בס"ד
הם רוצים לחזור לפולין, הם אומרים ששם היה הרבה יותר טוב-
http://ladaat.net/forum/index.php?topic=18475.0
תקראו מה כולם שם רשמו ואז תגידו לי שהם צוחקים. הם אומרים שברוסיה ובפולין היה הרבה יותר לימוד תורה ממה שיש בארץ!
אני לא מחפשת את מי לשנוא, ואני לא שונאת את החרדים, יש לי משפחה שהם חרדים, יש לי משפחה שמאלנית, יש לי משפחה חילוניה, יש לי אפילו משפחה של גויים!- אני לא יכולה לשנוא את המשפחה שלי! נכון, לא תמיד אני נהנת להיות איתם ולשבת לדבר איתם, אבל אני לא שונאת אותם! אני לא מסכימה איתם, אני לא חושבת שהם צודקים, אבל מפה ללשנוא...יש גבול!
אני גם לא מסכימה עם הממשלה שלנו, אבל אני לא שונאת אותה. אני מודעת לעניין שיש לנו מדינה עם הרבה מאוד בעיות, אם זה מבחינת צניעות, ואם זה מבחינת שחיתות, תמיד יש מה לשפר, גם אצלנו בנוער... אבל למה לחפש תמיד רק את הרע בכל דבר! יש לנו מדינה, הרבה מאוד מהעם נמצא בארץ, אנחנו מיישבים את א"י, אתם יודעים כמה ישיבות, ואולפנות, ובתי ספר יהודים יש? זה מטורף! כמה לימוד תורה יש! כמה קיום מצוות יש! תסתכלו מסביבכם! אתם יודעים איזה מרגש זה לראות ילד פרואני בן שלוש עם ציציות בחוץ, פאות גדולות וכיפה ענקית של חב"ד?!בקניון עם אמא שלו! אני רציתי לחבק אותו! זה מרגש לראות את כל קייטנות של אי"לן, קו לחיים, עזר מציון! זה מרגש ללכת לכותל ולהתפלל בו! זה מרגש לזכות להתפלל בקבר יהושע בנון, ובקבר יוסף- למרות שהם נמצאים באמצע כפר ערבי! זה מרגש לראות נערה מעבירה את הכביש אישה זקנה שבקשה ממנה! זה מרגש לצאת מסרט מסינמה סיטי ולראות חבורה של ברסלברים רוקדים באמצע החניה בדבקות ומצרפים אליהם עוד בנים חלוניים עם קעקעים ושהרגע חבקו את חברה שלהם! כל אלו! ועוד רבים אחרים-מרגשים! נכון, יש הרבה מה לשפר ולתקן! אבל הי! תסתכלו על הדברים הטובים גם, לא רק על הרעים! נכון, אנחנו לא יכולים להכנס כל הזמן להתפלל בקבר יוסף, אבל יש פעם בחודש שהמועצה אזורית שומרון יורקת דם ויזע כדי שיתנו לנו להכנס! ואנחנו מצליחים, ומתפללים! נכון, אנחנו יכולים ללכת לכותל בריקודגלים\סיבוב שערים ולראות בנים ובנות שבאים בשביל הבנים והבנות, אבל אנחנו יכולים לראות שיש גם נוער שבא בשביל לעשות קידוש שם ה'!
אם זה לא מרגש אתכם ואותם, אתם לא שונאים...אתם מחפשים את מי לשנוא, ועל מי לכעוס! כי הכח לא בהם, בממשלה! הכח אצל כל אחד ואחד מאיתנו! אצלך האני הפנימי של כל אחד מאיתנו!