהעונשים על מצוות אלו חמורים במיוחד, ולמסור עליהם את הנפש? ולקיים אותם מתוך חשק-"ואהבת"? לשעבד אליהם גם את הרגש ואת כל המעשים?

כתוב בתורה:"  כי שאל נא לימים ראשנים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלהים אדם על הארץ ולמקצה השמים ועד קצה השמים הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמהו??",

אם הסיפור מומצא, למה הממציא מבטיח שא"א להמציא דבר כזה? הרי הוא יודע בבירור שאפשר!!

יש ציווי לזכור את זה-זוהי דת שמצווה על המסורת-כי באמת יש ערך למסורת שלה!! בשאר הדתות, המסורת היא שאיזה מישהו טען שהוא נביא...לא יותר...

כאן המסורת היא שעם שלם התנבא, ועבר את כל מה שכתוב שם.

התורה כתובה בגוף ראשון/שני-זה מראה עלכך שלא באו לעם כלשהו וסיפרו לו מעשיות על אבותיו-אלא עליו, ואם לא שהם ידעו שזה נכון-למה הם הסכימו?

כל ניסיון להכחשה-זה בדיוק כמו ניסיון להכשת שואה-טיפשי ומגוחך...

האסלם-

מאמינים בישו כנביא,שטות ראשונה.

מאמינים שה' הפר את הברית שכרת לעם ישראל-שטות שניה.

כתוב בתורה שגם אם יבוא  נביא ויגיד שלא צריך לקיים מצוות-לא להקשיב לו. המוסלמים מאמינים בתורה.

-סתירה.

גם אני חשבתי על זה פעםאני17

ולא שעכשיו אני משוכנע ב100 אחוז אבל יותר.

אז ככה: את אומרת שיכול להיות שמישו חכם כתב את זה נכון? יופי

איך האיש הזה הצליח לשכנע 600000 גברים+כל המשפחות שלהם שהם היו במעמד הר סיני אם הוא לא היה?

יש עוד כל מני הוכחות ואני לא זוכר את כולם
יש ספר יחסית קצר וממש מעניין וברור בדיוק בנושא הזה אני לא יודע איפה אפשר להשיג אתו אבל קוראים לו "המכתב"

בטח שהוא יכל להצליח לשכנע..קרבית

כמו שישו ומוחמד שיכנעו שהדת שלהם נכונה.

זאת לא הבעיה..

מוחמד לא שיכנע אף אחד לגבי משהו שלא קרה לואני17

תנסי לשכנע בן אדם אחד שאתמול הוא היה באילת (כמובן שמדובר באחד שלא היה..)

מוחמד וישו לא שכנעו, מאמיניהם פשוט רצחו וטבחו--שבונץ'

במי שלא האמין ופשוט כפו את אמונתם ודרכם על אחרים בדרכים אכזריות וקשות..סוג של סחפו..

אי אפשר לעבוד על עם עם שלם שמשהו קרה להם..אנונימי (פותח)
ו..לא גם הקוסם הכי טוב בעולם לא יכול לגרום לעם שלםאנונימי (פותח)

למות ולחזור לחיים וכו'

יש לי משו לומר אבל לא באמת על זה צריך לבסס ת'אמונהשבונץ'

זה לא הגיוני שלא היה מעמד הר סיני, ושפתאום דור ש-ל-ם!! מליוני אנשים החליטו ביחד "יאללה בוא נעבוד על הילדים שלהם עם איזה תורה אחת." פשוט לא הגיוני שכולם יסכימו ובאמת כולם יעמדו בזה בצורה כ"כ אחידה..אין מצב!

*על הילדים שלנושבונץ'
אמ. לא הבאת בחשבון שאולי אין בכלל אלוקים.הרהור

אז אולי אנחנו צודקים יותר מהאיסלם והנצרות אבל אין בכלל אלוקים זאת אפשרות.

העניין הוא למה לא? נאמין כל חיינו בשקר אבל מעולם לא נדע שטעינו בגלל שכשנמות ואין אלוקים גם התודעה שלנו תמות איתנו.

לעומת זאת אם נהיה אתאיסטים ויש אלוקים נגיע לשמיים ו- אופס!

כן.. בדיוק-יעלולה

כמו שאנחנו חושביםפ שאנחנו צודקים ומאמינים בזה בכל הלב=אז ככה גם הנוצריןם והמוסלמים.

קפץץ=יעלולה

אנחנו צריכים איזה הוכחה ברורה שתגיע אלינו תגיד לנו. כיום אינלנו איזה משה רבינו שיעשה לנו ניסים ומצטרפת לקרבית-אולי איזה מישו גאון המציא את זה???   

מזדהה... אבל מאמין!sasad52
אלוקים זה תנאי הכרחי לקיום המציאות..לדוג'אנונימי (פותח)

בס"ד

המדע לא יודע מי מסובב את הפרוטונים סביב גרעין התא.ויש עוד מלא דוגמאות כאלה

כל המציאות זועקת שיש אלוקים.

נ.ב:היהדות היא לא דת שכלית אלא דת מופתית ,יענו שלא מסתמכים על הוכחות מדעיות  אלא על מעמד הר סיני שחייב להיות אמיתי מאחר ואף אחד אבל אף אחד לא יכול לעבוד על שש מאות אלף איש שמשהו קרה להם,ועוד שיעבירו את זה בכזו נאמנות מאת דורות.. 

השאלה איזה אלוקים?!קרבית

נכון, כולנו מאמינים שיש אל אחד, וכולנו מאמינם באותו אחד.

אבל אולי אותו אלוקים באמת עזב אותנו ועבר לאיסלאם?!

בזה שיש אלוקים אני מאמינה.

אבל מי אמר שאנחנו צודקים, ולא הנוצרים או המוסלמים.

אין לנו שום הוכחות לכך, חוץ מהתורה, וגם היא לא הוכחה מספקת, שנדע בוודאות.

לכל מי שחושב שאין אלוקים אולי-שבונץ'

גם אם זה נכון [נגיד ש..] אז מה הפסדתם?

שבונץ'קרבית

הפסדנו בכך שאנחנו מאמינים לחינם.

אנחנו סתם מאמינים. בלי שום ידיעה שזה נכון.

ועכשיו פתאום אומרים לך שזה נכון, אז את עוד יותר לא מבינה למה האמנת כל החיים האלה..?! 

אני לא חושבת שזו הסתכלות טובה.~מישי~

צרי להיות בטוחים שיש א-לקים לא להגיד טוב מקסימום לא הפסדנו כלום. יש ה' וזהו. 

אז אני מקנא..קרבית

כי לי זה ממש ל ברור מאליו..

אני ממש לא בטוחה בזה שיש אלוקים. קשה לי לתפוס שיש מישהו למעלה שמסדר הכל כשיש כ"כ הרבה רשע בעולם.

אני מנסה להאמין(אפילו ככה סתם, בלי ידיעה שאני זאת הצודקת.) אבל לפעמים זה פשוט קשה. במיחד שלא רואים אותו, או מרגישים אותו.

באמת קשה.~מישי~

אמרתי שזה מה שצריך לחשוב. לא אומרת שזה קל... בהצלחה לכולם!! =)

תעברי על השרשור הזה...אבגדה

יש פה המון הוכחות לדת!!

יואווו קרבית ומניי זה בוול מה שגם אני חושבת!!!תהילול

לפחות זה מנחם שאתה לא לבד....

חשבתי שבנים יותר מבינים בעניין!!!!!!!! עניים תפתח!ג'ודי
ויש קטעים ולא עד כך...ג'ודי
ניראה לי שאין מישהו שלא חושב על זה לפעמיםאברהם איתן

אפילו לצדיקים הכי גדולים יש קשים באמונה.

תראי...אני שמח סתם!

את מאמינה בזה זה עובדה, אז אם זה הדת האמיתית ואין לך הרהורי כפירה תזכי לעולם הבא טוב...

קצת........א-ל נקמות ה'

מתוך חברים מקשיבים - http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=36089

השאלה

שלום וברכה!
רציתי לשאול בקשר להוכחות מציאות האלוקים. קשה לי להאמין בדבר שאני לא רואה מול עיני,להאמין בסיפור יציאת מצרים ובכלל בסיפורי התנ"ך כשאני לא יודעת שזה קרה באמת.
תודה , צופיה.

התשובה

צופיה היקרה שלום רב,
אנסה לגעת בדברים בקצרה. לצערי, לא נוכל במכתב כל כך קצר למצות נושא כל כך חשוב.
בשאלתך כתבת 'קשה לי להאמין בדבר שאני לא רואה מול עיני'. דווקא את כנערה חכמה ומשכילה הגדלה בדור הכניסה למאה העשרים ואחת אוכל לענות ביתר קלות. לו הייתי מעמיד אותך בחדר ריק והייתי אומר לך 'החדר ריק' היית צוחקת עלי ואומרת לי, הלא כל ילד יודע שהחדר מלא גלים (רדיו, טלויזיה ועוד), קרינה, ועוד. את יודעת שאם נכניס את הכלים המתאימים אנחנו "נראה" את התוצאה (אם נכניס רדיו - נשמע, טלויזיה – נראה, מד קרינה ועוד). כל החיים שלנו נעזרים במכשירים אלו טלפון סלולרי, רדיו ועוד.
כך גם הקב"ה אכן לא נראה בחוש הראיה הפשוט שלנו, וגם אי אפשר לראותו "כי לא יראני האדם וחי" (שמות ל"ג, כ') אבל בודאי שטביעות אצבעות שלו ניתן לראות על כל צעד ושעל:
• "מה רבו מעשיך ה' כולם בחכמה עשית מלאה הארץ קנינך:" (תהלים ק"ד כדאי לעיין בכל הפרק).
• הקישור הבא: http://planet.nana.co.il/mazg/sod.pps
• "ומבשרי אחזה אלוה" (איוב י"ט, כ"ו). המדע עומד היום משתהה מול פילאי הוולד.
• כדאי לעיין גם בספר אמונות של הרב הס – מרחיב בנושא.

לגבי שאלתך באמיתות הסיפורים בתנ"ך.
א. היכן מצינו שעם שלם מקבל תורה בהקיץ? עם שלם מעיד על מעמד הר סיני. אין לשום אומה\אמונה מעמד כזה. כל הדתות האחרות התחילו מיחידים שטוענים שהיתה להם התגלות\הארה וכדו'. כדאי לעיין בכוזרי במאמר ראשון (כתוב בלשון פשוטה), ובמאמר שלנו- המעטפה והתוכן- http://www.kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=743

ב. האם דברים שנכתבו בתנ"ך לאורך הדורות התקיימו? האם היה צריך לשנות פסוקים כדי "שיתאימו" למציאות כמו שינויים שנעשו באונלגיון ובלוח השנה הלועזי ועוד ? התשובות לזה ברורות לא נעשה שום שינוי בשום ענין בתנ"ך.

ג. התורה מנבאת את המצב שהיה בחורבן הבית – בצורה מדוייקת. התנ"ך מנבא שעם ישראל יחזור לארצו – בניגוד לכל הגיון אנושי כיצד אומה קטנה כל כך שורדת. איפה אדום, יוון, רומי, מדי, אנגליה...... רק עם ישראל חוזר לאחר כל הרדיפות והגלות!.

ד. מסופר על ישראל בתנ"ך עצמו כעם קשה עורף, כיצד יתכן שניתן לעם הזה תורה עם כל כך הרבה הגבלות והם קיבלו זאת ללא עוררין (אז) אלמלא שראו כל מה שנכתב עליהם כתוב במדוייק ללא כחל ושרק.
להרחבה כדאי לעיין בספר 'התנ"ך כהסטוריה' – נכתב ע"י ורנר קלר (גוי גרמני) – הסופר הגוי מראה בצורה מדעית כיצד כל דבר שבתנ"ך היה.

סיפור חסידי קצר: (נכתב מהזיכרון)
רבי אחד הגיע לפונדק. הרב הכיר את בעל הפונדק כירא שמים והתאכסן שם במסעותיו. כשהגיע לשם ראה על השולחן נקניקיות שכשרותם מוטלת בספק. קרא לבעל הפונדק ושאלו מה קרה, תשובת בעל הפונדק היתה שהגיע אדם לפונדק ואמר לי ראה אני אוכל עכשיו טריפה אם אני אחנק יש אלוקים אם לא – סימן שהוא לא קיים. באותו הרגע חזרה ביתו של בעל הפונדק עם תעודת הצטיינות בנגינה. קרא הצדיק לילדה ואמר לה אם את כל כך מיטיבה לנגן אנא נגני בפני. ענתה לו הילדה: האם נראה לך שאני צריכה להוכיח את כישורי בפני כל אחד ואחד? בשביל זה קיבלתי את התעודה והיא מוכיחה שהצטיינתי. חייך הרבי ופנה לבעל הפונדק ואמר לו בוא וראה כמה חכמה היא ביתך - היא כבר הוכיחה את ידיעותיה, היא לא צריכה להוכיח את כשרונה בפני כל אחד – התעודה מוכיחה. כך גם הקב"ה אינו צריך להגלות לכל אחד "ולהוכיח" את מציאותו. התורה והנבואה והמסורת על מעמד הר סיני הינה תעודה מספקת למציאות השי"ת בעולם.

קישורים:
למה אני מאמינה באלוקים: http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=27602
למה אתה מאמין באלוקים: http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=22729
לקט תשובות בנושא אמונה באלוקים: http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=34071
מציאות אלוקים: http://www.moreshet.co.il/shut/shut2.asp?id=2794
שאלות על אלוקים: http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15539

לסיכום: דווקא בדור שלנו ניתן להבין יותר שיש מציאות שאנו לא רואים אבל היא קיימת לו נכניס את הכלים המתאימים. כך גם אצל הקב"ה לראות אותו אי אפשר, לראות את חתימותיו - בכל מקום אפשר, לקלוט אותו אצלך – אומרים לנו חכמים ע"י הכשרת הלב ולימוד התורה. אמיתת התנ"ך היא מתוך זה שעם שלם מעיד על מעמד הר סיני ומתוך התגשמות הנבואות במדויק למרות שאין הגיון בהם.
כתבתי כאן כמה כיוונים וכמובן שיש עוד. תוכלי למצוא באתר שלנו עוד תשובות בעניין הזה בקטגוריית אמונה-
http://www.kipa.co.il/noar/N_ask_list.asp?cat=5
חורף טוב,
שלמה, חברים מקשיבים.
shlomo@makshivim.org.il

תודה לרב יאיר הילר מנצרים על העזרה בכתיבת התשובה.
אני מסכים עם קרבית!ב.ש.

מי אמר שהיהדות צודקת???

לכי לשאול רב ולא פורום של ילדיםאלחנן

לא בשלילה ח"ו

תשובהשואף לאור

הנצרות והאיסלאם סותרות באין ספר נק' את התנ"ך ולכן מלכתחילה לא יכולות להיות אמת אם הן טוענות להמשכיות התנ"ך. כל בר דעת בתנ"ך שיקרא בו יסיק מסקנה זו בצורה חד משמעית...

כמה דברים שכתבתי בעבר לגבי הכרחיות קיומו של מעמד הר סיני(זו תגובה לאדם מסויים ושאלתו לא מוצגת כאן ,העזרו בסבלנות ) :

העניין הוא לא רק הטענה שהייתה התגלות בפני רבים,את זה כל אחד יכול לטעון.
העניין הוא התגלות בפני עם שלם ,כאשר העם הזה מוריש לצאצאיו את זכר ההתגלות הזאת .

אם תגיד שיכול לבוא אדם רגיל בתקופה מסויימת ולטעון כלפי עם ישראל ח"ו ש"לאבותיכם" הייתה התגלות ,הרי שעם שלם לא יאמין לאדם כזה שבא ואומר להם דבר שכזה,"אם לכל אבותינו הייתה התגלות מדוע איננו יודעים על זה -דבר- ? מי אתה שתטען דבר כזה ?"

ואם תגיד שקל היה בעיניהם לקבל טענה זאת משום שזה היה מאדיר אותם כביכול כעם נבחר ,אז צריך ללמוד את הלך רוח התקופה.
התקופה היא תקופה פגאנית בה המחוייבות אל ה"דת" הפאגנית הייתה מנימלית (אך היחס אליה היה רציני) אין עקרונות רבים,אין ציווים רבים,אין חינוך לערכים מסויימים או לחשיבה מסויימת (מעבר לאמונה באליל) ,חוסר מחוייבות .
ואילו אם אדם רגיל ח"ו היה בא וטוען בפניהם שמכיוון שהם עם נבחר עליהם לקיים לא פחות מ613 מצוות ,מדוע שיקשיבו לו ?? להפך ! שנקשיב לאדם רגיל שבא וטוען כלפינו טענות שכאלה ומנסה לחייב אותנו ב613 ציווים ?? איפה ההוכחות שאנחנו עם נבחר ושהייתה התגלות שכזאת ??.

אם כן הדבר היחיד שהיה מחייב עם שלם לקיים 613 מצוות בתקופה פאגנית הוא אירוע מחונן של התגלות ,אם האירוע לא היה מועבר מדור לדור הם לא היו מקיימים את התורה .ולא יתכן שרק החל מתקופה מסויימת מישהו רגיל ח"ו היה טוען בפניהם בדיעבד שהייתה התגלות בעבר.

ב.אתה אומר "אבל לך תדע מה היה באמת" בכל חיינו אנחנו עושים שיקולים (של סביר ולא סביר) והנחות ע"י חשיבה רציונאלית ולא צריך להיות הבדל גם כאן. אם החשיבה הרציונאלית אומרת שלא יתכן דבר אחר מדוע שנחשוב שאולי בכל זאת זה יתכן ?
האם עלית על מטוס פעם ? יש סיכוי שמנועי המטוס יתקלקלו ,או שתכנס ציפור למנועי המטוס ותשבית אותם,או ששני הטייסים (טייס ראשי וטייס משנה) יפסיקו לתפקד והמטוס יהיה ללא טייס בשליטה וכו' וכו'...
האם עלית פעם על רכב ? הרי בין כמה אחדים לכמה עשרות אנשים נהרגים בשבוע ! ,הסכנה שבנהיגה רבה .
בשני המקרים הנ"ל האדם עושה שכלול של הסכנות ,הסיכויים שהם באמת יקרו ומה התועלת שנוצרת לו משימוש בכלים אלו.
בסופה של מסקנה הוא מחליט כי הסיכוי שיקרה דבר כזה נמוך והתועלת רבה ומאידך הוא משתמש בכלים אלו בצורה חופשית וטבעית ללא דאגות. אבל למה ? הרי יש סיכוי שהמטוס יתרסק והמכונית תמחץ בתאונה ,הוא שם את חייו על הכף משום שהוא עושה שכלול שכלתני של הסיכונים לעומת התועלת ,הוא משער ומסתמך על זה. כאן מדובר במקרים שאינם וודאיים ומתקבלים על הדעת אף יותר ממה שאמרתי לך,הסיכוי לתאונה אינו בלתי אפשרי הסיכוי להתרסקות אינו בלתי אפשרי ,אך במקרה שאני מדבר עליו אין חשיבה הגיונית ולא דחוקה שיכולה להפריח את הנק' האלו . מדוע אינך עושה שיכלול של הדברים כפי שאתה עושה כשאתה עולה על רכב למשל ? .
אם תאמר זה משום שזה יכול לשנות את חיי ואינני יכול להסתמך רק על אלו כביכול ,אז אגיד לך שכשאתה נכנס לרכב את שם חייך על כף המאזניים בלי לחשוב פעמיים ,כאשר ידוע שהסיכוי לתאונה אינו בלתי אפשרי אך נמוך באופן יחסי.
אין הבדל בין הדברים, הטענה לפיה אינך צריך לעשות שכלול של הדברים משום שהם אינם וודאים אינה נכונה ,אנחנו עושים שכלולים שכאלו כל הזמן ובצדק ,הם צודקים תמיד (גם אם אדם נהרג בתאונה הוא עדיין צדק בשכלול שהוא עשה כי הסיכוי לכך היה נמוך) אם לא היינו עושים שכלולים שכאלו לא הינו יכולים לצאת אפילו מהבית (דוגמא קיצונית לאי עשיית שכלול שכלי) שמא יעבור חייל ברחוב ויפלט כדור בדיוק כשנהיה מולו . אם בני האדם לא היו עושים שקלול על סמך הסתברות הם לא היו יכולים לחיות בצורה סבירה ,המקרה שהצגתי אינו שונה והטענה לפיה אין לעשות שכלול כי זה "יכול לשנות לי את החיים" אינה קבילה.

אין הגיון בכך שעם שנמצא בתקופה פגאנית לחלוטין כאשר הפולחן ה"דתי" של העמים מסביבו לא כולל מחוייבות או סט ערכים "ערכי" כלשהו יתחיל לקיים 613 מצוות וערכים גבוהים מאוד ללא אירוע מחונן של התגלות (תאר לעצמך שינסו לשכנע עם פגאני בתקופה הזאת לא לקחת ריבית או לאהוב את בני עמו כפי שהוא אוהב את עצמו,או לאכול רק חיות טהורות שנחשטות בשחיטה כשרה מסויימת,או לשבות מכל מלאכה יום אחד בשבוע ) .

הכוזרייייייי!!!!!!!!shira94
בספר הזה רשום למה הדת היהודית צודקתshira94

ולמה האחרים לא...וזה כ"כ הגיוני ונכון!! זה קצת קשה להבין את הספר לבד.. אנחנו למדנו בבית ספר עם רב..חבל על הזמן!!! אבל הספר מומלץ מאוד!!

למדתם את כל הכוזרי (במלעיל, אגב)?!האדמו"ר מצנעא

איך הצלחתם?! אני יובלות נתקע במאמר א!!!

אזהרה- זה ארוך קצת. בעצם, הרבה. תתמודדו!=]]לולה=]

בס"ד

כולנו מסכימים על זה שיש אולהים, נכון? זה כ"כ ברור, הרי אין מצב בעולם שלא, אני לא אבזבז שורות ומילים על להוכיח את זה שוב כי זה ברור. טוב? טוב. יופי 

(אגב אם זה לא באמת ברור לכולם אז תודיעו, אני עוד פה.. )

הוכחה על דרך החיוב:

ההוכחה הכי טובה שלנו שהאמת היא בצד שלנו זה מעמד הר סיני. ואין שום מצב בעולם לזייף כזה דבר. אין מצב שזה קרה לכ"כ הרבה אנשים, בדיוק אותו הדבר, כולם ראו וכולם מאמינים לזה ועוד מספרים אח"כ לילדים.

אם זה היה שקר זה לא היה מגיע עד אלינו, זה לא היה מועבר מדור לדור, אבא בחייים לא ישקר לבן שלו, מסכימה איתי? אבא שלי לא ישקר לי. וגם אבא שלו לא. וכל האבות. כי הצאצאים שלהם זה הדבר הכי חשוב להם בעולם (אני מקווה..)

אז הנה,אם האבות  לא ישקרו לבנים שלהם, אז איך סיפור כזה עבר במשך כ"כ הרבה דורות? את צריכה לסמוך על ההורים שלך שלא משקרים  לך, והם סומכים על ההורים שלהם, וכו' וכו'. 

מעמד הר סיני קרה לכ" הרבה אנשים! ולכולם בדיוק אותו הדבר! זה לא סיפור שקרה לאדם אחד בודד, אולי לשניים, ואז הם התחילו לספר לשכן, ולחברה, ולדודה.. זה לא איזו רכילות עסיסית שעברה בין כל העם. זה קרה לכולם בדיוק אותו הדבר. מעמד הר סיני קרה הואו נוגע לכולנו עד עצם היום הזה.

והוכחה על דרך השלילה:

כשהכוזרי הולך לפילוסף לברר מה האמת שלו ומהם המעשים שרציים בעיני הבורא (בחלום שלו אמרו לו שהכוונה שלו לעבוד את הברוא רצויה אבל מעשיו- הע"ז שבה הוא ניסה לעבוד את הבורא- אינם רצויים.). הפילוסוף ענה לו שלבורא בכלל לא איכפת מהמשעים , הוא לא מכיר אותך ולא שומע לתפילות שלך, אין לו קשר עם בני האדם והוא גר רחוק רחוק ממנו.

אבל הרי בחלום של המלך אמרו לו שמעשים שלו לא טובים! אז כנראה שכן איכפת למישהו למעלה כן איכפת ממנו וממה שאנחנו עושים,..

אז זה לא פילוסופיה.

הנוצרים מאמינים שה' ברא את העולם ונתן את התורה לבני ישראל, וכבנ"י חטאו, הוא בחר בנוצרים שמאימנים לברית החדשה, והם מאמינים לישו, המישח שלהם, שהוא האל בגוף ששל בנ"א.

נשמע אמין? לא ממש. איך הגיוני שאל יהיה בגוף של בנ"א?! ואם הוא האל, אז איך ייתכן שהוא נהרג?

ובמילים אחרות- הכוזרי הגיע למסקנה שהנצרות זה חירטוט אחד גדול

וזה גם לא נצרות.

המלך המתוסכל הלך לברר אצל המוסלמים. לשאלתו- במה אתם מאמינים הם ענו, שהם מאמינים באל אחד, שאלא כמו הנוצרים- אין לו דמות גוף ואין לו גוף, והוא לא בנ"א, הם מאמינים בקוראן שבו נכתבו כל דברי הקודש ע" הנביא שלהם שהוא האדון של כל הנביאים. ואיזו הוכחה יש להם שהנביא באמת דיבר עם ה'? והם ישר קפצו והראו לו, שהקוראן שבו הם מאמינים מלא בדברים אמיתיים שקרו - יציאת מצרים, מעמד הר סיני, קריעת ים סוף, הכל אמיתי! ואין מישהו שלא מאמין שהדברים האלה הם המצאה... מכאן נובע שהקוראן אמיתי.

אבל רגע, כל הדברים האלה הם דברים שנעשו לעמ"י! אז איך זה מוכיח שמוחמד באמת דיבר עם ה'?

אז זה גם לא האיסלם.

נו, אז מה נשאר לנו?? רק היהדות.

ואל תגידו לי שנשאר לא להאמין בכלום, כי גם אתיאיסט מאמין במשהו, הוא מאמין בזה שאין במי להאמין.

אדם מטבעו חייב להאמין במשהו, ככה זה, ככה אנחנו נוצרנו כמו שאננו צריכים אוויר ומים  ככה גם יש בנו איזה צורך פנימי להאמין במשהו.

גם החילונים הכי גדולים שבחיים לא התפללו ולא היו מודעים בכלל לאלוהים, ברגעים הקשים שלהם הם יתפללו ויתחננו. למי הם מתחננים? אין להם מושג. לכוח הגדול שמנהל את העלם. יש כוח כזה, הם פשוט לא יודעים מי הוא ומה הוא רוצה מהם בדיוק...

קצת דיברתי פה על הרבה מידי נושאים, אבל אני מקווה שהובנתי..

לשאלות בירורים הערות הרות וכל כל כל דבר- תשאירו הודעה באישי. או פה. או איפה שבא לכם. מי שרוצה אפשר גם בפלאפון שלי- אבל בשביל זה תצטרכו קודם להשאיר הדעה באישי

סתם, ברצינות, תשאלו הכלל!!

וכן, לא חייבים רק עם רבנים אולי לפעמים תשובות של מישהו בגילך יעזרו יותר..

אז שיהיה הרבה בהצלחה בדרך אל האמת

ולילה טוב!

תשווי ביננו לבין הגויים-(כאילו שיש בכלל מה להשוות)מיריצ'י =)

איך זה להאמין בפסל שנותן לך הכל,אבל ממש הכל ואת נותנת לו אוכל,אבל הוא ברוב חוצפתו לא אוכל!!

כפויי טובה...

או איך זה להאמין בפסל שלא מדבר,לא מברך אותך,לא כתובים עליו ספרים,לא מוספרים עליו ניסים גלויםם..

ובקיצור-לא עושה כלום...

לנו יש תורה,כתובים בה ניסים ואנו גם חוווים אותם יו-יום ניסים גלויים-ממש מתחת לאף שלנו!!!

מה חסר לך מהקב"ה?

תשמחי בזה שאת יהודה ותתפללי-רק תתפללי!!!

ואל תשכחי!=תפילותיך מתקבלות שם במרומים ואלוקים לא משיב ריקם תפילותיה של בת מלך!!!!=

יש לך כח עצום!!!!

אהה...אני גמורה-זהו!!

---ראש יהודי

<a dir="rtl" href="http://www.purecash.co.il/DistributedClicker.aspx?p=104770x623">דלק חינם לשנה שלמה!</a>

לולה=] ומיריצ'י=)קרבית

מיריצ'י- כאן אני מדברת על הנצרות או האיסלאם, לא על פסל.

כי פסל, כמו שכתבת, זה לא הגיוני..

אבל איפה את רואה הוכחות לכך שהנצרות ו\או האיסלאם לא נכונים?!

לולה- למה הדרך של הנוצרים לא הגיונית?! מה הבעיה שהקב"ה עזב אותנו, ועבר לנצרות(לא שאני מאמינה בזה!ממש לא!סתם לא ברור..)מה הבעיה שהמשיח שלהם היה אל בגוף של בני אדם?!

מה הבעיה שוב באיסלאם?! למה שהיה בעיה בכך, (לפי תענת מוחמד) אללה התגלה אליו בחלום ואמר לו שהוא  'המשיח' שלהם..אולי זה באמת נכון?!

חוצמזה, הנוצרים והמוסלמים חושבים עלינו את אותו הדבר, הם גם חושבים שהדרך שלהם נכונה(!)

כמו שאת נתת לי כאן כל מיני הוכחות לכך שהדרך שלנו נכונה, מין הסתם, שהם יכולים לתת לנו גם הוכחות לכך שהדרך שלהם נכונה..ואז, מי אמר שההוכחות שלהם לא צודקות?!

קרבית-אני מאמינה בקב"ה לכן קל לי לדבר..מיריצ'י =)
וגם כבר מגיל קטן לימדו אותי....מיריצ'י =)

אז אני רגילה לדעת שאנחנו צודקים!!!

וגם...כמה סיפורים יש עלינו?כמה כמה כמהה.?

רק תיספרי (אם אפשר..) וכשתיגמרי תודיעי לי..

ההוכחות שלהם מתבססות על האמת שלנולולה=]

בס"ד

ומתישהו משנות אותה.

הם מתבססים על מעמד הר סיני וגם אנחנו, אבל הם באמצע שינו את המסורות והלכו בדרך אחרת, שלדרך הזאת אין שום הוכחה הגיונית ואמיתית.

יש להם את הבסיס - והוא אותו הבסיס שלנו- שהוא מוכח ונכון.

אבל ההוכוחת שהם נותנים לשינוים שקרו לא מספקות לא הגיונית ולא מתקבלות על הדעת...

|נכנס באמצע|<אריאל>

קודם, אם את רואה את ההוכחות שלנו, ומאמינה באמיתותן- אין לך סיבה בכלל להרהר אחר 'ההוכחות המדומות' של הדתות האחרות. 

זה כמו שאם אני הוכחתי לך ש1+1 שווה 2. ואקדמאי מארה"ב יטען ש1+1 שווה 3 (פעם באמת היה אחד כזה- הכל בערך קורה ככה)  בכלל לא תחשבי על ההוכחה שלו. כאמור, צריך לדעת- איזו הוכחה נשענת על יסודות נכונים, ואילו הוכחות נתפסות ליסודות שקרים שעליהם נבנו מגדלים.

אם תתחילי חקירה עמוקה, עסק מסובך וקשה--בוודאי תביני שליסודות האמונה היהודים יש בסיס טוב, מאשר לנוצרים/למוסלמים- שכל הדת שלהם מבוססת על אמיתות היהדות, וסותרת חלקים ממנה (פראדוקס, כן הרבה שקרים משקרים להם שם- פה יש סיפור יפייפה על בנימין קלוגר, גר צדק- שגדל בלב העולם הנוצרי, חינכו אותו להיות מסיונר- ואחרי חקירה עמוקה- הוא גילה את כל השקרים שסיפרו לו, והתגייר)

תלמדי אמונה, הכוזרי כמו שאומרים ופה ושאר ספרי אמונה... זה בוודאי יעזור. 

באמת קשה לדעתניגון הרועה

אבל ידוע שכאשר אדם הולך באמונה תמימה,

וכל עבודת הקודש שלו היא בשלימות, אפילו

אם זה ע"ז, יכוונו אותו משמיים לדרך הנכונה.

מלך כוזר עשה את עבודת הקדש של הכוזרים

באמונה שלימה שהוא עובד את בוראו,

ומשמיים כוונו אותו ליהדות. כשבא אליו

מלאך ואמר לו, כוונתך רצויה אך מעשך אינו רצוי.

וחוץ מזה אומרים שבדרך שאדם הולך מסייעין בו. אז אם

נעבוד את ה' באמונה,  משמיים יתנו לנו

חיזוקים שאנחנו עושים את הדבר הנכון.

וגם  סתם לחיזוק אם בעבודת ה' אין שאלות ויצר לכפור,

אז איפה הגדלות?

כל הגדלות היא שמתחבטים בזה ובכל זאת ממשיכים להאמין.

בהצלחה

שאלה יפה שמעסיקה רבים310

ובשבילה צריך ללמוד!חיוך

אני חושב שאין פה עניין של צודק או לא צודק (זה הסתכלות פרטנית מידי

ולא משקפת, כמו שנאמר פה לעיל "שכל אדם חושב שהוא צודק").

לכן זאת לא השאלה הצריכה להישאל!

השאלה צריכה להיות יותר כללית.

ועל כן הכוזרי באמת פורש כמה דברים.

חלק מהדרכותיו הוא אומר לנו: להסתכל מה הדת של כל אחד מציעה, מה הייעוד של כל דת בעולם

(הוא מביא את משל מלך הודו מי שמכיר).

יעודי  הדתות האחרות הנם רק לאחר המוות! (ואפשר לראות זאת בנצרות והאיסלם)

ואלו דברים שאי אפשר להוכיחם.

לעומת זאת שהדת היהודית יעודה הוא בעולם הזה 

אמר החבר: לא כן! יעודינו הם כי נדבק "בעניין האלוקי" על ידי הנבואה וכל הקרוב לה...

ולכן לא נאמר בתורה "אם תעשו ככל המצווה הזאת אביאכם אחרי מותכם אל גינות ותענוגים" אלא "והייתם לי עם סגולה" 

אז בא נחשוב לעצמינו באיזה דת נרצה להיות?

בדת שמבטיחה לנו דברים שאי אפשר להוכיחם?

או בדת שמבטיחה לנו קירבת אלוקים בעולם הזה?

אני הייתי הולך על בטוח!חיוך

בדיוק בשביל זה יש את ספר הכוזרי..יויו2

אאל"ט הוא כותב שם בהקדמה,שהספר לא בא לשכנע אנשים להתגייר ולהיות יהודים,אלא כ"הגנה" מפני הדתות השונות,נצרות איסלאם,וכו',מסביר למה כל אחד לא נכון וסותר את עצמו אחרי הכל..

תבדקי אם יש לך איפה ללמוד את זה,אולי לבקש מהמורה..חשוב מאוד!

לא קראתי את התגבות אבל....רבקה...

(בטח כבר כתבו את זה)

האיסלאם והנצרות התחילו מבן אדם אחד, מישו אחד יכול להמציא משהו לבד....

אבל ביהדות מדובר בעם שלם! עם שלם קיבל את התורה ביחד! אי אפשר להכחיש דבר כזה, זאת לא יכולה להיות המצאה שעם שלם החליט להמציא ביחד!

הרבה יותר מעבר לזה,יויו2

אם מסתמכים ומאמינים שדת שאדם המציא,אחרי הכל האדם הוא מוגבל,לעומת האלוקים שהוא אינסופי..

זה נושא ארוך ומורכב,שצריך לשבת ללמוד

מי אמר? רבנו יהודה הלוי, זה מי שאמר!האדמו"ר מצנעא

אחד מעמודי התווך של הספרות המחשבתית-ישראלית של הראשונים בפרט, ושל היהדות בכלל.

"ללמוד כוזרי, שכל עיקרי ויסודי אמונת ישראל תלויים בו."

^ אם הגאון אומר - שאנחנו לא נעשה?...

ומי אמר שהגאון צודק?!קרבית

אני אישית מאמינה שהוא צודק, אבל זה לא מובן מאליו.

אכן, זו עובדה איננה מובנת מאליו בשביל סתם אדם.האדמו"ר מצנעא

אך בשביל אדם מאמין?! ודאי שהיא מובנת מאליה! 

אבל אני יכולה להאמין בישוקרבית

ואז עובדה זו בכלל לא מובנת מאליו.

מי אמר שלישו אין הוכחות לכך שהוא צודק?!

לכי תבדקי אם יש לו הוכחות שהוא צודק...אבגדה

ותקראי את מה שכתבתי(בפעם השניה)...הסברא אומרת שהיהדות היא הצודקת, והיא בלבד!!

(וזה מול האיסלאם, מול הנצרות בכלל אין שאלה-זה לא ייתכן שאלוקים מתעסק עם בחורות, ומוליד ילדים שהם ג"כ אלוקים...שמעת פעם המצאה אידיוטית מזו?)

לא..קרבית

כן, לישו הוכחות לכך שהוא צודק, כמו שלנו יש. השאלה שלי היא מי אמר שההוכחות שלנו צודקות?!אולי באמת ההוכחות שלו צודקות?!

נכון, זה לא הגיוני שאישה תכנס להריון מאלוקים. כמו שזה לא הגיוני שהים נחצה לשניים, ובאמצע היה יבשה..

הכנסי בבקשהשואף לאור

לאותה עבודה זרה אין שום הוכחות לכך שהיא נכונה ,למעשה כשהם מסנים להוכיח את אמיתותם הם מנסים להוכיח את התנ"ך ! מאחר ולספרון שלהם אין נבואות או דברים שניתן לאמת....

ב.האם יש דבר שד' אינו יכול לעשות ? האם הוא אינו יכול לעשות דברים שמעל הטבע ? זהו בדיוק העניין הנסי שבעניין. האם מלחמת ששת הימים כן הגיונית ? (מי שאינו מכיר אותה לפרטיה מוזמן לברר).

ג.הדבר המתועב שהזכרת הינו שונה לחלוטין ,פה מדובר על שיירי אפיון של הלך רוח פגאני ,לפי התורה הדבר הזה לא יתכן ....

ד.אנא קראי את תגובתי,כן ניתן להוכיח.

_אמיר_קרבית

א.אבל גם שאנחנו מוחכים, אנחנו מוחכים את התנ"ך.

ב.נכון, הקב"ה יכול לעשות הכל. לכן זה רק מראה לנו שהוא יכול להכניס אישה להריון.

ג. קראתי את תגובותיך, ואני שוב אומרת, יש גם הוכחות לכך שהנצרות\האיסלאם צודקות.

הודעהשואף לאור

א.בודאי וזאת משום שאנחנו מאמינים רק בתנ"ך ,הם מאמינים בעוד איזה ספרון שבעצם ממסד בצורה מגוחכת את הצורך בעבודה הזרה שלהם.

ב.אני מבקש שלא תכתבי את הדבר המתועב הזה בלשון מפורשת . לא זה לא יתכן כי זה נוגד את עקרונות התורה ,ה' יכול לעשות הכל אך לא יחרוג ממידותיו לדוגמא.

מה שאת מדברת עליו זה באופן מובהק תפיסה פגאנית שנמצאת באותה עבודה זרה.

ג.אין שום הוכחות לכך(ואמיני לי שכשאני אני אומר כך אני אומר זאת בודאות ולא בתורה השערה ,איך אין זה נותן לגיטמציה להתעסק בעבודה זרה או בשקר בשביל לדעת זאת ..),האם קראת את כל תגובתי ?

כל מילה!!אבגדה

התכוונת לומר שה' יכול להכניס אשה להריון?

ה' לא יכול להכניס אשה להריון.

לא, הוא לא מוגבל, אבל יש דברים שהוא לא יכול לעשות.

תסתכלי בניסוח של אמיר-זה לא יתכן -הוא יכול לעשות כל דבר שיתכן, לכן נראה לי שאפשר לומר שה' יכול לעשות כל דבר שאינו קשור אליו, כי הוא כ"כ אמיתי-שאפי' הוא לא יכול לשנות בעצמו משהו...

מה זה יתכן?!קרבית

גם לחצות ים לשנים זה לא יתכן.-ואת זה הקב"ה כן עשה.

זה רק מראה לנו שהקב"ה יכול לעשות דברים שהם  מעל הטבע. להגדרתך.

ואני רק אומרת שאולי זה באמת נכון כל הדת הנוצרית. זה הכל בא מתוך עניין של לקבל תשובות(למה אני מאמינה?הרי אני לא מאמינה לחינם) לא חלילה להגיד שהדת הנוצרים צודקת.

את הטבע אפשר לשנות...אבגדה

תחשבי רגע, מה זה ים?

המון טיפות מים.

ה' יכול להחליט-שעכשיו האוויר יזוז במהירות ועצמה וזווית כזאת שהים יבקע לשנים...למה לא?

לעומת זאת-שה' ילד-זה לא יתכן מצד עצמו-זה לא רק דבר שדורש כוח או יכולת.

זה דורש מציאות של גוף, ואין לו גוף שיאפשר לו ללדת...

ה' הוא מציאות מסוימת, ויש לו שליטה בכל מה שקורה בעולם...

אבל הוא עצמו-הוא לא דבר שניתן לשינוי מכל סוג שהוא-ולידה-היא שינוי ...והיא גם הופכת אותו לחומרי ...

^אתה מדבר על חוק שימור המסה?הרהור

שובשואף לאור

זה לא יתכן כי הקב"ה לא חורג מעקרונותיו ,ולפי התורה המעשה המתועב שהוא למעשה תפיסות פגאניות שנכנסו לעבודה הזה ההיא לא אפשרי.

ה' יכול לעשות הכל אולם הוא לא יחפוץ (בעיתי להשתמש במושגים אנושיים כלפי ה' כמובן אך אין לנו דרך אחרת) לשנות ממידותיו/עקרונותיו וכו'... ולכן המעשה המתועב הזה אינו אפשרי כי הוא נוגד את התורה...

נכון ולא נכון..קרבית

נכון, הקב"ה לא יכניס אישה להריון, כי זה נוגד את עקרונותיו-כמו שאמרת.

אבל זה לא נכון להגיד שהוא לא יכול..

ככה גם יכלנו להגיד על קריעת ים סוף. זה הגיוני שים יחצה לשניים?לא.

כנ"ל לגבי אמו של ישו.

אותו מעשה, כן אפשרי. נכון, הוא נוגד את התורה, לכן הוא לא נעשה, אבל הוא אפשרי בהחלט.

מה שאת אומרת לא מדויקשואף לאור

בשביל להבין זאת צריך להבין את 13 העיקרים של הרמב"ם.. וזה לא המקום כנראה..

הקב"ה יכול גם להמית את עצמו?אבגדה

ח"ו!!

זה לא רק שזה חורג ממדותיו. זה לא אמיתי! מושג המוות לא שייך אצלו. כך גם ילודה...

מה?!קרבית

דבר ראשון מוות ויולדה זה שתי דברים שונים לחלוטין..

דבר שני, ברור שהקב"ה יכול "להמית" את עצמו. אם הוא רק רוצה. כי מה שאתה אומר זה כאילו לקב"ה יש מוגבלויות. הוא לא יכול לעשות כל דבר.-וזה סותר את מה שאנחנו מאמינים בו.

אממאני17

זה כמו לשאול אם ה' יכול לשברוא אבן שהוא לא יכול להרים.

אני לא יודע בדיוק מה צריכה להיות התשובה לשאלה כזאת אבל לדעתי זה פשוט לא במושגים שלנו

סורי אבל..קרבית

לא בדיוק הבנתי את השאלה שלך..ומה הקשר למה שאנחנו מדברים?!

שים לב, אני אומרת שאין דבר שהקב"ה לא יכול לעשות. בין אם זה לחצות ים לשניים או להכניס אישה להריון(-אני לא אומרת שזה נכון.רק לפי דעתי אין לו מוגבלויות)

לכן, לפי מה שהבנתי משאלתך, הקב"ה יכול להרים כל אבן.-לפי דעתי..

אם הקב"ה יכול להרוג את עצמו-הוא יכוללהפוך לתלויאבגדה

בזמן, זה נגד המציאות לחלוטין!

ה' הוא לא תלוי בזמן וזה (כמעט) כל מהותו!! (שימי לב שהשם המפורש-פירושו-היה הווה ויהיה...)

אם הוא יכול למות(ולא משנה ע"י מי)-הוא תלוי בזמן!

כנ"ל ילודה-אם יכול להתבצע שינוי כלשהו באלוקים-הוא תלוי בזמן.

הים באמת תלוי בזמן-ולכן יכולים להתבצע בו שינויים...

לגבי אבן אני חושב כמוך, ואני חושב שפשוט אין אפשרות של אבן שה' לא יכול להרים אותה...וזה כמו לשאול אם ה' יכול לברוא משהו בצורה שהוא (המשהו) יישאר לא קיים...פרדוכס.

נ.ב. אולי באמת יש משהו בדבריו של יאיר1112?

את זה אתם אמורים לדעת, לא אני...

התשובה היותר פשוטה:האדמו"ר מצנעא

אלוקים לא משחק בשטויות שאנחנו חושבים עליהם, וממילא אין לו שום טעם ליצור אבן שהוא לא יוכל להרים (תגידו לי, מה הבעיה שלו לגנוז את כוחו? לימדו אותי את זה בכיתה ג'...).

זו כפירה להגיד שהקב"ה יכול להכניס נשים להיריון...האדמו"ר מצנעא

כי את בעצם מאמינה בהגשמת האלוהות, מה שאסור בתכלית האיסור, וזו אחת מהסיבות למה הנצרות היא קליפת הטומאה הכי גדולה; היא מאמינה בהגשמה באלוהות, רח"ל.

זה חסר משמעות... להגיד שהוא עשה את זה זה מגוחך~מישי~
במחשבה שניה אני מסכימה עם האדמו"ר מצנעא...~מישי~

אבל בכ"מ מצד ההגיון השכלי אי אפשר להאמין בנצרות...

...האדמו"ר מצנעא

באת להאמין, או באת לחפש הוכחות? אם באת להאמין, תלמדי אמונה; תלמדי מהם בכלל עיקרי האמונה. בשביל זה יש את הכוזרי, וחובה על כל ישראל באשר הוא ללמוד כוזרי, שעיקרי ויסודי אמונת ישראל תלויים בו.

זה מחשבה שעוברת בראש של כולנו לדעתי..רוגעלך

אבל יש לי איפשהו עמוק בלב הרגשה מאוד טובה שמה שאנחנו עושים זה הדבר הנכון. אוהבים אותך קרבית!

כנסי קרביתmandms

ווואי אני שיא המבינה אותך וחושבת על זה מלללאאאא אבל ניראה לי שיש לי משו שאולי יכול  לעזור....:

מי שאין לו בסיס למה שהוא אומר צריך להכריח את כולם לחשוב כמוהו ומי שהאמת אצלו לא צריך את זה כי הוא כבר מאמין ויודע שהאמת אצלו...

הנוצרים ימ"ש והמוסלמים גם ימ"ש עשו הכל כדי שאנחנו נלך בדרך שלהם:מסעות צלב,עלילות דם,איומם שמי שלא ימיר את דתו יהרג,השואה ועוד מלא מלא דברים ואת זה הם עשו רק כדי להוכיח שהם צודקים.כי בתת מודע שלהם הם הבינו שהאמת היא אצלנו, בתורה ולכן הם ניטפלו דווקא אלינו.מתי שמעת שעשו שואה למוסלמים או לנוצרים???????? לא שמעת,נכון?!כי אף אחד לא פוחד מהם שהם יוכיחו שהוא לא צודק כי האמת לא אצלם!!!!!!!!!!!!!!נקודה.

וחוץ מיזה הנוצרים כל הזמן מקבלים ממנו סטירות לחי:הם אמרו שרואים ש-ה' עזב אותנו ח"ו כי עובדה שהוא 'זרק' אותנו  מא"י לגלות והחריב לנו את ביהמ"ק(ד"א עכשיו התחיל 9עת הימים...) והי!!!!! בוקר טוב!!! לפני 63 שנים חזרנו לארץ והקמנו לנו מדינה ובעז"ה עוד השנה יבנה ביהמ"ק והי !!!!!באסה לנוצרים -עכשיו לכו תמציאו תירוץ חדש........

שיהיה לך יומושלםםםםם ובאמת ניראלי שאנחנו עוד קטנים מידי בשביל לענות על דבר כזה גדול שגמאני מתלבטת עליו וחושבת עליו מלא פעמים וממש לא בטוחה....אבל משתדלת....ואני כן מאמינה ב-ה' וידעת ששום דת אחרת לא צודקת בכללל!!!!!!!

תקראי את הספר מכתבים לטלי'הפטריק

אני ממש אוהבת את הספר הזה  

הוא מדבר על התכתבות בין בחורה מקיבוץ חילוני לבין הסדרניק בשם דב אינדיג

שמתכתבים עד לנפילתו של דב במלחמת יוה"כ

ושם היא שואלת אותו המון שאלות ביהדות 

והוא עונה לה תשובות ממש יפות 

זה ספר ממש מומלץ ואני חושבת שהוא יכול לענות לך על השאלה

האמת שקראתי אותו..קרבית

לא ענה לי מספיק..

אמונהמאן דהוהא

אני לא חושב שזה עניין של הוכחה  אלא עניין של אמונה :

יג עיקרים לרמב"ם העיקר התשיעי: "אני מאמין באמונה שלמה שזאת התורה לא תהא מוחלפת ולא תהא תורה אחרת מאת הבורא יתברך שמו"

"לא יחליף האל ולא ימיר דתו לעולמים לזולתו" (פיוט יגדל)

ולכן כל הויכוח לא צריך להגיע להוכחות לכאן או לכאן כי כמו שקרבית אמרה יכול להיות שיש הוכחות לטובת הנצרות.

ואם יש זה אומר שהם צודקים? לא! למה? כי אנחנו מאמינים ש"התורה לא תהא מוחלפת"

שימו לב הרמב"ם לא כותב "אני יודע" הוא כותב "אני מאמין" הכל זה ענין של אמונה

לא!!!!אבגדה

לא יכול להיות שיש הוכחות לטובת הנצרות!!

לו היו הוכחות-היא היתה נכונה. אבל אין הוכחות-כי היא לא נכונה.

וברור לי מעל לכל ספק שאין הוכחות-כי אני יודע שהיא לא נכונה...

האמונה שצריך להאמין-צריכה לבוא מתוך הידיעה!!

הלכות יסודי התורה פרק א

א "יסוד היסודות ועמוד החכמות, לידע שיש שם מצוי ראשון. והוא ממציא כל הנמצא; וכל הנמצאים מן שמיים וארץ ומה ביניהם, לא נמצאו אלא מאמיתת הימצאו. [ב] ואם יעלה על הדעת שהוא אינו מצוי, אין דבר אחר יכול להימצאות. [ג] ואם יעלה על הדעת שאין כל הנמצאים מלבדו מצויים, הוא לבדו יהיה מצוי ולא ייבטל הוא לביטולם: שכל הנמצאים צריכין לו; והוא ברוך הוא אינו צריך להם, ולא לאחד מהם."

אז צריך לדעת, או די באמונה ללא ידיעה?

שתי גישותcopy

ע"פ גישתו של ריה"ל טובה אמונה תמימה מאשר זו של מי שיברר בשכלו ["המתפלסף"]

ע"פ גישת הרמב"ם והרס"ג אמונה תמימה היא דבר בסיסי אך טובה ממנה אמונה המבוססת על ידי מחקר שכלי.

לגבי ההוכחות לנצרות - בהחלט אני יכול להביא לך כמה קושיות חזקות במיוחד על היהדות שלא תוכל לענות עליהן, אבל זה לא אומר שאין תשובה.

אז..(מאן דהוהא)קרבית

אתה אומר שאפשר להאמין בישו?!, כי בסה"כ הכל עניין של אמונה.

ואם מישהו רואה לנכון את ההוכחות של ישו, הוא יכול להאמין בו, כי שוב הכל עניין של אמונה..

ממש לא! (קרבית)מאן דהוהא

התכוונתי להגיד בדיוק הפוך!

זה לא משנה אם יש או אין הוכחות לזה שיש"ו צודק כי אנחנו מאמינים שהוא טועה

וגם אם יצליחו (באופן תיאורטי)להוכיח בצורה כאילו הגיונית שהנצרות צודקת

זה לא ישנה אפילו במעט את האמונה שלנו ביהדות

כי  כשאנחנו מאמינים בזה ממש לא משנות לנו ההוכחות לכאן או לכאן

אנחנו צריכים להאמין ביג העיקרים שביניהם העיקר שהזכרתי ושזה לא יהיה תלוי בהוכחות או בויכוחים

כן... אבל...לב אדום.

זה לא נראה לך כבריחה מהמציאות...?

אהבתי את התגובה שלך, אבל עדיין הוכחה מוחצת שאנשים ראו ויכולים לספר...אין!

בשום אמונה ודת אין, דווקא אצל היהודים זה יותר פשוט (עם שלם במעמד הר סיני, לעומת נביא יחיד)

אבל עדיין...אם ניווכח לדעת כי הנצרות צודקת...לא אומר שנעבור לשם...אבל דחילאק...זה לא נראה לך קצת כמו מהלך של פחד...? "גם אם יוכח אחרת...אנחנו יהודים" ממש סליחה אבל זה נראה כאילו מישו פחד שנברח אז הוא סגר איתנו על חוזה...

ישנן הוכחות המוכיחות את קיום מציאות האלוקיםשואף לאור

אמיתות התורה ,ושהאלוקים הוא אלוקי ישראל.

תוכיח ^^brazilao
אתה מוזמן לפנות אלי באופן אישישואף לאור
תציץ קודם בתשובות למטהמה'

של הרב צוקרמן וחברים מקשיבים

אבל..קרבית

זאת הבעיה שלי, אני לא בטוחה שאני מאמינה בו..לכן אני מחפשת הוכחות..כי אני לא מסוגלת להאמין סתם.

אני לא בטוחה שישו טועה..כי את אותו הדבר הנוצרים אומרים עלינו..-שאנחנו טועים.

איך אפשר להאמין(בכללי-יהדות\נצרות\איסלאם)שיש כ"כ הרבה רשע בעולם. כ"כ הרבה רע?!

אנחנו לא רק אומרים שהם טועיםאבגדה

אלא גם מוכיחים ומנמקים.

בבקשה קודם תקראי לעומק את תשובות הרבנים למטהמה'

יש שם תשובות מפורטות וברורות לכל מה שאמרת

ואם זה לא מספיק יש עוד המון המון שכבר נאמר ונכתב

אם באמת רוצים לדעת ,צריך פשוט להתאמץ לפתוח ספרים וללמוד

כבר הכל נדון ע"י גאוני העם מכל הדורות

הכוזרי למשל.

ואם צריך בגישה יותר פשוטה ועכשוית,יש ב"ה אפילו בוידאו -הרב אמנון יצחק,הרב זמיר

והרב פנגר,אם גם מתחשק לצחוק...

זה שאלות פשוטות שיש עליהם תשובות ברורות ועתיקות

סרטים מהידברותמה'
יש כ"כ הרבה רע, אכן...האדמו"ר מצנעא

אחר היה בדיוק כמוך. גם הוא לא הבין איך יכולה להיות יישות שכולה טוב, אם במה שהיא יצרה יש רע.

אב שולח את בנו לטפס על העץ כדי לקיים את מצוות שילוח הקן. גם כיבוד הורים וגם שילוח הקן הן המצוות היחידות שמוזכר שכרן, ושכר שתיהן הוא "למען יאריכון ימיך". הבן מקיים את המצווה, נופל מהעץ ומת. אחר רואה את זה ושואל את עצמו: "איך הוא מת?! ימיו היו אמורים להתארך, וקרה הפוך לחלוטין!"

לשונו הקדושה של רבי חוצפית המתורגמן, אחד מעשרת הרוגי מלכות, היתה זרוקה באשפה. אחר שואל את עצמו: "פה מפיק מרגליות ילחך עפר?!"

אחר פוגש ברע, וכופר. אנשים לא מבינים שמגמת הרע, אף היא לטובה... 

ברור שלא מבינים את זה..קרבית

כי איך אפשר להבין את זה?!

זה פשוט לא הגיוני..

איך רע יכול להיות טוב. איפה אתה רואה משהו טוב בכך שמישהו מת?!

כי ככה ה' רצה.אבגדה

אם ככה ה' רצה-זה לבד הופך את זה לטוב.

וכנראה ה' יודע גם למי מגיע עונש ולמי לא מגיע, ועובד בהתאם...

לפעמים גם לצדיקים מגיע עונש....

ואם הם לא יקבלו אותו-זה לא טוב!! כי זה לא מה שהיה צריך להיות!!

אווך!שונאת את האימרה הזאת..קרבית

"ככה ה' רצה", "חשבונות שמיים". אולי זה נכון, ואולי התשובה הזאת צריכה לספק. אבל היא לא.

איך אפשר להמשיך לחיות, ולהאמין, כשכל תשובה שניה זה 'חשבונות שמיים'.

כשכל דבר שקורה זה 'לטובה'.

משהו שבחיים לא הבנתי, איך לעזעזל יוצא לטובה כשמישהו מת?!

מה טוב בזה שמישהו גונב משהו לאחר?!

איפה אתה רואה נק' טובה בבן אדם שאנס נערה?!

תנו לפחות תשובות, כדי שנוכל להמשיך להאמין בדרך הנכונה.

ושלא כל תשובה תהיה 'חשבונות שמיים'\'הכל לטובה'\'ככה הקב"ה רצה'.

טוב-אין פירושו-נעים, כיף וכדו'אבגדה

טוב-פירושו צדק, אמת.

וה' עושה רק דברים ע"פ האמת והצדק...

אחרי שמאמינים בו-לא קשה להאמין גם בזה.

הרי לכל אחד יש דברים שמגיע לו לקבל עליהם עונשים...

ומצד מידת הדין-אדם שחוטא-צריך להתאפס במקום...אלא מה-ה' מרחם..., זה לא אומר שהוא חייב לרחםפ.

תסביר לי אולי,קרבית

מה צדק\אמת בכך שמישהי נפטרה?!

התשובה זה חשבונות שמיים. אבל בשבילי זאת לא תשובה שמספקת.

הקב"ה חשב שמגיע לה את העונש הזה. למה?! מה היא עשתה רע?! ושוב אין תשובות.אבל למה אין?!כדי שבכוונה לא נאמין. רוב החילונים\הדתלשי"ם הם ככה בגלל שאין תשובות. בגלל שהכל לא נראה הגיוני.

מה היא עשתה רע?אבגדה

אין צדיק בארץ אשר לא יחטא!!!

בטוח היא עשתה פעם משהו רע...

"תנא דבי אליהו: מעשה בתלמיד אחד: ששנה הרבה וקרא הרבה ושימש תלמידי חכמים הרבה ומת בחצי ימיו והיתה אשתו נוטלת תפיליו ומחזרתם בבתי כנסיות ובבתי מדרשות ואמרה להם כתיב בתורה (דברים ל, כ) כי הוא חייך ואורך ימיך בעלי ששנה הרבה וקרא הרבה ושימש תלמידי חכמים הרבה מפני מה מת בחצי ימיו ולא היה אדם מחזירה דבר פעם אחת נתארחתי אצלה והיתה מסיחה כל אותו מאורע ואמרתי לה....(אליהו הנביא דיבר קצת עם האשה ושאל אותה שאלות על בעלה) ואמרתי לה ברוך המקום שהרגו שלא נשא פנים לתורה..."

את יודעת מה החטאים של כל אחד שאת מדברת?

ואפילו אם היה אחד שלא חטא מעולם-ראוי הוא למות על כך שחטא אדם הראשון...כי מצד מידת הדין-אפשר להעניש אדם על חטאי אבותיו....

הדתל"שים לא למדו אמונה, ועקב כך לא מבינים מה קורה.האדמו"ר מצנעא

מי שלומד אמונה יודע. יש קשיים, ודווקא בגללם לומדים אמונה.

אומר חובת התלמידים (ספר חשוב מאוד!), כך: סיבת ההתכפרות של התלמידים הצעירים, היא כי הם 'תופסים גובה'! כל איזה תלמיד כיתה ח' מתחיל ללמוד 'אורות'! למה מי אתה, חתיכת אפס, שתלמד 'אורות'?! כל איזה פרופ' דתי בעאלק מרשה לעצמו לבקר את ר' אברום ואת הרב אליהו! למה מי אתה?!

^סליחה על הבוטות, פשוט אני עצבני...

אם אומרים לך לא לחשב חשבונות שמיים, אל תנסי אפילו להיכנס לזה. לא דרכייך דרכיו ית', ולא מחשבותייך מחשבותיו ית'.

דבר ראשון, הדתל"שים כן למדו אמונה.קרבית

יודעת על אחת כזאת.

דבר שני, אני לומדת אמונה. ועדיין מלא דברים לא נתפסים לי. אז ככה שלימוד אמונה ממש לא מסביר הכל. אני ממש לא בזכות לימוד אמונה מבינה למה יש אלוקים. למה יש את כל הקשיים בעולם. למה הקב"ה לא נותן תשובות. ההפך, בגלל זה השאלות שלי הופכות ליותר גדולות, ויותר מסובכות.

מה הבעיה שתלמיד בכיתה ח' ילמד 'אורות'. אני לא רואה גיל שממנו צריך להתחיל ללמוד. מישהו בכיתה ח' חושב שהוא יכול. חושב שיצא לו מזה משהו. אז למה לחסום לו?!

לגבי פרופסור שמבקר רב. הכל תלוי באיך הוא מבקר. אם זה בתקיפות, בחוסר כבוד. באמת יש עם זה בעיה.                                                                                                                   אבל, אני לא רואה בעיה בכך שהוא לא יסכים איתו. הוא יכול לבקר אותו. אבל בצורה יפה. בצורה מכובדת.

בקשר לחשבונות שמיים. אתה יכול, אתה אל תכנס לזה. אני לא יכולה. לי זה לא מובן מאליו. אתה יכול-אשריך. אני ממש לא, אני חייבת תשובות. חייבת הוחכות.

"אל תנסי אפילו להכנס לזה"- כבר אבוד, נכנסתי. ולא מצליחה לצאת.

מה את לומדת באמונה? מהר"ל, כוזרי, שמונה פרקים?האדמו"ר מצנעא

ראשית, את יודעת מהם 13 עיקרים של התורה הק' לרמב"ם? יש עוד דעות ועוד שיטות לעיקרים, יש ללמוד הכל.

אם את יודעת מהם 13 העיקרים, את אמורה לדעת מהם יסודות האמונה העברית. על כל השאלות שלך (שלא למדת את התשובות) תשאלי רב.

כדי שתהיה לך אמונה שלמה את צריכה לכאורה ללמוד את כל האמונה, שזהו כמובן דבר לא אפשרי, אלא אם במקרה יש לך אח אחות יותר מבוגרים ממך שקוראים להם אהרן ומרים, ולהורים שלך קוראים עמרם ויוכבד. אז איך בכ"ז זוכים לאמונה שלמה? לא מהשכל, מהרגש!

מה הבעיה שתלמיד כיתה ח' 'אורות'?... אולי עקב העובדה שהוא לא יודע שום דבר מהחיים שלו? שילמד משנ"ב, גמרא, מסי"ש, ארחות צדיקים, שערי תשובה, אגרות הראיה, חובת התלמידים וכו'.

שילמד את מה שהוא צריך.

תלמיד צעיר בישיבה תיכונית בא אל רבנו הרצי"ה זצ"ל בבעיה גדולה. "כל החברים שלי לומדים 'אורות', וכבוד הרב אמר לי ללמוד 'אורות התורה'!" שפך את שיחו התלמיד, "'אורות' לא מתאים לך עכשיו!" ענה לו רבנו, "תלמד 'אורות התורה' כמו שאמרתי לך!".

התלמיד היה בבאסה רצינית, מכיוון שכל החברים שלו לומדים ספר ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שהוא לומד וממילא יש להם יותר מושגים ממנו. רבנו הרצי"ה אמר לו: "יודע מה? בוא נקבע חברותא ב'אורות התורה' ביחד!" וכך היה; כל שבוע הם למדו ביחד 'אורת התורה', והילד יצא מהדכדוך...

אותו פרופ' ממש לא דיבר בכבוד... וגם אם כן, מי הוא שיבקר גדולי עולם שתורתו בטלה באלף ליד תורתם? הוא יכול לחשוב אחרת, אם זה עניין אידאולוגי, אבל לא לבקר את הגדוילים הנ"ל, ועוד במאמר כלפי כל הציבור! שלא נדבר על זה שזה היה בכלל עניין הלכתי... הוא פרופ' חשוב שמייצג את ב"א, אני לא יודע איך להסתכל על האוניברסיטה הזו כעת, לאחר שקראתי את מה שהוא אמר...

זו התשובה, את קטנה מדי כדי לחשב חשבונות שמיים. 

עזוב, אני לא מסכימה איתך..קרביתאחרונה

אם אתה רוצה, אז באישי.

גילוי הופעת ד' בעולם הספציפית הזו נדמית לך כרע...האדמו"ר מצנעא

היא נדמית, כי בסיומה הכל מודים שהיא טובה! איך הם יודעים את זה? כי הם מבינים שכל דעביד רחמנא לטב עביד!

אבגדה והאדמו"ר מצנעאקרבית

אבגדה: ברור שהיא חטאה מתישהו. אין מישהו שלא. אבל,עונש כ"כ נורא. למה?!ובגיל כ"כ צעיר?!

מה זה אשמתו של אדם שאבותיו חטאו?! למה הוא צריך להענש על כך?!

יש בזה קצת לא 'פייר'.וקצת לא מן ההיגיון. כי לכל בן אדם יש אפשרות להתחיל מחדש. לשנות את דרך אבותיו.

אם מישהו התחנך בדרך שנוגדת את התורה. ורוצה לחזור לדרך הנכונה. הוא כאילו לא יכול. או שזה לא משתלם לו. כי יכול לבוא עליו מלא עונישם בגלל דרך הוריו.

האדמו"ר מצנעא: מי בדיוק מודע שזה לטובה?! ואיפה?! ואיך?!ולמה?!

אענה רק על ההערה שנתת לי...האדמו"ר מצנעא

לא בחש"ו למיניהם עסקינן.

בואו ננסה לחשוב על זה אחרת...בצק'ה

כשאנו מדברים על דת, אני מניח שזה לא רק מי צודק בשאלה: למי אלוהים נתן הוראות מהשמים, כאילו הוא לא נמצא בעולם שלנו.. שזה גם סוג של הגשמה.

אנו מדברים על דת בתור דבר שפועל במציאות שלנו שהופך את המציאות על כל המדרגות שלה ומביוחד את האדם והציבור להיות יותר שלמים, יותר טובים, יותר אמתיים, מה שאנו קוראים יותר קרוב לקב"ה..

זה דבר דינמי.

אז אם זה הנושא אנו יכולים לבחון את המציאות שלפנינו איזה דת פועלת יותר טוב במציאות יותר אמת, יותר צדק.

יותר מזה: איזה דת הופכת את מאמינה להיות אנשים יותר שלמים יותר צודקים יותר כוללים במחשבתם אידאלים ורעיונות של תיקון עולם..

מקווה שעזרתי.

כשרות המזוןyair1112

הרמבם שלח תשובה בעניניי דעות.

שלחו לו שיש להם ספקות בעיניני אמונה.

תשובתו היתה : לבדוק את סכין השחיטה של השוחטים.

בתורה כתוב ונטמאתם בם  והדרש הוא שנטמטם בם שאוכל שאינו כשר מטמטם את הלב.

העצה להתחיל לאכול מהדרין בלבד.

ידוע שחוזרים בתשובה כשמכשירים אתהמטבח חל זינוק גדול בתהליך חזרתם בתשובה

בהצלחה

תשובות מהרב ש.יוסף וייצןמה'

שאלה:
איך אנו, היהודים, יכולים לדעת בוודאות שהדת שלנו היא האמת האמיתית, שהרי כל העמים חושבים שהדת שלהם היא האמיתית?

תשובה:
אני מביא לך תשובה ארוכה שנערכה מתוך תשובה של הרב יוסף ויצן.

יש את הרובד הפשוט שמשמש כבסיס לכל האמונה שלנו והוא מסורת אבות. בצורה שטחית ניתן לראות כיוון זה בדברי ריה"ל בספרו הכוזרי. אלא שאם כן יש לשאול, במה שונה האמונה היהודית מהאמונה הנוצרית והמוסלמית?

על כך ענה ריה"ל: שהמסורת הנוצרית והמוסלמית מתחילה מסיפור של אדם אחד. אדם אחד בא וסיפר סיפור. במקרה זה יתכן שאדם עם הכריזמה שלו ועם צרכים נפשיים שהוא זיהה בסביבתו, מצליח לחדור אל הלבבות. הרי היו תקופות שגם רעיונות של עבודה זרה היו נחלת אנשים רבים. הצרכים הנפשיים והדמיונות יכולות לגרום לטעויות רבות.

אולם המסורת היהודית אינה נשענת על סיפור של אדם יחיד שבא ומספר את סיפורו האישי וכובש את הלבבות. כאן מדובר על עם שלם, קבוצת אנשים גדולה, שקורה לה סיפור שמתרחש במשך שנים רבות. קבוצה שלמה של אנשים שיורדת למצרים, יוצאת משם על ידי ניסים ונפלאות, מתקיימת במדבר במשך תקופה של מספר שנים ומגיעה לארץ מיועדת. כאן, טוען הכוזרי, לא מדובר על ארוע חד פעמי המתרחש אצל אדם אחד אלא על רצף מאורעות שיכולות להיות מוסברות רק מתוך הנחת יסוד שיש השגחה מיוחדת לעם זה. עד כאן הדברים המפורסמים של ריה"ל.

אנו נוסיף רעיון באותו כיוון חשיבה של ריה"ל. לא מדובר רק על מאות השנים שהיו מימי האבות עד לביאה לארץ, עתה אנו עומדים לאחר שלשת אלפים שנים ויש לנו מבט ארוך טווח הרבה מעבר למה שהיה בכל הדורות שלפנינו. אם אנו מסתכלים על כל ההיסטוריה של העם היהודי אי אפשר להתעלם מכך שחיי העם היהודי יוצרים חידה גדולה לכל מי שמנסה להתמודד עם סוד קיומם של ישראל. עד כמה שידוע לי אין סיפור דומה לסיפור של עם ישראל בו עם עוזב את מולדתו למשך אלפי שנים ובוספו של דבר חוזר לאחר אלפיים שנה.

פעם ראיתי ספר יפה שעושה השוואה בין מה כתוב בתורה ובנביאים לבין מה שהתרחש במציאות בפועל בהיסטוריה. הוא מוצא דברים מדהימים. יש התאמה מופלאה בין מה שנאמר בתורה ובנביאים לבין מה שהתרחש בפועל. התאור של הגלות והגאולה של עם ישראל כסיפורים שמתאמתים אל מול עינינו אינם מזקיקים אותנו להתבסס על העבר הרחוק אלא על המאורעות שסובבים אותנו יום יום.

אם כן ניתן לומר, שדרך אחת מאד מרכזית בביסוס האמונה היא בפענוח ההסטוריה וראיית ההשגחה האלוקית ברצף של אלפי שנים. זה מצורף למה שכתבנו על מסורת אבות. זוהי הוראת הפסוק בתורה "זכור ימות עולם בינו שנות דור ודור שאל אביך ויגדך זקנך ויאמרו לך".

תרבות הספק מול תרבות הודאי: כשאנו מדברים על אמונה, נראה במבט ראשון שיש אנשים שאינם מאמינים וכל מה שהם עושים הוא על פי השכל והתבונה. אלו אנשים שהדברים האוביקטיבים הם המנחים אותם כיצד לפעול. ואילו אנשי האמונה הינם אנשים שפועלים לפי תחושת בטן, לפי ההרגשה האישית סובקיטיבית שלהם. תפיסה זו יסודה היא מן הנצרות. הנצרות הגדירה את האמונה כדבר בלתי שכלי וזה גרם לכפירה גדולה. היהדות חלקה על הגדרה זו כפי נסביר בהמשך.

ראשית, היום גם האנשים המשכילים הגיעו לתובנות שמכוח השכל אי אפשר להגיע לודאות בחיים. ההתפתחות המדעית במאה שנה האחרונות גרמה לכך שבכל מספר שנים יש גילוי חדש שמשנה את המבט על מה שהמדע חושב. כיצד התפתח המדע? המדע מתבונן על תופעות ומנסה לפרש אותם. הכללים המדעיים נקבעים מכוח התבוננויות רבות ומכוח חיפוש עיקרון שיסביר כמה שיותר תופעות. ככל שהמדע מתפתח כך יש לו יכולת לראות יותר תופעות. ככל שיש יותר מידע כך הביסוס של המדע הולך ורב. אולם, דווקא ריבוי המידע גורם להתפוצצות מידע. היכולות כל כך ענקיות אולם אנו רואים שגם התופעות הם ללא גבול. יש אין סוף מקומות שעדיין לא נחשפנו אליהם. כל בר דעת מבין שאין סיכוי שהמדע יצליח לעמוד על כל התופעות שיש בעולם. אם כן, המדע הוא תמיד בבחינת "לעת עתה זו המחשבה" אולם יתכן שמחר ימצאו עוד תופעות שיחייבו שינוי התזה המדעית. עכשיו ניתן לבסס מבחינה מדעית את המשפט "תכלית הידיעה שאדם יודע שהוא לא יודע".

אם הדברים אמורים ביחס למדעי הטבע, ביחס להבנת האדם הדברים בולטים הרבה יותר. כל המחקר של האדם, נפשו, כוחותיו ותגובותיו הינו מחקר שאין עליו יותר ממאות שנים. הפסיכולוגיה היא מדע חדש. ההנחות הפסיכולוגיות הינם בחלקם הגדול השערות. ואם אנו מדברים על השאלה החשובה ביותר: לשם מה נברא האדם? מה תכלית הבריאה כולה ובמיוחד בריאתו של האדם? כאן המדע בכלל נמצא במצב של חוסר ידיעה.

המצב הזה הביא את העולם המודרני לשיטה אכסנצאלסטית אשר עמדתה היא שאין יכולת לקבוע מה מהות האדם ולשם מה הוא קיים. כל אדם יש לו צרכים קיומיים ומכוחם הוא יכול לבחור את דרכו בחיים. זהו הבסיס לתרבות המערבית שהיא תרבות המבוססת על תרבות הספק. אין שום דבר ודאי בעולם, הכל מסופק, על הכל אפשר לשאול, אין מישהו שיכול לך מה לעשות, אין מישהו שווה יותר או שווה פחות, אין בהירות לאיפה האנושות צריכה לצעוד. חיים את היום יום. התרבות הזו הביאה את האנושות למצב עמוק של יאוש וחוסר ערך ותקווה בדבר גדול שעומד להיות. המקסימום שהאנושות יכולה לחשוב זה שיהיה לנו כיף ונעים בעולם הזה.

מול זה היהדות מעמידה את האמונה. האמונה היא העמדה שאומרת שחייב להיות מצב שבו האדם יהיה ודאי בחייו. היהדות טוענת שנכון שהשכל מוגבל ואין לו יכולת להגיע לודאות בנוגע לשאלות המהותיות של החיים אולם יש בכל אדם כוח אחר שנקרא בפינו כוח האמונה. מהו אותו כוח שאנו קוראים לו כוח אמונה?

כוח האמונה הינו כוח פנימי הצפון באדם בלידתו. כוח זה הוא היכולת להכיר ממקור עצמי פנימי יותר את הדברים שהם המהות של החיים. ככל שמדובר על דבר שהוא מהותי לאדם כך יהיה שייך בו יותר כוח האמונה. למשל הודאות של האדם בכך שאביו הוא באמת אביו האמיתי נוגע לכוח האמונה. האם מישהו לא ודאי בכך שאביו הוא האבא שלו. מי שלא מאמין בכך נראה כאחד שלא משתמש בכוח גדול שנמצא בתוכנו. יש לנו ודאות שאנו נדע לזהות מבפנים האם אבא שלנו הוא באמת האבא שלנו או שזה רק האבא המאומץ. יש סיפורים רבים שמבוססים על עלילה המתארת כיצד אדם גילה מי באמת אבא שלו או לחילופין כיצד אדם הצליח לחשוף את מצג השווא שניסו להעמיד בפניו על מי שאינו אביו שאכן הוא אביו. מהו אותו כוח שמאפשר לאדם להיות ודאי בכך שאביו הוא אביו? זהו אותו כוח פנימי שצפון בתוכנו והוא המצפון הפנימי שלנו, הוא נותן לנו את הכלים לזהות מה הוא שלנו ומה הוא זיוף
.
נכון שהדוגמא של אבא אינה דוגמא מוחלטת משום שבאמת השאלה האם פלוני הוא אבא שלך או שאינו אבא ביולוגי אלא רק אבא מאמץ היא שאלה שנוגעת לנו בחיים אולם אינה קריטית ברמה שאף פעם לא יהיה בלבול במידע זה.

דוגמא נוספת היא השאלה: האם אדם מאמין שהוא חיי במקום שיש שם קרקע יציבה שהוא דורך עליה. מה נותן לכל אדם, גם אם הוא לא חכם, את הביטחון לדרוך על האדמה ולא לחשוש שהאדמה תבקע באותו רגע. ניתן לומר שזה קשור לשכל ולמדע. אולם יתכן שגם זה קשור לכוח האמונה. האדם מקבל מציאויות כמציאות ולא על כל דבר הוא שואל ומפקפק אולי לא. כל אדם חיי תוך כדי אמונות רבות.

ניקח למשל דוגמא אחרת שבא ודאי ששייך בצורה מוחלטת כוח האמונה, האדם מאמין שהוא חי. מנין האדם ודאי שהוא חי. אולי הוא רק מדמיין, אולי עובדים עליו ובאמת הוא לא חיי. יש כמה דרכים מדעיות גם להוכיח לאדם שהוא לא חי. אולם מעבר לכל ההוכחות האדם קשור לעצמו ויש לאדם כוח עצמי פנימי שאומר לו אני חי. מי שאינו מאמין בוודאות החיים שלו, אנו נאמר שהוא חולה נפש. רק מחלה יכולה להביא את האדם לדמיונות שמא הוא לא חי.

כאן אנו מגיעים לאמונה בבורא עולם. האמונה לפי דעתנו היא ודאי כוח שנוגע לאמונה בבורא עולם. כמו שאנו מאמינים בחיים שלנו ואנו ודאים בהם. עוד יותר אנו ודאיים בכך שיש מקור לחיים אלו. אנו ודאיים שיש משהו עוד לפני החיים שאנו מרגישים באופן אישי, יש חיים כלליים יותר שהם המקור לחיים שלנו. אנו מאמינים בצורה ודאית שיש מקור לחיים. האמונה הזאת היא יותר גדולה וחזקה מהאמונה בכך שאנו חיים. זו האמונה בבורא עולם בכך שיש מקור אחד לכל המציאות כולה והמקור הזה הינו הבורא. מנין הודאות הזו? מכוח האמונה מכוח הכוח המופלא שאנו משתמשים בו בהרבה נושאים אחרים כוח שנטע בנו הקב"ה ככלי שבו אנו מזהים מה שלנו מה אמיתי ומה מזויף ולא אמיתי. מה עצמי בחיים ומה זה ערימה מוחצנת שאין בה דבר עצמי.

שאלו את הרב צבי יהודה כיצד מגיעים לאמונה? וענה על כך: לאמונה מגיעים על ידי לימוד אמונה. האמונה היא שפה פנימית שנלמדת בשפתה היא. כמו שעברית לומדים בעברית אמונה נרכשת על ידי כוח האמונה.

תשובה מהרב רואי מרגליתמה'

שאלה:
אני ילדה דתיה ואני לא ממש מבינה את הקטע של ה’. מאיפה לנו שבאמת קיים מישהו כזה ואיך אנחנו יודעים שזה נכון? יכול ליהות שזה סתם סיפור. גם הנצרות הוכיחה דברים אז למה לא להאמין בזה? גם להם יש הוכחות!

תשובה:
ספר הכוזרי מלא בהוכחות של החבר למלך כוזר בנושא האמונה. העיקרון הוא שאמונה היא לא דבר שמוכיחים אותו כמו נוסחה במתמטיקה. זה לא יעזור (כמו שאת כתבת שיש המון הוכחות לאמונה ובכל זאת אף כופר לא נעשה מאמין בעיקבות ההוכחות הללו...). האמונה היא צורת חיים, דרך להביע את הקשר שלנו לרבש"ע. לכן ישנן תרי"ג (613) מצוות שזה בדיוק כמו תרי"ג איברים. כמו שהחיים שלנו הם לא משהו שצריך להוכיח אותו למישהו ובכל זאת ברור לנו שאנו חיים ומביעים את עצמינו דרך האיברים והגוף, כך המצוות מביעות את העולם הרוחני שלנו ודרכן אנו מבטאים את שפת הנשמה.

הכוזרי גם כותב שכל הגילויים של הדתות האחרות (נצרות ואיסלם) היו גילויים של אנשים פרטיים שאח"כ הלכו ושיכנעו את הציבור באמיתותן (ויכול בהחלט להיות שגם שיקרו להם...), משא"כ בדת היהודית בה הגילוי הרוחני של הבורא במעמד הר סיני היה לפני מאות אלפי בני אדם שנאמר להם "אתם ראיתם כי מן השמים דיברתי עימכם". אי אפשר להונות מליוני אנשים ולומר להם "אתם ראיתם" כשהם לא ראו כלום וציבור לא יכול לשקר לדורות הבאים שאחריו (נסי לדמיין בעיני רוחך שמישהו ינסה לשכנע את עם ישראל לשקר לדור הבא ולומר לו שבית-המקדש היה בנוי עד לפני עשרים שנה...).

ציבור מעביר הלאה רק אמת ודור שלם שהלך במדבר, אכל לחם מן השמיים (המן) וראה עמודי אש וענן וניסים גלויים לא יכול לשקר לבניו. זו הסיבה שהיהדות שרדה אלפי שנים בגזירות שמד רוחניות נוראיות ולא נשברה (מה שאף עם לא עבר).

הרב רואי מרגלית

שו"ת מאתר הידברותמה'
שלום וברכה,

יש סיבה שסיפורו של ישו לא אמין:
1) הוא לא נכתב על ידי ישו, אלא על ידי ארבעה תלמידים אנונימיים שחיו קרוב למאה שנים אחרי מותו.
2) הסיפור הזה לא הועבר לעם שלם... אלא התקבל רק בתקופות מאוחרות יותר בידי הרומאים.
3) הסיפור הזה מסופר על נס שנעשה בפני העם היהודי - אך העדים המקוריים (העם היהודי) כופר בישו וסיפוריו...

המשך..מה'

הפרכה פשוטה ומוחלטת נגד הנצרות והאמונה בישו

תורת ישראל ניתנה בפני כל עם ישראל, בידיעתם ובהסכמתם, במעמד לאומי של התגלות אלוקית למיליונים. כך כרת הבורא ברית נצחית עם בני ישראל, לכל הדורות כולם. את התורה כתב משה גדול הנביאים מילה במילה מפי הא-לוהים, ומסר את התורה לעם ישראל לפני פטירתו. כל העם היה עד למאורעות וקיבל את התורה והמצוות לזכר המאורעות והברית שכרת ה' עם עמו הנבחר. מאז ועד היום הזה שומרים בני ישראל על התורה שניתנה בהר סיני, מקיימים את הברית מזה אלפי שנים, ומעבירים את התורה מדור לדור בנאמנות.

הנוצרים לעומת זאת מאמינים שא-לוהים חזר בו מהברית שהוא כרת עם בני ישראל במעמד הר-סיני, ומאז יצר "ברית חדשה" לכל האומות, התלויה באמונה באדם אחד הנקרא "ישוע". ברם, הנוצרים בעצמם מודים שלא היו עדים למסירת ה"ברית החדשה" מא-לוהים, הם מודים שא-לוהים לא נגלה שוב למיליוני אנשים כמו במעמד הר-סיני, הם מודים שא-לוהים לא הופיע שנית בפני עם ישראל כדי לבטל את הברית הראשונה, והם מודים שא-לוהים לא הופיע שוב לפני מיליונים כדי לכרות ברית חדשה עם אומות העולם.

כך למעשה, הנוצרים מפריכים את האמונה שלהם. במאמר זה נסביר כיצד.

* * *

חתם חוזה בעצמו עם מיליוני עדים, ומבטל את החוזה בלי להופיע?

נניח שמישהו חתם חוזה עם שני עדים, וכעת ברצונו לשנות או לבטל את החוזה. האם יתכן שהוא יעשה זאת ללא עדים? האם יתכן שהוא אפילו לא יופיע כדי להודיע זאת לצד השני בחוזה?
מובן שלא. בעל החוזה צריך לבוא בכבודו ובעצמו כדי לבטל את החוזה, עם שני עדים כמו בפעם הראשונה, ולהודיע זאת רשמית לצד השני.

כידוע, הבורא מסר תורה לעם ישראל בפני יותר משלושה מיליון עדים במעמד הר-סיני. הוא נגלה לכל בני ישראל במעמד לאומי, וכך הוא כרת עם בני ישראל ברית עולם, שלפי התורה - היא נצחית ולא תשתנה לעולם.
כעת נניח לרגע, לפי הפרשנות הנוצרית, שא-לוהים הוא בן אדם, הוא מסוגל לשנות את דעתו, הוא לא יודע את העתיד, והוא מבטיח הבטחות שהוא לא מתכוון לקיים (זאת בניגוד לאמור בספר שמואל: "נצח ישראל לא ישקר ולא ינחם, כי לא אדם הוא להנחם"). אך נניח זאת לרגע. נניח שהבורא החליט לבטל את החוזה עם בני ישראל. אז מה הדבר הראשון שעליו לעשות?

הבורא כמובן היה צריך לפנות למיליוני העדים המקוריים, כלומר אל כל בני ישראל, ולהודיע להם מפורשות על ביטול החוזה וחובת קיום המצוות. מובן שאם הבורא החליט לבטל את הברית הישנה, היה עליו להופיע שוב בפני שלושה מיליון עדים לפחות, כדי שהוא יוכל לבטל את הברית הראשונה.
אם הבורא פנה בפעם הראשונה לעם שלם, כדי לכרות ברית, מובן שעליו לפנות שוב אל כל העם כדי לבטל את הברית. לא יתכן שצד אחד בחוזה ימשיך לקיים את ה"עסקה", בזמן שהצד השני אפילו לא מודיע על ביטול ה"עסקה".
ואכן, עד עצם היום הזה היהודים מקיימים את התורה שהם קיבלו בהר סיני, וממשיכים לשמור שבת, נידה, פסח וכו'. זאת מכיוון שהבורא כרת עם בני ישראל ברית נצחית בהר-סיני, אך הוא מעולם לא פנה שוב לבני ישראל בדרישה לשנות או לבטל את הברית, כדי ליצור ברית חדשה.

מובן מאליו, שאם החליט הבורא לוותר על בני ישראל, היה עליו להכחיד את זרע ישראל ולא להותיר את "עם ישראל" הממשיך לקיים את "תורת ישראל". כי הרי כל עוד מקיימים את הברית הישנה, זאת אומרת שלא נכרתה שום ברית חדשה.
והרי א-לוהים עצמו מבטיח בתורה שעם ישראל ישרוד רק בזכות שמירת התורה והמצוות (הברית "הישנה"), ואם חלילה יפסיקו בני ישראל לקיים את המצוות - לא ישאר מישראל זכר! זאת הבטחה מפורשת בתורה, המוכיחה שכל עוד עם ישראל חי וקיים, הנבואה עדיין קיימת, והברית לא השתנתה.

* * *

האם יתכן להחתים חוזה עם אדם בלי ידיעתו?

מובן שלא ניתן לחתום חוזה עם מישהו, נגד הסכמתו, בלי נוכחותו, בלי עדים ובלא ידיעתו.
כדי לחתום חוזה צריך שני צדדים. על בעל החוזה להופיע בכבודו ובעצמו בפני הצד השני, בליווי עדים, ובידיעתו המלאה של הצד השני. רק כך אפשר לחתום חוזה, ורק כך כורתים "ברית".

ואכן, כך היה במעמד הר-סיני. א-לוהים בכבודו ובעצמו נגלה לעם ישראל, במראה נבואי, וכרת עימם חוזה המחייב את שמירת התורה והמצוות לדורי דורות. עם ישראל חזה במו עיניו בהתגלות האלוקית וקרא בכל גדול: "נעשה ונשמע!"
א-לוהים לא נגלה רק למשה, אלא נגלה בפני כל עם ישראל, בפני מיליוני עדים, וכך נוצר החוזה הנצחי בין עם ישראל לבורא עולם.

כעת נניח, מבחינה דמיונית לגמרי, שהבורא החליט ליצור ברית חדשה עם כל אנשי העולם. חישבו לרגע, האם יתכן שהבורא יעשה זאת בלי להתגלות בפניהם, בלי עדים, וללא ידיעתם?

מובן שזה בלתי אפשרי. התורה בעצמה מוכיחה זאת. אם הבורא התגלה בפני כל בני ישראל כדי לכרות את הברית "הישנה" לדורות, היה עליו להתגלות במעמד לאומי חדש בפני כל המיליונים מהם הוא דורש קיום ברית חדשה.
אם הבורא רצה ליצור ברית חדשה עבור כל העולם, היה עליו לפנות לא לשלושה מיליון עדים, כי אם למיליארדי עדים.

הנוצרים בחרו לעצמם אמונה דמיונית, חסרת הגיון, הסותרת את עצמה.
1) הנוצרים מאמינים שא-לוהים כרת עם בני ישראל ברית המחייבת אותם לקיים את התורה "לדורותם ברית עולם ביני ובין בני ישראל אות היא לעולם". עם זאת, הנוצרים מאמינים שא-לוהים ויתר על הברית המיוחדת שהוא עצמו כרת בפני כל עם ישראל, וחזר בו מהברית הראשונה. בכך מורידים הנוצרים את א-לוהים לדרגת אדם, המסוגל לשנות את דעתו, שאינו "קורא הדורות מראש".
2) הנוצרים מאמינים שא-לוהים נגלה ליותר משלושה מיליון יהודים במעמד הר-סיני (לכל עם ישראל ללא יוצא מן הכלל), וכרת בפני מיליוני העדים "ברית עולם" בידיעתם ובהסכמתם. עם זאת, הנוצרים מאמינים שא-לוהים חזר בו מברית זו, ללא שהודיע בהתגלות נוספת למיליוני עדים על ביטול הברית עם ישראל.
3) הנוצרים מאמינים שא-לוהים נגלה לכל בני ישראל, וכרת עם מיליוני העדים "ברית עולם" בידיעתם ובהסכמתם (וזה היה רק עם אומה אחת!). עם זאת, הנוצרים מאמינים שא-לוהים החליט לכרות לפתע ברית עולמית עם מיליארדי אנשים, ללא עדים, ללא ידיעתם ובלא הסכמתם.
4) הנוצרים מאמינים שא-לוהים ביטל את החוזה עם בני ישראל ללא הודעה מפורשת מפיו, וזאת כאשר בני ישראל בכלל לא מודעים לכך וממשיכים לקיים את הברית אלפי שנים עד עצם היום הזה. זאת כאשר נאמר בתורה במפורש שקיומו של עם ישראל תלוי בשמירת המצוות, ואם יחדול עם ישראל לשמור את הברית לגמרי - שם ישראל יכחד, ולא יהיה עוד "עם ישראל".

נוצרים למעשה מאמינים שהבורא חתם חוזה בכבודו ובעצמו עם מיליוני עדים, אך ביטל את החוזה בסתר וללא עדים.
הנוצרים מאמינים שהבורא בכבודו ובעצמו חתם חוזה עם מיליוני עדים בידיעתם המלאה, וזאת עבור עם אחד קטן. ומנגד זאת הנוצרים מאמינים שא-לוהים כרת ברית עולמית עבור כל העמים, ללא עדים, ללא ידיעתם וללא הסכמתם...

זו ההפרכה החזקה ביותר שאני מכיר לנצרות, האמונה ב"ישוע", והברית החדשה.

אין ברית חדשה, כי אין עדים ובעל החוזה מעולם לא הופיע. זאת צריך להבין כל אדם שפוי. נוסף על כל זאת - בעל החוזה הוא לא אדם, הוא לא מפר הבטחות, הוא לא משנה את דעתו, הוא צופה את העתיד, הוא הבטיח לשמור על עם ישראל לנצח, הוא בחר בעם ישראל מכל העמים, והוא חייב את עם ישראל בקיום ברית התורה והמצוות לעולם ועד.
ובאמת, כל מי שעיניו בראשו רואה כיצד ה' לא נטש את עמו ישראל אפילו לרגע אחד, ושומר עליהם מזה אלפי שנים, כאשר תרבויות עצומות כמו יוון, רומא, פרס ובבל נכחדו כליל. והנה חזר עם ישראל לארץ, כפי שמובטח בתורה, לקראת הגאולה השלמה של עם ישראל באחרית הימים. אנו רואים שהבורא לא שינה את הבטחתו, ועם ישראל עדיין חייב בשמירת הברית לקיים את התורה והמצוות בלא שינוי.

בברכה,
דניאל בלס.

עוד מהרב בלסמה'

1) האדם הינו יצור השואף למשמעות ולקיום תכלית. מה שמצריך תכלית שכזו עבורו.
2) האדם הוא היצור היחידי המסוגל להבחין במציאות הבורא ולנסות להבין את רצונו. מה שמראה כי הבורא תכנן את האדם באופן כזה בו יכיר בו וידע את רצונו.
3) האדם מטבעו שואף לדת ולדעת את רצון בוראו. לא קיימת תרבות בעולם שלא פיתחה דת. מה שמוכיח שהבורא טבע באדם רגש טבעי לדת, שיוביל אותו לקיים את רצונו.
4) לבני-האדם כמיהה עמוקה לחיים שלאחר המוות. מה שמראה כי הבורא תכנן את האדם באופן כזה שיקיים את רצונו כדי לשוב אליו.
5) מובן לנו שחכם תמיד יוצר יצירות עבור מטרה כלשהי. האדם הוא היצירה המופלאה ביקום, מה שמחייב משמעות לקיומו.
6) לאדם בחירה חופשית בין טוב לרע, מה שמוכיח שהבורא הציב אותו בנסיון בעולם הזה לקיים את הטוב ולהתרחק מן הרע - מה שמחייב תורה.
7) בשונה מבעלי החיים, לאדם אין אינסטינקטים המראים לו מהו הטוב ומהו הרע - מה שמצריך את הבורא להורות לאדם כיצד לנהוג, כי האדם לבדו אינו יכול להחליט מהו טוב במקרים רבים ומסועפים.
8) לאדם ישנן שאלות רבות על מהות קיומו והחיים עצמם. מה שמצריך תורה מפורטת מבוראו.

מכיוון שהבורא ברא את האדם, מוכרח שהוא הציב עבורו משמעות, אשר צריכה להנתן בצורה מפורשת בדת כלשהי שיוכלו לעקוב אחריה, לדעת את משמעות החיים והמוות ולהתקרב לבורא ולקיים את רצונו. הבה נבחן את דתות העולם כדי לבדוק האם יש דת שכזו בנמצא.

* * *

הצעד הרביעי: להכיר בעובדות המעשיות

כאשר הגענו למסקנה שיש בורא לעולם, הסבירות למציאת האמת פשוטה מאין כמוה - כי היא ניצבת על סך של 100 אחוז הגיון.

99.999 אחוז מן הדתות בעולם מציבות בראשם אלים, שדים ואלילים בעלי גוף, יצרים ומחלוקות שיצרו ומנהלים את העולם. מכיוון שאנו יודעים מבחינה מדעית שהיקום נברא, ומכאן שיש לו בורא שאינו כפוף לחומר וזמן (ובמילא מי שאינו כפוף למרחב ולחומר אין לו גבולות, הוא אינסופי, כך שהוא לא יכול להיות מחולק), ומכיוון שאנו יודעים שכל החומרים בעצם עשויים מאותו הדבר (אטומים) ופועלים כולם באינטראקציה אלו עם אלו (מה שמראה שאין מלחמות בין אלים טובים ורעים או כוחות שונים בעולם) - מכאן מוכח שמי שיצר את היקום והאדם הוא בורא אחד שאין לו שותפים, ושאין לו גוף או דמות הגוף. נתון זה מוכח מכורח המציאות.

כך ש-99.999 מן הדתות בעולם כבר נפסלו מן הרשימה, ואינן יכולות להיות אמת בודאי.

ישנן סך הכל שלוש דתות בעולם הטוענות לבורא אחד, שאין לו גוף או דמות הגוף: היהדות, הנצרות והאיסלאם. הנצרות והאיסלאם נוצרו לאחר היהדות ומתבססות עליה (גם הנוצרים וגם המוסלמים מאמינים ביציאת מצרים ומעמד הר-סיני כפי שמתוארים במקרא).
כך שההיסטוריה היהודית חייבת להיות אמת (גם לפי שתי הדתות שחיקו אותה), כי בעוד הנצרות והאיסלאם מודים בהיסטוריה היהודית, אין היהדות מודה בהיסטוריה שלהם (הנוצרים מאמינים במשה ונביאי ישראל, אך היהודים אינם רואים בישו ומוחמד נביאים שדיברו עם הבורא).
כך שההסתברות לכך שהיהדות היא אמת עומדת על 100 אחוז בעוד הנצרות והאיסלאם עומדות על קרן הצבי. 

* * *

הצעד החמישי: להכיר בעובדות ההיסטוריות

בנוסף לכך, מובן לנו שהבורא שברא את האדם בחוכמה כה אדירה - לא ימסור תורה בדרך אותה כל אדם יכול לזייף. הרי כל מוסד פסיכיאטרי שמכבד את עצמו מחזיק לפחות עשרה אנשים שמדווחים שהם מדברים עם א-לוהים, פיות, חייזרים ומפלצות. וידועים לנו לא מעט מקרים של אנשים חולי סכיזופרניה שמדמיינים דברים שאינם קיימים במציאות.
אנו יודעים שהבורא הוא חכם (מהכרת הפיזיקה של היקום והאנטומיה של החי) ולכן אנו יודעים בוודאות מוחלטת שהבורא לא ימסור תורה בדרך אווילית לאדם בודד שגם יכול לשקר להמונים.
כך ששתי הדתות שחיקו את היהדות - הנצרות והאיסלאם - יורדות מיד מעל הפרק, היות ושתיהן טוענות לאדם בודד הטוען שא-לוהים נגלה אליו במערה ומסר לו חוקים ומשפטים.

היהדות איפוא, הינה היחידה הטוענת לאירועים נסיים בקנה מידה שכל העם עד להם - כמו יציאת מצרים, מכות מצרים, קריעת ים-סוף, מעמד הר-סיני, ארבעים שנה במדבר, כיבוש הארץ בצורה ניסית ועוד. היא התורה היחידה העומדת בפני מבחן ההיסטוריה וההגיון, פשוט, כי היא היחידה הטוענת לתורה שניתנה להמונים במעמד אלוקי לאומי.
מכאן שהיהדות היא אמת בודאי, ב-100 אחוז ללא ספיקות כלל.

כדי לבנות אמונה ישרה ואמיתית - מומלץ לקרוא את החוברת המצליחה "שיחה גורלית" (למעלה מ-11 אלף צפיות). חוברת זו מתארת דו-שיח בין אתאיסט לבין א-לוהים לאחר המוות, ובאמצעותה תוכל לקיים את מאמר הפסוק "וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא הא-לוהים":
http://www.gorali.122.co.il

בברכה,
דניאל בלס
תשובה של הר' צוקרמןמה'

יהדות-נצרות

תוכן השאלה:
כבוד הרב שלום רב.
אני מדריך כיתה ח´ בתנועת נוער דתייה..

אני עכשיו עושה להם מערך אמונה... ושאלתי אותם איזה נושאים מעניינים אותם וכו´...חלקם אמרו בנות-בינו לבינה... חלקם שאלו שאלות קצת יותר שהם חשבו לפני שהם זרקו... ואחד החניכים שאל ככה:
"למה היהדות זו הדת הנכונה? ברור שאני מאמין...שזו הדת! אבל אם באמת כך הדבר אז למה אנחנו הכי קצת והנצרות שהיא למעשה לא נכונה.. היא הרבה יותר גדולה מאיתנו?"

אני ממש חייב תשובה מפורטת מוסבת עם ביסוס טוב...אם הרב יוכל לרשום לי מס´ נימוקים אני נורא אשמח... רן..

אין עוד מלבדו!!

תוכן התשובה:
שלום לך רן!
"לא מרובכם מכל העמים חשק ה´ בכם ויבחר בכם כי אתם המעט מכל העמים" (דברים ז´, ז´).
פסוק זה הוא מעין הבטחה אלוקית שתמיד נִשאר עם קטן.
אבל שאלת יפה – מדוע?
יש הבדל גדול בין הסתכלות היהדות על העולם ובין הסתכלות שאר הדתות, ואתייחס כרגע רק לשתיים הגדולות – הנצרות והאיסלאם. דתות אלה הן דתות מיסיונריות והיהדות, לא רק שאינה מסיונרית במהותה, אלא אפילו ההיפך. אבאר: דתות אחרות חושבות שכל העולם צריך להיות כמוהן. זה נראה דבר הגיוני, מי שחושב שדרכו צודקת מנסה למשוך את כל שאר האנשים בעולם לדרך ה"צודקת". לכן הן משקיעות מאמצים גדולים בכיוונים שונים – מפיתויים ועד אלימות – כדי למשוך אליהן מאמינים. את המסיון הנוצרי כל אחד מכיר, רשתו פרושה כמעט מתחילת תקופת הנצרות ועד ימינו, כמעט בכל מקום אפשרי על פני כדור הארץ. גם כאן בארץ עובד המסיון "שעות נוספות" כדי להעביר יהודים על דתם. נסיונות ההשתלטות של האיסלאם על העולם היום כמו בראשית ימי האיסלאם, הם עבור המוסלמים מה שמכונה אצלם "ג´יהאד" – "מלחמת קודש" ומטרתה: "דין אללה בסייף" – מטרה מוצהרת להעביר את האנושות כולה לאיסלאם, ומי שאינו מוכן – להרוג אותו. משך תקופה ארוכה הבינו מנהיגי האיסלאם שהדבר אינו בכוחם, ולכן באופן זמני, מבחינה טקטית, "הורידו פרופיל". היום נראה להם שוב שהדבר אפשרי והם מנסים זאת על ידי מה שאנחנו מכנים "הטרור הבינלאומי". (לכן כל מי שחושב שניתן לעשות שלום עם המוסלמים, האפשרות הכמעט יחידה היא שאינו מבין את מהות האיסלאם).
היהדות מביטה על העולם בעיניים שונות לחלוטין. העולם, וכך האנושות, הם כעין גוף גדול שכל אחד מהאיברים בו יש לו תפקיד אותו הוא אמור למלא בגוף. כמו שבגוף, לא שייך שכולו יהיה ראש או כולו יהיה רגליים, כל מצב כזה הוא לא גוף נורמלי, כך גם עולם שכל האנושות בו היא מעין ראש, או מעין רגלים, אינה אנושות נורמלית. לכל אומה בעולם יש תפקיד, לכל אחת תפקיד אחר, ולכן הן אינן צריכות להיות דומות. "ישראל באומות הם בבחינת הלב באיברים" (ספר הכוזרי). לכן לא רק שהיהדות אינה מסיונרית – אינה מנסה למשוך אנשים נוספים שיהיו יהודים, אלא גם אין אנו מצרפים בשמחה גויים שמעוניינים להצטרף אלינו – להתגייר. נכון הוא שחשוב לנו ללמד את האנושות להכיר את ה´. זו היתה מגמתו של אברהם אבינו "ויקרא בשם ה´", ממנו למדו יצחק ויעקב ומהם אנחנו צריכים ללמוד. אבל לא על מנת לגייר, אלא על מנת שיהיו "בני נח". נשים לב שגם בתוך עם ישראל יש תפקידים שונים. כהנים, לויים וישראלים. ברור לנו מדוע הכהנים הם מיעוט בתוך עם ישראל.
דומני שהבנה זו עונה לשאלה מדוע אנו המעט מכל העמים.
אמנם אין זו סיבה בלעדית. אפשר למצוא תשובות בספר הכוזרי בעיקר במאמר שני, ובאיגרת תימן של הרמב"ם. בספרים אלה לא תמצא תשובות העונות באופן ישיר על השאלה מדוע עם ישראל מועט, אבל אפשר לנשום ממקורות אלה הבנה במהותו של עם ישראל ומתוך כך להסיק גם תשובות לשאלות רבות. מובן שיש מקורות נוספים, בשלב זה נסתפק באלה ובתשובה שלפניהם.
אין בתשובה זו כדי לתת לגיטימציה לנצרות או לאיסלאם או לכל דת אחרת. ההיפך הוא הנכון. חלקן של הדתות הן עבודה זרה, חלקן טעות גמורה, וכפי שציינתי קודם, יש לנו תפקיד לעשות מה שבידינו כדי לתקן עיוותים וטעויות אלה מן העולם. "להעביר גילולים מן הארץ... לתקן עולם במלכות שדי וכל בני בשר יקראו בשמך".

התשובה התקבלה הרב דוד צוקרמן

חברים מקשיבים:מה'

יש הוכחות שה´ קיים? ומה עם השואה?

תוכן השאלה:
שלום!
אני שירלי בת... ויש לי שאלה בקשר לאמונה.
אני ילדה מסורתיה וקצת קשה לי עם כול הנושא של אמונה בה´ מיפני שאני לא מבינה (הרבה מנסים להסביר לי...) איך ה´ נוצר???
אין לזה באמת הוכחות שהוא באמת קיים ומאוד קשה לי להאמין במשהוא שאני לא רואה,
ולא שומעת......
אחת הסיבות שביגללן קשה לי להאמין בה´ זה "השואה" מיפני שאומרים שהכול לטובה .אך איני מבינה איך הוא עושה דבר שכזה עם הוא באמת קיים...ואם הוא כול כך אוהב את ישראל???
בבקשה תענה לי זה חשוב מאוד מיפני שאני כבר לא יודעת אם להאמין...) תודה שירלי

תוכן התשובה:
שלום לך שירלי יקרה!!
קודם כל, כל הכבוד לך שאת שואלת, שאת מנסה לברר עם עצמך מה את חושבת, ובמה את מאמינה.
המשיכי לשאול, לחקור וללמוד.
את שואלת שתי שאלות:
האחת- איך ה´ נוצר? כלומר, האם יש ה´ בעולם?
אני מתארת לעצמי שפחות מעניין אותך איך הוא נוצר ( ובכל מקרה אנחנו מאמינים שה´ לא נוצר.
ה´ תמיד- "היה הווה ויהיה"!!), אלא- האם בכלל הוא קיים?
והשאלה השניה- בהנחה שה´ אכן קיים, איך ה´ עושה רע בעולם?
ולתשובתי- את כותבת שקשה לך להאמין במה שאת לא רואה ושומעת, וזה מזכיר לי סיפור:
פעם היה תלמיד יהודי שלמד אצל מורה גויה. המורה הזו היתה צוחקת עליו ואומרת לו: איך אתם היהודים מאמינים במשהו שאי אפשר לראות ולשמוע? אתם טיפשים, אין לכם שכל!!
ענה לה התלמיד: לך המורה אין שכל!! ענתה המורה: לי אין שכל? והתלמיד ענה: כן, אי אפשר לראות או לשמוע את השכל שלך!! המסקנה- שאין לך שכל!!…
מהסיפור הזה אנו מבינים, שאם אנחנו לא מצליחים לראות משהו, או לשמוע אותו, זה לא אומר שהוא לא קיים.
בוודאי שיש למורה הזו שכל, ובוודאי ובוודאי שיש בורא לעולם.
תחשבי על גוף האדם- כל כך הרבה פרטים, כ"כ הרבה דברים מדויקים, מהעצם הכי קטנה, עד למערכת הדם, העצבים, המוח, הלב הנשימה וכו´- נראה לך שגוף האדם פשוט נברא לבד? לי זה נראה לא הגיוני.
כמו, להבדיל, אם יבוא אדם ויאמר לי שבטעות נשפך לו דיו על הדף, והופס, מהטעות הזו יצא ספר! אני לא אאמין לו! הרי זה לא הגיוני שמדיו שנשפך יצא ספר!
אז אם אנו מאמינים שבכדי שיצא ספר, חייב להיות סופר, כך, אנו מאמינים שכשם שיש עולם, חייב להיות לו בורא.
ישנם עוד הרבה תשובות בנושא הזה באתר, הנה מספר קישורים:
http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=59884
http://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=41943
http://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=39915

ולשאלתך השניה- איך יש כ"כ הרבה רע בעולם?
אישה לפני לידתה, סובלת המון צירי לידה, כאבים עזים ונוראיים- ולאחר כל הכאבים הללו יוצא משהו נפלא!
יוצא תינוק לאוויר העולם. ומהם הכאבים שהיו לה לעומת חיים שלמים??
יש מצבים בהם אפשר לראות איך ייסורים שבאו על האדם קידמו אותו ובאו לטובתו בסופו של דבר, (כמו במקרה של ייסורים לפני לידה), ויש מצבים בהם קשה לראות ולהבין מהו הטוב שיצא מהייסורים. במקרה כזה יש לנו את האמונה שלנו -"שיש בורא לעולם והוא הטוב האמיתי, ומאחר שהוא הטוב האמיתי, רק טוב נשפע ממנו, ומי שחדור בהכרה זו יש בכוחו לקבל ייסורים באהבה ולהבין שיש להם כוונה ומטרה, וכל הדברים הרעים שאין הוא מבין איך פועלים הם לטובה, מתמתקים לאור הכרה זו" (הרב זאב קרוב).
הרע הוא כואב, אך אנו מאמינים שממנו צומח טוב, שהוא מכוון לטוב.
כמו שככל שהצירים של האישה גדלים, אנו יודעים שהתינוק עומד לצאת...- שגאולתה קרובה.
וכך הם חבלי משיח,ככול שיש ייסורים גדולים, אנו מאמינים שבע"ה הגאולה מתקרבת יותר!
הראיה שלנו בעולם הזה היא מצומצמת. אנו רואים את העולם בצורה קטנה ופרטית, כמו אדם שהולך במבוך ורואה את מסלולו בזווית ראיה קטנה, ונדמה לו, שהוא רק הולך ומסתבך, ומתפתל יותר ויותר, אך במבט כללי, מלמעלה, מסתבר, שככל שהוא מתקרב לסוף המבוך, הפיתולים הם יותר גדולים, וזה סימן שהוא דווקא לקראת הסוף, לקראת האור!!
אך האדם הנמצא בתוך המבוך לא רואה זאת, לא מבין שהפיתולים הם במטרה לטוב, הוא רואה בצורה מצומצמת, מהזווית הקטנה בה הוא נמצא, וקשה לו.
אין ספק שהשואה היא ניסיון עצום, וקשה לנו להבין אותו, אך אנו מאמינים שגם אם אנו לא מצליחים להבין את הנהגת הבורא בעולם- זה בגלל שאנו קטנים ולא מבינים, אך זה לא פוגם באמונה שדרכי ה´ הם לטובה.
בני ישראל היו עבדים במצרים, סבלו סבל נוראי, ודווקא מתוך הסבל הם צמחו והגיעו למדרגה בה זכו לקבל את התורה הקדושה.
הם צמחו מתוך הקושי .
בנוסף, לגבי השואה יש שאומרים, שדווקא מתוכה נולדה מדינת ישראל!! היא עוררה את העם להקמת מדינה ליהודים. "ראשית צמיחת גאולתנו". (זה לא שאנו אומרים שבגלל זה קרה מה שקרה, אלא שאנו מאמינים שמהשואה הטרגית, צמח משהו חיובי).
הטוב אינו נמדד בראיה פרטית עכשווית, אלא בראיה רחבה של נצח, של דור.
אנו לא מבינים מה הסיבה לכל דבר, ואנו רק מאמינים שמתפקידנו, לנסות להתמודד ולזכות בע"ה לקבל את הייסורים באהבה ובאמונה שהכל לטובה.
איני אומרת שזה קל, זוהי משימתנו לכל החיים- לגדול, להתחזק ולשכלל את האמונה בבורא עולם ובהנהגתו.
גם על הנושא הזה יש הרבה חומר באתר:
http://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=43817
http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=204
אני מאחלת לך המון הצלחה בברורים שלך, תמשיכי לשאול ולהתעניין!!
ואם יהיו לך עוד שאלות, אנחנו פה!
הרבה הצלחה, שמחה ובריאות,
ובע"ה שנזכה כולנו לזכור ולהאמין ש- "טוב ה´ לכל, ורחמיו על כל מעשיו"!
אודליה.
odelyaf@walla.com

לשואלת - ראי גם:
שאלת הטוב בעולם- http://www.kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=3632
האם ה´ היה באושוויץ? http://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=43817

התשובה התקבלה חברים מקשיבים

מהר ברכהמה'

שלום

בקיצור ההוכחות לקיום האל מתבססות על ארבעה מקורות השכל הרגש המסורת והנבואה

השכל - (ישנם הוכחות פילוסופיות שונות אך כיום הם פחות מדברות אל האנשים) ולכן אנו מתבססים על העיקרון הפשוט מהיצירה מכירים את היוצר וממילא כל החכמה שיש בבריאה מלמדת על גדולת האל ויכולתו כמו שנאמר במקומות רבים - "השמיים מספרים כבוד אל ומעשה ידיו מגיד הרקיע" "היוצר עין הלא יביט הנוטע אוזן הלא ישמע" ? האנוש מאלוה יצדק אם לפני עשהו יטהר גבר" ?
"כי האלוקים בשמים ואתה על הארץ על כן יהיו דבריך מועטים" "כי כגבוה שמים מארץ כן גבהו דרכי מדרככים ומחשבותי ממחשבותיכם"

הרגש - יש באדם נשמה = מודעות נפשית רוחנית שבאה לידי ביטוי בעולם הרגש וממילא אנו מבינים שיש מהות רוחנית גדולה ומשמעותית העומדת מעבר לקיום החומרי "ומבשרי אחזה אלוה" אלוקי - נשמה שנתת בי טהורה"

המסורת של התגלות ה´ לאבות אברהם יצחק ויעקב ואחריהם למשה ואהרון יציאת מצרים קריעת ים סוף והשיא במעמד הר סיני לעיני מיליוני יהודים שם גם נפגשנו עם מושג הנבואה. לאורך אלפי שנים היו לנו נביאים שאמרו דברים מדויקים ומפורטים לעם שלם גם בפרספקטיבה רחוקה של אלפי שנים כגון נבואת משה רבינו "ידעתי אחרי מותי כי השחת תשחיתון .." "כי תוליד בנים ובני בנים ונושנתם בארץ.." משה ניבא את הכניסה לארץ את הגלות ואת שיבת ציון דהיינו נבואה לעם שלם בטווח של אלפי שנים כנגד כל הסיכויים ההסטוריים שאכן התממשה לעיננו לאחר כאלפיים שנוות גלות ופיזור

(בניגוד לנבואות הגויים שהיו לקהל קטן בטוח קצר ובלתי מדוייק לנו היו נביאים לאורך אלפי שנים החל מהאבות דרך משה וכלה בחגי זכריה ומלאכי שמסרו נבואות מדויקות שהתממשו אחת לאחת )

בהצלחה אייל משה

התשובה התקבלה רבני ישיבת הר ברכה

הר' אוריאל טוויטומה'

שאלה:
מי אמר שבטוח יש אלוקים? אולי סתם מישהו חס ושלום המציא את התורה או שאולי חס ושלום הנוצרים צודקים שה’ שלהם הוא האמיתי?

תשובה:
הדרך הטובה ביותר לדעת שיש אלוקים היא ללמוד את ההיסטוריה של עם ישראל. מי שמכיר את ההיסטוריה של עם ישראל יודע שהיא מלאה ניסים ואירועים על טבעיים. לא רק הנסים המפורסמים שמסופר עליהם בתנ"ך, אלא גם הניסים שקרו לאבותינו ואפילו לנו, מאז קום המידינה ועד עכשיו. עוד לא היה בהיסטוריה עם שכבר מת וקם לתחייה, כלומר, שיצא לגלות ומולדתו נחרבה הוא שמר על זהותו במשך כל כך הרבה שנים בגלות, לא התבולל ולא נשבר מרוב הצרות, והצליח אחרי כמעט 1900 שנה לשוב לארצו ולהקים בה מדינה. ובכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקב"ה מצילנו מידם. ומי שמתבונן בתולדות עם ישראל מבין שיש כאן יד שמכוונת וששומרת, ידו של ריבונו של עולם. עם ישראל לא צריך הוכחות לקיומו של האל, הוא פשוט חש את קיומו בתהלוכות חייו.

האל הזה, שמלווה אותנו כבר כל כך הרבה שנים, גם נתן לאבותינו תורה. אבותינו לא היו טיפשים, ואם הם לא היו בטוחים שהקב"ה נתן את התורה, הם לא היו מוכים לקבל על עצמם לשמור אותה. אם מישהו סתם המציא את התורה, איך הוא הצליח לשכנע עם שלם להסכים לשמור את כל המצות הרבות שיש בה? כיצד הוא ידע את מה שיהי בעתיד (כפי שמסופר בתורה)?

אנו סומכים על אבותינו, ויודעים שאנו לא יותר חכמים מהם, ואם הם ספרו לנו שהתורה היא מה' ודאי שהם לא שיקרו לנו.
כמובן שאנו מתפללים ועובדים את האלוקים שלנו, זה שקשור אלינו ושומר עלינו כבר 3000 שנה, ולא לאלוקי הנוצרים שהוא דמות מגוחכת שחציה אלוקים וחציה אדם.

למרות גילך הצעיר כתבתי לך דברים עמוקים, אבל אני מקווה שאם תחשוב עליהם תראה שיש בהם אמת גדולה.

רוצים עוד : )מה'

אני מניח שלא אוכל לחדש בהוכחות לאמיתות האמונה. לאחר ששמעת את כל ההוכחות השונות עיקר העבודה שיש עליך לעשות זה עבודה אישית. כוח האמונה הוא כוח שהוא מעל ומעבר לשכל. כפי שאמרת עם הוכחות ניתן להתווכח. נכון שהשכל יכול להוביל לסבירות גדולה. האמונה היא דבר הגיוני שהשכל לא דוחה אותו. אולם גם לא מוכיח אותו בודאות של מאה אחוז. לשם כך יש לנו תכונה ישראלית מיוחדת והיא תכונת האמונה. האמונה היא כוח שהקב"ה נטע בכל אחד מאיתנו לזהות למה הוא מחובר ומה זר לו. האמונה היא כוח פנימי שניתן לנו לזהות מה חלק מן החיים שלנו ומה הוא מזוייף ולא חלק אמיתי מאיתנו. האמונה בבורא עולם היא צריכה לבוא מבפנים ממקור עליון יותר מאשר מן השכל. ההוכחות הם רק כלי עזר שעל גביו צריכה להיבנות האמונה.

האמונה נמצאת בנו בטבע מגיל ילדות. אולם ככל שאנו גדלים כך יש צורך לפתח את תכונת האמונה. אמונה של אדם בוגר שונה מאשר אמונה של ילד קטן. חלק מן השוני זה עד כמה האמונה גם יש לה מצע של שכל והוכחות. אולם לא זה ההבדל העיקרי בענין האמונה. ההבדל בין אמונה בוגרת לאמונה של ילד היא בעומק של האמונה ובתפיסה הכללית שלה. ככל שאנו גודלים כך האמונה נהפכת להיות המבט הכי בסיסי וכללי שמלווה אותנו.

בדור שתכונת האמונה היא מצרך נדיר קשה מאד לפתח את האמונה בטבעיותה ובפשטותה. אנו נפגשים עם המון דברים שיכולים כביכול לסתור את ציורי האמונה. זאת מחד, אולם מאידך אנו שנמצאים בדור של גאולה יש לנו משענת חזקה בכדי לבסס את ציורי האמונה על יסוד מה שאנו רואים מול עינינו. רק המחשבה בדבר הפלא של חזרת עם ישראל לארצו הוא יכול לתת את הצופן הפנימי בדבר השגחת ה' והמעורבות של ה' בהיסטוריה. הקריאה של המשנה בסוף מסכת סוטה שמתארת את זמננו כשהיא נכתבה לפני כאלפיים שנה מעוררת השתאות אל מול עומק הידיעה שהיו לחכמי ישראל.

עיקר העבודה שלך היא להחזיר לעצמך את ציורי האמונה.

בכל אופן כיון שנפשך דורשת הוכחות אתן לך רשימה שמצאתי במסמך שכתבתי .
• תורה ספר מיוחד מצד צרופי אותיות.
• התורה כתבה את מה שעומד להיות עוד לפני שהדברים קרו. דוגמא: משנה בסוף סוטה על דור עקבתא דמשיחא, פרשת האזינו.
• הלכות שנאמרו והתבססו על עובדות מדעיות שלא היו ידועות. [סנפיר וקשקשת].
• ניסים ונפלאות שנעשו לרבים.
• האמונה בסיפורים מוטבעת באדם לגבי נושאים רבים. אין טעות או שקר בסיפור דבר לרבים.
• ההסטוריה של עם ישראל יחודית ומעידה על הכוח המיוחד שלנו.
• הנצרות האיסלם לקחו מהיהדות. הנצרות התגלתה בטעותה עם הקמת מדינת ישראל.
• גם לפי המדע הרעיון של בריאה הוא הגיוני יותר. באמריקה יש ארצות שאסור ללמד על דרווין.
• סיפורים של אנשים שנפטרו וחזרו לעולם הזה.
• גדולי ישראל והצדיקים מוכיחים את התוצאות המיוחדות של הדרך היהודית. בין מבחינת המידות שלהם ובין מבחינת היכולת שלהם לעשות ניסים ונפלאות.
• עם ישראל עם יחודי בכשרונות שלו. – פרסי נובל –
• הגודל והקוטן של העולם – מה גדלו מעשיך ומה קטנו מעשיך.
• אין סוף רובדים לתורה מעידה על כך שהיא ניתנה על ידי אור אין סוף.
• תפארת ישראל פרק א' - האדם יצירה יחודית שניתן לתת לה משמעות רק אם היא עם יעוד מעבר ליעוד של הבהמות.

קבח ח"ח גדול!!!!!!!!!!!!!צול"ר
עם הנצח מול עמי הרשעshindov

עם ישראל הוא עם הנצח, העם היחיד שקיים מתחילת היות העולם עד היום. העם היחיד הנושא את שם ה' באופן מקורי בלי העתקה. הנצרות והאיסלם מודות בדבר הזה, ומנסות ליצור אמת אחרת רוויה בדם של חפים מפשע. אין שום עניין להזדהות עם הרשעים הללו. אצל אלה האלהים קיים רק אצל אנשים רוחניים. ואצל השניים הוא לובש צורה מרושעת באופן מיוחד, על גבול השחיתות. שם אלקים הנקי והמקורי קיים רק אצל עם ישראל. כמו שאומרים בהום סנטר- אין לך מה לחפש במקום אחר.  וחוץ מזה במקום לשאול שאלות יענו חכמות, שב תלמד!!!

מסכים בכללי אבל את קצת מגזיםאנונימי (פותח)
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך