אם אני לא כותבת  הרבה זמן אז תדעו שהתאבדתי-אחת שנמאס לה

אני לא מצליחה בשום אופן לצאת מהדיכאון הזה!!!!!

אני רוצה כבר למות!!!!!!!!!! מאד מאד רוצה!!!! אבל אני פוחדת שאם זה לא יצליח יישלחו אותי לאישפוז מלא.... וגם אמרו לי שמי שמתאבד מגיע לגיהנום..... -זה נכון או שעבדו עלי????

הפסיכיאטרים, הפסיכולוגים, התרופות, האשפוז יום החרא הזה וכל שאר הדברים רק מכניסים אותי יותר לדיכאון!!!!! והם לא נותנים לי לעזוב, כאילו, הם מחייבים אותי ואומרים שהחוק לצידם כי אני מתה למות!!!!!!!!! (מתה למות....- איזה משפט גאוני...)

אני מרגישה מגעיל לגבי עצמי ולגבי כל דבר אחר...

ואני מתנהגת לפעמים כמעט כמו חילונייה (לא מחכה בין בשר לחלב, מדליקה את האור בשבת, מקללת וכו'...) ואני מרגישה עם זה דפוק ממש!!!!!!!! אני מאמינה ב-ה' מאד!!  לא יעזרו לי כל הספרים והרבנים, אני פשוט כועסת עליו ברמות מטורפות!!!!!!!! ותאמינו לי שיש לי למה ושאני לא עושה מפיל נמלה!!!...... אוף... הוא בטח כועס עלי כ"כ!!!!!!

נמאס לי!!!!!!!!!!!!! הצילו!!!!!! אני רוצה להירדם בלי להתעורר!!!!!!!!!!

לאחת שנמאס לה!\לק''י\
מי שמתאבד אין לו חלק לעולם הבא.

אם את רוצה לצאת מהדיכאון- כמוני- אני שנאתי את עצמי- והרגשתי שאני אפס אחד גדול ,ואני הייתי בדיכאון עמוק עד שתפסתי את עצמי בידיים חזק מאוד והתחלתי לקבל ייעוץ מרב שהציל לי את הנישואין ולימד אותי להעריך את עצמי ולראות גם את הטוב שבי, ומאז לאט לאט (וזה היה נורא קשה ובכיתי המון לעצמי) ביקשתי מה' שיעזור לי להקשיב לו, ופתאום הרגשתי שיש מישהי שאובהת אותי- והמישהי הזאת היתה-אני!
מתי שהתחלתי לאהוב את עצמי ולהגיד את זה לעצמי- וגם אמרתי לעצמי דברים טובים על עצמי, וזה עשה לי נעים בלב, וככה שרדתי והתחזקתי והתגברתי...
את יכולה לגחך וללעוג לי- אבל זה נתן לי יותר ביטחון עצמי-ובגלל שאהבתי את עצמי פתאום, אז גם לא נתתי לאחרים לרדת עלי, ולא לקחתי ללב כל מיני פגיעות והשפלות ובזיונות. וכשמסביב קלטו שאני לא אתן בשום פנים ואופן לרדת עלי- ולא הפחדתי ןלא איימתי על אף אחד, אלא אמרתי בביטחון עצום וב"שלווה" (כלפי חוץ) גדולה- "אלי לא מדברים ככה! נקודה."

תיזהרי לא לעשות דברים שאין אפשרת לכפר עליהם.
המון הצלחה.
איך אפשרישה"ז=]
איך אפשר לאהוב את עצמך??
ואיך אפשר למצוא את הטוב שבך???
בחיים לא הצחתי למצוא.. אפילו אחד מהשניים האלו..!
מה עושים במצב כזה???
תורה רפ"ב בליקוטי מוהר"ן, המתכון המושלם!! תלמדו.עמישב
בס"ד לק"י

תחפשו מישהו ללמוד איתו, או שתצליחו לבד.
אם לא הצלחתם, תפנו אלי, ובשמחה תקבלו הסבר.
חיות ...מכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

יהודיה יקרה

א' את יודעת כמה זה שווה כל מצווה כמה זה שווה הרצון
רק רצון בלי מעשה שווה המון

ב' זה שאת רוצה אפילו את לא עושה כלום רק רוצה דברים טובין (לעשות מצווה)
שווה המון ה' אוהב יהודים וה' אוהב את הרצון
אז יהודיה טובה אין לך למות יש לך לחפש חיות בברסלב
ברסלב יש חיות יהודיה כשרה כדי לך ליכנס לאזמרה יש שם חיות לכל אדם

ג' נא אני מבקש לא למות אפשר לחפש חיות ה' הוא המלך
וה' מבין אותך יש שיעור באזמרה שקורים לו נחום תקום אם תשמעי את השיעור את כבר לא תרצי למות

סגולה טובה לומר ולשיר
נ נח נחמ נחמן מאומן
זה לא ככה...-אחת שנמאס לה
אני אוהבת את עצמי, כמו שאני אוהבת את ה'...
אבל כועסת עליו ועלי... ויש גם למה!!
אם את מאמינה...חילא דמשכנא
אם את אוהבת את ה' ומאמינה שהוא ברא ת'עולם אז ברור שכל מה שהוא עושה זה לטובה!!!!!!!!!!! ואם תנסי לשמוח במה שיש ולא להסתכל על מה שאין תגגלי שיש מלא דברים משמחים (כדאי לך לקרוא פוליאנה ולשחק את המשחק ותסתכלי במיוחד על הקטע שהיא נפגעת בתאונה...) יהי רצון שנצליח לשמוח באמת,להבין מהו רצון ה' ולהצליח לעשות אותו! אמן!!!
קודם כל,אני..
אם לא פנית לעמישב בענין הסבר לתורת רפ"ב, אני מצרפת לך הסבר שלו לזה- ואם הוא ירצה יוסיף עוד. כמו שהוא אמר, זאת תורה שבעיני חובה ללמוד אותה, מי שהתורה הזאת מספיק מושרשת אצלו, מי שמבין אותה באמת, לא יגיע למצבים מעין אלו. לפחות ככה אני מרגישה-

"תורה רפ"ב, עיקר חידושה מבחינה תורנית, שעניין לימוד הזכות ("יהושע בן פרחיה אומר... והווי דן את כל האדם לכף זכות" [אבות, א', ו']) אינו רק על הזולת, אלא אף על האדם עצמו ("כל האדם").

אך זה חידוש מבחינת עולם התורה. מבחינת העולם הרוחני, העולם הפסיכולוגי, החידוש ענק בהרבה יותר. אחד הדברים המדהימים. המפתח לכל אדם, הדרך אל התשובה.

ר' נחמן אומר בתורה רפ"ב שכשאדם חושב על חברו דבר טוב, אף אם מדובר באדם רשע, הוא מגביר אצלו את הטוב. לדוג', אם אחשוב על אולמרט דברים טובים, אנסה למצוא בו נקודות טובות (מסופקני אם אולמרט הוא דוג' טובה, כי הוא רשע לא רק אל עצמו, אלא אף אל הכלל. אך הוא דוג' של רשע, אל תתפסי למקרה הספציפי הזה), איזשהו דבר בו הוא עשה בשביל עמ"י, ממילא, בצורה אוטומטית-אלחוטית, הוא יתנהג יותר טוב. עוד נקודה טובה, ועוד נקודה טובה, ועוד מעט ואין רשע. אם כל המדינה הייתה חושבת עליו טוב, אומר ר' נחמן, הוא היה אדם טוב הרבה יותר.

מה? כיצד זה פועל? אפשר להסביר את זה בקלות במקרה של קשר ישיר. משום שכשאני חושב עליו דבר טוב, ומאמין בזה באמת, ממילא אני מתנהג אליו יותר טוב, וממילא הוא יתנהג אלי גם כן ("כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם", כשם שאני רואה אותו, הוא רואה אותי). אך במקרה כזה, כשאולמרט לא מכיר אותי ולא ראה אותי מימיו, כיצד זה משפיע עליו?

על שאלה זו, גם לי קשה לענות. אני יכול לגשש באפילה, אני יכול לשאול רב. אנסה לגשש. תיראי, אנו מאמינים שכל נשמות ישראל קשורים לשורש אחד. יש קשר, בין אם קרוב או רחוק בין כל נשמה לנשמה. בעצם, המחשבה הטובה, עולה אל השורש, ומגיעה עד אל האדם שחשבו עליו זאת. ממילא, נשמתו קולטת את המחשבה הטובה הזו, ומצרפת אותה למעשה, וגורמת לאדם, בלי שהוא מודע לכך לפעול הרבה יותר טוב, לחשוב הרבה יותר טוב. כל ישראל חברים. חבר זה מלשון מחובר. אנו מחוברים אחד לשני, וממילא גם משפיעים האחד על השני.

תדעי לך, שכשתחשבי על אדם טוב, תתאמצי המון ותמצאי בו את הנקודה הטובה, הוא יתחבר אליך. לא במובן של יהיה חבר שלך, אלא תרגישו בלב פנימה שיש לכם הרבה יותר משותף, מין דבר סמוי בלב שא"א להסבירו (זה אולי קשור יותר לתורה א' של ר' נחמן, העוסקת בחן שבכל דבר ובמציאת החן, ואכהמ"ל).

כשאדם חושב אף על עצמו דברים טובים, ממילא הוא גורם לעצמו להיות טוב יותר. כך הוא מסוגל לחזור בתשובה.

כי ע"י שדן לכף זכות, הוא מעלה אותו באמת לכף זכות. זה שאני מכריע אותו לכף זכות, שאני חושב ומאמין שהאדם הזה הוא אדם טוב, לבד הוא עשה יותר טוב.

דומני שזהו עיקר החידוש. הדבר הזה הוא מפתח לכל אדם, הוא מפתח לשינוי המציאות, כמאמר הכתוב: "תחשוב טוב יהיה טוב" (אודי דוידי, דיסק מס' 3, רצועה 2). השיר הנ"ל, מתבסס על תורות רבות של ר' נחמן שזהו עיקרן, או כמו שהוא אומר שם באחד הבתים: "המציאות היא כמו המציאות בדמיונך". זה נכון לא רק לגבי העולם, אלא אף לבני האדם עצמם.

עוד דבר חשוב שר' נחמן מדגיש שם, ועל שמו קרויה התורה "אזמרה", הוא עניין "אזמרה לאלוקי בעודי". שעל אף שאין בי שום דבר טוב, ואין לי איך לזמר לה', משום שהכל רק רע כל היום, למרות זאת ואף על פי כן, אזמרה לאלוקי, בעוד שיש בי, במעט טוב שעוד נותר בי. בזה שאני יהודי, או באיזו מצווה שוודאי עשיתי כמו שצריך. גם בשיא התהומות שנמצא בהם האדם, גם משם הוא יכול להתפלל לה'.

(הערה- ה"התחשוב טוב יהיה טוב" זה לא אודי דוידי, כבודו במקומו מונח המציא. זה ביטוי שהיה שגור תמיד בפי הרבי מילובבאיץ זצ"ל)

ואני כבר מוסיפה תגובה שלי.
ועכשיו תגובה שלי,אני..

אז קודם כל, את כועס על השם יתברך. זה אומר שאכפת לך. אכפת לך מהקב"ה אכפת לך מעבודת ה' שלך, אכפת לך מעצמך, מהיחס, מהקשר שיש לך עם האבא היקר שלנו. וזה מעולה. אם לא היה אכפת לך, לא היית כועסת. סביר להניח שהיית אדישה.

כמו שכתבתי לא מזמן, אני יכולה לכתוב לך עכשיו על הרבה דברים. אני יכולה לכתוב על שמחה, על הסבלנות, על התפילה – אבל כולם הם פלגים שנובעים מ א מ ו נ ה. מהמעיין המיוחד הזה שמשופע ישירות מאבא שלנו.
השמחה היא אמונה – כי מי שמאמין שמח במציאות שה´ מנחיל לו. גם אם היא חשוכה.
הסבלנות היא אמונה – כי לסמוך על ה´ יתברך שמכוון את הדברים בצורה הכי מושמלת בעולם עבורנו גם אם אנחנו בכלל לא רואים את זה עכשיו.
והתפילה – הדעת שבאמונה, העשייה שבה – להאמין שה´ מחכה ושומע, ואוסף את הדמעות וסופרן... ולהתפלל ולהמשיך להתפלל ולא לעזוב, פשוט לא להניח. וליפול ולקום ולהתחיל מחדש, לצעוק ולצעוק ולצעוק. ממש - קוה אל ה´ חזק ויאמץ לבך וקוה אל ה´.
בלי אהבה אין מסירות נפש, חברה שלי תמיד אומרת. ומסירות נפש היא לאו דווקא בקפיצה אל המוות, אלא היא לפעמים, אחיזה בחיים, גם כקשה לנו, אחיזה בקב"ה גם אם אנחנו מרגישים שכרגע הוא מעמיד אותנו בנסיונות שאנחנו לא באמת מסוגלים לעמוד בהם, או שכרגע אנחנו זועקים והוא לכאורה בכלל לא שומע אותנו, כי אנחנו באמת, אבל באמת אוהבים אותו ורוצים לעבוד אותו.
והשם יתברך הוא נמצא בכל הדקויות של החיים, בפנים של כל אדם, באור של כל בריה, טמון ומחכה שנמצא אותו. והכי קל למצוא את הקב"ה בפרח מלבלב, בשדה ירוק, בשמיים כחולים. אבל כמה! כמה זה קורע לעמוד מול שקר! ולהוציא ממנו אלוקות!

אנחנו עומדים בהמון מצבים בחיים, בהם אנחנו לכאורה יכולים להיות בטוחים לגבי רצון ה´. נסיונות, הרפתקאות, צרות, סבל וייסורים – כותב רבנו, הם מנת חלקו של כל אדם בעולם, כי "אדם לעמל יולד". אבל לחפש בתוך כל אלו את רצון ה´, לנסות למצוא את השמחה, לעשות מהתורה תפילה – מהחיים רצון, זאת העבודה האמיתית שלנו.

ולפעמים אנחנו חושבים שאנחנו יודעים לגמרי, מה העבודה שלנו עכשיו, מה הקב"ה רוצה מאיתנו ברגע זה, אבל הקב"ה, הוא בכלל בוחן עכשיו משהו אחר לחלוטין. מכירה את הסיפור על החסיד והאתרוג? לפעמים אנחנו רוצים לברך על האתרוג הכי מהודר, והקב"ה בוחר דווקא אז לחתוך לנו אותו מול העיניים, ולקוות שבכ"ז נשאר שמחים, סבלניים, מאמינים.

זה כל כך קל לשקוע, להתמכר לעצבות. לעצבות יש כוחות אדירים למשוך אותך עוד ועוד כלפי מטה, כל הזמן צריך להאבק בה, כל הזמן! כי אם מרפים לרגע, היא סוחפת אותנו, מטביעה. ואז כבר הרבה יותר קשה לעלות ממנה. וזאת הרגשה כל כך מוכרת מה שאת מתארת כאן, את מרגישה שכבר אין לך כח להאבק במים השוצפים והקוצפים האלו של העצבות, ואת מרפה- אבל זאת רק הרגשה פסיכולוגית, את מסוגלת, ויש לך כוחות- למצוא את הטוב בעצמך, לא לוותר לעצמך, על עצמך, למצוא את הטוב במציאות.
תחשבי על הטוב שיש לך. אל תתמקדי במה שאין לך כרגע, במה שחסר, במה שהיית רוצה, תתמקדי במה שיש לך.

את צריכה לאזור הרבה הרבה הרבה כוחות עכשיו, ואת מסוגלת.
תראי איזה מעולה את! היסורי נפש האלו שיש לך בגלל הדברים שאת עושה מעידים על נפש זכה וטהורה. נפש מחוספסת לא הייתי מרגישה את היסורים האלו בצורה כל כך משמעותית, כמו שאת חווה ומרגישה אותם עכשיו.
למה למות? עמ"י צריך אותך, הקב"ה צריך אותך, העולם צריך אותך. תחשבי, שאם את לא תהיי כאן, לא יהיה עולם. כי אם את כאן, זה סימן שכרגע העולם לא יכול להתקיים בלעדייך.
והשם יתברך- הוא כל כך אוהב אותך, ומאמין בך ונותן לך עוד הזדמנות ועוד אחת כי- בת יקרה לי, אבא נשאר תמיד אבא. "ובין כך ובין כך קרויים בנים"- דעי לך, שהקב"ה מחכה ומצפה שתשובי אליו. וזה כל כך קל- באמת. "עיקר העוונות באים מפני שאינו מאמין בקלותה של תשובה" זכינו, למתנה כל כך גדולה מה' יתברך- לתשובה, מכפרת ומטהרת ומלבנת- והעיקר הוא הרצון! כמו שכותב ר' נחמן. אם את באמת רוצה, את מסוגלת להכל. את מסוגלת להרגיש עכשיו טוב עם עצמך, את מסוגלת לשמוח במציאות שה' מנחיל לך גם אם היא חשוכה עכשיו, להאזר בסבלנות ולדעת- שהתהליכים האלו, בסופו של דבר יקדמו אותך.

תמצאי את הטוב בעצמך, את חייבת. אני בטוחה שיש כל כך הרבה טוב. כ"כ נפעמתי ממה שכתבת- איזו אהבה טהורה יש לך לה' יתברך.
בת של מלך, עבור הקב"ה את ממש בת יחידה, כמו שכל אחד הוא בבחינת בן יחיד עבור הקב"ה.. והוא באמת, כל כך אוהב אותך, אם רק תהיי מספיק פתוחה, בשביל לדעת להכיל את כל האהבה הזאת והחסד שהולך ונשפע מאיתו יתברך בכל שניה ושניה ממש מהחיים שלנו, יהיה לך כל כך טוב. אם רק תהי מוכנה לעשות שינוי מחשבתי תראי שבע"ה זה ישפיע בצורה כל כך מהותית על החיים שלך, על המציאות, על עצמך.

אם את רוצה, את ממש מוזמנת לשלוח הודעה פרטית, או מה שלא תרצי.. אני אשמח..

מספר דבריםעמישב
בס"ד לק"י

א. אני.., תודה שהעלית את ההסבר הזה.

ב. הדברים שכתבת כ"כ נכונים, רק הרשי לי להוסיף עוד משהו על הפיסקה האחת לפני אחרונה, על הסבלנות, שבסוף זה יקדם אותה. אתמול הייתי בחתונה, והגעתי קצת מוקדם, אז ישבו כמה חבר'ה ללמוד עם החתן. אחד החבר'ה שם אמר, בהקשר אחר כמובן, שבגאולה צריך סבלנות. תארו לכם שהיינו קוראים את מגילת אסתר, ובקטע בו הכל רע, כשראוים איך המן עומד להרוג את עמ"י, כשאסתר נמצאת עם גוי בעל כרחהּ, כשלא ברור מניין תבוא הישועה, היינו סוגרים את המגילה, ואומרים: "די! אין לנו כוח יותר לכל הרע הזה!! רוצים גם טוב, והרבה טוב!!! די כבר עם הסבל של עמ"י בכל ההיסטוריה!", אם היינו עושים זאת היינו מפספסים את הסוף המתוק, מדוע? כי נשברנו באמצע.
אותו הדבר גם עם אחי יוסף, שחוץ מהרעב שהיה, שמעון כלוא אצל השליט המצרי האכזר (יוסף), הם נחשדים כמרגלים, ועד שהם עומדים לחזור בשלום, בנימין נכלא, והשליט לא מוכן להמירו באף אח אחר זולתו. הכל רע!! וכך גם בכל סיפור וסיפור, וכך גם בחיינו אנו.
וכמו שאצל יוסף ואחיו, שתי מילים!! שתי מילים וזהו, כל הסיפור בעצם היה טוב ומכוון, שתי מילים!! "אנוכי יוסף". כמו שאצל יוסף שתי מילים, שאפילו אחיזה במציאות אין להן, כי אם הבל קל שנעלם בין רגע, הספיקו לשנות את המצב, כן בגאולה הכללית שינוי שאפילו לא מורגש, וכל הסיפור מובן, וכל המציאות מכוונת, והכל הכל הכל, אבל ה-כ-ל לטובה. את הדברים הללו כותב האדמו"ר מאיזביצא, בעל ה"מי שילוח", על פרשת ויגש.
אני מרשה לעצמי להשליך את הדברים גם על סיפור חייו של כ"א ואחת ממנו. המון פעמים קרה לי שלא הבנתי למה משהו מסוים קרה, ורק לאחר כמה זמן הבנתי שבעצם זה גרם לי לעשות כך, שהביא אותי לחשוב כך, שגרם לכך. וגם אם בהתחלה מאוד לא הבנתי למה זה קרה לי, ואפילו קצת התבאסתי מזה, אז בסוף היה לי רק חיוך על הפרצוף, כי את האמת, הקב"ה הוא אחלה במאי, איזו הפתעה הוא הכין.
חכי, רק חכי, "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה", והרשי לי להוסיף ש"הוא מעדיף את הקצרה". מצד אחד אסור לך לפחד מתהליך ארוך ומיגע, ומצד שני ודאי שאת מעדיפה את הדרך הקצרה (בתנאי שתוצאותיה ישאו פרי לאורך זמן, כמובן).

הפסוק שמופיע בחתימה שלי, "כי תעבור במים אתך אני...", מוסבר ע"י ר' נחמן בתורה ע"ג, בליקוטי מוהר"ן. בקצרה אכתוב כאן את ההסבר, שמופיע באריכות ובפירוט בספר, "אני", הוא שם של הקב"ה שמסמל הורדת שפע, כאשר ירצה כ"א מעמ"י לעשות תשובה ולעבור במים (התורה נמשלה למים, מי שירצה לחצות בים התורה ועבודת ה', שהוא ענק לבלי סוף, וגם סוער מאוד...) אז ה' מבטיחו שה"אני" של ה', כלומר, הברכה שלו, תהיה עם אותו יהודי.
אך צריך להזהר מלהבהל, כי הברכה היא לאו דווקא קפיצת הדרך, היא עזרה. ר' נחמן כותב במקום אחר (אם אני לא טועה, תורה מ"ח) ש"כשאדם נכנס בעבודת ה' אזי הדרך שמראין לו התרחקות ונדמה לו שמרחיקין אותו מלמעלה, ואין מניחין אותו רק להיכנס בעבודת ה', כי באמת כל ההתרחקות הוא רק כולו התקרבות". זה שמקשים על האדם זו אינה התרחקות, זה לא עונש, זה עזרה. איך זה עזרה? למה הדבר דומה? לאבק שריפה. כשאבק שריפה נשרף, הוא משחרר גזים יותר מכמות החומר שהוא היה לפני השריפה. כאשר הוא נמצא באוויר הפתוח, זה לא משנה, משום שהגזים פורחים באוויר ונעלמים. אך כאשר הוא נשרף בתוך מיכל או קופסה וכדו', אז את החומר, המוצק, יכלה הקופסה להכיל בתוכה, אך מכיוון שהחומר שנשרף יוצר פי כמה וכמה גזים, אין הקופסה יכולה להכיל את הגזים, ובשלב מסוים היא פשוט מתפקעת ונהדפת מעוצמת הלחץ. כך גם האדם.
אם הוא בוער לה' יתברך בלי מניעות, בלי קופסה שתסגור אותו, אז הוא בסה"כ יוציא כמה גזים וזהו. אך אם מקשים עליו, הוא פורץ לעשות לו דרך, ואין ממחין בידו... אין מי שיעצור בידו, גם לא היצר הרע, הוא מלך העולם, הוא שולט בכל, ה' איתו!!!
תיקונים קטנים לציטוטעמישב
בס"ד לק"י

הציטוט מליקוטי מוהר"ן, הוא מתורה מ"ח בליקוטי מוהר"ן תניינא (חלק ב'). הציטוט המדויק הוא: "כשאדם נכנס בעבודת השם, אזי הדרך- שמראין לו התרחקות, ונדמה לו שמרחיקין אותו מלמעלה, ואין מניחין אותו כלל להיכנס לעבודת ה', ובאמת כל ההתרחקות הוא רק כלו התקרבות.".
תיקוןאני..
*הרבי מיליובאוויטש
והתגובה שלי...sara139
א אני לא כ"כ יודעת מה קרה ולמה את כועסת עליו ועליך אבל ה' נתן לנו ת'זכות הגדולה לחזורבתשובה לשים הכל מאחורה ולהתחיל דף חדש!!! ושוב-אני לא יודעת מה קרה הגיוני שדברים אלו נראים לך לא אפשריים אבל צריך לנסות להישתדל לחזור בתשובה ולשים הכל מאחורה ולהתחיל את זה בדברים הכי קטנים וגם אנחנו צריכים לזכור ש'לא משנה לי איך הולך לי משנה לי איך אני הולכת' את דואגת להישתדל להיות טובה וה' כבר עוזר וגם אם נראלנו שלא את כבר עשית את שלך!!!
ב.את בנאדם צדיק!!!! את מנסה לחזור בתשובה למרות שה' עשה לך משהו!!!! לא טוב לך שאת מקלת וכו' יש בך ת'רצון להישתנות!!! מה שלהרבה אנשים אין...
את מאמינה בה'...
בקיצור את בנאדם צדיק!!! ואל תיתני לאפאחד להגיד לך שלא!!!!!

בהצלחה נשמה!!!!!!!!!!!!
למתוקה שנמאס להאנונימי (פותח)
מבינה אותך, מבינה את תחושת הדיכאון, הנמאס...יש מישהו מסביבך? משפחה? חברים? מישהו שאת יכולה לדבר אתו? סתם בקטע של להבין אותך? אני מכירה את המצב הזה, יש גם דרך אחרת. להירדם ולקום עם כוחות ורצון (טוב, לא בלילה אחד...), תאמיני לי, מנסיון... ובקשר לה' - תעזבי עכשיו, תאמיני לי שאת לא הראשונה שכועסת, ותאמיני לי שהוא אוהב אותך. מאד. אבל לפני שאת מאמינה בו-את צריכה להאמין בעצמך, ויש איך. תגיבי אם בא לך...
חמודה....אנונימי (פותח)
תקשיבי קחי את החיים בפרופורציות כל כמב שזה נשמע מעצבן כשאומרים את זה, אני לא מכירה אותך ולא יודעת מה "הבעיות" שלך אבל כל מצב בחיים אפשר לקחת אותו לשתי צדדים, את יכולה לשקוע בדיכאון ולא לצאת ממנו לעולם ובכך תבזבזי את החיים שלך בעצב ובבכי (וכו') ואת יכולה(למרות שזה קשה-זה משתלם)להחליט בוקר אחד שאת קמה ומתחילה להיות שמחה-גם אם זה לא אמיתי בהתחלה-זה סוחף!!!!! וזה בדוק!!!! אם התייאשת מהחיים תנסי להסתכל קצת סביבך ותראי שאפשר גם אחרת, לא הכול בחיים שחור וגם במקום החשוך ביותר תמיד נמצא האור!!!!!
אולי תלכי לשיעורים במכון אורה וכאלה? זה יעזור לך בטוח, והכי חשוב דברי עם אנשים מנוסים שיכולים לעזור לך, חבל עלייך!.....
זה כל כך קשה להכנס לנעליים של מישהואננסי
זה עצוב לשמוע אותך אחת שנמאס לה והמחשב הוא כלי מאד מוגבל. כל האנשים פה כל כך רוצים לחבק אותך באהבה, אך זה הכל "וירטואלי" ולא מספק. וגם הדברים העמוקים שנכתבו פה ממש מרגשים, אך מוגבלים בגלל הריחוק שבא עם המחשב. אני שמעתי השבוע את גב' רינה אקרמן מנוה דקלים מדברת על החיים אחרי הגירוש. לא אאריך, אך אחד הדברים שהיא אמרה: טו' בשבט הוא ראש השנה לאילנות. אך בעצם זה הזמן החשוך ביותר של השנה, הכל קר ושומם. וזה דווקא המועד שנקבע כהתחלת הפריחה. זאת אומרת, מעומק החושך והדכאון אמור לבוא הישועה. אני מאחלת לך שתתחילי בקרוב לראות אור וקבלי חיבוק מכולנו. תנסי גם לסלוח לקב"ה ולעוד אנשים שפגעו בך-תרגישי יותר טוב.
תתחיל מהתחלה=תחליטי שאת לא חוטאתיהודי גאה
לכל הצדיקים שהגיבו...-אחת שנמאס לה
אני כל היום מנסה לשמוח ולחייך.... אבל כשמגיע הערב אנלא מצליחה יותר להחניק את הרגשות, ואני שוקעת בעצב חזק, ואני כ"כ כועסת כשזה קורה על ה' שאני עושה את החטאים "דווקא" ואח"כ מצטערת על זה!!!...
לכי לזולה של הרב חצרוניבשמחה תמיד!
הרב חצרוני? אף פעם לא שמעתי שמישהו קורא לו ככה...תפוזה 1
חוץ מאביחי בוארון...אחד מאלף
בס"ד

או העורך של העלון של מעייני הישועה , כשעשו סיקור על "בית הספר לשליחים" והוא היה בהרצאה הראשונה אז כתבו שם הרב חצרוני...
נראלי שהוא לא ממש יהנה מהקטע...
תקשביאני....
סוף סוף אני לא היחידה שרוצה להתאבד
מותק גם לי נמאס מהחיים האלה וגם אני רוצה למות
ואני גם נסתי כמה פעמים להתאבד זה לא כל כך הלך לי
אבל אני תמיד לוקחת את עצמי בידיים ואני אומרת לעצמי שעוד יגיעו ימים טובים ושמחים
וזה ממש מנחם אותי
תחשבי על זה שיש הרבה אנשים שאוהבים אותך והם ממש לא היו רוצים לאבד אותך כי את חשובה להם גם אני חושבת ככה וזה גם מנחם אותי שווה לך לנסות
כמה טיפים לשמחה...עוד חוזר הניגון
כמה טיפים לשמחה...עוד חוזר הניגון
הנה כמה דברים שבדרך כלל עוזרים לי להיות תמיד בשמחה:

* להאמין האמונה שלמה בביאת המשיח: אנחנו שרים את זה כל יום אחרי התפילה, אבל יום אחד שמתי לב שאני לא באמת מתכוונת לזה,
וכשהתחלתי לחשוב על זה ברצינות, ולהגיד לעצמי שכל רגע המשיח יכול לבוא ולגאול אותנו בע"ה, זה מילא אותי שמחה!
תנסי להגיד לעצמך כל בוקר שהיום בע"ה יבוא המשיח והגאולה ותאמיני בזה באמת!

*להאמין שבאמת כל לטובה:
העיניין הוא לא לכעוס על ה' ולשאול "למה הוא עשה לי את זה?"
אנחנו לא רואים את התמונה השלמה ולא יכולים לדעת מה הסיבה לכל דבר,
אבל הרעיון הוא להאמין שכל מה שה' עושה הוא לטובה ולראות מה אנחנו יכולים להפיק מזה, ואיך אפשר רק להתחזק מזה.

*להגיד תודה:
על זה שקמת היום בבוקר, על זה שיש לך משפחה, שיש לך מה לאכול, שיש לך מה ללבוש (ואפילו יותר מבגד אחד), על זה שנולדת יהודיה (!), על זה שאת גרה בא"י, ואת יכולה למצוא עוד המונמון דברים כאלה בלי בעיה!

*למצוא לעצמך משהו להאמין בו:
גם סבא וגם סבתא שלי נפטרו השנה, וזה כמובן ממש העציב אותי, אז התחלתי להגיד בכל יום אחרי התפילה "אני מאמינה באמונה שלמה, שתהיה תחית המתים בעת שיעלה הרצון מאת הבורא יתברך שמו ויתעלה זכרו לעד ולנצח נצחים" (זה מתוך ' י"ג עיקרים', זה מופיע בסידור מיד אחרי שחרית לחול.) וזה ממש חיזק אותי ונתן לי תקווה.
אני בטוחה שכל אחד יכול למצוא לעצמו נקודה אחת (או יותר) של אמונה ולהתחזק ממנה, כמוני.

בע"ה- תמיד בשמחה!
אוהבת את הטיפיםננסי
אני אהבתי את הטיפים שלך. בוא ננסה להוסיף לזה. כיון שאנחנו נמצאים בחודש אדר ומצווה עלינו להיות בשמחה, וגם אחרי האסון הנורא שפקד אותנו לפני שבוע, כדאי לנו להתבונן איך לעשות את זה. קבלתי ממש חיזוק מרבני מרכז הרב שאמרו שעל אף הכאב עלינו לשמוח בזה שאנחנו עם ד' ועיניו עלינו תמיד. אני מציעה שכל אחד יחשוב על דבר אחד טוב שהוא בעצמו תורם לעולם. אחר כך יחשוב על מה הוא עוד יכול לתרום מעצמו למישהוא אחר. ושכל אחד יחליט שהוא לא חושב על התאבדות, אלא על התחזקות בחיים. אשמח גם לשמוע עוד טיפים.
זה יותר מידי קשה... -לא להגיד, אלא התוכן...אחת שנמאס לה
תנסי בכל זאת-ננסי
תנסי בכל זאת-תראי כמה אוהבים אותך פה בפורום אפילו בלי שמכירים אותך מקרוב. זה סימן שאת תורמת לכולם-בכנות שלך, בחיפוש שלך אחרי האמת, ברצון שלך להתחבר בחזרה לעולם וכו'...
תני חיוך-הכל לטובה!!שמקי (=
אל ייאוש!יעמ"ל
אמרת שאת מרגישה מגעיל לגבי עצמך, נכון?
אז תתחילי לשנות את זה. אסור לך להיגעל מעצמך.
עם את נגעלת מעצמך ק"ו שהקב"ה ייגעל.
הקב"ה מחזיר לך מידה כנגד מידה.
פעם מורה קרוב אליי אמר לי הקב"ה תופס את כל מי שרוצה עכשיו השאלה היא עם אתה תקפוץ כדי שייתפוס אותך.
<פשט>
תפילה. תתפללי חזק על כל דבר שאת צריכה, כ ל דבר. כל דבר שאת רוצה,
כל בקשה קטנטנה תבקשי ממנו. תהללי אותו ותשבחי אותו ותרגישי שלמה עם זה, ותאמיני לי שההרגשה שלך תשתנה, החיים שלך ישתנו, ובע"ה גם תתפסי.
אני מרגישה מתה, אני רק נופלת ונופלת...אחת שנמאס לה
מצידי כבר חזרתי בשאלה, אבל זה לא גורם לי להרגיש יותר טוב..
למה לחזור בשאלה אמור לעזור לךיאיר ויזנר
להרגיש יותר טוב?
תלכי לשמח אנשים בבית חולים, זה ממש משמח ועוזר לתפוס פרופורציות.
תנסי גם לשמח את עצמך כמה שיותר(מוזיקה,תחביבים). אם את צריכה עזרה תשלחי E-mail לאודי דוידי יש לו אחלה עצות והוא כמעט תמיד עונה.
איזה דבר נותן לך כח להמשיך?ננסי
האם חשבת מה הדבר שנותן לך כח להמשיך? את ממשיכה לחפש תשובות, ממשיכה את הקשר פה עם האנשים. האם חשבת שעם כל מה שעברת בחיים, זה עשה אותך יותר רגישה לסבל של אחרים? ואולי זה גרם לך לחפש כל הזמן את האמת? האם בכל זאת תוכלי לראות איזה צד חיובי במה שאת עברת?
אני בעצמי כרגע בבי"ח, ואני מאד משתדלת לשמח...אחת שנמאס לה
תרגישי טובננסי
אני מאחלת לך בריאות. זה מדהים שאת מאד משתדלת לשמוח-אני בטוחה שתראי תוצאות בקרוב. מה את עושה בכדי לשמוח? מה עוזר לך? מה את יכולה לייעץ לאחרים במצב של עצבות?
לא להראות מבחוץ שאתה עצוב.אחת שנמאס לה
אני חושבת שצריךמילים נסתרות.
לא רק לא להראות מבחוץ שאתה עצוב - אלא ממש להיות שמח, ואפילו רק מבחוץ. לאט לאט השמחה תשתלט עלייך גם מבפנים... (יש על זה קטע של ר' נחמן אבל אין לי כח ללכת לחדר להביא את הספר "הכיסא הריק" שזה מצוטט שם.. |עצלן|)
בכ"א- הקב"ה מאמין בך.
אנחנו מאמינים בך.
למה שלא תאמיני בעצמך?
תרגעי....אנונימי (פותח)
קודם כל אם תתאבדי לא יקברו אותך בבית קברות וזה ממש ביזיון לעצמך...
חוצמזה למה לך להתאבד???
אז מה אם מגעיל לך ולא כיף לך והכל הולך לך דפוק ....
אם את רוצה להגיע לעולם הבא- ככל שאת חיה ועושה מצוות השכר שלך בשמיים גדול יותר.... קודם כל אם אין לך לשמור מצוות- תתחילי בשמירת מצוות בין אדם לחברו כהוגן ואח"כ לאט לאט תוסיפי עוד מצווה שאת מדקדקת בה יותר ואח"כ תעבדי את ה' בלב שלם ואז בעז"ה כבר לא תרצי להתאבד.
בהצלחה!!!!!!!
זה איסור מוחלט מהתורההמלך!!!!
אפשר לישמוע שירים זה מרגיע
את כל העצות של האחרונים אני כבר מזמן עברתי-אחת שנמאס לה
אני כבר נורא עמוק בתוך העצב......איזה ברוך!!!!
העצב מנסה לשכנעננסי
העצב שלך מנסה גם לשכנע אותך שאין מוצא-כך העצב עובד. אבל עובדה-את פה אתנו וממשיכה לחפש תשובות. את יותר חזקה מהעצב ותוכלי לנצח
למה את כל כח רוצה להתאבד מה קרה?אני....
סגולה מעולה...אסתרי'ה
זה עובד!!!
לא להשתפך בפורום אלא לזרוק על עצמך כרית, להיות לבד ולהגיד לה' בדיוק את מה שכתבת אבל ב ד י ו ק -כבר תרגישי שיפור...
-עשיתי את זה... ואגב, אני כבר לא רוצה להתאבד..אחת שנמאס להאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך