ילדה ראשונה הריון ראשון ב"ה=] חשבתי על זה שמה אני מגלה על ההתחלה את סוף סיפור הלידה- אבל ב"ה שהסוף ידוע וכזה שהוא מעיד על בריאות ישתבח שמו!!
אז ככה, ילדתי הרבה אחרי התאריך (42) ובילינו משבוע 38 במיון כל פעם בגלל משו אחר (חום, הקאות כוו) מוצש, הגענו לביקורת לראות מה קורה שם למטה... הרופאה אמרה שיש פתיחה של 1 וחצי אבל אין שום דבר נוסף שמעיד על תחילת לידה ולכן היא יודעת כמה שזה יבאס אותי אבל היא נאלצת לשחרר אותנו הבייתה..
בכיתי ככ כמו שהרבה זמן לא בכיתי - צעקתי בבית נמאס לי כבר להכנס למיון יולדות ולצאת בפעם האלף בלי ללדת!!! מסכן בעלי, מה הוא יכל לעשות.. כבר משבוע 38 עשינו את כללללל הדברים שאומרים שמזרזרים לידה, וכלום, גורנישט.
כל הזמן אמא שלי אומרת אל תדאגי בסוף הם תמיד יוצאים- ואותי רק תסכל לשמוע את המשפט המאפען הזה- אני יודעת שהם יוצאים אבל מתי?!?!!?
בלילה שבין מוצש לראשון, היה לי קשה להרדם גם בגלל הסערה הנפשית וגם בגלל הצירים שתקפו אותי. השתדלי תעשות את התרגילים בשקט כי למה להעיר את בעלי? זה הרי גם ככה אזעקת שווא.
ראשון בבוקר אני אומרת לבעלי שכל הלילה לא ישנתי כי היו לי צירים אז קורדם הוא כועס עליי למה לא הערת אותי ? ואחכ הוא שואל מה התדירות -אז זה היה כל רבע שעה. התלבטנו ללכת לעבודה או לא ואני, למודת אכזבות אומרת לו ללכת ושאם יהיה התפחתות אני מיד מתקשרת. כמובן שכל רבע שעה הוא מתקשר ואני עדיין מתפתלת מצירים חזקים שכבר הופכים להיות כל 10 דקות. הוא מסיים ב16 לעבוד ומש12:30 כבר הצירים קשים לי . נכנסתי למקלחת עד שנגמרו המים החמים והשעה הייתה רק 15. חיכיתי עוד ועוד בבית, עשיתי המון תרגילים לבטן ולאגן, וב"ה הוא הגיע בול ב16 - הוא יצא קצת יותר מוקדם מהעבודה כי הוא הרגיש...
נסענו לבי"ח והיה מפוצץ!!! אני אומרת לאחות שם שאני חייבת שיבדקו אותי, הצירים הופכים להיות ממש קשים וכל שניה, ואני מרגישה שאני מתפוצצת ושכאילו התינוק בורח לי מבין הרגליים. אחרי שעה וחצי של המתנה בחדר המתנה,
אחות מהקבלה בודקת אותי וצועקת לאחרת שמה - היא בלידה פתיחה 9!!!! היא שואלת אם אני רוצה אפידורל ואני אומרת שלא, והיא אומרת שוב- בטוחה ? ואני בקול חלוש שכבא גמור מצירים אומרת כן!!
מהרגע שהייתה פתיחה 10 עד שילדנו לקח שעתיים (אמרו לי שככה זה בלידה ראשונה) אבל ב"ה אחרי שעתיים וחצי חיבקנו את האוצר שלנו =] חסד ה' נס גלוי תודה לאל!!
לא התחרטתי ואני עדיין לא מתחרטת שלא לקחתי אפידורל...
מאחלת לכולן שיצליחו לסחוב בבית כמה שיותר - בבי"ח זה מבאס שקשורים למיטה וא"א לזוז ולהתקלח..
ב"ה, נפשית הכנתי את עצמי ללידה בלי אפידורל, ווגופנית גם כן.
השתדלתי להיות מאד מאד קשובה לגוף שלי וב"ה - זה הצליח ואני מאושרת שילדתי לידה טבעית..
מזל טוב!